- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Άντε βρε συ Νστ, κι ανησύχησα...
quote:
Σε διάβαζα και σκεφτόμουν τίς προηγούμενες ερωτήσεις. Αναρωτιέμαι τι ασπίδα μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ωστε και να μπορεί να ταυτιστεί με τον άλλον αλλά και να προστατευτεί.
Η καλύτερη ασπίδα για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ασπίδα της Αγάπης...
Έτσι δεν σε αφήνει να χτυπηθείς συναισθηματικά, και μπορείς να κατανοήσεις τον άλλον πιο αρμονικά. Επιπλέον εάν ταυτιστείς έχοντας αυτήν την ασπίδα, και ο άλλος θα νιώσει πολύ πιο εναρμονισμένος...
quote:
Αν και εγώ επειδή τείνω πρός τον ορθολογισμό νομιζω οτι αν έχουμε θέσει νοητικά όρια σε κάθε τι που κάνουμε, και να ξεφορτιστούμε σε μια διαδικάσία, επαναφορτιζόμαστε γρήγορα...
Εχεις δίκιο Νστούλα, πράγματι μπορεί να γίνει αυτό αλλά εξαρτάται κι από το βάθος της τεχνικής που ακολουθείς. Όταν κάνεις τεχνικές που ο νους έχει τον έλεγχο τότε πράγματι ισχύει αυτό που λες.΄Υπάρχουν όμως τεχνικές οι οποίες δεν αφορούν τον νου και είναι υπεράνω και άρα εκτός ελέγχου του. Τότε χρειάζονται οι ασπίδες.
Εκτός και εάν..., υπενθυμίζω κάτι που το είχα πει και στην αρχή, το άτομο έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο συνειδητότητας που εσκεμένα θέλει να βιώσει οτιδήποτέ, γινόμενος έρμαιο όλων των ενεργειών για να τις μτεσουσιώσει και να τις γειώσει.
Γαλάζια σφαίρα,
πράγματι, ή ασημί ασπίδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα...
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Τι εννοείς να τις μετουσιώσει?
Σε τι μπορει να τις μετουσιώσεις?
Ειναι καλο σε σχεση με τα όποια "νοητικά όρια" η προέχει η συνειδητότητα??
Ευχαριστω!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Εγώ μέχρι στιγμής έχω βρεί ότι μου ταιριάζει η χρυσή ασπίδα και επίσης νοιώθω πολύ καλά αν το πρωί βάλω την ασπίδα της ροζ σφαίρας.
quote:
αυτό που έχω υπόψη μου αγαπητέ Μορφέα, είναι ακριβώς το ασυμβίβαστο χρήσης ασπίδων κατά την ομαδική εργασία... ειδικά μάλιστα όταν τα μέλη αυτής δεν είναι όλα ενσαρκωμένα...σε τέτοιες περιπτώσεις, παρεμβάλλεται πολύ έντονα το Εγώ (ακόμα και με την καλώς εννοούμενη και προστατευτική του μορφή) και κατά κάποιο τρόπο "τραβάει" σε χαμηλότερες οκτάβες τις δονήσεις όλης της ομάδας...
πράγματι...
quote:
και γιατί... τελικά το "ζόρι" το τραβάνε αργότερα τα ενσαρκωμένα μέλη της ομάδας και ήθελα να δω αν αυτό μπορεί να αποφευχθεί λειτουργώντας προληπτικά... γιατί μετά βεβαίως, είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό χρησιμοποιώντας πάνω κάτω τις τεχνικές που αναφέρεις...
Νομίζω οτι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις το καλύτερο δυνατόν είναι τα μάντρας ή κάποια συγκεκριμένη προσευχή...

Unseenoyla μου...
quote:
Στο προκείμενο τώρα, συγχωρήστε μου την αφελέστατη ερώτηση αλλά γιατί να θέλει κάποιος να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με κάποιον άλλον; Να συγχρονιστεί, εντάξει, να τον αισθανθεί, πάλι εντάξει, αλλά γιατί βρε παιδιά να ταυτιστεί;
Ο λόγος που μπορεί να θέλει κάποιος κάτι τέτοιο μπορεί να είναι για παράδειγμα για αυτό που εγώ χρειάζομαι. Είμαι σε έναν χώρο όπου έρχονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη να καταθέσουν τα προβλήματά τους, και βέβαια περιμένουν από εσένα να τους κατανοήσεις και να τους βοηθήσεις. Υπάρχουν λοιπόν πολλές φορές περιπτώσεις όπου ο άλλος δεν ξέρει να πει αυτό που θέλει να πει, και έτσι χρησιμοποιώ αυτήν την διαδικασία για να κατανοήσω καλύτερα τι πρόβλημα έχει. Φυσικά ακόμα κι αν αντιληφθώ που είναι η αιτία του προβλήματος, ποτέ δεν του το λέω παρά μόνο τον οδηγώ εκεί ώστε ο ίδιος εάν το θελήσει να μου το πει. Εάν όχι σέβομαι τον χώρο του και την προσωπικότητά του και τον αφήνω αν θέλει όποτε θέλει να το πει ο ίδιος.
quote:
Όσον αφορά τις ομάδες (αμάν Μορφέα μου πάτησες τον κάλο): ναι, βεβαίως, σε προστατεύει το ομαδικό εγρηγορώς αλλά τι γίνεται αυτό το εγρηγορώς όταν και αν πάψει να υφίσταται η ομάδα; Γιατί απώλεια ενέργειας δεν νοείται στο σύμπαν. Κι αν όλα επιστρέφουν στην πηγή προορισμού τους, εσύ πιστεύεις ότι επιστρέφουν σε ποιοτικούς ή μόνο σε ποσοτικούς όρους; Δηλαδή, αν στην ομάδα επενέδυσες 10 μονάδες ενέργειας θα σου επιστραφούν οι 10 μονάδες ενέργειας που επένδυσες ακέραιες; Επίσης, είναι δυνατό κάποιος υστερόβουλος να εκμεταλλευθεί την ενέργεια του εγρηγορώτος προς ίδιο όφελος ή όχι; Εσύ τι πιστεύεις;
Πολύ όμορφο θέμα ανοίξαμε... υπάρχουν ακόμα και προστασίες που αφορούν τα ΕΓΡΗΓΟΡΌΤΑ αλλά δεν ανέφερα καμία γιατί τις θεωρώ δίκοπο μαχαίρι...
Καταρχήν οι ιδιότητες ενός ομαδικού εγρηγορότος εξαρτώνται από τον επικεφαλή της ομάδας αλλά και από τις ιδιότητες των ίδιων των μελών της ομάδας.
Εάν λοιπόν μια ομάδα διαλυθεί τότε το εγρηογρός αυτό συνήθως δεν επιστρέφει στον πρωταρχικό δημιουργό του, απλά τον προελαύνει για να του δώσει το αποτέλεσμα όλου του κύκλου της ομάδας, αλλά μετέπειτα απορροφάται από ένα μεγαλύτερο εγρηγορός το οποίο ενδυναμώνεται και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά...
Οπότε η ενέργεια 10 που έχεις στείλει θα σου γυρίσει πάλι 10 αλλά τελείως διαφορετική ποιοτικά, υψηλότερα ή κατώτερα και μετά θα απορροφηθεί από το ανάλογο εγρηγορός.
Αγαπημένη μου Γαλάζια Σφαίρα
quote:
Τι εννοείς να τις μετουσιώσει?
Σε τι μπορει να τις μετουσιώσεις?
Μετουσιώνει όλες τις ποιότητες ενεργειών σε μία, αυτή του φωτός.
quote:
Ειναι καλο σε σχεση με τα όποια "νοητικά όρια" η προέχει η συνειδητότητα??
Συγνώμη, αλλά δεν σε έπιασα...
Τι αν είναι καλό σε σχέση με τα όποια νοητικά όρια;
Γιώτα...
quote:
Μορφέα, ανέφερες κάτι πρίν για ύπνωση. Αν πρόκειται να υπνωτιστείς (από κάποιον άλλο) πρέπει να βάλεις προστασία πριν;
Λέω απλά οτι εγώ προσωπικά θα το έκανα εάν δεν γνώριζα καλά τον υπνωτιστή...
quote:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ασπίδα του ρόμβου ή της πυραμίδας στο παιδί μου;
Ναι... φυσικά΄
απλά θα την σχηματίζεις κατευθείαν πάνω του...

nst
συγχρονισμό/συντονισμό εννοώ αυτό που πάθαμε χθες με τη galadriel που γράψαμε συγχρόνως και μάλιστα σε δύο τόπικ ή που κάνω κάποτε αναφορές για πράγματα που της συμβαίνουν χωρίς να έχω ιδέα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι καμιά φορά μας μπερδεύουν ή μας αναφέρουν σα να ήμαστε το ίδιο άτομο.
Ταύτιση θα είχαμε αν μπορούσα να σκεφτώ, να νιώσω, να ερωτευτώ, να κοιμηθώ, να..., να... ακριβώς όπως η galadriel (συγνώμη που σε αναφέρω συνέχεια βρε galadriel αλλά είσαι πρόσφορο παράδειγμα!).
Το εγρηγορός είναι μια ενεργειακή "οντότητα" (δεν είναι ακριβώς οντότητα γι' αυτό και τα εισαγωγικά, αλλά δεν έχω κάποια καλύτερη λέξη αυτή τη στιγμή και λέω οντότητα γιατί έχει κάποια δική του ευφυΐα και ίσως και έναν βαθμό αυθυπαρξίας αν είναι πολύ δυνατό - σκέψου π.χ. το εγρηγορός της ορθόδοξης εκκλησίας το οποίο έχει τη μορφή του δικέφαλου αετού) που σχηματίζεται από ομάδες ανθρώπων που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται από κοινού: είναι το ενεργειακό κάτι που συναπαρτίζεται από τις επιμέρους δονήσεις των συναισθημάτων, των σκέψεων, των ιδεών, των ευλογιών, των καταθέσεων τέλος πάντων που κάνει καθένα από τα μέλη στο σύνολο. Κάθε τέτοια κατάθεση φορτίζει και ενδυναμώνει το εγρηγορός, το οποίο λειτουργεί και σαν δεξαμενή ενέργειας για τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε κάποιο μέλος συνδεόμενο με αυτό να μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια.
Μορφέα
Γι' αυτό ακριβώς είπα ότι ενόσω υφίσταται η ομάδα είναι δυνατόν να προσπαθήσει ο επικεφαλής να "τραβήξει" την ενέργεια αυτή για δικούς του σκοπούς. Έχουν γίνει τέτοια πράγματα.
Ύπνωση;;;;; Χρησιμοποιείς ύπνωση για προβολές;;; Δεν το πιστεύω. Κι αν θέλεις να κάνεις προβολή, γιατί δεν προσπαθείς ξύπνιος; Έλα Χριστέ μου. Θα αντιδρούσε ο Γιάννης βέβαια αν παρακολουθούσε, αλλά αυτό που συμβαίνει στην ύπνωση είναι ότι αποσυντονίζεται ο εγκέφαλος από το υπόλοιπο σώμα και μετά υπάρχει ένα μη αναπληρώσιμο και βλαπτικό time-lag...
Όσο για την ταύτιση που κάνεις για θεραπευτικούς σκοπούς, κατ' αρχήν δε νομίζω να είναι ταύτιση όπως την όρισα παραπάνω, μάλλον συντονισμός είναι. Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν προτιμάς να τεντώσεις τα αυτιά σου να εμβαθύνεις περισσότερο σε αυτά που σου λέει ο άλλος και στα μηνύματα που σου στέλνει; Αφού είσαι καλός, άριστος θα έλεγα ακροατής. Επίσης, γιατί να μη βασίζεσαι περισσότερο στη διαίσθησή σου;
galadriel
Επειδή καταλαβαίνω ακριβώς σε τι πράγμα αναφέρεσαι: νομίζω πως ο Μορφέας έχει δίκιο σ' αυτό που σου λέει στο βαθμό που το μάντρα ή η προσευχή σε βοηθά να συντονιστείς με κάποιον ανώτερο σταθμό αγάπης. Και λέω αγάπης γιατί έχει εξαιρετική επίδραση στο αστρικό πεδίο και στο συγκεκριμένο έργο που έχεις αναλάβει.
Είτε φοβάσαι παρέμβαση από κακόβουλες οντότητες είτε μόλυνση από τις πλασματικές μορφές του πεδίου, πιστεύω πως το να συντονιστείς σε κάποιον ανώτερο/δυνατότερο σταθμό αγάπης θα σε κάνει απρόσβλητη σε ο,τιδήποτε.
galazia sfaira
Επίσης μπορεί κανείς να γειώσει τις ενέργειες αντί να προσπαθήσει να τις μετουσιώσει αλλά ο Μορφέας μιλά για πολύ συγκεκριμένο επίπεδο ύπαρξης. Και νομίζω ότι στο συγκεκριμένο επίπεδο ύπαρξης τα νοητικά όρια διαστέλλονται, όπως και η συνειδητότητα.
Στο δικό μας επίπεδο, ασπίδες και νοητικά όρια, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ τον όρο, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται για να έχει κανείς επαρκή προστασία. Υπάρχουν μηχανισμοί (NLP κλπ) που δουλεύουν ανεξάρτητα από τα νοητικά όρια και ανεξάρτητα και από την ίδια μας τη βούληση όπως αυτή διαμορφώνεται με τη μεσολάβηση της νόησης. Αυτό εννοούσε ο Μορφέας, νομίζω.
Αγάπη και φως,
Unseen
******* By Art we live *******
quote:Αν και εγώ επειδή τείνω πρός τον ορθολογισμό νομιζω οτι αν έχουμε θέσει νοητικά όρια σε κάθε τι που κάνουμε, και να ξεφορτιστούμε σε μια διαδικάσία, επαναφορτιζόμαστε γρήγορα...
Τι πιστεύεις εσύ?Φιλικά
Mορφέα συγνώμη παιδι μου,ειμουν και βιαστική και ένοιωθα ...καπως...οποτε μου βγήκε κατι ακαταλαβίστικο....
λοιον σε σχεση με τα παραπάνω που έγραψε η Nst,και με το παρακάτω που εσυ παρέθεσες
"Εκτός και εάν..., υπενθυμίζω κάτι που το είχα πει και στην αρχή, το άτομο έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο συνειδητότητας που εσκεμένα θέλει να βιώσει οτιδήποτέ, γινόμενος έρμαιο όλων των ενεργειών για να τις μετουσιώσει και να τις γειώσει."
ρώτησα αν
Είνα καλυτερα να θέτεις όρια?
Μήπως αυτο δεν "επιτρέπει" να φτανεις σε μεγαλυτερο βαθμό συνειδητότητας?
Τι είναι καλυτερο ?
Και βεβαια έχοντας κατα νου(εμπειρικά) ότι όσα όρια κι αν θεσεις νοητικά αλλοι παράγοντες,μηχανισμοι όπως αναφερει η Unseen,λειτουργουν ανεξάρτητα απο την δική μας βουληση και απο όσα νοητικα ορια έχουμε θέσει!(Ομολογώ πως δεν το ήξερα και με προβλημάτιζε όμως ότι το έχω βιώσει)
Αυτος ήταν ο προβληματισμός μου ......
ευχαριστω Unseen και γιατι με ξεμπλόκαρες και γιατι πήρα την απάντηση
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Αγαπητή μου Unseen...
quote:
Γι' αυτό ακριβώς είπα ότι ενόσω υφίσταται η ομάδα είναι δυνατόν να προσπαθήσει ο επικεφαλής να "τραβήξει" την ενέργεια αυτή για δικούς του σκοπούς. Έχουν γίνει τέτοια πράγματα.
Σίγουρα μπορεί να συμβούν κι αυτά και σίγουρα έχουν συμβεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει. Βέβαια αυτό δεν είναι κακό από μόνο του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι αρνητική ανάλογα με το κίνητρο του επικεφαλή. Υπάρχουν δάσκαλοι σε μεγάλες ομάδες που απορροφούν τα εγρηγορότα αυτά για να τα κατανοήσουν και να κατανοήσουν περισσότερη την συλλγική κατάσταση των μελών της ομάδας τους, και μετά τα απελευθερώνουν ακόμα πιο δυναμικά. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι τα απορροφούν και τα ... τρώνε όπως θα λέγαμε ρουφώντας ολόκληρη αυτήν την ενέργεια...
Το κίνητρο είναι τελικά αυτό που καθορίζει τα πάντα...
quote:
Ύπνωση;;;;; Χρησιμοποιείς ύπνωση για προβολές;;; Δεν το πιστεύω. Κι αν θέλεις να κάνεις προβολή, γιατί δεν προσπαθείς ξύπνιος; Έλα Χριστέ μου. Θα αντιδρούσε ο Γιάννης βέβαια αν παρακολουθούσε, αλλά αυτό που συμβαίνει στην ύπνωση είναι ότι αποσυντονίζεται ο εγκέφαλος από το υπόλοιπο σώμα και μετά υπάρχει ένα μη αναπληρώσιμο και βλαπτικό time-lag...
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα έχω γράψει και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως συμπέρανες ότι κάνω ύπνωση για να κάνω προβολή. Αγαπητή μου, μάλλον είδες βιαστικά τα όσα έγραψα διότι...
πρώτον δεν είμαι υπέρ της αστρικής προβολής παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις...
δεύτερον δεν υπνωτίζομαι παρά μόνο σπάνια και
τρίτον το μόνο που ανέφερεα για τον υπνωτισμό είναι οτι, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια ασπίδα σε υπνωτισμό μόνο αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟ
quote:
Όσο για την ταύτιση που κάνεις για θεραπευτικούς σκοπούς, κατ' αρχήν δε νομίζω να είναι ταύτιση όπως την όρισα παραπάνω, μάλλον συντονισμός είναι. Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν προτιμάς να τεντώσεις τα αυτιά σου να εμβαθύνεις περισσότερο σε αυτά που σου λέει ο άλλος και στα μηνύματα που σου στέλνει; Αφού είσαι καλός, άριστος θα έλεγα ακροατής. Επίσης, γιατί να μη βασίζεσαι περισσότερο στη διαίσθησή σου;
Αγαπητή μου... ο συντονισμός είναι ένα βήμα, την ταύτιση με τον άλλον την χρησιμοποιώ μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις όταν θεωρώ οτ πρέπει να βιώσω αυτά που έχει βιώσει ο άλλος αισθανόμενος τον πόνο... την χαρά, το ακριβές συναίσθημα κ.λ.π. Βέβαια όλα αυτά με κάποια πολύ δυνα΄τά μέτρα προστασίας για να μην εισχωρήσουν βαθιά μέσα μου.
Αυτά
Γαλάζια σφαίρα...
quote:
Είνα καλυτερα να θέτεις όρια?
Μήπως αυτο δεν "επιτρέπει" να φτανεις σε μεγαλυτερο βαθμό συνειδητότητας?
Ναι, όντως συμβαίνει αυτό αλλά μόνο όταν κάνεις βαθύ διαλογισμό, η άλλες διαδικασίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο βάθος. Η αλήθεια είναι οτι εγώ δεν προτιμάω να βάζω νοητικά όρια, αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος προστασίας από το νοητικό επίπεδο. Ο νους σε αυτές τις περιπτώσεις μόλις παρατηρήσει οτι τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θέλει διακόπτει άμεσα την διαδικασία και σε αποσυντονίζει...

Αυτό που θα γράψω ίσως φανεί άσχετο με τον τίτλο του θέματος, αλλά δεν είναι...
Ανάμεσα στους χιλιάδες ενεργειακούς τροχούς που έχουμε στο σώμα μας (για την ακρίβεια 88.000) και εκτός από τους 7 βασικούς που όλοι μελετάμε, θα ήθελα να μιλήσω για έναν ακόμη που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός αλλά είναι όμως πολύ σημαντικός.
Υπάρχει ενεργειακός τροχός που η βάση του είναι στο πρώτο σπόνδυλο μετά το τέλος του σβέρκου.
Αυτός ο τροχός, ή κέντρο είναι σε μία συνεχής λειτουργία και είναι ο μοναδικός τροχός ο οποίος είναι τελείως απροστάτευτος. Όλες οι επιθετικές αρνητικές ενέργειες εισχωρούν μέσα από εκεί και επηρεάζουν τους υπόλοιπους τροχούς του ανθρώπου οι οποίοι έχουν διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς...
Δεν θέλω να ανοιχτώ ιδιαίτερα διότι τελικά θα ξεφύγω από το θέμα και προβλέπω να μπούμε και σε αντιπαραθέσεις εάν το αναλύσω κι άλλο πράγμα που δεν είναι θεμιτό.
Θα πρότεινα λοιπόν ιδίως στις μητέρες που θέλουν να βάζουν μια σύντομη διακριτική προστασία στα παιδιά τους, να κάνουν απλά έναν σταυρό μέσα σε έναν κύκλο που όταν θα τον σχηματίζουν θα είναι αντίθετος με την φορά των δεικτών του ρολογιού σε εκείνο το σημείο ακουμπώντας τα δάχτυλά τους πάνω στον σπόνδυλο διακριτικά.
Είναι ιδιαίτερη προστασία