- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Sigoura yparxei apoteros skopos kai gia thn dimiourgia ayths ths sinthesis apo Ellhna alla kai gia thn parousiash ths sto siggekrimeno topo.
Apla to thema ine oti swsta apefthinonte ston Arh??? H mhpws tha eprepe na koitane kapou allou ektos kai an o Sirios ine o Arhs kai den to kserw!
pisteye kai mh, ereyna
an exei akoma tis partitoyres eyxaristos na tis scanarw kai na tis steilw gia parapera meleti.
Αγαπητοί φίλοι,
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που δείξατε.
Όποια άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Καλη σας μέρα.
Με το τελευταίο του έργο, την περίφημη ΜΥΘΩΔΙΑ, ανέβηκε 10 φορές στην εκτίμηση μου ο Παπαθανασίου. Άκουσα ότι την είχε συνθέσει από το ΄93 και ότι την είχε κάπου καταχωνιασμένη, ώσπου η NASA, ζήτησε από διάφορους συνθέτες κάποιο μουσικό θέμα το οποίο θα γινόταν ο ύμνος για την αποστολή ενός δορυφόρου στον Άρη, που θα χαρτογραφούσε τις υπόγειες ποσότητες νερού (πάγου). Υπήρξαν πολλές προσφορές, αλλά επικράτησε η Μυθωδία!!!!Το CD υπάρχει μέσα στον δορυφόρο και παίζει συνέχεια τη μουσική του Βαγγέλη.
Κάποιες φορές (και ιδιαίτερα στις εξεταστικές περιόδους), συνοδεύω το διάβασμα μου με τη μουσκή του Ππαθανασίου, όλη μέρα! Φυσικά η ΜΥΘΩΔΙΑ κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά μου (μαζί με το αμίμητο Blade Runner, από όπου και το όνομα μου!!!!
)
Σε κάποιες από τις ακροάσεις του CD της ΜΥΘΩΔΙΑΣ, μου γεννήθηκε το ερώτημα τί μπορεί να λένε οι στίχοι που συνοδεύουν αυτή τη μεγαλειώδη μουσική. Για αυτό το λόγο θα σε παρακαλούσα (πραγματικά) zzz360 αν βρεις τους στίχους είτε να τους ανεβάσεις στο forum, είτε να μου τους στείλεις. Τελευταία άκουσα διάφορα "περίεργα" για τους στίχους και για το συνδιασμό των φθόγγων με τις νότες. Πραγματικά ήρθες σαν δώρο εξ' ουρανού. Σε παρακαλώ οτιδήποτε βρεις στειλ' το μου.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ.: Αυτά που γράφεις ananasss, είναι τα λόγια από το φυλλάδιο που συνοδεύει το cd της ΜΥΘΩΔΙΑΣ.
http://pulse.towerrecords.com/contentStory.asp?contentId=1199
EΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ...
------------------------------
Mare tranquillitatis Vangelis
[Astronaut conversation during Apollo Moon landing]
-”Base (??) or: Nick?”
-”How are you doing?”
-”ha ha ha” [laugh]
-”very strange”
- “o.k.”
- “hello mom”
...around looks just great.....
-”Roger (?)”
-”Hey John, how you doing”
- “It looks like ...”
-”It’s what I see around all that ... here”
-”You know ....”
.........
-----------------------------------------------
We were all Uprooted Vangelis
We were all uprooted
The earth was stolen from beneath our feet
We became a Diaspora
An unnamed nation of bastards
We channelled our roots to the pulse of light
deep within the galaxies of our mind
Our breath was the sky
Our dreams were water
We claimed the wilderness
We recognized each other
Edited by - beyond on 12/02/2003 08:12:23
Το κείμενο που κατέβασα μου επιβεβαίωσε κάτι που με απασχολούσε σοβαρά.
Ο Βαγγέλης ισχυρίζεται πως: likes to live in the mystic. "Music just comes to me," he proclaims. "I am like a wire between here and somewhere else." He rarely gives interviews and regrets talking about Mythodea because "we frame the bloody thing, and it's on the wall and it becomes apparent."
Πόσο σοφά και όμορφα λόγια!!! (και αποκαλυπτικά για μένα)
Όσο για το site των συλλέκτων πολύ καλό. Ευχαριστώ.
...open minds are better minds!
Εξακολουθεί όμως το καλύτερο να είναι για μένα το Blade Runner...
Φυσικά το ερώτημα πάει και σε όποιον έχει το μουσικό έργο Heaven and Hell...
Και μην με περάσετε για κανέναν ψυχάκια..
Θα ψάξω να τα βρω ο κόσμος να χαλάσει. Ευχαριστώ που απαντάς και δεν με γράφεις, αλλά μου γράφεις...
http://www.kazaa.com
From inside the Box we came, to tear your soul apart.

From inside the Box we came, to tear your soul apart.

Νομίζω ότι εδώ κολλάει γάντι το ρητό:
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΠΕΡΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ!!!!!
Σαν να ακούω κάποιον που θέλει να βάλει μια επική μουσική για υπόκρουση
:
Τι να βάλω.... τί να βάλω....
ΜΑ ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΩΡΕ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.....
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ OSCAR ΤΟ 1981....
ΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΜΩΡΕ;;; Α ΝΑΙ... ΑΜΜΩΝΙΑ!!!!![]()
Έλεος ρεεεε.... με μέτρο η ποιότητα, όχι γιατί τη βαριόμαστε αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο ανάξιος αυτός που θα την χρησιμοποιήσει και ο σκοπός του να χαρακτηρίσει (πολιτικά) ή και να χαντακώσει ένα αριστούργημα.
Υ.Γ: Πώς γράφεται το Mythodea στα ελληνικά; Μυθωδία ή Μυθωδεία;
MHN TOLMISEI KANENAS APO ESAS NA KATEVASEI TO KAZAA!
EINAI O NO 1 FOREAS SPYWARE!!!
KAI OSO GIA IOUS?? AMA THELETE NA KANETE SILOGH OK,KATEVASTETO....
WOLFFACED,KALH H PROTHESH SOU ALA.....EPIDI GNORIZW,PROSEXE MHN THN PATHEIS KIESY,EAN TO EXEIS,SVISTO.
MILAW POLI SOVARA.
EKTOS AYTOU,ENTAKSH OI PERISOTEROI APO EMAS KATAVAZOUN MP3s ALA AS
MHN TO FONAZOUME KIOLAS.
IDIETERA OTAN MILAME GIA TETIOU IDOUS MOUSIKHS
THA SAS PROTINA NA TO AGORASETE KAI NA APOFIGETE TO KAZAA OPOS O
DYAVOLOS TO LIVANI!!!
TO KAZAA TOPOTHETEI ARXEIA STON YPOLOGISTH POU OUTE KAN MPORITE NA
FANTASTITE!TO ''KAZAA'' KAI TO ''MORPHEUS'',OUTOS H ALOS XRISIMOPOIOUN TOUS IDIOUS SERVERS.YPARXOUN ALA PROGRAMATA POU EINAI ENTELOS KATHARA KAI ENTIMA.
MAKRIA APO TO KAZAA!!!
---------------------------------------------------------------------
ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ Εχω το ΚΑΖΑΑ και μεχρι στιγμης δεν μου εχει κανει κανενα προβλημα.Ομως επειδη δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω και επειδη τωρα προσπαθω να κατεβασω μερικα εργα του παπαθανασιου πεσμου ποια ειναι αυτα τα αλλα προγραματα τα ασφαλες να τα κατεβασω και να σβησω το ΚΑΖΑΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
τώρα επειδη η γάτες ειναι και περίεργες ...θα δοκιμάσω λαι το δικό σου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ να δώ τη διαφοπρά !!!!