ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Unseen30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/02/2008, 23:31:47
Καλή μας συνέχεια σε οτι κι αν κάνουμε....
Unseen, τελικά ήταν πολύ όμορφο...
21/02/2008, 11:19:38
Unseen μου, πολύ όμορφο το μήνυμα σου και νομίζω με αρκετά χρήσιμες συμβουλές για όλους μας...

Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία αυτού του θέματος που γράφεται ένας "μίνι" επίλογος.
Από την πλευρά μου πιστεύω πως το θέμα αυτό ολοκλήρωσε έναν κύκλο που διέγραψε κι είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να ξεκινήσει η πορεία ενός άλλου ως αποτέλεσμα μιας "μετενσάρκωσης" του.

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες για αυτά που έλαβα από εκείνους αλλά και για αυτά που ανακάλυψα μέσω αυτών, με σκοπό να τα επεξεργαστώ και να τα μεταλαμπαδεύσω όταν κι όποτε έρθει αυτή η στιγμή.

Να είμαστε όλοι καλά!

In anticipation of my resurrection...

21/02/2008, 12:24:48
Ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα topic χάρηκα πραγματικά τον διάλογο
Με όλους τους συμμετέχοντες ελπίζω μελλοντικά να συνεχιστεί το θέμα
Με κάποιες καινούργιες ιδέες ίσως η διαπιστώσεις .

Unseen Εύχομαι να ξανασυναντηθούν οι μοίρες μας σε κάποιο παρόμοιο topic γιατί Πραγματικά ήταν ευχαρίστηση η συζητηση μαζί σου.
Γενικά συγχαρητήρια σε όλους τους συνομιλητές για τον υγιή διάλογο.

21/02/2008, 13:47:59
UnseenΜέλος
21/02/2008, 14:30:28

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

NADAΜέλος
24/02/2008, 18:42:00

quote:
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...

Η υιοθέτηση αυτής της φράσης (αν και ουσιαστικά αυτοακυρώνεται από το ίδιο το νόημά της) εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε έναν ακραίο αυτοεγκλωβισμό και έναν υπέρμετρο εγωισμό.
Κατάσταση όπου η αξία του δια-λόγου και της επικοινωνίας αναιρείται.

Το ζητούμενο δεν είναι απλά μία ψυχρή νοητική ανοχή στις γνώμες των άλλων και στις θεωρίες των διαφόρων σχολών σκέψης, αλλά η βαθιά Κατανόησή τους και η ανεύρεση των τρόπων που αυτές συνδέονται.
Αυτό προϋποθέτει Σχέση, Μετοχή.

Τα 'νομίζω' του καθενός δεν συνιστούν αλήθειες. Οι αλήθειες είναι ευρύτερα σύνολα που ξεπερνούν το άτομο. Το άτομο είναι που θα διευρύνει τη συνειδητότητά του και θα διανοίξει τις Οδούς προσέγγισης προς αυτές.

Αυτό που (καταχρηστικά) ονομάζεται "προσωπική αλήθεια", δεν είναι παρά ένα μείγμα σκέψεων και επιθυμιών που έχουν προέλθει από τον τρόπο που συσχετιζόμαστε με το περιβάλλον ή από διάσπαρτες πληροφορίες.
Τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν, και "όλα είναι ένα", λέγεται συχνά.

Δεν υπάρχει "προσωπική αλήθεια", υπάρχει όμως προσωπικός δρόμος προς την Αλήθεια.
Και αυτός ο Δρόμος προϋποθέτει πάντα την αναζήτηση και αποδοχή βοήθειας από μία εξωτερική Πηγή που μάς υπερβαίνει...

Χαιρετώ

Nada

UnseenΜέλος
24/02/2008, 22:26:30
Κανείς δεν μίλησε για «ψυχρή νοητική ανοχή στις γνώμες των άλλων και στις θεωρίες των διαφόρων σχολών σκέψης». Εξίσου, κανείς δεν μίλησε για την αλήθεια ως «ευρύτερο σύνολο που ξεπερνά το άτομο».

Ξέρεις, αγαπημένη μου Nada, ποτέ δεν πίστεψα ότι γεννήθηκα για να ξαμοληθώ στο άγριο σαφάρι της μίας αλήθειας. Ούτε και πίστεψα ότι με έστειλε εδώ κάτω ένας αιμοδιψής θεός που διασκεδάζει με την άγνοιά μου ή ένας απελπισμένος θεός που θέλει να φωτίσει μέσα από μένα τη δική του.*

Ο κόσμος δεν είναι ένας λαβύρινθος όπου κρατιόμαστε από το νήμα της σκέψης ή της επιθυμίας μας για να συνθέσουμε το παζλ της μίας αλήθειας. Είναι μάλλον μια αίθουσα με καθρέπτες, όπου η αλήθεια αντανακλάται ισάξια επ’ άπειρον χωρίς να στριμώχνεται σώνει και ντε σε μια ερμηνεία που προσλαμβάνει για τον εαυτό της πρόσθετη αξία έναντι οποιασδήποτε άλλης.

Το μύθο της μίας αλήθειας και των διαφορετικών δρόμων τον δημιούργησαν τα κάθε λογής ιερατεία που εξακολουθούν να αγνοούν επιδεικτικά την εποχή που διανύουμε, την εποχή δηλαδή της προσωπικής θρησκείας και της προσωπικής αλήθειας ως πραγματικών αντανακλάσεων της Ζωής, προκειμένου να διαιωνίσουν την «αυθεντία» τους, χωρίζοντας έτσι τον κόσμο σε μυημένους, γνώστες, αφυπνισμένους (ή ο,τιδήποτε άλλο) και μη.

Αυτό που προτάθηκε εδώ, αντίθετα, είναι ότι καθένας φυλάσσει και προτάσσει ψήγματα της Αλήθειας, ισάξια. Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ισοπεδωτικό, όμως, αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά, θα δει ότι η διαφορετικότητα των ψηγμάτων κάνει ξανά το τοπίο ανάγλυφο.

Και ξέρεις ποια είναι η τραγική ειρωνεία; Ανάμεσα στις δύο αυτές κοσμοθεάσεις, εκείνη που εντέλει αναγνωρίζει ΜΙΑ ζωή και ΜΙΑ αλήθεια, χωρίς να διακρίνει ανάμεσα στα ψήγματα που βρίσκονται μέσα στον καθένα μας, είναι η «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»…

UnseenΜέλος
24/02/2008, 22:32:34

*
ΠΙΣΤΕΥΩ σε έναν Θεό που αντανακλάται σε άπειρες αλήθειες, δεν σφετερίζεται για τον Εαυτό Του καμία, είναι τέλειος και δεν βιώνει καμία ανάγκη μέσα στην τελειότητά Του, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να αποκτήσει ταυτότητα και άρα να στριμωχτεί σε μία αλήθεια.

Και σε έναν Κύριο που διαχέει την ύπαρξή Του παντού, διαπερνά και αγκαλιάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Άπλετο φως που δεν δημιούργησε έκπτωτους κόσμους, αλλά τέλειες εικόνες Του παντού, σκορπίζοντας απλόχερα ομορφιά, έλεος, ευκαιρίες και αγάπη.

Και στο Πνεύμα που εμπνέει και γεννά θεωρίες, βεβαιότητες, αμφιβολίες, κοσμοθεάσεις και ερμηνείες του κόσμου, διακονώντας τες όλες και φυλάσσοντάς τες όλες μέσα στην Αγιότητά Του.

Σε μία αγία και συνεχή παρουσία που διαποτίζει και συνδέει ιδέες, φορείς, συνειδήσεις και μνήμες,

ΟΜΟΛΟΓΩ μία ζωή με άπειρες αντανακλάσεις και προσδοκώ τη βίωση της ομολογίας μου στον μέλλοντα αιώνα.

Αμήν.

25/02/2008, 13:23:04
Πραγματική αλήθεια υπάρχει απλα δεν την γνωρίζουμε από κει και περά ο καθένας
Έχει την προσωπική του αλήθεια κάποιοι μπορεί να προσεγγίζουν την πραγματική
Περισσότερο κάποιοι λιγότερο .

UnseenΜέλος
26/02/2008, 13:19:13
Να λοιπόν που υπάρχει κι άλλος που ενστερνίζεται την άποψη της Nada

Γνωρίζω πως αυτή είναι η κρατούσα άποψη, ούτως ή άλλως, αυτό όμως δεν αναιρεί τη δική μου υποχρέωση (και το αντίστοιχο δικαίωμα) να προβάλλω την προσωπική μου αλήθεια και θρησκεία, έτσι όπως βρίσκεται στη θεματοφυλακή μου. Το αντίθετο, μάλιστα.

Εξάλλου η Nada είπε αυτολεξεί ότι «η υιοθέτηση αυτής της φράσης μπορεί να οδηγήσει» σε όσα λέει παρακάτω. Κι επειδή την ακούω πάντα προσεκτικά, αισθάνθηκα την ανάγκη να διευκρινίσω επακριβώς το νόημα της φράσης.

Και το βασικό νόημα είναι ότι η αλήθεια δεν είναι αθροιστική, δεν είναι συνθετική, αν και μπορεί να είναι μερική κατά έναν κβαντικό τρόπο: όλες οι επιμέρους προσωπικές αλήθειες ισχύουν εξίσου έγκυρα χωρίς να αλληλοαναιρούνται.

Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι και η αλήθεια της Nada και του Open Mind είναι εξίσου έγκυρη με τη δική μου ή με οποιαδήποτε άλλη. Για πολλοστή φορά μέσα στο τόπικ, θα πω «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»…

Επειδή όμως έχω την εντύπωση ότι η συνέχιση της συγκεκριμένης συζήτησης εδώ θα αδικήσει τον φίλο μας τον elo που διατηρεί το ενεργό θέμα «η πλάνη της αλήθειας» δίπλα, θα ήθελα να παρακαλέσω η τυχόν περαιτέρω παράθεση σχετικών απόψεων να συνεχιστεί εκεί.

Καλημέρα, με αγάπη,
Unseen

Edited by - Unseen on 26/02/2008 13:21:58