- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός
Αυτό που με "στεναχωρεί" περισσότερο είναι η "επιπολαιότητα" με την οποία ορισμένοι - που κατηγορούν άλλους για φαρισαίους - επιδίδονται στη λασπολογία, μη γνωρίζοντας καν το αντικείμενο της συζήτησης. Διότι αν το γνώριζαν θα παράθεταν υπαρκατά κείμενα και όχι, πιθανώς, αράδες που γεννά το, ίσως, φουρτουνιασμένο από τον αντιχριστιανικό φονταμενταλισμό, μυαλό τους.
Κατά Ματθαίον (ι΄13-15)
εἰσερχόμενοι δὲ εἰς τὴν οἰκίαν ἀσπάσασθε αὐτὴν λέγοντες· εἰρήνη τῷ οἴκῳ τούτῳ. ἐὰν μὲν ᾖ ἡ οἰκία ἀξία, ἐλθέτω ἡ εἰρήνη ὑμῶν ἐπ᾿ αὐτήν· ἐὰν δὲ μὴ ᾖ ἀξία, ἡ εἰρήνη ὑμῶν πρὸς ὑμᾶς ἐπιστραφήτω. καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν, ἐξερχόμενοι ἔξω τῆς οἰκίας ἢ τῆς πόλεως ἐκείνης ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν. ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ τῇ πόλει ἐκείνῃ.
Κατά Ματθαίον (ι΄34-37)
Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς·καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος·
Για δώσε μας εσύ Ψηλέ την σωστή μετάφραση σύμφωνα με την δική σου χριστιανική διάλεκτο , γιατί με τα δικά μου ελληνικά το νόημα είναι όπως το παραθέτει ο gianipseftis
*
quote:
.
.
.
.
.
Την ίδια πρόταση την έχω ήδη κάνει και στο ψηλό που αυτόκλητα ανέλαβες να υπερασπιστείς.ΣΕ αντίθετη περίπτωση φίλε, θα ήταν σοφότερο να σιωπήσεις
Υ.Γ
Σχολιάζει
“δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει "οπωσδήποτε του ανήκειν" του θεματοθέτη...ως ερώτημα”
Το ερώτημα του θεματοθέτη είναι απλό. Αν δεν το κατάλαβες γιατί δεν τον ρωτάς ευθέως τον ίδιον?
Ο τρόπος που το διατυπώνεις, δεν νομίζω πως έγινε κατανοητό σαν ερώτημα προς τον θεματοθέτη.Παίξε μπάλα,... με την μπάλα στο γήπεδο
Φίλε μου καλημέρα!
Θα ήθελα κατ'αρχάς να πώ , ότι δεν ηταν καθόλου εύκολο για μένα να κάνω παρατήρηση σε έναν φίλο και ουσιαστικά δεν επρόκειτο ούτε για παρατήρηση , ούτε για αυτόκλητη υπεράσπιση...αλλα για μια καλοπροαίρετη σύσταση να το πώ...υπενθύμιση???
Εκτιμώ την εγκράτεια την οποία επέδειξες στην απάντησή σου που παρ'ολη την "λογικη" συναισθηματική σου φόρτιση η οποία ήρθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της παρέμβασής μου -και με τον τρόπο που την έκανα- , εκτιμώ ιδιαίτερα την εγκράτεια και τον σεβασμό που προσπάθησες να συνοδεύσεις την απάντησή σου στο πρόσωπό μου και αυτό σε ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά στα "μάτια" μου....
Θα ήθελα δε να πώ ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου -ειλικρινά- με την ακολουθία της συζητήσεως αλλα στάθηκα μόνο και μόνο στην έκφραση που έκανα copy-paste....και που δεν μου έκανε καθόλου καλή εντύπωση , ειδικά όταν έρχεται απο έναν άνθρωπο που ήδη έχω σε εκτίμηση...
Το "αποδομητικά και ασέβαστα" αναφέρεται στον τρόπο και τις εκφράσεις που επέλεξες να χρησιμοποιήσεις απέναντι στον φίλο και συνδίκτυο Ψηλό και όχι ως προς τις επισημάνσεις σου για τον Ματθαίο κοκ που στο τέλος-τέλος προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο , όπως εξάλλου και ο ίδιος ο Ματθαίος , οπότε δεν ασχολούμαι και μ'αυτόν και συζητήσεις που τον αφορούν , μιάς και ουδέποτε αυτό κατέληξε κάπου...
Αυτές οι προσωπικές κατηγοριοποιήσεις και "φιλοφρονήσεις" ουδέποτε μου άρεσαν και μου δημιουργούν άσχημη εντύπωση και το καταθέτω ευθέως , ακόμα και σε φίλους και θεωρώ ότι δεν "συνδράμουν" θετικά στην/ις συζήτηση/εις...το αντίθετο μάλιστα , ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και ευτελίζουν ανθρώπους και συζητήσεις....
Έχω και γώ εκτραπεί και μου έγιναν συστάσεις και καλώς μου έγιναν και μάλιστα ΚΑΙ απο φίλους και με έτσουξαν αλλα οφείλω να ομολογήσω ότι είχαν δίκιο πέρα για πέρα...
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω το εξής.."Δεν γίνεται και δεν πρέπει να είμαστε υποκείμενοι και εξαρτώμενοι απο την συμπεριφορά/ές των άλλων , διότι τότε γινόμαστε ένα και το ίδιο με 'κείνο που μεμφόμαστε"
Να είσαι καλά Γιάννη!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Διαφορετικά θα έλεγα “τρελάθηκε ο Εαρινός”
Αν την γνώριζες θα κατανοούσες λέξη προς λέξη την απάντησή μου.
Και αυτό ήταν που με λύπησε φίλε μου, η ταχύτητα να με κατηγορήσει χωρίς να γνωρίζεις.
“Άκουσον μεν – πάταξον δε”
Πολύ σοφό φίλε μου.
Υ.Γ
Ας το έχουμε .... πάντα γραμμένο, στο αριστερό αργό τμήμα του εγκεφάλου μας όπου κατοικεί ολόκληρη η “συνείδησή” μας -- όπως πολύ ... σοφά ανακάλυψε πρώτος και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ο ΜΕΝΤΗΣ – αμοθεν.
Ας είναι καλά ο άνθρωπος.
Μπορεί βέβαια εσύ να την γράψεις και στο ποιο γρήγορο δεξί ημισφαίριο εκεί που αποκλειστικά έχει εγκατασταθεί το “ασυνείδητο”.
Άρε Φρόιντ αν ήξερες τι σου επιφύλασσε ο ΜΕΝΤΗΣ – αμοθεν, θα μας μίλαγες ποτέ για το “ασυνείδητο”?
Εγώ πάντως την έχω γραμμένη στο “συνειδητό”, και αυτά που λέει ό ΜΕΝΤΗΣ-αμοθεν τα έχω διπλογραμμένα και στα δύο κάτω ημισφαίρια.
Γιάννης.ψ
Νά τώρα, ένας κόμπος στο λαιμό, “το πάνω κάτω της αναγούλας”.....
............
Το κάτω πάνω της αναγουλας στο δίδαξε βρε ο φροιντ? ![]()
Γιαννάκη να είσαι και να περνασ καλα....ΕΣΥ και οι ψυχοψαγμενοι/ψυχοχαμενοι.
Μπας και ξέρεις και ο ίδιος σε τι απαντάς?
Έχεις το ακαταλόγιστο
Απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας
Μονίμως!!!
Μίλα ελεύθερα, δεν σε παρεξηγώ, και δεν ασχολούμαι ξανά μαζί σου, ότι και να πείς.
Τα γραπτά σου αναπαριστούν ανάγλυφα τον χαρακτήρα σου
Να περνάς καλά φίλε μου στον κόσμο σου
ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον δικό μου.
Ευτυχώς!!!!!
Ναι φίλε , “αυτός ο κόμπος στο λαιμό, το πάνω κάτω της αναγούλας” (Γιάννης Ρίτσος)
Αυτή είναι η αίσθηση μου.
Δεν ήμουν σαφής???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Να περνάς καλά φίλε μου στον κόσμο σου
ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον δικό μου.
Ευτυχώς!!!!!
Ναι φίλε , “αυτός ο κόμπος στο λαιμό, το πάνω κάτω της αναγούλας” (Γιάννης Ρίτσος)
................
Αυτο τε Γιαννάκη προσπαθω να σου πω τόσο καιρο, ακριβώς, και πετάς την πετσέτα βρε αξεοφοβε!
Δεν υπάρχει δικός μου κόσμος και δικός σου κόσμος, υπάρχει μόνο κόσμος. Για αυτο αγορινα βάλε φωτιά και κάψε όσα διάβασες, απο φροιντ και κάθε ψυχοχαρουμενο.....
Α και που είσαι, φιλαρακι είσαι πάντα οτι και να γράψεις οτι και να πεις, δεν αλλάζουν την εκτίμηση λίγες κουβέντες...(θελημενες)
Αν δεν στα βγάλω, ποιος θα στα κάνει....
Την αναγουλα την λένε αποθυμενο, μα το ξέρω απο τον καιρο που μου εγραψες για τις βρωμογαριδες μου...
Φιλακια ![]()
quote:
gianipseftisΕσύ φίλε Πλάτωνα μπορείς να γράφεις και να λες εφεξής ότι σου κατέβει. Μπας και ξέρεις και ο ίδιος σε τι απαντάς? Έχεις το ακαταλόγιστο Απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας Μονίμως!!!
Μην προσβάλεις σε παρακαλώ τον άνθρωπο που δεν έχει "εγώ".
Δεν γράφει αυτός, γράφει ... η συνείδησή του. Και η συνείδησή του γράφει :
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΤο κάτω πάνω της αναγουλας στο δίδαξε βρε ο φροιντ? Γιαννάκη να είσαι και να περνασ καλα....ΕΣΥ και οι ψυχοψαγμενοι/ψυχοχαμενοι.
Ολίγον τι ... μαλακισμένη συνείδηση, αλλά τι να κάνουμε ... ![]()
Βαρύ πικρό ήτανε πάντως, και καθόλου μαλακισμενο...![]()