- Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ (ΝΕΟ ΘΕΜΑ) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Μερικές φορές γίνονται τέτοιες παρενθέσεις, πιο προσωπικές, στα διάφορα topics. Είναι καλές όταν πραγματικά χρειάζονται και γίνονται κουραστικές και επικίνδυνες όταν συνεχίζουν ανούσια, υποδαυλίζοντας την σχετική θεματική συζήτηση.
Νομίζω ότι ξεκαθρίστηκε αυτό το ζήτημα που προέκυψε και καλό θα ήταν, αν χρειαστεί να συνεχιστεί, να γίνει με προσωπικά emails και όχι μέσα στο topic.
Αν προκύπτει ένα γενικότερο ζήτημα, που ξεφεύγει από τα όρια της προσωπικής αντιπαράθεσης τότε μπορεί να ανοιχτεί topic, αν χρειάζεται και η ενημέρωση και η βοήθεια των άλλων μελών, στην σχετική κατηγορία "Απόψεις-Προτάσεις".

Προσωπικα,εχω δηλωσει οτι με ενδιαφερει μονον η θεση του Διαχειριστη...
Για την ιστορια της Μπλαβατσκυ,μπορεις να διαβασεις αρκετα απο αυτα που εγραψε ο serpentpan,και πολυ περισσοτερα απο τον τοπο της αξιας Ελληνιδας θεοσοφιστριας,Ασπασιας Παπαδομιχελακη,στο www.theosophy.gr
Παντα φιλικα και οχι "φιλικα".
ΟΜ

Ας γράψει κάποιος που ξέρει επιτέλους.Εμείς οι αδαείς από που θα μάθουμε?
quote:
Τελικά ρε παιδιά θα γράψει κανείς τίποτα για την Μπλαβάτσκυ? Μέχρι στιγμής έχω μάθει το βιογραφικό του Κέλσου αλλά αυτό δεν είναι το θέμα του τόπικ. Κάνω λάθος?
Ας γράψει κάποιος που ξέρει επιτέλους.Εμείς οι αδαείς από που θα μάθουμε?
Aγαπητέ Αlexeyev1970...
Πράγματι σκοπός ΔΕΝ ΗΤΑΝ να μάθεις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ για τη μηδαμεινότητά μου...
Σου ζητώ συγγνώμη για τη κατάντια ορισμένων που θεωρούν ότι η θέση τους είναι η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ...
ΙΣΩΣ απο τη θέση που βρίσκονται, ΠΡΑΓΜΑΤΙ να βλέπουν έτσι τα πράγματα, ΑΛΛΑ είναι ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ;;;;;
Αυτή ήταν και η αφορμή για ένα άρθρο που έχει την ευγένεια να φιλοξενεί το Esoterica.gr και που θέμα του έχει ακριβώς την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ "κάποιου" για τη Μεγάλη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Δασκάλα της Ανθρωπότητας, την Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, αλλά που ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΑΘΥΝΕ στο έργο της, στο ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ...
http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/blavatsky_critisism/blavatsky_critisism.htm
Είναι το πλέον σύνηθες φαινόμενο απο πολλούς να ΘΕΩΡΟΥΝ πως αφού διάβασαν - ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΙΣΑΝ ένα βιβλίο, είναι και σε θέση να ΚΡΙΝΟΥΝ τον συγγραφέα!!!!!
Πάντως πρότασή μου είναι να καθήσεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ και να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ το έργο του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ συγγραφέα ΕΣΥ θέλεις να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ...
Η προσωπική σου γνώμη είναι που θα έχει σημασία για σένα και όχι του καθενός....
Και πάλι συγγνώμη που σε γέμισαν ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ για τη μηδαμεινότητά μου...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Δεν έχει σημασία το τι σκέφτεται ο ένας για τον άλλο εκτός και γνωρίζεστε προσωπικά ή έχετε κάποια προηγούμενα.Καλό είναι πάντως να μη δημοσιοποιούμε τέτοιες σκέψεις και να περιοριζόμαστε στα όσα γνωρίζουμε,ανακριβή ή μη.
Και να είσαι σίγουρος ότι εγώ προσωπικά δε δημιουργώ εντυπώσεις για κάποιον μόνο και μόνο από αυτά που γράφει. Πιστεύω πως όλοι εδώ μέσα κάτι έχουν να πουν.
Ευχαριστώ.
ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!
till the (never)end...
there in neverland...

χωρις αυτον το ελικοπτερο κανει σβουρες γυρω απο τον εαυτο του
ωραια η φωτωγραφια αλλα εχω διαβασει για αυτην οτι δεν υπαρχει στα αληθεια και ειναι φτιαχτη
παντως αυτος που την εφτιαξε κατα πρωτον ηταν ασχετος απο ελικοπτερα και κατα δευτερον εκανε καλη δουλεια διοτι η φωτωγραφια εχει κανει τον γυρο του δυκτιου εδω και 3 χρονια και εχει δημοσιευθει σε πολλα site
δεν ειμαστε ρατσιστες αυτοι ... ειναι γαυροι
Κάτω Πάυλας
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Παιδια η τοιχογραφια που λεει ο ANGEL2000,ειναι αληθινη πιστευω.Την εδειξε και ο κ.Σαραγας στην προσφατη εκπομπη του κ.Χαρδαβελλα,ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ 2,το Σαββατο.
Χε,για ferrari kai bmw και τετοια δυσκολο,φιλε ''-''.Αν βραιθοι καμεια ταιτηα φοτωγραφηα θα σου πουμαι παντοσ!
Imho opoios exei tetoioy epipedou texnologia DEN xreiazetai elikoptera kai ta exei antikatasthsei pro pollou me kati POLY pio exeligmeno...
Ean exeis elikoptera tote exeis kai th dynatothta na kollhseis ston toixo fwtografia kai oxi na laxeyeis petra...
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΝΤΑΖ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ, Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΨΕΥΤΙΚΗ!ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ!ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ PHOTOSHOP ΑΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HISTOGRAM ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΧΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ!!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑ!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ!!![]()
quote:. Νομιζω πως εχεις αδικο. Και σημερα ακομα εαν καποιος θελει να ομορφηνει το σπιτι του βαζει ενα γλυπτο της Αφροδιτης πχ. και δεν κολαει την foto της στον τοιχο! Επισης δεν ειναι απαραιτητο να εχουν εκτυποτες οι αρχαιοι Αιγυπτιοι, το οτι ειχαν μια ταδε ανεπτυγμενη τεχνολογια δεν αφηνει να ενοηθει οτι ηταν ιδια με αυτην που εχουμε τωρα!!
Ean exeis elikoptera tote exeis kai th dynatothta na kollhseis ston toixo fwtografia kai oxi na laxeyeis petra...
quote:Οσο για αυτο φιλε cRYPTOs μαλλον κατι θα ξερεις παραπανω απο εμας αλλα σκεψου λιγο οτι οι φοτογραφιες δεν εχουνε καθολου καλη αναλυση. Μπορει να φταιει και αυτο. Και νομιζω πως αυτη δεν ειναι η μοναδικη φοτογραφια. Εχω δει και καλυτερες απο αυτην οπου δεν φαινονται οι μαυρες αυτες σκιες.
Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΨΕΥΤΙΚΗ!ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ!ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!!!
οι αναμαρτητοι βλεπουν το συμπαν ασπρο