- Εβδομαδιαία τηλεοπτική ενημέρωση ESOTERICA.gr - - Κινηματογράφος -
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ.ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ "ΦΤΩΧΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ".ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ.
ΖΗΛΕYΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΑΞΟΥΝ" ΤΑ ΦΩΤΑ.
ΠΡΙΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥΤΡΟ,ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜIA ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ SITE.
www.ohr.org.il/judaism/concern/concern7.htm
ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΤΑΚΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 7 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ 00.
ENJOY!!!"Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ".
ΦΙΛΙΚΑ,
FAYE
Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΡΑΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ,ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
quote:
Wolffaced <<Αυτή τη στιγμή τη στιγμή γίνεται τελική αποδυνάμωση του Παρθενώνα, κατά την οποία κατέβηκαν και τα τελευταία ειδικά μάρμαρα, τα οποία όλα στέλνονται στο Ισραήλ για να χρησιμοποιηθούν στην ανακατασκευή του Ναού του Σολομώντα, που θα χτιστεί πάνω στα ερείπια του Τεμένους του Ομάρ.>>
Ιωάννης Φουράκης
Επππ τώρα κατάλαβα ποιός πήρε και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ μάρμαρα απο το σπίτι μου!!!!
Ε ρε που φτάσανε.... Να κλέβουν τα μάρμαρα απο την διπλανή οικοδομή....
Φέρτε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνααααααα
'Οχι εσείς Αγγλοι.... εσείς κρατήστετα για τις δεξιώσεις σας...
Οι άλλοι... οι Εβραίοι να μας τα επιστρέψουν πίσω ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΜΕ (δεν ξέρω ποιός το πρωτόπε, αλλα ΚΑΙ εδω ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ)
Κέλσος ο Κρυπτοεβραίος
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΚΕΡΒΕΡΟΣ.
ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
ΡΙΞΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΙΟΣ KATEΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΜΜΕ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ HOLLYWOOD.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ,Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠOΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΑΝ ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ..) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?
ΧΥΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ..
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ,ΑΛΛΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,ΑΛΛΟΣ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΑΛΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ GAMOTO..
Λές πώς
quote:
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΛΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ.
Ε, εγώ τα έχω μαζί τους γιατί μου έκελψαν τα μάρμαρα απο την οικοδομή μου.....
Το σίγουρο φίλε μου είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, αλλά ΘΥΜΑΜΑΙ...
Θυμάμαι ΤΟΤΕ που είμασταν παρέα σε κάποιο Εβραϊκό χωριό παιδιά μικρά και παίζαμε ανέμελα...
Θυμάμαι ΤΟΤΕ που είμσταν παρέα σε κάποιο απο τα Τουρκικά σταρτεύματα και σφάζαμε τους Γιαούριδες...
Θυμάμαι ΤΟΤΕ που είμασταν παρέα στον στρατό του δαρείου και με τα χιλιάδες βέλη κάναμε το πεδίο της μάχης σκιερό....
Θυμάμαι ΤΟΤΕ που είμασταν παρέα στρατιώτες του Αλέξανδρου και που βιάζαμε γυναίκες στα όρη του Αφγανιστάν όπου και μας τιμώρησαν με εκτέλεση...
Θυμάμαι ΤΟΤΕ που είμασταν παρέα στις στρατιές του Κορτέζ και λεηλατούσαμε του Ινκας...
Θυμάμαι....
Θυμάμαι....
Θυμάμαι....
Εσύ όμως γιατί κλείνεις τα μάτια;;;;
Γεννήθηκες ΣΗΜΕΡΑ στο γένος των Ελληνών...
Αναρωτηθήκατε ΓΙΑΤΙ;;;
Ποιός νόμος είναι εκείνος που μας φέρνει σε σάρκωση σε συγκεκριμένους λαούς σε συγκεκριμένες στιγμές;;;
Στα ερωτήματα αυτά θα ήθελα μια απάντηση απο εκείνους που υπερμάχοντε ή πολεμούνε τους λαούς της Γής...
Δές φίλε μου τι έγραψε ο Καραϊσκάκης (το μέλος μας) στο τόπικ για τους Ελληνες καθώς και τι έγραψα και εγώ....
Ο Διαλόγος, ΤΩΡΑ αρχίζει....
Κέλος ο Φιλαλήθης
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ,ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ..
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ π.χ.
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΨΥΧΗ Η ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ κ.λ.π ?
ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΧΑΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 2 ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ,ΜΝΗΜΕΣ,ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ κ.λ.π.
ΑΡΑ Ο ΤΟΤΕ BEYOND ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΣΑΝ ΥΛΙΚΟ ΟΝ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ?
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ,ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΓΝΩΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ?(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ)
ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ..ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ(ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΥΛΗΣ) ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ?
ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΕΣ (ΚΑΘΑΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ),ΟΥΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ..ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ,ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ,ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.ΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΒΡΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΣΩΜΑ ΣΕ ΤΙ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?
ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ ?) ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΖΩΙΚΟ ΕΙΔΟΣ .ΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΡΜΑ,Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ,ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ.ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΛΑ..
ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΛΑ..
ΜΗΝ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΑΘΕΟ Η ΥΛΙΣΤΗ ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..
ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΚ..
Κρατάω ΜΟΝΟ αυτό που θεωρώ σωστό απο την δική μου οτική στο θέμα
quote:
...ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΨΥΧΗ...
Ναι ΕΙΧΕΣ, ΕΧΕΙΣ και ναι θα συνεχίσεις την ΙΔΙΑ ΨΥΧΗ και στο μέλλον...
'Ολα ΜΑ ΟΛΑ που ανέφερες ανταποκρίνοντε στον φτωχό φορέα της ΛΟΓΙΚΗΣ που δεν είναι άλλος ΠΑΡΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ...
Εχουμε πεί τόσα μα τόσα πολλά ΚΑΙ στο θέμα για τη ΨΥΧΗ αλλά και στο θέμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ (αυτή είναι η σωστή ορολογία για το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ)
Αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ να καθόμαστε και να σπαταλάμε το χρόνο μας για να γράφουμε αυτά που δεν διαβάζουνε οι άλλοι;;;
Κάνε λοιπόν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολλά τα στοιχεία που παραθέτουμε και μετά ΙΣΩΣ να κατανοήσεις τι ήθελα να πώ φίλε μου...
Την καλησπέρα μου,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Απο το θέμα ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ... Μη "φοβάσαι" φίλε μου
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ..
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΡΕΧΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ
αναφερθηκε στο ζητημα του αντισημιτισμου.Ο λογος που θα αναφερθω στο ζητημα ειναι
επειδη θλιβομαι για αυτο το φαινομενο του αντισημιτισμου και ρατσισμου εναντιον ενος
λαου που ουσιαστικα δεν ευθυνεται για την πολιτικη Σαρον,δεν ειναι τυχαιο οτι εχουμε και αντιδρασεις στην αθλια πολιτικη Σαρον απο απλους ισραηλιτες πολιτες.Ποσες φορες εχουμε ακουσει στην τηλεοραση διαφορους γελοιους ,γραφικους, Φουρακηδες και Καρατζαφερηδες να μιλουν για τα λεγομενα «Πρωτοκολλα της Σιων» και τα σχεδια
των Σιωνιστων.Εγω δεν ειμαι Φιλοσημιτης, αλλα ειμαι φιλος ολων των λαων ειτε ειναι Εβραιοι,ειτε ειναι Τουρκοι,ειτε ειναι Αλβανοι κ.λ.π.Δεν νομιζω οτι εχουμε να χωρισουμε τιποτα με κανεναν λαο και για αυτο πρεπει να σεβομαστε τις θρησκειες ολων των λαων.
Οσο υπαρχει φανατισμος,μισσαλοδοξια,προκαταληψεις και θεωρουμε καποιους λαους συμφορα για την ανθρωποτητα,δεν προκειται ποτε να δουμε ενα καλυτερο κοσμο.Ας δουμε περα απο ιδεολογιες,συνορα και εθνη.Ας σκεφτουμε την σοφη φραση
του Σωκρατη:»
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Επιτελους ας μην κρινουμε εναν λαο ολοκληρο και ισοπεδωνουμε τα παντα.
Νομιζω οτι η κριτικη πρεπει να γινεται,αλλα εναντιον της πολιτικης της Κυβερνησης Ισραηλ αλλα οχι να ταυτιζουμε το λαο του Ισραηλ με την Κυβερνηση.Καθε μερα εχουμε νεκρους απλους πολιτες Παλαιστινιους και Ισραηλιτες στην Μεση Ανατολη,θυματα
απο την μια της Πολιτικης Σαρον και απο την αλλη των θρησκευτικων Παλαιστινιακων φονταμεταλιστιων τρομοκρατικων οργανωσεων.Και φυσικα η Αμερικη και ο μουλας Μπους και οι Ευρωπαιοι ηγετες που μας παριστανουν τα αθωα περιστερακια οπως ο κυριος Πουτιν ,Ζιρακ και Σρεντερ μονο λυση δεν ενδιαφερονται να βρουν,παρα μονο να εχουν τον γεωπολιτικο ελεγχο της περιοχης.
Αναφερει λοιπον συγκεκριμενα ο Ουμπερτο Εκο με τον οποιο συμφωνω απολυτα οτι
ο αντισημιτισμος (που δυστυχως τον βλεπουμε σε ολη την Ευρωπη και προκειται περι θεολογικου αντισημιτισμου) ειναι καταρχην δυσκολο να διακριθει απο την αντιθεση στην πολιτικη Σαρον.Τα λεγομενα πογκρομ οφειλονταν καθαρα σε θρησκευτικους λογους.Αντιθετα ο αραβικος αντισημιτισμος ειναι εδαφικος και οχι θεολογικος.Αν για
παραδειγμα οι Σιωνιστες του 19ου αιωνα ειχαν εγκαθιδρυσει το νεο κρατος του Ισραηλ
στην Γιουτα,οι Αραβες δεν θα ηταν αντισημιτες.Ας μην ξεχναμε οτι το κορανι αναγνωριζει την παραδοση των μεγαλων Πατριαρχων της Βιβλου,απο τον ΑΒΡΑΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.Μαλιστα οι μουσουλμανοι στην περιοδο της επεκτασης τους οπως αναφερει ο Εκο,υπηρξαν αρκετα ανεκτικοι απεναντι στους Εβραιους και τους Χριστιανους.
Ο λαικος αντισημιτισμος που υποστηριζεται απο το θρησκευτικο αντισημιτισμο γεννησε σφαγες και πογκρομ.
Και ολα αυτα στην πολιτισμενη Ευρωπη.Επιτελους ειναι δυνατον να καταδικαζουνε ορισμενοι γραφικοι και διαφοροι μουλαδες της Εκκλησιας
εναν λαο επειδη πριν 2000 χρονια σταυρωθηκε ο Χριστος.Μα ειναι δυνατον;
Οσο για τα περιβοητα Πρωτοκολλα της Σιων,ο Εκο αναφερει:
Η ιστορικη ερευνα απεδειξε οτι υπηρξαν κατασκευασμα φιλομοναρχικων ιησουιτων(ποσο δικιο ειχε ο Μαρξ οταν ελεγε οτι «οι θρησκειες ειναι το οπιο του λαου»,ποσοι εχουν πεθανει για μια θρησκεια και για εναν Θεο) και γαλλορωσσικων μυστικων υπηρεσιων και μονο αργοτερα υιοθετηθηκαν ως αδιαμφισβητητο εργο απο Τσαρικους αντιδραστικους και ναζιστες.
Και επιτελους ας καταλαβουν ορισμενοι αντιεβραιοι και καποιοι μουλαδες της καθολικης και ορθοδοξης εκκλησιας οτι ειναι δικαιωμα του καθε λαου να πιστευει σε οποιον θεο θελει,αρκει να μην φανατιζει και στρεφεται εναντιον αλλοθρησκων.Δηλαδη δεν καταλαβα πρεπει να αναγνωρισουν οι Εβραιοι τον Χριστο ως ΜΕΣΣΙΑ για να σταματησει ο αντισημιτισμος;Μαλιστα ορισμενοι αναφερουν τις λεηλασιες και σφαγες που διεπραξαν οι Εβραιοι εναντιον αλλοθρησκων πριν πολλα χρονια.Μα καλα,ποιος λαος δεν εχει κανει τετοια πραγματα(λεηλασιες,ανθρωποκτονιες,σφαγες) στο μακρινο παρελθον,απο τους Ελληνες Εθνικους,Ρωμαιους,Ασιατες μεχρι τους φανατικους Χριστιανους και Μουσουλμανους.Αλλα μπορουμε να κρινουμε τους σημερινους λαους με βαση αυτα που εγιναν στο μακρινο παρελθον;Aλλες εποχες,αλλες αντιληψεις.
Μην κρινουμε το τοτε με τα σημερινα δεδομενα.
Edited by - VIKING on 11/01/2004 19:26:13
Ελεύθερος
quote:
Φίλε VIKING βιάστηκες να . . . παρασυρθείςΑνεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το κείμενο σου, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Η όλη θεώρηση και τοποθέτηση του θέματος, μου φαίνεται πολύ ρηχή και επιφανειακή για να είναι του Ουμπέρτο Έκο. Δεν νομίζω ότι είναι στ αλήθεια δικό του το άρθρο. Σε ποιά εφημερίδα το διάβασες και ποιας ημερομηνίας;
Ελεύθερος
ΓΕΙΑ σου φιλε Ελευθερε.Το διαβασα το αρθρο στην εφημεριδα Ελευθεροτυπια 11 Ιανουαριου και ανηκει στον Εκο.
Κοιταξε μην μπερδευεσαι ολα αυτα που γραφω δεν αναφερονται στο αρθρο του Εκο,ορισμενα αναφερονται ,αλλα ειναι δικα μου σχολια τα οποια ομως αντικατροπτιζουν τις αποψεις του.
To παρακατω ειναι απο το αρθρο του:
quote:
ο αντισημιτισμος (που δυστυχως τον βλεπουμε σε ολη την Ευρωπη και προκειται περι θεολογικου αντισημιτισμου) ειναι καταρχην δυσκολο να διακριθει απο την αντιθεση στην πολιτικη Σαρον.Τα λεγομενα πογκρομ οφειλονταν καθαρα σε θρησκευτικους λογους.Αντιθετα ο αραβικος αντισημιτισμος ειναι εδαφικος και οχι θεολογικος.Αν για
παραδειγμα οι Σιωνιστες του 19ου αιωνα ειχαν εγκαθιδρυσει το νεο κρατος του Ισραηλ
στην Γιουτα,οι Αραβες δεν θα ηταν αντισημιτες.Ας μην ξεχναμε οτι το κορανι αναγνωριζει την παραδοση των μεγαλων Πατριαρχων της Βιβλου,απο τον ΑΒΡΑΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.Μαλιστα οι μουσουλμανοι στην περιοδο της επεκτασης τους οπως αναφερει ο Εκο,υπηρξαν αρκετα ανεκτικοι απεναντι στους Εβραιους και τους Χριστιανους.
Ο λαικος αντισημιτισμος που υποστηριζεται απο το θρησκευτικο αντισημιτισμο γεννησε σφαγες και πογκρομ.
επισης το παρακατω ειναι απο το αρθρο του:
"Η ιστορικη ερευνα απεδειξε οτι υπηρξαν κατασκευασμα φιλομοναρχικων ιησουιτων(ποσο δικιο ειχε ο Μαρξ οταν ελεγε οτι «οι θρησκειες ειναι το οπιο του λαου»,ποσοι εχουν πεθανει για μια θρησκεια και για εναν Θεο) και γαλλορωσσικων μυστικων υπηρεσιων και μονο αργοτερα υιοθετηθηκαν ως αδιαμφισβητητο εργο απο Τσαρικους αντιδραστικους και ναζιστες."
Τα υπολοιπα ειναι δικες μου παρατηρησεις.
Edited by - VIKING on 12/01/2004 00:28:41
Edited by - VIKING on 12/01/2004 00:30:55
Σαν νέο μελος, πρεπεί να πω οτι με ξαφνιάζει το ύφος πολλών μελών σε αυτό το θέμα.
Μπας και δεν διάβασα καλά;
Αν ήθελα το forum ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, θα πήγαινα κατ'ευθείαν στο soc.culture.greek ---
όσοι απο σας δεν έχουν γευθεί το θεσπέσιο εκείνο newsgroup, κάντε καμμιά βολτίτσα κατά μεριά
http://groups.google.com/groups?group=soc.culture.greek να δείτε τι ωραίοι είμαστε
όταν μπερδεύουμε τον εσωτερισμό με τόν εθνικισμό!
Προσωπικά, η εκτίμισή μου για το Ελληινικό Πνεύμα δεν ειναι τόσο μικρή ή αδύναμη
ωστε να κάθωμαιι να σκάω μπας και κανένας εχθρός της ανθρωπότητας το έθιξε!
Μα τι φρικιαστική ανασφάλεια ειναι αυτή !!;;
<< Ουρέ άκουσης ο Ωμβραίους ου Χίλμπερτ είπη ουτι ου Ηφκλείδης μας εινη πούστης; >>
<< Ναί κι ου άλλους ο 'βραίος, ου Αινστάιν λέει τα ίδια για τουν Αριστουτέλη μας! >>
<< Σώπα, καυμένε, να τσ' κρημάσουμ' ούλλους! >>
Ήμαρτον.
Αλλα ακομά κι άν υποθέσουμε οτι αυτη η συζήτηση ua μπορoύσε να ήταν σοβαρή, πειτε μου σας παρακαλλώ, ποιοί ακριβώς ειναι αυτοί οι Εβραοι;
Είναι όσοι ασπάζονται τήν Εβραική θρησκεία; Δηλαδή θα μπορούσα κι εγώ να γίνω κι εγώ εχθρός,
αν αλλαξοπιστίσω;
Ή είναι μόνο όσοι γενιούνται; Δηλαδη ειναι ράτσα απο γεννησημιού, και πρέπει να θεωρούνται
εχθροί ακόμα και αν είναι άθρησκοι; Τι γινεται με τους μισοεβραιους τοτε; Είναι ημίεχθροι;
Επειδή ποτέ δεν συμπάθησα ούτε τον Woody Allen ούτε τον Karl Marx μπορώ να μείνω ήσηχος
οτι ηταν εχθροί του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας;
Ο ιστορικός Charles Mackay αναφέρει οτι τον καιρό των Σταυροφοριών, κυκλοφορούσαν
ομάδες ατόμων που ειχαν αποφασίσει να μην παν στρατιώτες στους Ιερούς Τόπους,
γιατι ο αληθινός εχθρός δεν ήταν οι Σαρακινοί (με τα άγρια γιαταγάνια τους), αλλα οι μικροέμποροι
Εβραίοι της γειτωνιάς τους.
Φτιάγνανε ομάδες λυντσαρίσματος, και χρησημοποιόντας μια χήνα και έναν χοίρο (που τους οδηγούσαν αλάνθαστα στους κρυμμένους κακομοίριδες), δεν είχαν αφίσει εχθρό για εχθρό της ανθρωπότητας.
Ελπίζω οι φίλοι του forum να μου υποδείξουνε κάποιον εύκολο τρόπο να διακρίνω αυτούς τους αχρείους εχθρούς, διοτι αν αναγκαστώ να αποκτίσω χοίρον και χήναν, προβλέπω πολλά ντράβαλλα με τους γείτονές μου...
ΜΦΧ
Κ.
Το κόμπλεξ κατά των εβραίων προέρχεται κυρίως λόγω της αυξημένης οικονομικής επιφάνειάς τους που τους επιτρέπει να έχουν και την απαραίτητη δύναμη να επηρεάζουν καταστάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα. Επίσης λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως λαός, με αλληλοβοήθεια μεταξύ εβραίων σε όλα τα επίπεδα, κατά κάποιο τρόπο σαν μέλη κάποιας λέσχης, προκαλούν απέχθεια. Τα υπόλοιπα είναι απλά το κάλυμμα του κομπλεξισμού κάποιων ανθρώπων.
Σας ρωτώ, πόσοι από εσάς λειτουργείτε ενάντιων των οικονομικών συμφερόντων σας;;;;
Έχετε συναναστραφεί με κάποιον εβραίο;
Αντί να ρίχνετε τη κατάντια της Ελλάδας στους εβραίους ,έχετε σκεφτεί ότι σε αυτή τη χώρα μένουν έλληνες, ψηφίζουν έλληνες και δημιουργούν έλληνες……
Και στο τέλος-τέλος αν οι εβραίοι κατάφεραν να ελέγχουν αυτόν τον κόσμο επειδή κατόρθωσαν να αναρριχηθούν οικονομικά σε παγκόσμια κλίμακα ενώ οι έλληνες παρέμειναν στον στείρο θαυμασμό της αρχαιότητας, μεμψιμοιρώντας, παραπονούμενοι για τη κατάντια τους και την υποτιθέμενη «κλοπή» της ιστορίας, φταινε περισσότερο οι έλληνες που αντί να βρουν ρεαλιστικό τρόπο να βγουν από τελματώδεις καταστάσεις έλεγαν και λενε… ωχ αδερφέ… και ζητούν αξιώματα και θέσεις…. την ίδια ώρα που οι .. άλλοι … οι «κακοί» βάζουν το κεφάλι κάτω και δουλεύουν σαν τα σκυλιά….(εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι το χρήμα ή η δύναμη ή η επιτυχία ή ό,τι δύσκολο έρχεται χωρίς κόπο ..αλλά να μου πει και εμένα τον τρόπο)
Σωστος φιλε Παικτη.Αλλα ο αντισημιτισμος οφειλεται
και σε θρησκευτικους λογους κυριως.Δυστυχως ποσες φορες εχουμε ακουσει μουλαδες της καθε Εκκλησιας να μιλανε ασχημα για τους Εβραιους.Δηλαδη δεν καταλαβα οι Εβραιοι δεν εχουν δικαιωμα για διαφορους μουλαδες
να λατρευουν τον Θεο τους και να μην πιστευουν στην Καινη διαθηκη;
Φυσικα για το δυσαρεστο φαινομενο του αντισημιτισμου ευθυνη εχουν και τα Μ.Μ.Ε.Και για αυτο πριν παρεθεσα καποια
πολυ σωστα πραγματα που ειπε ο Ουμπερτο Εκο.
quote:
Εγω απλως θελησα να πω οτι τελικα το προβλημα οφειλεται στην ιδια τη φυση του Εβραιου.Σημερα, αρκετα χρονια μετα, ζουμε στο ελεος ενος εξεβραισμενου κοσμου.Ο διεθνισμος , ο ατομικισμος , το χρημα , κυριαρχουν παντου. Ομως , ο εβραιος και ο αντισημιτισμος χανουν το νοημα τους, μπροστα στον αγωνα για εναν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Αγαπητε Παρμενιων λυπαμαι αλλα εισαι και εσυ ενας απο αυτους που νομιζουν οτι για ολα τα κακα σε αυτον τον κοσμο ευθυνονται οι Εβραιοι.Φιλε ο πολυς Καρατζαφερης και Βοριδης βλαπτει.
Edited by - VIKING on 12/01/2004 15:12:33
Μάλλον σε παρέσυραν κι εσένα εκεί που λες:
quote:
Μαλιστα ορισμενοι αναφερουν τις λεηλασιες και σφαγες που διεπραξαν οι Εβραιοι εναντιον αλλοθρησκων πριν πολλα χρονια.Μα καλα,ποιος λαος δεν εχει κανει τετοια πραγματα(λεηλασιες,ανθρωποκτονιες,σφαγες) στο μακρινο παρελθον,απο τους Ελληνες Εθνικους,Ρωμαιους,Ασιατες μεχρι τους φανατικους Χριστιανους και Μουσουλμανους.Αλλα μπορουμε να κρινουμε τους σημερινους λαους με βαση αυτα που εγιναν στο μακρινο παρελθον;Aλλες εποχες,αλλες αντιληψεις.
Μην κρινουμε το τοτε με τα σημερινα δεδομενα.
Επιφανειακά έχεις δίκαιο. Αλλά αν οι απόγονοι εκείνων των λαών λένε: Καλά έπραξαν οι πρόγονοι μας και τους καθάρισαν όλους εκείνους. Τότε τι θα έλεγες; Να μην συγκρίνουμε το τότε με τα σημερινά δεδομένα;
Άν τα σημερινά δεδομένα καταδικάζουν το τότε ή τέλος πάντων λυπούνται για το τι έγινε τότε, ε μάλλον πάμε καλά. Αλλά άν χαίρονται και ελπίζουν κάτι παρόμοιο και για το σήμερα, δεν πάμε καθόλου καλά. Γενικές ιδέες βάζω τώρα, δεν μιλώ για τους Εβραίους. Γι αυτούς η άποψη μου είναι ότι ούτε δύναμη έχουν ούτε τον κόσμο κρατάνε στα χέρια τους. Μάλιστα θεωρώ ότι χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση ξένων προς αυτούς συμφερόντων, κάτι το οποίο τους φέρνει σε δυσκολώτερη θέση απ αυτήν που είχαν επί Ρώμης. Απειλούνται με γενοκτονία από τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους. Πόσο θ αντέξουν; Είναι πασίγνωστο ότι η γη γυρίζει. Δεν χαίρομαι καθόλου για την κατάσταση τους. Μου θυμίζουν τους επιβάτες του τιτανικού. Δεν νομίζω ότι είναι εχθροί της ανθρωπότητας, αλλά και να ήσαν δεν θα έτρεχε και τίποτα. Μια σταγόνα στον ωκεανό είναι. Κοτζάμ Γερμανία επί Χίτλερ και χάθηκε όταν τα έβαλε με την ανθρωπότητα, θα φοβηθούμε τώρα μερικούς φοβισμένους ποικιλοεθνείς; Οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι, οι Ρώσσοι, οι Ευρωπαίοι κλπ τρώνε κουτόχορτο; Ή μήπως αυτοί δεν έχουν υπ όψιν τους την Παλαιά διαθήκη. Δεν νομίζω. Γιατί έτσι όπως το βάζουν μερικοί, είναι σαν να μας λένε ότι όλοι αυτοί θα απλωθούν σαν χαλί μπροστά στα πόδια των Εβραίων και θα γίνουν υπηρέτες των. Ας γελάσω.
Φίλε μου, η περίοδος που περνά τώρα το Ισραήλ, είναι η ίδια με την περίοδο που τα Ελληνικά στρατεύματα προέλαυναν στην μικρά Ασία το 22.
Τότε είχαμε και μεις πολλούς φίλους. Κάποιοι στρατιώτες μας έλεγαν ότι είδαν με τα μάτια τους τον Άη Γιώργη πάνω στο άλογο του κρατώντας τη σημαία, να ανοίγει τον δρόμο στις δυνάμεις μας.
Και είδαμε το αποτέλεσμα. Πλήρης καταστροφή, με τους φίλους να γελάνε από μακριά, και να μας κατηγορούν κι από πάνω. Κι ο Άη Γιώργης ξαναμπήκε κι αυτός στην εικόνα του με απλωμένο χέρι, για τα λεφτουδάκια της χαροκαμένης γριούλας που πήγαινε να προσευχηθεί για την ανεύρεση του αγνοούμενου γιου της στην μικρά Ασία.
Ελεύθερος
Edited by - Ελεύθερος on 13/01/2004 00:15:10
quote:
Είναι οι εβραίοι εχθροί της ανθρωπότητας?
Ο...άνθρωπος είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας...Όντας άνθρωπος και όχι Άνθρωπος

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
να πέρναγα καταστροφικά μηνύματα μέσω της τέχνης, να έκανα τους ανθρώπους δέσμιους των αναγκών τους και οικονομικά εξαρτώμενους.
Θα έθετα το χρήμα ως υπέρτατο αγαθό και θα βάφτιζα τους πλούσιους "ενάρετους" και ¨εκλεκτούς".
Θα στείρωνα τους ανθρώπους με φάρμακα , θα μόλυνα το νερό, θα κατέστρεφα τις καλλιέργειες και θα διέδιδα τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.
Θα δέσμευα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές , θα έκανα πολέμους εδώ και κεί .
Θα φρόντιζα να σπάσω τον κοινωνικό και φυλετικό ιστό κάθε χώρας και θα αλλοίωνα την εθνική συνείδηση των λαών με πλαστογράφηση της ιστορίας και της παράδοσης και με την ανάμειξη λαών και πολιτισμών
Θα αλλοίωνα τη γλώσσα ώστε να κρατούσα μακρυά τους ανθρώπους απο τα αληθινά νοήματα.
Θα εξαγόραζα τις κυβερνήσεις .
Θα έβαζα λαούς να αλληλοτρώγονται και εγώ θα καρπωνόμουν το όφελος της σύγκρουσης.
Αν κάνω όλα αυτά , τότε είμαι σίγουρα εχθρός της ανθρωπότητας.
quote:
Αν αποφάσιζα κάποτε να βλάψω την ανθρωπότητα θα...
[snip]
Αν κάνω όλα αυτά , τότε είμαι σίγουρα εχθρός της ανθρωπότητας.
Πάλι καλά που δέν το αποφάσισες, φιλε steelspring γιατι αλλοιώς σίγουρα θα την είχαμε βαμμένη.
Φιού, φτηνά την γλυτώσαμε....
---
Δεν μού λές τώρα, μπας κι ξέρεις εσυ κανέναν καλό τρόπο να αναγνωρίζω αυτούς τους εχθρούς, αν ποτέ τούς πετύχω;
Εσεις οι Αυστριακοι δοκιμάσατε ποτέ την μέθοδο του χοίρου καί της χήνας;
Ή έχεις καμμιά καλύτερη πρόταση;
Κ.
Είναι τέχνη να γνωρίζει κανείς τι ερωτήσεις να κάνει και σε ποιόν.
quote:
Είναι τέχνη να γνωρίζει κανείς τι ερωτήσεις να κάνει και σε ποιόν.
Πράγματι φιλέ μου, αυτό το ξέρω. Αλλα επειδή ο kynikos ειναι λίγο μπουνταλάς, αγενής, καοαναθρεμένος και ατζαμής, δεν τα παέι καλά με τις <<τέχνες>>.
Υπάρχει όμως πολύ διάθεση για μάθηση.... Για φώτησέ μας!
Κ.