- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..
Ίσως να μην έχω κατανοήσει πλήρως τα λεγόμενα σου αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω .
Από αυτά που ακούμε , διαβάζουμε βλέπουμε διαμορφώνουμε άποψη δι αυτό και λεγόμαστε άνθρωποι δηλαδή
· άνθρωπος = αναθρών α όπωπε – εξετάζει όσα έχει δει
· αναθρεί = κοιτάζει προς τα επάνω
· όπωπε = έχει δει
Άρα γι αυτό λέμε και το «απ όσα έχω δει, ακούσει, διαβάσει» .
Γιατί σύμβολα ;
Μα γιατί τα πάντα έχουν συμβολισμό, ένα σύμβολο δείχνει τι σημαίνει, τι φόρτιση έχει ένα πράγμα, τι σημασία του έχει δώσει αυτός που το έφτιαξε .
Η σημαία της κάθε χώρας είναι ένα σύμβολο που κάτι εκφράζει, το κάθε νόμισμα έχει τα δικά του σύμβολα που του δίνουν μια δόνηση, γιατί ίσως από τα σύμβολα και κρύπτετε και διαδίδετε στους γνώστες μία πληροφορία.
Έτσι και στον τεκτονισμό τα πάντα είναι συμβολικά ( πάλι εξ όσον έχω διαβάσει και μου έχουν πει ) για να μπορεί ο καθένας να αποσυμβολίζει όσο και όπως μπορεί.
Μου είπε κάποτε ένας τέκτων στον τεκτονισμό λέμε «ερωτάτε και θα σας απαντήσουν – ερευνάτε και θα εύρετε».
Επαναπρογραμματισμός.
Η γνώμη μου είναι ότι στο ήδη καταγεγραμμένο μας παρελθόν αυτά τα οποία έχουν καταγραφεί δε χρειάζονται επαναπρογραμματισμό αλλά επανέρχονται ως μνήμες όταν και όποτε χρειάζεται για να ολοκληρώσουμε την πορεία στο κάθε κομμάτι γήινης ζωής μας και τελικά να φτάσουμε στο φώς.
Αυτά προς το παρών ελπίζοντας να κατάλαβα και να σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου.
Υ.Γ. Περί ταμπόν ..... ως Έλλην πίνω κοκκινέλι ![]()
Ο προσπαθών
Apostolos
Edited by - Idiana Jones on 06/03/2003 00:36:28
Edited by - Idiana Jones on 06/03/2003 00:37:17
επειδη διαβασα και τα προηγουμενα μυνηματα θελω να κανω μια ερωτηση που μου ηρθε στο μυαλο καθως διαβαζα..
πριν τον τεκτονισμο τι υπηρχε;
Και επισης γραφουν πολλοι, διαφορα για τον τεκτονισμο , ειναι κανενας απο αυτους που γραφουν τεκτονας ;
αυτο το ρωτω γιατι φαινεται οτι καποιοι ξερουν πολλα για το θεμα
αν δεν ειναι ομως τεκτονες πως μπορουν να μιλουν με σιγουρια για κατι που δεν γνωριζουν απο πρωτο χερι;
1ον ) Πριν τον τεκτονισμό υπήρχαν τα αρχαία μυστήρια και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο.
Στις τελετές αυτές δεν έμπαινε ο καθένας αλλά μόνο οι μυημένοι , ακόμα όμως και αυτοί έμπαιναν μέχρι εκεί που το επέτρεπε ο βαθμός μύησης που είχαν πάρει σχετικά μπορείς να διαβάσεις για Καβείρια , Διονύσια , Ορφικά και Ελευσίνια .
Εξ αυτών των παραδόσεων αντλεί και ο σημερινός τεκτονισμός μερικά από τα στοιχεία του, βέβαια δεν είναι μόνο αυτά αλλά και άλλα που ενσωματώθηκαν στις διαδικασίες του , επειδή όμως υπάρχουν και διαφορετικά συστήματα τεκτονισμού δεν έχουν όλοι το ίδιο ακριβώς τελετουργικό .
2ον ) Το ποιος είναι τέκτονας και ποιος δεν είναι, δεν νομίζω ότι αποτελεί κυρίαρχο ερώτημα για το πώς κατέχει κάποιος την απλή ιστορία που αναφέρουμε όλοι οι γράφοντες σε αυτό το τόπικ . Δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι τέκτονας για να ξέρεις ορισμένα πράγματα απλά πρέπει να έχεις διαβάσει και όπως είπε ο φίλος old tiger παραπάνω στο μοναστηράκι έχει πολλά βιβλία που αναφέρουν για τον τεκτονισμό και που ανήκουν στους τέκτονες.
Και εγώ σου αντιστρέφω το ερώτημα και σου λέω , αν κάποιος σου δηλώσει τέκτων εσύ θα πιστέψεις όσα λέει ;;;;
Και αν δεν είναι και το κάνει για λόγο εντυπωσιασμού ή για κάποιο άλλο λόγο ;;;;
Έχεις εσύ τον τρόπο να αναγνωρίσεις αν είναι ή αν δεν είναι και σε ποιο βαθμό ανήκει ;;;;;;
Όλοι οι συνομιλητές αυτού του τόπικ απλά προσπαθούν να δώσουν λίγο φως από τη γνώση που έχουν, ο καθένας που διαβάζει κρατάει αυτά που του κάνουν και τα επεξεργάζεται αναλόγως .
Apostolos
θα σταθω σε αυτο που ειπωθηκε περι επαναπρογραμματισμου.
ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
δε σημαινει αυτο οτι παρατας τις ιδιοτροπιες του χαρακτηρα σου και διαλεγεις μονο αυτα που σου κανουν -η σωστοτερα που νομιζεις οτι σου κανουν τη δεδομενη στιγμη...καθε στιγμη μπορεις να επαναπροσδιοριζεις και επανεξετασεις ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΑ στοιχεια του χαρακτηρα σου εχοντας σαν ΓΝΩΜΟΝΑ τα αμεταβλητα στοιχεια της ανθρωπινης φυσης.
ο επαναπρογραμματισμος ειναι μια σπουδαια εννοια και διαδικασια. οποιος την εχει βιωσει το ξερει...
θα σας πω και μια ιστορια μου απο το παρελθον, οταν χωρις να το επιδιωκω ειχα την εμπειρια ενος «επαναπρογραμματισμου». ετσι θα προσπαθησω να σας εξηγησω και πως τον εννοω.
ημουν επιλεγμενη να κανω για ενα μηνα ενα ειδος καλοκαιρινης εργασιας στο εξωτερικο, με ατομα που δεν ηξερα και δε με ηξεραν. αφηνοντας πισω μου ολους τους γνωστους και τα γνωριμα, ξεκινησα...
γνωριζα τους καινουργιους μου φιλους, και με γνωριζαν και αυτοι, και ενιωθα το υπεροχο συναισθημα οτι ημουν ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ, και μονο ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ υπηρξα γι αυτους, και ετσι μπορουσα να παρουσιαζω οχι ολοκληρη την υπαρξη μου, αλλα μια εικονα της, της οποιας το "καδρο" ειχα την δυνατοτητα να προεπιλεξω και να ελεγξω πιο αμεσα και συνειδητα –οχι ομως εννοειται απολυτα.
απο τη στιγμη που γεννιομαστε μεχρι καθε στιγμη που περναει στο σημερα εμπειριες μας πλαθουν. καποιες απο τις οποιες ειμαστε σε θεση να αντιληφθουμε αλλα ελαχιστες απο αυτες μπορουμε να ελεγξουμε. το "γνωθη σε αυτον" γινεται μια διεργασια που η αρχη της βυθιζεται στην αγνοια. Ο επαναπρογραμματισμος προσπαθει να θεσει μια νεα βαση στην διαδικασια του «γνωθη σε αυτον». Ξεκινα απο τη μεση, σχηματιζει ενα ΣΤΕΡΕΟ και προχωρα μπρος και πισω.
Ετσι, αυτο που νομιζω οτι γινεται με τα συμβολα και τον επαναπρογραμματισμο ειναι οτι η διαρκης επαναληψη καποιων ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ δινει στο ατομο ενα στηριγμα ΑΠΟΛΥΤΟ, μια μεθοδο, θα μπορουσαμε να πουμε η εναν οδηγο στο δρομο του.
ευχαριστω
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Συμφωνώ με τα λεγομενά σου και προχωρώ ....
Μήπως αυτό που καθορίζει τι στάση μας προέρχετε μέσα απο το "είναι" μας ;
Και τι εννοώ .
Η καταγραφές απο τις προηγούμενες ζωές μας, δημιουργούν μνήμες και κενά αυτά καθορίζουν και την πορεία μας σε κάθε γήινη ζωή μας, απο εκεί καθορίζουμε τι είναι ηθικό για μας και τι όχι, με αυτές τις μνήμες αρωγό ανοίγουμε ο καθένας τον προσωπικό του δρόμο για την πορεία προς το Φως .
Άρα η κάθε μεταβολή συμπεριφοράς, σκέψης, δράσης έχει να κάνει με το τι γνωρίζεις - θυμάσαι, με το τί κενό συμπληρώνεις και πως το αξιοποιείς
Γνώμη εκφράζω αγαπητοί φίλοι όχι θέση και προχωράμε την κουβέντα μας .
Ο Αναζητών
Apostolos
δεν αφησα να εννοηθει οτι η απαντω καταφατικα σε κανενα απο τα ερωτηματα σου
απλα ήθελα να ρωτησω κατι που μου φανηκε λογικο , τιποτα παραπανω
αν καποιος θελει να μαθει κατι , αρχιζει απο απλοικες ερωτησεις
και γι αυτο ρωταω παλι , πριν απο τα ελευσινια , τα καβειρια , τα ορφικα και τα διονυσια τι υπηρχε ;
ελπιζω να ασχοληθεις με την ερωτηση και να μου απαντησεις
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ,ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ,ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΑΑΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΑΣ..ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ(ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ)ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΛΗΓΗ Η ΡΟΥΦΗΓΜΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΟΛΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ,ΟΛΑ ΤΑ "ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ???"ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ,ΔΑΣΚΑΛΩΝ..ΚΑΘΕ ΠΙΕΣΗ ΛΟΓΩ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ",ΚΑΘΕ ΚΛΩΤΣΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ,ΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ "Θ" ΤΟΥ ΝΟΥ(ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ)..ΕΚΕΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ(ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΣΙΚΑ)ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!!!ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ..ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ,ΤΑΧΟΥΜΕ ΑΣΥΝΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ!!
ΑΠ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ,Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΡΟΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ(ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΩ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ(ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΩΤΙΖΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΟ ΑΣΤΕΡΙ)ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ(ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ)ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ..ΕΤΣΙ,ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ,ΠΟΥ ΩΩΩ ΤΙ ""ΣΥΜΠΤΩΣΗ""ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ Θ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΤΑΞΙΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΝΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ.