- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εσύ το συσχετίζεις με τον Ιησού.
Στον μεσαίωνα που ο χριστιανισμός ήταν στο Ζενιθ του, η ανθρωπότητα βίωνε μια κοινωνία αγγέλων?
H ορολογία που αναφέρεται σε “μεσαιωνικά βασανιστήρια” γνωρίζεις τι περιγράφει?
Και δε νομίζω ο Μεσαίωνας να θεωρείται ζενίθ του Χριστιανισμού. Για μένα το ζενίθ δεν έχει έρθει ακόμη.
Ειδικά το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων εγκαινιάστηκε επί Κωνσταντίνου του Μεγάλου (του διαταραγμένου παιδοκτόνου και συζυγοκτόνου που αναγορεύσαν οι χριστιανοί ως "ισαπόστολο").

macedon
quote:
Η αμαρτία Γιάννη δεν έχει να κάνει με το πολιτιστικό επίπεδο του ανθρώπου ούτε με τη μόρφωσή του. Είναι μια μάχη του πνεύματος ενάντια στην ύλη. Ο υλισμός στρέφει τον άνθρωπο προς την αμαρτία. Οι αρχαίοι Έλληνες πράγματι ήταν πιο κοντά στο πνεύμα από άλλους λαούς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι που ασπάστηκαν το Χριστίανισμό, πολλά δε από αυτά που δίδασκαν τα συναντάμε και στη διδασκαλία του Κυρίου, υπάρχει δηλαδή μια σύμπλευση ως 'ενα σημείο τουλάχιστον.
Ποιός το είπε αυτό φίλε μου???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες πράγματι ήταν πιο κοντά στο πνεύμα από άλλους λαούς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι που ασπάστηκαν το Χριστίανισμό,
Κάνεις ηθελημένο ή αφελές λάθος φίλε μου.
Χρειάστηκαν ένα κάρο διατάγματα και 7 σχεδόν αιώνες διωγμών, για να "ασπασθούν" οι Έλληνες την αιματοβαμμένη θρησκεία σου.
quote:
πολλά δε από αυτά που δίδασκαν τα συναντάμε και στη διδασκαλία του Κυρίου, υπάρχει δηλαδή μια σύμπλευση ως 'ενα σημείο τουλάχιστον.
Οι κατασκευαστές των ευαγγελίων και οι μετέπειτα κοπτοράπτες τους, χρησιμοποίησαν Έλληνική φιλοσοφία, βάζοντας στο στόμα ενός αγράμματου ρητά φιλοσόφων για να ντύσουν πνευματικά τη θεωρία τους και υτό δεν λέγεται σύμπλευση φίλε μου, λέγεται πνευματική κλοπή και σφετερισμός.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες πράγματι ήταν πιο κοντά στο πνεύμα από άλλους λαούς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι που ασπάστηκαν το Χριστίανισμό,
Για την ιστορία πάντως, οι πρώτοι που "ασπάστηκαν" (υποχρεωτικά) το Χριστιανισμό ήταν οι Αρμένιοι...

macedon
Edited by - macedon on 05/05/2011 17:05:11
quote:
Ποιός το είπε αυτό φίλε μου???
Φίλε Εαρινέ μην το πάμε στο “φιλοσοφικό”, και μας την “πέσει” μετά ο φίλος Πλάτων και άντε να βγάλουμε άκρη
Άσε να μας πει ο φίλος stellar σε ποια εποχή αναφέρεται με τον συλλογισμό
“Πάντως δεν νομίζω να είναι τυχαίο το ότι όσο πιο πολύ απομακρύνονται οι άνθρωποι από τον Χριστό και τη διδασκαλία Του, τόσο αυξάνεται η ιδιοτέλεια η οποία ταυτίζεται με τον εγωισμό.”
Φίλε stellar από την πλήρη επικράτηση του χριστιανισμού από τον 4ο αιώνα και μετά, σε ποια εποχή ήταν καλύτερα?
Το 1000 το 1200 ?
Ποια εν χριστό εποχή ή κοινωνία ήταν ιδανικότερη?
Η “καλύτερη” χριστιανική εποχή σε σύγκριση με την εποχή που σου ανέφερα ( του Περικλή) ήταν καλύτερη ή χειρότερη κατά την γνώμη σου?
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη πως η πίστη στον Ιησού, όχι μόνο δεν ωφέλησε αλλά μάλλον έβλαψε την εξέλιξη της κοινωνίας στη Ευρώπη?
"Δόξα τω Θεώ" , όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι εννοείται ως αμαρτία...
"ΟΥ"*10....Και το ερώτημα όμως είναι αυτό.."Γιατί σκοτώνει κάποιος"..."γιατί λέει ψέμματα"...γιατί το ένα ή το άλλο???
Αμαρτίες ή "φυσιολογική εξέλιξη-αποτέλεσμα" της σκέψης μας αλλα και της δυναμικής που αναπτύσσουμε και δεν είναι αυτά έλλειψη γνώσης και καλλιέργειας αλλα και ψυχική αδυναμίας???
Τι στο καλό εμπλέκονται θΕΟΙ-ΥΙΟΙ-ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ???
ΣΗΜ:"Τον Πλάτωνα τον αγαπάμε"!!!

Edited by - Εαρινός on 05/05/2011 17:56:47
Όλον τον κόσμο πρέπει να αγαπάμε, χωρίς πάρα πολύ κανένα (όχι όπως έκανε ο Γιαχβέ)
quote:
Ασφαλώς μου αρέσει η φιλοσοφία αλλα η ψυχολογία πολύ περισσότερο φίλε μου...αλλα και η λογική σκέψη ενίοτε
Το ότι έχουμε τα ίδια “γούστα” είναι γνωστό, αν το ακούσει όμως ο φίλος Νικόμαχος θα αρχίσει πάλι το τροπάρι περί διπλών λογαριασμών.
Και δεν με μπορώ να μιλήσω καλοπροαίρετα ούτε με καμιά ξανθιά.
Και ο φίλος stellar καλός είναι, και περιμένω να μάθω για ποια “χρυσή” εποχή του χριστιανισμού αναφέρεται και από την οποία απομακρυνόμαστε τώρα στις μέρες μας.

Ωστόσο και χωρίς να είμαι προφήτης, θεωρώ πως τόσο το ζενίθ όσο και το ναδίρ του χριστιανισμού, αφορούν το μέλλον. Αυτό από το οποίο απομακρυνόμαστε στις μέρες μας δεν είναι κάποια εποχή αλλά ο Λόγος του Κυρίου ο οποίος είναι διαχρονικός.
Οσον αφορά τον Παύλο, γνωρίζω πως και διώχθηκε και ξύλο έφαγε, δεν γινόταν δεκτός με ζητοκραυγές όπου εμφανιζόταν. Από την άλλη όμως οι Έλληνες με τον άγνωστο Θεό και πάνω στην παρακμή του ελληνισμού ήταν οι πρώτοι που αποδέχτηκαν -εν τέλει- τον χριστιανισμό ως θρησκεία.
Βέβαια μερικοί χριστιανοί οι οποίοι είχαν καταπιεστεί όλα αυτά τα χρόνια, ξέσπασαν απέναντι στους αρχαιολάτρες, όμως αυτό δεν μπορούμε σήμερα να το θεωρήσουμε ως ένα γενικευμένο φαινόμενο. Σήμερα η Εκκλησία αποδέχεται την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά πράγμα που δείχνει πως δεν υπάρχε κάποια αντίθεση.
Νομίζω όμως πως έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας, το αρχικό κείμενο δείχνει μέρος της αξίας του Λόγου του θεού κι εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε κι όχι σε χρυσές και μαύρες εποχές κι αυτό διότι δεν είμαστε σίγουροι αν αύριο θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο.
quote:
Εαρινος
Όχι μωρέ δεν το πιστεύω για τον Νικόμαχο...απλά αστειεύεται , είναι καλοπροαίρετο παιδί.
Ναι! καλά συμφωνώ!!
Εμένα όμως με κακολογεί στις ξανθιές, και ....με στενοχωρεί
Εξάλλου να μην ξεχνάμε "Το νάζι της μελαχροινής ... η ξανθιά ε'ντόχει"!!!
Και ξανθές 'δώ μέσα δεν έχουμε , οπότε άσε τον να λέει σαν παιδί που είναι...
..ενθάρρυνε τον κιόλας θα'λεγα...![]()

quote:
Από την άλλη όμως οι Έλληνες με τον άγνωστο Θεό και πάνω στην παρακμή του ελληνισμού ήταν οι πρώτοι που αποδέχτηκαν -εν τέλει- τον χριστιανισμό ως θρησκεία.
Ο Ελληνισμός δεν παρήκμασε ποτέ, ούτε και σήμερα είναι σε παρακμή αφού συνεχίζει να φωτίζει τον κόσμο. Οι οπαδοί της ασιατικής λαίλαπας προσπάθησαν ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να τον χτυπήσουν και κανείς Έλληνας δεν απεδέχθη τον χριστιανισμό χωρίς την απειλή αποκεφαλισμού, της εξορίας, της δήμευσης της περιουσίας του και άλλων τιμωριών που εφεύρισκαν οι διαταραγμένοι αυτοκράτορες παρέα με τους μισανθρώπους ιεράρχες.
Δεν μπορείς να απαξιώσεις εκατομμύρια θύματα που προκάλεσε η επιβολή της θρησκείας σου, σε ολόκληρον το γνωστό κόσμο.
Δεν μπορείς να κρύψεις από τους ανθρώπους τα διατάγματα και τους κώδικες, που είχαν στόχο τον Ελληνισμό.
quote:
Βέβαια μερικοί χριστιανοί οι οποίοι είχαν καταπιεστεί όλα αυτά τα χρόνια, ξέσπασαν απέναντι στους αρχαιολάτρες, όμως αυτό δεν μπορούμε σήμερα να το θεωρήσουμε ως ένα γενικευμένο φαινόμενο.
Ακόμη κι αν κράτησε 650 χρόνια;;;;
Καλή η προσπάθεια να το παρουσιάσεις σαν αψιμαχίες αλλά όχι για εδώ...
quote:
Νομίζω όμως πως έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας, το αρχικό κείμενο δείχνει μέρος της αξίας του Λόγου του θεού
Άλλο θέμα κι αυτό με τη μανία κάποιων γέρων να δίνουν συμβουλές, στους άλλους για τη ζωή που οι ίδιοι έχουν αρνηθεί...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Γνωρίζεις τις απόψεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα και γώ τις δικές σου και επίσης γνωρίζω ότι έχεις δίκιο!
Όντως , όπως και να παρουσιασθεί απο ορισμένους κύκλους η ιστορία του Χριστιανισμού , τα πραγματικά γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και αποκαλυπτικά!
ΟΜΩΣ...μην ξεχνάμε και τα άλλα πραγματικά γεγνότα , ότι δηλαδή όλοι μας -λίγο..πολύ και μάλλον κατα το πολύ- γαλουχηθήκαμε απο νηπιακή ηλικία σε αυτό το δόγμα και το οποίο μας παρουσίασαν έτσι όπως γνωρίζεις ότι μας το παρουσίασαν και αυτό "πέρασε" ως αδιαπραγμάτευτη αλήθεια και καταχωρήθηκε στον γενικότερο κώδικα πεποιθήσεών μας και έμμελλε -εν πολλοίς και για πολλούς- να διαδραματίσει και να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις καθημερινές -μας- συνδιαλέξεις , με όλα όσα αυτό συνεπάγεται!
Νοηματοδοτούνται φιλε μου ΑΚΟΜΑ πολλοί συνάνθρωποί μας απο αυτό και το θεωρούν ως την απόλυτη αλήθεια και οτιδήποτε διαφορετικό δημιουργεί ανακλήσεις και αναβιώσεις συναισθημάτων τα οποία βιώθηκαν κατα την πρώιμη παιδική τους ηλικία και ανα-βιώνονται στο σήμερα , σαν να συμαβίνουν σήμερα!
Τα συναισθήματα που αισθάνονται -οργής , φόβου κοκ- είναι όντως αληθή και τα αισθάνονται πραγματικά και το βλέπεις και το βλέπουμε καθημερινά σχεδόν!
Χρειάζεται χρόνος και υπομονή αλλα και κατανόηση φίλε μου , δυστυχώς το κουβάρι των πεποιθήσεων μιας κοινωνίας δεν αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη και αναφέρομαι για τις "πλατειές μάζες"...!
Προσωπικά κατανοώ αυτούς τους ανθρώπους και όπως κάθε άνθρωπο , που πολλές φορές μπορεί και οι ίδιοι να "βλέπουν" την ορθότητα ορισμένων πραγμάτων αλλα ανθίστανται στο να το δεχθούν και αυτό καθόλου τυχαίο δεν είναι!!!
Ότι δεχθήκαμε εκείνη την δεδομμένη χρονική στιγμή , το δεχθήκαμε ανεξέλεγκτα -ως νήπια- και αδιαπραγμάτευτα μπροστά στον δέκα μέτρα ψηλότερο "γονέα-πατέρα" όντας υποκείμενοι σε αυτόν που ενσωμάτωνε για όλους μας ότι πιο κυρίαρχιο και ισχυρό..."Για να το λέει ο πατέρας , είναι έτσι".
Κάθε λόγος του δημιουργούσε εντός μας και ορισμένα συναισθήματα , τα οποία καταχωρήθηκαν ανεξίτηλα φίλε μου!
Χρειάζεται χρόνος -το ξαναλέω- και υπομονή...αλλα και κατανόηση!!!
Την καλησπέρα μου!!!

Δικαιολογείς το γονεϊκό περιβάλλον, λόγω περιορισμένης γνώσης ενδεχομένως και κατανοείς ότι δεν ήθελαν να κάνουν κακό στα παιδιά τους. Πίστευαν ότι αυτό είναι το σωστό, απ' τη μια και απ' την άλλη φοβόντουσαν τον κοινωνικό περίγυρο, την κοινωνική απομόνωση και τα κουτσομπολιά.
Τώρα όμως, θέλω να πιστεύω ότι αυτά έχουν μειωθεί θεαματικά και έχουν αμβλυνθεί οι προκαταλήψεις.
Πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Με τίποτα δεν είμαι χριστιανός, ακόλουθος, και καρφακι δεν μου καίγεται για τα αγία τις προσευχές, τις ελπίδες για παραδείσους η για άλλες ζωές. Όσα εγραψες στο τέλος αερινε, δυστυχώς έτσι συμβαίνει, ειμαστε μια ταλιμπανιστικη τουρκποιημενη νοοτροπεια, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμο. Κάποτε άκουσα μια λέξη μιας (Αγίας) η οποία είχε αφιερώσει τη ζωη της στο συνάνθρωπο. (teresa) την ερωτησαν πως θα ήταν η ζωη της δίχως το Χριστό. Η απάντηση, με έβαλε τοτε σε σκέψη. Δεν μπορω να διανοηθω τη ζωη δίχως το Χριστό. Ήταν απόλυτα φυσική. Το ίδιο συμβαίνει και στον γέροντα, και στον κάθε χριστιανο που τα πρώτα χρόνια κανονησθηκε απο την οικογένεια και το περιβαλον. Στην άλλη άκρη βρίσκουμε αυτόν που αντιδρά, σε τέτοιο σκηνικό. Εδω ισως έχουμε τον πιστο της επιστήμης, ονόματα δεν λέμε..
τόσο ο γέροντας όσο και ο επιστημωνας η αθεος, είναι απόλυτα πεπισμενοι για το λάθος του αλλου. Στην ουσία δεν είναι ένας που μάχεται τον άλλο, μα είναι δυο ωψεις του ίδιου νομίσματος. Πάρε την ανθρωπότητα και ελεγξε τώρα κάτι. Ο λαντεν για τους δυτικούς είναι δολοφωνος, για άλλους σε εκείνα τα μέρη, είναι Άγιος και ήρωας. Το ίδιο συνέβαινε τοτε με το βαραβα. Το ίδιο συμβαίνει με το Χριστό, με το Βουδα, τον Μαρχ, κλπ κλπ.
Point of view, αγαπητοί, ταυτηση που ο κάθε άνθρωπος σύμφωνα με το κοντισιονινγκ τραβάει και θα τραβάει, ποιος ξέρει πόσο ακόμα.
Αν πάντως έχω ΝΑ πω Ένα λόγο, είναι πως τον άνθρωπο Χριστό, ουδείς δέχεται, και όμως, είπε με λίγα λόγια, την μεγαλύτερα και δυσκολότερα των πρακτικών φιλοσοφιων!
Αγαπά τον πλησίον σου...
Μα ισως εμείς δεν αγαπάμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να το καταλάβουμε.
quote:
Ευχαριστώ τον αερινο και Γιάννη κλωνο?για την αγάπη τους.
Με τίποτα δεν είμαι χριστιανός, ακόλουθος, και καρφακι δεν μου καίγεται για τα αγία τις προσευχές, τις ελπίδες για παραδείσους η για άλλες ζωές. Όσα εγραψες στο τέλος αερινε, δυστυχώς έτσι συμβαίνει, ειμαστε μια ταλιμπανιστικη τουρκποιημενη νοοτροπεια, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμο. Κάποτε άκουσα μια λέξη μιας (Αγίας) η οποία είχε αφιερώσει τη ζωη της στο συνάνθρωπο. (teresa) την ερωτησαν πως θα ήταν η ζωη της δίχως το Χριστό. Η απάντηση, με έβαλε τοτε σε σκέψη. Δεν μπορω να διανοηθω τη ζωη δίχως το Χριστό. Ήταν απόλυτα φυσική. Το ίδιο συμβαίνει και στον γέροντα, και στον κάθε χριστιανο που τα πρώτα χρόνια κανονησθηκε απο την οικογένεια και το περιβαλον. Στην άλλη άκρη βρίσκουμε αυτόν που αντιδρά, σε τέτοιο σκηνικό. Εδω ισως έχουμε τον πιστο της επιστήμης, ονόματα δεν λέμε..
τόσο ο γέροντας όσο και ο επιστημωνας η αθεος, είναι απόλυτα πεπισμενοι για το λάθος του αλλου. Στην ουσία δεν είναι ένας που μάχεται τον άλλο, μα είναι δυο ωψεις του ίδιου νομίσματος. Πάρε την ανθρωπότητα και ελεγξε τώρα κάτι. Ο λαντεν για τους δυτικούς είναι δολοφωνος, για άλλους σε εκείνα τα μέρη, είναι Άγιος και ήρωας. Το ίδιο συνέβαινε τοτε με το βαραβα. Το ίδιο συμβαίνει με το Χριστό, με το Βουδα, τον Μαρχ, κλπ κλπ.
Point of view, αγαπητοί, ταυτηση που ο κάθε άνθρωπος σύμφωνα με το κοντισιονινγκ τραβάει και θα τραβάει, ποιος ξέρει πόσο ακόμα.
Αν πάντως έχω ΝΑ πω Ένα λόγο, είναι πως τον άνθρωπο Χριστό, ουδείς δέχεται, και όμως, είπε με λίγα λόγια, την μεγαλύτερα και δυσκολότερα των πρακτικών φιλοσοφιων!
Αγαπά τον πλησίον σου...
Μα ισως εμείς δεν αγαπάμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να το καταλάβουμε.
Επίσης, είπε και κάτι άλλο "επαναστατικό" από αυτά που ίσως, μέχρι τότε, η ανθρωπότητα δεν γνώριζε.
Δεν αρκέστηκε στο γνωστό "μη κάνεις στο διπλανό σου ό,τι δεν θες να σου κάνει", αλλά είπε, "κάνε στον αδελφό σου ό,τι ακριβώς θα ήθελες να κάνει και αυτός για σένα"!
Το πρώτο, θα λέγαμε πως δηλώνει μια τυπική ουδέτερη συμπεριφορά, κάποια αδιαφορία θα έλεγα. Δεν σε πειράζω, δεν με πειράζεις και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Το δεύτερο, .... απαιτεί θυσία, αυτή ακριβώς που ήλθε να διδάξει με το αίμα του και ο ίδιος ο Χριστός.

Edited by - Ψηλός on 06/05/2011 00:28:48