ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

wicca53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
beyondΜέλος
09/01/2004, 09:19:20
"....Οποιος
τα βαζει με την Εκκλησια που ειναι σωμα Χριστου θα μετιανωσει πικρα..."

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ..ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ..ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ !

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

hrismigΜέλος
09/01/2004, 11:06:16

Λυπάμαι που πρέπει να το συνεχίσω...

Φίλε Δαυίδ,
Από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω δύο πράγματα, πρέπει να είσαι πολύ νέος στην ηλικία ή θέλεις να κάνεις κακό στην εκκλησία του Χριστού. (Όχι στην άλλη "εκκλησία", η άλλη "εκκλησία" ότι είναι να πάθει το παθαίνει και μόνη της. Δεν θέλει βοήθεια).

Βρε παιδάκι μου ποιός σου είπε ότι μπορείς να κρίνεις τους άλλους; Ποιός σου είπε ότι αυτοί που σώζοντε είναι οι χριστιανοί και μόνο, ποιός σου είπε ότι οι φίλοι που ανέφερες είναι μακρυά από το δρόμο του Θεού;
Πως μπορείς να τους κρίνεις; Ποιός μπορεί να κρίνει ποιόν;
Λυπάμαι που στο λέω αλλά θα πρέπει να αλλάξεις πολλά πράγματα. Με αυτά που κάνεις δεν δείχνεις παρά ένα δρόμο διαχωρισμού και όχι δρόμο αγάπης.
Πρόσεχε φίλε μου πρόσεχε! Δεν είναι χριστιανισμός αυτός!

Φίλη Zadok,

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Κατ' αρχάς είμαι αγοράκι...(ακόμα) και λέω να το διατηρήσω!

λες:

quote:

...πότε σου επιτέθηκα επί προσωπικού όπως λες ή σε ενόχλησα επανειλημμένα όπως ισχυρίζεσαι και σε "έπνιξα"!!!

Είπα εγώ ποτέ ότι μου επιτέθηκες; Πότε; και που; Είπα απλά ότι "πνίγικα" αλλά ΔΕΝ αντέδρασα γιατί ΔΕΝ το συζητούσες μαζί μου! Ακριβώς το αντίθετο απ' ότι έκανες!

quote:
Διαφορετικά, θα θεωρήσω τουλάχιστον αγένεια εκ μέρους σου το γεγονός ότι παρ' ότι μου αναγνωρίζεις τη μεταμέλεια, καταφέρεσαι εναντίον αναιτίως!

Οπότε ΔΕΝ υφίσταται αγένεια (μια και ποτέ δεν το είπα) και ΔΕΝ καταφέρομαι εναντίον σου! (Με εκπλήσεις!). Αν θέλεις να μιλήσουμε για οτιδήποτε είμαι στη διάθεσή σου, αλλά όταν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο για κάποιο επίσης συγκεκριμένο θέμα σε κάποιον άλλο άνθρωπο, θα ήταν στοιχιώδες να πείς: "η γνώμη μου είναι" και όχι: "Δεν πα' να πιστεύει ότι θέλει... Ήμαρτον πια με την ψυχασθένεια της αμαρτίας!!! Έχουμε καταλήξει όλοι στους ψυχιάτρους με τον εκφοβισμό και την αμαρτωλολαγνεία!!!".

Σε ότι αφορά στο Νίκο Καζατζάκη: 1)Τον άνθρωπο τον γνώρισα μέσα από τα βιβλία του και τον εκτιμώ πολύ. Ειδικότερα το "ο φτωχούλης του Θεού" δείχνει σε ένα πρόσωπο με χριστιανικές αρχές...2) Δεν πιστεύω στις ανθρώπινες κρίσεις. Δεν με ενδιαφέρει ο παρ' ολίγον αφορισμός του γιατί πιστεύω στον Μεγάλο Κριτή! ...και 3) Ποιός είμαι εγώ που θα μιλήσω για μία ψυχή;
Θέλεις να μιλήσουμε για καταστάσεις; και να τις κρίνουμε; ευχαρίστως!όχι για ανθρώπους όμως...

quote:

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Μη φωνάζεις βρε...με ξεκούφανες!
Βρε παιδάκι μου πως το ξέρεις ότι η εκκλησία βασίζεται στον εκφοβισμό; Μήπως ακούς τους "ΔΑΒΙΔ" των forums και όχι την εκκλησία; Σκέψου λίγο πριν τι είπα στον φίλο VIKING και μετά τα ξανασυζητάμε...
Πάντως κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος για την εκκλησία. Πριν μου απαντήσεις σκέψου τι είναι εκκλησία...

quote:
...ότι απ' τα δύο κι αν ισχύει, είναι μία απλή ΑΝΟΗΣΙΑ!!! Η αλήθεια σε μάρανε;;; Τόσοι αιώνες στο ψέμμα δεν βλέπω να σου προκαλούν τα ίδια συναισθήματα!

Τώρα δηλαδή τι μου λες; Επειδή ο δολοφόνος είναι ο τάδε, ας του φορτώσουμε άλλον ένα φόνο; Θεωρώ ότι το είπες πάνω στα νεύρα σου και το αντιπαρέρχομαι...

Το πιο "κουφό" το άφησα για το τέλος...

quote:

hrismig, δεν είσαι ικανή ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος να κρίνει πόσο Χριστιανή ή όχι είμαι...

Σε έκρινα; Κάθε άλλο μπορώ να πω! Το εύχομαι, το ελπίζω το προσδοκώ! Μήπως καταλάβω και εγώ ο ηλίθιος που δέχομαι τον χριστιανισμό αλλά ακόμα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

Μήπως - μια και το έφερε η συζήτηση - μπορείς να μου πεις και εμένα του αδαή τι είναι χριστιανισμός;

Πάντα φίλος ...φιλενάδα!

poetΜέλος
09/01/2004, 11:06:34
quote:

Μην τολμήσεις να προσευχηθείς για μένα, ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ!
Η ψυχή μου μου ανήκει και να κοιτάς τη δουλειά σου!

Zadok Πάρα πολύ καλό !!! You make my day !!!

09/01/2004, 16:31:41
ΦΙΛΕ hrismig (αργά, αλλά μαθαίνω),

νομίζω ότι παρεξηγηθήκαμε χωρίς να διαφωνούμε σημαντικά, οπότε θεωρώ ότι είναι καλύτερα να μη συνεχίσω ν' απαντώ μία-μία στις προτάσεις.

Επαναλαμβάνω ότι ζητώ συγγνώμη αν το ύφος μου δείχνει εριστικό.
Η ουσία των γραφομένων μου δεν είναι εκεί, απλά είμαι λίγο "φλογερός" τύπος (ζώδιο της φωτιάς γαρ).΄

Θα σταθώ μόνο στο θέμα "Εκκλησία" για να προχωρήσουμε τη συζήτησή μας:

(Θα πρέπει να συμφωνήσουμε από κοινού τί εννοούμε όταν γράφουμε αυτές τις λέξεις, για ν' αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις)

Νομίζω ότι άλλο πράγμα εννοεί ο Χριστός όταν μιλά στα ευαγγέλια για "εκκλησία" κι άλλο εμείς, όταν σ' αυτή τη λέξη αντικατοπτρίζουμε τους ιεράρχες και κατ' επέκτασιν ασκώντες επιρροήν επί των πιστών της θρησκείας.

Άλλο το ιερατείο λοιπόν κι άλλο η συγκέντρωση των πιστών στους ιερούς τόπους λατρείας, όπου το ιερατείο υποτίθεται ότι λειτουργεί.

Το παράδειγμα του Καζαντζάκη φυσικά δεν το έφερα για να κρίνουμε ανθρώπους και συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου, αλλά για να διδαχθούμε από τα γεγονότα, τα οποία νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

hrismigΜέλος
09/01/2004, 17:22:29
quote:

Άλλο το ιερατείο λοιπόν κι άλλο η συγκέντρωση των πιστών στους ιερούς τόπους λατρείας, όπου το ιερατείο υποτίθεται ότι λειτουργεί.

Ακριβώς...άλλο το ένα και άλλο το άλλο! Άλλο το τι θα έπρεπε να είναι και άλλο το τι είναι. Άλλο η θρησκεία και άλλο η εφαρμογή της από τους ασθενείς το πνεύματι ανθρώπους.

Τέλος άλλο τα ανθρώπινα λάθη - με τις όποιες προεκτάσεις τους - και άλλο το τι πραγματικά θα έπρεπε να εμπεριέχεται σε αυτό που θέλουμε να λέγεται εκκλησία!

ΑΛΛΑ...το ιερατείο (όχι το κυρίως σώμα) κατά την ώρα των μυστυρίων εν αγνοία τους ίσως...ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!

Αυτό κι αν είναι μυστύριο! Δυστυχώς μη αποδείξιμο αλλά λειτουργεί φίλη μου!

Απλώς διακρίνω ότι όλοι μας (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) έχουμε βαλθεί να βγάλουμε τα μάτια της εκκλησίας χωρίς να δούμε το απλό. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ, σύναξη ή ομάδα ανθρώπων που να τα κάνει όλα καλά!

Βρε εδώ με τον εαυτό μας δεν μπορούμε να τα βρούμε...με το αγόρι μας ή το κορίτσι μας, με τη μητέρα που μας μεγάλωσε...πως θέλουμε να τα δούμε όλα τέλεια μέσα από μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων;

Μήπως είμαστε εμείς τέλειοι;

Αυτό του Χριστού μας "ο πρώτος αναμάρτητος..." είναι πολύ μεγάλη κουβέντα φίλη μου...πολύ μεγάλη!

Γι' αυτό λέω...μήπως πρέπει να τα δούμε από τη καλή σκοπιά τα πράγματα;

Επειδή σε έχω παρακολουθήσει λίγο...και διακρίνω ότι έχεις "πάει" λίγο έως πολύ προς τα ενεργιακά...όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για κάτι - πες μου - βοηθάει εμάς; Βοηθάει το "κάτι"; Κερδίζουμε οτιδήποτε; Μήπως προξενούμε τα αντίθετα αποτελέσματα;

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν με "κάψεις" με τη φωτιά σου...(γη γαρ...)

χαιρετώ σε

09/01/2004, 18:49:42
Αγαπητέ hrismig,

συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου. Όσο κι αν σου φανεί παράξενο, έχω την εντύπωση ότι δε διαφωνεί και κανείς άλλος.

Σ' αυτό το Φόρουμ δεν μπήκαμε για ν' αρχίσουμε ιερό πόλεμο!
Μπήκαμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε κάποιους εσωτερικούς προβληματισμούς μας.

Το πρόβλημα ξεκινάει κάθε φορά, απ' όσο έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής, από κάποιους "υποτίθεται" περισσότερο Χριστιανούς απ' τους υπόλοιπους, οι οποίοι θεωρούν δικαίωμά τους να κατακρίνουν και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα συνήθως, οποιονδήποτε μιλά για θρησκεία και ειδικότερα για Χριστιανισμό και δε μεταχειρίζεται την κλασική "γραμμή". Απλά, κανείς δεν πρέπει να παρουσιάζει κατ' αυτούς έναν άλλο τρόπο σκέψης. Όλοι οι "διαφορετικοί" κατατάσσονται αυτομάτως κάτω από το λήμμα "Σατανιστές", "Αντίχριστοι" κι άλλα τέτοια...

Αν θέλεις την πραγματικά προσωπική μου άποψη, ξέρεις ποιός είναι ο αγαπημένος μου μυθιστορηματικός ήρωας;

Ο ιερέας ο οποίος με την στάση ζωής του άλλαξε τη ζωή του Γιάννη Αγιάννη στους "Αθλίους" του Βίκτωρα Ουγκώ. Δεν ξέρω αν θυμάσαι την ιστορία. Αν θέλεις, θα χαρώ να την εξιστορήσω...

Αυτοί οι ιερείς είναι οι πραγματικοί λειτουργοί για μένα και αποτελούν το πνευματικό υπόβαθρο της εκκλησίας στα ανώτερα πεδία, το οποίο λειτουργεί σε κάθε μυστήριο, όπου κι αν τελείται αυτό...

Το παρόν τόπικ όμως, δεν έχει θέμα "Το μυστήριο και η Εκκλησία" (επικίνδυνο θέμα για τόπικ), αλλά το αν συμβαδίζουν τα Ευαγγέλια με την Π.Διαθήκη. Είναι αντιχριστιανικό να ερευνά κάποιος κάτι τέτοιο;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 09/01/2004 18:51:24

Edited by - Zadok on 09/01/2004 18:55:13

09/01/2004, 19:04:07
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ
09/01/2004, 19:18:05
ΔΑΒΙΔ και απο το Ισραηλ; Σε καταλαβαμε, σε καταλαβαμε... Εισαι απο τη Μαλακασα και σε λενε ΑΥΝΑΝ !!! !!! !!!

09/01/2004, 19:21:27
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ
09/01/2004, 19:29:10
Δεν μας παρατάς ρε Δαβίδ;...
Aν έχεις τα κότσια να κάτσεις κ να συζητήσεις με όποιους έχουν αντίθετη από σένα γνώμη...
H καραμελίτσα Aντίχριστος/μπεκρής Διόνυσος/μακριά από βουδισμό-Iνδουισμό
κ φυσικά το φοβερό κείμενο περί τιμωρίας...

K μόνο που βλέπω αυτή την αηδία-παπαγαλία είναι αρκετή TIMΩPIA
για ότι κ αν έχω διαπράξει ποτέ...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

09/01/2004, 19:34:45
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ

09/01/2004, 19:39:56
Tα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
Yποθέτω ότι η Bανδή είναι για σένα υποχείριο του Διαβόλου,
γι'αυτό κ η συνεχής παραπομπή... Δεν μου λες αγαπητέ μου, ποιός ο ρόλος σου;
Nα σώσεις όλους εμάς τους αμαρτωλούς; K πως αν επιτρέπεται; Δείχνοντάς μας πόσο
ευγενικός ή μορφωμένος ή με επίπεδο είναι ένας Xριστιανός;
Άσε μας ρε Δαβίδ... Bγες κ λίγο έξω/ο εγκέφαλός σου χρειάζεται EΠEIΓONTΩΣ οξυγόνο!

Δεν συνεχίζω EΔΩ. Aν θεωρήσω ότι έχω κάτι να σου πω θα το κάνω σε κάποιο
από τα πολλά σου θέματα/ούτως ή άλλως για κλείδωμα πάνε...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

09/01/2004, 19:45:16
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ