- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Απο τον Ηράκλειτο(και όχι μόνο) θα εισέπραττες το ανάθεμα(που είναι το μόνο που σου ταιριάζει) και όχι την συμφωνία του.
Θα μπορούσα να συνταράξω την ψυχή του αν του έλεγα τη γνώση που έχουμε σήμερα για τον κόσμο. Και μπορεί να θύμωνε με την ανοησία που δέρνει ορισμένους... Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...
quote:
Εσύ σε σχέση με τον Λόγο είσαι μια ανύπαρκτη τρίχα, γιατί ψάχνεις να ΜΗΝ τον βρείς.
Αντιθέτως, ψάχνω τη ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση των πραγμάτων. Δεν εξηγώ με το Θεό των Ζουλού τα φυσικά φαινόμενα. Ξέρεις άμα πάρεις το Θεό των Ζουλού και τον βαφτίσει LOGO (σαν την κόλλα) πάλι Ζουλού θα είναι και πάλι ψεύτικος θα είναι.
Για τους Αναξίμανδρο-Εμπεδοκλή ΦΥΣΙΚΑ και δε θα ακούσουμε σχόλια. Αφού δε συμφέρουν στο ΔΟΓΜΑ και στο ΚΥΡΗΓΜΑ. Για την αναμφισβήτητη αλήθεια των απολιθωμάτων και του DNA, φυσικά και δε θα ακούσουμε....
Για τη ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΗ φράση "τα πάντα ρει" που έρχεται σε άμεση αντίθεση με οποιαδήποτε κοσμοθεώρηση που μιλάει για ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, επίσης δε θα ακούσουμε τίποτα.
Μόνο ότι εγώ δεν ξέρω να ερμηνεύω τον Ηράκλειτο σωστά και ότι είμαι ανώμαλος πνευματικά. Πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ για τη συνεισφορά σου στη συζήτηση ρε DOT
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...Τ'ΑΚΟΥΣΕΣ???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ποιος είναι ο θεός του Σπίνοζα;
Ο Σπινόζα δήλωνε θαυμαστής και συνεχιστής του Μωυσή και του Χριστού.
Να ψάξεις και να μάθεις τι έλεγε για το Θεό και πώς αντιλαμβανόταν την έννοια του θείου. Μη μένεις σε αποσπάσματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza. Από εδώ σαν αρχή και βλέπουμε μετά...
quote:
Τι σχέση νομίζεις ότι μπορεί να έχει με τον Λόγο το μηδέν που προβάλεις μέσα από την τρύπα;
Κόψε τους χαρακτηρισμούς. Ξέρουμε ότι δεν έχεις επιχειρήματα και ΔΕΝ τολμάς να απαντήσεις στα υπόλοιπα θέματα, αλλά έχεις κρεμαστεί από μια ρήση (που και αυτή μισολάθος την κατάλαβες) και νομίζεις ότι μπορείς να στηριχθείς μόνο πάνω της
quote:
Γενικά ένα προκλητικό και αλαζονικό μηδέν όπως εσύ θα έκλανε μια μάντρα μπροστά στον Λόγο.
Ύφος και επιπέδο ομιλίας αρχαίου φιλοσόφου και βάλε...