ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

lencolas90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
lencolasΜέλος
12/06/2003, 21:15:28
ΦΙΛΕ THOTH ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΛΑΙΝΕ....

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

lencolasΜέλος
12/06/2003, 21:31:13
ΦΙΛΕ nNoe ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ,ΠΑΝΤΩΣ ΞΥΠΝΑΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΝΙΩΘΩ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΤΚΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΦΟΒΟΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΤΟΝ ΝΙΩΘΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ..
ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ..

The Truth Is Out There..

ΤΑΟΜέλος
13/06/2003, 10:57:34
Καποιοι λενε οτι ο υπνος ειναι ενας ατελης θανατος.Οταν ονειρευομαστε,βλεπουμε στην ουσια ,τι υπαρχει περα απο τη πραγματικοτητα.Προσωπικα σκεφτομαι οτι μεσω των ονειρων μας πολλες φορες,φαινεται ποσο δεμενοι και εξαρτημενοι ,ειμαστε απο κατι η καποιους.Οτι ο οποιοσδηποτε ονειρικος φοβος μας ,αντιστοιχει σε εναν πραγματικο.Νομιζω οτι τα ονειρα, μας δειχνουν οτι πρεπει να εχουμε το θαρρος να ξεπερνουμε τους φοβους αυτους και να δεχομαστε την καθε αλλαγη που ερχεται στη ζωη μας.Ευχαριστω και καλη σας ημερα.

wiccaΜέλος
13/06/2003, 11:11:28
ΟΝΕΙΡΟ:

ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΛΑΣΣΑ, ΚΑΙ ΕΒΡΕΧΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ. ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ.
ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΩΝΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ ΟΠΩΣ: ΣΑΛΟΥΦΕΣ, ΓΥΓΑΝΤΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, Κ.Α.

ΒΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑ. Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΚΡΕΜΟΣ. ΕΠΕΣΑ. ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΙΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ.

ΕΞΗΓΗΣΗ:

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

13/06/2003, 11:56:07
Φίλοι, απαντάω και πάλι αργοπορημένα
nicole,
το συνειδητό όνειρο συνίσταται στο να καταλάβεις
ότι ονειρεύεσαι και να αναλ'αβεις τον 'ελεγχο του
ονείρου σου.
Όταν έχεις αυτόν τον έλεγχο μπορείς να αλλάζεις
κατά βούληση το περιεχόμενο του ονείρου και π.χ. να
μετατρέπεις ένα δαίμονα σε χαριτωμένο γατάκι.
Επαναλαμβάνω ότι εντάσσετε με τις εξηγήσεις σας
τα όνειρα στα πλαίσια της ψυχανάλυσης, είτε
γιουνγκιανής (συλλογικό ασυνείδητο) είτε αντλερικής
είτε φρουδικής.
Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής:
μήπως κάποια όνειρα ξεφεύγουν από αυτά τα όρια;
Μήπως κάποια "πράγματα" που συναντάμε στον ύπνο μας
είναι εξωτερικά από εμάς και όχι στο ασυνείδηυό μας,
είτε συλλογικό είτε ατομικό;
Μήπως στα όνειρα ανοίγονται κάποιες πύλες που δεν
έχουν σχέση με την "πραγματικότητα";
Μήπως είναι νέες, εξίσου έγκυρες πραγματικότητες;

nNoeΜέλος
13/06/2003, 11:56:21
Αυτο και αν ειναι ονειρο Wicca.[:-)]
Xαιρε βαθος αμετρητο,και υψος αξοδευτο.Και η εξηγηση που δινεις ,ειναι σωστη,και αλλες θα μπορουσαν να ειναι.Σε τρομαξε αληθεια Wicca η μετρησε περισσοτερο η αισθηση μιας περιπeτειας??Και το ρωταω αυτο,διοτι δεν ειναι λιγες οι φορες που ενα φαινομενικα τρομαχτικο ονειρο δεν ειναι τοσο τρομαχτικο για αυτον που το ειδε,
και αντιθετα ενα φαινομενικα αχρωμο,χωρις ενταση ονειρο,να ειναι πολυ πολυ τρομαχτικο για καποιους ανεξηγητους λογους.Και κατι ακομα..αληθεια...βλεπεις συχνα τετοια ονειρα??
Παντως με αφορμη το ονειρο του wicca,θελω να κανω μια παρατηρηση
που αφορα τη σημασια που μπορει να εχουν τα ζωα ,μεσα στα ονειρα.αλλα
πιο ειδικα τα "θαλασσινα" .Θα χετε ακουσει αυτο που λεγεται,οτι
"ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ",και προσωπικα δεν ειναι λιγες φορες που εχω παρατηρησει οτι οντως εχω αποδεχτει αυτον τον συμβολισμο συνειδητα,με αποτελεσμα καθε φορα που το ασυνειδητο μου χρησιμοποιει τα ψαρια σ ενα ονειρο,αλλα και αλλα θαλασσια οντα,να μου συμβαινουν διαφορων ειδων "λαχταρες",που κυριο χαρακτηριστικο τους,ειναι
η συντομη ελευση τους απο τον χρονο εκδηλωσης του ονειρου,αλλα και η σχετικα ανωδυνη καταληξη τους με πολυ λιγες η ελαχιστες απωλειες.Για σας ισχυει αυτο??
Και αν ναι,θα μπορουσαμε να πουμε οτι αυτο το παραδειγμα με τα ψαρια,η και καποια αλλα,που απο πολλους εχει ακουστει να λεγεται οτι ισχυει το ιδιο οταν το βλεπουν,ειναι κατι που θα μπορουσε να αφορα το συλλογικο ασυνειδητο μιας μεγαλης μεριδα λαου,η ακομα και μιας
χωρας??Θα μπορουσε δηλαδη στον ορισμο "συλλογικο ασυνειδητο"να δεχτουμε και επιμερους διαχωρισμους αναλογα με το λαο,η καποια ομαδα ανθρωπων με καποια ιδια χαρακτηριστικα και πιστευω??
(Η διατυπωση της ερωτησης καταλαβαινω ισως ειναι λιγο ατελης,αλλα ελπιζω να καταλαβατε την ουσια της)
Τα λεμε..
Γ.

nNoe

nNoeΜέλος
13/06/2003, 12:21:03
Calea,γεια χαρα .Το μεγαλο ερωτηματικο -για μενα τουλαχιστον-ειναι πως οριζουμε το ασυνειδητο ,ποσο βαθος χρονου και χωρου εχει,τι θα μπορουσε να περιλαμβανει,απο τι μνημες αποτελειται,
αν εκει ζουν νεραιδες και ξωτικα,κοσμοι αρχαιοι,και κοσμοι βυθισμενοι σε μια αχρονη κατασταση,αν σπερματα ζωων και αν σκεπτομορφες ταξιδεουν σε απυθμενα και βαθη και δυσθεωρατα υψη..
Αν ολα αυτα μπλεκονται μεταξυ τους,και αν εγω ειμαι μια απαντηση σε ερωτησεις που διατυπωνουν αυλα χειλη,η αν ειμαι ενας λαθραιος οπτακουστης η ενας ανιδεος ταξιδευτης που δε θα παραδεχτει ποτε τι ειδε και δε θα μιλησει ποτε για ολα αυτα,τοτε πιθανα και ο προβληματισμος σου να να ειναι σωστος,και πρεπει να βρουμε κοινες και κατανοητες λεξεις για να εκφρασουμε το ιδιο.Αν παλι το ασυνειδητο ηταν ενα πολυ περιορισμενο κουτακι και αν η ψυχη δε γνωριζε αυτο το μερος ουτε καν απο διαφημιστικο φυλαδιο ταξιδιωτικου γραφειου,
τοτε και παλι θα μπορουσες να εχεις δικιο.Οπως και να ναι ομως φιλε ,η calea,η αναζητηση του κρυμενου κοσμου των ονειρων και της αληθειας του,ειναι ενα ταξιδι γοητευτικο,και θα μπορουσε να ειναι ενα ταξιδι ωφελιμο,να μας βοηθαει παντα στην προσπαθεια μας
να αισθανοματσε πιο πληρης ,πιο αρμονικα,γεματοι οσο γινεται κατανοηση και αγαπη.
Γ

nNoe

wiccaΜέλος
13/06/2003, 13:30:46
quote:
Αυτο και αν ειναι ονειρο Wicca.[:-)]
Xαιρε βαθος αμετρητο,και υψος αξοδευτο.Και η εξηγηση που δινεις ,ειναι σωστη,και αλλες θα μπορουσαν να ειναι.Σε τρομαξε αληθεια Wicca η μετρησε περισσοτερο η αισθηση μιας περιπeτειας??Και το ρωταω αυτο,διοτι δεν ειναι λιγες οι φορες που ενα φαινομενικα τρομαχτικο ονειρο δεν ειναι τοσο τρομαχτικο για αυτον που το ειδε,
και αντιθετα ενα φαινομενικα αχρωμο,χωρις ενταση ονειρο,να ειναι πολυ πολυ τρομαχτικο για καποιους ανεξηγητους λογους.Και κατι ακομα..αληθεια...βλεπεις συχνα τετοια ονειρα??

ΓΕΙΑ ΣΑΣ...
ΦΙΛΕ ΝΝΟΕ ΤΡΟΜΑΞΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ, ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΙΣΘΙΣΗ ΣΑΝ ΤΡΕΜΟΥΛΑ.

ΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΟΙΡΑ?

ΒΛΕΠΩ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΙΣΗ ΤΡΕΜΟΥΛΑΣ.
ΤΑ ΛΕΜΕ...

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

ΤΑΟΜέλος
13/06/2003, 15:01:39
Φιλε nNoe-ναι,νομιζω οτι μπορουμε να δεχτουμε καποιους φυλετικους ,θρησκευτικους και οχι μονο,διαχωρισμους σχετικα με τη δομη του συλλογικου ασυνειδητου.Ελπιζω να απαντω στην ερωτηση σου. Φιλη/ε Calea-κι αν το ασυνειδητο δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα?Ψαχνοντας να βρουμε μια μεταφυσικη προελευση στα ονειρα μας,ξεχναμε οτι το ασυνειδητο ειναι ενας πλατυς κι απειρος χωρος (αν μπορουμε να τον ονομασουμε ετσι)απο οπου ξεπηδουν τα παντα.Ισως να πρεπει να φιλοσοφησουμε αρκετα, για να το καταννοησουμε καλυτεραΟι προαναφερομενοι ψυχολογοι,μελετησαν πολυ τη φιλοσοφια διαφορων πολιτισμων και θρησκειων,για να φτασουν τελικα ,συμπερασματικα να κανουν προσιτη στο ευρυ κοινο, την υπαρξη του ασυνειδητου(συλλογικου και μη).Μετα απο κει ,ειναι στο χερι μας η περαιτερω ερευνα.Ισως το ασυν.να ειναι ο χωρος οπου συναντιουνται η πραματικοτητα με τη μη πραγματικοτητα ,ο,τι θεωρουμε αποκοσμο με το λογικο...Ισως αυτο να ειναι η ΜΑΓΙΑ οπου εμπεριεχει τα παντα.Ειναι κατι που μας βαζει σε σκεψεις.Ελπιζω να μη σε κουρασα.Γεια χαρα.

nicoleΜέλος
13/06/2003, 15:52:03
Γειά σας και πάλι.
Μάλλον έχασα κάποια "επεισόδια".Διάβασα όμως όλες τις απαντήσεις σας και γι'αυτό άργησα.
Φίλη lencolas,
το όνειρό σου δεν προμηνύει κάτι άσχημο.Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!Θάνατος σημαίνει ριζική αλλαγή.Κάτι θα "πεθάνει".Ίσως κάτι μέσα σου όπως π.χ. ένα συναίσθημα.Αν δεν γίνει αυτό,τότε απλά θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου και θα κάνεις μια καινούργια αρχή.Εγώ όσες φορές έχω "πεθάνει" στο όνειρό μου,συμβαίνει κάτι αναπάντεχο.Πάντως το γεγονός ότι γνώρισες τα συγκεκριμένα άτομα,δείχνει ότι άρχισε ήδη η διαδικασία της αλλαγής αυτής.Τέλος,δεν χρειάζεται να ανησυχείς διότι φοράς και άσπρο φόρεμα.
Φίλε calea,
ελέγχω τα όνειρά μου μέχρι ενός σημείου.Μπορώ να ξυπνήσω εάν φοβηθώ πολύ.Αλλά εσύ αναφέρεσαι σε κάτι προχωρημένο.Είναι δυνατόν να ελέγχεις το τι θα βλέπεις?Ο τρόπος που ανέφερες πιο πάνω,μάλλον βοηθάει στο να αποφεύγεις κάποια πράγματα.Κατάλαβα καλά?
Φίλοι μου(απευθύνομαι σε όλους),
έχω μια απορία.Μερικές φορές κάνεις στο όνειρό σου πράγματα που δεν θα έκανες στην πραγματικότητα.Πως τότε ο κόσμος των ονείρων είναι μια "πραγματικότητα"?
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα...

nNoeΜέλος
13/06/2003, 16:24:31
Μοιαζει ευκολη η απαντηση στο ερωτημα σου Nicole.Ειναι
δυσκολη η απαντηση σου στο ερωτημα σου Nicole.Θα μπορουσα
με χαρακτηριστικη ευκολια να σου απαντησω.."μα ειναι
οφθαλμοφανεστατο..υπαρχουν διαφορετικων ειδων πραγματικοττες,
αλλη αυτη στα ονειρα μας,αλλη αυτη οταν ξυπναμε.Θα μπορουσα
να κλεισω τα ματια και να σου πω,ολη μας η ζωη ειναι ενα επιπεδο
μιας πραγματικοτητας στη διαρκεια της οποιας παιρνουμε μυνηματα
απο μια αλλη πραγματικοτητα ,καπου εκει εξω,καπου εκει μεσα μας,καπου εκει ψηλα μας,.."
Επειδη καποιος ,καπου,καποτε ειπε κατι,δεν εχει καμμια ισχυ αν δε ανακαλυψεις εσυ το δρομο για να βρεις -αν βρεις-αυτη την αληθεια..Προς το παρον,ναι αυτη ειναι η γνωμη μου.Υπαρχει η πραγματικοτητα που ζουμε,αλλα υπαρχει και μια αλλη ενοια της πραγματικοτητας που αφορα τον ονειρικο κοσμο.Δεν ειναι
ξεχωριστες πραγματικοτητες.Αυτη των ονειρων μοιαζει να ξερει,να καταλαβαινει,και κυριως να ενδιαφερεται πολυ γιαυτη της συνειδητης μας πραγματικοτητας.Ισως γιατι Σ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ,ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ.Ισως γιαυτο αυτη η κατασταση των ονειρων να ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.Ειναι
ενας ολοκληρος κοσμος που ΝΟΜΙΖΩ ενδιαφερεται τα μεγιστα για οτι γινεται στο δικο μας κοσμο γιαυτο και επικοινωνει μαζι του..θελει κατι/..θελει κατι/θελει../..τι θελει αραγε???
Εεεε.εεε..Ε....μπλεχτηκα...:-)(ωραιος ειμαι,πηγα να δωσω μια απαντηση
και εκανα αλλη ερωτηση..καλα παμε..Ταο,ωρες ωρες προτιμω το μπλεξιμο της Αγ.Μελετιου...helpp)

nNoe

nicoleΜέλος
13/06/2003, 16:37:23
Φίλε nNOe,
ευχαριστώ για την απάντησή σου.Θα μπορούσε πραγματικά να είναι έτσι.Ποτέ δεν θα μάθουμε.Πάντως η άποψή σου είναι πειστική.
Στο τέλος τα μπέρδεψες λίγο,αλλά τουλάχιστον μου χάρισες λίγο γέλιο.

15/06/2003, 00:11:06
Φίλη nicole,
υπάρχει η δυνατότητα να έχεις σχεδόν απόλυτο
έλεγχο του ονείρου.Βέβαια υπάρχουν διάφορα ενδιάμεσα
επίπεδα. Με εκπαίδευση μπορείς να αυξήσεις το βαθμό
στον οποίο ελέγχεις ένα όνειρο. Μόλις φτάσεις σε ένα
υψηλό επίπεδο τίθενται άλλα ζητήματα για το τι μπορείς
να κάνεις που όμως δεν είναι της παρούσης.
Βλέπω ότι υπάρχει σύγχυση σε ό,τι αφορά τον ορισμό
του συλλογικού ασυνείδητου. Από ό,τι έχω καταλάβει
(διορθώστε με αν κάνω λάθος), η ψυχανάλυση δεν έχει
δώσει κάποια μεταφυσική ερμηνεία για το συλλογικό
ασυνείδητο (παράλληλες πραγματικότητες κ.α.).
Αντιμετωπίζει τα περιεχόμενά του απλώς ως σύμβολα,
ως μια τεράστια, κοινή δεξαμενή συμβόλων.

nNoeΜέλος
15/06/2003, 00:39:08
Καλσηπερα
Φιλε/η calea,εγω απο οσο ξερω η ψυχαναλυση δεν εχει -ευτυχως η δυστηχως- μονο μια αποψη και εκφραση.Για τον ορισμο του ασυνειδητου γινεται οντως μεγαλη συζητηση και αυτη η συζητηση θα συνεχιστει για πολυ ακομα.Οσον αφορα για τη μεταφυσικη εξηγηση πλευρων του ασυνειδητου,εχεις δικιο να κανεις τη παρατηρηση αυτη,με τη μονη διαφορα οτι αυτο που λες οτι...".Αντιμετωπίζει τα περιεχόμενά του απλώς ως σύμβολα,
ως μια τεράστια, κοινή δεξαμενή συμβόλων."..δε θα λεγα οτι το "απλως ",ταιριαζει στη περιπτωση αυτη.Η εκφραση της ψυχαναλυσης τουλαχιστον απο τον Γιουγκ,(γιατι δε νομιζω η φρουδικη αντιληψη να εκανε τετοιου ειδους ανοιγματα,ισα ισα τα αντιμετωπισε σαν "λεπρα" )μπηκε στον κοπο κ εδωσε υποσταση στο λεγομενο "υπερφυσικο"προσπαθωντας να το εξηγησει,να το κατανοησει και να φερει στο φως της συνειδησης πολλα ,μα παρα πολλα "ανεξηγητα".Νομιζω οτι αυτη η προσπαθεια θα συνεχιστει και δε θα ειναι καθολου μα καθολου απλη.Δεν "καθαριζει"κανεις λεγοντας οτι αλλο ειναι τα συμβολα ,και αλλο ειναι το υπερφυσικο.Δηλαδη αν τα συμβολα επεξηγουν πλευρες του υπερφυσικου ,κ αν το υπερφυσικο δεν ειναι τοσο υπερφυσικο(δηλαδη ακατανοητο)αλλα μπορει να εξηγηθει κομματακι κομματακι,,σπυρι,,σπυρι..δεν εχει μια τεραστια σημασια αυτο??Για μενα εχει μια σημασια,αν και με τη συζητηση αυτη,νοιωθω την αναγη να μελετησω ξανα τον Γιουγκ
Γ.

nNoe

ΤΑΟΜέλος
15/06/2003, 11:49:07
Λοιπον nNoe ,να που συμφωνουμε καπου...Ποσο μεταφυσικο ειναι το ασυνειδητο?Μηπως τελικα ο,τι αυτο περιεχει,αποκοσμο,παραξενο,μυστηριο,ειναι ο,τι κοινως ονομαζουμε μεταφυσικο?Μηπως βραζουν ολα σε ενα καζανι?Παω να ριξω ενα χορο και τα λεμε..

nNoeΜέλος
15/06/2003, 15:45:46
Tαο,
πανω που ειμουνα ετοιμος να δεχτω ολα τα ακατανοητα και τα υπερφυσικα του κοσμου αυτου,να συμφωνησω οτι το ασυνειδητο ειναι μια λεξη που περιεχει μεσα της το χαος,πανω που κατεβασα οτι βιβλιο ειχα ,να αρχισω να ,εμβαθυνω σε βαθυτερες ενοιες,ξαφνικα ερχεσαι εσυ,και μου λες οτι μεσημεριατικα με 36 c,"..πας να ριξεις ενα χορο και ερχεσαι".Αυτο ηταν.Ολα τα καταλαβαινω και ειμαι προθυμος να δεχτω τα παντα,αλλα αυτη η προταση με βραχυκυκλωσε.Τι ακριβως εννοεις "πας να ριξεις ενα χορο?"
χεχεχε.Να περνας καλα οτι και να κανεις,και συ,αλλα και ολοι σας,αγαπητοι φιλοι!
Γ

nNoe

ΤΑΟΜέλος
15/06/2003, 18:04:47
Εννοω οτι σημερα εχω τρελα κεφια και ανεξαρτητα απο το τι ονειρα ειδαμε,οφειλουμε στον εαυτο μας να ξυπναμε που και που,με τραγουδι και χορο Εχετε παρατηρησει μια σχεση δρασης-αντιδρασης,αναμεσα στηζωη και στο ονειρο?Τα λεμε και παλι μετα απο...

nNoeΜέλος
15/06/2003, 18:42:19
Τα λεμε....μα φυσικα μετα το περας του χορου!!!Γεια σου Ταο,ριξε μια στροφη ακομα !!!Χτες ειδα στον υπνο μου,οτι ειμουν με τους 2 γονεις μου σ ενα νοσοκομειο,οπου βγηκαν κατι αποτελεσματα εξετασεων στις οποιες υποτιθεται οτι ειχα υποβληθει.Τα αποτελεσμετα των εξετασεων ηταν γραμμενα σ ενα μεγαλο λευκο χαρτι ,και ειχαν διαγνωστει πανω μου,καμια 20 αρια αθενειες,με πρωτη και καλυτερη μια μακροχρονια βλαβη στο συκωτι.Μετα απο αυτο το ονειρο,οταν ξυπνησα τσατιστηκα με μενα,και το ονειρο αυτο,και ειπα:"που να σκασεις γρουσουζη,λεω να ζησω καμμια 150 χρονια ακομα!!!"Μετα ειδα το γραμμα σου,και απο κεινη την ωρα "χορευω" και εγω.Σχεση δρασης -αντιδρασης ζωης και ονειρου ειπες??Ω μα ναι!!(Δε κανεις κατι να διαφωνησουμε και καπου??)

nNoe

ΤΑΟΜέλος
15/06/2003, 18:58:23
Συκωτι?????Να κοψεις τα ποτα.Ειπαμε, τα ονειρα κατι μπορει να μας δειχνουν.

nNoeΜέλος
15/06/2003, 22:53:41
Α εδω θα τα χαλασουμε Ταο.Δε πινω ο..χριστιανος.Βεβαια,το συκωτι μου
μ ειχε αποσχολησει παλια,αλλα μετα απο εκτεταμενες ερευνες και εξετασεις οι γιατροι ειχαν καταληξει,οτι επροκειτο για καποια διογκωση ελαφρα,η οποια ωφειλεται στα νευρα και το αγχος μου.Αυτο που λεμε"μου πρηξες τα συκωτια???"Ε..κατι τετοιο...
Τωρα βεβαια,οκ,εγω σημειωνω την παρουσια της μανας μου στο ονειρο,και πιθανολογω οτι ισως θα πρεπε να προσεξω την υγεια μου λιγο καλυτερα και λιγο γενικοτερα.Παντως ,,ειδες,.,.,,αυτο ειναι με τα ονειρα.Μπορουν να σε πανε ,και να σε περπατησουνε σε πολλες εκδοχες,και σημασια εχει εσυ τι νομιζεις καθε φορα .Επι της ουσιας τωρα βεβαια δε λες και συ κατι διαφορετικο,και ...χμμ..εεε..οκ..οκ..οκ,ειπαμε οτι τα ονειρα παντα λενε κατι,ακομα και τα λεγομενα "σκουπιδια".Αν και οσο ασχολεισαι με τη σημασια τους,πιστευω ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ τα "σκουπιδια",μειωνονται σημαντικα,ειναι σαν αν εχει γινει ενας καθαρισμος απο πριν πεσεις να κοιμηθεις,με τη λογικη οτι η ολη σου καθημερινη πραχτικη ειναι καπως θα λεγα εναρμονισμενη με την ψυχικη σου κατασταση και...εε..καταλαβες??Χμμ...να σου πω..παμε λες να πιουμε ενα ποτο να τα πουμε καλυτερα?????????

nNoe