ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νερό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Νερό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
11/04/2007, 21:59:29

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανίχνευσε για πρώτη φορά νερό στην ατμόσφαιρα ενός εξωηλιακού πλανήτη, μια ανακάλυψη σημαντική λόγω της στενής σχέσης του νερού με τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε στη Γη.

Ατμός νερού ανιχνεύθηκε σε έναν γιγάντιο αέριο πλανήτη, μεγαλύτερο από τον Δία, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός στον αστερισμό του Πήγασου, ανακοίνωσε ο Τράβις Μπάρμαν, αστρονόμος στο ιδιωτικό Παρατηρητήτιο Lowell στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, διαφορετική ομάδα ερευνητών είχε ανακοινώσει ότι απέτυχε να ανιχνεύσει νερό σε αυτόν ή σε άλλους εξωηλιακούς πλανήτες.

Η νέα μελέτη φαίνεται να διαψεύδει τις προηγούμενες παρατηρήσεις. «Είναι σίγουρα ευχάριστα νέα, καθώς είχε προβλεφθεί εδώ και καιρό ότι υπάρχει νερό στην ατμόσφαιρα αυτού του πλανήτη και πολλών άλλων» σχολίασε ο Μπάρμαν στο πρακτορείο Reuters.

Ο αστρονόμος διευκρινίζει πάντως ότι ο πλανήτης, γνωστός ως HD 209458b, είναι εντελώς απίθανο να φιλοξενεί ζωή, καθώς αποτελείται από αέρια και δεν προσφέρει στέρεο έδαφος.

Ο HD 209458b είναι σχετικά εύκολο να παρατηρηθεί από τη Γη καθώς φαίνεται να περνά ακριβώς μπροστά από το μητρικό του άστρο κάθε 3,5 ημέρες.

Το συμπέρασμα για την ύπαρξη νερού προήλθε από μετρήσεις ερευνητών του Χάρβαρντ με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν σε νέα θεωρητικά μοντέλα που ανέπτυξε ο Μπάρμαν. Η έρευνα έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Astrophysical Journal.

Ο HD 209458b ήταν επίσης ο πρώτος εξωηλιακός πλανήτης στον οποίο ανιχνεύθηκε οξυγόνο. Πάνω από 200 εξωηλιακοί πλανήτες έχουν ανακαλυφθεί από τον εντοπισμό του πρώτου το 1995.

news.in.gr

υγ.22/02/07 14:41

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
12/04/2007, 04:04:25
Οι αστρονόμοι έδωσαν στον πλανήτη το παρατσούκλι "Όσιρις"

quote:
Ο HD 209458b είναι σχετικά εύκολο να παρατηρηθεί από τη Γη καθώς φαίνεται να περνά ακριβώς μπροστά από το μητρικό του άστρο κάθε 3,5 ημέρες.

Το μητρικό άστρο μπορείς να το δεις και με απλά κυάλια. Βρίσκεται στον αστερισμό του Πηγάσου.

14/04/2007, 17:38:22

mother and child...

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
TommyΜέλος
05/04/2004, 18:44:00
ΛΕΣΧΗ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΗΣ

Καταρχας,θα ηθελα να ζητησω προκαταβολικα συγνωμη απο τον φιλο που εδωσε εξ'αρχης την ιδεα σε αυτο το forum...Κριμα ομως που δεν φαινοταν ιδιαιτερα σοβαρη..

Η αληθεια ειναι πως εκτος internet εχει αρχισει εδω και 2 βδομαδες η ιδρυση μιας τετοιας λεσχης,η οποια ειναι υπο κατασκευη..
Τα σταδια ειναι τα εξης:

1)Αρχικα θα βρεθουν τα μελη,τα οποια (τα ατομα που θα δηλωσουν πρωτα συνηθως) αναλογα με τις ικανοτητες τους θα μπουν σε θεσεις που θα μπορουν να καθορισουν καποια πραγματα (Κατασκευη ιεραρχιας).Παρολα αυτα Δ Ε Ν προκειται για δικτακτορικες θεσεις,απλα θεσεις συντονιστων,και γενικοτερα ανθρωπων που θα μπορουν να δωσουν λυσεις σε επικυμενες διαφορες,η να οργανωνουν διαφορες εκδρομες,συγκεντρωσεις,κλπ κλπ

2)Δ Ε Ν απαιτειται Κ Α Μ Ι Α χρηματικη υποχρεωση,και η εισοδος (και η εγγραφη) θα γινεται σε ατομα που ειναι λατρεις του ειδους..

3)Τα μελη χωριζονται αναλογα με τις ικανοτητες τους και γενικοτερα το παθος τους για το συγκεκριμενο θεμα

4)Ολα απο τα παραπανω,μπορουν να αλλαξουν (καθως να προστεθουν και αλλα) Μ Ο Ν Ο εαν συμφωνουν Ο Λ Α τα μελη (σε μερικες περιπτωσεις με την πλειοψηφια)

5)Η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ,ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΑΓΝΩΣΤΟΥ",ΤΟΥ "ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ".Δεν επροκειτο για μια λεσχη της οποιας κριτηριο ειναι η χρηματικη υποσταση,αλλα η πνευματικη ικανοτητα,και το παθος προς τον τομεα.

5)Οποιος επιθυμει,η εχει καποια ιδεα να συνισφερει,μπορει να απαντησει απο εδω,ή να μεσω e-mail στο :

juice12343@hotmail.com

Για τους λατρεις του ειδους..

Edited by - Tommy on 05/04/2004 19:18:05

TommyΜέλος
05/04/2004, 19:09:58
Θα ηθελα επισης να αναφερω πως υπαρχει βιβλιοθηκη σχετικα με παραξενα και ανεξιχνιαστα θεματα,θεματα φυσικης και παραφυσικης,και οτι ειναι ανοιχτη σε οποιονδηποτε επιθυμει να παρει πληροφοριες..
Επισης αν υπαρχουν εγγραφα,πληροφοριες,αρθρα,ιδεες η γενικοτερα οτιδηποτε σχετικο,μπορειτε να το υποβαλλεται,μεσω e-mail,μεσω fAX,ταχυδρομειου,η σε συναντησεις οι οποιες θα γινουν..

savelΜέλος
05/04/2004, 19:31:36

KALISPERA FILE TOMMY,
PRAGMATIKA ENDIAFEROUSA I PROTASI SOU.
THA ITHELA NA DIATHESW EAUTON STIN YPIRESIA
TIS LESXHS APO TI THESH TOU PROEDROU.
EAN EKSAKOLOUTHEI AUTI I THESI NA EINAI ELEUTHERI
SE PARAKALW EPIKOINWNISE MEZI MOU.

Ε.μ.ΑΜέλος
05/04/2004, 19:36:56
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

TommyΜέλος
05/04/2004, 19:40:32
Φιλε μου SAVEL,oπως ανεφερα και ποιο πανω,επροκειτο για μια λεσχη η οποια εχει κριτηρια (μη-οικονομικα)...
Ολες οι θεσεις ειναι ανοιχτες,και θα καθοριστουν στην πρωτη συναντηση που θα γινει (θα ανακοινωθει στα μεσα της εβδομαδας η ημερομηνια).
Παντως εαν ενδιαφερεσαι να ερθεις λογω θεσης,τοτε δυστηχως μετα λυπης μου σε πληροφορω πως βρισκεσαι σε λαθος μερος...

Παρολα αυτα,ειτε μεσω e-mail (που εχω αναθεσει παρα πανω),η μεσω forum (απο εδω) αν επιθυμεις,γραψε τα στοιχεια σου (οχι οδο,και γενικοτερα προσωπικα στοιχεια,απλα γνωσεις,ηλικια,ενδιαφεροντα).

Αυτα προς το παρον..

TommyΜέλος
05/04/2004, 19:45:51
Ε.μ.A (Eχεις και περιεργο nick,δυο ωρες μου πηρε να το γραψω),μπορεις και εσυ να στειλεις ενα e-mail,η να γραψεις 1-2 πραγματα σχετικα με εσενα (ειπαμε οχι προσωπικα στοιχεια).

Θα ηθελα να επισημανω επισης πως οποιεσδηποτε ιδεες-προτασεις ειναι καλοδεχουμενες...

Ε.μ.ΑΜέλος
05/04/2004, 19:49:33
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΜΜΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ...
ΦΙΛΙΚΑ Ε.μ.Α.

Ε.μ.ΑΜέλος
05/04/2004, 19:53:19
ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΑΙΛ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ 17 ΧΡΟΝΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ

savelΜέλος
05/04/2004, 19:55:32

PROS THEOU DEN THA ITHELA SE KAMIA PERIPTWSI NA ME PAREKSIGISEIS
NOMIZONTAS OTI APOSKOPW SE KAPOIO OIKONOMIKO OFELOS APO TI THESI.
TOU NANTIWN EAN PARW TI THESI TOU PROEDROU EIMAI ETOIMOS NA
XRIMATOSOTISW ADRA TIN OLI PROSPATHEIA GIA EREUNA ANAZITISI
KAI MELETI.
APLA TO STATUS MOU DEN MOU EPITREPEI NA EIMAI UFISTAMENOS
S EYXARISTW GIA TIN KATANOISI

TommyΜέλος
05/04/2004, 19:58:20
E.μ.A δεν υπαρχει φυσικα κανενα προβλημα...οτιδηποτε θελεις,μπορεις να ενημερωνεσαι απο εδω,η αν εισαι απο αθηνα να παρεβρεθεις και στην συγκεντρωση την οποια ανεφερα και ποιο πανω..

Ε.μ.ΑΜέλος
05/04/2004, 20:06:39
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗΚΑ ΑΜΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ...

TommyΜέλος
05/04/2004, 20:06:46
Φιλε μου SAVEL,
Ολα αυτα τα θεματα,θα συζητηθουν απο κοντα...ειναι κριμα να προσπαθουμε να συζητησουμε ενα θεμα 2 λεπτων σε 2 ημερες απο εδω..
Παρολα αυτα,οι θεσεις οπως σου ειπα και πριν,ειναι ανοιχτες..

TommyΜέλος
05/04/2004, 20:12:05
E.μ.A. θα κανονιστει σε 1 ημερα και ωρα οπου θα μπορουν αν ειναι δυνατον ολοι να ερθουν...

Ε.μ.ΑΜέλος
05/04/2004, 20:16:34
ΟΚ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ...

TommyΜέλος
05/04/2004, 20:45:22
Ε.μ.Α, ηδη εχουμε πολλα e-mail,οποτε πιστευω πως σιγουρα θα παρεβρεθουν πολλα ατομα..

Μια παρατηρηση:
Στα e-mail,παρακαλω να μην μακρυγορειτε διοτι ειναι πολλες οι απαντησεις και γινεται πολυωρη η ολη διαδικασια..

nefertityΜέλος
05/04/2004, 21:35:25
Με ενδιαφέρει πολύ η πρότασ'η σου φίλε μου,αλλά είμαι από Δυτική Αττική και δεν ξέρω αν μπορώ.Είμαι 16 χρονών και όπως καταλαβαίνεις δεν έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω παντού....Εσύ που μένεις???Θα σου στείλω e-mail.

VIKINGΜέλος
05/04/2004, 23:45:34
Φιλε μου Tommy ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα:

1)Ποιος ειναι ο ιδρυτης της λεσχης;

quote:
Τα μελη χωριζονται αναλογα με τις ικανοτητες τους

2)Για τι ακριβως ικανοτητες μιλας;

3)Τι ακριβως πραγματα θα πρεπει να κανουν τα μελη της οργανωσης;

4)Αυτην την στιγμη ποσα μελη υπαρχουν στην οργανωση;

5)Που θα γινει η πρωτη συναντηση των μελων;

Edited by - VIKING on 05/04/2004 23:46:40