ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Roth83 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
EoNΜέλος
18/03/2003, 12:36:31
να θυμίσω ποιος έριξε πρώτος το επίπεδο και έκανε την κουβέντα μπάχαλο ?

quote:
Θέλω να ουρλιάξωωωω !
Όχι δεν είμαι λύκος αλλά θα πάρω τα βουνά στα σίγουρα έτσι όπως πάμε .
«««««ΚΥΡΙΕ»»»»» ΛΥΚΟΠΡΟΣΩΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ( DO YOU KNOW LEKSI STOIXEIA ? EVIDENCES ? ) ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΣΥΝΕΔΕΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑ'Ι'ΡΟ .
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΙΔΟΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ «συμφωνώ όλα για την εξουσία γίνονται κλπ κλπ κλπ»

1ον ) Ο Κέλσος σου απάντησε ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ. Και εσύ του απάντησες αν υπάρχει μαύρος μασόνος σε Ευρώπη και Αμερική όχι σε εναλλακτικές σχόλες αλλά σε παραδοσιακές στοές . ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΟΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ???????? ΠΩΣ ΕΝΑΙ, ΤΙ ΣΧΗΜΑ ΕΧΕΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΠΕΤΕ ????????
2ον ) Σου απαντάει ο ΑΒΑΤΑΡ και εσύ ακολουθείς την προσφιλή σου τακτική Πα Πα Πα Πα Πα Πα …. ΕΛΑ Ο ΠΑΠΙΑΣ !!!!!!
3ον ) Για ποιο λόγο ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ άρθηκε η αναγνώριση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από την Αγγλική ;;;;;;;; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ???????????????? ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ???????
4ον ) Ο Avallon σου αναφέρει για τα μυστήρια αλλά εσύ ΧΑΜΠΑΡ ΓΙΟΚ, ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΦΥΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΑΜΕΣΩΣ, ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ «ΤΣΙΜΠΛΑ !!!!»

Έχεις γράψει τόσα μηνύματα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ούτε καν των ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ , απλά είπα κι εγώ κάτι για να πω .
Όταν σε προκάλεσε ο Κέλσος ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕ, ότι θα φύγεις και όταν σε παρακάλεσαν μερικοί να μείνεις είπες «Με ευχαρίστησε που με παρακαλέσατε θα μείνω» ικανοποίησες την ΦΙΛΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΟΥ έτσι ;;;;

Λοιπόν ΜΙΛΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αλλιώς θα ακολουθήσω την τακτική ΣΟΥ και θα λασπολογώ εναντίον σου με την κάθε ευκαιρία .
Εγώ και ο καθένας εδώ γράφει με στοιχεία και τα παραθέτει, ψάχνει να βρει και κάτι παραπάνω άσχετα αν είναι φιλικά προσκείμενος προς τον τεκτονισμό ή αν είναι αντίθετος , μιλάει όμως με σκέψη και άποψη.
Αν εγώ π.χ. δεν είχα διαβάσει δεν είχα μιλήσει με τέκτονες και έμπαινα εδώ και διάβαζα αυτό που γράφεις και ήμουν του σιναφιού σου θα έλεγα αύριο ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ( ανάθεμα και αν ξέρεις τι πάει να πει η λέξη και από πού βγαίνει ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !!!!!!

ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ !

Υ.Γ Χίλια συγνώμη για την επιθετική μου συμπεριφορά από τους υπόλοιπους συνομιλητές αλλά θέλω να διατηρώ την αμυδρή εντύπωση ότι εδώ μπορώ να διαβάζω στοιχεία, να μαθαίνω, να συνδιαλέγομαι και να λειτουργώ σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό του Πρωινού Καφέ και της Βέφας Αλεξιάδου.

Ο Εκνευρισμένος

Apostolos

EoNΜέλος
18/03/2003, 12:45:06
κάποιοι πειράχτηκαν απο την λέξη "Μαλακία" και όχι απο αυτό ...
quote:
Ramoglou : 2. Στις τελετές μύησης πίνουν αίμα ( Οι άγγλοι τέκτονες πίνουν σερβιέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό ;;;; time for tea !!!! ) συγνώμη κυρίες μου .

σελίδα 2 του topic

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ...

18/03/2003, 12:47:06
Και ο δικηγόρος προσέτρεξε για βοήθεια !!!!!
Εγώ μίλησα επιθετικά σε ένα συνομιλητή ο οποίος συστηματικά παραπληροφορεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο .
Όταν έχεις ζητήσει και σε άλλα τόπικ με πολύ ευγενικό τρόπο να σου απαντήσει για κάτι που λέει αυθαίρετα και εκείνος δεν απαντάει αλλά συνεχίζει να λοιδορεί ε τότε προκαλείς μήπως και δεήσει και σου απαντήσει ή σταματήσει να λέει ανυπόστατα πράγματα .
Από την άλλη ζήτησα εκ των προτέρων συγνώμη αγαπητέ ΕοΝ πράγμα που εσύ δεν έκανες ΠΟΤΕ .

Apostolos

EoNΜέλος
18/03/2003, 13:09:35
και μετά την μικρή παρένθεση που έβαλε μερικά πράγματα στην θέση τους συνεχίζουμε δυναμικά συνοψίζοντας :

1.Περιμένω απάντηση για τα μυστήρια που έχεις παρακολουθήσει Avallon. Θα ήθελα πολύ να μάθω τι σκοπό εξυπηρετούν και ποιο το τελετουργικό τους.

2.Περιμένω απάντηση γιατί το επίσημο site που μου έδωσε η sofia7 ή οποία υπερμαχόταν της θέσης οτι ο Τεκτονισμός δέχεται τους πάντες αλλά στο ίδιο το επίσημο site διαβάζουμε οτι δέχεται μόνο άντρες.
Τελικά δέχεται ή όχι τους πάντες ?

3. Περιμένω απάντηση στο οτι αφού ο Τεκτονισμός δεν έχει να κάνει με πολιτική,οικονομία και ποδόσφαιρο...τι δουλειά έχει ο παντεπόπτης οφθαλμός στο δολάριο ? (και φυσικά δεν θα παραδεχτώ σαν απάντηση οτι μπήκε για γραφιστικούς λόγους)

Έπίσης παρακαλώ τον φίλο buda36gr να συνεχίσει την κουβέντα που άνοιξε για τα επιπέδα συνειδητότητας αν όχι εδώ σε κάποιο άλλο θέμα.
Αυτά και άντε να δούμε ...

18/03/2003, 13:21:32
EoN
Το site που σου έδωσε η Σοφία7 είναι το επίσημο site της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και ανήκει στον αμιγή τεκτονισμό ( μόνο άντρες ) οι οποίοι έχουν το πατροπαράδοτο της απαγόρευσης στις γυναίκες .
Όμως από το 1926 στην Ελλάδα υπάρχει και ο Μικτός Τεκτονισμός και από το 1996 η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος .
Εκεί υπάρχουν και γυναίκες όπως καταλαβαίνεις και από τον τίτλο .
Όσο για το δολάριο θα ήθελα να μου επεξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς για να μπορώ να σου απαντήσω αν γνωρίζω .

Apostolos

18/03/2003, 13:25:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΞΥΤΗΤΕΣ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

18/03/2003, 13:30:59
quote:

Όταν έχεις ζητήσει και σε άλλα τόπικ με πολύ ευγενικό τρόπο να σου απαντήσει για κάτι που λέει αυθαίρετα και εκείνος δεν απαντάει αλλά συνεχίζει να λοιδορεί ε τότε προκαλείς μήπως και δεήσει και σου απαντήσει ή σταματήσει να λέει ανυπόστατα πράγματα .
Από την άλλη ζήτησα εκ των προτέρων συγνώμη αγαπητέ ΕοΝ πράγμα που εσύ δεν έκανες ΠΟΤΕ .

Oπως είπε και ο Ramoglou ποιός είσαι εσύ που αξιώνεις συνεχώς απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτεις ενώ δεν έχεις απαντήσει ποτέ σε αυτά που σου έχω κάνει (όνομα, ηλικία, φύλο). Και πολλά έμαθες...έτσι από δω και εμπρός η σιωπή μου προς απάντησή σου γιατί καταντάς και βαρετός...

"Τάδε έφη Avallon"

EoNΜέλος
18/03/2003, 13:55:06
Ramoglou επειδή δεν έχω καταλάβει ...αναγνωρίζονται και οι δύο στοες απο την Αγγλία σαν επίσημες ? και γιατί η sofia7 μου έδωσε αυτό το site σαν επίσημο ?

Όσο για το δολάριο , έχεις δεί ποτε κανένα με μεγενθυντικό φακό ?

Avallon και πολύ καλα θα κάνεις να μη μου ξαναμιλήσεις...μπορώ κάλιστα να σου δώσω ψευδή στοιχεία για το ατομό μου ξέρω όμως οτι επιμένεις για να μην απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω...

Ας πούμε οτι με λένε Πορφύριο είμαι 50 χρονών και είμαι άνδρας... θα μου πείς τώρα για τα "μυστήρια" ?

18/03/2003, 14:08:23
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έχασε για κάποιο διάστημα την αναγνώριση της από την Αγγλική στοά επειδή υπήρξε διάθεση ανάμιξης στην πολιτική και την ξαναπήρε όταν απεκατεστάθει η τάξης .
Η Μεγάλη Μικτή Στοά είναι μέλος του διεθνούς τεκτονικού οργανισμού CLIPSAS εκεί ανήκουν τάγματα από πολλές χώρες τις Ευρώπης .
Απ ότι ξέρω μπορεί τα αμιγή τάγματα να μην αναγνωρίζουν τα μικτά λόγο τυπικού αλλά έχουν συνεργασία .

Όσο για τα τεκτονικά σήματα που βρίσκονται πάνω σε νομίσματα δε θεωρώ πως κάτι αποδεικνύουν συγκεκριμένα διότι ο καθένας μπορεί να βάλει ένα συμβολο όπου θέλει για όποιο λόγο θεωρεί σωστό .
Μπορούμε να εκφράσουμε θεωρίες και μόνο θεωρίες .

Apostolos

WolffacedΜέλος
18/03/2003, 14:11:58
ορίστε και o μεγάλος δάσκαλος με την ποδίτσα του

VisionaireΝέο Μέλος
12/01/2005, 04:08:15
Πριν από λίγο έψαχνα στη μεταφυσική ενώτητα ενώς άλλου forum και είδα ένα Θέμα κάποιου τύπου που έλεγε με λίγα λόγια ότι όλα τα μεταφυσικά φαινόμενα είναι απατεωνιές και ότι πρέπει να μείνουμε μακρυά! Γιατί τέτοιο πάθος; Τι τους νοιάζει με τι ασχολούμαστε; Μήπως φοβούνται ότι θα ανακαλύψουμε κάτι; Εδώ και πολύ καιρό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως όντως φοβούνται κάτι.

Πιστεύω ότι γνωρίζετε το γεγονός ότι η ψυχιατρική και η ψυχολογία αρνείτε την ύπαρξη του ανθρώπινου πνεύματος και οτιδήποτε μεταφυσικού. Αν κάποιος πάει σε ένα ψυχίατρο και του πει ότι έχει πνευματικές ικανότητες, ο ψυχίατρος θα του απαντήσει ότι είναι ψυχικά άρρωστος και θα του δώσει "φάρμακα" (ναρκωτικά) για να "θεραπευτεί" (να γίνει ένα καλό και υπάκουο παιδί). Οι ψυχίατρικές και ψυχολογικές αντιλήψεις προωθούνται καθημερινά από τα μέσα μαζικής "ενημέρωσης" ΚΑΙ πλέον από τα ΣΧΟΛΕΙΑ. Δηλαδή τα παιδία για να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία, θα πρέπει να αρνηθούν την ύπαρξη του πνεύματος και οτιδήποτε πνευματικού.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά καιρούς φιλοξενούν άτομα τα οποία ασχολούνται με μεταφυσικά θέματα και κάνουν το εξής: Πρώτα τους αφήνουν να πουν τις απόψεις τους και μετά τους γελοιοποιούν για να δείξουν στον κόσμο ότι είναι αναξιόπιστοι. Προσέξατε τι έγραφαν τα κουτσομπολοπεριοδικά για τον Geler; Πρόσεξατε τα ειρωνικά σχόλια του παπα-ψυχίατρου (αν ειναι δυνατον, πως γίνεται κάποιος να αρνείται την ύπαρξη του πνεύματος και να είναι παπάς;) για το αν όντως λιγίζουν τα κουτάλια; Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως αυτά τα θεωρώ μεγάλη, ελεϊνή υποκρισία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τότε που άνθρωπος στράφηκε μακρυά από τη θρησκεία και αρνήθηκε την ύπαρξη του πνεύματος, αρνήθηκε και την ύπαρξη του καλού και του κακού. Σήμερα πλέον λιγοι νιώθουν άσχημα αν πληγώσουν το συνανθρωπό τους. Γιατί; Επειδη τους έχουν μάθει πως για να επιβιώσουν πρέπει να είναι αναίσθητοι σαν robot (τα robot δεν έχουν ψυχή). Ένας άνθρωπος που δε νιώθει τίποτα, που σηκώνεται 7 το πρωί να πάει στη δουλειά του, που η αγάπη για εκείνον είναι παραμύθι και που βλέπει τηλεόραση μέχρι να ξεραθεί και να πάει για ύπνο είναι το πρότυπο του ιδανικού ανθρωπου σήμερα.

Γιατί όμως όλα αυτά;

Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του robot, τότε γίνεται robot και συνεπώς μπορεί να ελεγχθεί από τους άλλους. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή δεν πρόκειται να κάτσει να κάνει μια δουλειά που δε του λέει τίποτα μόνο και μόνο για να βγάλει λεφτά, δεν πρόκειται να προδώσει τον άνθρωπο που αγαπάει (αγάπη και ζωή πάνε μαζί κατά την άποψή μου) δεν πρόκειται να αρκεστεί στο να βλέπει fame story μέχρι να ξεραθεί και να πάει για ύπνο ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

12/01/2005, 04:30:31
Γειά σου, Visionaire και καλώς ήλθες!

Αυτά που μας γράφεις, τα έχεις διασταυρώσει;

quote:
Πιστεύω ότι γνωρίζετε το γεγονός ότι η ψυχιατρική και η ψυχολογία αρνείτε την ύπαρξη του ανθρώπινου πνεύματος και οτιδήποτε μεταφυσικού. Αν κάποιος πάει σε ένα ψυχίατρο και του πει ότι έχει πνευματικές ικανότητες, ο ψυχίατρος θα του απαντήσει ότι είναι ψυχικά άρρωστος και θα του δώσει "φάρμακα" (ναρκωτικά) για να "θεραπευτεί" (να γίνει ένα καλό και υπάκουο παιδί).

Αυτό το έχεις τσεκάρει;

Μήπως μπερδεύεις την πνευματικότητα με τον πνευματισμό;

Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι δεν είσαι σωστά πληροφορημένος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, δεν έχουν απομακρυνθεί από τη θρησκεία, αν και μπορεί να έχουν διαφορετικά πιστεύω και σαφώς έχουν συναισθήματα.

Άσε που δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη "γραμμή" γενικότερα, όπως την περιγράφεις.

Το αντίθετο θα έλεγα. Ακριβώς επειδή αυτά τα ζητήματα πουλάνε, όλο και περισσότεροι τα εκμεταλλεύονται.
Από επιτήδειους έως το Χόλλυγουντ.
Η αναζήτηση βέβαια, της αλήθειας πίσω από αυτά είναι πάντα κοπιαστική και απαιτητική.

Αν θέλεις, ρίξε μία μετιά στη θεματολογία του esoterica. Νομίζω ότι θα σ' ενδιαφέρει.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

GothicΜέλος
12/01/2005, 10:11:20
Αγαπητέ φίλε Visionaire,πρωτίστως να σε καλωσορίσω κι εγώ

Χρησιμοποιείς τη λέξη "πνεύμα" κατ' επανάληψη και για διάφορους λόγους.Τις περισσότερες δε φορές λανθασμένα.Πρόσεξέ το.

Θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου για τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους μιας και η εμπειρία μου μου λέει ότι κανένας σοβαρός επιστήμων δε θα φερόταν έτσι.

Τώρα για τον παπά-ψυχολόγο,θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι δεν είναι κανένας τυχαίος ψυχολόγος της σειράς και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να αποδέχετε την άποψη του κάθε επίδοξου (ή τρελαμένου όπως θέλεις παρ' το) θαυματοποιού.
Δεν μιλώ για τον Γκέλερ τώρα αν και αυτός για γέλια ήταν όπως κατάντησε.

Δεν νομίζω ότι πολλοί συμπεριφέρονται έτσι όπως λες σήμερα σε αυτό που αποκαλείς "πνεύμα".

Τα mumbo-jumbo απορρίπτονται

Και πάλι καλά να περάσεις στο ESOTERICA

VisionaireΝέο Μέλος
13/01/2005, 02:56:14
quote:

Γειά σου, Visionaire και καλώς ήλθες!

Αυτά που μας γράφεις, τα έχεις διασταυρώσει;

quote:
Πιστεύω ότι γνωρίζετε το γεγονός ότι η ψυχιατρική και η ψυχολογία αρνείτε την ύπαρξη του ανθρώπινου πνεύματος και οτιδήποτε μεταφυσικού. Αν κάποιος πάει σε ένα ψυχίατρο και του πει ότι έχει πνευματικές ικανότητες, ο ψυχίατρος θα του απαντήσει ότι είναι ψυχικά άρρωστος και θα του δώσει "φάρμακα" (ναρκωτικά) για να "θεραπευτεί" (να γίνει ένα καλό και υπάκουο παιδί).

Αυτό το έχεις τσεκάρει;

Μήπως μπερδεύεις την πνευματικότητα με τον πνευματισμό;

Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι δεν είσαι σωστά πληροφορημένος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, δεν έχουν απομακρυνθεί από τη θρησκεία, αν και μπορεί να έχουν διαφορετικά πιστεύω και σαφώς έχουν συναισθήματα.

Άσε που δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη "γραμμή" γενικότερα, όπως την περιγράφεις.

Το αντίθετο θα έλεγα. Ακριβώς επειδή αυτά τα ζητήματα πουλάνε, όλο και περισσότεροι τα εκμεταλλεύονται.
Από επιτήδειους έως το Χόλλυγουντ.
Η αναζήτηση βέβαια, της αλήθειας πίσω από αυτά είναι πάντα κοπιαστική και απαιτητική.

Αν θέλεις, ρίξε μία μετιά στη θεματολογία του esoterica. Νομίζω ότι θα σ' ενδιαφέρει.

.
.

3A

real eyes | realise | real lies

VisionaireΝέο Μέλος
13/01/2005, 03:28:24
quote:

Αγαπητέ φίλε Visionaire,πρωτίστως να σε καλωσορίσω κι εγώ

Χρησιμοποιείς τη λέξη "πνεύμα" κατ' επανάληψη και για διάφορους λόγους.Τις περισσότερες δε φορές λανθασμένα.Πρόσεξέ το.

Θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου για τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους μιας και η εμπειρία μου μου λέει ότι κανένας σοβαρός επιστήμων δε θα φερόταν έτσι.

Τώρα για τον παπά-ψυχολόγο,θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι δεν είναι κανένας τυχαίος ψυχολόγος της σειράς και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να αποδέχετε την άποψη του κάθε επίδοξου (ή τρελαμένου όπως θέλεις παρ' το) θαυματοποιού.
Δεν μιλώ για τον Γκέλερ τώρα αν και αυτός για γέλια ήταν όπως κατάντησε.

Δεν νομίζω ότι πολλοί συμπεριφέρονται έτσι όπως λες σήμερα σε αυτό που αποκαλείς "πνεύμα".

Τα mumbo-jumbo απορρίπτονται

Και πάλι καλά να περάσεις στο ESOTERICA

VisionaireΝέο Μέλος
13/01/2005, 03:35:50
Κάτι δεν έκανα σωστά.

Αν μπορεί και θέλέι κάποιος ασ σβήσει τις 2 προϊγούμενες απαντήσεις μου

Θα τα ξαναγράψω

VisionaireΝέο Μέλος
13/01/2005, 04:28:19
Σας ευχαριστώ και τους δυο για το καλωσόριμα.

Προσπάθησα να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά με quotes αλλά τα έκανα μαντάρα.

Εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε στην πνευματικότητα ούτε στον πνευματισμό. Είπα απλά πνεύμα. Και αναφέρω το πνεύμα όπως αναφέρεται στις περισσότερες θρησκείες.

Αυτά που λέω για τους ψυχίατρική και την ψυχολογία τα έχω όντως διασταυρώσει.

Η ΨΥΧ-(από τη λέξη "ψυχή")ιατρική αρνείται την ύπαρξη της ψυχής. Κατά την ψυχιατρική ο άνθρωπος είναι μόνο κρέας οι σκέψεις προέρχονται εξολοκλήρου από τον εγκέφαλο. Αυτό αυτόματα ακυρώνει όλες τις θρησκευτικές θεωρίες και πρακτικές. Ακυρώνει επίσης psychics, healers, mediums, empaths κλπ κλπ κλπ

Ξέρω συγκεκριμένα ένα περιστατικό όπου ένα άτομο στη Σουηδία έκανε συζήτηση στη δουλειά του για τηλεπάθεια. Το άτομο αυτό κατέληξε στο ψυχιατρείο παρά τη θέλησή του για να "θεραπευτεί" όπως συνηθίζουν να λένε αυτοί που κάνουν αυτές τις θεραπείες.

Η ψυχιατρική υπήρξε εργαλείο των κυβερνητικών υπηρεσιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αν κάποιος διαφωνούσε με το τότε κυβερνητικό καθεστώς, τότε τον περίμεναν ναρκωτικά και ηλεκτροσόκ. Θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση. Όμως η ψυχιατρική αν και πλέον δε χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ (πριν λίγα χρόνια απαγορεύτικαν στις ΗΠΑ), βασίζεται στις ίδιες θεωρίες.

Ο παπα-ψυχίατρος από τη μία είναι ιερέας (αποδέχεται την ύπαρξη του πνεύματος και του θεού) και από την άλλη είναι ψυχίατρος (αρνείται την ύπαρξη του πνεύματος και του θεού). Πως καταφέρνει να τα παντρέψει αυτά τα δυο;

Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν έχει συναισθήματα, είπα "πρότυπο" ανθρώπου που δεν έχει συναισθήματα. Για παραδειγμα, αν κάποια θελήσει να μάθει πως να διαλύσει τη σχέση της και μετά και είναι cool και να μη τη νοιάζει, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αγοράσει ένα cosmopolitan. Έκει μέσα θα βρει οδηγίες! Εγω δε θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι τα διαζύγια αυξάνονται με ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Ούτε πιστεύω ότι φταίνε οι δουλειές και το στρες όπως υποστηρίζουν αυτοί οι "σοβαροί επιστήμονες". Άνοιξε την TV σου απόψε και ρίξε μια ματιά στις τηλεοπτικές σειρές που δήθεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Θα δεις sex, βια και προδωσία. Όλοι είναι κακοί και προδώτες σύμφωνα με τα ΜΜΕ και μην εμπιστευτείς κανένα γιατί θα την πατήσεις!

Πιστεύω ότι μια θεωρία πρέπει να κρίνεται από τα αποτελέσματά της. Αν λοιπόν αυτοί οι σοβαροί επιστήμονες που τα παίρνουν χοντρά από το κράτος και τους "ασθενής" τους έχουν κάτι να προσφέρουν, τότε σημαίνει ότι θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Εγώ μέχρι στιγμής πάντως βλέπω το αντίθετο.

13/01/2005, 05:52:02
quote:
Εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε στην πνευματικότητα ούτε στον πνευματισμό. Είπα απλά πνεύμα. Και αναφέρω το πνεύμα όπως αναφέρεται στις περισσότερες θρησκείες.

Το πνεύμα των θρησκειών άλλοτε αναφέρεται ως πνευματισμός και άλλοτε ως πνευματικότητα. Απλά και ελληνικά να γράφουμε, για να καταλαβαινόμαστε.

quote:
Αυτά που λέω για τους ψυχίατρική και την ψυχολογία τα έχω όντως διασταυρώσει.

Πού, πώς και κυρίως πότε;

quote:
Η ΨΥΧ-(από τη λέξη "ψυχή")ιατρική αρνείται την ύπαρξη της ψυχής.

Φυσικά και κάνεις λάθος και δεν θα μπορούσε και να ήταν έτσι.

quote:
Κατά την ψυχιατρική ο άνθρωπος είναι μόνο κρέας οι σκέψεις προέρχονται εξολοκλήρου από τον εγκέφαλο.

Όχι ακριβώς.

quote:
Αυτό αυτόματα ακυρώνει όλες τις θρησκευτικές θεωρίες και πρακτικές.

Όχι βέβαια.

quote:
Ακυρώνει επίσης psychics, healers, mediums, empaths κλπ κλπ κλπ

Ούτε αυτό. Απλά δεν τα δέχεται αβίαστα.

quote:
Ξέρω συγκεκριμένα ένα περιστατικό όπου ένα άτομο στη Σουηδία έκανε συζήτηση στη δουλειά του για τηλεπάθεια. Το άτομο αυτό κατέληξε στο ψυχιατρείο παρά τη θέλησή του για να "θεραπευτεί" όπως συνηθίζουν να λένε αυτοί που κάνουν αυτές τις θεραπείες.

Το 1821 στη Σουηδία μπορεί να συνέβη κάτι ανάλογο, αλλά με τίποτα δεν έγινε μέσα στον 21ο αιώνα.
Ποιός σου είπε ότι είναι τόσο εύκολο να κλείσειςκάποιον στο ψυχιατρείο;

quote:
Η ψυχιατρική υπήρξε εργαλείο των κυβερνητικών υπηρεσιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αν κάποιος διαφωνούσε με το τότε κυβερνητικό καθεστώς, τότε τον περίμεναν ναρκωτικά και ηλεκτροσόκ. Θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση. Όμως η ψυχιατρική αν και πλέον δε χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ (πριν λίγα χρόνια απαγορεύτικαν στις ΗΠΑ), βασίζεται στις ίδιες θεωρίες.

Πάνε αυτά... Μας τελείωσαν... Πάμε γι' άλλα...

quote:
Ο παπα-ψυχίατρος από τη μία είναι ιερέας (αποδέχεται την ύπαρξη του πνεύματος και του θεού) και από την άλλη είναι ψυχίατρος (αρνείται την ύπαρξη του πνεύματος και του θεού). Πως καταφέρνει να τα παντρέψει αυτά τα δυο;

Άτοπο ερώτημα διότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

quote:
Για παραδειγμα, αν κάποια θελήσει να μάθει πως να διαλύσει τη σχέση της και μετά και είναι cool και να μη τη νοιάζει, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αγοράσει ένα cosmopolitan. Έκει μέσα θα βρει οδηγίες!

Αν ήταν έτσι, το cosmopolitan θα ήταν το πρώτο περιοδικό σε κυκλοφορία, ενώ δεν είναι.

Αυτά όμως, τί σχέση έχουν με τα προηγούμενα;

quote:
Εγω δε θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι τα διαζύγια αυξάνονται με ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Ούτε πιστεύω ότι φταίνε οι δουλειές και το στρες όπως υποστηρίζουν αυτοί οι "σοβαροί επιστήμονες". Άνοιξε την TV σου απόψε και ρίξε μια ματιά στις τηλεοπτικές σειρές που δήθεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Θα δεις sex, βια και προδωσία. Όλοι είναι κακοί και προδώτες σύμφωνα με τα ΜΜΕ και μην εμπιστευτείς κανένα γιατί θα την πατήσεις!

Μήπως τα 'χεις κάνει όλα μαλλιοκούβαρα μέσα στο μυαλό σου;

Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα, έχουν και προβλήματα. Δεν γνωρίζουν πώς να τα διαχειριστούν και πρέπει να μάθουν, όχι να τα αρνηθούν.

quote:
Πιστεύω ότι μια θεωρία πρέπει να κρίνεται από τα αποτελέσματά της. Αν λοιπόν αυτοί οι σοβαροί επιστήμονες που τα παίρνουν χοντρά από το κράτος και τους "ασθενής" τους έχουν κάτι να προσφέρουν, τότε σημαίνει ότι θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Εγώ μέχρι στιγμής πάντως βλέπω το αντίθετο.

Από τον τρόπο γραφής σου, θεωρώ ότι δεν είσαι και τόσο μεγάλος, ώστε να 'χεις δει και πολλά, αλλά τέλος πάντων... δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Δυστυχώς, η κοινωνία προοδεύει απ' τα λάθη της.

Εσύ πώς μαθαίνεις; Απ' τις δυσκολίες δε μαθαίνεις περισσότερο;

.
.

3A

Edited by - Zadok on 13/01/2005 05:52:56

13/01/2005, 09:52:01
Καλημέρα!
Visionaire, θα συμφωνήσω μαζί σου στον προβληματισμό που θέτεις,
ακόμη και αν κάποιες πληροφορίες σου είναι λίγο υπερβολικές ίσως.

Ωστόσο, σχετικά με την αναφορά της σχέσης της ψυχιατρικής και του
πνεύματος, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει άρνηση, αλλά και όχι.
τι εννοώ...

Πριν από την ανάπτυξη της ψυχανάλυσης του Freud, στο τέλος του
19ου αιώνα, όντως η ψυχιατρική δε δέχονταν την ύπαρξη του πνεύματος.
Μάλιστα, ο,τιδήποτε δε μπορούσε να παρατηρηθεί στο μικροσκόπιο,
ή να εκτελεστεί κάποιο πείραμα με υλικά, χειροπιαστά μέσα,
θεωρούνταν αντιεπιστημονικό.
Ο ίδιος ο Freud εκδιώχθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο της Βιέννης,
όταν ιχυρίστηκε ότι μπορεί να θεραπεύσει την "ψυχή" του ανθρώπου
που πάσχει...
Αργότερα βέβαια, όλοι αυτοί που θεωρούσαν κομπογιαννήτες αυτούς που
μιλούσαν για ψυχο-θεραπεία, άλλαξαν γνώμη...
Αργότερα έχουμε την ανάπτυξη διαφόρων σχολών στην ψυχολογία,
άλλες ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης και άλλες όχι, που λίγο ή περισσότερο
οριοθετούν την ψυχή και καθορίζουν το πνεύμα του ανθρώπου.
Σίγουρα τότε, με την ανάπτυξη αυτών των "νέων" επιστημών,
της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής,
γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ παλαιότερης, φιλοσοφικής ερμηνείας
και νεότερης, ψυχολογικής ερμηνείας, πνεύματος και ψυχής.
Ενώ στη φιλοσοφία υπάρχει "ενορατική" σύλληψη των εννοιών και ανάλυσή τους,
στην ψυχολογία και την ψυχανάλυση, η περιγραφή των εννοιών στηρίζεται
στην παρατήρηση, και τη νέα μορφή μη-χειροπιαστών ενδείξεων,
που εισήγαγε ο Freud.

Και ερχόμαστε στό σήμερα...
Αν επισκεφτούμε έναν ψυχαναλυτή και αρχίσουμε να του μιλούμε για
πνευματική αναζήτηση, εσωτερισμό, Θεούς κλπ,
είναι πράγματι πολύ πιθανό να μας απαντήσει ότι ψάχνουμε τρόπο
να ξεφύγουμε, να αρνηθούμε, να αγνοήσουμε την πραγματικότητα.
Αυτή βέβαια η στάση του ψυχιάτρου μας μπορεί να οφείλεται είτε στην
πεποίθησή του, είτε να είναι τρόπος να μας σπρώξει στην άμεση
όραση των πραγματικών προβλημάτων μας.
Ωστόσο, αν και ο ψυχίατρος είναι πιθανό να πει ότι η πνευματική αναζήτηση
δηλώνει τρόπο φυγής, δε θα ακούσουμε πιθανότατα να μας λέει ότι
δεν υπάρχει ψυχή και πνεύμα.
Δηλαδή ασχολείται με την ερμηνεία της τάσης μας να είμαστε "πνευματικοί".
Από την άλλη πλευρά, δε λειτουργούν όλοι οι ψυχίατροι με τον ίδιο τρόπο, αν και αφού ο ψυχίατρος -και όχι ο ψυχοθεραπευτής- ανήκει σε κάποιον ιατρικό σύλλογο, όπου οι συζητήσεις περί ψυχής και πνεύματος
είναι κατά κάποιο τρόπο οριοθετημένες, του είναι κάπως ανέφικτο να
διατυμπανήσει στην εργασία του, ότι η σωτηρία της ψυχής σχετίζεται
με "εσωτερική - πνευματική" δράση.

Σχετικά με το θέμα σου γενικότερα, συμφωνώ ότι υπάρχει "αστυνομία σκέψης",
και μάλιστα θεωρώ ότι ζούμε σε μια εποχή, που η φύμωση του ατομικού λόγου
και του ελεύθερου πνεύματος είναι απόλυτη.
Μπορεί να φαίνεται ότι μπορούμε να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε,
αλλά υπάρχουν μηχανισμοί, που φροντίζουν να μας περιθωριοποιούν,
όταν ξεπερνάμε τα όρια, που έχουν οι "κυβερνήτες" μας θέσει.
Η γελοιοποίηση, η "ουφοποίηση", ο απομονοτισμός είναι δυστυχώς κλασσικές
μέθοδοι αντιμετώπισης των "εσωτεριστών".
Ακόμη και η επιτιδευμένη ταύτιση του εσωτερισμού με ό,τι μεταφυσικό,
παράξενο, συνομοσιολογικό, τελικά μη λογικό, αποδεικτέο, αναχρονιστικό, κλπ.,
στοχεύει να προβάλει στον κόσμο ένα προφίλ περιθωριοποίησης για τον εσωτερισμό.

13/01/2005, 12:48:12
quote:
Αν επισκεφτούμε έναν ψυχαναλυτή και αρχίσουμε να του μιλούμε για
πνευματική αναζήτηση, εσωτερισμό, Θεούς κλπ,
είναι πράγματι πολύ πιθανό να μας απαντήσει ότι ψάχνουμε τρόπο
να ξεφύγουμε, να αρνηθούμε, να αγνοήσουμε την πραγματικότητα.

Καλό θα ήταν να τον επισκεφθούμε τελικά και να μη μιλάμε υποθετικά.

.
.

3A