ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Walker44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
07/03/2005, 04:23:22
...με τη σειρα μου να σε ρωτησω κι εγω κατι;)
γιατι να σταυρωθει ενας ανθρωπος για να καταλαβουν ενας αλλος;--ενταξει θα μου πεις η θυσια του θεα-Ν-θρωπου:Ρ-
αντι να σταυρωθουν αυτοι που πρεπει να...αντεπαξελθουν την σταυρωση;
ο παραδειγματισμος εμενα μου θυμιζει παντα τον οχλο...
εξου και η μεταμορφωση σε συννεφακι ενιοτε.)
//η επαναληψη ομως καλομ ειναι σαν τις σεζον που εναλλασονται στα περιοδικα:κουραστικες για οσους τις ξαναζουν/ξαναβλεπουν.../χωρις τελος η αυτοθυσια λες;αντε να το αντεξουμε κι αυτο...εξαλλου τα συννεφακια ερχονται και φευγουν//σαν τις σκεψεις μου...--
η αυτοθυσια ειναι πραξη που κατανοει συνηθως αυτος που την πραττει...
ο παραδειγματισμος συνηθως...θελει πολλες επαναληψεις για να γινει κατανοητη η πραξη...
--δες!καθε χρονο τον σταυρωνουν τον ιησου που γινεται ..χριστος..--

quote:
Ρωτώ: "Αν σβήσει το PC, μένει τίποτα από τη μνήμη του; Όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που μπορεί να κάνει που πάνε; Η "Αθανασία της Ψυχής" μήπως δεν είναι τίποτε άλλο από το πέρασμα των γονιδίων και της συλλογικής μας μνήμης στα παιδιά μας;"

το pc ειναι μοναχα το κεφαλι μας/αυτο θεωρω εγω:)
σβηνει και μενει σαν γαλανος ουρανος...σαν ενα κεφαλι χωρις σκεψεις.

οσο για την αθανασια...θα'λεγα πως αθανασια στο σωμα ειναι αυτο που λες για τα γονιδια μας...επιβιωνουμε ως αθαναντοι κανοντας απογονους/αυτο ομως δεν σημανει πως δεν ειναι εφικτη και η αυτη αθανασια του δικου μας σωματος/οχι της ψυχης εδω/
η αθανασια της ψυχης...ειναι κατι αλλο/
καθως η ψυχη περνα απο την μια ενσαρκωση στην επομενη ως να επελθει η τελικη θεωση /δηλαδη "να καθησεις διπλα στον Πατερα"...να πας απο κει οπου εκπορευτηκες...στην πηγη ...

soooomewhere over the rainbow...

Ατμα η "απεθαντη"--:Ρ--

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/03/2005 04:31:19

SatsangiΜέλος
07/03/2005, 17:05:26
quote:

Φίλε Satsangi,

Αν ,όμως, ήταν απαραίτητα αυτά τα "κανάλια" δεν θα ήταν ενεργοποιημένα από τον κατασκευαστή;

Φίλη, αγαπητέ pixxie.
Τα "κανάλια" είναι ενεργοποιημένα αγαπητέ μου, αρκεί μόνο να συντονιστείς με αυτά!

quote:
Δεν θα ήταν "ηλίου φαεινότερο" το κάθε τι που τώρα απλά το φανταζόμαστε;

Φαίνεται πως το "παιχνίδι" του Θεού δεν συμφωνεί με τις προτιμήσεις σου!! (χιούμορ!)
Δεν είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Για το κάθε τι μπρορείς να έχεις προσωπική εμπειρία.

quote:
Γιατί θα πρέπει να επιδοθείς σε κοπιαστικές αναζητήσεις, σε εξαντλητικές "ασκήσεις" και δεν ξέρω τι άλλο, για να κάνεις κάτι το αυταπόδεικτο και το απόλυτα φυσικό;

Ποιός μίλησε για εξαντλητικές ασκήσεις? Η πνευματικότητα είναι το δώρο του Θεού και παρέχεται δωρεάν και είναι εφικτή για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, νέους, γέρους, παιδιά, αρρώστους κλπ.Το μόνο που χρειάζεται είναι η έντονη επιθυμία σου για το Θεό.

quote:
Γιατί να επικοινωνούμε "τηλε-παθητικά" μέσω αυτού του εργαλείου: του PC;

H τηλεπάθεια δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Μιλάμε για εμπειρίες της ψυχής και όχι του νου.

quote:
Αν, λοιπόν, ξεκόψουμε τα "συναισθήματα" και τις έμφυτες παρορμήσεις από την "Ψυχή" τότε τι μένει; Το "Πνεύμα";
Τι είναι Πνεύμα; Οι γνώσεις που κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος αποκτά; Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν στη καλύτερη διαβίωση-επιβίωσή του; Οι εμπειρίες και τα "παθήματα-μαθήματα";

Όσο είσαι σε αυτή τη ζωή, δεν ξεκόβεις τίποτα, απλώς "συντονίζεσαι"
Πνεύμα και ψυχή είναι το ίδιο. Είναι μία σταγόνα από τον ωκεανό της Πανσυνειδητότας. Είναι αυτό που δίνει ζωή σε αυτό που ονομάζουμε υλικό σώμα και οτιδήποτε μας περιβάλλει. Όταν το πνεύμα αφήσει το σώμα, αυτό αποσυντίθεται και λέμε ότι ο άνθρωπος πέθανε.

quote:
Ρωτώ: "Αν σβήσει το PC, μένει τίποτα από τη μνήμη του; Όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που μπορεί να κάνει που πάνε; Η "Αθανασία της Ψυχής" μήπως δεν είναι τίποτε άλλο από το πέρασμα των γονιδίων και της συλλογικής μας μνήμης στα παιδιά μας;"

O νους είναι ένα εργαλείο. Δεν μπορώ να επεκταθώ πολύ γιατί είναι πολλά που μπορούν να γραφτούν για το κεφάλαιο που λέγεται "νους" αλλά δεν το κατέχω καλά και δεν είναι της παρούσης.
Η ψυχή είναι ο ίδιος ο Θεός, συνεπώς δεν πρέπει να αναρωτιέσαι για το αν είναι αθάνατη.

quote:
Υπάρχει τίποτα εκεί έξω;....

Θα ήταν πολύ εύκολο να σου πώ ναι υπάρχουν πολύ περισσότερα από ότι μπορείς να φανταστείς. Θα ήταν καλύτερα να τα ανακαλύψεις μόνος σου.

ΥΓ. Το εκεί έξω, είναι στην πραγματικότητα "μέσα"...

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

pixxieΝέο Μέλος
08/03/2005, 02:57:11
Αγαπητέ/ή Satsangi...

ο άνθρωπος αναρωτιέται για πολλά πράγματα από καταβολής κόσμου. Δύο ήταν , από την εμφάνισή του εως και σήμερα, οι μεγάλες του αγωνίες:
1. Η επιβίωση και
2. Το "υπαρξιακό" πρόβλημα

Για το Νο2, αρχή -κατά την άποψή μου- των πάντων είναι η απάντηση στο ερώτημα: "Υπάρχει Ψυχή;"

Από την απάντηση σ'αυτό καθορίζονται και εξαρτώνται όλες οι άλλες απαντήσεις σε ερωτήματα τύπου: "Υπάρχει Θεός;" , "Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;" , "Ηθική" , "Φιλοσοφία" , κ.ά.

quote:
Η πνευματικότητα είναι το δώρο του Θεού και παρέχεται δωρεάν και είναι εφικτή για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, νέους, γέρους, παιδιά, αρρώστους κλπ.Το μόνο που χρειάζεται είναι η έντονη επιθυμία σου για το Θεό.

Πνευματικότητα; Δηλαδή; Το ρώτησα και σε άλλο μήνυμα: Αν ήσουν εσύ, για παράδειγμα, που δημιούργησες τον Κόσμο, θα άλλαζες τίποτα; Αν ήσουν ο "Πανάγαθος", ο "Παντοδύναμος" , "Παντογνώστης", κλπ. Θεός (όλα αυτά παρεπιπτόντως περί των "ιδιοτήτων" του Θεού αναιρούνται/δεν ισχύουν) θα τιμωρούσες τα δημουργήματά σου -για οποιονδήποτε λόγο; Ο φυσικός μας πατέρας -εκτός εξαιρέσεων- είναι πάντα δίπλα μας, σ'όλη τη διάρκεια της ζωής μας και μας συμπαραστέκεται με τρόπο άμεσο. Ο Δημιουργός μας πού είναι; Γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρη και άμεση παρουσία του στη ζωή μας;

quote:
Η ψυχή είναι ο ίδιος ο Θεός, συνεπώς δεν πρέπει να αναρωτιέσαι για το αν είναι αθάνατη.

Δεν αναρωτιέμαι αν είναι αθάνατη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει! Η ψυχή, λες, είναι ο ίδιος ο Θεός. Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε την ιδιότητα αυτή; Δεν αναφέρομαι σε "συναισθήματα" (χαρά, ελπίδα, αγάπη, σεβασμός, φόβος, αγωνία, κλπ.), αλλά σε ουσιαστικά-ξεκάθαρα "συμπτώματα" της ψυχής. Οι αστρονόμοι, μελετώντας το Σύμπαν, πολλά σώματα δεν τα βλέπουν αλλά μετρούν και καταγράφουν τις επιδράσεις που αυτά έχουν σε άλλα, ορατά. Αν "ξεκόψουμε" τα συναισθήματα από τις μη ορατές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, ποιά λειτουργία-σύμπτωμα-επίδραση θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι της ψυχής; Πότε -έστω και μια μοναδική φορά στη ζωή μας- βιώσαμε ξεκάθαρα ένα φαινόμενο της ψυχής; Ένα "ψυχικό φαινόμενο";

*Ξαναλέω πως αναφέρομαι σ'αυτό που λέμε "ψυχή" και όχι στα συναισθήματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα καθαρά "φυσικών" διεργασιών, είναι δηλαδή χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλό μας που έχουν κάθε φορά το "επιθυμητό" αποτέλεσμα: την βίωση του συγκεκριμένου συναισθήματος για πρακτικούς λόγους.

quote:
O νους είναι ένα εργαλείο.

Ακριβώς!

Ο πιο δυνατός μας "μυς"! Μ'αυτό καταφέραμε τα πάντα! Σ'αυτό γίνονται οι βασικότερες-σημαντικότερες λειτουργίες. Ο νους είναι το hardware (για να μιλήσω στη "γλώσσα" των κομπιούτερ!). Και το "πνεύμα-ψυχή" το software! Τι γίνεται όταν το hardware πάψει να λειτουργεί; Υφίσταται το software από μόνο του; Μπορεί να υπάρξει ΥΠΟΣΤΑΣΗ χωρίς ΥΛΗ;

That's the question!....

Φιλικά...

pixxieΝέο Μέλος
08/03/2005, 03:34:39
Dear ATMA

Ο λόγος σου είναι λίγο "απόμακρος" αν και ελκυστικός!

Παρ'όλα αυτά θα σου ζητήσω να μου εξηγήσεις:

quote:
...με τη σειρα μου να σε ρωτησω κι εγω κατι;)
γιατι να σταυρωθει ενας ανθρωπος για να καταλαβουν ενας αλλος;--ενταξει θα μου πεις η θυσια του θεα-Ν-θρωπου:Ρ-
αντι να σταυρωθουν αυτοι που πρεπει να...αντεπαξελθουν την σταυρωση;
ο παραδειγματισμος εμενα μου θυμιζει παντα τον οχλο...
εξου και η μεταμορφωση σε συννεφακι ενιοτε.)
//η επαναληψη ομως καλομ ειναι σαν τις σεζον που εναλλασονται στα περιοδικα:κουραστικες για οσους τις ξαναζουν/ξαναβλεπουν.../χωρις τελος η αυτοθυσια λες;αντε να το αντεξουμε κι αυτο...εξαλλου τα συννεφακια ερχονται και φευγουν//σαν τις σκεψεις μου...--
η αυτοθυσια ειναι πραξη που κατανοει συνηθως αυτος που την πραττει...
ο παραδειγματισμος συνηθως...θελει πολλες επαναληψεις για να γινει κατανοητη η πραξη...
--δες!καθε χρονο τον σταυρωνουν τον ιησου που γινεται ..χριστος..--

Αυτοθυσία; Γιατί;

Ειν'η ζωή μου
μια prova generale
για μιαν άλλη
καλύτερη;