- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 δεν εμφανίστηκε τελικά ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
καλα κάνεις και είσαι ενάντια των θρησκειών,διοτι και ο Θεός δεν ήθελε πολλές θρησκείες να υπάρχουν εξαρχής στην ανθρωποτήτα,παρα μόνο μία:Την Ορθοδοξία!Αλλα οι άνθρωποι βλέπεις έχουν το αυτεξούσιο να δημιουργούν και να ακολουθούν διαφορετικές δοξασίες απο τις αληθινές και να πλανούν και να πλανούνται...Αναφαίρετο δικαιωμα τους άλλωστε,και ο ίδιος ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας με ακολουθήσει....
quote:
ο Θεός δεν ήθελε πολλές θρησκείες να υπάρχουν
Tον ρώτησες???
quote:
ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας με ακολουθήσει....
Αλλιώς θα πας στην Κόλαση και θα σε βράζουν μέσα σε βαρέλια με κύβους knorr, θα σε ψήνουν σε μια μεγάλη ψησταριά και θα σε βασανίζουν... και όλα αυτά ΑΙΩΝΙΑ!!!
Γιατί πάνω από όλα σας αγαπάμε!!!
Τώρα όποιος τολμά ας μην με ακολουθήσει (σκέφτηκε...).
quote:
ο Χριστός είπε όποιος θέλει ας με ακολουθήσει....
σκέφτηκες ποτέ εάν η πραγματικότητα είναι ότι από τη μία έχει όντως "βαρέλια με κύβους knorr" και από την άλλη όχι και ότι ο μόνος που το γνωρίζει αυτό είναι ο Χριστός διότι είναι Θεός, πώς ακριβώς θα μπορούσε κατά τη γνώμη σου να το διατύπωνε για να σου πει την αλήθεια από τη μία και να μην επηρέαζε το αυτεξούσιο σου από την άλλη;
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Sesotris,
καλα κάνεις και είσαι ενάντια των θρησκειών,διοτι και ο Θεός δεν ήθελε πολλές θρησκείες να υπάρχουν εξαρχής στην ανθρωποτήτα,παρα μόνο μία:Την Ορθοδοξία!
Ακριβώς την ίδια απάντηση με σένα φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε, θα μου έδινε ο Εβραίος, ο Μουσουλμάνος, ο Ινδουιστής, ο Σιντοϊστής κλπ, φυσικά ο καθένας για τη δική του θρησκεία, την οποία θεωρεί σαν την μόνη αληθινή.
*
quote:
σκέφτηκες ποτέ εάν η πραγματικότητα είναι ότι από τη μία έχει όντως "βαρέλια με κύβους knorr" και από την άλλη όχι και ότι ο μόνος που το γνωρίζει αυτό είναι ο Χριστός διότι είναι Θεός, πώς ακριβώς θα μπορούσε κατά τη γνώμη σου να το διατύπωνε για να σου πει την αλήθεια από τη μία και να μην επηρέαζε το αυτεξούσιο σου από την άλλη;
Χαίρομαι που ρωτάς! Και ποιό πολύ θα χαιρόμουν εάν μου απάνταγες ειλικρινά την άποψη σου σε αυτό...
Λέγοντας για την Κόλαση για τα αιώνια βασανιστήρια, δεν επηρεάζει το αυτεξούσιο πλαγίως και υποσυνείδητα???
Edited by - Dr_Denis on 06/08/2013 01:40:11
quote:
Χαίρομαι που ρωτάς!
και εγώ θα χαιρόμουν αν απαντούσες.
quote:
Και ποιό πολύ θα χαιρόμουν εάν μου απάνταγες ειλικρινά την άποψη σου σε αυτό...
Λέγοντας για την Κόλαση για τα αιώνια βασανιστήρια, δεν επηρεάζει το αυτεξούσιο πλαγίως και υποσυνείδητα???
Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι πάντως το δικό σου αυτεξούσιο δεν το επηρέασε καθόλου
quote:
και εγώ θα χαιρόμουν αν απαντούσες.
Ok θα απαντήσω, αν και νομίζω ότι εννοείται η απάντηση...
Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι απευθύνεται σε ανθρώπους , έτσι δεν υπάρχει μέσος τρόπος του θανάτου.
Δηλαδή, δεν υπάρχει λίγο πεθαμένος.
Συνεπώς μιλάς ξεκάθαρα!!! Εφόσον πιστεύεις ότι εάν δεν σε ακολουθήσω θα πάω στην κόλαση, πες το μου το χύμα όσο σκληρό και να είναι.
Όπως έκαναν και άλλες θρησκείες/λατρείες.
Αλλά εδώ υπάρχει μεθόδευση... τι εννοώ???
Ναι μεν θα πάτε στην κόλαση εάν δεν με ακολουθήσετε, ότι ισχύει και με τις υπόλοιπες, αλλά εδώ έχουμε +1 μπόνους...
Σας αγαπάμε!!! Και γι'αυτό δεν είμαστε τόσο σκληροί απέναντί σας και όποιος θέλεις μας ακολουθεί.
Έτσι η στρατηγική του Χριστιανισμού λειτουργούσε σε δύο επίπεδα, υποσυνείδητα η κόλαση και συνειδητά "η αγάπη" και "όποιος θέλει ακολουθεί".
Άρα γινόταν πιο δεκτική στο κοινό. Διπλό χτύπημα!!!
quote:
Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι πάντως το δικό σου αυτεξούσιο δεν το επηρέασε καθόλου
Όσο ήμουν παιδί όπου το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας ήταν με την γιαγιά και τον παππού... ναι μου επηρέασε το αυτεξούσιο.
Διότι η γιαγιά ήταν και είναι με το σταυρό στο χέρι...
Και εδώ έρχεται μια διαπίστωση (από προσωπική εμπειρία)... Αυτό το δημιούργημα του Χριστιανισμού περί αγάπης συνειδητά και Κολάσεως υποσυνείδητα μπορεί και περνάει πολύ πιο εύκολα σε παιδιά!!!
Άρα ήξερε τι έκανε το τμήμα Marketing του Χριστιανισμού!!! ![]()
Τα παιδιά είναι το μέλλον και καλό είναι να απευθυνθούμε σε αυτά!!!
Όσο μεγάλωνα άρχισα να διαβάζω και τις αντίθετες απόψεις, βιβλία άλλων θρησκειών, ιστορία, όταν πέρασα στην σχολή έκανα διαλόγους με καθηγητές, άρχισα να βλέπω μια άλλη οπτική γωνία.
Και έχω να πω ότι είναι λάθος η άποψη ότι η θετική επιστήμη απορρίπτει τον Θεό...
Έτσι το δικό μου αυτεξούσιο διαμορφώθηκε και συνεχίζεται να διαμορφώνεται γιατί δεν φοβάμαι να αναθεωρήσω.
Μπορεί να ξαναβρεθώ στην αρχή, αλλά θα έχω κάνει ένα ταξιδι μέχρι τότε...
quote:quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Sesotris,
καλα κάνεις και είσαι ενάντια των θρησκειών,διοτι και ο Θεός δεν ήθελε πολλές θρησκείες να υπάρχουν εξαρχής στην ανθρωποτήτα,παρα μόνο μία:Την Ορθοδοξία!
Ακριβώς την ίδια απάντηση με σένα φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε, θα μου έδινε ο Εβραίος, ο Μουσουλμάνος, ο Ινδουιστής, ο Σιντοϊστής κλπ, φυσικά ο καθένας για τη δική του θρησκεία, την οποία θεωρεί σαν την μόνη αληθινή.
*
E,οι άλλοι είναι δυστυχώς πλανεμένοι,τι να κάνουμε τωρα;Του αρέσει νομίζεις του Θεού που υπάρχουν τόσες θρησκείες στον κόσμο;Όχι βέβαια!Αλλα η αλήθεια,και νομοτελειακά να το πάρεις,βρίσκεται μόνο σε μία!Αρα,αφήνουμε τα πράγματα όπως είναι και ελπίζουμε σε έλεος του Θεού για τους αλλόθρησκους!Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
quote:
Συνεπώς μιλάς ξεκάθαρα!!! Εφόσον πιστεύεις ότι εάν δεν σε ακολουθήσω θα πάω στην κόλαση,πες το μου το χύμα όσο σκληρό και να είναι.
Όπως έκαναν και άλλες θρησκείες/λατρείες.
"ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ΄ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς" (Ἰωάνν. κεφ. η΄ στίχ. 12).
Ποιο χύμα δεν γίνεται!