ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/07/2008, 23:04:00
Φίλε seirios12a, εμένα αυτό το κείμενο μου φαίνεται σαν μια ψυχανάλυση του χριστού την παραμονή (ευσεβείς πόθοι δηλαδή και αυθαίρετες ερμηνείες του συγγραφέα), για να καλυφθεί η παράλυψη των εμπνευστών των ευαγγελίων, που ξέχασαν να σβήσουν αυτήν τη φράση, η οποία δείχνει τη φυσιολογική απελπισία ενός ετοιμοθάνατου, όχι και τόσο θαρραλέου που παραμιλούσε καθώς πλησίαζε το τέλος του.

Το "τετέλεσται" πιο πιθανό είναι να σημαίνει, ότι έκανε την οδυνηρή διαπίστωση του τέλους του.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/07/2008, 23:22:22
quote:
Φίλε seirios12a, εμένα αυτό το κείμενο μου φαίνεται σαν μια ψυχανάλυση του χριστού την παραμονή (ευσεβείς πόθοι δηλαδή και αυθαίρετες ερμηνείες του συγγραφέα), για να καλυφθεί η παράλυψη των εμπνευστών των ευαγγελίων, που ξέχασαν να σβήσουν αυτήν τη φράση, η οποία δείχνει τη φυσιολογική απελπισία ενός ετοιμοθάνατου, όχι και τόσο θαρραλέου που παραμιλούσε καθώς πλησίαζε το τέλος του.

Πόσο χαμήλα θα πέσεις ακόμη? αυτοί οι συνενοημένοι μεταξύ τους ραδιούργοι!!! ............. ξέχασαν............ καημένε γιαπετ!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

24/07/2008, 00:07:35
europaios2

quote:
Πόσο χαμήλα θα πέσεις ακόμη? αυτοί οι συνενοημένοι μεταξύ τους ραδιούργοι!!! ............. ξέχασαν............ καημένε γιαπετ!!!

Πόσο αθώος είσαι...!!!

Ξέρεις οι διάφοροι παραχαράκτες, την εποχή εκείνη δεν ήταν και πανέξυπνοι...

Αγράμματοι καλόγεροι εκτελούσαν τις εντολές και ήταν φυσικό να τους ξεφεύγουν πράγματα, επειδή δεν τα καταλάβαιναν.

Δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλά. Διαφορετικά θα το είχαν φτιάξει το παραμυθάκι έτσι ώστε να φαίνεται πραγματικά θεόπνευστο και να μην είναι γεμάτο αντιφάσεις.

Υ.Γ. Για να σε προλάβω, σου λέω ότι τις αντιφάσεις τις έχουμε συζητήσει, κατά καιρούς, σε διάφορα θέματα...
Μπορεί οποιοσδήποτε να τις δει, αρκεί να διώξει τον καπνό απ' το λιβάνι, απ' τα μάτια του!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

seirios12aΜέλος
24/07/2008, 07:06:54
quote:

quote:
seirios12a:
(το θέμα) ουσιαστικά για τον ξεπεσμό της εκκλησίας και της πλειοψηφίας των παπάδων που στο όνομά του κάνουν αίσχη. Που διαφωνείς

Που είδες την πλειοψηφία? πως το συμπέρανες έκανες έρευνα?

Ναι , έκανα έρευνα, το 85% αποδείχθηκε σκάρτο . Βρε μπας και είσαι παπάς και τους υπερασπίζεσαι συνεχώς?

quote:

Το "τετέλεσται" πιο πιθανό είναι να σημαίνει, ότι έκανε την οδυνηρή διαπίστωση του τέλους του.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Σαφώς και είναι του συγγραφέα βρε γιαπετ που έγραψε το βιβλιαράκι. Αλλά μ' άρεσε σαν άποψη, κάποιος που έχει

γνωρίσει το θείο, πόσο υποφέρει έστω και προσωρινά χάνοντας την επαφή μαζί του.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

24/07/2008, 11:29:58
quote:
seirios12a:
Ναι , έκανα έρευνα, το 85% αποδείχθηκε σκάρτο . Βρε μπας και είσαι παπάς και τους υπερασπίζεσαι συνεχώς?

-Θα μας παρουσιάσεις τα στοιχεία της έρευνάς σου?......ή είναι εφτασφράγιστο μυστικό?
-Όποιος δηλαδή έχει αμφιβολίες για τα γραφόμενα άλλων είναι παπάς? ή υπερασπιστής των παπάδων?.............αμφιβάλλω οπότε ρωτάω και περιμένω πειθώ και όχι εικασίες...........αποδείξεις φίλε μου......περιμένω την έρευνα........γιατί αλλιώς δεν είσαι παρά συκοφάντης...........ή κάνω λάθος?
Όταν θέλουμε να κατηγορήσουμε κάποιους αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε τις κατηγορίες αυτές τότε καλά θα κάνουμε να είμαστε ποιο προσεχτικοί στις διατυπώσεις αλλιώς δίνουμε το δικαίωμα σε ενοχλητικούς τύπους να μας επιστρέφουν τις κατηγορίες, στην καλύτερη ως αβάσιμες αν όχι κατασκευασμένες εκ του πονηρού!
Πρόσφατα σε κατ' ιδίαν διάλογο με μέλος του forum που επιδίωξα σε on line μορφή (για ευνόητους λόγους) διαπίστωσα χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το ψεύδος κάποιου ισχυρισμού του. Όσα ερωτήματα και αν έθεσα επί του θέματος, "ουδέ μία σωστή απάντηση έλαβα", ώστε να υπερασπίσει "το ορθό" του ισχυρισμού του.
Έτσι όταν ισχυριζόμαστε κάτι καλά θα κάνουμε και να μπορούμε να το αποδείξουμε............οπότε φίλε seirios12a.........σε ακούω για την έρευνα..........του 85%

quote:

24/07/2008, 14:29:42
seirios12a

quote:

Σαφώς και είναι του συγγραφέα βρε γιαπετ που έγραψε το βιβλιαράκι. Αλλά μ' άρεσε σαν άποψη, κάποιος που έχει

γνωρίσει το θείο, πόσο υποφέρει έστω και προσωρινά χάνοντας την επαφή μαζί του.

Φίλε Σείριε, συμφωνούμε, ότι είναι συγκινητικό, εγώ απλά αναφέρθηκα στον στόχο που έχει και όχι στα συναισθήματα που ενδεχομένως προκαλεί.

Καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ μαζί σου.
Αν γνωρίσεις το θείο και μάλιστα κάποια ακτίνα του ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χάσεις ποτέ την επαφή.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

24/07/2008, 15:28:06
quote:
γιαπετ:
Αν γνωρίσεις το θείο και μάλιστα κάποια ακτίνα του ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χάσεις ποτέ την επαφή

Eσύ γιαπετ! γιατί έχασες την επαφή? Δε γνώρισες "το θείο?" σου ξέφυγε η ακτίνα? έχεις την επαφή αλλά οι ανίδεοι που σε κοντράρουνε δεν μπορούνε να τη διακρίνουν?.............πιστεύω το τελευταίο....... όχι τίποτα άλλο αλλά η μετaμπαλάδευση του "ΌΛΟΥ ΦΩΤΟΣ" που πιστεύω ότι σε περιλούζει νομίζω ότι είναι υποχρέωσή σου προς όλους μας...............και όχι μόνο στους ομοσταβλούς σου............έτσι εξηγείται γιατί εμείς οι Χριστιανοί δε γνωρίζουμε τίποτα............είσαι εχέμυθος.........και έτσι θα σε πω κακό!

24/07/2008, 16:16:41
europaios2

quote:
αλλά η μετaμπαλάδευση του "ΌΛΟΥ ΦΩΤΟΣ" που πιστεύω ότι σε περιλούζει νομίζω ότι είναι υποχρέωσή σου προς όλους μας.

Δεν είναι όλα για όλους, ευρωπαίε.

Όταν κάτι σε αφορά απευθύνομαι σε σένα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

seirios12aΜέλος
24/07/2008, 17:17:19
Πριν πω οτιδήποτε άλλο σχετικά με τους παπάδες, θέλω πρώτα να ρωτήσω το εξής: Έχουν μισθό από την εκκλησία ? Ναι ή Όχι?

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

24/07/2008, 17:47:33
quote:
γιαπετ:
Δεν είναι όλα για όλους, ευρωπαίε.

Όταν κάτι σε αφορά απευθύνομαι σε σένα...

Kαλά σε είπα εχέμυθο!
θες να τα ξέρεις όλα μόνος σου.....μόνο ότι δε χρειάζεσαι μεταλαμπαδεύεις στους γύρω σου!
quote:
seirios12a:
Πριν πω οτιδήποτε άλλο σχετικά με τους παπάδες, θέλω πρώτα να ρωτήσω το εξής: Έχουν μισθό από την εκκλησία ? Ναι ή Όχι?

Γιατί? θα εξαρτηθεί από αυτό η απάντησή σου?...