ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

lencolas90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
nNoeΜέλος
16/06/2003, 14:28:17
Καλησπερα.
Υπαρχει ενα ερωτημα,που θελω να θεσω,με καθε σεβασμο
αλλα και καθε διακριτικοτητα.Εχει κανεις απο οσους διαβαζουν
αυτο το Topic,καποια μαρτυρια,για τυχον ονειρα που ειδαν
ανθρωποι,δικοι τους,συυγενεις τους,η φιλοι τους,που εφυγαν
απο τη ζωη,λιγο καιρο πριν, και που προλαβαν να εκμνηστηρευτουν
σε καποιον οικειο τους??Ενω υπαρχουν μαρτυριες για ονειρα
αλλων ανθρωπων που αφορουσαν αυτους που εφυγαν,δεν ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ γνωστες αντιστοιχες μαρτυριες ονειρων των ιδιων των ανθρωπων που ξεκινησαν το μεγαλο ταξιδι..
Να στε καλα..
Γ.

nNoe

SUNNYΜέλος
01/09/2003, 16:16:06
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΑΙΒΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΒΕΡΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ.
ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4:00 ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΗΜΟΥΝ (ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ) ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΑΓΟΡΙ. ΕΓΩ ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΝ ΔΕΜΕΝΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ ΑΝΕΤΑ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ -ΟΜΟΡΦΟΣ- ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝ, ΞΑΝΘΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕ, ΚΡΑΥΓΑΖΕ -ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ- ΜΕ ΓΟΥΡΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΑΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΔΑΚΡΥΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ , ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ "ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ!". ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ. ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΕΡΑΤΑ" ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.ΕΝΙΩΘΑ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 2-3 ΛΕΠΤΑ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ 4.00 ΕΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙΣ 5.30 ΗΜΟΥΝ ΞΥΠΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 5,45 ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ) ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ (ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ). ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΑ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ... ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ. ΕΝΙΩΘΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο "ΕΞΩ ΑΠ ΔΩ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΟΤΑΝ ΞΑΠΛΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 24,00 ΑΚΟΥΣΕ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΥΛΛΑ ΝΑ ΣΠΑΝΕ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΕΚΑΝΕ 2-3 ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

Edited by - SUNNY on 01/09/2003 16:18:04

Edited by - SUNNY on 01/09/2003 16:19:35

07/02/2006, 23:26:58
Λοιπον ηθελα να σας πω ενα ονειρο που ειδα για μια φορα στην ζωη μου και δεν επαναληφθηκε.

Το ειδα οταν ειμουν σε ηλικια 8 ετων.

Ηταν στο μελλον δεν ξερω ποτε!!! Το κτηριο των Ενωμενων Εθνων της Ευρωπης που νομιζω οτι βρισκεται στο Βελγιο.Δεν ειχα δει ποτε μου αυτο το κτηριο πριν.

Ετσι λοιπον σε κα8ε του πτεριγα ειχε διαδρομους προσγειωσης αεροσκαφων..δεν θυμαμαι πως ηταν..απλα πολλα φωτα μπλε στο διαδρομο.Οι διαδρομοι προσγειωσης 3...ενας για καθε κτηριο. Και απο εκει φαινοταν να ξεκινουν τα παντα λες και ηταν το αρχηγιο ολου του κοσμου..ηταν τρομακτικο..φοβηθηκα γιατι ενοιωσα οτι κατι δεν πηγαινε καλα.Κατι κακο συνεβαινε κατι κατι γινοταν.

Δεν το εχω πει σε πολλους..οταν ξυπνησα ζωγραφησα το κτηριο και το εδειξα στην μητερα μου και τον αδερφο μου.

Οταν μεγαλωσα εμαθα για αυτο το κτηριο..και το ειδα σε φωτογραφια..
Φανταστειτε το οπως ειναι μονο που σε κα8ε πτεριγα να εχει διαδρομους προσγειωσης αεροσκαφων.

Καλο σας βραδυ.

Leonardo

seirios12aΜέλος
06/11/2007, 17:56:11
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύουν στα όνειρα και δη σε αυτά τα οποία τελικά επαληθεύονται με καλό ή άσχημο τρόπο. Επίσης πόσοι πάλι πιστεύουν, οτι σε κατάσταση ύπνου το μυαλό μας συντονίζεται με άλλα πεδία και έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλες διαστάσεις.
Παραθέτω μια προσωπική εμπειρία , δυστυχώς για εμένα μου κόστισε αρκετά ΄στον συναισθηματικό τομέα.
Ξεκινάω με δύο εμπειρίες πολύ περιληπτικά διότι η τρίτη είναι η πιο συνταρακτική για μένα.
Υπηρέτησα στην ΕΛΔΥΚ (Κύπρος) για όσους δεν γνωρίζουν, το 1992. Είδα λοιπόν στον ύπνο μου την γιαγιά μου, η οποία ήρθε και με αποχαιρετούσε λέγοντάς μου ότι φεύγει από αυτόν τον κόσμο και πως πάντα θα είναι δίπλα μου να με προσέχει. Με τάραξε κάπως αυτό το όνειρο και τηλεφώνησα στην μητέρα να δω τι κάνουν και για να μην πολυλογώ έμαθα πως η γιαγιά μου είχε πεθάνει. Ανατρίχιασα μόλις μου το είπε, και τα έχασε όταν της είπα για το όνειρο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με μια θεία μου, που μου είχε αδυναμία.
Το τρίτο και πιο συγκλονιστικό όμως είναι το εξής:
Πριν 2 χρόνια ξημερώματα Κυριακής των Αποκρεών, βλέπω στον ύπνο μου οτι βρίσκομαι στο χωριό μου (Παραμυθιά Θεσπρωτίας, κοντά στον Αχέροντα). Βλέπω λοιπόν οτι βρίσκομαι απέναντι από το σπίτι της θείας μου, και στον ύπνο μου αναρωτιόμουνα γιατί βρίσκομαι εκεί, εφόσον καλοκαίρι δεν είναι, κάποιος γάμος δεν γίνεται άρα λέω τι δουλειά έχω εκεί. Ξαφνικά λοιπόν εμφανίζεται μέσα σε ομίχλη ένα τεράστιο σύννεφο μπροστά από το σπίτι της, κατάλευκο το οποίο έριχνε ένα άπλετο λευκό φώς πάνω στο γρασίδι, ένα φως εκτυφλωτικό το οποίο όμως δεν σε τύφλωνε παρόλα αυτά. Ήταν όπως ακριβώς καμιά φορά περνάνε οι ακτίνες του ηλίου μέσα από τα σύννεφα και δημιουργούν μια δέση φωτός γεμάτη ακτίνες. Συγχρόνως άκουγα έναν βόμβο σαν ροή ενέργειας. Τότε παρατήρησα πως αντί να πέφτει φως προς την γη, συνέβαινε το αντίθετο, ήταν σαν να ανεβαίνει η ενέργεια προς το σύννεφο.
Τότε δεν ξέρω γιατί ξύπνησα ταραγμένος και πήγα στην τουαλέτα. Κοίταξα την ώρα και ήταν 5 κ 45.
Το πρωί λοιπόν χτυπάει το τηλέφωνο και κλαίγοντας η αδερφή μου, μου είπε πως σκοτώθηκε ο πιο αγαπημένος μου ξάδερφος, ήμασταν πολύ δεμένοι διότι έμενε Αθήνα για πολλά χρόνια. Του είχα μεγάλη αδυναμία. Τρελλάθηκα, διότι το σπίτι που προαναφέρω ήταν αύτό που έμενε. Και όταν λοιπόν την ρώτησα τι ώρα συνέβη, μου απάντησε στις 5 κ 45. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έπαθα.
Το έψαξα μετά από καιρό και κάποιοι που ασχολούνται με όνειρα μου είπανε, πως είμαι ανοικτός σαν δέκτης και έτσι κάποιοι μπορούν μέσω των ονείρων και επικοινωνούν μαζί μου. Το μυαλό λένε στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο ανοιχτό σε μηνύματα διότι δεν υπάρχει η άρνηση και γήινοι περιορισμοί της ψυχής. Παράξενα πράγματα... Πάντως το μόνο που είναι σίγουρο για μένα προσωπικά είναι πως σίγουρα κάτι γίνεται. Δεν μπορεί ΄να είναι ένα απλό συναίσθημα, διότι για κάνέναν από τους εκλείποντες δεν είχα μιλήσει πρόσφατα ώστε να έχω κάποιου είδους αυθυποβολή.
Ακούω παρόμοιες εμπειρίες ή εάν κάποιος έχει ασχοληθεί και έχει κάποια απάντηση.
Παρακαλώ πολύ όχι ειρωνικά σχόλια, το θέμα για μένα είναι πολύ ευαίσθητο.

Έσεται Ήμαρ
seirios12a

PARADEISOSΝέο Μέλος
11/11/2007, 01:44:04
FILE SEIRIOS

και δυστυΧος ζω το ιδιο με εσενα.ασΧολουμε παρα πολυ με τα ονειρα απο τον καιρο μου ειΧα δει ενα σημαδιακο ονειρο και ειΧε πραγαματοποιηθη και απο τοτε οποτε βλεπω ονειρα δεν Χερω τι συμβαινει αλλα παντα βγαινουν αληθηνα.

δεν Χερω αν διαβασες το μυνημα μου στην σελιδα που ειΧες δημιουργηση.

θα σου πω παλια ακομη τι ονειρο ειΧα δει.και μου εμεινα στο μυαλο.

Παντα στα ονειρα μου ερΧοταν ενα μςρο διπλα μου και με προστατευε και παντα ηταν διπλα μου.και παντα με εβλεπε απο μακρια και μου Χαμογελουσε και οταν φοβομουνα μεσα στα ονειρα μου ερΧοταν διπλα μαζι και η παναγια .παντοτε!!!!!!!!

δεν ηξερα πιο ηταν αυτο το μωρο και οταν το εβλεπα νομιζα οτι ηταν δικο μου η καποιος αγγελος που μ προστατευει.αλλα δεν ενιωθα ετσι νομιζα οτι με ηξερε και το ηξερα,οτι ζεισαμε μαζι.δεν ξερω ειναι πολυ παραξενο το συναισθημα για να το περιγραΥο.

και σε ολοι μου την ζωη προσπαθουσα με καθε τροπο να το αξηγησω.

Μια μερα οταν τις το ειπα μιας φιλης απο την οικογενεια μας ,μου ειΧε πει οτι η μητερα μου πριν απο 4-5 Χρονια ηταν εγγυος αλλα το εριξε το μωρο καταλαθος ,αλλα δεν ηθελε να σου το πει γιατι ξερει οτι θα στεναΧωρηθης.

μολις το εμαθα ειΧα βαλει τα κλαματα και εκλεγα για ποσες μερες.

απο τοτε δεν ξανα ηρθε στο ονειρο μου ο αδερφος μου........

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ......

PARADEISOSΝέο Μέλος
11/11/2007, 02:10:26
Ακομη ενα ονειρο που ειΧα δει

ειΧε ερθει η παναγια και μου ειΧε πει:

οταν θες να ερΧεσε να με βλεπεις να ερΧεσε στην εκκλησια την ......

και μου την ειΧε δειξει αλλα εγω ποτε δεν ειΧα παει σε αυτιν την εκκλησια και ουτε ειΧα ιδεα που ειναι.

και οταν ξυπνησα την σΧεδιασα (οσο μπορουσα φυσικα)αλλα ζωγραφησα τα βασικα καποια σημεια που μου ειΧε δειξει.

και πηγα παντου για να μου πουν αν ηπαρΧει αυτη η εκκλησια και τελικα την βρικα και ηταν η εκκλησια του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.και δεν το πιστευα στα ματια μου,ηταν η ιδια οπωσ την ειΧα δει.αλλα για να την βρω μου πηρε 7 μηνες κανεισ δεν καταλαβαινε ποια εκκλησια ηταν.

Οταν εφτασα εκει ειΧα Χασει την δυναμη μου και ειΧα πεσει κατω με τα γονατα .και ακομη δεν το πιστευω.

Αλλα μετα απο λιγους μηνες ειΧε πεθανει και ο παππους μου που τον λενε ΔΗΜΗΤΡΗ.δεν ξερω αν ειναι σημαδιακο αλλα μου εμεινε στο μυαλο.

καθημερινος βλεπω ονειρα που μου λεν οτι κατι θα γινει και ιδικα μου δειΧνουν τοπους και διαφορα μερη που δεν ξαναπηγα και το τι θα γινει στο μελλον.

παλια εβλεπα συνεΧος καποια περιοΧη και ενα συνγκεκριμενο σπιτι και μετα απο ενα Χρονο τυΧαια ,οταν ειΧα Χαθη με μια φιλη μου στο δρομο πηγαινονας σε μια αλλη φιλη μας το ειδα μπροστα μου και τα εΧασα.

Αλλα ακομη δεν ανακαλυΥα τι συμαινει αυτο το σπιτι.

Τι ειναι αυτα όλα,δεν ειναι τυΧαία.

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ

seirios12aΜέλος
11/11/2007, 11:44:11
quote:

FILE SEIRIOS

και δυστυΧος ζω το ιδιο με εσενα.ασΧολουμε παρα πολυ με τα ονειρα απο τον καιρο μου ειΧα δει ενα σημαδιακο ονειρο και ειΧε πραγαματοποιηθη και απο τοτε οποτε βλεπω ονειρα δεν Χερω τι συμβαινει αλλα παντα βγαινουν αληθηνα.

δεν Χερω αν διαβασες το μυνημα μου στην σελιδα που ειΧες δημιουργηση.

Αγαπητή φίλη ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, το είχα διαβάσει αλλά με την μεταφορά του θέματος ψιλοχάθηκα στα φόρουμ.

Αυτό που λες οτι ξέρεις ποια όνειρα θα πραγματοποιηθούν το βιώνω κι εγώ. Για μένα πάντως δεν είναι πάντα ευχάριστο, διότι μετά από κάποιο τέτοι όνειρο, έχω μείνει ξάγρυπνος από την ανησυχία σκεφτόμενος: "τώρα τι θα γίνει, θα συμβεί κάτι κακό?". Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Θα σου πως όμως την συνέχεια με τον ξάδερφό μου. Αφού λοιπόν είδα εκείνο το όνειρο με το φως, που το ερμήνευσα πως ήταν η ψυχή του που αποχωρούσε, έπεσα σα κατάθλιψη, μου έλειπε αφάνταστα. Δεν μπορούσα να συνέλθω και τον σκεφτόμουνα συνέχεια και έκλαιγα τα βράδυα. Πρόσεξε τώρα όμως, την 39 ημέρα από τον θάνατό του, ξημερώματα 40 ημέρας, ήρθε στον ύπνο μου και μου μίλησε. Μου είπε να μην στεναχωριέμαι και πως είναι πολύ καλά εκεί που είναι. Όταν τον ρώτησα που βρίσκεται τώρα και το τι συμβαίνει μετά ζωής, μου είπε πως δεν μπορεί να μου εξηγήσει διότι δεν φαντάζομαι τι ακριβώς υπάρχει και πως δεν θα μπορούσα να καταλάβω με τα δικά μας γήινα δεδομένα. ΄Σημειωτέον πως δεν ήταν ένα απλό όνειρο που απλά βλέπεις το όνειρο σαν να παρακολουθείς κάποια ταινία και απλά παίζεις κι εσύ, γινόταν κανονικός διάλογος, σαν να ήταν πραγματικότητα, τον ρωτούσα και μου απαντούσε λες και ημασταν σε κάποια καφετέρια και συζητάγαμε. Κάποια στιγμή του έκανα πλάκα για τον Ολυμπιακό που έχασε, ήταν πολύ φανατικός, και τότε μου είπε επί λέξει: "ποιός Παναθηναϊκός και ποιός Ολυμπιακός, μα με τι ασχολήσεισαι? Ξέχνα τα αυτά είναι ένα τίποτα και πολύ ρηχά. Δεν φαντάζεσαι τι συμβαίνει". Δηλαδή το μεγαλύτερό του πάθος στην ζωή, εκεί δεν είχε καμία μα καμία σημασία. Από τότε λοιπόν σταμάτησα ν΄ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.
Αφού λοιπόν μου είπε αυτό, είχα απορίες και επέμενα να μάθω τι γίνεται τελικά. Μου απάντησε όμως να μην στεναχωριέμαι και πως έπρεπε να φύγει διότι είχε να πάει κάπου. Μετά έμαθα πως την ίδια ημέρα τον είδε και η μητέρα μου στον ύπνο της με διαφορά ώρας 5 λεπτά. Επίσης εμφανίστηκε και στην μάνα του για πρώτη φορά, όχι όμως να τον δει, απλά άκουγε την φωνή του που της έλεγε να σταματήσει να κλαίει και να βγάλει τα μαύρα.
Από εκείνη την ημέρα και μετά μου έφυγε το βάρος που είχα στην ψυχή μου και ξανάγινα ο εαυτός μου.

Μετά από δύο μήνες, που δεν τον είχα ξαναδεί, τον καλούσα στον ύπνο μου να έρθει να μιλήσουμε, μου έλειπε βλέπεις.. Τίποτα όμως.
Και κάποιο βράδυ που τον σκεφτόμουνα έντονα, είδα στον ύπνο μου το πρόσωπό του ν΄ ανατέλει μέσα από την θάλασσα σαν ήλιος, κάλυπτε όλον τον ορίζοντα σαν εικόνα, και φαινόταν αχνά σαν να τον διαπερνούσε κάποιο απόκοσμο φως και σιγά σιγά έσβησε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Μου φαινόταν , πάντως πολύ πιο διαφορετικός από τα άλλα όνειρα, έμοιαζε περισσότερο με κάποιον άγιο η μορφή του παρά με τον ξάδερφό όπως εγώ τον θυμόμουνα, σαν να είχε αλλάξει υπόσταση.
Και τότε συνειδητοποίησα πως είχε πλέον αναχωρήσει από την "γη" και απλά ήρθε λόγω της επιμονής μου για ένα τελευταίο αντίο. Σημειωτέον πως ήτανε πολύ μακριά σαν εικόνα, χανότανε στον βάθος και δεν μου μίλησε..
Μεγαλειώδης εικόνα, μαγική. Μακάρι το μετά να είναι κάτι το όμορφο, διότι η ζωή που ζούμε δυστυχώς είναι πολύ επίπονη δοκιμασία....

11/11/2007, 15:41:48
Αγαπητή PARADEISOS, μήπως ορισμένες φορές κάποια όνειρα που θεωρούμε "σημαδιακά" ή "προφητικά", τα βλέπουμε επειδή είμαστε επηρεασμένοι εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή;
Μήπως είναι πρόϊόντα του υποσυνείδητου μας και με την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εκείνη την εποχή, τα εκλαμβάνουμε ως "προμηνύματα" κλπ;

Όταν ήμουν 8 - 9 χρονών περίπου, έτυχε να διαβάσω ένα πρωί ένα βιβλίο που είχε η γιαγιά μου για τους βίους των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου οι οποίοι έζησαν επί Τουρκοκρατίας στη Λέσβο.
Το βιβλίο είχε κάποιες αναφορές και στις εμφανίσεις αγίων σε ανθρώπους μέσω ονείρων αλλά κι εικόνες από τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν πριν θανατωθούν.
Στην ηλικία που ήμουν τότε το βιβλίο αυτό κι ειδικά οι εικόνες που το συνόδευαν δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο για να το διαβάσω.
Εκείνο το μεσημέρι αποκοιμήθηκα με το βιβλίο δίπλα μου κι είδα ένα όνειρο στο οποίο τρεις άγιοι μου μιλούσαν μέσα στην αυλή του σπιτιού μου.

Θυμάμαι τις εξηγήσεις που άκουσα όταν περιέγραψα το όνειρο στην γιαγιά μου.
Ότι οι άγιοι ήρθαν στον ύπνο μου επειδή διάβασα το βιβλίο τους κλπ κλπ.
Παρόλα αυτά, επειδή θυμάμαι το όνειρο αρκετά καλά, επειδή θυμάμαι πως ό,τι είδα το είχα διαβάσει, κατανοώ πλέον ότι το όνειρο αυτό ήταν ένα δημιούργημα του υποσυνείδητου μου το οποίο απλά αναπαρήγαγε τις πληροφορίες που είχε μόλις δεχθεί.

Μήπως λοιπόν δεν είναι όλα τα όνειρα που βλέπουμε θεόσταλτα;

In anticipation of my resurrection...

PARADEISOSΝέο Μέλος
12/11/2007, 05:26:05
FILE Dying_In...

Να σου απαντησω με αυτο που λες,οτι καποτε αυτα που βλεπουμε στο ονειρο ειναι επειδη ειμαστε επηρεσμενοι΄΄και φυσικα υπρΧουν αυτα τα ονειρα.

Αλλα οταν δεν εισαι επηρεασμενος και εισαι στο σπιτακι σου ηρεμος και την νυΧτα βλεπεις ονειρα προφητικά δηλαδη: auta τα ονειρα που ειΧα πει πιο πανω και που ειΧε πει ο φιλος seirios .το οτι βλεπεις κατι και μετα απο λιγες μερες,γινοντε στην πραγαμτικοτητα.

αυτα τα ονειρα ονομαζοντε προφητικα γιατι εμεις οι ιδιοι που τα βλεπουμε δεν ειΧαμε ιδεα απο πριν η σκευτομασταν το βραδυ πριν να κοιμηθουμε οτι θα πεθαινε εμενα ενας δικος μου η ο ξαδερφος του φιλου seirios.δεν ειΧαμε ιδεα και ομως μετα γινοντε πραγματικοτητα.

Με αυτο τι εΧεις να πεις? δεν ειμαστε μαγοι?απλα εμεις οι ανθρωποι με αυτα του ειδους προφητικα ονειρα, που μας λεν κατι και μας προηδοποιηουν οτι θα γινει κατι ,ειναι πιστευω γιατι εμεις εΧουμε καποιο ενστικτο .

elpizw να σου απαντησα φιλε μου στο ερωτημα σου και σε
ευΧαριστω.

PARADEISOSΝέο Μέλος
12/11/2007, 06:31:08
φιλε seirios

Σε καταλαβαινω απολυτα σε αυτα που λεω ειλικρινα.

και καποτε βασανιζομε με τα ονειρα μου γιατι οπως λες,μετα οταν δεις ξεριες και περιμενεις οτι κατι θα συμβει.

ποσες φορες οταν ειδα ενα ονειρο ,καθομουν τις νυΧτες Χωρις να κοιμαμε και να σκευτομε συνεΧως το ονειρο που ειδα και να ξερω οτι σιγουρα κατι θα συμβει.

και εμενα τις πρωτες μερες που ειΧε πεθανει ενας αγαπημενος φιλος μου εκλεγα ολοι μερα δεν σταματαγα και μεσα στες 40 μερες οπως λες και εσυ ηρθε και μου ειπε καποια πραγματα και μου ειπε οτι καθε μερα ειναι διπλα μου και με ακουει και οτι πρεπει να φυγει να παει καπου .και την επομενη μερα με παιρνει τηλεφωνο η κολλητη μου και μου λεει οτι ενιωθε συνεΧος διπλα τις τον φιλο μας και δεν κοιμηθηκε καθολου και τον ειΧε δει και ονειρο πριν.

ακομη ερθε μια μερα και μου εδειξε ποιους ανθρωπους πρεπει να αποφυγω .ηρθε στο ονειρο μου και στεκοταν διπλα απο καποιους γνωστους μου και τους εβλεπε με θυμο και οταν με εβλεπε εμενα σαν να μου ελεγε δεν ειναι καλοι αυτοι οι ανθρωποι .δεν μου μιλουσε αλλα καταλαβαινα ολα οσα ηθελε να μου πει.και οντος ανακαλυΥα μετα οτι αυτοι οι ανθρωποι με κατηγορουσαν πισω απο την πλατη μου.

και το ιδιο ονειρο ειδε παλι η κολλητη μου μα τον φιλο μας ,στα ιδια ατομα να τους ριΧνει πετρες.και οταν μου τα ειΧα Χασει.

καποτε να σου πω τι μου εΧει συμβει.
Μια μερα ειδα μεσα στο σπιτι τις γιαγιας μου γατους πολλους.
και οταν βλεπω γατους ειναι σιγουρο οτι καποιος θα πεθανει.και ιδικα οταν τους βλεπεις σε καποιο συνγκεκριμενο σπιτι συμαινει οτι σε εκινο το σπιτι θα γινει.

Το πρωι που το ειΧα δει ειΧα παει στην γιαγια μου και της το ειπα κλεγοντας.και μου λεει μην το σκευτεσε δεν θα γινει τιποτα.
ΕΧεις τον λογο μου για ενα μηνα δεν εφυγα απο εκει καθε μερα μετα που εφευγα απο το κολλεγιο πηγαινα εκει δεν τους αφηνα να φυγουν απο το σπιτι μονοι τους επρεπε να πηγαινω και εγω.οΧι γιατι αν γινοτανε κατι θα τους εσωζα αλλα ενιωθα οτι μπορουσα να κανω κατι να βοηθησω.

Μια μερα μονο ειΧα ληΥη για να παω σε ενα μαθημα απογευματινο και ειΧα πει τις γιαγιας μου σε παρακαλω μην πατε πουθενα Χωρις εμενα.
το απογευμα με περνει τηλεφωνο ο πατερας μου και μου λεει ο παππους σου επαθε ατυΧημα με το αυτοκινητο.

εκεινη την ωρα που το ακουσα ενιωθα σαν να επεσε η γη κατω απο τα ποδια μου .ειΧα παγωσει .ενιωθα ακομη εγω εφτεγα που δεν ειμουνα εκει,αλλα τι να κανουμε οταν ειναι να γινει κατι δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

και με αυτα που βλεπω οπως και εσυ βασανιζομε παρα πολυ.

το επσαξα αυτο που μου συμβαινει και καποιος ιδικος (πηγα σε δυο τρεις ,που ασΧολουνται με τετοιου ειδους)μου ειπαν οτι ειναι Χαρισμα και οτι εΧο πολυ ενστικτο.

ετσι και εσυ φιλε μου εΧεις το ιδιο πραγμα.

καποιες φορες να σου πω την αληθεια νιωθω ωραια που μπορω και εξηγω τα ονειρα μου και εΧω καποιο ενστικτο γιατι μπορω και λεω στους δικους μου και στους γνωστους μου και τους εξηγω τα δικα τους ονειρα που βγαινουν πραγματικοτητα(καλα ονειρα οΧι αυτα που βλεπουμε εμεις)και βλεπω την Χαρα και την αγωνια να μαθουν τι θα τους συμβει.

να σου πω και κατι αλλο μια μερα ειΧε ερθει μια φιλη μου και μου λεει ΄΄
ειδα ονειρο να κραταω μαΧαιρι και να περπαταω με αυτο και σε μια φαση μου λεει μου επεσε κατω και το πηρα παλι πισω

και της λεω εγω

προσεΧε γιατι θα Χτυπησης.και αυτη μου λεει ναι καλα τωρα που θα σε πιστεΥω .

και την ιδια μερα με περνει τηλεφωνο και μου λεει εσπασε το ποδι της ,ειΧε πεσει απο καποια σκαλια .

Σε καποιους ανθρωπους φυσικα τα ονειρα για αυτους δεν εΧουν νοημα και ουτε ειναι προφητικα ειναι απλα καποια πραγματα που βλεπουν κατα την διαρκεια της προηγουμενης μερας η καποιες ανυσηΧίες τους και ακομη καποια ονειρα φαντασιας Χωρις κανενα νοημα.και δεν ειναι πολυ που μπορουν να σε καταλαβουν σε αυτο το θεμα,γιατι αυτα που βλεπεις ειναι μοναδικα και ειναι βγαλμενα απο την ΥυΧη σου και κανενας δεν μπορει να τα επεξηγηση οσο εσυ που τα βλεπεις και τα νιωθειω τοσο εντονα σαν να ειναι πραγματικα οπως λες.και σε καταλαβαινω παρα πολυ.

ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΦΙΛΕ SEIRIOS 12α

29/03/2013, 00:18:15
Φίλε DarkElf777 εντελώς ενημερωτικά και χωρίς κάποια "πίεση" θα ήθελα να σου υπενθυμίσω και την λειτουργία της "παράθεσης" (quote) που μπορείς αν θες να χρησιμοποιείς κατά την ανταλλαγή απόψεων με άλλους συνομιλητές. Θα έλεγα ότι καθιστά ευκολότερη την ανάγνωση και παρακολούθηση μιας αλληλουχίας δημοσιεύσεων που απαντούν σε πολλά σχόλια του άλλου συνομιλητή. Για να κάνεις λοιπόν παράθεση πρέπει να αντιγράψεις την φράση του συνομιλητή που θες να σχολιάσεις εντός των πλαισίων που εμφανίζονται αφού επιλέξεις το εικονίδιο για τα quotes δηλαδή το και στη συνέχεια να γράψεις τα δικά σου σχόλια έξω από τα πλαίσια των quotes.

Δηλαδή:

[quote]Η φράση του συνομιλητή που θες να σχολιάσεις [/quote] Τα δικά σου σχόλια

Μπορείς κιόλας να κάνεις κάποια δοκιμή ή να ρωτήσεις οτιδήποτε σχετικό στο ακόλουθο topic:

Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ.

Ευχαριστώ

Lost in Necropolis

La ville de la mort

29/03/2013, 16:21:54
quote:
DarkElf777
Η ΔΙΣ αγαπητέ μου το έχει βουλώσει προ πολλού δηλαδή ποιεί την νήσσαν γιατί αν αντιδράσει το μόνο που θα καταφέρει είναι δυο πράγματα:

1. Να γίνουν ρεζίλι διεθνώς ως χομεϊνήδες.
2. Να απομονωθούν οι ελληνικές θεολογικές σχολές από τα διεθνή ακαδημαϊκά όργανα - που μη σου πω που την εχουν γραμμένη τη ΔΙΣ - και να μη τις αναγνωρίζει κανείς.

Πω πω ζημιά...

quote:

Ο F. F. Bruce δίδασκε ΙΣΤΟΡΙΑ της βίβλου, όχι την βίβλο.. Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά...

Άκου φίλε μου όοοοοοτι και να πει όχι ο όποιος Bruce, αλλά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και λοιποί Ορθόδοξοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

Η Ορθοδοξία όπως έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα ΔΕΝ είναι θρησκεία αλλά Εκκλησία πιστών με Αρχηγό το Χριστό. Τελεία και παύλα.

Νύμφη-Νυμφίος-προσκεκλημένοι (όστις θέλει...) και τέρμα.

Οφίτσια, τίτλοι, εξουσίες, σκήπτρα, μόνοι τους τα έκαναν, μεταξύ τους τα μοιράζονται, αλλά δεν αφορούν τα πιστεύω ΚΑΝΕΝΟΣ πιστού και δεν εκπροσωπούν ΚΑΝΕΝΑ πλήρωμα της Εκκλησίας.

Δες τι είπε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Μτ Κγ‐8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶνἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε.

Μτ Κγ‐9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατὴρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Μτ Κγ‐10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.

Μτ Κγ‐11 ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος.

Μτ Κγ‐12 ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.

quote:

Είναι χριστιανικό φόρουμ το esoterica.gr; αποκλειστικά και μόνο για χριστιανούς; ας μας απαντήσει η διαχείριση. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τέτοιο πράγμα...

Είσαι στο Μύθος και Θρησκεία του esoterica.
Εγώ λοιπόν ΔΕΝ μπαίνω στο αντίστοιχο thread του αντίστοιχου esoterica των Αράβων για να κατηγορήσω το Ισλάμ ή των Ινδών για να κοροιδέψω τις Βέδες.

Το'πιασες?

quote:

Οι φράσεις τα λένε μια χαρά, τους έκλεισε τους ναούς. Το έκανε, δεν "προσπάθησε". Φαραώ ήταν ο,τι γούσταρε έκανε. Έτσι γινόταν τότε...

Περιττό να σου θυμίσω ότι τον Ακενατών μου τον έδωσες ως παράδειγμα (επιτυχημένο να υποθέσω) μετάβασης ενός κράτους από μια θρησκεία σε μια άλλη και παρόλα αυτά συνεχίζεις να επιμένεις ότι μοιάζει με την περίπτωση του Υπερμέγιστου Κωνσταντίνου...

Τι να πώ?
Ίσως αυξήσανε τη δόση των αεροψεκασμών πάνω από την Ελλάδα...

quote:

Λυπάμαι, δεν τον ξέρω τον κύριο.

Χάνεις, πραγματικά...

quote:

Οι εθνικοί δεν παραδέχονται ότι έκαναν διωγμούς. Μεγάλη βλακεία, αφού εκ των υστέρων δικαιώθηκαν και μπορούν να λένε καλά κάναμε...

Δικαιώθηκαν?????

Πως πότε και γιατί δικαιώθηκαν????

quote:

Τους συνιστώ να διαβάσουν τον Κέλσο που προειδοποιούσε εγκαίρως για την πολιτισμική απειλή του χριστιανισμού.

Εάν δεν γουστάρεις Δυτικό Πολιτισμό και Χριστιανική Ηθική μπορείς να μετακομίσεις στην Άθεη Κίνα, στην Ινδουιστική Ινδία, στη Βουδιστική Ιαπωνία, σε στέπες και ερήμους της Αφρικής κτλ.

Η Ελλάδα δεν γυρίζει σε Παγανισμό ούτε για φολκλόρ όπως έχεις καταλάβει άρα τζάμπα περιμένεις.
Αν δεν σας έχουν πείσει 2000+ χρόνια μπορείτε να περιμένετε όσο αντέχετε....

quote:

Ομοίως και οι χριστιανοί δεν δέχονται τον πραγματικό λόγο που νίκησαν γιατί θέλουν να το αποδίδουν σε... θαύμα ή κάτι τέτοιο.

Είμαστε αλτρουιστές...

quote:

Ακριβώς, γιατί ομοίως και τα άλλα που θα σου έφερνα άδικος κόπος θα ήταν. Θα τα απέρριπτες ως έργα "αιρετικών".

Έτσι συνηθίζεται εδώ μέσα.
Να, ρώτα το Sesostris μιας που ο macedon κρύβεται ακόμα πιο βαθειά στο λαγούμι του...

quote:

Όχι πια. Μου αρκεί που παραδέχτηκες ότι η "ανάσταση" δεν είναι ιστορικό γεγονός και άρα κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο...

Εεεεεε, συγγνώμη έκανα λάθος.

Καθώς έψαχνα στο σεντούκι μου βρήκα μια ληξιαρχική πράξη Ανάστασης από το ληξιαρχείο της Ιερουσαλήμ.
Μοναδικό και συλλεκτικό κομμάτι.

Σου κάνει ως "ιστορικό γεγονός" για να σε πείσουμε να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος???

quote:

Η αλήθεια αυτή είναι.

Ο macedon πάντως, μας δίνει ένα 3 με 5% επί του Ελληνικού πληθυσμού!
Απλά σ'ενημερώνω για να μην αναγκάζεις το Sesostris να σ'επαναφέρει στην τάξη...

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/03/2013, 23:10:12
quote:
Καθώς έψαχνα στο σεντούκι μου βρήκα μια ληξιαρχική πράξη Ανάστασης από το ληξιαρχείο της Ιερουσαλήμ.

Σου κάνει ως "ιστορικό γεγονός" για να σε πείσουμε να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος???

Νομίζω οτι να "πειστεί" κάποιος να γίνει χ.ο. μόνο ωφέλημο δεν θα ήτανε..
Το βίωμα του Θεού υπάρχει σε όλες τις θρησκείες.
DarkElf777Μέλος
30/03/2013, 12:04:35
Ευχαριστώ φίλε agnostic. Και είχα την απορία τι κάνουν αυτά τα κουμπιά απο πάνω. Τουλάχιστον τώρα έμαθα το ένα... Για να δούμε λοιπόν...

Επανερχομαι λοιπόν στον PanosT...

quote:

Πω πω ζημιά...

Μπορείς να κοροϊδεύεις εσύ όσο θες αλλά - σε αντίθεση με ο,τι λες πιο κάτω - σημασία δεν έχει τι λες εσύ αλλά τι λένε αυτοί και αυτοί τη φοβούνται πολύ αυτή τη ζημιά...

quote:

Άκου φίλε μου όοοοοοτι και να πει όχι ο όποιος Bruce, αλλά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και λοιποί Ορθόδοξοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

Η Ορθοδοξία όπως έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα ΔΕΝ είναι θρησκεία αλλά Εκκλησία πιστών με Αρχηγό το Χριστό. Τελεία και παύλα.

Νύμφη-Νυμφίος-προσκεκλημένοι (όστις θέλει...) και τέρμα.

Οφίτσια, τίτλοι, εξουσίες, σκήπτρα, μόνοι τους τα έκαναν, μεταξύ τους τα μοιράζονται, αλλά δεν αφορούν τα πιστεύω ΚΑΝΕΝΟΣ πιστού και δεν εκπροσωπούν ΚΑΝΕΝΑ πλήρωμα της Εκκλησίας.

Λάθος. Όλοι είστε ΠΡΟΒΑΤΑ, πάτε στην εκκλησία, ΑΚΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ το ευαγγέλιο, τον απόστολο και το κήρυγμα του ΠΟΙΜΕΝΑ σας - ερωτήσεις δεν επιτρέπονται βεβαίως, αυτό έλειπε τώρα... - και μετα φεύγετε ευχαριστημένοι. Το "προβατα" και "ποιμένας" είναι δική σας παραδοχή βεβαίως, εσείς μόνοι σας το λέτε και είναι κι αλήθεια. Σε αυτό τουλάχιστον είστε ειλικρινείς... Ακούτε λοιπόν αυτούς και αν δεν τους ακούει κάποιος υπάρχει και ο αφορισμός. Αυτοί λοιπόν όχι απλά σας αντιπροσωπεύουν αλλά σας εξουσιάζουν απολύτως. Όλα αυτά που γράφεις επομένως είναι αρλούμπες. Οι προτεστάντες μόνο ίσως μπορούν να το ισχυριστούν αυτό γιατί εκεί ο κάθε πιστός έχει δικαίωμα ερμηνείας των γραφών και όχι μόνο ο επίσκοπος και η σύνοδος.

Ξαναλέω ότι δεν έχουν καμιά δουλειά οι δεσποτάδες με τον Bruce γιατί δίδασκε ΙΣΤΟΡΙΑ της βίβλου και όχι τη βίβλο. Δεν αντιλαμβάνεσαι δυστυχώς τη διαφορά... Η ιστορία είναι επιστήμη, η βίβλος είναι ένα δογματικό παραμύθι.

quote:

Δες τι είπε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Μτ Κγ‐8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε.
Μτ Κγ‐9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατὴρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Μτ Κγ‐10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.
Μτ Κγ‐11 ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος.
Μτ Κγ‐12 ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.

Από όλα αυτά μόνο το πρώτο εφαρμόζουν... Δεν τους λένε ραβίνους...

quote:

Δικαιώθηκαν????? Πως πότε και γιατί δικαιώθηκαν????

Βεβαίως και δικαιώθηκαν, απ' τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού που έγιναν κατά το μεσαίωνα που ακολούθησε την επικράτηση του χριστιανισμού. Και στη σημερινή εποχή από τις συγγνώμες που ζητάνε οι πάπες και οι λοιποί "αρχι-χριστιανοί" για τα εγκλήματα αυτά. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.... Είναι για νέο τόπικ το θέμα αυτό.

quote:

(Τους συνιστώ να διαβάσουν τον Κέλσο που προειδοποιούσε εγκαίρως για την πολιτισμική απειλή του χριστιανισμού.)
Εάν δεν γουστάρεις Δυτικό Πολιτισμό και Χριστιανική Ηθική μπορείς να μετακομίσεις στην Άθεη Κίνα, στην Ινδουιστική Ινδία, στη Βουδιστική Ιαπωνία, σε στέπες και ερήμους της Αφρικής κτλ.

Δεν τα ξέρεις καλά. Πρώτον, ο δυτικός πολιτισμός δεν είναι πλέον χριστιανικός από το διαφωτισμό και μετά. Εάν ήταν, οι γυναίκες δε θα είχαν ίσα δικαιώματα (Γένεση 3:16), ανεξιθρησκεία δεν θα υπήρχε μια που όλες οι άλλες θρησκείες είναι... "σατανικά" δημιουργήματα, επιστήμες δε θα υπήρχαν γιατί όλα είναι λυμμένα στη βίβλο - και όποιος διαφωνεί με τη βίβλο είναι άνθρωπος του... Σατανά - και μόνος καθηγητής - όπως έγραψες πιο πάνω - είναι ο... Χριστός κλπ. κλπ. ΔΕΝ χρειάζεται να πάω πουθενά αλλού λοιπόν. Δεύτερον, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και όσο και αν δεν το θέλει αυτό το κράτος του κώλου, υποχρεώνεται να είναι ανεξίθρησκο και να σέβεται τις μειονότητες. Τον τσαμπουκά του Ταλιμπάν αλλού λοιπόν γιατί υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Να μετακομίσεις εσύ στη Ρωσία αν δεν σου αρέσει αυτό...

quote:

Η Ελλάδα δεν γυρίζει σε Παγανισμό ούτε για φολκλόρ όπως έχεις καταλάβει άρα τζάμπα περιμένεις. Αν δεν σας έχουν πείσει 2000+ χρόνια μπορείτε να περιμένετε όσο αντέχετε....

Εγώ δεν θέλω να γυρίσει πουθενά η Ελλάδα. Καθένας ΕΠΙΛΕΓΕΙ το πνευματικό του μονοπάτι μόνος του. Αν και αυτό που λες ότι δεν θα γίνει, δεν θα αργήσει να γίνει. Θα εγκαταλειφθεί ο χριστιανισμός, όχι για να γίνουν όλοι pagans ή κάτι άλλο συγκεκριμένο. Απλά κανείς δεν θα παίρνει στα σοβαρά τα παράλογα και αντιφατικά του δόγματα... Το να πάει κάπου η Ελλάδα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για όλους είναι η δική σας νοοτροπία που δυστυχώς τη βλέπω και σε μερικούς της άλλης πλευράς, αλλά αυτό είναι φυσικό κι αναμενόμενο αφού κάθε δράση έχει και την αντίστοιχη αντίδραση.

quote:

Είμαστε αλτρουιστές...

Ο... κόμης Δράκουλας πιο αλτρουιστής ήταν από σας!!!

http://www.youtube.com/watch?v=7cVPjA-WR4E

Θα μου πεις "έκανα εγώ τέτοια πράγματα;" Οχι. Τα καταδικάζεις όμως; Πρόσεξε τι θα απαντήσεις...

quote:

Ο macedon πάντως, μας δίνει ένα 3 με 5% επί του Ελληνικού πληθυσμού!

Δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές του και για ποια εποχή μιλάει. Άλλο είναι πάντως ο Ελληνικός πληθυσμός και άλλο η αχανής Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που ήταν γεμάτη από barbarians και "ουγκ" πληθυσμούς, χωρίς κανένα φιλοσοφικό και πνευματικό υπόβαθρο και άρα επιρρεπείς στον κάθε αετονύχη τσαρλατάνο προσηλυτιστή... Όλοι αυτοί λοιπόν τσίμπησαν αμέσως το δόλωμα των - μη διαψεύσιμων βέβαια - υποσχέσεων για παραδείσους, αναστάσεις νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος.

quote:

Ερευνάτε τας Γραφάς

Αν τις ερευνήσουν, αλίμονο στις Γραφές...

Edited by - DarkElf777 on 30/03/2013 12:08:08

DarkElf777Μέλος
30/03/2013, 12:38:23
quote:

[quote]
Σου κάνει ως "ιστορικό γεγονός" για να σε πείσουμε να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος???[
/quote]

Νομίζω οτι να "πειστεί" κάποιος να γίνει χ.ο. μόνο ωφέλημο δεν θα ήτανε..
Το βίωμα του Θεού υπάρχει σε όλες τις θρησκείες.

Πλάκα πλάκα αλλά αυτή είναι η νοοτροπία τους. Να ξεγελούν με ψευτοθαύματα για μας "πείσουν" να γίνουμε χριστιανοί. Και όταν αποτυγχάνουν επιστρατεύεται η βία... Βία που έχει πολλές μορφές: από απλό εκβιασμό με νομικά τερτίπια και ταλαιπωρία στις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι συλλήψεις, τραμπουκισμούς και σκοτωμούς... Δεν τα κάνουν μόνο αυτοί αλλά όλες οι καθεστωτικές θρησκείες. Και στη Σοβιετική Ένωση τα ίδια πάθαινες αν δεν ήσουν άθεος... επειδή αυτή ήταν η "θρησκεία" του καθεστώτος.

Τα περί ληξιαρχικής πράξης αναστάσεως δεν νομίζω ότι χρήζουν απαντήσεως. Εάν ο Ιησούς είχε όντως αναστηθεί και παρουσιαζόταν στον Πιλάτο και τους Sanhedrin το 99% του πλανήτη θα ήσαν χριστιανοί... Παραπέμπω στο σχετικό απόσπασμα του "Κατά Χριστιανών" του Πορφύριου για το τέλος και την υποτιθέμενη ανάσταση του Ιησού...

30/03/2013, 15:52:30
quote:
DarkElf777
Πρώτον, ο δυτικός πολιτισμός δεν είναι πλέον χριστιανικός από το διαφωτισμό και μετά. Εάν ήταν, οι γυναίκες δε θα είχαν ίσα δικαιώματα (Γένεση 3:16), ανεξιθρησκεία δεν θα υπήρχε μια που όλες οι άλλες θρησκείες είναι... "σατανικά" δημιουργήματα, επιστήμες δε θα υπήρχαν γιατί όλα είναι λυμμένα στη βίβλο - και όποιος διαφωνεί με τη βίβλο είναι άνθρωπος του... Σατανά - και μόνος καθηγητής - όπως έγραψες πιο πάνω - είναι ο... Χριστός κλπ. κλπ.

Στο παρακάτω απόσπασμα φίλε DarkElf777 που σε δικαιώνει στα όσα αναφέρεις , φαίνεται ολοκάθαρα ο σκοταδισμός που έφερε στην ανθρωπότητα η επιβολή του χριστιανισμού .

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ
Περί του απέχεσθαι πάντων των έξωθεν βιβλίων .

[ Των εθνικών βιβλίων πάντων απέχου. Τι γαρ σοι και αλοτρίοις λόγοις ή νόμοις ή ψευδοπροφήταις , ά δη και παρατρέπει της πίστεως τους ελαφρούς ; Τί γαρ σοι και λείπει εν τω νόμω του Θεού , ίνα επ' εκείνα τα εθνόμυθα ορμήσης ; Είτε γάρ ιστορικά θέλεις διέρχεσθαι , έχεις τας Βασιλείους∙ είται σοφιστικά και ποιητικά , έχεις τους προφήτας , τον Ιώβ , τον Παροιμιαστήν , εν οις πάσης ποιήσεως και σοφιστείας πλείονα αγχίνοιαν ευρήσεις , ότι Κυρίου του μόνου σοφού Θεού φθογγοί εισίν, είτε ασμάτων ορέγη , έχεις τους ψαλμούς ∙ είτε αρχαιογονίας , έχεις την Γένεσιν∙ είτε νομίμων και παραγγελιών , τον ένδοξον Κυρίου του Θεού νόμον. Πάντων ουν των αλλοτρίων και διαβολικών ισχυρώς απόσχου ....]

Απόδοση στα νεοελληνικά

[ Νά απέχης από τα βιβλία των εθνικών . Τι θα σε ωφελήση διαβάζοντας αλλότρια πράγματα ή ψευδοπροφήτες , που απομακρύνουν τους ελαφρόμυαλους απότην πίστη ; Τι τάχα σου λείπει από τον κόσμο του Θεού για να ανατρέξης σ' εκείνα τα παραμύθια των εθνικών ; Εάν θέλης να διαβάσης ιστορικά βιβλία , έχεις τα βιβλία των Βασιλειών , εάν θέλης φιλοσοφικά και ποιητικά , έχεις τα βιβλία των Προφητών , του Ιώβ και των Παροιμιών , μέσα στα οποία θα συναντήσης περισσότερη πνευματικότητα από κάθε ποίηση και σοφιστεία . Εάν πάλι θέλεις να διαβάσης άσματα , έχεις τους ψαλμούς του Δαυίδ . Εάν θέλης για την κοσμογονία έχεις το βιβλίο της Γένεσης . Εά θέλης νομικά , έχεις τον νόμο του Θεού . Απ' όλα τα υπόλοιπα που είναι ξένα προς αυτά και διαβολικά , να απέχης με όλη σου την δύναμη . ]

Και μετά απορούν μερικοί πως ήλθε ο σκοταδισμός , η δεισιδαιμονία του Μεσαίωνα , το κολαστήριο της Σκυθόπολης και οι πυρές της ιεράς εξέτασης .

*

30/03/2013, 16:37:45
Αυτός ο τίτλος θέματος δεν είναι προκλητικός, όπως το "Θρησκευτικά ψέμματα της Επιστήμης";

Πάντως συμφωνώ, ο Χριστός μίλησε για πολλούς ψευδοπροφήτες. Επομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι αποτυχίες.

DarkElf777Μέλος
30/03/2013, 22:39:08
quote:

quote:
DarkElf777
Πρώτον, ο δυτικός πολιτισμός δεν είναι πλέον χριστιανικός από το διαφωτισμό και μετά. Εάν ήταν, οι γυναίκες δε θα είχαν ίσα δικαιώματα (Γένεση 3:16), ανεξιθρησκεία δεν θα υπήρχε μια που όλες οι άλλες θρησκείες είναι... "σατανικά" δημιουργήματα, επιστήμες δε θα υπήρχαν γιατί όλα είναι λυμμένα στη βίβλο - και όποιος διαφωνεί με τη βίβλο είναι άνθρωπος του... Σατανά - και μόνος καθηγητής - όπως έγραψες πιο πάνω - είναι ο... Χριστός κλπ. κλπ.

Στο παρακάτω απόσπασμα φίλε DarkElf777 που σε δικαιώνει στα όσα αναφέρεις , φαίνεται ολοκάθαρα ο σκοταδισμός που έφερε στην ανθρωπότητα η επιβολή του χριστιανισμού .

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ
Περί του απέχεσθαι πάντων των έξωθεν βιβλίων .

[ Των εθνικών βιβλίων πάντων απέχου. Τι γαρ σοι και αλοτρίοις λόγοις ή νόμοις ή ψευδοπροφήταις , ά δη και παρατρέπει της πίστεως τους ελαφρούς ; Τί γαρ σοι και λείπει εν τω νόμω του Θεού , ίνα επ' εκείνα τα εθνόμυθα ορμήσης ; Είτε γάρ ιστορικά θέλεις διέρχεσθαι , έχεις τας Βασιλείους∙ είται σοφιστικά και ποιητικά , έχεις τους προφήτας , τον Ιώβ , τον Παροιμιαστήν , εν οις πάσης ποιήσεως και σοφιστείας πλείονα αγχίνοιαν ευρήσεις , ότι Κυρίου του μόνου σοφού Θεού φθογγοί εισίν, είτε ασμάτων ορέγη , έχεις τους ψαλμούς ∙ είτε αρχαιογονίας , έχεις την Γένεσιν∙ είτε νομίμων και παραγγελιών , τον ένδοξον Κυρίου του Θεού νόμον. Πάντων ουν των αλλοτρίων και διαβολικών ισχυρώς απόσχου ....]

Απόδοση στα νεοελληνικά

[ Νά απέχης από τα βιβλία των εθνικών . Τι θα σε ωφελήση διαβάζοντας αλλότρια πράγματα ή ψευδοπροφήτες , που απομακρύνουν τους ελαφρόμυαλους απότην πίστη ; Τι τάχα σου λείπει από τον κόσμο του Θεού για να ανατρέξης σ' εκείνα τα παραμύθια των εθνικών ; Εάν θέλης να διαβάσης ιστορικά βιβλία , έχεις τα βιβλία των Βασιλειών , εάν θέλης φιλοσοφικά και ποιητικά , έχεις τα βιβλία των Προφητών , του Ιώβ και των Παροιμιών , μέσα στα οποία θα συναντήσης περισσότερη πνευματικότητα από κάθε ποίηση και σοφιστεία . Εάν πάλι θέλεις να διαβάσης άσματα , έχεις τους ψαλμούς του Δαυίδ . Εάν θέλης για την κοσμογονία έχεις το βιβλίο της Γένεσης . Εά θέλης νομικά , έχεις τον νόμο του Θεού . Απ' όλα τα υπόλοιπα που είναι ξένα προς αυτά και διαβολικά , να απέχης με όλη σου την δύναμη . ]

Και μετά απορούν μερικοί πως ήλθε ο σκοταδισμός , η δεισιδαιμονία του Μεσαίωνα , το κολαστήριο της Σκυθόπολης και οι πυρές της ιεράς εξέτασης .

Χμμμ... Ανοίγεις σοβαρό θέμα. Αφενός μεν δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι είναι χριστιανός και να έχει στη βιβλιοθήκη του Σολομωνικές και Βουντού. Αφετέρου - και εδώ είναι το πρόβλημα - "εθνικά" βιβλία δεν εννοούσαν τα εθνικά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ βιβλία μόνο αλλά εννοούσαν οτιδήποτε δεν είχαν γράψει εκείνοι ή οι Εβραίοι "προφήτες". Έτσι βιβλία μαθηματικών, φυσικής, βοτανολογίας, ιατρικής κλπ. παραδόθηκαν στις φλόγες. Αν είχαν περιοριστεί μόνο στα θρησκευτικά βιβλία θα μπορούσε να ήταν κατανοητή η θέση τους και αποδεκτή αν δεν έκαιγαν τα βιβλία αυτά αλλά απλώς τα απαγόρευαν στους πιστούς. Αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί, είχαν άποψη επί παντός επιστητού και φυσικά μέσα στην ασχετοσύνη τους έλεγαν απίστευτες βλακείες.

Edited by - DarkElf777 on 30/03/2013 22:41:00

01/04/2013, 00:27:14
quote:
DarkElf777
Χμμμ... Ανοίγεις σοβαρό θέμα. Αφενός μεν δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι είναι χριστιανός και να έχει στη βιβλιοθήκη του Σολομωνικές και Βουντού. Αφετέρου - και εδώ είναι το πρόβλημα - "εθνικά" βιβλία δεν εννοούσαν τα εθνικά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ βιβλία μόνο αλλά εννοούσαν οτιδήποτε δεν είχαν γράψει εκείνοι ή οι Εβραίοι "προφήτες". Έτσι βιβλία μαθηματικών, φυσικής, βοτανολογίας, ιατρικής κλπ. παραδόθηκαν στις φλόγες. Αν είχαν περιοριστεί μόνο στα θρησκευτικά βιβλία θα μπορούσε να ήταν κατανοητή η θέση τους και αποδεκτή αν δεν έκαιγαν τα βιβλία αυτά αλλά απλώς τα απαγόρευαν στους πιστούς. Αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί, είχαν άποψη επί παντός επιστητού και φυσικά μέσα στην ασχετοσύνη τους έλεγαν απίστευτες βλακείες.

Το παρακάτω απόσπασμα φίλε DarkElf777 που διατάζει την καύση των βιβλίων των μαθηματικών , είναι σκαναρισμένο από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του Σοφού .

Όμως μη νομίσης ότι ο διωγμός των επιστημών εκ μέρους της εκκλησίας σταμάτησε με την διάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας . Αντίθετα συνεχίστηκε αμείωτος μέχρι και τον δέκατο όγδοο αιώνα , όπου στην προσπάθειά της να καταπνίξη κάθε μορφή προόδου , κατεδίωξε ακόμα και τους ελάχιστους φωτισμένους ιερείς επειδή δίδασκαν μαθηματικά και ευκλείδιο γεωμετρία . Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά , είναι ο διωγμός από την ιερά σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως , του ιερέα Μεθόδιου Ανθρακίτη για τον οποίο μπορείς να διαβάσης εδώ λεπτομερώς όλα τα τότε γεγονότα . Αλλά ακόμα και σήμερα το παπαδαριό με κάθε ευκαιρία , δεν παύει να χώνη την ουρίτσα του κατά καιρούς πάνω σε εκπαιδευτικά ζητήματα .

*

01/04/2013, 11:34:19
quote:

quote:
DarkElf777

Το παρακάτω απόσπασμα φίλε DarkElf777 που διατάζει την καύση των βιβλίων των μαθηματικών , είναι σκαναρισμένο από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του Σοφού .

Όμως μη νομίσης ότι ο διωγμός των επιστημών εκ μέρους της εκκλησίας σταμάτησε με την διάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας . Αντίθετα συνεχίστηκε αμείωτος μέχρι και τον δέκατο όγδοο αιώνα , όπου στην προσπάθειά της να καταπνίξη κάθε μορφή προόδου , κατεδίωξε ακόμα και τους ελάχιστους φωτισμένους ιερείς επειδή δίδασκαν μαθηματικά και ευκλείδιο γεωμετρία . Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά , είναι ο διωγμός από την ιερά σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως , του ιερέα Μεθόδιου Ανθρακίτη για τον οποίο μπορείς να διαβάσης εδώ λεπτομερώς όλα τα τότε γεγονότα . Αλλά ακόμα και σήμερα το παπαδαριό με κάθε ευκαιρία , δεν παύει να χώνη την ουρίτσα του κατά καιρούς πάνω σε εκπαιδευτικά ζητήματα .

*

Η επαναλαμβανόμενη συνάντησή μου με την λέξη "πρόοδος", μου δίνει το έναυσμα να ανοίξω ένα πολύ σημαντικό θέμα για συζήτηση.