- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλε μου Γιάπετ, αντιπαράθεση, για την αντιπαράθεση....Ποτέ
δεν θα βρεις τίποτε κοινό;
quote:
Φίλε μου Γιάπετ, αντιπαράθεση, για την αντιπαράθεση...
Αυτό θέλεις να βλέπεις εσύ.
Εγώ τοποθετούμαι σ' αυτά που διαβάζω και δυστυχώς βλέπω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος.
Όταν ισχυρίζεσαι κάτι τρεχα...., το υποστηρίζεις.
Γιατί λοιπόν, εσύ θεωρείς ότι αντιπαρατίθεμαι χωρίς λόγο;
Εξέφρασα την άποψή μου και περιμένω, αυτός που ισχυρίζεται τα αντίθετα, από εμένα, να τα υποστηρίξει.
Απλό είναι...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - γιαπετ on 28/10/2009 21:41:43
θέσεις του άλλου, δίχως να δίνεις τις δικές σου....
Διάλογος λέγεται, όταν εγώ λέω τι πιστεύω κι εσύ τι πιστεύεις, όχι όταν εσύ πολεμάς τη δική μου θρησκεία κι εγώ την υπερασπίζομαι...
Για να το πω απλά..
Μόνο χριστιανοί υπάρχουν τελικά βγαίνει το συμπέρασμα και κάτι κακομοίρηδες, που πολεμάνε τον ήλιο του χριστιανισμου...
Τόσο απλά...
d.k
quote:
Ανόητα είναι τα λογοπλόκα παιχνίδια, όταν η αλήθεια έιναι τόσο διαφορετική....Ο χριστιανιμός, είναι η μεγαλύτερη δυτική θρησκεία και θα παραμείνει, επειδή ΕΚΦΡΑΖΕΙ τον ευρωπαίο,τον ατιπροσωπεύει καλύτερα απο άλλες δοξασίες, με αναξιόπιστους θεούς επιρρεπείς σε ανωμαλίες....
Η υποκειμενικότητα με την αντικειμενικότητα, κάνει τρελά παιχνιδα....
Είστε ολοι πολύ παιχνιδιάρηδες, τελικά...Κρύβεται, όμως, έτσι η πίκρα;...
Την πίκρα σας, που φαίνεται μέσα απο την κινδυνολογία σας,απο το
πουθενά....Την μανια σας να ζωντανέψετε πτώματα...
Ζείστε σήμερα, όχι μεσα στο μυαλό σας....
Βαγγέλη , καλημέρα!!!
Κάνοντας μια "αναδρομή" στα όσα μέχρι σήμερα έχουμε μεταξύ μας ανταλλάξει , απόσο θυμάμαι -αν θυμάμαι καλά- ουδέποτε κινδυνολόγησα ή προσπάθησα να ζωντανέψω πτώματα και σε διαβεβαιώ πως καμμιά πίκρα δεν με διακατέχει..!
Με σεβασμό στο προσωπό σου , κατάθεσα όσα κατέθεσα κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ..!
Ουδέποτε έβρισα ή επιτέθηκα ή και ακόμα ειρωνεύθηκα κανένα για την πίστη του , μιας και αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και είναι απόλυτα σεβαστή , μιας και όπως υποθέτω αυτό προσφέρει μια ψυχική ισορροπία και γαλήνη σε κάθε πιστό , οποιασδήποτε θρησκείας!
Είμαστε ενήλικες και κάθε δημόσια τοποθέτηση αποτελεί θέση , δεδηλωμένη!
Θα το ξαναπώ:"Δεν είμαι Δωδεκαθειστής!!!"
Είμαι όμως Έλληνας ...και ως Έλληνας , διδάχθηκα την αρχαία ελληνική ιστορία , διδάχθηκα και έμαθα για την πατρώα ελληνική θρησκεία και σίγουρα αυτή δεν ήταν ο χριστιανισμός , καθ'ουδένα τρόπω..!
Και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ακόμα και σήμερα , όταν θέλουν ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο να δώσουν μια ονομασία με κύρος σε διάφορα πράγματα...εκεί "απευθύνονται" και χρησιμοποιούν ονόματα αρχαίων ελλήνων θεών...Δίας , Ήρα , Άρτεμις, Αθηνά, Άρης...κλπ..κλπ!
Πουθενά δεν έχω δεί ..Απόστολος Παύλος..Πέτρος..κλπ...εκτός απο συναφή ιδρύματα , κοινότητες κλπ!
Εκείνο που θέλω να πώ με λίγα λόγια είναι ότι ακόμα και σήμερα , εκείνη η θρησκεία εξιτάρει την ανθρώπινη φαντασία και αποκτάει ψυχή , δηλαδή "ζεί" μέσα απο την ασυνείδητη πολλές φορές εκφορά των ανθρώπων , θεών και ηρώων της!
Καλή ή κακή πάντως...αληθής ή ψεύτικη , αυτή ήταν η πατρώα θρησκεία των Ελλήνων...και θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε σ'αυτό!
Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τους εαυτούς μας...ούτε το παρελθόν μας!
Θα ήθελα δε , να πώ ότι βαφτίσθηκα χριστιανός (ορθόδοξος) ...μάλλον με βάπτισαν και χωρίς να ερωτηθώ μάλιστα , αποφάσισαν για μένα , χωρίς εμένα!
Με καθυπόταξαν και εισήγαγαν τον φόβο εντός μου ...ότι πρέπει να πηγαίνω στο κατηχητικό και μάλιστα με/μας εξανάγκαζαν τότε που είμασταν μικρά παιδάκια και αυτό ήταν δείγμα καλού παιδιού ...εν θεώ..και οι γονείς ήταν περήφανοι και ήσυχοι , ότι το παιδί τους δεν έχει πάρει τον κακό το δρόμο!
-Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε και ίσως να συμφωνήσουμε στο εξής:
Η δομή του υποκειμένου -ως άνθρωπος- δεν συντονίζεται με τα όσα διδάσκει ο Χριστιανισμός , ο οποίος θέτει ένα ηθικό προστακτικό κώδικα ...ίνα οι πιστοί ακολουθήσουν και ευτυχήσουν...
Θα μπορούσα να τον δώ -για κάποιους - , ως ένα ψυχαναλυτικό εργαλείο...εγγενές με την αδύνανη φύση κάποιων να αναλάβουν με υπευθυνότητα τον εαυτό τους , το οποίο αναλαμβάνει -μιας και οι ίδιοι δεν μπορούν- να παίξει ρόλο διαχειριστή στην αδύναμη φύση τους !
Εντάξει και καλά κάνουν...προσωπικά όμως επιλέγω να είμαι "καλός" άνθρωπος συνειδητά και όχι διότι πρέπει να είμαι καλός άνθρωπος και επειδή πρέπει κάποια θρησκεία να μου το υπενθυμίζει και να φροντίζει γι'αυτό...και διότι θα κατακτήσω την ουράνια βασιλεία!
Αν δεν μπορούσα να το κάνω...ίσως τότε να καλούσα σε βοήθεια ...δηλώνοντας τη αδυναμία μου και παραιτούμενος του δικαιωματός μου , να είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου ως ενήλικας...και παραιτούμενος του δικαιωματός μου να βελτιώνομαι και ενδυναμώνω!
Δεν παραδίνομαι σου λέω...την λέξη αυτή δεν βάζω εγώ στο στόμα..(Πάριος)!
Μιλάς για θεό συνέχεια ...ονοματίζοντας και αποκαλώντας μας άθεους..
Ξέρεις κάτι φίλε μου..?
-Η διαφορά μας είναι η εξής:
Eσύ τον ψάχνεις κάπου εκτός τον θεό...ατενίζοντας προς τα πάνω !!!
Εγώ τον ψάχνω μέσα μου και δεν χρειάζομαι μεσσίες ..θέλω να τον
νοιώθω , να τον αισθάνομαι , να πλημμυρίζει όλο το είναι μου!
Δεν θέλω διαμεσολαβητές!!!
Θα σε παρακαλέσω δε να μην ξαναχρησιμοποιήσεις τον όρο άθεος για κανέναν...
Ποιός σου είπε ότι είμαστε άθεοι?
Όλοι πιστεύουν στον θεό...αλλα ο καθένας τον προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο...ντροπή στους παππάδες και στην εκκλησία που έχουν αναλάβει εργολαβία την επικοινωνία με τον θεό...ντροπή!!!
Κλείνοντας θα ήθελα γι'αλλη μια φορά να πώ ότι δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό μαζί σου ...σε σέβομαι και σε εκτιμώ ως άνθρωπο και συνδίκτυο και καλά κάνεις και πιστεύεις ότι πιστεύεις ...δικαιωμά σου...αλλα μέχρι εκεί και έχω την αίσθηση ότι και σύ απο την μεριά σου πρέπει να σεβασθείς ανάλογα τους διαφωνούντες και προσεγγίζοντας την αλήθεια , απο διαφορετικό μονοπάτι!
soul
πας καλά; Μιλάς επι προαωπικού, ενώ εγώ όχι και πάλι εγώ είμαι ο ενοχλητικός;
Ότι σας βολεύει τέλος πάντων;
Και ο διάλογος; Επι θεμάτων θρησκείας ΌΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ;
Πάει κι αυτός...Καλά, ένας να μιλάει,χωρίς να το γυρίζει σε αγάπες και λουλούδια, δεν υπάρχει;
Ρε καψούρες...
Το ποια είναι η θρησκεία της Ελλάδας, σε πιάνω ανενημέρωτος....
Εδώ και 1500 χρόνια, πάνω απο 95% Ελλήων, είναι χριστιανοί....Εσύ, αφού δεν δηλώνεις χριστιανός, τι εθνικότητα έχεις;
quote:
Ειλικρινά φίλε Εαρινέ, ζηλεύω τον ......αέρα σου...Καλά ρε φιλε,
πας καλά; Μιλάς επι προαωπικού, ενώ εγώ όχι και πάλι εγώ είμαι ο ενοχλητικός;
Ότι σας βολεύει τέλος πάντων;
Και ο διάλογος; Επι θεμάτων θρησκείας ΌΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ;
Πάει κι αυτός...Καλά, ένας να μιλάει,χωρίς να το γυρίζει σε αγάπες και λουλούδια, δεν υπάρχει;
Ρε καψούρες...
Το ποια είναι η θρησκεία της Ελλάδας, σε πιάνω ανενημέρωτος....
Εδώ και 1500 χρόνια, πάνω απο 95% Ελλήων, είναι χριστιανοί....Εσύ, αφού δεν δηλώνεις χριστιανός, τι εθνικότητα έχεις;
================================================================
Θα περίμενα απο σένα Βαγγέλη , μια άλλη νοοτροπία !
Ότι είχα να πώ επι του θέματος το είπα!
Δεν έχω τίποτα με το Χριστιανισμό...ούτε με τους χριστιανούς αλλα ούτε με τους δωδεκαθειστές -στο κάτω - κάτω της γραφής ..όπως και να το κάνουμε είναι η πατρώα θρησκεία...σ'αρέσει δεν σ'αρέσει!
Δηλαδή , εσύ είσαι πιο Έλληνας και απο τον Λεωνίδα..αυτό μου λές???
soul
quote:
Εαρινός
Δεν έχω τίποτα με το Χριστιανισμό...ούτε με τους χριστιανούς αλλα ούτε με τους δωδεκαθειστές -στο κάτω - κάτω της γραφής ..όπως και να το κάνουμε είναι η πατρώα θρησκεία...σ'αρέσει δεν σ'αρέσει!Δηλαδή , εσύ είσαι πιο Έλληνας και απο τον Λεωνίδα..αυτό μου λές???
soul
Φίλε Εαρινέ,
Θα ήθελα, αν γίνεται φυσικά, να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς πως ο δωδεκαθεϊσμός είναι η πατρώα θρησκεία;

quote:quote:
Εαρινός
Δεν έχω τίποτα με το Χριστιανισμό...ούτε με τους χριστιανούς αλλα ούτε με τους δωδεκαθειστές -στο κάτω - κάτω της γραφής ..όπως και να το κάνουμε είναι η πατρώα θρησκεία...σ'αρέσει δεν σ'αρέσει!Δηλαδή , εσύ είσαι πιο Έλληνας και απο τον Λεωνίδα..αυτό μου λές???
soul
Φίλε Εαρινέ,
Θα ήθελα, αν γίνεται φυσικά, να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς πως ο δωδεκαθεϊσμός είναι η πατρώα θρησκεία;
Έτσι διδάχθηκα στο σχολείο ...αυτό διάβασα ...αυτό γνωρίζω!
Τουλάχιστον πρίν τον χριστιανισμό..πρίν την ελευσή του..οι αρχαίοι ημών πρόγονοι , πίστευαν στο δωδεκάθεο!
Αν κάνω λάθος , πές μου και είμαι πρόθυμος να αναθεωρήσω!
ΥΓ:"Πάντως ο χριστιανισμός δεν αποτελεί πατρώα θρησκεία".
Και βέβαια λέγοντας πατρώα , δεν εννοώ θρησκεία της πατρίδας μας...σε ενεστώτα χρόνο!
Υπερασπίσθηκα δε όταν πρωτομπήκα στο χώρο το δικαίωμα όσων θέλουν να προσδιορίζονται ως χριστιανοί και να πιστεύουν και απέδωσα πολλά περισσότερα σ'αυτόν ...μολονότι δεν το πιστεύω , το έκανα και ξέρεις γιατί???
Διότι ως άνθρωπος δεν υπήρξα "απαξιωτικός" έναντι κανενός και αν χρειασθεί μπορεί να ευθυγραμμισθώ με κάποιους συνανθρώπους μου ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί τους...μα υπάρχει και όριο σ'αυτό!
Και φωνές που προσπαθούν να μηδενίσουν την προσφορά και τον αγώνα για την διατήρηση του Ελληνισμού και να τον συνδέσουν αποκλειστικά με τον χριστιανισμό κάνοντας αναδρομή μέχρι την στιγμή που επεβλήθη ο χριστιανισμός και μετά..ε! εκεί , θα τοποθετηθώ...και θα πώ ..ΕΛΕΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
ο Λεωνίδας και ο Μέγας Αλέξανδρος , δεν ήταν χριστιανοί...Έλληνες ήταν!
soul
νοσταλγοί του παρελθόντος, ειναι ότι ο χριστιανισμός είναι ένα με
την Ελλάδα, είτε το θέλετε ειτε όχι, εδώ και χιλιάδες χρόνια.Ταυτόσημο και εννιαίο...
Αποτελούν διάλλειμμα στην ιστορια και παραλειπομενα, όλα τα φαιδρά που συζητάμε εδω....Κι αυτο πρέπει να το αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή....
Επίσημη θρησκεία έχουμε και ζωντανή,εσύ, που όποτε θές δηλώνεις χριστιανός κι όποτε όχι,καλά θα έκανες να θυμάσια τον Άγιο Δημήτριο,
και τόσους χριστιανούς Έλληνες ήρωες που ΄γιναν υπόδειγμα για την Ελλάδα και την στήριξαν αιώνες....Εσύ τώρα, με τον διχασμό που επαγγέλεσαι,τι καλό πιατεύει ότι κάνεις στην χώρα;Και τι σχέση έχει αυτό με την εκτίμηση προς τον Λεωνίδα, που λές;
Καπηλεύεστε την Ελλαδα και την διακινείτε σαν προιόν...
Συνέλθετε....Συγκρίνετε και χωρίζετε αξίες που ειναι ίδιες πια στην συνείδηση του πολίτη, όπως ο χριστιανισμός με την εθνική ταυτότητα του Έλληνα....Κι εσείς ξυπνάτε αλησμόνητες μνήμες αμνημονεύτων χρόνων;
Αλλά, πέραν αυτού.Αυτό που ζητάς, εσύ κι οι άλλοι,τι είναι τελικά; Θέλετε να βγει κάποιος λάθος, σε επίπεδο πίστης, προσωπικότητας, ατόμου,θρησκείας;Δηλαδή, τέλος πάντων, τι θυσία ζητάτε;...