ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

lixos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/10/2011, 01:46:36
quote:
Lixos
Επίσης αυτό που μου είπαν και οι δυο ήταν ότι δεν ήθελαν με τίποτα να επιστρέψουν και μόλις γύρισαν στην πραγματικότητ....

Ξέρω lixos
ξέρω πολύ καλά!
Πολύωρη επέμβαση πέρασα κι εγώ.
Αλλά δεν μιλώ για αυτο.
Μόνο στους δικούς μου.Και έτσι πρέπει.
Δεν είναι ο κόσμος έτοιμος για τέτοια.
οχι όσο υπάρχουν θρησκείες,που τι σύμπτωση!!!!,καταδικάζουν αυτα ακριβώς που άνθρωποι έχουν βιώσει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/10/2011, 04:06:53
Νικ.αυτοι που δεν ξερουν τι τους γινεται τα καταδικαζουν,σε πληροφορω πως σε πολλα βιβλια θρησκευτικου περιεχομενου απο πνευματικους ανθρωπους εχουν αναφερθει σε αυτα τα βιωματα και δεν ειναι μυστικα.

02/10/2011, 09:48:13
quote:
lixos

Στην αρχή με τρόμαξες! Νόμιζα ότι μου απαντούσε ο πνευματικός της ενορίας μας. Μετά ευτυχώς το έσωσες.
Κοίτα, για να μην τρελαθούμε και τελείως, την εικόνα του σαδιστή θεού τιμωρού, την έχουν πλάσει περισσότερο οι παπάδες και η λοιπή κλίκα προς εκφοβισμό και τρομοκρατία των "πιστών" έτσι ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από το μαντρί.
Το θέμα δεν είναι προς τα πού την ψάχνω. Το θέμα μου είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω πάρει επαρκή απάντηση από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν.
Όσον αφορά για τα διαδικαστικά της χριστιανοσύνης, δεν τα σαρκάζω γιατί για κάποιους έχουν νόημα, αξία και βρίσκουν σε αυτά παρηγοριά. Απλώς εμένα δεν μου ταιριάζουν και δεν είμαι υποχρεωμένη να τα αποδεχτώ.

Προφανώς δεν κατάλαβες πως η απάντησή αναφέρεται σε δική σου απορία /ερώτηση .

Γιατί βασανίζει (ο θεός) ακόμη και μικρά παιδιά που υποτίθεται ότι είναι άσπιλα και αμόλυντα;

Υπάρχει, όπως σου υπενθυμίζω, ιδική αναφορά του ίδιου του Ιησού στην Κ.Δ για αυτήν την περίπτωση, που εξηγεί ακριβώς τον λόγο ( ή τον σοβαρότερο, αν υπάρχουν και άλλοι)

Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε εικόνα που έχουν δημιουργήσει κάποιοι «παπάδες», μην τρελαίνεσαι.
Αναφέρομαι αντιθέτως σε συγκεκριμένη αναφορά της Κ.Δ, που εκφράζει ευθέως και απερίφραστα μια άποψη του ίδιου του Ιησού.
Ενδεχομένως να μην σε ενδιαφέρει. Μηδέν πρόβλημα. Απαντά όμως ευθέως στη απορία / ερώτηση
Άρα πρόκειται για μια ρητορική ερώτηση σου, αν και στην βάση της είναι πολύ καίρια, και παίρνει μεγάλη βαρύτητα ιδικά λόγω της εξήγησης που υπάρχει καταγεγραμμένη στην Κ.Δ, και είναι αυτή που σου ανέφερα.

ΔΕΝ «σάρκασα» καλή μου τα «διαδικαστικά της χριστιανοσύνης». Μην πετάμε λάσπη ελαφρά τη καρδία σε οποιονδήποτε σχολιάζει ένα καταγραμμένο γεγονός.
Αν δεν έχει δική του άποψη για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, το σωστότερο θα ήταν να μην απαντά.
Αν έχει δική του άποψη, να την λεει και να την κουβεντιάζει.

Η δική μου απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που αρχικά έθεσες είναι η εξής.

Ο «θεός» δεν «βασανίζει» κανέναν, γιατί απλούστατα για τον «θεό» ΔΕΝ υπάρχουμε σαν «Γιάννης», «Παναγιώτης», «Αννούλα», «Μαρία» κλπ κλπ, αλλά σαν σύνολο, και υπάρχουμε μέσα στη οικονομία της συνολικής ύπαρξης , και εκεί μετρά το ΟΛΟΝ, και σαν αποτέλεσα και σαν εικόνα.
Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύω πως αν χαθώ εγώ, ή ένα πολύ προσφιλές μου πρόσωπο , θα χαθεί το σύμπαν , η θα αλλάξει η ροή του κόσμου.
Πρόκειται καθαρά για ένα τυχαίο γεγονός μη προγραμματισμένο και αδιάφορο για το σύνολο της ύπαρξης.
Βεβαίως για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, παραμένει τραγικό, και συγκλονιστικό.
Παραβλέπουμε,- ή αγνοούμε - πως ανάλογα τέτοια συμβατά επαναλαμβάνονται καθημερινά, στον συνάνθρωπο μας της διπλανής πόρτας , και στον παραδίπλα.
Ο πόνος και οδύνη νοούνται ΜΟΝΟ για τον άνθρωπο, όχι για τη ύπαρξη, που είναι πάνω και έξω από το καλό , το κακό, το πρέπει και το δεν πρέπει.

TinaGRΜέλος
02/10/2011, 10:05:25
NΙΚΟΜΑΧΕ εγω θελω να ακουσω την ενπειρια σου...

02/10/2011, 15:32:14
quote:

NΙΚΟΜΑΧΕ εγω θελω να ακουσω την ενπειρια σου...

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω ΤιναGR,αλλά είναι κάτι που δεν λέω ποτε προς τα έξω.Είναι περίπου σαν όλες τις περιγραφές του είδους.Ασε που υπάρχει και δυσκολία απόδοσης με λόγια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

TinaGRΜέλος
02/10/2011, 18:42:59

Κρίμα...

02/10/2011, 20:03:29
Πολύ τροφή για σκέψη τα τελευταία ποστ.

Έχω μία απορία: ακόμη κι αν καταφέρουμε να μπούμε στη λογική της ''διευρυμένης οπτικής'' τιθασεύοντας τον εγωισμό μας, δε θα μας λείπει η εμπειρική γνώση ώστε να σιγουρευτούμε πως ο άνθρωπος που έφυγε όντως συνεχίζει την πορεία του; ειδάλλως θα είναι και πάλι θέμα πίστης σε κάτι, απλώς δε θα ανησυχούμε και δε θα πονάμε τόσο.

TinaGRΜέλος
02/10/2011, 20:10:58

03/10/2011, 00:59:58
quote:

quote:
lixos

Στην αρχή με τρόμαξες! Νόμιζα ότι μου απαντούσε ο πνευματικός της ενορίας μας. Μετά ευτυχώς το έσωσες.
Κοίτα, για να μην τρελαθούμε και τελείως, την εικόνα του σαδιστή θεού τιμωρού, την έχουν πλάσει περισσότερο οι παπάδες και η λοιπή κλίκα προς εκφοβισμό και τρομοκρατία των "πιστών" έτσι ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από το μαντρί.
Το θέμα δεν είναι προς τα πού την ψάχνω. Το θέμα μου είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω πάρει επαρκή απάντηση από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν.
Όσον αφορά για τα διαδικαστικά της χριστιανοσύνης, δεν τα σαρκάζω γιατί για κάποιους έχουν νόημα, αξία και βρίσκουν σε αυτά παρηγοριά. Απλώς εμένα δεν μου ταιριάζουν και δεν είμαι υποχρεωμένη να τα αποδεχτώ.

Ο Θεός δεν είναι κοντόφθαλμος όπως εμείς. Δεν υπόκειται στο χρόνο και ό, τι κάνει ή επιτρέπει να γίνεται έχει "βάθος ..... Χρόνου". Υπό αυτή την προοπτική πρέπει να δούμε και το παράδειγμα του "αθώου παιδιού που τιμωρείται άδικα".

Προφανώς δεν κατάλαβες πως η απάντησή αναφέρεται σε δική σου απορία /ερώτηση .

Γιατί βασανίζει (ο θεός) ακόμη και μικρά παιδιά που υποτίθεται ότι είναι άσπιλα και αμόλυντα;

Υπάρχει, όπως σου υπενθυμίζω, ιδική αναφορά του ίδιου του Ιησού στην Κ.Δ για αυτήν την περίπτωση, που εξηγεί ακριβώς τον λόγο ( ή τον σοβαρότερο, αν υπάρχουν και άλλοι)

Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε εικόνα που έχουν δημιουργήσει κάποιοι «παπάδες», μην τρελαίνεσαι.
Αναφέρομαι αντιθέτως σε συγκεκριμένη αναφορά της Κ.Δ, που εκφράζει ευθέως και απερίφραστα μια άποψη του ίδιου του Ιησού.
Ενδεχομένως να μην σε ενδιαφέρει. Μηδέν πρόβλημα. Απαντά όμως ευθέως στη απορία / ερώτηση
Άρα πρόκειται για μια ρητορική ερώτηση σου, αν και στην βάση της είναι πολύ καίρια, και παίρνει μεγάλη βαρύτητα ιδικά λόγω της εξήγησης που υπάρχει καταγεγραμμένη στην Κ.Δ, και είναι αυτή που σου ανέφερα.

ΔΕΝ «σάρκασα» καλή μου τα «διαδικαστικά της χριστιανοσύνης». Μην πετάμε λάσπη ελαφρά τη καρδία σε οποιονδήποτε σχολιάζει ένα καταγραμμένο γεγονός.
Αν δεν έχει δική του άποψη για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, το σωστότερο θα ήταν να μην απαντά.
Αν έχει δική του άποψη, να την λεει και να την κουβεντιάζει.

Η δική μου απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που αρχικά έθεσες είναι η εξής.

Ο «θεός» δεν «βασανίζει» κανέναν, γιατί απλούστατα για τον «θεό» ΔΕΝ υπάρχουμε σαν «Γιάννης», «Παναγιώτης», «Αννούλα», «Μαρία» κλπ κλπ, αλλά σαν σύνολο, και υπάρχουμε μέσα στη οικονομία της συνολικής ύπαρξης , και εκεί μετρά το ΟΛΟΝ, και σαν αποτέλεσα και σαν εικόνα.
Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύω πως αν χαθώ εγώ, ή ένα πολύ προσφιλές μου πρόσωπο , θα χαθεί το σύμπαν , η θα αλλάξει η ροή του κόσμου.
Πρόκειται καθαρά για ένα τυχαίο γεγονός μη προγραμματισμένο και αδιάφορο για το σύνολο της ύπαρξης.
Βεβαίως για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, παραμένει τραγικό, και συγκλονιστικό.
Παραβλέπουμε,- ή αγνοούμε - πως ανάλογα τέτοια συμβατά επαναλαμβάνονται καθημερινά, στον συνάνθρωπο μας της διπλανής πόρτας , και στον παραδίπλα.
Ο πόνος και οδύνη νοούνται ΜΟΝΟ για τον άνθρωπο, όχι για τη ύπαρξη, που είναι πάνω και έξω από το καλό , το κακό, το πρέπει και το δεν πρέπει.

Αν αυτή η άποψη είναι η δική σου, έχει καλώς. Για το Θεό ομως, ακόμη και οι τρίχες της κεφαλής σου είναι "καταγεγραμμένες". Φαντάσου, λοιπόν, αν και κατά πόσο εσύ και ο καθένας μετρά ως μοναδικο, δικό του δημιούργημα και όχι ως σύνολο.
Ο Θεός είναι πολύ επιλεκτικός και το κάθε τι που δημιουργεί είναι μοναδικό και με άπειρη σοφία βαλμένο στην άριστη αρμονία του κόσμου.
Δεν πιστεύω πως χάριν του συνόλου παραβλέπει ή απαξιώνει το άτομο.

Edited by - Ψηλός on 03/10/2011 01:05:14

03/10/2011, 02:07:56
quote:
Φασκόμηλος
Πολύ τροφή για σκέψη τα τελευταία ποστ.

Έχω μία απορία: ακόμη κι αν καταφέρουμε να μπούμε στη λογική της ''διευρυμένης οπτικής'' τιθασεύοντας τον εγωισμό μας, δε θα μας λείπει η εμπειρική γνώση ώστε να σιγουρευτούμε πως ο άνθρωπος που έφυγε όντως συνεχίζει την πορεία του; ειδάλλως θα είναι και πάλι θέμα πίστης σε κάτι, απλώς δε θα ανησυχούμε και δε θα πονάμε τόσο.

Αγαπητέ συνδίκτυε,γίνε πιο σαφής σε παρακαλώ.Ειλικρινά θέλω να καταλάβω,αυτο που θέλεις πραγματικά να πείς.<<Πιάνω>> το εξής:Θεωρείς οτι θα λείπει η εμπειρική γνώση,ώστε να ξέρουμε αν η ψυχή συνεχίζει την ζωή της [αθάνατη όντας],σε άλλη διάσταση ή άλλο χωροχρονικό.Και για να το αντιληφθούμε αυτο θα πρέπει να έχουμε διευρυμένη οπτική.

Και λέω:Τι να την κάνουμε την οπτική,αν έχουμε εμπειρική γνώση?

Και συνεχίζω λέγοντας: Μα ναι,βεβαίως έχουμε εμπειρική γνώση.Οχι όλοι μας.Μερικοί απο μας.Και την ανακοινώνουν.Δεν είναι αρκετό?Οπως σε πολλά πράγματα δεν είναι όλοι μύστες,ετσι και στα μετα-φυσικά.Οπως θα πιστέψει κάποιος μια κοινή εμπειρία,που κάποιος άλλος θα λέει,π.χ.την αίσθηση της πτώσης με αλεξίπτωτο,έτσι θα πρέπει να πιστέψει και μια σπάνια εμπειρία,όπως η στιγμή του θανάτου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.