- Ο Ιησούς Χριστός ήταν υιός Θεού??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Λόγια ψυχής...Δικά του...
Ανάμεσα στο κυκλάμινο από δω και στον γαλαξία της Ανδρομέδας από κει, το φως είναι ο διευθέτης και ο κοσμήτορας.
Δημήτρης Λιαντίνης...
Σ΄ευχαριστώ όπου και να είσαι...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
quote:
Αλέξανδρος Ιανναίος, και Αλεξάνδρα
Επιτυχείς και πλήρως ικανοποιημένοι,
ο βασιλεύς Αλέξανδρος Ιανναίος,
κ' η σύζυγός του η βασίλισσα Αλεξάνδρα
περνούν με προπορευομένην μουσικήν
και με παντοίαν μεγαλοπρέπειαν και χλιδήν,
περνούν απ' τες οδούς της Ιερουσαλήμ.
Ετελεσφόρησε λαμπρώς το έργον
που άρχισαν ο μέγας Ιούδας Μακκαβαίος
κ' οι τέσσαρες περιώνυμοι αδελφοί του·
και που μετά ανενδότως συνεχίσθη εν μέσω
πολλών κινδύνων και πολλών δυσχερειών.
Τώρα δεν έμεινε τίποτε το ανοίκειον.
Έπαυσε κάθε υποταγή στους αλαζόνας
μονάρχας της Αντιοχείας. Ιδού
ο βασιλεύς Αλέξανδρος Ιανναίος,
κ' η σύζυγός του η βασίλισσα Αλεξάνδρα
καθ' όλα ίσοι προς τους Σελευκίδας.
Ιουδαίοι καλοί, Ιουδαίοι αγνοί, Ιουδαίοι πιστοί - προ πάντων.
Αλλά, καθώς που το απαιτούν η περιστάσεις,
και της ελληνικής λαλιάς ειδήμονες·
και μ' Έλληνας και μ' ελληνίζοντας
μονάρχας σχετισμένοι - πλην σαν ίσοι, και ν' ακούεται.
Τωόντι ετελεσφόρησε λαμπρώς,
ετελεσφόρησε περιφανώς
το έργον που άρχισαν ο μέγας Ιούδας Μακκαβαίος
κ' οι τέσσαρες περιώνυμοι αδελφοί του.Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.
Αγαπητή Valnta
Οσο και να ψάξεις δεν υπάρχει Επίσιμη αιτιολόγιση για ποιόν λόγο κλειδώθηκε η ΑΤΜΑ.Το μόνο που υπάρχει ειναι η Ανακοίνωση της Απενεργοποιήσης της και η σχετική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για τυχόν επανενεργοποιηση του λογαριασμού της.
Προσωπικά μου έγινε γνωστή η αφορμή της απενεργοποίησης της από τους συντονιστικούς παράγοντες.Αφορμή λοιπόν στάθηκε το Μοναδικό προσβλητικό post που έκανε η ΑΤΜΑ στο θέμα "Το Αχαλίνωτο,ο
κακός Vril και η εισβολή των Ελ απο το Νι-Λα Γου,με το οποίο απαντούσε στις ανυπόστατες κατηγορίες μέλους που την ενέπλεκε τόσο σε (τεχνητές κατα την αποψή μου) διαπλοκές με άλλο forum εσωτερικής αναζήτησης όσο και με την κατοχή ενός κωδικού που ποτέ δεν είχε στην κατοχή της.
Στο εν λόγω ποστ η ΑΤΜΑ χρησιμοποιησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο μέλος που την κατηγορούσε και γι αυτό κλειδώθηκε.Σημείωσε οτι η ΑΤΜΑ ολον αυτόν τον καιρό που διαδραματίστηκαν ουκ ολίγα τραγελαφικά,όσο και αν δεχόταν απαξιωτικές επιθέσεις δεν απάντησε σε καμμία,παρα μόνο όταν την μπλέξανε σε τόσο σοβαρές υποθέσεις.
Καταλαβαίνεις οτι όλα έχουν ένα Όριο και απο ενα σημείο και μετά όταν δεν απαντάς στις προκλήσεις θεωρήσε Ενοχος.
Καλώς ή κακώς η ΑΤΜΑ απάντησε έχοντας και την άδεια του Μystica (μιας και οι κατηγορίες ενέπλεκαν και αυτό)
και ξεδιάλυνε κατ εμέ οχι μόνο το κίνητρο που πυροδωτούσε το μέλος εκείνο να εκτοξέυει κατηγορίες αλλά και αποκατέστησε την αλήθεια που διαστρεβλωνόταν στην προσπάθεια του μέλους να αποδώσει δικές του πράξεις οχι μόνο στην ΑΤΜΑ αλλά και σε άλλο forum.Η ΑΤΜΑ δέχτηκε την ποινή της και μάλιστα αποδέχτηκε και το ποστ του Αdmin στο Κυτίο Παραπόνων,ούτε μπήκε με νέο κωδικό,ούτε εβγαλε χωλή πουθενά για την "αδικη" ποινή της.
Valnta
δεν είναι ουσιαστικά 504χλμ αλλά 1000χλμ!!!
Μόνο μέσα σε μία μέρα!!!
Γιατί μόνο μια μέρα δεν εργάζεται η ΑΤΜΑ.
Αν και το έχει γνωστοποιήσει τηλεφωνικά στην Διαχειρίστρια του Forum
δεν φάνηκε να αλλάζει η στάση τους.
Ελπίζω όμως οτι ο παραλογισμός αυτός (ενα τέτοιο ταξίδι) θα γίνει κάποια στιγμή κατανοητός και με το Πνεύμα Δικαιοσύνης αλλά και Αγάπης που σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές διαπνέεται ο χώρος των forums η στάση αυτή θα αλλάξει ωστε να βρεθεί μια Χρυσή Τομή
για επικοδομητικό διάλογο αφού άλλωστε καλή πρόθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές απ οσο γνωρίζω.
Εν τέλει θεωρώ υπεραρκετή την τιμωρία η οποία της επιβλήθηκε
που στην αρχή ηταν δυο εβδομάδες και εχει φτάσει να είναι ενας μήνας.
Και γω θεωρώ οτι ξεκινά δημόσια να τελείωνει δημόσια αλλά
απο την άλλη οι διαχειριστές εχουν διαφορετική άποψη και δεν φαίνεται
να την αλλάζουν.Αλλά δυστηχώς δεν μένουμε Αθήνα.
Τι αλλο να πω;
Πιστέυω όμως οτι αργα ή γρήγορα θα Εισακουστούμε γιατι βαρέθηκα
και γω να κάνω όλα αυτά τα κατεβατά,ενώ με ενα,δυό,δέκα,σαράντα τηλέφωνα το θέμα μπορεί να λυθεί άμεσα και χωρίς πολλά λόγια.
Έυχομαι να επικρατήσει η Λογική και πολύ συντομα να εχουμε
κοντά μας και τα δύο αυτά μέλη.
Αλλιώς θα πρέπει να υποθέσω οτι υπάρχουν άλλα συμφέροντα
και ειλικρινά δεν θέλω να μπώ καν σε αυτήν την διαδικασία.

Θα ‘θελα να πω ορισμένα πράγματα, λαμβάνοντας αφορμή από το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε από το μέλος Pixeldream κι από το ότι το θέμα των πρόσφατων απενεργοποιήσεων και της πιθανής επανενεργοποίησης των διαγραφέντων μελών συνεχίζει να απασχολεί την κοινότητα του Esoterica—και καλά κάνει, κατά τη γνώμη μου. Επειδή λοιπόν, όπως δήλωσα και στο άλλο θέμα άλλωστε, είμαι κι εγώ υπέρ του δημόσιου διαλόγου και της δημόσιας κριτικής των όσων κατά καιρούς απασχολούν μια κοινότητα όπως είναι το Esoterica, θέλω απλά και μόνο να πω την άποψή μου με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα. Γνωρίζω δε ότι μπορεί να γίνω δυσάρεστος, όπως κι ότι τα λόγια μου μπορεί να γίνουν αντικείμενο παρεξηγήσεων, παρερμηνειών κοκ, κάτι που όμως ουδόλως μ’ ενδιαφέρει. Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής κι ευχαρίστως να δώσω τις όποιες διευκρινίσεις εκ των υστέρων...
Αρκετά όμως με τους προλόγους! Επί του θέματος προχωρώ...
Όπως έχω ξαναπεί, για λόγους που άλλοι είναι γνωστοί και άλλοι όχι—μια και αφορούσαν και στην προσωπική ζωή ορισμένων μελών—το κλίμα μέσα στο φόρουμ ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, όχι μόνο το τελευταίο αυτό διάστημα, αλλά και τους μήνες που προηγήθηκαν αυτού. Η καθόλου ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα, μπορεί σε τελική ανάλυση να μην επηρέασε τη ροή των περισσοτέρων συζητήσεων στο φόρουμ, ήταν όμως έκδηλη σε μια σειρά εξ αυτών, οι οποίες αναλώθηκαν τελικά σε αντιπαραθέσεις επί προσωπικού, σε εκτόξευση χαρακτηρισμών εκατέρωθεν κι άλλα τέτοια «όμορφα» φαινόμενα. Το ΠΟΙΟΣ έκανε την αρχή αλλά και το ΠΩΣ έγινε η αρχή αυτού του φαινομένου, ούτε είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ούτε και μ’ ενδιαφέρει! Αυτό που εγώ είδα—και γνωρίζω ότι θα συμφωνήσουν και πολλοί άλλοι σ’ αυτό μαζί μου—ήταν μια πρωτοφανής απώλεια κάθε έννοιας εγκράτειας και μέτρου...Είδα ανθρώπους να «αρπάζονται» απ’ το παραμικρό, ανθρώπους να ηδονίζονται από απαντήσεις του επιπέδου «και τώρα του την είπα του παλιοπ***» κλπ κλπ. Είναι λογικό λοιπόν, εφόσον δεν υπήρχε η διάθεση, παρά τις περί του αντιθέτου «διακηρύξεις», να γίνει κάποιο βήμα προσέγγισης ή έστω αυτοκριτικής και καλής πρόθεσης, η όλη κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τελικά στην «έκρηξη», υπό τη μορφή των απενεργοποιήσεων. Βλέπω ότι πολύς λόγος γίνεται για τους ακριβείς λόγους απενεργοποίησης κάποιων μελών. Αλλά κατά βάθος νομίζω γνωρίζουμε όλοι—και τα ίδια τα απενεργοποιημένα μέλη—ποιοι ήταν οι λόγοι αυτοί. Οι λόγοι ήταν πολύ απλά ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ΔΕΝ μπορούσε άλλο να συνεχιστεί! Τόσο απλά!
Καλώς ή κακώς λοιπόν φτάσαμε ως εκεί...Οι απενεργοποιήσεις έγιναν και η κατάσταση εκτονώθηκε κάπως. Και είμαι σίγουρος ότι αν οι απενεργοποιήσεις δεν συνοδεύονταν από την πρωτότυπη, ομολογουμένως, απόφαση της συντονιστικής ομάδας περί επανενεργοποίησης υπό την προϋπόθεση των ιδιωτικών συναντήσεων, τώρα το θέμα θα είχε ίσως λυθεί...Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συμμετέχοντες στα τελευταία γεγονότα έκαναν την αυτοκριτική τους, συνειδητοποίησαν τα λάθη τους—και τα δικά τους, όχι μόνο των άλλων—και ήταν έτοιμοι για την επιστροφή τους στο φόρουμ, στο οποίο και πρόσφεραν πολλά, ο καθένας με τον τρόπο του. Το θέμα των συναντήσεων ήταν μια λανθασμένη κίνηση από την πλευρά των συντονιστών και θα επιμείνω σ’ αυτό! Και τη θεωρώ «κακή» ως κίνηση όχι από τη σκοπιά των κινήτρων αυτής, αλλά απλά πιστεύω πως αυτοί δεν προέβλεψαν τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε αυτή, αλλά και αυτήν καθαυτήν τη δυσκολία εφαρμογής της. Καταλαβαίνω δε ότι μία συντονιστική απόφαση, έχοντας ένα άλλο ειδικό βάρος από μόνη της, κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να ανακληθεί. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο...όπως άλλωστε και η συγχώρεση...
Τι θέλω να πω μ’ όλα αυτά; Αφού το θέμα σαφώς και είναι ανοιχτό ακόμη, ας γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια προσπάθεια ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ να επικρατήσει η λογική και οι καλές προθέσεις και θα ‘θελα να σταθώ και σε μια φράση του αγαπητού TheChosenNone :
quote:
Έυχομαι να επικρατήσει η Λογική
Πρόσεξα επίσης και κάτι άλλο στα λόγια του, το εξής :
quote:
πολύ συντομα να εχουμε
κοντά μας και τα δύο αυτά μέλη.
Και θα ‘θελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα απενεργοποιημένα, με βάση την ανακοίνωση του Admin στην οποία αναφέρεται ο TheChosenNone, μέλη δεν είναι μόνο δύο, αλλά τέσσερα (εφόσον επανενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός της Αφροδίτης) και αν προσθέσουμε και το λογαριασμό του Pixeldream, του οποίου η απενεργοποίηση έγινε μετά, πέντε. Δηλαδή οι λογαριασμοί Ryche, Deva_Parinito, ATMA, Galadriel και Pixeldream.
Από τη μια λοιπόν καλώ κι εγώ με τη σειρά μου τη συντονιστική ομάδα να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς όλους, μην επιμένοντας στην απόφασή της περί συναντήσεων, αφού οι όποιες συνεννοήσεις μπορούν να γίνουν πανεύκολα και με τη χρήση άλλων μέσων...Θα το γνωρίζετε καλύτερα από μένα άλλωστε ότι ο,τιδήποτε κι αν ειπωθεί σε μια τέτοια συνάντηση, οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις και να δοθούν, εάν η καλή πρόσθεση δεν αποδειχτεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ και στη συνέχεια, τότε όλ’ αυτά είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»! Μικρή σημασία έχει κατ’ εμέ το αν οι διαβεβαιώσεις θα δοθούν «live» ή με όποιον άλλο τρόπο.
Από την άλλη πλευρά καλώ τα μέλη που εμπλέκονται να κάνουν—αν δεν την έχουν κάνει ήδη—την αυτοκριτική τους και να δηλώσουν ότι είναι πράγματι ΕΤΟΙΜΑ ν’ αφήσουν πίσω τις διαμάχες και το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή. Παρατηρώ ότι υπάρχει μια διάθεση να δικαιολογηθούν λόγια που ειπώθηκαν στο παρελθόν, να εξηγηθούν, να αναλυθούν κοκ, να βρεθούν εκ νέου οι «αθώοι» και οι «ένοχοι» σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο προ πολλού έχει «χαθεί η μπάλα»! Αναφέρομαι στα λόγια σου, TheChosenOne, στο προηγούμενο ποστ σου, με τα οποία προσπαθείς να δικαιολογήσεις ένα συγκεκριμένο ποστ και το τί και γιατί ειπώθηκε εκεί! Πιστεύεις ότι αυτό βοηθά αυτή τη στιγμή; Πιστεύεις ότι πρέπει να αρχίσουμε και πάλι ένα κυνήγι του τι είπε ο καθένας και πως ακριβώς το είπε, ένα κυνήγι του ποιος και γιατί έκανε την αρχή, ότι θα πρέπει καθένας εδώ μέσα να αποδεικνύει ότι δεν είναι "ελέφαντας"; Δεν έχει πλέον σημασία...ΚΑΜΙΑ! Τα μέλη του Esoterica θέλω να πιστεύω ότι και κρίση έχουν και σκέπτονται και μπορούν και μόνα τους να βγάλουν συμπεράσματα. Είστε έτοιμοι—και αναφέρομαι και πάλι σε ΟΛΟΥΣ—να τα αφήσετε όλα πίσω, όχι στα λόγια, αλλά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ; Αποδείξτε το αυτό με τη στάση σας, με το Λόγο σας, τον οποίο γνωρίζω ότι έχετε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως δώρο κι όχι μόνον ως όπλο! Προσωπικά θα χαρώ—και πολλοί άλλοι μαζί με μένα—να σας έχουμε και πάλι ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ κοντά μας, όχι ως «άσωτους» και «μετανιωμένους υιούς», αλλά ως ζωντανές προσωπικότητες με Λόγο και Άποψη—για να αντιγράψω κάτι που είπα στον ίδιο τον Pixeldream κάποια στιγμή!
Ελπίζω και πάλι η παρέμβασή μου να μην παρεξηγηθεί...Τα λέω όλ’ αυτά επειδή πραγματικά λυπάμαι όταν βλέπω ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν να αναλώνονται σε τέτοιες ανούσιες διαμάχες. Ας πρυτανεύσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ρημάδα η Λογική ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...Ούτε δικαστήριο είναι εδώ να βρίσκουμε τον ένοχο, ούτε και χωράφι είναι για να το μοιράσουμε όπως μας βολεύει! Απ’ το χώρο αυτό ας πάρουμε ό,τι μπορούσε κι ας δώσουμε όσα μπορούμε ο καθένας...Όλα τ’ άλλα είναι περιττά!

Edited by - durden_alie on 17/01/2006 19:15:39
quote:
Αγαπητή μου Avallon, επειδή δεν θυμάμαι να έχει γίνει στο forum παραλληλισμός εμού και του admin, θα μπορούσες να μου πείς πότε συνέβη κάτι τέτοιο?
Εν πάσει περιπτώσει!
Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι στο οποίο θα ήθελα να τοποθετηθώ.
Πιστεύω πως ο "πυροσβεστικός" (όπως ειπώθηκε) ρόλος ενός μέλους δεν συνάδει απόλυτα με τον αριθμό των μηνυμάτων του ή με το χρονικό διάστημα που συμμετέχει στις συζητήσεις των forums
Aει γειά σου!
Αξιος! Αξιος! ο συντονιστής...![]()
![]()
quote:
Ας πρυτανεύσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ρημάδα η Λογική ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...Ούτε δικαστήριο είναι εδώ να βρίσκουμε τον ένοχο, ούτε και χωράφι είναι για να το μοιράσουμε όπως μας βολεύει! Απ’ το χώρο αυτό ας πάρουμε ό,τι μπορούσε κι ας δώσουμε όσα μπορούμε ο καθένας...Όλα τ’ άλλα είναι περιττά!
Χαίρομαι που υπάρχει έστω και ένα άτομο εδώ μέσα με ΛΟΓΙΚΗ!
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή μου Avallon, επειδή δεν θυμάμαι να έχει γίνει στο forum παραλληλισμός εμού και του admin, θα μπορούσες να μου πείς πότε συνέβη κάτι τέτοιο?
Εν πάσει περιπτώσει!
Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι στο οποίο θα ήθελα να τοποθετηθώ.
Πιστεύω πως ο "πυροσβεστικός" (όπως ειπώθηκε) ρόλος ενός μέλους δεν συνάδει απόλυτα με τον αριθμό των μηνυμάτων του ή με το χρονικό διάστημα που συμμετέχει στις συζητήσεις των forums
--------------------------------------------------------------------------------
Aει γειά σου!
Αξιος! Αξιος! ο συντονιστής...
Αγαπητή μου Avallon, σ' ευχαριστώ για τις "επευφημίες" σου...
Παρόλα αυτά, δε μου απάντησες στο ερώτημα που σου έθεσα οπότε θα περίμενα να λάβω μια απάντηση.

In anticipation of my resurrection...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου γράψω ένα ποιήμα σαν τα δικά σου...
Προχωράμε...
Λοιπόν προτείνω να ακολουθήσουμε τις παραπάνω προτάσεις του σοφού φίλου, και να ξεκινήσουμε την ανασύνταξη με αλλαγή στην διακόσμηση και με εκείνη την επιδρομή στη θάλασσα...
Είναι πολύ πιο γρήγορο, αποτελεσματικό και ακίνδυνο.
Και βλέπουμε...
Ετσι και αλλιώς τα υπόλοιπα απ' οτι αντιλαμβάνομαι έχουμε άπειρο χρόνο να τα κυνηγάμε...και να φιλοσοφούμε...
![]()
![]()
Με πολλή αγάπη