- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εκτός αν θεωρείς ότι με το να γίνεται κάποιος τέκτονας τότε ω του θαύματος έρχεται θεια επιφοίτηση και μεταμορφώνεται σε φιλόσοφο … (με όλο το σεβασμό) δεν νομίζω όμως ,έτσι δεν είναι;Η διδαχή ενός πράγματος (π.χ. ελευθέρια , ισοτης ,αδελφοτης) δεν σημαίνει την αυτόματη κατανόηση του από το διδασκόμενο
ποιός είπε ότι ισχύει αυτό; Συμφωνώ απολύτως με τον φίλο AVATARGR που αναφέρει
quote:
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ .... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
ΚΑΜΙΑ ΜΥΗΣΗ ΦΙΛΕ ThePriest ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.¨(ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ )
Για να το γενικεύσω λίγο, η γνώση μπορεί να προέλθει είτε από τον Τεκτονισμό, είτε από οποιαδήποτε θρησκεία ή φιλοσοφικό σύστημα. Ο στόχος είναι ό ίδιος για όλους (και ας μην είναι ορατός, βλέπετε όλοι διεκδικούν το απόλυτο της αλήθειας)...απλά το μέσο αλλάζει. Το οποίο μέσο εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του καθενός...Αλλο μέσο χρειάζομαι εγώ, πιθανώς άλλο εσύ και πιθανότατα άλλο, κάποιος άλλος.
Σε τελική ανάλυση προτού απορρίψουμε κάτι, καλό είναι να το δοκιμάσουμε (το καλό ή κακό κρασί για να το χαρακτηρίσεις έτσι, πρώτα το δοκιμάζεις...). Εάν δούμε ότι κάτι δεν μας κάνει...πάμε για άλλα.
Αρκεί να βγάλουμε τις τσίμπλες από τα μάτια μας.
Δυστυχώς υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση για τον Τεκτονισμό, κατά την ταπεινή μου όμως άποψη για αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι Τέκτονες.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (απλοί καθημερινοί άνθρωποι) που είναι Τέκτονες...και δεν το ξέρουν. Πως; Απλά ζουν Τεκτονικά (είπαμε Ελευθερία-Ισότης-Αδελφότης). Θα παραθέσω μία πολύ ωραία και με τεράστιο βάθος στιχομυθία που αναφέρεται στο τυπικό του Α΄βαθμού (για να προλάβω κάποιους, δεν αποκαλύπτω τίποτα τρομερά και φοβερά μυστικά, καθώς το τυπικό αυτό μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα στο Μοναστηράκι, ενώ η ίδια στιχομυθία αναφέρεται και στο βιβλίο του Τέκτονος Μαθητού του Wirth, σελ. 174)
Ερώτηση : Είσθε Τέκτων;
Απάντηση : Οι αδελφοί μου με αναγνωρίζουν ως Τέκτονα
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
Εάν ρωτήσετε κάποιον Τέκτονα (εννοείται που ξέρει), θα σας πει ότι πέραν της προσωπικής αναζήτησης και προσπάθειας για μάθηση που καταβάλεται από τον καθένα, σημαντικότατο ρόλο παίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των εργασιών (μιλάμε ουσιαστικά για τελετή). Τι σημαίνει αυτό; Οσο πιο καλά γίνει τόσο πιο θετική ενέργεια θα παραχθεί.
Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος εάν έχει πάει στο Άγιο Όρος και έχει παρακολουθήσει την λειτουργία. Δεν έχει καμμία σχέση με την οποιαδήποτε λειτουργία γίνεται αλλού.
quote:
Εκτός αν θεωρείς ότι με το να γίνεται κάποιος τέκτονας τότε ω του θαύματος έρχεται θεια επιφοίτηση και μεταμορφώνεται σε φιλόσοφο … (με όλο το σεβασμό) δεν νομίζω όμως ,έτσι δεν είναι;
-αν αγαπητέ πατέρα, κάποιος μπει στην ιατρική σχολή, γίνεται αυτόματα και γιατρός;
-κι αν ακόμη την τελειώσει, εχει γίνει γιατρός;
-κι όταν αρχίζει να θεραπεύει, και να πληρώνεται ΑΔΡΑ γιαυτό, είναι άραγε γιατρός;
γιατί πιστεύεις ότι οι τέκτονες θεωρούν τον εαυτόν τους φιλόσοφο;
και όλοι οι υπόλοιποι, που δεν ξέρουν καν να ακούνε τη γνώμη των άλλων, φιλόσοφοι δεν νομίζουν ότι είναι, μιας και τα ξέρουν όλα; φίλοι της σοφίας, και μάλιστα ΤΟΣΟ κολλητοί, που δεν θέλουν να ακούσουν μια άλλη γνώμη...
αυτή...που τα κατάφερε!
ποτέ δε μιλησα για μυηση , οποτε δεν καταλαβαινω γιατι ηδη δυο αναφερθηκαν σε κατι τετοιο σα να το ειχα πει εγω
Αληθεια πιστευετε οτι χωρις θρησκεια και φιλοσοφικα συστηματα ο ανθρωπος αδυνατει να αποκτησει γνωση;
Απολυτη αληθεια; ,καλα απαντηστε μου σας παρακαλω στο πρωτο και μετα βλεπουμε για το δευτερο...
φιλη αμαλια , το ιδιο πιστευω κι εγω με εσενα , ενας γιατρος πρεπει να αποδυκνειει οτι ειναι γιατρος..
αν καποιοι αυτοαποκαλουνται φιλοσοφοι, πρεπει να το αποδυκνειουν(ή μηπως οχι) εκτος αν εσυ τωρα δεν μπορεις να δεχθεις οτι μπορει ολοι οι τεκτονες να μην ειναι φιλοσοφοι
σε τι διαφωνεις ;
οσο για τους τεκτονες προσπαθησε να απαντησεις την παραπανω ερωτηση
Ευχαριστω..
Σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα ότι όλοι οι τέκτονες είναι φιλόσοφοι. Δεν θα ήμουν τουλάχιστον ανόητη εάν το έκανα; εσύ τι λες;
Υ.Γ. τσέκαρε και το email σου, μπορεί να σου έχουν στείλει μηνύματα ... π.χ. "έχετε ένα μήνυμα από ένα μέλος των εσωτερικά..." με διεύθυνση "εσωτερικά" ερχονται συνήθως αυτά τα μηνύματα. Εάν θέλεις ρίξε μία ματιά, άλλωστε εσύ το ζήτησες.
και βέβαια φιλικα,
Αμαλία
αυτή...που τα κατάφερε!
να σου αντιστρέψω την ερώτηση;
Εσύ πιστεύεις ότι χωρίς θρησκεία και φιλοσοφικά συστήματα ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει γνώση; Εάν ναι, πες μου που στηρίζεις αυτή την άποψη σου
Ευχαριστώ
Μήπως όλοι δεν έχουμε λίγο "τεκτονισμό" μέσα μας;
Με την έννοια ότι, αν έχουμε την ευκαιρία, θα υποστηρίξουμε κάποιον "δικό μας" (συγγενή, φίλο) ή θα κάνουμε κάποιο αντίστοιχο χατήρι;
Κι αν ο τεκτονισμός "οργάνωσε" αυτό το ένστικτο, είναι κακό αυτό;
quote:
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (απλοί καθημερινοί άνθρωποι) που είναι Τέκτονες...και δεν το ξέρουν. Πως; Απλά ζουν Τεκτονικά (είπαμε Ελευθερία-Ισότης-Αδελφότης).
Ελπίζω να σε καλύπτει
quote] Οι αδελφοί μου με αναγνωρίζουν ως Τέκτονα
[/quote]
Αδελφέ old tiger, η στιχομυθία αυτή απο μόνη της εμπεριέχει όλη την στάση ζωής ενός Τέκτονα.
Όπως και η: Αδελφοί μου, αναλάβατε τις θέσεις σας.
quote:
Μήπως όλοι δεν έχουμε λίγο "τεκτονισμό" μέσα μας;
Με την έννοια ότι, αν έχουμε την ευκαιρία, θα υποστηρίξουμε κάποιον "δικό μας" (συγγενή, φίλο) ή θα κάνουμε κάποιο αντίστοιχο χατήρι;
Κι αν ο τεκτονισμός "οργάνωσε" αυτό το ένστικτο, είναι κακό αυτό;
Αγαπητέ φίλε Ρέο,
ούτε κι εγώ είμαι "γνώστης" του τεκτονισμού, αλλά θα έλεγα ότι η υποστήριξη κάποιου "αδελφου", πράγμα το οποίο αποτελεί συστατικό του τεκτονισμού, δεν είναι ο "τεκτονισμός". Μέσα στον τεκτονισμό γίνονται πολλά άλλα πράγματα, που τον καθιστούν ως τεκτονισμό. Ο Θεός θεωρείται κατά την τεκτονική προσέγγιση ως ο αρχιτέκτον του σύμπαντος, οι δε άνθρωποι, ως οι αρχιτέκτονες του δικού τους οικοδομήματος, το οποίο εκπορέυεται και καταλήγει στο Θεό.
Οτι δήποτε θες να διαβάσεις που θα σε διαφώτιζε, μπορείς να το βρεις σε σελίδες όπως:
http://www.grandlodge.gr/periexo.html
http://freemasonry.bcy.ca/search.html
http://www.freemasonry.bcy.ca/links/masonic_links.html
Πολύ ενδιαφέρον και το site της μεγάλης στοάς της Καλιφόρνιας, αν σε ενδιαφέρει και ξέρεις καλά αγγλικά, μπορείς να το βρείς μέσα από την τελευταία από τις 3 διευθύνσεις.
φιλικά,
Αμαλία
αυτή...που τα κατάφερε!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Avallon ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΟΕΣ.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ,ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΗ ΑΠ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ..ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ Η ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ....
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ buda36gr ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Δ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ.
ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ....
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ...........
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ................
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ.
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΛΙΘΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ο τεκτονισμος ειναι μια
ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ
η ιδεα του τεκτονισμου ειναι
ΑΠΟΛΥΤΑ ΗΘΙΚΗ, ΦΩΤΟΓΟΝΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΑ
δεν εχει σχεση ουτε με υποχθονιους, ουτε με μαυρες μαγιες, ουτε με ο,τιδηποτε σκοτεινο και δολοπλοκιακο και συνομοσιολογικο του πρασαπτουν οι
ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ
βεβαια, πολλοι θ αναρωτιουνται, μα που ειναι οι τεκτονες να υποστηριξουν τη θεση τους απεναντι σε αυτες τις τρομερες κατηγοριες? αφου εχουν τετοια "δυναμη", γιατι δεν την χρησιμοποιουν?
μα διοτι φιλοι μου,
Ο ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.
Ο ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ
ισως παλι ενας τεκτονας με διαθεση χιουμοριστικη, να γελαει και λιγακι ακουγοντας αυτα που λενε για τους τεκτονες...
και να λεει απο μεσα του: ωρε μαυρη αγνοια που σας δερνει καημενοι...
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Από τις καλύτερες συζητήσεις που έχω διαβάσει στο εσωτερικά συμφωνώ με πολλούς / ες από εσάς εξ όσων οι πηγές μου ( τα βιβλία που έχω διαβάσει και οι κοινωνικές μου συναναστροφές ) μου επιτρέπουν να γνωρίζω .
Θα ήθελα να συμπληρώσω τα κάτωθι :
Α) Ο τεκτονισμός κατά την γνώμη της εκκλησίας αποτελεί αίρεση , βέβαια ο τεκτονισμός δεν ασχολείται με τις θρησκείες και όπως κάπου εδιάβασα «Αφήνει εις έκαστον των μελών του την ελευθερία των δοξασιών του και δια τούτον ουδεμίαν σχέση έχει προς τη θρησκεία» . Άρα πως γίνετε να είναι αίρεση και πως υψηλόβαθμοι παπάδες ήταν και είναι τέκτονες ;
Β) Για τον τεκτονισμό , ίσως λόγο του πέπλου σιωπής άρα και μυστηρίου που τον καλύπτει , αναφέρονται πολλά αναληθή όπως :
1. Οι τέκτονες κηδεύονται γυμνοί τυλιγμένοι με ένα σεντόνι ( σιγά μην είναι και μούμιες )
2. Στις τελετές μύησης πίνουν αίμα ( Οι άγγλοι τέκτονες πίνουν σερβιέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό ;;;; time for tea !!!! ) συγνώμη κυρίες μου .
3. Στα σπίτια τους έχουν μόνο μαύρα κεριά ( Τα χρωματιστά τα έχουν στο μπαλκόνι )
4. Για να γίνεις τέκτονας πρέπει να είσαι πλούσιος ( Παραδίδεις το βιβλιάριο καταθέσεων σου και το μπλοκ επιταγών στη στοά )
5. Οι τέκτονες έχουν μία κάρτα και για να μπουν κάπου χρησιμοποιούν αυτή την κάρτα μόνο έτσι μπαίνουν ( έχει και code bar ? )
6. Εάν φύγεις από τη στοά σε σκοτώνουν ( γι αυτό έχει ανέβει ο αριθμός των φόνων )
7. Απαγορεύετε να πεις οποιαδήποτε πληροφορία ( και τα site στο internet γιατί υπάρχουν ;; )
8. Δε δέχονται γυναίκες ( και ο μικτός τεκτονισμός τι είναι ; )
9. Τους λένε μασόνους γιατί αλληλοβοηθούνται (δηλαδή αλλιώς θα τους έλεγαν κομματικά στελέχη ;;; )
10. Στις στοές κάνουν όργια ( Το ΄πιασα το υπονοούμενο !!!! )
11. Είναι Εβραίοι ( Να συλληφθεί αυτός ο Εβραίος …. Άντζελα Δημητρίου )
Και άλλα πολλά που καμία σχέση με την αλήθεια δεν έχουν .
Ελπίζω να μη σας κούρασα με το χιούμορ μου απλά ήθελα να δώσω μια άλλη πλευρά των όσων λέγονται και ακούγονται .
Έχω γνωρίσει τέκτονες , έχω φίλους τέκτονες και είμαι σε θέση να σας πω πως είναι κανονικοί άνθρωποι, απλά επέλεξαν αυτό το δρόμο για να φτάσουν στο Φως .
Ο καθένας νομίζω έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που πιστεύει ότι θα του ανοίξει ένα δρόμο προς τη γνώση , εξ άλλου αυτό κάνουμε και εμείς εδώ .
( Admin αν υποψιαστώ πως είμαστε Μασόνοι θα πεθάνωωωω )
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας θα επανέλθω ποιο ουσιαστικός και με λιγότερο χιούμορ εάν συνεχιστεί η συζήτηση αυτή.
Apostolos
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

να είσαι καλά και αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι με τις όποιες γνώσεις μου το e-mail μου είναι στο προφίλ μου
Apostolos
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..