- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βλέπουμε να εκφράζεται με μίσος κατά του Χριστιανισμού, αλλά και ρατσιστικά κατά των Εβραίων.
Παραβλέπει ποιοι είναι πράγματι οι αιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού, και υποδεικνύει του Εβραίους ως τους εχθρούς του Ελληνισμού.
Τελείως ξεδιάντροπα προσπαθεί να "ζευγαρώσει" την ειδωλολατρία με τον Ελληνισμό. Τι να πει κανείς;
Σκορπούν δηλητήριο και αδιαφορούν για τις συνέπειες.
http://www.laconia.org/files/grkversion/Kimediog.htm
"Οι Διωγμοί των Ελλήνων (απο τον Δαυλό)
Οι Διωγμοί των Ελλήνων (απο τον Δαυλό)
Είναι γνωστό ότι οι Θρnσκείες πάμπολες φορές χρησιμοποιήΘηκαν και χρnσιμοποιούνται ακόμη ως μέσα για την επίτευξn συγκεκριμένων σκοπών όπως κι αν ονομάζονται αυτοί οι σκοποί. εΘνικοί ,κοινωνικοί, οικονομικοί. πολιτικοί. Το σίγουρο πάντως είναι όσον αφορά τους αιώνες στους οποίους θα αναφερΘούμε oτι η χριστιανική Θρnσκεία υπήρξε όπλο στα χέρια ανΘελλήνων .
Φυσικά εις τιςτάξεις αυτών των ανΘελλήνων, περίοπn Θέσn κατέχουν οι αιώνιοι εχθροί μας, οι εβραίοι εν αγνοία τις περισσότερες φορές και των ιδίων των χριστιανών , οι οποίοι τυφλωμένοι από το μίσος και την αμάΘειά τους δεν είχαν καταλάβει ότι πρόσφεραν υπηρεσία υψίστnς οπουδαιότητος σε αυτούς. Πριν αρχίσουμε την παράΘεση όλων αυτών των καίριων για τον Ελληνισμό πληγμάτων , Θα πρέπει νο σταΘούμε σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που δεν είναι καΘόλου γνωστό και που εν τούτοις δημιούργησε τις συνΘήκες πάνω στις οποίες εστηρίχΘησαν οι χριστιανοί για την εξάντωση του Ελληνισμού.
Προκειται για την εξάμηνn τρομακτική επιδnμία του 166 μΧ - μια δεκαετία περίπου πριν την γνωστή περιήγησn του Παυσανία που στην Ελλαδα Βρίσκει ουσιαστικα μια nμιέρnμn χώρα - και για τον άγριο λοιμό που την ακολούΘnσε που από κοινού σάρωσαν κυριολεκτικά την Ρωμαίκή αυτοκρατορία, θανατωνοντας τεράστιους πλnΘυσμούς στην πλειοψηφία τους κατοίκους πόλεων και ανάμεσα τους την αφρόκρεμα της διανοήσεως της εποχής.
Ετσι αυτή η μεγάλn επιδnμία μεσα σε 6 μήνες έδωσε το τελικό κτύπnμα στα προικοισμένα μυαλά και ταλέντα. σε όλη την διανόηση της αυτοκρατορίας. Μία παράδοσn χιλιετιών διακόπnκε απότομα . Μέσα σε εκεινον τον αποκεφαλισμένο διανοnτικά και όχι κοινωνικά οικονομικά , η nΘικα χρεωκοπnμένο κόσμο , είναι που στα επομενα χρόνια συνέβn η μεΘοδική κατάλnψn όλων των δυναμικώνστοιχείων εξουσίας και κατεστnμένου της αυτοκρατορίας από τον πολιτικό βραχίονα της χριστιανικής Θρησκείας.
Και εκεί έγινε η τραγικη μεταστροφή που σύντομα θα σnματοδοτούσε την καΘολική επίΘεσn ενάντια στο μόνο κομμάτι του Αρχαίου κόσμου που δεν ήταν ακίνnτο η νεκρό , εναντια στον Ελληνισμό"
- - - - - - - - -
Αναφέρει ο συγγραφέας του Δαυλού "στην Ελλαδα Βρίσκει ουσιαστικα μια nμιέρnμn χώρα".
Αυτό το αφιερώνω στο φίλο μου τον .... άθεο, ως ένα "ηχηρό χαστούκι" από τον ίδιο χώρο, από τον οποίο αντλεί τις πληρφορίες του, προς επίρρωση των όσων είπα περί ερήμωσης του Ελλαδικού χώρου.
Εμένα μη με πιστεύεις, το Δαυλό όμως;;
***Διάβασες τι είπε ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ για το Δαυλό;
Αδιάβαστε!! καμιά φορά, τους ξεφεύγει και καμιά αλήθεια χωρίς να το καταλάβουν.
Ημιέρημη χώρα λέει το, κατ' εσέ "αξιόλογο περιοδικό"!![]()

Παραθέτω ένα απόσπασμα.
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://www.hellenicpantheon.gr/Simopoulos.htm
Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων
«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των μνημείων της Ολυμπίας. Για να αντιμετωπισθούν οι εισβολείς υψώθηκε τείχος μεταξύ του ναού του Διός και της νότιας στοάς. Ως οικοδομικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη άλλων μνημείων.) Το 395 οι Βησιγότθοι του Αλάριχου κατέστρεψαν το τείχος του ιερού της Ελευσίνας. Το 473 θα αφανισθούν πολλά μνημεία κατά την εισβολή των Οστρογότθων στη Μακεδονία. Οι βάρβαροι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν την Ακρόπολη Αθηνών. Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της θα παραμείνουν ανέπαφοι σχεδόν ως την πτώση του Βυζαντίου. Το 1458, πέντε χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, η φραγκοκρατούμενη Ακρόπολη πολιορκείται επί μια διετία από δυνάμεις του Ομάρ Πασά. Και κατά τον Γερμανό ιστορικό Γρηγορόβιο «υπέστη άπαντα τα δεινά της υπό των βαρβάρων κατακτήσεως επειδή η καρτερική άμυνα εξήγειρε την μανίαν των γενιτσάρων».
* * * * * * * * *
Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της θα παραμείνουν ανέπαφοι σχεδόν ως την πτώση του Βυζαντίου.
****Τη λένε αυτή τη ρημάδα την αλήθεια, μόνο που τη λένε χωρίς να το καταλαβαίνουν! Του ξεφεύγει καμιά φορά!!
Το Βυζάντιο διέσωσε και διαφύλαξε ανέπαφους τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς!!!!!
*****Ελπίζω να μη τα λέω και να τα ακούω μόνος μου!!!!!!
Μαϊμουδίτσα!!!
Ελπίζω να διαβάζεις όσα γράφονται εδώ.

Μπορείς να βοηθήσεις κι εμένα τον ολιγόνοο, να καταλάβω;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Οι βάρβαροι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν την Ακρόπολη Αθηνών. Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της θα παραμείνουν ανέπαφοι σχεδόν ως την πτώση του Βυζαντίου.
Αναρωτιέμαι γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις αυτά που γράφεις...
Για ξαναδιάβασέ το, όπως το έχω τονίσει, μήπως και βοηθηθείς να καταλάβεις ότι αναφέρεται στην ακρόπολη και ΜΟΝΟ.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Εγώ προσωπικά εχώ ζήσει ενός φίλου μου, που σε κάποια στιγμή της ζωής του το μυαλό του έκανε κάποια παιχνίδια νόμιζοντας οτί είναι ο διάβολος.Είναι άραγε τυχαίο φίλε Trexagireve οτί μεγάλωσε σε οικογενεικό έντονο θρησκευτικό περιβάλλον;;;
Είμαι σίγουρος ότι όλοι είχατε ζήσει δική σας ή κάποιου γνωστού, κοντινή ιστορία με διαβόλους και τριβόλους,
γενικά esotericaδεν διαβάζετε; Βρίθουν θέματα με δαίμονες
και τρίβολους, εσείς γιατί δεν τα είδατε;... Αν δεν τα είδατε...
Ειλικρινά θέλει περισσό θράσσος για να συγκρίνει κανείς την
γλυκύτητα του ορθόδοξου χριστιανισμού, μ ειδωλολατρικά και
άλλα γραφικά μυθεύματα...Πιο πολύ όως, με στεναχωρεί βλέποντας
συνέλληνες να είνια τόσο βαθειά νυχτωμένοικαι φανατισμένοι
ώστε να μην κοιτούν την καμήλα που καταπίνουν αμάσητη, αλλά
κοιτάνε την διύλιση του μυρμηγκιού... Έτσι είναι, διαλέγουμε τι θέλουμε να δούμε...
Φίλε Μακεδόν, Γιάπετ, Richter, όλοι έχετε ακούσει και έχετε άποψη περί δαιμόνων, δεν ακούτε γι αυτούς πρώτη φορά... Απλά ξέρετε ότι η
παραδοχή της ύπαρξης τους,σημαίνει παραδοχή ύπαρξης και του Θεού,
γι αυτο και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε... Δεν πειράζει, ίσως κάποτε
κάνουμε κανέναν διάλογο...
quote:
Ψηλός
quote:
Οι βάρβαροι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν την Ακρόπολη Αθηνών. Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της θα παραμείνουν ανέπαφοι σχεδόν ως την πτώση του Βυζαντίου.Αναρωτιέμαι γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις αυτά που γράφεις...
Για ξαναδιάβασέ το, όπως το έχω τονίσει, μήπως και βοηθηθείς να καταλάβεις ότι αναφέρεται στην ακρόπολη και ΜΟΝΟ.
γιαπετ
Φίλε γιαπετ,
Διαπιστώνω πως τη δυσκολία στην κατανόηση ή την τάση προς μια μονόπλευρη κατανόηση την έχεις εσύ φίλε μου.
Δηλαδή, θες να πεις, πως οι Έλληνες του Βυζαντίου έδειξαν σεβασμό ΜΟΝΟ προς την Ακρόπολη ενώ πήραν σφυριά και κασμάδες και κατάστρεψαν όλα τα άλλα μνημεία;;
Κοροϊδεύεις εμένα ή τον εαυτό σου;
Έλα βρε, σοβαρέψου!!!

Απλά, επειδή είσαι εγκλωβισμένος στην ανθρωποκεντρική άποψη της θρησκείας σου για το όλο θέμα, έχεις μετατρέψει τις διάφορες ενδείξεις και θεωρίες περί αυτών, σε ύπαρξη του διαβόλου και των "παρελκόμενων" αυτού.
Ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό και κατανοητό να ακούγονται τέτοιες απόψεις, από άτομα που έχουν τοποθετήσει τον φυσικό κόσμο στον πλανήτη Γη, όπου βρίσκεται ο άνθρωπος, που γι' αυτούς είναι το μοναδικό έλλογο ον του διαστήματος.
Σαφώς και όλοι έχουν ακούσει για δαίμονες (με την έννοια που έχει δώσει στη λέξη, ο χριστιανισμός), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι προκαταλήψεις του δόγματος, μπορούν να μορφοποιήσουν ή να δώσουν υπόσταση στις διάφορες φοβίες των φανατικών.
quote:
Απλά ξέρετε ότι η
παραδοχή της ύπαρξης τους,σημαίνει παραδοχή ύπαρξης και του Θεού,
Τέλος, αν έχεις τοποθετήσει την απόδειξη της ύπαρξης του θεού, σε μικρά μαύρα ανθρωπάκια που επιβουλεύονται την ανθρωπότητα, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις για πιο σοβαρές ενδείξεις.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:Εγώ προσωπικά εχώ ζήσει ενός φίλου μου, που σε κάποια στιγμή της ζωής του το μυαλό του έκανε κάποια παιχνίδια νόμιζοντας οτί είναι ο διάβολος.Είναι άραγε τυχαίο φίλε Trexagireve οτί μεγάλωσε σε οικογενεικό έντονο θρησκευτικό περιβάλλον;;;
Είμαι σίγουρος ότι όλοι είχατε ζήσει δική σας ή κάποιου γνωστού, κοντινή ιστορία με διαβόλους και τριβόλους,
Μπορεί να είναι τυχαίο μπορεί και όχι.
Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες ατόμων που έζησαν παρόμοιες καταστάσεις χωρίς να έχουν καμιά σχέση, έως εκείνη τη στιγμή, με την Εκκλησία.

Τα είπες όλα μόνος σου, με το κείμενο του Κυριάκου Σιμόπουλου που περέθεσες ως απόδειξη, μη καταστροφής των αρχαίων ιερών και ναών απ΄ το μίσος των φανατικών της λαίλαπας, ενώ αναφέρει μερικές απ' τις καταστροφές.
Απλά, είδες μέσα στο κείμενο να γίνεται λόγος για διατήρηση κάποιων αρχιτεκτονικών θησαυρών της Ακρόπολης των Αθηνών και εντελώς φυσικά, για σένα, προσπάθησες να το φέρεις σαν απόδειξη της "αγάπης" που έτρεφαν οι χριστιανοί για τα μνημεία των Ελλήνων και της απέλπιδας προσπάθειας που έκαναν για τη σωτηρία τους.
Ήθελα να ξέρω σε ποιούς νομίζεις ότι απευθύνεσαι, όταν απ' το κείμενο αυτό:
quote:
«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των μνημείων της Ολυμπίας. Για να αντιμετωπισθούν οι εισβολείς υψώθηκε τείχος μεταξύ του ναού του Διός και της νότιας στοάς. Ως οικοδομικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη άλλων μνημείων.) Το 395 οι Βησιγότθοι του Αλάριχου κατέστρεψαν το τείχος του ιερού της Ελευσίνας. Το 473 θα αφανισθούν πολλά μνημεία κατά την εισβολή των Οστρογότθων στη Μακεδονία. Οι βάρβαροι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν την Ακρόπολη Αθηνών. Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της θα παραμείνουν ανέπαφοι σχεδόν ως την πτώση του Βυζαντίου. Το 1458, πέντε χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, η φραγκοκρατούμενη Ακρόπολη πολιορκείται επί μια διετία από δυνάμεις του Ομάρ Πασά. Και κατά τον Γερμανό ιστορικό Γρηγορόβιο «υπέστη άπαντα τα δεινά της υπό των βαρβάρων κατακτήσεως επειδή η καρτερική άμυνα εξήγειρε την μανίαν των γενιτσάρων».
... βγάζεις συμπέρασμα σαν αυτό:
quote:
Το Βυζάντιο διέσωσε και διαφύλαξε ανέπαφους τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς!!!!!
Ποιός πρέπει να σοβαρευτεί, ψηλέ;;;
Θα έπρεπε να διαβάζεις πιο καλά τις "αποδείξεις" που χρησιμοποιείς, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που παραθέτεις κάτι το οποίο σε εκθέτει...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ