ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια παραξενη αντιδραση ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μια παραξενη αντιδραση ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ypokinitis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
YpokinitisΜέλος
20/12/2003, 03:43:15
Μπηκα τετοια ωρα ιντερνετ και σιγκεκριμενα σε αυτο το φορουμ γιατι πριν λιγο μου συνεβει κατι και θα ηθελα να ρωτησω αμα εχει τιποτα το "παραξενο". Ξυπνησα πριν λιγο, δηλαδη τις 03:00 και εβαλα να παιζει μουσικη για να με παρει πιο γρηγορα ο υπνος και παραλληλα εβαλα και τον γατο μου κατω απ'το σεντονι για να με ζεστανει.
Ξαφνηκα ο γατος μου πεταχτηκε κατω απο το σεντονι, κατεβικε στο πατωμα και κοιταζε την πορτα(που ηταν κλειστη) και μουγκριζε. Εγω, νομιζοντας πως μπηκε καποιος αμεσως αρπαξα ενα βαρακι για προστασια και ανοιξα την πορτα. Ανοιξα ολα τα φωτα του σπιτιου αλλα δεν βρηκα τιποτα. Την στιγμη που ο εγω εψαχνα ο γατος μου δεν ειχε βγει καθολου απο το δωματιο. Αυτο του εχει ξανασυμβει μια αλλη μερα, 24:00 περιπου πριν παω να κοιμιθω. Εκει που πηγα να ξαπλωσω, αρχισε να μουγκριζει και να κοιταει την πορτα. Βγηκα να δω, αλλα δεν υπηρχε τιποτα. Ακομα και τοτε ο γατος μου δεν ειχε βγει καθολου απο το δωματιο.
Τωρα, εχει ηρεμισει και κοιματε.
Οποιος ξερει ας μου απαντισει για το τι εγινε.

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

naryaΜέλος
20/12/2003, 09:23:50
Μου έχει συμβεί και εμένα αρκετές φορές ο γατούλης μου εκεί που γουργουρίζει κουρνιασμένος να πεταχτεί ξαφνικά στα καλά καθούμενα και να τρέξει προς την πόρτα. Περισσότερο μου το κάνει με την εξωτερική πόρτα της κουζίνας που έχει τζάμι και κάθεται και κοιτάει το σκοτάδι. Ανάβω τα φώτα του κήπου να δω τι είναι και δεν βλέπω ούτε ακούω τίποτα. Μήπως βλέπει κάτι που δεν μπορούμε να δούμε εμείς; Το κάνει πάντα βράδυ. Επίσης στο δωμάτιο στα καλά καθούμενα 2-3 φορές βράδυ έχει πεταχτεί εκεί που είναι κουριασμένος πάνω μας και έχει κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι. Και δεν έβγαινε με τίποτα, μέχρι που βαρεθήκαμε να τον φωνάζουμε να βγει και κλείσαμε τα φώτα, αλλά πάλι δεν βγήκε.

YpokinitisΜέλος
20/12/2003, 13:42:13
ναι..λενε πως τα ζωα εχον την δυνατοτητα να βλεπουν τα φαντασματα.
Ομως....μηπως τα νιωθουν? Τα φαντασματα δεν αποτελουνται απο ενεργεια?

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

22/12/2003, 12:34:41
Καλημέρα σε όλους και όλες .
Φίλε Υποκινητή, ίσως το περιστατικό που αναφέρεις να περικλείει κάποιο μυστήριο, ίσως και όχι . Τ α ζώα έχουν κάτι σαν αυτό που θα αποκαλούσαμε "έκτη αίσθηση" και ίσως αντιλαμβάνονται πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, ή έχουμε ξεχάσει ότι μπορούμε να κάνουμε και να δούμε.
Θυμάμαι ένα παρόμοιο "περιστατικό" στο χωριό της μητέρας μου:
Ένα καλοκαιρινό βράδυ το σκυλί του γείτονα γαίγιζε ΕΠΙΜΟΝΑ και δυνατάλ, δεν άφηνε κανένα στην γειτονιά να κοιμηθεί. Τότε, η γιαγιά μου (πέθανε πριν χρόνια σε ηλικία 100 ετών) είπε κ΄'ατι που νθα μου μείνει για πάντα αξέχαστο:
"Κάποια ψυχή φεύγει για το Μεγάλο ταξίδι απόψε. Καλό Παράδεισο".
Την επόμενη μέρα το πρωί, μόλις σηκώθηκα, έμαθα πως μια γειτόνισα είχε πραγματικά ξεκινήσει το βράδυ το Μεγάλο της Ταξίδι"........................

Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ΚΙ Η ΓΗ ΤΟΝ ΕΤΡΟΜΑΖΕΙ,
ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΚΕΠΑΣΕΙ.......

naryaΜέλος
22/12/2003, 14:46:32
Σίγουρα τα ζώα έχουν 6η αίσθηση. Ο γάτος μας καταλαβαίνει πότε θα φύγουμε ταξίδι 2 μέρες πριν χωρίς να ετοιμάζουμε βαλίτσες ή τίποτα. Ίσως λοιπόν να βλέπουν φαντάσματα-ψυχές ή να τα αισθάνονται.

cobraΝέο Μέλος
22/12/2003, 15:09:59
παντος αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οταν εγινε ο μεγαλος σεισμος του 99
ο γατος ενος φιλου εκανε σαν τρελος λιγα λεπτα πριν αρχισε και ετρεχε μεσα στο σπιτι παντος το σιγουρο ειναι οτι ο γατος σου κατι αισθανοταν
την ωρα αυτη

22/12/2003, 15:21:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Ypokiniti (ΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΣ) ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ.
ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ.
ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΑΝΕ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΕΤΑΓΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΗ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΦΕΥΓΕ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΜΕΤΡΑ.

Ε ΠΛΕΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕBΓΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.

ΜΕΤΑ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΕΙΑ ΠΕΘΑΝΕ......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

YpokinitisΜέλος
22/12/2003, 20:02:17
cobra ατο που λες εχει εξηγιθει επιστημονικα. Τα ζωα λεει ειναι ευαισθητα στις ηλεκτρικες (αμα δεν κανω λαθος)δονισεις που εκπεμπονται απο την γη.
Avatargr χμμ....πολυ ενδιαφερον αυτο που λες. Σε εσενα τουλαχιστον ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα.
Εγω τι να πω που ο γατος μου αντιγραει καθε 00:00-04:00 λιγο πιο βιαια;;

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

iolieΝέο Μέλος
23/12/2003, 13:50:07
Γεγονός ότι τα ζώα αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα που εμείς τα "λογικά" όντα δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μέσα από τις πέντε αισθήσσεις μας.

Όμως, ειδικά για τα αιλοροειδή, θα έλεγα ότι έχουν αυτή την ιδιότητα ίσως περισσότερο ανεπτυγμένη από όλα τα άλλα. Είναι υπάρξεις μυστηριακές. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι λατρεύτηκαν από λαούς που ενασχολήθηκαν με τον αποκρυφισμό, π.χ. στην αρχαία Αίγυπτο. Αντίθετα, στην τεχνοκρατική δύση, η γάτες δεν είναι και τόσο πολύ αρεστές και ίσως, από πολλούς, να είναι μισητές.

Φοβάμαι ότι βγήκα λίγο εκτός θέματος.
Στο θέμα μας :
Έχω μία γάτα. Την έχω μεγαλώσει, ζω μαζί της οκτώ χρόνια.
Είναι η συντροφιά μου, αλλά, και ο φύλακάς μου.
Νοιώθω ασφάλεια γιατί ξέρω πως αντιλαμβάνεται οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στο χώρο μου και και με προειδοποιεί.
Ναι δεν είναι υπερβολή.
Πέντε - δέκα λεπτά πριν χτυπήσει η πόρτα, η γάτα μου το αντιλαμβάνεται. Όταν είναι κάποιος γνωστός με τον οποίο έχει καλές σχέσεις, η μητέρα μου ή ο φίλος μου συνήθως, κάθεται πίσω από την πόρτα και περιμένει ανυπόμονα.
Άν είναι ξένος, π.χ. διανομέας, σηκώνεται και κρύβεται.

Τα βράδυα κοιμάται ήσυχα. Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει κάτιαντίστοιχο με αυτό που πριγράφει ο avatar για να τη διεγείρει.
Όμως, κάποιες στιγμές, εκεί που καθόμαστε πλάι πλάι ήσυχα, κυρίως βράδυα, βλέπω τα ματάκια της να καρφώνονται στο πουθενά, σα να βλέπουν κάπου που εγώ δεν μπορώ να εισχωρήσω. Μετά, την παρακολουθώ να ακολουθεί με το βλέμα της κάτι που κινείται στο χώρο.
Αυτό συμβαίνει συχνά και για αρκετή ώρα, ώσπου, επανέρχεται στη βολή μας.

Δεν είναι υπερβολή ούτε παιχνίδι της φαντασίας μου.
Όμως, δεν φοβάμαι και τούτο γιατί η γάτα μου είναι ήρεμη.
Άρα, δεν είναι κάτι κακό αυτό που μερικές φορές παρακολουθεί να κινείται ανάμεσά μας.

Τέλος πάντων, ήθελα να καταλήξω στο γεγονός ότι για μένα η γάτα μου είναι ένα "ενδιάμεσο" που εμπιστεύομαι απόλυτα.

23/12/2003, 15:33:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ/Η ΙΟΛΗ ΚΑΙ Ypokiniti ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΗΡΕΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΝΑ...

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ.

ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

YpokinitisΜέλος
23/12/2003, 19:16:53
avatar πραγματι ειναι πολυ παραξενο αυτο που λες.
iolie αυτο που λες, δηλαδη για το οτι η γατα κσου κοιταει στο πουθενα..το κανει και ο δικος μου γατος.

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

CyLightΜέλος
24/12/2003, 01:26:47
quote:

avatar πραγματι ειναι πολυ παραξενο αυτο που λες.
iolie αυτο που λες, δηλαδη για το οτι η γατα κσου κοιταει στο πουθενα..το κανει και ο δικος μου γατος.

ε δεν θα το πιστεψετε!!! και η γατα μου το ιδιο κανει, οχι συνεχεια αλλα αρκετα συχνα (ειδικα τη νυχτα)...

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

naryaΜέλος
24/12/2003, 08:58:07
Καλημερούδια,

Κι ο δικός μου γάτος κοιτάει το κενό πολύ συχνά!

Το έκανε και χθες το βραδάκι και τα χρειάστηκα. Ήμουν μόνη, ο καιρός χάλια και ξαφνικά ο γατούλης μου πηδάει στο τραπέζι της κουζίνας, στυλώνει το βλέμα στο πορτάκι του και νιαούριζε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι κάποια άλλη γάτα θα είχε πάει από την εξωτερική πλευρά της πορτούλας για να μπει στο σπίτι. Ανάβω τα φώτα του κήπου, κοτάω από την πόρτα της κουζίνας. Ούτε γάτα,΄ούτε τίποτα. Ο γατούλης μου τα ίδια. Για 10' ακίνητος στην ίδια θέση να νιαουρίζει (όχι όμως ενοχλητικά). Ξανακοιτάω τίποτα. Μετά τα 10' κατεβαίνει από το τραπέζι και συνεχίζει το φαγητό του σαν να μην συνέβη τίποτα. Τι ήταν τώρα αυτό; Ο Θεός κι η γατοψυχή του το ξέρουν.

Φίλη iolie, έχω τον γατούλη μου 3 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι μόνη μου (αρκετά συχνά γιατί ο άντρας μου λείπει συχνά σε ταξίδια) άλλά είναι ο γατούλης μου στο σπίτι αισθάνομαι ασφάλεια. Είναι αστείο, γιατί σε τι μπορεί να με προστατέψει ένα μικρό ζωάκι; Όμως ψυχολογικά αισθάνομαι πολύ καλά όταν είναι σπίτι.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

YpokinitisΜέλος
24/12/2003, 13:32:58
narya και σε εμενα χτες το ιδο εγινε! Ξαφνηκα αρχισε να γριλιζει και να μην κινητε καθολου...

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

AnounakisΜέλος
24/12/2003, 18:37:15
πρέπει να πάρω γάτα και γρήγορα...
μαύρη με κόκκινα μάτια

ουυυυ...
UFOΜέλος
24/12/2003, 21:44:55
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΑΥΡΙΟ....

YpokinitisΜέλος
24/12/2003, 23:19:30

Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί

akpeΜέλος
26/12/2003, 01:29:36
Καλησπέρα και απο εμένα παίδες, χαμένος για μεγάλο διάστημα αλλα δεν είχα υπολογιστή :/

Στο θέμα μας:
Όντως τα γατιά ή τα σκυλιά αισθάνονται και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απο εμάς. Όταν παλιότερα πήγαινα σχολείο στο ψυχικό, το σχολικό λεωφορείο ξεκινούσε, ανάλογα με την ημέρα, 3 ή 4 το απόγευμα και έφτανε σπίτι μου περίπου μια ώρα μετά. Ο γάτος μου ανέβαινε και καθότανε έξω απο την εξώπορτα μας την στιγμή που έφευγα απο εκεί κάθε μέρα.

Υποκινητή, ο γάτος σου πολύ απλά είδε κάτι που τον τρόμαξε. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι είδε κάποιο πνεύμα ή κάτι παρεμφερές, υπάρχουνε πολλά πράγματα γύρω μας τα οποία δεν μπορούμε να αισθανθούμε ή να δούμε.

Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.gpw.cjb.net

endoramaΜέλος
26/12/2003, 05:31:27
προσωπικα πιστευω οτι γενικα τα ζωα εχουν αισθησεις και βλεπουν πραγματα τα οποια ο ανθρωπος δεν μπορει να αντιληφθει

μου εχει τυχει πολλες φορες να δω μια γατα να παρακολουθει την κινηση ενος πραγματος το οποιο βεβαια δεν υπαρχει (για τα ματια μας)

cobra οσο αναφορα τον σεισμο απο την προηγουμενη μερα οι σκυλοι της γειτονιας ειχαν λυσαξει στο γαβγισμα και ο σκυλος μου ηταν γενικα πολυ ανησυχος κυριολεκτικα δεν τον χωραγε ο τοπος

εχω ακουσει οτι οι σκυλοι νοιωθουν καποιον επερχομενο σεισμο μαλλον απο της μικροδονησεις(?) (δεν θυμαμαι ακριβως τι παιζει)

AVATARGR ισως να ενοιωσε τον θανατο ή να τον μυρισε παντως δεν θεωρω τυχαια την συμπεριφορα του σκυλου σου.

ο δικος μου σκυλος πολλες φορες οταν με βλεπει να φευγω με την μηχανη μου αρχιζει και κλαιει με τετοιο τροπο που με ανατριχιαζει με κανει να νομιζω οτι δεν θα ξαναγυρισω

αλλα ειμαι της αποψης (οσο ηλιθιο και αν ακουγεται) οτι απλα ανησυχει.

οσο αναφορα τον θανατο ισως τα ζωα να νοιωθουν και τον δικο τους γιατι απο δικη μου εμπειρια και απο εμπειριες φιλων μου μερικα απο αυτα ειδικα τα γερασμενα καποια στιγμη εφευγαν απο το σπιτι και μετα απο λιγες μερες απλα τα εβρισκαν νεκρα.

αν καταλαβαιναμε τα ζωα θα μαθαιναμε πολλα πραγματα

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

Darkangel_78Μέλος
26/12/2003, 15:53:48
Γειά σας και από μένα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Να σας πω και γω κάποια περιστατικά με το σκύλο μου.Είναι ημίαιμο αρσενικό 8 ετών (ένα κουκλί).
Λοιπόν,το '99 που έγινε ο μεγάλος σεισμός,το σκυλί από το πρωί ήταν σαν άρρωστο.Πολύ νευρικός,γάβγιζε με το παραμικρό (ενώ συνήθως είναι ήσυχος) και με ακολουθούσε συνεχώς.Τηλεφώνησα στην κτηνίατρο κατά τις 10 το πρωί και η απάντηση της ήταν η εξής: "Όλα τα σκυλιά το ίδιο πράγμα έχουν πάθει σήμερα!!".
Ένας φίλος που είχε χρυσόψαρα,τα είδε να κολυμπούν πολύ κοντά στην άμμο του ενυδρείου,σχεδόν σέρνονταν.Τα είδα και γω και με βεβαίωσε ότι κάτι κακό θα συνέβαινε.
Όταν έγινε ο σεισμός κατά τις 3 το μεσημέρι,ήμουν στο κέντρο και κινδύνεψα από πράγματα που έπεφταν.Όταν ηρέμησαν τα πράγματα και γύρισα ασφαλής σπίτι μου,το σκυλί επιτέλους είχε ηρεμήσει.

Επίσης,εκτός από τα καθήκοντα φύλαξης (όταν δεν κοιμάται!) τον εμπιστεύομαι απόλυτα σαν κριτή των ανθρώπων.Όταν ο σκύλος μου δείχνει να συμπαθεί κάποιον,τότε είναι καλός άνθρωπος. Αντίθετα,έδειχνε να αντιπαθεί έναν συγκεκριμένο φίλο μου,ο οποίος με πρόδωσε!
Είμαι 99% βέβαιη ότι βλέπουν αύρα,άρα και άλλα πράγματα που οι άνθρωποι δε μπορούν να δουν,όμως ας μη ξεχνάμε ότι τα σκυλιά και τα γατιά έχουν καλύτερη ακοή,όραση και όσφρηση από εμάς.Οπότε ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί αλλά και παρατηρητικοί.Τα ζώα έχουν πολλά να μας μάθουν!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"