- Ο ρόλος των ιερατείων στην θρησκευτική απέχθεια και στην απογοήτευση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Χρίστος Έλ
Και μην πει κανείς τώρα πως το "ψοφήσουν" είναι νοσηρό και απάνθρωπο......................................................
Δυστυχώς πρέπει να χυθεί αίμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Την παιδεία και την μόρφωση δεν την δέχονται όλοι, δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να την δεχτούν.
Οι απαίδευτοι και μοχθηροί πρέπει να εξαφανιστούν, είναι ξύλα απελέκητα.
Τελικά Χρίστο, συμφωνείς απολύτως με τον Νικόμαχο.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Τελικά Χρίστο, συμφωνείς απολύτως με τον Νικόμαχο.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
δεν μπορεί κάποιος να αλλοιώσει γνωστά κείμενα που έχουν χιλιοαντιγραφτεί, εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να τα παρερμηνεύσει.
Αλοίωση δεν είναι ρε φίλε ΚΑΙ αυτό? Παίζουμε με τις λέξεις?
Και η απόκρυψη πληροφοριών αλοίωση είναι, πόσοι χριστιανοί γνωρίζουν οτι ο Εωσφόρος ή οι Άγγελοι των 9 Ταγμάτων προσήχθησαν στη Βίβλο απο τη Κλείδα του Σολωμόντα? Ε? Για πες μου.....
Αλήθεια φίλε μου πότε άρχισε να διδάσκεται η Αποκάλυψη του Ιωάννη παράλληλα με τα 4 Ευαγγέλια του Κανόνα? Ξέρεις να μου πεις? Θέλω απάντηση και τη θεωρώ πολύ βασική.
Το Ευαγγέλιο της Παναγίας γιατί πήγε στα αζήτητα?
Το κόψε ράψε ξήλωσε που έγινε με τη Σύνοδο των 400, είναι επίσημα καταγεγραμένο και αποδεκτό απο την Ανατολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκλησία.
Οπότε τι μου λες εδώ?
quote:
δεν μπορεί κάποιος να αλλοιώσει γνωστά κείμενα που έχουν χιλιοαντιγραφτεί
Εγώ φίλε μου σου είπα για τα πρωτότυπα τα οποία κανονίστηκαν με την έγκριση του Κων/νου.
Και στο ξαναλέω, τα Ευαγγέλια που διδάσκονται εδώ και τόσους αιώνες (συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των αποκρύφων), είναι ΟΛΑ το μανιφέστο του Κωστάκη, ίσως και του παπαδαριού που τον συνόδευαν.
Η "μαγεία" της υπόθεσης είναι πως δεν χρειάζεσαι ΚΑΝΕΝΑ Ευαγγέλιο για να βρεις τον "δρόμο" προς τον Χριστό, ίσα ίσα που αυτές οι εξουσιαστικές βλακείες (αν φας χαστούκι γύρνα και το άλλο μάγουλο) (που οδηγούν τον άνθρωπο σε δουλοπρέπεια), είναι η αφορμή για να απομακρυνθείς απο τον Ιησού, άρα φίλε μου κατα τη γνώμη μου τα Ευαγγέλια κρύβουν στο δίδαγμά τους τη μεγαλύτερη παγίδα του Σατανά, να γίνεις Ταλιμπανάς και να σκορπάς στον κόσμο το σκοτάδι και τις φωτιές της κόλασης.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
quote:
για μένα δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού
Αυτό δεν είναι επιχείρημα φίλε μου, επιλογή σου βέβαια δε λέω, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση επιχείρημα, να ξέρεις οτι Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ιστορικός της εποχής δεν αναφέρει Τ-Ι-Π-Ο-ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για Ιησού Χριστό, ήταν ΟΛΟΙ συνομώτες και το αποσιώπησαν?
quote:
Πέρα από τις μαρτυρίες διάφορων συγγραφέων
Ποιοί είναι αυτοί οι διάφοροι συγγραφείς? Δεν έχουν όνομα?
Εγώ ας πούμε στηρίζομαι στις αναφορές του Πλήνιου του νεώτερου, εσύ σε ποιούς συγγραφείς στηρίζεσαι?
quote:
Αν δεν υπήρξε δεν υπήρξαν ούτε οι Χριστιανοί, πράγμα παράλογο
Αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες?
Δηλαδή οι αρχαίοι έλληνες που υπήρξαν 12Θεϊστές πάει να πει οτι δέχεσαι πως υπήρξαν και οι 12 Θεοί?
Γιατί δεν μπορεί να υπήρξαν χριστιανοί χωρίς να συνάντησαν ποτέ τον Ιησού?
Εσύ που είσαι χριστιανός τον έχεις συναντήσει ποτέ?
quote:
Γνωρίζεις πως ένα κίνημα δεν προκύπτει ποτέ χωρίς ηγέτη, ούτε πας να κινδυνεύσεις την ζωή σου για ένα φιλολογικό κατασκεύασμα. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό.
Κάνεις Μέγα λάθος φίλε μου, αυτό ακριβώς είναι το θέμα, οτι ο ηγέτης του χριστιανισμού ήταν ο Κων/νος, πριν απ αυτόν οι ακόλουθοι του Στωϊκισμού ήταν κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη Βυθηνία, έχε υπ' όψιν σου οτι τη συγκεκριμένη περίοδο σε ΟΛΗ τη Ρωμαϊκή επικράτεια υπήρχαν πάνω απο 600 διαφορετικές θρησκείες, μία απ' αυτές ήταν και ο χριστιανισμός (όχι όπως τον ξέρεις εσύ), (φίλε μου δανείζεις απόψε τη γυναίκα σου γιατί έχω ξεμείνει)?
Τον ξέρεις φίλε μου αυτόν τον χριστιανισμό ή θες να σου τον αναλύσω περισότερο?
Οπότε ποιός διακυνδύνεψε τη ζωή του για τον χριστιανισμό?
Τα μυθουργήματα περί δίωξης χριστιανών τα έλεγαν οι χριστιανοταλιμπάν για να δικαιολογήσουν το αίμα των ανθρώπων που έχυναν επειδή αρνήθηκαν να γίνουν χριστιανοί.
Πείτε μου ρε παιδιά έναν Ιστορικό της εποχής που αναφέρει διώξεις χριστιανών, ΕΝΑΝ!
quote:
Όταν ρώτησα γιατί δεν τον αγάπησαν, αναφέρομαι στους Ιουδαίους που έχουν ακούσει για τον Ιησού ανεξάρτητα αν τον γνώρισαν ή όχι.
Γιατί εσύ που τον αγάπησες τον γνώρισες ποτέ? Τι μου λες τώρα ρε φίλε?
Και οι Ιουδαίοι αν είχαν εξαναγκαστεί να γίνουν χριστιανοί, θα τον είχαν "αγαπήσει" κι αυτοί.....
quote:
Αρνήθηκε τα βασίλεια του Σατανά και δεν ήθελε να πάρει κανένα μέρος στην χλιδή αυτού του κόσμου.
Υποθέτω πως και ο Κων/νος αλλά και οι υπόλοιποι χριστιανοί αυτοκράτορες έκαναν το ίδιο ε?
Αυτά φίλε μου είναι τυρί στη φάκα, για να λες στον φτωχό άνθρωπο:
-"Κοίτα, ο χριστός ήταν φτωχός, εσύ γιατί θες να είσαι πλούσιος"?
-"Να είσαι φτωχός και να δουλεύεις για τους πλούσιους, δεν πειράζει, θα ανταμοιφθείς στον άλλο κόσμο", "κορόϊδο".
quote:
Τα βρώμικα ιερατεία δεν τα συμφέρει ούτε
1)εκείνα τα εδάφια όπου ο Χριστός αρνείται την κοσμική εξουσία. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ;
2)εκείνα τα εδάφια όπου ο Χριστός θα επιστρέψει για να διαλύσει όλες τις κοσμικές εξουσίες(Χιλιασμός), άρα και αυτούς τους προδότες ρασοφόρους. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ;
Δεν τα αφαίρεσαν για να εκφοβίζουν τις λαϊκές μάζες.
quote:
Lock Smith ελπίζω να σου έχω αποδείξει
ΒΕΒΑΙΩΣ φίλε μου Χρήστο, μου απέδειξες πολά.
Ένα απο τα ποιό βασικά είναι πως καλά κάθομαι μακρυά απο τον δηλητηριώδη χριστιανισμό και τις σατανικές παγίδες του.
Να σαι καλά φίλε.![]()
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Τα εδάφια που σου λέω σημάνουν την κατάργηση της επίγειας παπαδοκρατίας. Γι' αυτό αν πας στο site της ΟΟΔΕ θα δεις με τί μένος επιτίθενται στον Χιλιασμό.
Και μου λες πως ο Κωνσταντίνος είναι ο ιδρυτής της Χριστιανισμού; Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Όσο για τους "χριστιανοταλιμπάν", για πες μου καταστροφές που κάνανε ΠΡΙΝ καταντήσει πολιτικό έκτρωμα ο Χριστιανισμός. Και νομίζεις να ήταν τόσο βλάκες οι ιεράρχες που θα αφήνανε τα πλήθη να καταστρέφουν
χρυσά κειμήλια; Έπειτα γιατί ο Λουκιανός γράφει πως αυτοί οι ανόητοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να θυσιαστούν πιστεύοντας στην αιώνια ζωή;
Έχεις μπερδευτεί εξαιτίας των αναχρονισμών που κάνουν οι νεοαπατεώνες ψευτοαρχαιολάτρες.
Όσο για τον Χριστό, είναι αστείο να μην πιστεύουμε στην ύπαρξή του, αλλά εσύ αν θέλεις μην πιστεύεις. Γνωρίζεις πως ο Χριστιανισμός βασίζεται στον Ιουδαϊσμό της Ιουδαίας και πως οι Χριστιανοί κατέβηκαν από εκεί. Σιγά μην είναι και απόγονοι του Πλάτωνα οι Χριστιανοί, αν ήταν έτσι θα ζούσαν ήδη στην Ελλάδα.
Αν δεν υπήρξε Χριστός όλα ήταν ένα θέατρο του παραλόγου, με Χριστιανούς να ρίχνονται στην πυρά και να σφάζονται απο θηρία για κάποιον που είδαν στην φαντασία τους. Αλλά τώρα πως υπάρχουν ομαδικές παρακρούσεις χιλιάδων δεν γνωρίζω. Αλλά αφού επιμένεις πως δεν υπήρξε Χριστός, θέλω να μου πεις τί ρόλο βαρούσε ο Παύλος και οι υπόλοιποι. Πήγανε να κινδυνεύσουν για ένα φιλολογικό κατασκεύασμα; Είναι εντελώς γελοίο να το σκεφτώ.
Έπειτα αν ισχυριστείς πως στέλνανε πρακτοράκια έναντι αμοιβής, τότε γιατί δεν διέρευσε η απάτη κατά την ώρα των βασανιστηρίων και γιατί να κινδυνεύσουν αυτοί για χάρη του Παύλου και των άλλων; Έπειτα δεν είναι δυνατόν ο Παύλος και οι άλλοι να τους μιλούσαν πάντα από απόσταση. Όλοι οι απόστολοι επισκέφτηκαν τις πόλεις που στέλνανε επιστολές. Ούτε οι Εβραίοι αρνηθήκανε την ύπαρξη του Χριστού, αλλά αντίθετα τον βλασφημούν απίστευτα στο απαίσιο Ταλμούδ τους.
Και ήταν τόση η δύναμη του Χριστού έτσι που ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε, πράγμα αδύνατο αν ήταν απλώς ένας περιπλανώμενος αγύρτης μάγος.
Δόξα και τιμή στον Περεγρίνο.
Και ήταν όνομα γεγραμμένο επί το μέτωπό της
ΒΑΒΥΛΩΝΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ
quote:
Και για να επιστρέψω στα ιερατεία, είναι λάθος ο ισχυρισμός τους πως η Πόρνη είναι είτε η Ρώμη είτε η Ιερουσαλήμ.Και ήταν όνομα γεγραμμένο επί το μέτωπό της
ΒΑΒΥΛΩΝΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ
Επομένως ο Ιωάννης αναφέρεται σε μια μητέρα που έγινε ΜΕΓΑΛΗ γεννώντας ένα σωρό άλλες πόρνες. Αναφέρεται σε κάτι βαθύτερο από μια απλή τοποθεσία.
Μιλάει για την παγκόσμια ιέρεια της ψευδής θρησκείας που στέκεται στην εξουσία και χρίζει βασιλείς. Καβαλά το Θηρίο, όμως ξαφνικά αυτό γυρίζει και την κατασπαράζει. Γεγονός που δείχνει πως δεν θέλει άλλο την καθοδήγησή της, ενώ παράλληλα θέλει να την απογυμνώσει και από τα πλούτη της.
Σήμερα παρατηρούμε πως τα ιερατεία που έχουν παραγκωνιστεί από την εξουσία βρίσκονται προ κατάρρευσης. Μια και οι περιουσίες τους είναι ακόμη τεράστιες, αναμένεται σύμφωνα με την Βίβλο βίαιη αρπαγή του πλούτου(που έχουν συσσωρεύσει ανά τους αιώνες) και τέλος των θρησκευτικών τους δραστηριοτήτων.
Και η πόρνη κείτεται τώρα στην έρημο απογυμνωμένη.
Τους προφήτες να τους παίρνετε στα σοβαρά. Έχουν το χάρισμα να βλέπουν βαθιά μέσα στο χρόνο.
Έτσι και η γυναικά του Θηρίου(Αντίχριστου), η Βαβυλώνα η Μεγάλη, δεν είναι μια κατά γράμμα πόλη.
Εκτός και αν κάποιος είναι τόσο ανόητος να αγνοήσει τα σύμβολα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και να πει πως θα κατέβει κυριολεκτικά μια πόλη από τον ουρανό(την στιγμή που η Αποκάλυψη μιλάει για σύμβολα).
Μήπως τους βάρεσε όλους ο Ήλιος και είδαν τον Ήλιο να περπατά ανάμεσά τους στην Παλαιστίνη; Τόσοι μεσσίες υπήρχαν, γιατί όχι και ο Χριστός;
Και αν νομίζεις πως ένας θεός θα εμφανιστεί σε εμάς για να αποδείξει την ύπαρξή του, δεν πρόκειται αυτό να συμβεί. Έπειτα μην νομίζεις πως μπορεί θνητός να αντικρύσει τον Θεό σε όλη του την Δόξα. Θα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Είναι πολύ λεπτό το θέμα της θρησκείας, δεν είναι παιχνίδι. Αν είμαστε ασεβείς, το Θείο ποτέ δεν θα μας πλησιάσει με ασφαλή για εμάς τρόπο.
Αν πιστεύει κάποιος μόνο σε ό,τι μπορεί να δει, πιο εύκολο θα ήταν να ζητήσει από τον Διάολο να του φανερωθεί, μια και είναι ο θεός αυτού του κόσμου.
Δηλαδή αν θεωρήσουμε το Θείο σαν ένα φυσικό φαινόμενο ή γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί ξανά και ξανά πειραματικώς, άσε τα να πάνε. Μήπως το Θείο είναι νερό που παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου; Η ψυχή υπάρχει, αλλά τα επιστημονικά όργανα δεν μπορούν να την εντοπίσουν. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει;
Αν θες την γνώμη μου για τους Δώδεκα Θεούς, φυσικά και υπάρχουν και δεν είναι απλώς φυσικά ή ηθικά σύμβολα.
quote:
Όσο για τον Χριστό, είναι αστείο να μην πιστεύουμε στην ύπαρξή του, αλλά εσύ αν θέλεις μην πιστεύεις.
Εγώ φίλτατε πιστεύω στην ύπαρξη του Ιησού, χωρίς να πιστεύω στην ιστορικότητά του, μπορείς μήπως εσύ ή όποιος άλλος να που πείτε ποιό είναι το "σπέρμα" και το "ωάριο" που γενούν μια Θεότητα και την καθιστούν υπαρκτή? (Αυτό πάει καρφί για τα μυρμύγκια αυτού του κόσμου που συνεχώς επαναλαμβάνουν το λάθος του Οδυσσέα).....
Άντε να σας δω ντε!
Επίσης δεν μου απάντησες στο ΒΑΣΙΚΟ μου ερώτημα το οποίο στο επαναλαμβάνω:
Πότε η Αποκάλυψη του Ιωάννη ενσωματώθηκε στην Αγία Γραφή?
Και κάτι ακόμη, πόσες Αποκαλύψεις έχουν γραφτεί και από ποιούς?
Συζήτηση κάνουμε, όχι τεστ γνώσεων, τις ερωτήσεις αυτές ΙΣΩΣ μια μέρα να με ευχαριστείς που στις έκανα, ίσως όμως και να με καταριέσαι, διότι φίλε μου αν κάτι κλονίσει την πίστη σου, μπορεί μια μέρα να σημάνει και την καταστροφή σου, οπότε αν θες σταματάμε την "κουβεντούλα".
quote:
θέλω να μου πεις τί ρόλο βαρούσε ο Παύλος και οι υπόλοιποι.
Οχι φίλε μου δεν θα συνεχίσω, αυτή τη στιγμή σκέπτομαι πως ίσως έχεις ανάγκη να πιστεύεις κάπου, αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν και άλλοι άνθρωποι, δεν έχω δικαίωμα να κλονίσω την πίστη κανενός, σταματάω εδώ και πες οτι το λάθος είναι δικό μου.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες αριθμούσαν αντίστροφα;
το σωστό και λογικό θα ήταν 1,2,4.....
Γιατί αριθμούσαν με ολυμπιάδες;
Απο ποιο έτος ξεκίνησαν;
γιατί;ποιος τους υπέδειξε το έτος αυτό;
Εμείς, μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού, αλλάξαμε κάποια στιγμή τον τρόπο χρονολόγησης και θεωρήσαμε ως το σημείο "μηδέν" την γέννηση του Χριστού και άρα ότι ήταν πριν την γέννηση του Χριστού το θεωρήσαμε ως αρνητική-αντίστροφη χρονολόγηση.
Ξεκίνησαν οι αρχαίοι Έλληνες την χρονολόγηση από την πρώτη Ολυμπιάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία, όπως την θέτουμε εμείς τώρα μεταχριστιανικά, νομίζω όμως ότι ήταν στο 776 π.Χ.

Πώς μπορεί ο Ηρόδοτος να χρονολογεί σε έτη προ Χριστού και μετά Χριστού όταν ακόμα δεν είχε γεννηθεί ο Χριστός;![]()
Λες να υπάρχει κι αυτό το σενάριο σε κανένα βιβλίο του Φουράκη και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;![]()

quote:
Αγαπητέ Thoth o Ηρόδοτος όμως εξιστορεί του περσικούς πολέμους με χρονολογική σειρα (αντίστροφα) και όχι με ολυμπιάδες π.χ η μαχη του μαραθώνα το490 π.χ η μάχη στις θερμοπύλες το 480 π.χ Γιατί;
Νιοβη... τα εχεις πολυ συγχισμενα στο μυαλο σου... ΕΜΕΙΣ τα μετραμε ετσι, ΟΧΙ οι αρχαιοι μας προγονοι.
Εμεις "εφευραμε" το π.χ και μ.χ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! ο Ηροδοτος για τον μαραθωνα ισως να γραφει 25χρονια μετα την δεκατη-πεμπτη ολυμπιαδα.
quote:Λες να υπάρχει κι αυτό το σενάριο σε κανένα βιβλίο του Φουράκη και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Αγαπητε Θωθ σε βιβλιο του Φουρακη μαλλον δεν υπαρχει κατι παρομοιο, σε βιβλιο του κατηχητικου ισως... αφου απ'οτι καταλαβα πανε να μας βγαλουν ως "προφητεια" την γεννηση του "μεσσια" το (λαθος ετσι κι αλλιως χρονολογικα) 0...
quote:
Οι αρχαίοι δεν είχαν σταθερό ημερολογιακό σύστημα.
Δεν μετράγανε ούτε με τις ολυμπιάδες ούτε με κάποιο άλλο σημεία αναφοράς ως μηδέν.Όταν θέλανε να αναφερθούν σε μία χρονιά , αναφέρανε την βασιλεία κάποιου...
ΠΧ. Την δεύτερη χρονιά του Περικλή ....
Φιλε Ανουνακι, νομιζω (και διορθωσε με αν κανω λαθος) οτι μετρουσαν και με βαση τις ολυμπιαδες εκτος απο την βασιλεια καποιου.
γιαυτό έχω ανοίξει και το
Αρχαίο Ελληνικό Ημερολογιακό σύστημα
αλλά ακόμα έχω κενά...

ουυυυ...