- Μία Καλησπέρα / Καληνύχτα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:Αυτό το υπογράφω και με το αίμα μου nst μου...
Που θα μου παει ,θα καταφερω να γραψω ενα ποιημα και θα σας το αφιερωσω.Ο ερωτας ειναι ο μονος δρομος της ψυχης προς την εξελιξη της.
Καληνυχτα Αφροδιτη Καληνυχτα Σεμινα Καληνυχτα σε ολα τα μελη...
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ.
΄Η ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ. Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ, Ο ΠΙΟ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ, Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ...
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
η νύχτα θα είναι μαγική σε καρδιές που λαχταρούν να χορέψουν με την ίδια τους την ποίηση....
γιατί η μαγεία στην ποίηση φωτίζεται απο την έσω σελήνη....
στο ξέφωτο του δάσους της καρδιάς....
κάθομαι και κοιτώ τις νύμφες που χορεύουν....
και κοντά τους με καλούν....
αφιερωμένο στην Κ.Έλένη
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Οικτρη αποτυχια ,αν μπορεις κανε ''διαμορφωση''ποιηματος.
Καληνυχτα σε ολες τις ψυχες.
Αν και πολύ απαισιόδοξη ακούγεσαι..
Ας δούμε τι θα πει και η Αφροδίτη..
Καλημέρα!!!!
μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο
στην ακοίμητη Αθήνα
πάλι απόψε είμαι κύμα
πάλη αρχής, τραγούδι πόθου σε στόμα
που λείπει...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

Καληνύχτα
με λίγο χρώμα στοργής,
ένα φιλί ακόμα,
λόγια γλυκά απ΄το στόμα
όσα ποθείς να τα βρεις,
Τη λάμψη κύττα!!!
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Απλά κυλώ,
Προσγειώνομαι.
Θα δείξει...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
quote:
Και όταν τελειοποιηθεί η ψυχή τι γίνεται;quote:
Υποτίθεται ότι παύει αυτόν τον κύκλο των μετενσαρκώσεων και μένει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.quote:
Γιατί θα πρέπει να ζήσει ένας άνθρωπος περισσότερες από μια ζωές για να γίνει αυτό;
Μια ζωή δεν φτάνει;
Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αναμνήσεις πρότερων ζωών. Τι γίνεται με αυτούς;quote:
Η επανάληψη των ενσαρκώσεων προσφέρει και τις εμπειρίες. Μια ενσάρκωση δεν φτάνει για να "μαζέψεις" αυτά που πρέπει έτσι ώστε να τελειοποιηθείς.
Αναμνήσεις πρότερων ζωών έχουμε όλοι. Κάποιοι τις ανακαλούν μόνοι τους. Άλλοι μέσω ύπνωσης.
Αν δεν κάνω λάθος, μια «κακιά ψυχή» μετενσαρκώνεται σε κάτι κατώτερο, σε κάτι «χειρότερο», υπό τη μορφή τιμωρίας για όσα έκανε σε προηγούμενη ζωή.
Πώς μπορεί αυτό να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχή που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο;
[quote]
Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Υποτίθεται ότι η τιμωρία δεν είναι ο στόχος αλλά η εμπειρία. Επίσης, η ίδια η ψυχή διαλέγει τις εμπειρίες της. Δεν τις επιβάλλει κάποιος δικαστής.
Πιστεύω πως αν ψάξεις, στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, υπάρχουν αναφορές για την πορεία της ψυχής όταν αποχωρίζεται από το υλικό της σώμα.
Ναι αλλά και αυτές χωρίς αποδείξεις.
quote:
Οι εικασίες και τα ρεύματα/θρησκείες/φιλοσοφίες που μιλούν για την μετενσάρκωση/μετεμψύχωση/επαναβίωση είναι πολλά.
Όλα όμως καταλήγουν σε μια θεωρία εξελικτικής διαδικασίας με στόχο την τελειοποίηση αυτού που αποκαλούν ψυχή/πνεύματος.
Ο στόχος δηλαδή είναι η συλλογή εμπειριών με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση του πνεύματος έτσι ώστε να αποφύγει τις περαιτέρω επαναλήψεις αυτού του κύκλου και να μείνει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.
Αυτό είναι το κεντρικό νόημα, η κεντρική ιδέα με λίγα λόγια, τουλάχιστον έτσι όπως το έχω αντιληφθεί εγώ. Φυσικά είναι και πολλά περισσότερα, μια μικρή περίληψη μόνο έδωσα.
Όσον αφορά στα ζώα και στα φυτά, είναι και δική μου απορία το τι ακριβώς γίνεται. Υποτίθεται ότι υπάρχει και γι΄αυτά επαναβίωση αλλά μέσα από άλλο ενεργειακό επίπεδο.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περιγράψει με ακρίβεια αναμνήσεις μιας "προηγούμενης ζωής". Σε μερικές περιπτώσεις έγινε έρευνα σχετική και προέκυψαν και στοιχεία. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δεν συνδέονταν βιολογικά με τις "προηγούμενες ενσαρκώσεις" τους μέσω κάποιας μακρινής συγγένειας οπότε και δεν μπορούσε να υπάρχει κυτταρική ή γονιδιακή μνήμη.
Εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον video με μια περίπτωσηhttp://www.youtube.com/watch?v=CXF3W8U4Zj4
Παρεμπιπτόντως ο Ιησούς δεν περιέγραφε την ψυχή ως κάτι υλικό αλλά ως κάτι άυλο, άφθαρτο και αιώνιο. Επίσης υποτίθεται ότι κατά το χριστιανισμό η ψυχή είναι αθάνατη και μετά το βιολογικό θάνατο αποχωρίζεται του σώματος για να κριθεί κλπ κλπ κλπ.
Είμαι και εγώ μπερδεμένη σχετικά με την έννοια και την ύπαρξη ή μη της ψυχής/πνεύματος. Είναι τελικά διαφορετικά πράγματα από τον νου/συνείδηση; συνεχίζει ο νους/συνείδηση μετά θάνατον; είναι ξεχωριστός από τον εγκέφαλο;
Προσωπικά ΔΕΝ ασχολούμαι με “εικασίες” και δεν ενημερώνομαι απο το youtube.
Δεν υπάρχει (από τα λίγα που ξέρω) ΚΑΜΙΑ απόδειξη ύπαρξης οποιασδήποτε άυλης οντότητας.
Κάθε περιγραφή ή αναδρομή σε εμπειρίες μιας “προηγούμενης ζωής”, όταν ελέγχθηκε με επιστημονικά κριτήρια, απεδείχθη ψευδαίσθηση.
Ο Ιησούς αναφέρθηκε δύο τουλάχιστον φορές στην ψυχή λέγοντας.
Στη μια περίπτωση
“Να μην γνοιάζεστε για το σώμα σας πως θα το ντύσετε, και μήτε για την ψυχή σας τι θα φάει και τι θα πιει”
Στην παραβολή του άφρονα πλουσίου (η άλλη)
“και θα πω στην ψυχή μου. Ψυχή έχεις όλα τα υλικά αγαθά για πολλά χρόνια. Τρώμε! Πίνε! Διασκέδαζε!”
Και στις δυο δηλαδή περιπτώσεις η ψυχή έχει άμεση ανάγκη υλικών αγαθών για να τραφεί, επομένως είναι κάτι υλικό,
Αυτό που εσύ αποκαλείς “ψυχή”, ο Ιησούς – μάλλον – το περιγράφει με τον όρο “καρδία”.
“'ότι μπαίνει στην καρδιά σου, παραμένει και μολύνει το σώμα σου, τα υπόλοιπα βγαίνουν από την έδρα σου, και επομένως δεν μολύνουν το σώμα” (σε ερώτηση για την νηστεία)
Για τον θάνατο αναφέρει σαφώς πως ΟΛΟΙ οι νεκροί μένουν στο τάφο μέχρι την ημέρα της κρίσης,
Τότε και ΜΟΝΟ τότε, θα ακούσουν την φωνή του κυρίου τους και θα σηκωθούν για να κριθούν.
Η κρίση ΔΕΝ γίνεται αυτόματα την στιγμή του θανάτου.
Οι νεκροί δηλαδή παραμένουν νεκροί μέχρι την δευτέρα παρουσία.
Αυτά λέει ο χριστιανισμός που βέβαια σαφώς δεν τα γνωρίζεις.
Τώρα για ποιο λόγο ή εκκλησία δεν επεμβαίνει και αφήνει να υπάρχει αυτή η σύγχυση των πιστών?
Ο ποιο απλώς λόγος τα ευχέλαια .(και όχι ο καναδικός)
Πολλά τα λεφτά.
Το βαγγέλιο που διαβάζεται σε ΟΛΕΣ της νεκρώσιμες ακολουθίες λέει ακριβώς αυτά.
Επιπλέον στην περιγραφή της ερώτησης των Σαδδουκαίων “αυτών που δεν πίστευαν στην θεωρία της ανάστασης των νεκρών” (όπως λέει πάντα το βαγγέλιο ) και στην απάντηση του Ιησού πάλι αυτό επιβεβαιώνεται.
Το λένε και όλοι οι χριστιανοί στο “θρησκευτικό σύνταγμα” , - το “πιστεύω”
Το τελευταίο “άρθρο” του συντάγματος σε αυτό αναφέρεται.
Δεν γνωρίζεις καλά τον χριστιανισμό και τα βαγγέλια.
Μάθε να γνωρίζεις τι κρίνεις, για να είναι η κρίση σου σωστή και δίκαιη.
quote:
Προσωπικά ΔΕΝ ασχολούμαι με “εικασίες” και δεν ενημερώνομαι απο το youtube.Δεν υπάρχει (από τα λίγα που ξέρω) ΚΑΜΙΑ απόδειξη ύπαρξης οποιασδήποτε άυλης οντότητας.
Κάθε περιγραφή ή αναδρομή σε εμπειρίες μιας “προηγούμενης ζωής”, όταν ελέγχθηκε με επιστημονικά κριτήρια, απεδείχθη ψευδαίσθηση.
Στη μια περίπτωση
“Να μην γνοιάζεστε για το σώμα σας πως θα το ντύσετε, και μήτε για την ψυχή σας τι θα φάει και τι θα πιει”Στην παραβολή του άφρονα πλουσίου (η άλλη)
“και θα πω στην ψυχή μου. Ψυχή έχεις όλα τα υλικά αγαθά για πολλά χρόνια. Τρώμε! Πίνε! Διασκέδαζε!”Και στις δυο δηλαδή περιπτώσεις η ψυχή έχει άμεση ανάγκη υλικών αγαθών για να τραφεί, επομένως είναι κάτι υλικό,
Αυτό που εσύ αποκαλείς “ψυχή”, ο Ιησούς – μάλλον – το περιγράφει με τον όρο “καρδία”.
“'ότι μπαίνει στην καρδιά σου, παραμένει και μολύνει το σώμα σου, τα υπόλοιπα βγαίνουν από την έδρα σου, και επομένως δεν μολύνουν το σώμα” (σε ερώτηση για την νηστεία)Για τον θάνατο αναφέρει σαφώς πως ΟΛΟΙ οι νεκροί μένουν στο τάφο μέχρι την ημέρα της κρίσης,
Τότε και ΜΟΝΟ τότε, θα ακούσουν την φωνή του κυρίου τους και θα σηκωθούν για να κριθούν.
Τώρα για ποιο λόγο ή εκκλησία δεν επεμβαίνει και αφήνει να υπάρχει αυτή η σύγχυση των πιστών?
Πολλά τα λεφτά.Το βαγγέλιο που διαβάζεται σε ΟΛΕΣ της νεκρώσιμες ακολουθίες λέει ακριβώς αυτά.
Επιπλέον στην περιγραφή της ερώτησης των Σαδδουκαίων “αυτών που δεν πίστευαν στην θεωρία της ανάστασης των νεκρών” (όπως λέει πάντα το βαγγέλιο ) και στην απάντηση του Ιησού πάλι αυτό επιβεβαιώνεται.
Το τελευταίο “άρθρο” του συντάγματος σε αυτό αναφέρεται.Δεν γνωρίζεις καλά τον χριστιανισμό και τα βαγγέλια.
Ή έχεις μπερδευτεί πολύ ή θα αρχίσω να θεωρώ ότι αυτά που διαβάζεις στα post των υπολοίπων δεν τα κατανοείς, ούτε και σε ενδιαφέρει απλά κοιτάς να επιδοθείς σε μια ανούσια επίδειξη γνώσεων των οποίων και στερείσαι.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω όλη τη χριστιανική θεώρηση, αντιθέτως με σένα που από ό,τι φαίνεται και εδώ είσαι προφέσορας.
ΑΛΛΑ: 1ον ο Ιησούς ποτέ δεν απέδωσε στην ψυχή υλικό χαρακτήρα. Αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική σου παρερμηνεία.
2ον η παραβολή του άφρονος πλουσίου έχει να κάνει με το παράδειγμα ενός άνδρα που αποταμίευε για να απολαύσει αργότερα και ουσιαστικά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού άλλα σχέδια είχε αυτός και άλλα ο Κύριος. Ο Ιησούς πολύ απλά επιβεβαιώνει σε αυτή την παραβολή αυτό που λέει ο απλός λαός ότι "όταν ο Θεός σε βλέπει να κάνεις σχέδια, εκείνος γελά". Οπότε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που συζητάμε σχετικά με την ψυχή.
Το να πιάνεσαι από λέξεις και να τις ερμηνεύεις όπως σου κάνει κέφι είναι το μόνο εύκολο. Το συνηθίζεις εξάλλου.
Σχετικά με τους νεκρούς, τους τάφους τους και τη δευτέρα παρουσία, δεν έχει ειπωθεί αυτό που λες. Η δευτέρα παρουσία είναι η τελική κρίση για ζώντες και νεκρούς. Απλώς οι νεκροί τότε θα αποκτήσουν ξανά υπόσταση αφού θα βρουν εκ νέου τα σώματά τους και φυσικά θα κριθούν μαζί με τους ζωντανούς.
Το Πιστεύω, δηλαδή το σύμβολο της πίστης των χριστιανών, σαφώς δεν λέει αυτό στην τελευταία του παράγραφο. Μιλάει για προσδοκία ανάστασης νεκρών και μελλοντικής ζωής. Πού το κόλλησες αυτό πάλι μόνο εσύ ξέρεις.
Επίσης να σου πω ότι αντιθέτως με εσένα εγώ δεν κρίνω αλλά καταθέτω την άποψή μου. Α και κάτι ακόμη: είναι Ευαγγέλια και όχι βαγγέλια. Κόψε το στυλάκι και την ειρωνία σε σύμβολα πίστης. Ούτε εγώ δηλώνω χριστιανή, αλλά αυτό που κάνεις είναι ενοχλητικό πολύ γι αυτούς που είναι και πιστεύουν όπου πιστεύουν.
quote:quote:
Οι εικασίες και τα ρεύματα/θρησκείες/φιλοσοφίες που μιλούν για την μετενσάρκωση/μετεμψύχωση/επαναβίωση είναι πολλά.
Όλα όμως καταλήγουν σε μια θεωρία εξελικτικής διαδικασίας με στόχο την τελειοποίηση αυτού που αποκαλούν ψυχή/πνεύματος.
Ο στόχος δηλαδή είναι η συλλογή εμπειριών με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση του πνεύματος έτσι ώστε να αποφύγει τις περαιτέρω επαναλήψεις αυτού του κύκλου και να μείνει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.
Αυτό είναι το κεντρικό νόημα, η κεντρική ιδέα με λίγα λόγια, τουλάχιστον έτσι όπως το έχω αντιληφθεί εγώ. Φυσικά είναι και πολλά περισσότερα, μια μικρή περίληψη μόνο έδωσα.
Όσον αφορά στα ζώα και στα φυτά, είναι και δική μου απορία το τι ακριβώς γίνεται. Υποτίθεται ότι υπάρχει και γι΄αυτά επαναβίωση αλλά μέσα από άλλο ενεργειακό επίπεδο.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περιγράψει με ακρίβεια αναμνήσεις μιας "προηγούμενης ζωής". Σε μερικές περιπτώσεις έγινε έρευνα σχετική και προέκυψαν και στοιχεία. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δεν συνδέονταν βιολογικά με τις "προηγούμενες ενσαρκώσεις" τους μέσω κάποιας μακρινής συγγένειας οπότε και δεν μπορούσε να υπάρχει κυτταρική ή γονιδιακή μνήμη.
Εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον video με μια περίπτωσηhttp://www.youtube.com/watch?v=CXF3W8U4Zj4
Παρεμπιπτόντως ο Ιησούς δεν περιέγραφε την ψυχή ως κάτι υλικό αλλά ως κάτι άυλο, άφθαρτο και αιώνιο. Επίσης υποτίθεται ότι κατά το χριστιανισμό η ψυχή είναι αθάνατη και μετά το βιολογικό θάνατο αποχωρίζεται του σώματος για να κριθεί κλπ κλπ κλπ.
Είμαι και εγώ μπερδεμένη σχετικά με την έννοια και την ύπαρξη ή μη της ψυχής/πνεύματος. Είναι τελικά διαφορετικά πράγματα από τον νου/συνείδηση; συνεχίζει ο νους/συνείδηση μετά θάνατον; είναι ξεχωριστός από τον εγκέφαλο;
Προσωπικά ΔΕΝ ασχολούμαι με “εικασίες” και δεν ενημερώνομαι απο το youtube.
Δεν υπάρχει (από τα λίγα που ξέρω) ΚΑΜΙΑ απόδειξη ύπαρξης οποιασδήποτε άυλης οντότητας.
Στη μια περίπτωση
“Να μην γνοιάζεστε για το σώμα σας πως θα το ντύσετε, και μήτε για την ψυχή σας τι θα φάει και τι θα πιει”Στην παραβολή του άφρονα πλουσίου (η άλλη)
“και θα πω στην ψυχή μου. Ψυχή έχεις όλα τα υλικά αγαθά για πολλά χρόνια. Τρώμε! Πίνε! Διασκέδαζε!”Και στις δυο δηλαδή περιπτώσεις η ψυχή έχει άμεση ανάγκη υλικών αγαθών για να τραφεί, επομένως είναι κάτι υλικό,
“'ότι μπαίνει στην καρδιά σου, παραμένει και μολύνει το σώμα σου, τα υπόλοιπα βγαίνουν από την έδρα σου, και επομένως δεν μολύνουν το σώμα” (σε ερώτηση για την νηστεία)Για τον θάνατο αναφέρει σαφώς πως ΟΛΟΙ οι νεκροί μένουν στο τάφο μέχρι την ημέρα της κρίσης,
Πολλά τα λεφτά.Το βαγγέλιο που διαβάζεται σε ΟΛΕΣ της νεκρώσιμες ακολουθίες λέει ακριβώς αυτά.
Το τελευταίο “άρθρο” του συντάγματος σε αυτό αναφέρεται.Δεν γνωρίζεις καλά τον χριστιανισμό και τα βαγγέλια.
Ειλικρινά δεν ξέρω με ποιο τρόπο να απαντήσω στις τόσες ανακρίβειές σου (για να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά).
Όπως είχες πει και ο ίδιος, πάει καιρός που διάβασες την Κ.Δ. Είχες πει πως ο Ματθαίος ήταν από τους αγαπημένους σου, αλλά πάνε τόσα χρόνια που τον είχες διαβάσει.
Σου προτείνω, λοιπόν, ειλικρινά, φιλικά, να την ξαναδιαβάσεις. Αν όχι όλη, τουλάχιστον τα εδάφια τα οποία υποτίθεται παραπέμπεις.
Ειλικρινά, μπες στον κόπο. Άνοιξε την Κ.Δ. και δες αν εκεί περιέχονται τα όσα παραθέτεις, όπως τα παραθέτεις, διότι λες άλλα αντί άλλων.
Εντάξει, μείνε στις θέσεις σου. Δικαίωμά σου να μην ασπάζεσαι το Χριστιανισμό. Αλλά, πρόσεχε τι λες γιατί έχω την εντύπωση πως τελείς υπό σύγχυση.
Αν νομίζεις πως είσαι σε θέση να κάνεις διάλογο χωρίς να επιτίθεσαι επί προσωπικού, καλώς να γίνει.
Αν το γυρίσεις στην επίθεση, παίξε μπάλα μόνος σου.
*Μια ερώτηση. Μήπως είσαι γιαχωβάς ή πρώην γιαχωβάς;

quote:
Προσπαθώ να σου μεταφέρω αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει και συζητήσει. Δεν τα έχω υιοθετήσει γιατί ναι μεν είναι μια πιο λογική ερμηνεία αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε εδώ. Οπότε...
Πολύ καλά κάνεις. Δεν απαίτησα από σένα έγκυρες απαντήσεις. Απλά είναι κάποια ερωτήματα που έχω. Όποιος θέλει απαντά.
Και όταν τελειοποιηθεί η ψυχή τι γίνεται;
Υποτίθεται ότι παύει αυτόν τον κύκλο των μετενσαρκώσεων και μένει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.
Μένει στο πνευματικό επίπεδο ως τι; Μόνο ως πνεύμα; Τι χαρακτηριστικά θα έχει;
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, κάποια στιγμή, θα υπάρχουν μόνο πνευματικές υποστάσεις;
Τότε ποιος ο λόγος της υλικής υπόστασης; Γιατί να μην γίνει έτσι από την αρχή (αλήθεια υπάρχει αρχή; κι αν ναι, πότε άρχισε; ποιος τη δημιούργησε …… το ξέρω είναι πολλά τα ερωτήματα, αλλά αν κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει;).
Για να τονίσω τη διαφορά: στη Χριστιανική Πίστη, ο άνθρωπος ζει την αιωνιότητα ΚΑΙ με τις δυο του υποστάσεις.
Γιατί θα πρέπει να ζήσει ένας άνθρωπος περισσότερες από μια ζωές για να γίνει αυτό;
Μια ζωή δεν φτάνει;
Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αναμνήσεις πρότερων ζωών. Τι γίνεται με αυτούς;
Η επανάληψη των ενσαρκώσεων προσφέρει και τις εμπειρίες. Μια ενσάρκωση δεν φτάνει για να "μαζέψεις" αυτά που πρέπει έτσι ώστε να τελειοποιηθείς.
Αναμνήσεις πρότερων ζωών έχουμε όλοι. Κάποιοι τις ανακαλούν μόνοι τους. Άλλοι μέσω ύπνωσης.
Ποιος ή τι είναι αυτό που ορίζει το πόσο φτάνει σε εμπειρίες; Υπάρχει ένας ή κάτι το ανώτερο που θέτει αυτούς του νόμους και τα «πρέπει» ή είναι κάτι ασαφές;
Ποιο το όριο για να τελειοποιηθείς; Ποιος θα αποφασίσει αν θα πρέπει να μετενσαρκωθείς 3 ή 500 φορές;
Εγώ δεν έχω αναμνήσεις πρότερων ζωών. Από όσο ξέρω, ρώτησα και τη σύζυγό μου, ούτε και αυτή.
Μόλις τώρα ρώτησα και τους δυο συναδέλφους μου στο γραφείο (ο ένας Ιταλός και άλλος Γάλλος) και μου είπαν πως ούτε και αυτοί δεν έχουν αναμνήσεις πρότερων ζωών.
Όσον αφορά στην ύπνωση, υπάρχουν διάφορες απόψεις για την εγκυρότητά της.
Θεωρείται ως ένα μέσο, ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί κάποιος να οδηγήσει ή να οδηγηθεί σε «στημένα» αποτελέσματα.
Θα παραδεχόμουνα τα περί πρότερων ζωών αν όντως, χωρίς καμιά «βοήθεια» είχαμε ΌΛΟΙ τέτοιες αναμνήσεις.
Από όσο, όμως, γνωρίζω, μόνο ελάχιστοι είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως έχουν αναμνήσεις πρότερων ζωών. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, έφτασαν σε αυτούς τους ισχυρισμούς κατόπιν ύπνωσης.
Αν δεν κάνω λάθος, μια «κακιά ψυχή» μετενσαρκώνεται σε κάτι κατώτερο, σε κάτι «χειρότερο», υπό τη μορφή τιμωρίας για όσα έκανε σε προηγούμενη ζωή.
Πώς μπορεί αυτό να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχή που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο;
Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Υποτίθεται ότι η τιμωρία δεν είναι ο στόχος αλλά η εμπειρία. Επίσης, η ίδια η ψυχή διαλέγει τις εμπειρίες της. Δεν τις επιβάλλει κάποιος δικαστής.
Πώς διαλέγει τις εμπειρίες της; Βρίσκεται κάπου, σε κάποια στιγμή σε κάποιο στάδιο συνειδητότητας, ως ψυχή ΜΟΝΟ, για να διαλέξει τις εμπειρίες της;
Ίσως δεν σε κατάλαβα;
Πιστεύω πως αν ψάξεις, στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, υπάρχουν αναφορές για την πορεία της ψυχής όταν αποχωρίζεται από το υλικό της σώμα.
Ναι αλλά και αυτές χωρίς αποδείξεις.
Δηλαδή; Σαν τι αποδείξεις;

σχετικά με τη μετενσάρκωση και τη στάση της Εκκλησίας,
σου προτείνω να διαβάσεις το ενδιαφέρον άρθρο:
http://www.pelagia.org/htm/b24.e.i_zoi_meta_thanato.08.htm

Είναι επιστημονική θεωρία ή μεταφυσική πίστη;
Μπορούμε να την διερευνήσουμε με την λογική και το πείραμα ή πρέπει να την αποδεχθούμε με θρησκευτική πίστη;
Γνωρίζουμε πως η επιστήμη κινείται μέσα στα όρια της λογικής απόδειξης και του υλικού κόσμου.
Έννοιες, όπως Θεός, Πνεύμα, Ψυχή, υπερβαίνουν τα όρια της λογικής απόδειξης και δεν μπορούν να καταγραφούν από επιστημονικά όργανα, και ανήκουν στον χώρο της μεταφυσικής. Το ίδιο και η «θεωρία της μετεμψύχωσης».
Μου κάνει εντύπωση πόσο προκατειλημμένοι μπορεί να είναι μερικοί άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους «προοδευτικούς» και «ανοιχτά μυαλά»!
Ενώ δέχονται την μετεμψύχωση εύκολα, απορρίπτουν με πείσμα την Ανάσταση. Γιατί;… Αφού και οι δύο είναι μεταφυσικές, θρησκευτικές πίστεις, δεν θα έπρεπε να έχουν την ίδια τουλάχιστον μεταχείριση;
Γιατί φαινόμαστε τόσο ευκολόπιστοι στα λόγια κάποιου εξωτικού γκουρού που λανσάρει την μετεμψύχωση και δυσπιστούμε στην Ανάσταση του Χριστού;
Γιατί;
Μήπως αυτοί είναι καλύτεροι ή ανώτεροι του Χριστού; ή μήπως μας έχουν παραπληροφορήσει; Προκατάληψη;;;
Αντιφάσεις: Σύμφωνα με τη θεωρία της μετεμψύχωσης η ψυχή «έρχεται ξανά στον κόσμο για να πάρει το μάθημά της και να εξαλείψει το κάρμα της». Τότε πώς γίνεται να μην θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές μας; Πώς γίνεται να μην θυμόμαστε τις πράξεις για τις οποίες πληρώνουμε; Πώς τότε θα διδαχθούμε από αυτές αφού δεν τις θυμόμαστε (!);
Σύμφωνα με την θεωρία της μετεμψύχωσης, η ψυχή μέσα σε 49 το πολύ μέρες μετενσαρκώνεται σε κάποιο άλλο σώμα ανθρώπου ή πιθανότερα ζώου. Τότε με ποια ψυχή επικοινωνούν τα μέντιουμ; Αφού αυτή δεν «υπάρχει» στο χώρο των πνευμάτων, αλλά «βρίσκεται» μέσα σε κάποιο άλλο σώμα; Άρα λοιπόν ή ο πνευματισμός είναι απάτη ή η θεωρία της μετεμψύχωσης!
Έλεγε ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης:
«η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους άθεους και τους άπιστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου. Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο. Έ, και αυτήν την φορά αν δεν πετύχεις, τους λέει ο διάβολος, «θα ξανάρθεις στην ζωή και θα πετύχεις την επόμενη φορά, και αν πάλι δεν πετύχεις, θα ‘ρθεις, θα ξανάρθεις, θα εξελιχθείς…». Οπότε και αυτοί λένε «δεν πειράζει κι αν κάνω και αυτή την αμαρτία» και το ρίχνουν έξω, ζουν απρόσεκτα και δεν μετανοούν. Βλέπεις πώς τους τυφλώνει ο διάβολος και τους γαντζώνει στην κόλαση! Δεν έχω δει μεγαλύτερη πονηριά και τέχνη του διαβόλου, για να μαζεύει τους ανθρώπους στην κόλαση! Κι αν σε γαντζώσει μια φορά ο διάβολος θα σε αφήσει να γυρίσεις πίσω; Αυτή είναι η χειρότερη θεωρία από όλες τις ινδουιστικές θεωρίες».

Edited by - Ψηλός on 27/09/2011 18:29:21
quote:
ψηλοςΕιλικρινά δεν ξέρω με ποιο τρόπο να απαντήσω στις τόσες ανακρίβειές σου (για να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά).
Όπως είχες πει και ο ίδιος, πάει καιρός που διάβασες την Κ.Δ. Είχες πει πως ο Ματθαίος ήταν από τους αγαπημένους σου, αλλά πάνε τόσα χρόνια που τον είχες διαβάσει.
Σου προτείνω, λοιπόν, ειλικρινά, φιλικά, να την ξαναδιαβάσεις. Αν όχι όλη, τουλάχιστον τα εδάφια τα οποία υποτίθεται παραπέμπεις.
Ειλικρινά, μπες στον κόπο. Άνοιξε την Κ.Δ. και δες αν εκεί περιέχονται τα όσα παραθέτεις, όπως τα παραθέτεις, διότι λες άλλα αντί άλλων.
Εντάξει, μείνε στις θέσεις σου. Δικαίωμά σου να μην ασπάζεσαι το Χριστιανισμό. Αλλά, πρόσεχε τι λες γιατί έχω την εντύπωση πως τελείς υπό σύγχυση.
Αν νομίζεις πως είσαι σε θέση να κάνεις διάλογο χωρίς να επιτίθεσαι επί προσωπικού, καλώς να γίνει.
Αν το γυρίσεις στην επίθεση, παίξε μπάλα μόνος σου.*Μια ερώτηση. Μήπως είσαι γιαχωβάς ή πρώην γιαχωβάς;
Είναι πάγια ταχτική μου να κουβεντιάζω πάνω σε θέσεις και όχι σε πρόσωπα που ούτως η άλως δεν έχει νόημα, μια και οι συζητήσεις γίνονται ανώνυμα. Δεν σε ξέρω και επομένως δεν έχω να πώ κάτι για την προσωπικότητά σου, αλά για τις θέσεις σου.
Ανέφερα για να στηρίξω τις θέσεις μου ερμηνείες εδαφίων της καινής διαθήκης, και συγκεκριμένα την παραβολή του άφρονα πλουσίου, το εδάφιο που μιλά την έγνοια και την φροντίδα του σώματος και της ψυχής, καθώς και της νηστείας.
Αν εσύ είσαι χριστιανός (ποιας αίρεσης δεν έχει σημασία αν δεν θες να την αναφέρεις) θα πρέπει να γνωρίζεις τα εδάφια που αναφέρομαι, καθώς και το βαγγέλιο που διαβάζεται στης κηδείες.
Αντί λοιπόν να λες πως δεν ξέρω τι μου γίνεται, τι λες, δεν θα ήταν ποιο φρόνιμο από μέρους σου να παραθέσεις τα δικά σου βιβλικά κείμενα ?
Να δούμε ποιος λέει αλά αντί άλλων, να εκτεθείς ξανά με την ασχετοσύνη σου
Εκτός και δεν είσαι χριστιανός..
Ναι ο Ματθαίος ήταν ο αγαπημένος μου σε ηλικία 8 – 12 ετών.
Με ποια όμως ερμηνεία το “αγαπημένος” μου, ταυτίζεται με το “αποκλειστικός” μου?
Αναφέρω πουθενά πως ΜΟΝΟ αυτόν διάβαζα?
Εκτός και αν είσαι Μουσουλμάνος, όποτε να κουβεντιάσουμε με βάση το κοράνι και για τον λόγο του προφήτη.
Το κοράνι το διάβασα στα 13 μου, δεν μου άρεσε σαν σύνολο.
Η κρίση μου όμως μπορεί να μην ήταν αντικειμενική, γιατί γεννήθηκα χριστιανός, επομένως είχα υποστεί βρεφικό προσηλυτισμό .
Τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό τον εξέτασα μετά. Ο καθένας από αυτούς - κατά την τότε γνώμη μου -, δεν αποτελούσε θρησκεία με την στενή δογματική έννοια, αλλά τρόπο ζωής.
Έχω πολλές ενστάσεις με αυτές τις ανατολίτικες θεωρίες, κυρίως για το πως αντιλαμβάνονται την ψυχή.
Ψηλέ, από τις μέχρι τώρα σου τοποθετήσεις δεν έχω καταλάβει αν πιστεύεις σε συγκεκριμένο δόγμα η φιλοσοφική προσέγγιση.
Το ότι παίρνεις κάποιες θέσεις υπέρ του χριστιανισμού αυτό δεν σε κάνει χριστιανό, γιατί δες τώρα τελευταία, ακούω πολλές τουρλού τουρλού τοποθετήσεις.
Υπάρχουν άτομα να υπερασπίζονται τον χριστιανισμό, δανειζόμενα ρήσεις του Ιησού, και ταυτόχρονα μιλούν για 7 τσακρα, Κουνταλίνη, επτά νάνους μεταλλωρύχους, μπερδεμένους με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα μετενσαρκώσεις, μετεμψυχώσεις και αλλά πολλά, που κατά τα όσα γνωρίζω εγώ δεν τους κατατάσσει σε καμία γνωστή θρησκεία και δόγμα ή φιλοσοφική προσέγγιση.
Υπάρχει και μια καινούργια μόδα της νέας τάξης – νέας θρησκείας – καθώς και αυτοί που έχουν αντικαταστήσει τους θεούς με τους εξωγήινους.
Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους μπερδεμένους, ας το αφήσουμε γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.
Αν θες να κουβεντιάσουμε με βάση τον χριστιανισμό, ισλάμ, ινδουισμό, βουδισμό, κάθε ένα ξεχωριστά όμως, να κουβεντιάσουμε.
Δεν αναφέρθηκα στην θρησκεία των Εβραίων, γιατί το θεό τους – Γιαχβέ – βασίζονται ο χριστιανισμός και το ισλάμ.
Βρε ψηλέ πως σου ήρθε η ιδέα των Ιεχωβάδων.
Σε έβρισα εγώ?
Σε χαρακτήρισα?
Σου κόλλησα ταμπέλα ?
Και μετά με ρωτάς αν είμαι εγώ σε θέση να κάνω διάλογο χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς?
Η ψυχή μετα το θάνατο παραμένει για κάποιο καιρό στο αστρικό επιπεδο-το κατώτερο επιπεδο μετα το γήινο- και εχει τη δυνατότητα να βλεπει τηνν οικογενεια της...Σε αυτο το επιπεδο δεν έχει και πολλά να αποκομίσει αλλά πάντα εχει μαζι και τον πνευματικό της οδηγο δηλ.καποιο παλιο συγγενή ή κάποιον άγνωστο που συνηθως προκειται για εξελιγμενη οντότητα η οποία εχει επιλέξει κάτι τέτοιο...
Μετα η ψυχη πρεπει να παει σε άλλα επίπεδα οπου θα αναπτυχθει περισσότερο,θα ασχοληθεί με πράγματα που θέλει κλπ..
Τωρα αν κάποια ψυχη θελει να επιστρέψει στη γη επειδή υπάρχει κάτι που θέλει να μάθει ή πρεπει να μαθει κατι,τοτε μαζι με τους πνευματικους της οδηγους θα επιλέξουν τους καταλληλους γονεις,τις καταλληλες καταστάσεις,ανθρωπους κλπ,.για να επιτευχθει ο σκοπός...
Στο σωμα λοιπον που θα επιστρτεψει,θα κουβαλαει μαζι και αυτα που εχει μαθει σε προηγουμενες ζωες...Δεν ειναι περιεργο που καποιοι ανθρωποι ειναι πραγματικα ταλεντα???στη ζωγραφικη,στη μουσική,στα μαθηματικα κλπ κλπ!!!
Η γη ειναι ενα σχολειο...αλλοι ειναι ακομα νηπειο ενω καποιοι άλλοι πολύ ανωτεροι..
Όσον αφορα το διαβολο λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο!!!Ο διαβολος και η κολαση ειναι δημιουργηματα της εκκλησιας απο αρχαιοτατων χρονων για να ελεγχουν και να εκφοβιζουν τις μαζες...
Υπαρχουν ομως αρνητικες οντοτητες οι οποιες δημιουργουν προβληματακια στα ατομα που εχουν τετοιες φοβιες και είναι καπως αδυναμοι χαρακτηρες,αλλα απλα διασκεδαζουν με το να τρομαζουν αυτα τα ατομα...
Επισης επειδη οι σκεψεις ειναι ενεργεια,ειναι πολυ πιθανο καποιος που πιστευει στο διαβολο με δοντια και κερατα να τον δει μετα το θανατο του μπροστα του...προκειται για οντοτητες που παιρνουν σχηματα...προκειται για τις λεγομενες σκεπτομορφες οι οποιες παυουν να εχουν υποσταση οταν σταματησουμε να δινουμε τροφη με τη σκεψη μας...
Ακριβώς έτσι εχουν τα πράγματα.
Ξέχασες να πείς οτι σε καμμία περίπτωση οι άνθρωποι δεν ξαναγυρίζουν με μορφές ζώων.Οι άνθρωποι ενσαρκώνονται σε ανθρώπους και τα ζώα σε ζώα.
Υπάρχουν και στις ανατολικές φιλοσοφίες αιρέσεις που διατείνονται οτι για τιμωρία γυρίζουν σε ζώα.Είναι σαν αυτο που λένε οι χριστιανοί στους οπαδούς τους,οτι θα καούν στην κόλαση.
Απλά είναι ενα εκφοβιστικό σύστημα για να αποτρέψουν τις κακές πράξεις.
Το οτι δεν θυμόμαστε προηγούμενες ζωές εχει την εξήγησή του.Αν είχαμε συνείδηση του πρίν και του μετά,δεν θα υπήρχε λόγος ενσάρκωσης και λήψης εμπειριών αφου θα ήταν γνωστό το <<σύστημα>> και η τελική του κατάληξη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.