- Μια παραξενη αντιδραση ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
πολλες φορες.Εχω δυο γατες,και περιπου πριν δυο εβδομαδες συνεβει αυτο που λετε.Η γατα μου ξαφνικα μεσα στο σαλονι ενω εβλεπα τηλεοραση
αρχισε να κοιτα τρομαγμενη κατι αορατο το οποιο πετουσε μεσα στο χωρο,γιατι παρατηρησα τα αυτια της που τα κουνουσε νευρικα και εμοιαζε πολυ φοβισμενη,τοσο που με την αντιδραση της φοβισε και μενα
Μια αλλη φορα πριν καιρο ετηχε και ηρθε μια τσιγγανα απο αυτες τις πλανοδιες που πουλανε χαλακια κ.τλ. και ταυτοχρονα λενε και τη μοιρα,το χερι κ.τ.λ.Η μητερα μου την κερασε καφε και κοιτουσε την πραματια της ενω ο γατος μου ηταν κρυμενος κατω απο την πολυθρονα,φοβισμενος.Ξαφνικα πεταχτηκε απο κατω πηδηξε πανω στο χερι της την γρατζουνησε και εφυγε σφαιρατος.Οντως οι γατες νιωθουν το κακο ειτε ειναι πνευμα ειτε ειναι ανθρωπος.Μη ξεχνατε οτι στο μεσαιωνα
τις θεωρουσαν οργανα του διαβολου ειδικα τις μαυρες μια δεισιδαιμονια
που φτανει ως τις μερες μας
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
Σήμερα ξαναμπήκα στο site και είδα την απάντηση σου. Αν θυμάσαι, περίπου τι ώρα ο γατούλης σου έκανε τα ίδια με τον δικό μου; Ο δικός μου έκανε αυτά τα περίεργα στις 23/12 στις 9:30 το βράδυ.
Στον σεισμό του ούτε εγώ 99 είχα τον γάτο μου. Πέρσι όμως που νομίζω ότι είχε γίνει ένας μικρός σεισμός 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα, ο γατούλης μου ροχάλιζε μαζί μας στο κρεβάτι. Κανείς μας δεν πηρε χαμπάρι.
Συνοπτικά, τις ενήλικες γάτες πιθανόν να μην τις χωράει το δωμάτιο ενώ γάτες που δεν έχουν φτάσει στην ωρίμανση μπορεί να εκδηλώνουν πανικό για τα "αίσχη" που γίνονται εκεί έξω.
Δεν απορρίπτω το ότι τα ζώα βλέπουν πράγματα που εμείς πιθανόν να προσπερνάμε, μάλιστα συμφωνώ, αλλά ας προσθέσουμε την παράμετρο που ανέφερα όταν αναλύουμε την συμπεριφορά του κατοικίδίου μας.
My Karma ran over your Dogma ![]()
Η δικες μου εμπειριες ηταν μεχρι τωρα μονο με σκυλους καθως ηταν το μονο ζωο που ειχαμε στο σπιτι. Ιδιαιτερες αντιδρασεις δεν υπηρχαν πριν απο σεισμους η σε θανατους αλλα θα συμφωνησω στο οτι ηταν (και ειναι ο σκυλος που εχω) τρομεροι κριτες χαρακτηρων!
Τελευταιους μηνες με εχει υιοθετησει ενας γατος, ειναι η πρωτη φορα στην ζωη μου που εχω βρεθει τοσο κοντα σε γατο και ομολογω οτι παρατηρωντας την συμπεριφορα του βλεπω πως ειναι πολυ πιο ευαισθητα απο τα σκυλια. Και ο δικος μου εχει την ταση να καρφωνει την ματια του στο χωρο σαν να παρατηρει κατι που εγω δεν μπορω να δω. Στην αρχη με τρομαξε αυτη η αντιδραση τωρα απλα το εχω δεχτει σαν κατι φυσιολογικο. Μεχρι στιγμες αγριες αντιδρασεις ή αδιακαιολογητες δεν εχει - αλλα ειναι μικρουλης ακομα οποτε το μελλον θα δειξει.
Μην ξεχναμε οτι οι γατες θεωρουνται προστατες και χωριζονται σε κατηγοριες αναλογα με το χρωμα τους. Δεν θυμαμαι ολες τις κατηγοριες, σιγουρα ομως οι γκριζες γατες θεωρουνται απο τους πολυ πιστους προστατες σε αντιθεση με τις λευκες γατες οι οποιες θεωρουνται απιστευτα ανεξαρτητες αλλα αν καταφερει καποιος να κερδισει την ευνοια τους ειναι πολυ δυναμικοι προστατες...
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Με ενδιαφέρει πολύ αυτό για τις γάτες-προστάτες. Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες ;
Ο γατούλης μου είναι άσπρος με μαύρες βούλες. Εντάσσεται σε κάποια κατηγορία;
Λοιπόν όσα έχω διαβάσει για τις γάτες καταλήγουν στο ότι το χρώμα του τριχώματος της κάθε γάτας παίζει ρόλο στις ιδιότητες της γάτας:
Κάποιες βασικές κατηγορίες είναι:
Η λευκή γάτα όπως προείπα η οποία θεωρείται να είναι απο τις πλέον ανεξάρτητες, κυκλοθυμικές και άτακτες. Δεν κερδίζεις εύκολα τον σεβασμό της και την εμπιστοσύνη της, όμως αν το καταφέρεις και συνεργαστεί μαζί σου έχει την ιδιότητα να απομακρυνει αρνητικές δυνάμεις και οντότητες.
Η κεραμιδόγατα η οποία λατρεύει το καλό φαγητό και τις κλεψιές! Εύκολα κερδίζεις την εμπιστοσύνη της και αν και δεν ειναι απο τις γάτες που έχουν αναπτυγμενη διαίσθηση ούτε και έχει ιδιαίτερα ταλέντα θα παραμείνει στο πλευρο του αφέντη της να τον υπερασπιστεί όταν νοιώσει ότι αυτος απειλείται.
Η γκρίζα γάτα η οποία θεωρείται υπερόπτης, αξιοπρεπείς και ακατάδεχτη. Έχει όμως μια διαίσθηση οξυδερκής και είναι αρκετά δυνατή ενάντια σε αρνητικές επιθέσεις. Αν καταφέρεις να κερδίσεις τον σεβασμο της σίγουρα έχεις ένα σύμμαχο πολύ δυνατό...το δύσκολο είναι να διατηρήσεις τον σεβασμό της όμως!!! Αυτό το ξερώ εκ πείρας καθως ο γατος μου ανήκει σε αυτή την κατηγορία και όντως είναι απίστευτα υπερόπτης και αξιοπρεπείς και ας είναι μόνο λίγων μηνών.
Η μαύρη γάτα η οποία είναι όπως όλοι ξέρουμε απίστευτα πονηρη και έξυπνη μπορεί όμως κάποιος να την κερδίσει αρκετά εύκολα. Όπως είναι γνωστό είναι η αγαπημένη των μαγισσων και αυτό γιατί έχει αναπτυγμένη την διαισθησή της και είναι συνεργάσιμη.
Θα έχει ενδιαφερόν να παρατηρήσουμε λίγο τα μικρά αυτά τετραποδα και να δούμε κατα πόσο όντως οι γάτες ίδιου χρώματος παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά ![]()
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Edited by - Mara on 29/12/2003 13:50:19
Μαρα ενδιθαφερερον αυτο που λες αλλα καταρχην να σε καλωςορισω στο φτωχικο μου ποστ :).
Εμενα ο γατος μου ειναι μαυρος αλλα εχει που και που ασπρες τριχιτσες
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
[quote] [/αισθάνομαι ασφάλεια. Είναι αστείο, γιατί σε τι μπορεί να με προστατέψει ένα μικρό ζωάκι; quote]
Narya, να σε προστατέψει ίσως όχι. Να σε προειδοποιήσει όμως ναι.
Σημαντικό!
[quote] [/οσο αναφορα τον θανατο ισως τα ζωα να νοιωθουν και τον δικο τους γιατι απο δικη μου εμπειρια και απο εμπειριες φιλων μου μερικα απο αυτα ειδικα τα γερασμενα καποια στιγμη εφευγαν απο το σπιτι και μετα απο λιγες μερες απλα τα εβρισκαν νεκρα. quote]
Μπορεί να μην είναι κανόνας, αλλά είναι γεγονός ότι κάποια από αυτά, υπό ορισμένες ίσως συνθήκες και αναλόγως της σχέσης που έχουν αναπτύξει με τους ανθρώπους τους , να αντιλαμβάνονται την έλευση του θανάτου και να περνούν με τον τρόπο τους, το σχετικό μήνυμα.
Κάποτε - ήμουν μικρή - στην αυλή μας μαζεύτηκε μία γατούλα με τα τέσσερα μικρά της. Υιοθέτησαν την αυλή μας κι' εμείς αναλάβαμε την "κηδεμονία" τους. Ένα από αυτά, ήταν αγριμάκι. Δεν μας άφηνε να το πλησιάσουμε. Κάποτε, επέστρεψε στην αυλή με ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι του. Εκείνο το βράδυ, μας πλησίασε και μας άφησε να το περιποιηθούμε. Του βάλαμε μπεταντίν και σκοπεύαμε να το πάμε στο γιατρό την επομένη. Σε κάποια στιγμή όμως, το γατάκι σηκώθηκε να φύγει. Το άφησα μόνο και μόνο για να παρακολουθήσω την κίνησή του και να εκτιμήσω την κατάστασή του γιατί φαινόταν πραγματικά πολύ κακοποιημένο. Καθώς το παρακολουθούσα να απομακρύνεται, το βλέπω να σταματάει, γυρίζει το κεφαλάκι του, μας κυττάει και βγάζει μία σύντομη αλλά σπαρακτική φωνούλα. Ο πατέρας μου είπε "Ο κινέζος -το όνομά του- ήρθε να μας χαιρετήσει και πάει να πεθάνει μακριά από την αυλή. Έτσι έγινε ... Πάνε τόσα χρόνια δεν μπορώ να το ξεχάσω. Ο πατέρας μου έχει μεγαλώσει στην επαρχία και ξέρει πολύ καλά τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των ζώων.
[quote] [/Επίσης,εκτός από τα καθήκοντα φύλαξης (όταν δεν κοιμάται!) τον εμπιστεύομαι απόλυτα σαν κριτή των ανθρώπων.Όταν ο σκύλος μου δείχνει να συμπαθεί κάποιον,τότε είναι καλός άνθρωπος. Αντίθετα,έδειχνε να αντιπαθεί έναν συγκεκριμένο φίλο μου,ο οποίος με πρόδωσε!
quote]
ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!
Ωραια η ιστορια σου και να σο πω την αληθεια με συγκινισες
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί