ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αποικίες σε άλλους πλανήτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αποικίες σε άλλους πλανήτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

OANNHSEA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/09/2005, 08:18:15
Chianti, έγινες σαφής στην εξήγηση σου οπότε κατάλαβα τι εννοείς.
Πιστεύω οτι η βάση στην Σελήνη θα ήταν αρκετά χρήσιμη για την "εξόρμηση" μας σε άλλους πλανήτες.
Η ύπαρξη πάγου στους πόλους της είναι σίγουρα μία ενθαρρυντική ένδειξη οτι και κάποιοι πλανήτες είναι πιο φιλόξενοι από άλλους, όπως πχ ο Άρης.
Στον Άρη πιστεύεται οτι υπάρχει ποσότητα νερού στο υπέδαφος του.
Τώρα, σε τι βάθος βρίσκεται και σε τί ποσότητα δεν το γνωρίζω.
Σίγουρα όμως είναι ένα πρώτο βήμα το να ξέρουμε οτι υπάρχει νερό.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

ChiantiΜέλος
23/09/2005, 20:06:49
Η ύπαρξη νερού στη σελήνη και στον Άρη είναι ένα θέμα. Για να είμαι ειλικρινής όμως αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα παρακάτω:

"Στόχος της ΝΑΣΑ είναι οι τακτικές επισκέψεις στο φεγγάρι. Οι πρώτες, αναμένεται να έχουν διάρκεια λίγων ημερών, αλλά όταν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι αστροναύτες θα έχουν την δυνατότητα να παραμένουν στη Σελήνη μέχρι και έξι μήνες."

Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θα μπορουσαν για παράδειγμα, κατά την διάρκεια παραμονής των αστροναυτών να στείλουν ένα "έτοιμο" εργαστήριο με μια δεύτερη αποστολή χωρίς προσωπικό, οι αστροναύτες να το στήσουν και έτσι η επόμενη αποστολή να το βρει εκεί. Στην συνέχεια θα μπορούσαν να στείλουν και άλλα υλικά έτσι ώστε σε μερικά χρόνια να είναι έτοιμη μια σεληνιακή βάση. Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα τραβηγμένο σενάριο. Αρκεί, όπως λέει και το άρθρο, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

skepticΜέλος
23/09/2005, 20:48:51
quote:
Αρκεί, όπως λέει και το άρθρο, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι κατάλληλες συνθήκες προυποθέτουν και να βρέθει ένας τρόπος να μην πεθάνουν οι αστροναύτες από καρκίνο απ' τη μακρόχρονη (6 μήνες) έκθεση τους στη διαχέουσα κοσμική ακτινοβολία και τη ραδιενεργό σελήνη...
Radioactive Moon
http://science.nasa.gov/headlines/y2005/08sep_radioactivemoon.htm?list129338

"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law

26/09/2005, 08:04:52
Φίλε sceptic,
Προφανώς με δουλεύεις. Ξέρεις το ποσοστό αστοχίας ενός πυραύλου; 5%
Δηλαδή 1 στους 20 κάνει Μπουμ. Θα ήθελες η οικογένεια σου να είνια μέσα σε αυτό;
Δεύτερον από την μία μιλάς για σφαίρες Dyson και από την άλλη ρωτάς αν υπάρχουν άλλοι τρόποι. Σου απαντώ: Τροχιακοί πύργοι.
Και το κυριότερο. Διακρίνω την ανάγκη οποσδήποτε να πάτε σε κάποιο άλλο πλανήτη και να θέσετε σε κίνδυνο ανθρώπους βασιζόμενοι πάνω σε θεωρίες.
Γιατί;
Θα θέλατε να ήσαστε εσείς οι οποίοι θα "τρώγατε" μπόλικη ραδιενέργια από τον ήλιο - εσείς που θα ζούσατε σαν είλωτες τους πρώτους μήνες και θα κινδυνεύατε σε μη σίγουρα διαστημόπλια (πύραυλοι);
0;
26/09/2005, 08:18:30
Αγαπητέ OANNHSEA, επέτρεψε μου να σου απαντήσω κι εγώ στο ερώτημα που θέτεις στον skeptic.
Προσωπικά δεν θα ήθελα να ήταν η οικογένεια μου σε έναν τέτοιον πύραυλο, νομίζω πως κανένας μας δεν θα το ήθελε.
Άνοιξα αυτό το topic όχι για να βρούμε τρόπους να πάμε σε άλλον πλανήτη ούτε κάτι τέτοιο.
Το άνοιξα επειδή αυτό το σενάριο (της αποίκησης σε άλλους πλανήτες) έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια.
Μπορεί να γίνει μετά από 100, 200 χρόνια επειδή η κατάσταση στον δικό μας πλανήτη θα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ήθελα απλά να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο από διάφορες σκοπιές.

skepticΜέλος
26/09/2005, 22:41:28
quote:
Ξέρεις το ποσοστό αστοχίας ενός πυραύλου; 5%
Δηλαδή 1 στους 20 κάνει Μπουμ.

Που το βρήκες αυτό το νούμερο, εγώ ξερώ ότι το ποσοστό αστοχίας στο διαστημικό λεωφωρείο είναι 1 στους 100 και στο διάδοχο του το CEV αναμένεται να είναι πολύ μικρότερο.
Και μέχρι να βρεθεί καλύτερος, οικονομικότερος και ασφαλέστερος τρόπος μετάβασης σε τροχιά (διαστημικούς ανελκηστήρες ίσως;) οι πυραυλικοί φορείς είναι ότι "σιγουρότερο" έχουμε στη διάθεση μας.
Όπως και να το κάνουμε οι πρώτες προσπάθιες χτισίματος προκεχωρήμενων διαστημικών βάσεων θα γίνουν με πυραυλικούς φορείς.
Οι τροχιακοί πύργοι τι ακριβώς είναι;

"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law

astral-projectΜέλος
27/09/2005, 22:36:13
πιστευω οτι η δικη μας γενια θα ζησει να το δει. να δει μια βαση στην σεληνη.... θα περασουν χρονια βεβαια, αλλα θα το δουμε....

εαν δεν το κανουμε συντομα, εως ποτε πιστευετε οτι θα υφιστανται οι φυσικοι ποροι του πλανητη μας?

αφου ζουμε παρασσιτικα

A mari usque ad mare

ChiantiΜέλος
28/09/2005, 03:00:38
Φίλε astral-project, παραπάνω τόνισα το ότι, σύμφωνα με την Νάσα, με την σημερινή τεχνολογία, οι αστροναύτες θα μπορούν νε μένουν στο φεγγάρι μέχρι και έξι μήνες. Από την στιγμή που θα γίνει αυτό θα είναι πλεον θέμα χρόνου να δούμε μια σεληνιακή βάση επιστημονικού χαρακτήρα. Βασικότερος παράγοντας θα είναι η χρηματοδότηση.
Στο θέμα των φυσικών πόρων τώρα... Απ'ό,τι φαίνεται κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το πότε. Ίσως να μην ενδιαφέρει και την επιστημονική κοινότητα το συγκεκριμένο θέμα αφού πιστεύω ότι οι κλιματικές αλλαγές και η άνοδος της θερμοκρασίας είναι πλέον πρώτες στην λίστα.
Πάντως, θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβουμε.....
28/09/2005, 11:13:46
quote:
εαν δεν το κανουμε συντομα, εως ποτε πιστευετε οτι θα υφιστανται οι φυσικοι ποροι του πλανητη μας?

αφου ζουμε παρασσιτικα

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΡΟΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
28/09/2005, 12:16:14
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων του πλανήτη μας συμβεί μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια πάντως πιστεύω οτι μέχρι το τέλος του αιώνα θα είναι αρκετά εμφανές.
Οι αιτίες που συμβαίνει αυτό νομίζω οτι είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους μας...