- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
CATSOUL ΣΕ ΠΑΩ !! BY THE WAY, VICKING ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?????
quote:Δεν είμαστε σε θέση ούτε να απαντήσουμε ούτε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει εκατοντάδες ερωτήσεις και δεν μπαίνει στη διαδικασία να τις απαντήσει μόνος του. Άσε που τα ερωτήματα είναι ρητορικά για τους περισσότερους.
Και τα λες μια χαρά, σου βγαίνει ο εαυτός σου πιστεύω και αυτό είναι το καλλίτερο-)).
CATSOUL, έχεις δίκιο. Αυτό που έχω παρατηρήσει (και το λέω καλοπροαίρετα, για να μην παρεξηγηθώ) είναι οτι ο κόσμος δυστυχώς χρησιμοποιεί την λογική του για να πιστέψει σε κάτι αλλιώς δεν το παραδέχεται. Αν το σκεφτείς όμως, ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αυτά τα πράγματα να είναι κατανοητά, γιατί όσο πιο δυσνόητα και απίστευτα μας ακούγονται τόσο πιο πολύ αναγνωρίζεις την δύναμη αυτουνού που μας επιβλέπει. Αμα όλα ήταν κατανοητά, θα ένιωθα οτι ο Θεός έχει την νοημοσύνη τη δική μου, άρα πώς θα βοηθήσει στο άλυτο της ζωής μου πρόβλημα όποιο και αν είναι αυτό?
Επειτα το δεύτερο που έχω παρατηρήσει είναι οτι βγαίνουνε συμπεράσματα χωρίς να έχει διαβάσει κανείς!! Αμφισβητούνε πχ την βοήθεια του Θεού. Οτι δεν υπάρχει κανείς και είμαστε μόνοι μας. Τα προβλήματα είνάι άλυτα!! Μα τί πιο απλό από αυτό: ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Ανοίξτε ένα βιβλίο με θαύματα αγίων και μετά από πέντε λεπτά θα έχετε βάλει τα κλάματα από τη συγκίνηση!!! Είμαι σίγουρη
Συμφωνείς μαζί μου?
Βέβαια να προσθέσω και κάτι τελευταίο στον CATSOUL, έχουμε τις ίδιες απόψεις και χαίρομαι για αυτό. Οσο μπλα μπλα και να κάνουμε, όσο σωστά και να είναι κάποια πράγματα που εγώ ή εσύ ή κάποιος άλλος λέει, κάπου δεν έχουν νόημα από μόνα τους γιατί ο Θεός δεν ενδιαφέρεται απλά να πιστεύουμε σε αυτόν. Δε θα μας κρίνει για το τί γνωρίζαμε και πόσο σωστά τα ξέραμε και τα αποτυπώναμε, αλλά στο τί πράξεις κάναμε. Στην εφαρμογή τους δηλαδή. Πράγμα δύσκολο και εκεί εγώ ξέρω πως την έχω πατήσει. Με λίγα λόγια, τί πάει να πεί πιστεύω στον Θεό κτλ.? Και ο σατανάς πιστεύει..Οκ...
quote:
Αγόρασε το βιβλίο που περιγράφουν άνθρωποι τα θαύματα που τους έχει κάνει ο Αγ. Εφραίμ (στην τύχη λέω έναν άγιο) και άν δεν αναθεωρήσεις αυτό που γράφεις να μη με λένε ΜC!!!
Το έχει η μαμά του κολλητού μου. Πολύ συμπαθητική γυναίκα, αν όμως
μου ξαναφέρει κλούβιο κόκκινο αβγό του Πάσχα κάτω από τη μύτη για
να δω πώς "δε χαλάει με θαυματουργό τρόπο" μάλλον θα της πω ότι
πιστεύω για να με αφήσει ήσυχο
.
Όσο για το βιβλίο... Το διάβασα πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν το θυμάμαι
καλά όμως. Δε μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Θα του ξαναρίξω
μια ματιά και θα σου πω.
ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ? ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΧΕΤΕ CHAT ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ?
ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΞΗ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Αν εχεις πάρει χαμπάρι,δεν θα ελεγες οτι τέτοιες απόψεις αμαυρώνουν το Φόρουμ.
Τίποτα απο αυτα που λες εις βάρος μου αντιπροσωπευουν το ατομό μου.Και ουτε με διακρίνει φανατισμός οπως λες.Μαθε να κρίνεις τον Ξερόλα εαυτούλη σου και μετά τους άλλους.
Ο Θεος υπαρχει παντου σε ολα οσα αντιλαμβανομαστε η ΜΗ.
Ο,ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ.

quote:quote:Δεν είμαστε σε θέση ούτε να απαντήσουμε ούτε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει εκατοντάδες ερωτήσεις και δεν μπαίνει στη διαδικασία να τις απαντήσει μόνος του. Άσε που τα ερωτήματα είναι ρητορικά για τους περισσότερους.
Και τα λες μια χαρά, σου βγαίνει ο εαυτός σου πιστεύω και αυτό είναι το καλλίτερο-)).CATSOUL, έχεις δίκιο. Αυτό που έχω παρατηρήσει (και το λέω καλοπροαίρετα, για να μην παρεξηγηθώ) είναι οτι ο κόσμος δυστυχώς χρησιμοποιεί την λογική του για να πιστέψει σε κάτι αλλιώς δεν το παραδέχεται. Αν το σκεφτείς όμως, ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αυτά τα πράγματα να είναι κατανοητά, γιατί όσο πιο δυσνόητα και απίστευτα μας ακούγονται τόσο πιο πολύ αναγνωρίζεις την δύναμη αυτουνού που μας επιβλέπει. Αμα όλα ήταν κατανοητά, θα ένιωθα οτι ο Θεός έχει την νοημοσύνη τη δική μου, άρα πώς θα βοηθήσει στο άλυτο της ζωής μου πρόβλημα όποιο και αν είναι αυτό?
Επειτα το δεύτερο που έχω παρατηρήσει είναι οτι βγαίνουνε συμπεράσματα χωρίς να έχει διαβάσει κανείς!! Αμφισβητούνε πχ την βοήθεια του Θεού. Οτι δεν υπάρχει κανείς και είμαστε μόνοι μας. Τα προβλήματα είνάι άλυτα!! Μα τί πιο απλό από αυτό: ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Ανοίξτε ένα βιβλίο με θαύματα αγίων και μετά από πέντε λεπτά θα έχετε βάλει τα κλάματα από τη συγκίνηση!!! Είμαι σίγουρη
Συμφωνείς μαζί μου?
Αγαπητή ΜC,
Δεν θα πρότεινα σε κάποιον που δηλώνει άθεος να ανοίξει ένα βιβλίο με θαύματα.
Γνωρίζω πως σκέφτονται γιατί δυστυχώς τα πέρασα κι εγώ αυτά. Άλλοι θα σου πούνε ότι δεν αποδεικνύονται, άλλοι ότι είναι χριστιανικά προβοκάτσια και άλλοι θα σου πούνε ότι αυτά τα κάνει ο άνθρωπος με το νου του , μόνος του… Τα ίδια λένε όλοι πάνω κάτω. Τα ίδια έλεγα και εγώ.
Καλλίτερα να προτείνεις ένα πιο ουδέτερο βιβλίο, πχ ένα που διάβασα σχετικά πρόσφατα και αναφέρετε στις εμπειρίες ενός ανθρώπου που έζησε από κοντά την Ορθοδοξία και τον Ινδουισμό . «Οι γκουρού ο νέος και ο Γέροντας Παίσιος» Αν δεν το έχεις διαβάσει στο συστήνω ανεπιφύλακτα.
Όσον αφορά τη κατανόηση των γραφών και διαφόρων κειμένων θα σου πω το εξής.
Οι άθεοι η αυτοί που πιστεύουν στο δωδεκάθεο και γενικά αυτοί που την «ψάχνουν» σε άλλα μονοπάτια χρησιμοποιούν την ίδια μπερδεμένη γλώσσα.
Μια «ξύλινη» γλώσσα χωρίς ουσία που πάντα καταλήγει στα ίδια ερωτήματα και επιχειρήματα. Για να περιγράψουν κάτι απλό θα σου γράψουν ένα κάρο δυσνόητες μπουρμπουλήθρες. Θα πιαστούνε από μια σου λέξη και δεν θα ασχοληθούν με την ουσία. Κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος. Άλλοι πάλι σταματούν στο δέντρο γιατί βλέπουν το δάσος να είναι δύσβατο. Κι όμως δεν είναι …
Ακριβώς το αντίθετο , θα διαβάσει κανείς στις γραφές, σε βίους αγίων και ιερά κείμενα. Εύκολο λόγο για όλους με πολυδιάστατο νοήμα . Αυτή είναι η σοφία του Θεού.
Ο Χριστός είπε να μελετούμε τις γραφές, δεν είπε απλά να τις διαβάζουμε , αν κάποιος κάνει απλή ανάγνωση και δεν βάζει το μυαλό του να σκεφτεί σε βάθος είναι λογικό μετά να σου πει : μα εδώ λέει ο Ιούδας κρεμάστηκε ενώ πιο κάτω λέει ότι του βγήκε έξω « το συκώτι και το νεφρό»-))…
Ε ναι, υπ αυτή την έννοια είναι δύσκολη υπόθεση η κατανόηση των γραφών … ιδίως αν έχουμε τεμπέλη και χασομέρη νου…
Να σαι καλα-)
Edited by - Catsoul on 22/08/2004 04:26:53
quote:
Οι άθεοι η αυτοί που πιστεύουν στο δωδεκάθεο και γενικά αυτοί που την «ψάχνουν» σε άλλα μονοπάτια χρησιμοποιούν την ίδια μπερδεμένη γλώσσα.
Μια «ξύλινη» γλώσσα χωρίς ουσία που πάντα καταλήγει στα ίδια ερωτήματα και επιχειρήματα. Για να περιγράψουν κάτι απλό θα σου γράψουν ένα κάρο δυσνόητες μπουρμπουλήθρες. Θα πιαστούνε από μια σου λέξη και δεν θα ασχοληθούν με την ουσία.
Λοιπόν, ένα περίεργο πράγμα: Ο τελευταίος χασίκλας που θα
πιαστεί για κατοχή, αν στην προανάκριση πει ότι "μου το έδωσε ένας
Γύφτος την Τρίτη" και στην ανάκριση πει "μου το έδωσε ένας Γύφτος την
Πέμπτη", "Όπα!" λέει ο εισαγγελέας, "το παληκάρι πέφτει σε αντιφάσεις"
και του ρίχνουν δύο χρόνια φυλακή.
Όταν όμως ολόκληρος Θεός (διά γραφίδος Λουκά) σου δίνει τη
γενεαλογία του Ιησού και ολόκληρος Θεός (διά γραφίδος Ματθαίου)
σου δίνει ΕΠΙΣΗΣ τη γενεαλογία του Ιησού, με εντελώς διαφορετικά
ονόματα μετά τον Αβραάμ και 14 γενιές λιγότερες (500 χρόνια είναι
αυτά γμτ!), τότε το πράγμα αλλάζει: Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το
δάσος, ποιοι είστε εσείς να κρίνετε τη σοφία του Κυρίου, μα τι ξύλινη
γλώσσα είναι αυτή, είστε γεμάτοι δυσνόητες μπουρμπουλήθρες
κλπ κλπ κλπ
Ε ΟΧΙ! Κάντε μας τη χάρη πια! Δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι
1+1=318, άλλωστε αυτό σημαίνει "Πίστη", αλλά όχι και να
περιφρονείτε τον τρόπο σκέψης όποιου κολλάει σε τέτοιες "λεπτομέρειες". Εν προκειμένω η "λεπτομέρεια" είναι ότι αφού
ο Θεός είναι Αλάθητος, υποτίθεται ότι δεν κάνει λάθη.
Ούτε στην απαρίθμηση της γενεαλογίας του ίδιου του του γιου!
Έτσι δε λέει το λεξικό; Απέκτησε κάποιο άλλο νόημα η λέξη
"αλάθητος" και δεν το ξέρω; Ίσως "αλάθητος είναι αυτός που
δεν κάνει λάθη εκτός αν πρόκειται για το Θεό που όταν πέφτει σε
αντιφάσεις πρόκειται περί πολυδιάστατου νοήματος";
Όχι, πείτε μου: ποιο "πολυδιάστατο νόημα" μπορούν να έχουν
14 εμβόλιμοι πρόγονοι και κάμποσα διαφορετικά ονόματα στη
γενεαλογία ενός ατόμου; Γιατί εγώ το μόνο πολυδιάστατο νόημα
που βλέπω είναι ότι ανάθεμα κι αν ήξερε να διαβάζει αρχαία
ελληνικά ή λατινικά ο χωρικός του Μεσαίωνα και να συγκρίνει
δύο γενεαλογίες που μάλιστα η μια πάει από τον Ιησού στον Αβραάμ
και η άλλη από τον Αβραάμ στον Ιησού. Και αν κάποιος το κατάφερνε,
δεν του έλεγαν "χρησιμοποιείς ξύλινη γλώσσα"! Είτε τον έκαναν
μπριζόλα είτε τον αφόριζαν και τελείωνε η θεολογική συζήτηση.
Ε όχι! Τώρα δεν έχουμε Μεσαίωνα, ούτε είμαστε αγράμματοι
χωρικοί να ψαρώνουμε με ατάκες του στυλ "the Lord works in
mysterious ways".
Και για να τελειώνουμε με αυτήν την υπόθεση: σέβομαι το δικαίωμα
του καθενός να πιστεύει στο οτιδήποτε. Σέβομαι επίσης το
δικαίωμά του να προσπαθεί να πείσει τους άλλους με λογικά
επιχειρήματα. Βέβαια αυτό είναι επιεικώς αυτοκαταστροφικό, αφού
υποτίθεται ότι Πίστη είναι η υπέρβαση της λογικής. Εξ ορισμού
τα δόγματα της Πίστης δεν αντέχουν στη λογική εξέταση.
Εξ ορισμού τα δόγματα της Πίστης δεν μπορούν να αποδειχθούν
με τη λογική.
Όμως εφ' όσον μπαίνετε στη διαδικασία μιας λογικής
συζήτησης, θα αποδεχθείτε τους νόμους της λογικής.
Οι οποίοι δεν γράφουν πουθενά τίποτα για "πολυδιάστατο νόημα"
και άλλες παπαράτζες. Όχι λογική όπου μας συμφέρει και
"πολυδιάστατα νοήματα" όπου δε μας συμφέρει!
Όχι να έχετε και την πίττα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο!
Edited by - junk95 on 23/08/2004 19:11:59