- Τα συναισθήματα και ο ρόλος τους στην υγεία του σώματος. - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Τα τορρεντ είναι θεόσταλτα!
Edited by - alex22 on 11/10/2012 12:05:43
Εξάλλου ο καθένας οδηγείται εκεί που πρέπει σύμφωνα με το πόσο ετοιμος είναι,τα λεφτά μπροστά στην γνώση είναι απλά ένα μέσο(σε ειδικές περιπτώσεις όπως αυτή),ο θεός σου τα δίνει μόνο αν πραγματικά πρέπει.
Edited by - alex22 on 12/10/2012 10:21:22
quote:Όσοι ενδιαφέρονται ν'ασχοληθούν με το άθλημα[του διαλογισμού],χρήσιμο είναι να δίνουν προσοχή σ'αυτό που γράφει ο Jekyl.
JekylΚάποιοι αθλητές το διαλογισμού, θεωρούν οτι επειδή διαλογίζονται, τελείωσε και αυτό είναι όλο. Και όμως αν τους πεις "Κάνε τη θάλασσα να ανοίξει" δεν μπορούνε, γιατί δεν είναι πραγματικοί μυημένοι. Ή μάλλον να το θέσω αλλιώς, μπορεί να είναι μυημένοι, αλλα αυτό δε σημαίνει οτι έχουν φτάσει στην αυτοπραγμάτωση, και ας νομίζουν οτι έχουν φτάσει.
Πολλοί απο αυτούς είναι ειλικρινά εσφαλμένοι.
Και αυτό γιατί έχουν χώσει το κεφάλι τους στη θάλασσα.
quote:Εδώ κανονικά χρειάζεται διπλή υπογράμμιση και προσοχή.
JekylΔιαλογίζονται, είναι αθλητές του διαλογισμού, βρίσκονται σε κάποιο νιρβάνα, όμως έχουν ακόμα εγώ, όμως ακόμα δεν είναι "Δάσκαλοι".
Γι'όσους ψάχνονται εσωτερικά με το άθλημα[διαλογισμός] καλό είναι να γνωρίζουν ότι ο διαλογισμός δεν είναι αυτοσκοπός.
Είναι ενδιάμεσο υπέρβασης του ίδιου του διαλογισμού.
Στο μονοπάτι της φώτισης στην πορεία υπερβαίνεται και ο διαλογισμός,οδηγείται σε καταστάσεις μη[πέραν του] διαλογισμού.
Χρειάζεται κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να φθάσει να γίνει ο ίδιος "Δάσκαλος" για τον ίδιο.
Ειδάλλως,αν κάνει διαλογισμό εξαρτώμενος από κάποιον άλλον "Δάσκαλο" συμβαίνει ως επί το πλείστον αυτό που γράφει ο Jekyl.
Συμβαίνει συνήθως τα εσωτερικά βιώματα να είναι όνειρα αιθερικού τύπου μέσω του διαλογισμού του με εξάρτηση απ'τον "Δάσκαλο" του κάνοντας τον[τα βιώματα] να νομίζει ότι βιώνει κάποια αυτόφωτη πραγματικότητα τύπου νιρβάνα. Μεγάλη πλάνη που χρειάζεται υψίστη προσοχή.
quote:H πλάνη της πλάνης, ω πλάνη!
Jekyl
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Κάποιος βουτάει το κεφάλι του στο νερό και κρατάει την αναπνοή του. Αρχικά μπορεί για μισό λεπτό, μετά για ένα, μετά για τρία, μετά για πέντε κλπ κλπ.
Φτάνει ένα σημείο, που μπορεί ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, να το περάσει με το κεφάλι του στο νερό (ας υποθέσουμε οτι κάτι τέτοιο είναι εφικτό).
Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή γίνεται τόσο "καλός" σε αυτό, που έχει την εντύπωση οτι είναι το νερό. Η πραγματικότητα όμως είναι, οτι απλά εχει χώσει το κεφάλι του στο νερό.
Αυτός όμως ισχυρίζεται οτι είναι ΤΟ ΙΔΙΟ το νερό.
Αν τους πεις λοιπόν "Ωραία, αφού είσαι το νερό, προκάλεσε ένα τζουνάμι" προφανώς δεν θα μπορεί να το κάνει. Φυσικά αυτό, το οτι δεν μπορεί, καθόλου δεν τον πτοήσει. Θα συνεχίσει και να λέει και να πιστεύει οτι είναι το νερό. Και ακόμα και αν άνθρωποι με κοινή εμπειρία με αυτόν, έρθουν και του πούνε "Φίλε, απλά έχεις το κεφάλι σου στο νερό" Αυτός μέσα στην έλλειψη οξυγόνου, δεν θα δώσει καμιά σημασία. Και έτσι αυτός οι άνθρωπος παγιδεύεται.

quote:Πολύ σωστά φίλε YUGI-OH. Θα έλεγα, οτι ο διαλογισμός είναι ένα μέρος ή ένα κομμάτι του παζλ. Και ενώ μεν κάποιος καλό είναι να κάνει διαλογισμό, νομίζω δε διαφωνεί κανείς σε αυτό, πρέπει να προσέχει στις πλάνες που μπορείνα πέσει επειδή ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΓΩ. Και ακόμα και αν ΔΕΝ ειχε εγώ (αν μιλούσαμε δηλαδή για κάποιον ΠΟΛΥ υψηλό μυημένο, για κάποιον "χριστοποιημένο" άνθρωπο) θα συνέχιζε να έχει ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ δηλαδή Νου. Και ο νους, όπως έλεγε ένας φίλος, είναι μεγάλος κατεργάρης...
Γι'όσους ψάχνονται εσωτερικά με το άθλημα[διαλογισμός] καλό είναι να γνωρίζουν ότι ο διαλογισμός δεν είναι αυτοσκοπός.
quote:
Το εγω θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Τα πάντα.
εκτος ντοκτορ ,αμα το <μαντρωσεις> στα αδυτα ,με συνεχη και καθημερινη ασκηση
Αν το καταπιέζεις, θα νιώθεις άσχημα. Ο μοναδικός τρόπος να μην σε κάνει το εγώ σου να υποφέρεις, μέσα απο τα συναισθήματα, τις σκέψεις κλπ, είναι: α) Να μην του δίνεις ενέργεια (να το κρατάς αδύναμο) και β) Να αφυπνίζεις τη συνείδησή σου.
Σε επόμενη φάση, αρχίζεις και δουλεύεις στη διάλυση του εγώ. Ξεκινάς απο μικρά εγώ και πας σε μεγαλύτερα καθώς προχωράς. Αλλά αυτό προϋποθέτει όχι απλά να είσαι καλός διαλογιστής, αλλά να μετατρέπεις τις ενέργειες. Να δουλεύεις με τις ενέργειες. Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο να "σκοτώσεις" κάποιο εγώ. Αυτά βέβαια είναι η γνώμη μου.
Ειναι ενα καθημερινος αγωνας ,παλη.
Κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να σε βοηθησει πραγματικά αν εσύ ο ίδιος δεν το έχεις πάρει απόφαση.Ωραία τα λόγια του osho,όπως και αυτά του κρισναμούρτι ή του γκάντι.Όμως είναι λόγια που πρέπει να απευθύνονται κυρίως στους ίδιους,και όχι απαραίτητα σε εμάς.Υπάρχουν πολλά "πρέπει" μέσα απο όλες τις διδασκαλίες και τους φωτισμένους ανθρώπους.Καλό είναι να σεβόμαστε την άποψή τους,αλλα προς θεού,ας μην δογματιστούμε.
---------------------------------------------------------------------------------------
Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.
Αν δεχτούμε ότι τα συναισθήματά μας είναι υπαρκτά, τα οποία όμως δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις βασικές μας αισθήσεις, αλλά απλώς τα βιώνουμε, τότε τι μας εμποδίζει να δεχτούμε ότι η παραγωγή μαζικών ποσοτήτων αρνητικών συναισθημάτων «παράγει» στον πλανήτη ποσότητες «ψυχικών αποβλήτων». Παράγονται από εμάς, αλλά παράλληλα μας βλάπτουν και δεν «ανακυκλώνονται» από τον πλανήτη.....
http://alttherapy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5330.html#axzz2A8BwuA00
Χαιρετώ yugi και stiv ![]()