- Πνευματικός Θεϊστικός Σατανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το να πας κόντρα αλλά να κάτσεις να σε κομματιάσουν και να σε σταυρώσουν, να με συγχωρείς πολύ ιταλέ, αλλά είναι καθαρά παθητική στάση.
Το να αγαπάς ακόμα και τους ηλίθιους, και αυτούς που θεωρούν εαυτούς εχθρούς σου είναι στάση ζωής. Το να μην μάχεσαι με όπλα αλλά με επιχειρήματα είναι επίσης στάση ζωής.
Σέβομαι και δέχομαι ότι εσένα σου ξενίζει Shadow, όταν μιλάμε όμως για ελευθερία πρέπει να σεβόμαστε και τη στάση των αλλονών.
Αν ο Χριστός κατέβαζε κάναν κεραυνό αλά Δίας και τελείωνε το πανηγύρι, θα αυτοαναιρούνταν όταν μίλαγε για αγάπη.
Επι των (υποτιθέμενων) πράξεων του, έχουμε τίποτα να του προσάψουμε;
quote:
Συγνώμη ιταλέ, να σε ρωτήσω κάτι?
Στην Ιουδαία της εποχής εκείνης, που σταύρωναν περίπου 500 ανθρώπους την ημέρα και υπήρχε έλειψη ξυλείας για σταυρούς, πρέπει να είσαι θεός για να ξέρεις τι θα σου συμβεί?
Στα λόγια μου έρχεσαι.
Και όμως συνέχισε να ζει με βάση τα δικά του κριτήρια και πιστεύω, κόντρα σε αυτό που υπήρχε ως status quo της εποχής.
Και δεν σκέφτηκε να σώσει το τομάρι του.
quote:
Ο Λεωνίδας και οι υπόλοιποι 299 πολέμησαν και σκότωσαν χιλιάδες πέρσες, ο Ιησούς δεν σκότωσε κανέναν, έκατσε και τον κομμάτιασαν τα καθίκια, (έστω και φιλολογικά). Τι πας να συγκρίνεις τώρα?
Ο Λεωνίδας πέθανε αμυνόμενος την ηθική του και τα πιστεύω του. Το ίδιο και ο Χριστός. Και οι δυο9 υπερασπίστηκαν ιδέες. Τα διαφορετικά έργα απορέουν από το ότι μιλάμε για διαφορετικά πιστεύω.
quote:
Ιταλέ, ξέρεις οτι η άποψή μου είναι πως ο Ιησούς ο Ναζηραίος είναι μιά φιλολογική ανακατασκευή παλαιότερων ηλιακών & σταυρικών Θεοτήτων.
Το ξέρεις πως θεωρώ πως δεν έχει καμία σημασία αν ήταν υπαρκτό ή όχι πρόσωπο. Φυσικά και υπήρξαν τέτοια παραδείγματα, σχεδόν σε κάθε σοβαρό πολιτισμό.
Αυτό που έφερε νέο ο Χριστός ήταν η αγάπη σαν έννοια και τρόπος ζωής.
Η ανάδυση στον ήλιο, κτλ είναι πανάρχαια. Δεν μειώνω τα διδάγματα καμίας εποχής. Σημειώνω τα ωφέλιμα ως προς το ανθρώπινο είδος κατά την ταπεινή μου άποψη.
quote:
Οπότε η άποψή μου είναι, ΝΑΙ ο Χριστός φταίει για κάθε πυροβολημένο, γιατί το δίδαγμα του Χριστού είναι η αυτοταπείνωση, τα βασανιστήρια και τελικά ο μαρτυρικός θάνατος.
Απο κει πηγάζει και η ατελείωτη επιθυμία των ανθρώπων για να είναι θύτες και θύματα, σαδιστές και μαζοχιστές.
Αφού δέχεσαι ότι το μυστήριο της ανάστασης υπήρξε και παλαιότερα του Χριστού (που υπήρξε), πρέπει να δεχθείς ότι και ο σαδομαζοχισμός προυπήρξε του Χριστού.
Ξέρεις τι κάνεις Shadow; Επιρίπτεις δικές σου ευθύνες σε άλλους.
Και δεν μιλάω για σένα προσωπικά. ΑΝ σεβόμασταν ο ένας την ελευθερία του άλλου, θα υπήρχανε θύτες και θύματα; Αν αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον, θα υπήρχανε θύτες και θύματα;
Στη ζωή του Χριστού (αυτή που μπορεί και να μην υπήρξε) είδες ποτέ να κάνει τον θύτη; Ακολούθησε κάποιον άλλο δρόμο εκτός από τον δικό του;
Εμείς το κάνουμε αυτό; Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι;
Δοκίμασε να σαι ελεύθερος στην ζωή σου σήμερα, χω΄ρις όμως να καταπατάς την ελευθερία του άλλου.
Ποιο νομίζις ότι θα ναι το αποτέλεσμα;
quote:
Ακριβώς επειδή απο βρεφική ηλικία μας γεμίζουν το μυαλό με το σαδομαζοχισμό που απορέει μέσα απο μια στάση ζωής γεμάτη ενοχές και αυτομαστίγωση.Αυτός είναι και ο λόγος που η Βυζαντινή Ρώμη, κατασκεύασε και υοθέτησε το δίδαγμα του Χριστού, για να κρατά υπόδουλους τους ανθρώπους, δεν το καταλαβαίνεις αυτο?
Να με συμπαθάς δεν αυτομαστιγώνομαι. Είμαι απλά δίκαιος. Ισως να φταίει που δεν έιμαι ορθόδοξος τι να πω.
Για τα της ορθοδοξίας όμως, φταίει το δόγμα των ορθόδοξων, αυτοί που το έφτιαξαν, και οι σκοποί που εξυπηρετεί. Βλέπουμε και σήμερα τι εξυπηρετεί.
quote:
Όταν διαβάζεις στην καινή διαθήκη, "να είστε υποταγμένοι και ανεκτικοί στους αφέντες σας, όχι μόνον στους καλούς αλλά και στους κακούς και διεστραμένους", δεν πάει το μυαλό σου πουθενά?
Που το λέει ποιος
Πάει και διαφωνώ.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Μετά βγαίνω και λέω ότι εσύ φταίς γιατί είπες να επαναστατώ απέναντι σε αυτούς που με καταπατούν.
Πες μου που ακριβώς φταις εσύ σε όλο αυτό το πανηγύρι. Γιατί με τη λογική σου φταις.
quote:
Χρήστο αυτά που γράφω τα διαβάζεις; Ειλικρινά τώρα.Τη διαφορά μεταξύ θυσίας και αυτοθυσίας σου την εξήγησε η panpam πάρα πολύ όμορφα.
Αλλά ένα ένα:
Και αυτή τη φορά ,μην πας να μου την κοπανήσεις όπως την προηγούμενη.Θεωρείς ότι αυτοί που σταυρώσανε τον Χριστό τον θυσιάσανε;
Σε ποιον; με ποιο σκοπό;
Απάντα μου σε αυτό και συνεχίζουμε.Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
quote:
Italos
Το ξέρεις πως θεωρώ πως δεν έχει καμία σημασία αν ήταν υπαρκτό ή όχι πρόσωπο. Φυσικά και υπήρξαν τέτοια παραδείγματα, σχεδόν σε κάθε σοβαρό πολιτισμό.
Δεν γίνεται να θεωρείς πως δεν έχει σημασία αν υπήρξε ο Ιησούς γιατί τότε μπορεί να μιλάμε για μια φανταστική θυσία/αυτοθυσία.
Πιστεύω ότι μπορεί να νιώθεις ότι έχεις ελευθερωθεί από κάποια ιερατεία(ορθόδοξοι, μάρτυρες του Ιεχωβά κτλ), όμως βαδίζεις πλέον σε επικίνδυνα μονοπάτια αγνωστικισμού και αθεισμού. Έχουμε αφήσει τον Διάβολο να μας απογοητεύσει και έχουμε χάσει την πίστη μας. Θα συνεχίσουμε έτσι?
Επιστρέφουμε στην θυσία του Ιησού, έστω και αν κάποιοι νομίζουν ότι μιλάμε για μυθιστόρημα ή κόμιξ.
Δεν τον θυσιάσανε αυτοί που τον σταυρώσανε. Όμως από εκεί και πέρα αν έχεις διαβάσει την Γραφή, θα γνωρίζεις την επιστολή προς Εβραίους και το 53ο κεφάλαιο του Ησαία που παρουσιάζουν την θυσία του Ιησού ως μια τελετουργία.
quote:
Πες μου που ακριβώς φταις εσύ σε όλο αυτό το πανηγύρι. Γιατί με τη λογική σου φταις.
Ιταλέ, σε μιά κοινωνία, ο κάθε ένας κάνει κάτι καλό και κάτι κακό, όλοι μας χωρίς εξαίρεση είμαστε συν-υπεύθυνοι για το τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γεννιές.
Όταν αναγνωρίζεις κάτι κακό και το αναπαράγεις, βεβαίως έχεις ευθύνη αλλά είσαι παράλληλα και κακούργος.
Όταν ΔΕΝ γνωρίζεις οτι κάτι είναι κακό και το αναπαράγεις, βεβαίως έχεις ευθύνη αλλά είσαι παράλληλα και ηλίθιος.
Δεν μιλάω προσωπικά για σένα, μιλάω σε γενικές γραμμές για όλους μας.
quote:
Επι των (υποτιθέμενων) πράξεων του, έχουμε τίποτα να του προσάψουμε;
Μα εδώ είναι η λακούβα φίλε μου, οτι οι πράξεις του έχουν γραφεί από "ποιητές" με δόλο, το να αγαπάς προϋποθέτει να έχεις "καρδιά", το να αγαπάς όμως ακόμη και αυτόν που κάνει κακό, σε κάνει και εσένα υπηρέτη του "Σατανά" και υπόδουλο του επίγειου αφέντη σου!
Καταλαβαίνεις με πόσο ύπουλο τρόπο προσπαθούν οι γραφές να σε οδηγήσουν στο κακό?
Από τη μία σου λέει οτι ο Ιησούς έκανε το τάδε εις ένδειξη αγάπης και απο την άλλη σου λέει οτι έκανε το τάδε για να δοκιμάσει ή να τιμωρήσει κάποιον.
Αφού μας αγαπάει όλους, γιατί να πάει ο κακός στην κόλαση και να βράζει στα καζάνια? Αυτό είναι τιμωρία, να πάει και ο κακός στον Παράδεισο.
Φίλε, μη τρελαίνεσαι καθόλου, μέσα στις ιερές γραφές, μέσα στους ιερούς ναούς, μέσα σε κάθε πράγμα, ακόμη και στην ιερά συνδόνη, υπάρχει το καλό και το κακό, για την ακρίβεια το κακό κάνει ό,τι και το καλό, το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο και το ένα προσπαθεί να διαβάλει το άλλο, γι' αυτό και στο "δικό μου χωριό" η κατεύθυνση είναι μία, "ο πολεμιστής να μπορέσει στη ζωή να περπατήσει στο στενό μονοπάτι που χωρίζει το καλό απο το κακό".
quote:
Που το λέει ποιος Πάει και διαφωνώ.
Διάβαζα την Καινή Διαθήκη και το είχα σημειώσει αυτό το κομματάκι, θα το βρω και θα σε ενημερώσω, όχι αυτή τη στιγμή γιατί βαριέμαι θανάσιμα.
quote:
Δηλώνω Shadowιανός, παίρνω μια χατζάρα, και καθαρίζω πολιτικούς αβέρτα.
Μετά βγαίνω και λέω ότι εσύ φταίς γιατί είπες να επαναστατώ απέναντι σε αυτούς που με καταπατούν.
Πρώτα να ξεκαθαρίσω κάτι, η χατζάρα είναι πράξη απελπισίας, εγώ σου λέω σκότωσέ τους ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, νομίζεις οτι τα προβλήματά σου και εσένα και του υπόλοιπου κόσμου, θα εξαφανιστούν?
Ίσσα-ίσσα φίλε μου, θα ενταθούν, η πλάκα ξέρεις ποιά θα είναι?
Ο κόσμος μετά απο αυτά που θα πάθει, θα σε βρίζει απο το πρωί ως το βράδυ και απο το βράδυ ως το πρωί.
Η κοινωνία δεν φτιάχνεται με χατζάρες φίλε μου, θέλει μυαλό και καθημερινό χτίσιμο, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, θέλει πράξεις με σκοπό τον ανθρωπισμό, άμα η χατζάρα μπορούσε να λύσει όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, θα είχαμε όλοι 4-5.
quote:
Αν ο Χριστός κατέβαζε κάναν κεραυνό αλά Δίας και τελείωνε το πανηγύρι, θα αυτοαναιρούνταν όταν μίλαγε για αγάπη.
Ιταλέ, όταν μιλάει για την δευτέρα παρουσία και τη συντέλεια όλου του κόσμου, δεν αυτοαναιρείται σε σχέση με την αγάπη?
quote:
Ο Λεωνίδας πέθανε αμυνόμενος την ηθική του και τα πιστεύω του. Το ίδιο και ο Χριστός. Και οι δυο υπερασπίστηκαν ιδέες.
Ο Λεωνίδας πέθανε ξαντεριάζοντας πέρσες αμυνόμενος της πατρίδας του, ο Χριστός πέθανε χωρίς να ρίξει ούτε φάπα, υποστηρίζοντας οτι αυτός είναι ο δρόμος για τη λύτρωση της ψυχής μας και ο δρόμος για το ουράνιο βασίλειο.
Κάποιοι το ακολουθούν, κάποιοι άλλοι όχι.
quote:
Αφού δέχεσαι ότι το μυστήριο της ανάστασης υπήρξε και παλαιότερα του Χριστού (που υπήρξε), πρέπει να δεχθείς ότι και ο σαδομαζοχισμός προυπήρξε του Χριστού.
Εγώ δε λέω τι υπήρξε και τι όχι, λέω τι μύθοι υπήρξαν.
Περι σαδομαζοχισμού, τι να σου πω?
Φιλοσοφικά, μάλλον σχετίζεται με τη θέληση των ανθρώπων να εξουσιάζουν και να εξουσιάζονται, δε βαριέσαι, ανωμαλίες.....
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
Ο Χριστός ήρθε και μου σου έδωσε ένα παράδειγμα. Δεν γίνεται να κάνεις ότι έκανε ο Χριστός, γιατί δεν είσαι ο Χριστός. Είσαι ο Χρήστος.
ΜΕ το βίο του και πεθαίνοντας αναμάρτητος σου δωσε την ευκαιρία να ακολουθήσεις το μονοπάτι σου πάνω σε έννοιες όπως η αγάπη και η αυτοθυσία. Γιατί η αυτοθυσία σημαίνει και ελευθερία, όταν αναφέρεται στην υπεράσπιση των ιδεών σου και των πιστεύω σου. (και άσε τις θυσίες για τους περίεργους) Γιατί αν το κάναμε αυτό όλοι μας, ο κόσμος μας θα ταν πολύ καλύτερος. Το τέλειο είναι πολύ μακριά για να το συζητάμε.
Και όταν φτάσουμε στο σημείο να μην φθείρουμε την πραγματικότητα με το εγώ μας, τότε ίσως θα γευτούμε την αθανασία. Οχι μόνο την προσωπική, αλλά της ύπαρξης, αφού εντασσόμαστε σε αυτή.
Ο Χριστός είπε ότι θα δικαιώσει και την προσπάθεια. Αν δεις τον κόσμο γύρω μας είναι φυσιολογικό: είναι αδύνατο να πεθάνεις αναμάρτητος, εκτός και πεθάνεις με το που γεννήθηκες.
Οι πράξεις Χρήστο, οι πράξεις καθορίζουν το ποιος είσαι, όχι οι δηλώσεις.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, όταν μπερδεύονται, εκεί είναι τα περίεργα.
Πάντως όσον αφορά το δίπολο καλό/κακό, είναι παραμύθι. Αυτά είναι πράματα του Σατανά
Υπάρχει ύπαρξη και απώλεια. Και αυτό δεν είναι δίπολο. Υπάρχει στάση ζωής που σε οδηγεί προς την απώλεια και σε απομακρύνει απ΄τη ζωή, και στάση ζωής που σε φέρνει πιο κοντά στην πηγή.
Αν προλάβω θα μπω πιο αργά.
Καλό βράδυ.
Δεν έχει ανάγκη ούτε την υποταγή σου ούτε τίποτα, αφού αφού είναι το Α και το Ω είσαι μέρος του. Σκέψου το λίγο. Εμπεριέχεσαι στην ύπαρξη και την πλάση.
Αν σε έχει ανάγκη τότε μάλλον μιλάμε για κάτι ατελές. Και δεν νομίζω να πιστεύεις σε κάτι ατελές έτσι δεν είναι;
Θα δεχθείς αυτά που λένε ή θα τα απορρίψεις ως εφεύρεση των πρώτων Χριστιανών, ότι δηλαδή πήρανε μια εκτέλεση και την παρουσιάσανε ως τελετουργική θυσία προς τον Θεό?
Ελπίζω να καταλάβεις πως το να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την λέξη αυτοθυσία αντί θυσία είναι λάθος. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, αφού δέχεσαι πως ήταν περισσότερο ένα είδος θυσίας παρά μια απλή ωμή εκτέλεση των Ρωμαίων και Εβραίων.
Η Βίβλος μας λέει πως ήταν και αυτοθυσία και τελετουργική θυσία και εκτέλεση από άτομα που δεν είχαν ιδέα ότι συμμετέχουν σε τελετουργία ως ιερείς που σφάζουν.
11 Χριστὸς δὲ παραγενόμενος ἀρχιερεὺς τῶν μελλόντων ἀγαθῶν διὰ τῆς μείζονος καὶ τελειοτέρας σκηνῆς, οὐ χειροποιήτου, τοῦτ' ἔστιν οὐ ταύτης τῆς κτίσεως,
12 οὐδὲ δι' αἵματος τράγων καὶ μόσχων, διὰ δὲ τοῦ ἰδίου αἵματος εἰσῆλθεν ἐφάπαξ εἰς τὰ ῞Αγια, αἰωνίαν λύτρωσιν εὑράμενος.
13 εἰ γὰρ τὸ αἷμα ταύρων καὶ τράγων καὶ σποδὸς δαμάλεως ραντίζουσα τοὺς κεκοινωμένους ἁγιάζει πρὸς τὴν τῆς σαρκὸς καθαρότητα,
14 πόσῳ μᾶλλον τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ, ὃς διὰ Πνεύματος αἰωνίου ἑαυτὸν προσήνεγκεν ἄμωμον τῷ Θεῷ, καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν ἀπὸ νεκρῶν ἔργων εἰς τὸ λατρεύειν Θεῷ ζῶντι;
321
quote:
Προς Εβραιους θ'
11 Χριστὸς δὲ παραγενόμενος ἀρχιερεὺς τῶν μελλόντων ἀγαθῶν διὰ τῆς μείζονος καὶ τελειοτέρας σκηνῆς, οὐ χειροποιήτου, τοῦτ' ἔστιν οὐ ταύτης τῆς κτίσεως,
12 οὐδὲ δι' αἵματος τράγων καὶ μόσχων, διὰ δὲ τοῦ ἰδίου αἵματος εἰσῆλθεν ἐφάπαξ εἰς τὰ ῞Αγια, αἰωνίαν λύτρωσιν εὑράμενος.
13 εἰ γὰρ τὸ αἷμα ταύρων καὶ τράγων καὶ σποδὸς δαμάλεως ραντίζουσα τοὺς κεκοινωμένους ἁγιάζει πρὸς τὴν τῆς σαρκὸς καθαρότητα,
14 πόσῳ μᾶλλον τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ, ὃς διὰ Πνεύματος αἰωνίου ἑαυτὸν προσήνεγκεν ἄμωμον τῷ Θεῷ, καθαριεῖ τὴν συνείδησιν ὑμῶν ἀπὸ νεκρῶν ἔργων εἰς τὸ λατρεύειν Θεῷ ζῶντι;321
Πολύ σωστά. Και άλλα πολλά λέει.
Το θέμα πως η Γραφή μιλάει για τελετουργική θυσία και μάλιστα με απόφαση και του Ιησού. Έτσι λοιπόν αυτοί που μιλάνε για απλή εκτέλεση με την δικαιολογία ότι οι σταυρωτές δεν είχαν ιδέα ότι θυσιάζουν τον Ιησού, αρνούνται αυτό που ξεκάθαρα λέει.
Και θα πρέπει να αποφασίσουν αν η θυσία του Ιησού είναι αληθινή ή αν η εκτέλεσή του νομίστηκε ως θυσία από τους πρώτους Χριστιανούς.
Αν η Κόλαση είναι αληθινή τότε θα είναι για αυτούς που βασανίσανε και σκοτώσανε τους καλούς και τους χριστιανούς. Αλλά βέβαια πιστεύω πως δεν θα είναι παντοτινή η παραμονή εκεί, διότι αυτό θα έκανε τον Θεό παράλογο σαδιστή.
Η Κόλαση είναι περισσότερο συμβολική και πιστεύω είναι η ζωή που δέχονται κάποιοι, οι οποίοι καίγονται διαρκώς από επιθυμίες και αναλώνονται μέσα στο πάθος τους ασταμάτητα. Για τους ακραίους ιδεαλιστές, κόλαση είναι η ζωή στην Γη. Αυτή η ζωή καίγεται από επιθυμία να ικανοποιηθεί, όμως βρίσκεται σε αιώνια στέρηση γιατί αυτό που τρώει γρήγορα καίγεται και θέλει κι άλλο. Κι άλλο. Κι άλλο. Κι άλλο.
quote:
Η Κόλαση είναι περισσότερο συμβολική και πιστεύω είναι η ζωή που δέχονται κάποιοι, οι οποίοι καίγονται διαρκώς από επιθυμίες και αναλώνονται μέσα στο πάθος τους ασταμάτητα.
Πολύ ωραία παρατήρηση Χρήστο.
Οσον αφορά τα πιο πάνω, θα σου απαντήσω πιο αναλυτικά πιο μετά.
Πάντως ήρεμα με τις θυσίες. Θυσία υπό την έννοια του τελετουργικού που το θέτεις είναι και το που τρώμε. Ζωή κόβεις και ανακυκλώνεις. Θυσία είναι. Ολη η καθημερινή ζωή περιέχει αυτή την έννοια.
Δεν σου είπα ότι ο Χριστός δεν θυσιάστηκε. Πιο πάνω μίλησα για το μυστήριο της ανάστασης. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι από που απορέει όλο αυτό το πράμα που βιώνουμε, για να μην εξιδανικεύουμε λάθος πράματα, όπως το να περνάς μαρτύρια.
Να διαχωρίσουμε λίγο τα πράματα.
Επανέρχομαι.
Αδελφοί, όταν, όμως, ήρθε ο Xριστός, ο αρχιερέας των μελλοντικών αγαθών που εξασφαλίζονται μέσω της υπέρτερης και τελειότερης σκηνής, η οποία φτιάχτηκε όχι από ανθρώπινα χέρια, δηλαδή μιας σκηνής που δεν ανήκει σ’ αυτόν τον κόσμο, μπήκε μια για πάντα στα άγια των Aγίων, όχι στηριζόμενος σε αίμα τράγων και μοσχαριών, αλλά μέσω του δικού του αίματος, και εξασφάλισε αιώνια λύτρωση. Γιατί, αν το αίμα των ταύρων και των τράγων και το ράντισμα με στάχτη δαμαλιού αγιάζει τους μολυσμένους, όσον αφορά τη σωματική τους καθαρότητα, πόσο μάλλον το αίμα του Xριστού, ο οποίος με την ενέργεια του αιωνίου Πνεύματος πρόσφερε χωρίς ψεγάδι τον εαυτό του στο Θεό, θα καθαρίσει τη συνείδησή μας από νεκρά έργα, έτσι ώστε να λατρεύουμε το Zωντανό Θεό
321
Προς Εβραίους:
Αδελφοί, όταν, όμως, ήρθε ο Xριστός, ο αρχιερέας των μελλοντικών αγαθών που εξασφαλίζονται μέσω της υπέρτερης και τελειότερης σκηνής, η οποία φτιάχτηκε όχι από ανθρώπινα χέρια, δηλαδή μιας σκηνής που δεν ανήκει σ’ αυτόν τον κόσμο , μπήκε μια για πάντα στα άγια των Aγίων, όχι στηριζόμενος σε αίμα τράγων και μοσχαριών, αλλά μέσω του δικού του αίματος , και εξασφάλισε αιώνια λύτρωση. Γιατί, αν το αίμα των ταύρων και των τράγων και το ράντισμα με στάχτη δαμαλιού αγιάζει τους μολυσμένους , όσον αφορά τη σωματική τους καθαρότητα, πόσο μάλλον το αίμα του Xριστού, ο οποίος με την ενέργεια του αιωνίου Πνεύματος πρόσφερε χωρίς ψεγάδι τον εαυτό του στο Θεό , θα καθαρίσει τη συνείδησή μας από νεκρά έργα, έτσι ώστε να λατρεύουμε το Zωντανό Θεό
Μου ανέφερες ένα χωρίο που αναφέρει ότι δεν μιλάμε για θυσία ανθρώπινη, αναφέρει ένα τελετουργικό μαγείας, και στο τέλος μας λέει ότι ο Χριστός θυσίασε τον εαυτό του στο Θεό.
Καταπληκτικά.
Επειδή δεν είμαι θεός, και προφανώς πιστεύεις στην αποκάλυψη, και επιμένετε για τελετουργικές θυσίες και σουξου μου (το θέμα ξεκίνησε για ανθρωποθυσίες με αγνές προθέσεις να σου θυμήσω), λέω να σου απαντήσω, μιας και είμαι Χριστιανός, με λόγια του ίδιου του Χριστού, αν και εδώ μπαίνω για να εκφράζω απόψεις συνήθως...
"Να, έρχομαι σύντομα", λέει ο Ιησούς, "και φέρνω μαζί μου την ανταμοιβή, για ν'ανταποδώσω στον καθένα ανάλογα με τα έργα του ." Γιατί εγώ είμαι το Αλφα και το Ωμέγα , ο πρώτος και ο έσχατος, η αρχή και το τέλος.
Μακάριοι όσοι τηρούν τις εντολές του, για να έχουν δικαίωμα να φάνε από το δέντρο της ζωής και να περάσουν τις πύλες για να μπουν στην πολιτεία. Εξω θα μείνουν όσοι είναι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά, οι μάγοι , οι πόρνοι, οι φονιάδες , οι ειδωλολάτρες , κι εκείνοι που τους αρέσει να αντιστρατεύονται την αλήθεια.
Η πηγή σου.
http://www.imth.gr/inst/imth/gallery/K.D/Apokalypsh/index.html
Εγώ λέω να ακούσω τι λέει ο Χριστός, μιας και δηλώνω Χριστιανός, έστω με τον δικό μου περίεργο για πολλούς τρόπο.
Εσύ NediB, μπορείς να ασχολείσαι με θυσίες και τελετουργικά. Και με αγνές μαγείες και δολοφονίες. Ετσι κι αλλιώς, όλοι την έχουμε δει Θεοί. Τους πολιτικούς μας να δεις φτάνει δεν θες άλλο.
Εγώ πάντως διάβασα ότι αυτό που μας κρίνει είναι οι πράξεις και όχι το μπλα μπλά και ότι η μαγεία και οι αγνοί μάγοι και φονιάδες μάλλον δεν το πάνε καλά το πράμα. Δεν είδα πουθενά να λέει για ορθόδοξους, για μαύρους ή άσπρους, γενικά δεν είδα διακρίσεις. Επίσης διάβασα ότι ο Χριστός είναι το Αλφα και το Ωμέγα. Πολύ λογικό αν αναλογιστείς ότι δεν μιλάμε για άνθρωπο, αλλά για το Λόγο. Και ξέρεις τι; έτσι κι αλλιώς συμφωνώ. Νομίζω είναι πολύ απλά τα πράματα.
Ο καθένας όπως νομίζει πορεύεται....
Edited by - Italos on 17/03/2015 23:04:52
το χωρίο που αναφέρετε λέει ότι ο Χριστός με μια τελετουργία που δεν φτιάχτηκε από ανθρώπινα χέρια, ούτε ανήκει σε αυτό τον κόσμο, με ενέργεια του αιώνιου Πνεύματος, πρόσφερε τον εαυτό του στον Θεό, ώστε το αίμα του να καθαρίσει τη συνείδηση μας από τα νεκρά έργα.
Εκεί που βλέπεις Χρήστο εσύ ένα τελετουργικό της Σταύρωσης, που η σταύρωση δεν αναφέρεται πουθενά, εγώ βλέπω ότι το γεγονός ότι ο Ιησούς πεθαίνοντας αψεγάδιαστος σου έδωσε μια ευκαιρία, ένα παράδειγμα. Αν πέθαινε 80 χρονών αψεγάδιαστος, πάλι θα σου την έδινε. Αντί να δώσεις βάση στο μαρτύριο, δώσε στο αψεγάδιαστος. Γιατί πάλι θα είχε αφιερώσει εαυτόν στο Θεό, χωρίς αυτό που λέω να αλλάζει το γεγονός της σταύρωσης. Η πορεία της ζωής έχει σημασία, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη. Τα έχουμε πει και παραπάνω.
Edited by - Italos on 17/03/2015 23:42:08
Όμως εγώ δεν βλέπω διαφωνία στους πρώτους Χριστιανούς σχετικά με το αν η Σταύρωση του Ιησού ήταν θυσία τελετουργική που κατήργησε όλες τις θυσίες του Μωσαικού Νόμου.
Ο ίδιος ο Χριστός λέει πως πρέπει να θυσιαστεί και να αναστηθεί την 3η μέρα, δείχνοντας ότι είναι αναγκαίο να πάθει και να μαρτυρήσει.
Αυτό που λες για τα έργα είναι πάλι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Παύλος δεν συμφωνεί μαζί σου και λέει πως κανείς δεν μπορεί να δικαιωθεί από τα έργα γιατί όλοι είναι αμαρτωλοί. Λέει πως η πίστη στον Ιησού σώζει και όχι τα έργα σου. Έτσι λέει, διάβασε την επιστολή στους Ρωμαίους.
Εγω απλη παραθεση χωριου εκανα,ανευ σχολιου,για να βοηθησω την συζητηση.
Για την σωτηρια του κοσμου ο Θεος προσφερε τον μονογενη του.
Την εκτελεση επεδιωξαν οι Εβραοι,αλλα την πραγματοποιησε η πολιτικη εξουσια,η Ρωμη.
321
Edited by - nediB on 18/03/2015 10:03:26
quote:Ορθά τα λες. Η διαφορά είναι ότι η "θυσία" του Ιησού ήταν μυστική και αυτοπροέρετη, έτσι δεν ανήκει στην κατηγορία "ανθρωποθυσίας" δηλαδή δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με θυσίες όπως της Ιφιγένειας ή "του Αβραάμ" (του Ισαάκ μάλλον!) - όπου ο θύτης δένει ένα απρόθυμο θύμα (έστω και συνεργάσιμο από ξεγέλασμα) κι επιχειρεί να το "θυσιάσει" για να πετύχει κάποιο σκοπό.
Οπότε θεωρείς ότι η Βίβλος αλλού λέει έτσι και αλλού γιουβέτσι. Δηλαδή διάφοροι Χριστιανοί εκφράζουν διάφορες απόψεις.Όμως εγώ δεν βλέπω διαφωνία στους πρώτους Χριστιανούς σχετικά με το αν η Σταύρωση του Ιησού ήταν θυσία τελετουργική που κατήργησε όλες τις θυσίες του Μωσαικού Νόμου.
Ο ίδιος ο Χριστός λέει πως πρέπει να θυσιαστεί και να αναστηθεί την 3η μέρα, δείχνοντας ότι είναι αναγκαίο να πάθει και να μαρτυρήσει.
Αυτό που λες για τα έργα είναι πάλι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Παύλος δεν συμφωνεί μαζί σου και λέει πως κανείς δεν μπορεί να δικαιωθεί από τα έργα γιατί όλοι είναι αμαρτωλοί. Λέει πως η πίστη στον Ιησού σώζει και όχι τα έργα σου. Έτσι λέει, διάβασε την επιστολή στους Ρωμαίους.
Με τον Ιησού έχουμε ένα μη-θύμα να ξεγελά τους εκτελεστές του έτσι ώστε να το εκτελέσουν για γίνει θύμα αυτοπροαίρετα και για δικούς του σκοπούς.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Με τον Ιησού έχουμε ένα μη-θύμα να ξεγελά τους εκτελεστές του έτσι ώστε να το εκτελέσουν για γίνει θύμα αυτοπροαίρετα και για δικούς του σκοπούς.
Άρα μιλάμε για "αυτοθυσία"?
Νομίζω ένας απο τους βασικούς πυλώνες του Χριστιανισμού, προ του Βυζαντίου.....
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:quote:Ορθά τα λες. Η διαφορά είναι ότι η "θυσία" του Ιησού ήταν μυστική και αυτοπροέρετη, έτσι δεν ανήκει στην κατηγορία "ανθρωποθυσίας" δηλαδή δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με θυσίες όπως της Ιφιγένειας ή "του Αβραάμ" (του Ισαάκ μάλλον!) - όπου ο θύτης δένει ένα απρόθυμο θύμα (έστω και συνεργάσιμο από ξεγέλασμα) κι επιχειρεί να το "θυσιάσει" για να πετύχει κάποιο σκοπό.
Οπότε θεωρείς ότι η Βίβλος αλλού λέει έτσι και αλλού γιουβέτσι. Δηλαδή διάφοροι Χριστιανοί εκφράζουν διάφορες απόψεις.Όμως εγώ δεν βλέπω διαφωνία στους πρώτους Χριστιανούς σχετικά με το αν η Σταύρωση του Ιησού ήταν θυσία τελετουργική που κατήργησε όλες τις θυσίες του Μωσαικού Νόμου.
Με τον Ιησού έχουμε ένα μη-θύμα να ξεγελά τους εκτελεστές του έτσι ώστε να το εκτελέσουν για γίνει θύμα αυτοπροαίρετα και για δικούς του σκοπούς....ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Νομίζω πως κανείς δεν είνα πρόθυμος αν πρόκειται για θυσία. Ούτε ο Ιησούς φαινόταν να ήταν πρόθυμος πριν και μετά. Έλεγε ας παρέλθει αυτό το πικρό ποτήρι και επίσης βασανιζόταν πάνω στον σταυρό.
Διαφορετικά πιστεύω θα ήταν μαζοχισμός να είναι ευχαριστημένος κάποιος με τον πόνο, την εξαθλίωση ή την σκέψη ότι πρόκειται να χάσει την ζωή του, δίνοντας το αίμα του στους θεούς και γινόμενος σουβλάκι.
Όταν μιλάς για θυσία, σημαίνει πως νιώθεις τον πόνο ότι κάτι θα δώσεις αναγκαστικά και αυτό δεν σου αρέσει. Το κάνεις υπό πίεση και όχι με χαρούμενη θέληση.
Σχετικά με τον μύθο του Σωκράτη, που ήπιε το κώνιο, πιστεύω συμβαδίζει με τα πιστεύω του. Αυτός ως ιδεαλιστής μισούσε τον φυσικό κόσμο και την ύλη, ήθελε να μεταφερθεί στον κόσμο των ιδεών. Επομένως εδώ δεν πρόκειται για θυσία, αλλά για απαλλαγή από την ενοχλητική σάρκα. Πλησιάζει την Βουδιστική σκέψη.