- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αν επισκεφτούμε έναν ψυχαναλυτή και αρχίσουμε να του μιλούμε για
πνευματική αναζήτηση, εσωτερισμό, Θεούς κλπ,
είναι πράγματι πολύ πιθανό να μας απαντήσει ότι ψάχνουμε τρόπο
να ξεφύγουμε, να αρνηθούμε, να αγνοήσουμε την πραγματικότητα.
--------------------------------------------------------------------------------
Καλό θα ήταν να τον επισκεφθούμε τελικά και να μη μιλάμε υποθετικά.
Zadok
σε βρίσκω εκτός θέματος,
στη συγκεκριμένη απάντηση,
πράγμα που με κάνει ν' αναρωτιέμαι
αν κατάλαβες τον τίτλο του θέματος
και το σκοπό που γράφουμε εδώ μέσα
σου ευτυχως οχι σε ολα!!
να σαι παντα καλα !!
η αγαπη ειναι παντοτινη![]()
gh
quote:
Zadok
σε βρίσκω εκτός θέματος,
Δεν το νομίζω. Παρ' όλα αυτά, θα περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί με βρίσκεις εκτός θέματος, τί αντιλήφθηκες εσύ συγκρίνοντας τον τίτλο του θέματος με την εισήγηση του δημιουργού και ποιός είναι ο σκοπός που γράφουμε εδώ μέσα.
Άραγε το "εδώ μέσα" εννοείς το συγκεκριμένο θέμα, το esoterica ή το Διαδίκτυο γενικά;
Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν μας διαφωτίσεις...
quote:
zadok μου φαινεται σε καποια θεματα εχεις παρεκλινει απο την πορεια
σου ευτυχως οχι σε ολα!!να σαι παντα καλα !!
η αγαπη ειναι παντοτινη
Δε δίνω εξετάσεις αγαπητέ, για να αναμένω βαθμολόγηση.
Εν πάσει περιπτώσει, αφού έτσι νομίζεις, έτσι θα είναι.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 14/01/2005 00:52:23
quote:
quote:
Zadok
σε βρίσκω εκτός θέματος,
--------------------------------------------------------------------------------Δεν το νομίζω. Παρ' όλα αυτά, θα περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί με βρίσκεις εκτός θέματος,...
...Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν μας διαφωτίσεις...
Zadok,
αναφέρθηκα στην απάντηση που γράφεις:
"Καλό θα ήταν να τον επισκεφθούμε τελικά και να μη μιλάμε υποθετικά."
σχολιάζοντας το προηγούμενο μήνυμά μου:
"...Αν επισκεφτούμε έναν ψυχαναλυτή και αρχίσουμε να του μιλούμε για
πνευματική αναζήτηση, εσωτερισμό, Θεούς κλπ,
είναι πράγματι πολύ πιθανό να μας απαντήσει ότι ψάχνουμε τρόπο
να ξεφύγουμε, να αρνηθούμε, να αγνοήσουμε την πραγματικότητα..."
Η απάντησή σου μου φαίνεται ειρωνική. Αν κάνω λάθος, σε παρακαλώ
διόρθωσέ με.
Το ότι ήταν και εκτός θέματος, μου φαίνεται αυτονόητο.
Αν θεωρείς όμως ότι σχετίζεται, παίρνω πίσω αυτό που είπα,
και περιμένω να μου εξηγήσεις πώς το σχετίζεις.
quote:
...τί αντιλήφθηκες εσύ συγκρίνοντας τον τίτλο του θέματος με την εισήγηση του δημιουργού...
Ο τίτλος του θέματος σχετίζεται με την εισήγηση του δημιουργού του.
quote:
...ποιός είναι ο σκοπός που γράφουμε εδώ μέσα...
Ο καθένας έχει το σκοπό του.
Ακόμη και ο κάθε προσωπικός σκοπός μπορεί να αποτελείται από
πολλούς υπο-σκοπούς.
Ωστόσο, δέχομαι ότι οι σκοποί και υποσκοποί των συζητητών οφείλουν
να εντάσσονται στο πλαίσιο
"συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης"
με σκοπό την "μεταφυσική έρευνα και εσωτερική αναζήτηση".
quote:
...Άραγε το "εδώ μέσα" εννοείς το συγκεκριμένο θέμα, το esoterica ή το Διαδίκτυο γενικά;...
Εννοώ τα forums του Esoterica.
Edited by - λίλιθ on 15/01/2005 12:11:32
Ας τα πάρουμε ένα-ένα λοιπόν:
quote:
Η απάντησή σου μου φαίνεται ειρωνική. Αν κάνω λάθος, σε παρακαλώ
διόρθωσέ με.
Αντιλαμβάνομαι ότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ ειρωνική ως απάντηση, αλλά δυστυχώς, πραγματικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Δεν ξέρω αν έχεις κάποια εμπειρία ή γνώση από ψυχιατρική και από πότε, αλλά η σύγχρονη ψυχιατρική δεν έχει καθόλου αυτή την άποψη.
Μπορώ να σου αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα (αν θέλεις) τουλάχιστον 5 ψυχιάτρων - καθηγητών Πανεπιστημίου και ερευνητών, οι οποίοι δεν έχουν καθόλου τέτοια αντίληψη.
Η εξέλιξη της μεθόδου της ψυχανάλυσης σήμερα μας επιτρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε πότε κάποιος έχει τάση φυγής και πότε όχι. Και αυτό δεν εξαρτάται από αυτά τα οποία λέει ακριβώς. Ελπίζω να με αντιλαμβάνεσαι.
quote:
Ο τίτλος του θέματος σχετίζεται με την εισήγηση του δημιουργού του.
Για εμένα ο τίτλος και η εν συνεχεία ανάπτυξη είναι στοιχειωδώς επιπολαιότητες.
quote:
Ο καθένας έχει το σκοπό του.
Ακόμη και ο κάθε προσωπικός σκοπός μπορεί να αποτελείται από
πολλούς υπο-σκοπούς.
Ωστόσο, δέχομαι ότι οι σκοποί και υποσκοποί των συζητητών οφείλουν
να εντάσσονται στο πλαίσιο"συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης"
με σκοπό την "μεταφυσική έρευνα και εσωτερική αναζήτηση".
Σωστό αυτό. Αναμένω να μάθω τί το μεταφυσικό έχει αυτή η συζήτηση ή σε τί προάγει την εσωτερική αναζήτηση, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι τα μέχρι τούδε δοθέντα στοιχεία είναι ανακριβή.
quote:
Εννοώ τα forums του Esoterica.
Εδώ μέσα λοιπόν, μπορείς να διαβάσεις τα μηνύματά μου και να διαπιστώσεις τί έχω καταλάβει, αν έχω καταλάβει και τί καταλαβαίνουμε γενικότερα.
.
.

καταρχήν να σε ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου
για την απάντησή σου.
Νομίζω ότι δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε εδώ, μάλλον το αντίθετο
αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνει,
ότι προσπαθούμε δηλαδή όλοι -λίγο ή περισσότερο- να βρούμε
κοινά σημεία και να προάγουμε επικοδομητικούς διαλόγους.
Ή τουλάχιστον, έχουμε και ένα χρέος απέναντι σε κάποιους, που
για κάποιους λόγους αντιλαμβάνονται λιγότερο αυτή την προσπάθεια
να τους ενθαρρύνουμε, να τους εμπνεύσουμε, να τους βοηθήσουμε.
Σε αυτή τη βάση σε έχω βρει αρκετές φορές μέσα στα φόρουμς πολύ
θετική, συνεργάσιμη, ουσιαστική,
και έχω διαβάσει αρκετά μηνύματά σου με ενδιαφέρον και έχω πάρει από αυτά.
Με τον ίδιο καλόπιστο τρόπο έγραψα και εγώ την τοποθέτησή μου
για τη σχέση της ψυχιατρικής και του πνεύματος,
έχοντας υπόψην μου κάποια χειροπιαστά παραδείγματα,
που είτε συντάσσονται υπέρ, είτε κατά του πνεύματος.
Συγκεκριμένα, όπως έγραφα και στο πρώτο μου μήνυμα, μίλησα για
αντιμετώπιση ανθρώπων που ανέφεραν ότι ασχολούνται με "πνευματικά
ζητήματα" από ψυχιάτρους με άρνηση.
Οι πληροφορίες μου προκύπτουν από κοντινά άτομα, συγκεκριμένα κάποιο
φίλο μου, που έχοντας μια μακρόχρονη γνώση -και αγάπη- για την ψυχανάλυση
έχει κάνει συνεδρίες με αρκετούς ψυχιάτρους τα τελευταία 7-8 χρόνια,
στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στο Βέλγιο.
Εκείνος -γελώντας από αγανάκτιση- μου έδωσε τις πληροφορίες που αναφέρω,
και μάλιστα όχι από 1 ή 2 ψυχιάτρους.
Επίσης γνωρίζω κάποιον επιφανή ψυχίατρο -γράφει μάλιστα σε αρκετά
περιοδικά του ιατρικού συλλόγου- του οποίου το όνομα για ευνόητους
λόγους δε θα αναφέρω, ο οποίος πιστεύει ότι η πνευματική αναζήτηση
είναι τροφή για αρρωστημένα μυαλά.
Από την άλλη πλευρά, κάποια άλλοι ψυχίατροι που γνωρίζω
ασχολούνται με το πνεύμα και εφαρμόζουν τεχνικές "εσωτερισμού"
στους ασθενείς τους.
Σχετικά με τον τίτλο και την ανάπτυξη του στο μήνυμα του συγγραφέα,
νομίζω ότι ίσως λίγο υπερβολικά, ο Visionaire έθεσε έναν προβληματισμό,
που εγώ προσωπικά έχω συναντήσει αρκετές φορές σε καταστάσεις,
είτε από προσωπικές εμπειρίες, είτε από διηγήσεις.
Για το Visionaire δεν μπορώ να μη δεχτώ ότι αυτό ήταν μια βιωμένη
πραγματικότητα. Αλλά ακόμη και να μην έχει με βάθος κατανοήσει
το πρόβλημα, υπάρχει νομίζω χρόνος και τρόπος να βρει την ακρη,
κυρίως με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης.
Από την άλλη πλευρά, για το συγκεκριμένο άτομο,
που ίσως είναι αυτή μια από τις πρώτες φορές που ασχολείται με το θέμα,
ίσως είναι άπειρος, ίσως λίγο μπερδεμένος,
πάντως κατά τη γνώμη μου καλοπροαίρετος και συζητήσιμος,
θα ήθελα να νιώσει σε αυτό το χώρο καλοδεχούμενος.
Για κάθε έναν από εμάς, που δε γνωρίζουμε τον συζητητή μας προσωπικά,
μπορεί να παραγνωρισθεί ένα ίσως κάπως αυστηρό μήνυμα ως ειρωνία.
Μπορεί ο δημιουργός του να μην είχε τέτοια πρόθεση,
αλλά να έλαβε το μήνυμά του τέτοιας αντιμετώπισης.
Σε αυτό σου απάντησα νομίζω τώρα Zadok, και θέλω πραγματικά
να λάβεις το μήνυμά μου μαζί με την καλοπροαίρετη διάθεσή μου.
Θα έλεγα δε, ότι αντιλαμβάνομαι και το γενικότερο πνεύμα σου και βάσει αυτού τούτη η μεταξύ μας συζήτηση μπορεί να είναι πάρα πολύ εποικοδομητική.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι:
1. Η ίδια η ψυχιατρική δεν ευθύνεται για τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίζονται οι εκπρόσωποί της, διότι και αυτοί (όπως όλα τα μέλη της ανθρώπινης κοινωνίας) είναι άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο υπεύθυνοι, συνεπείς ως προς τα καθήκοντά τους ή εξελιγμένοι ψυχικά.
2. Η ψυχιατρική είναι και αυτή εξελισσόμενη μαζί με εμάς. Αν μπορέσουμε να αντιληφθούμε την αξία της εξέλιξης, ως εσωτερικής αρχής, δε θα μπορέσουμε παρά να κατανοήσουμε περισσότερο τις αιτίες και τα ίδια τα φαινόμενα, τα οποία τίθενται εδώ.
Αν πραγματικά, αντιλαμβανόμαστε την αξία της μεταφυσικής αναζήτησης (του πραγματικού εσωτερισμού και όχι της μαγγανείας και της αγυρτίας), οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την επιστήμη του αύριο, υπεύθυνα και χωρίς επιπόλαιες γενικεύσεις ή κινδυνολογίες.
Ας πάρουμε τα ζητήματα, τα οποία μας αφορούν, στα χέρια μας...
Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Σ' ευχαριστώ, λίλιθ, για αυτή την πολύ όμορφη συζήτηση.
.
.

Ομολογώ ότι περίμενα το συγκεκριμένο topic να ήταν εστιασμένο στην 'αστυνόμευση', αλλά παρατήρησα ότι το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε πολύ γρήγορα στη σχέση Ψυχολογίας και Εσωτερισμού. Επίσης μου έκανε εντύπωση το ότι θεωρείς δεδομένη την αρνητική θέση της Ψυχολογίας απέναντι στη Μεταφυσική, στο Πνεύμα και στη Θεολογία, σαν να έχουμε να κάνουμε με μία απόλυτη, γενική αλήθεια.
Ίσως να μην είμαι ο πιό κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για τέτοια ζητήματα, γι' αυτό, κατ'αρχήν, θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποια βιβλία ενός από τους πιό αξιόλογους Ψυχολόγους του περασμένου αιώνα:
'Η Ψυχολογία της Μεταβίβασης/The Psychology of the Transference'
'Ψυχολογία και Αλχημεία/Psychology and Alchemy'
'Ψυχολογία και Απόκρυφο/Psychology and the Occult'
Σου υπόσχομαι ότι το Έργο του Carl Gustav Jung θα σου αποδείξει και με το παραπάνω ό,τι οι Ψυχολογικές μέθοδοι όχι μόνο δεν αποτελούν 'πονηρά μηχανεύματα', αλλά μπορούν να γίνουν το καλύτερο εργαλείο που μπορεί να διαθέσει ένας άνθρωπος, ο οποίος προσπαθεί να 'αγγίξει' το Ανώτερο. Κατά τη δική μου γνώμη, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε καμία Επιστήμη, καμία Θρησκεία, καμία Τέχνη, καμία Άποψη...αλλά τους 'ανθρώπους' που τις εγκολπώνουν και τις χρησιμοποιούν ως μέσον 'εξαπάτησης'. Γιατί να εστιαζόμαστε στους χειρότερους του είδους και όχι στους καλύτερους; Γιατί να μη θέλουμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι;
Όπως είχε πεί και η 'πολύ αγαπημένη μου' Dion Fortune, όσοι έχουν σκοπό να ασχοληθούν με 'Εσωτερικά Θέματα', είναι απαραίτητο να διαθέτουν και τις κατάλληλες γνώσεις Ψυχολογίας. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα...στο όνειρο και το όραμα...στην άνιμα ή τον άνιμους και στον φύλακα άγγελο...στις φωνές από το υπερπέραν και στις κραυγές του ασυνειδήτου...στην αγνή πίστη και στο ψυχολογικό σύμπλεγμα...στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, που εμείς τα ονομάσαμε έτσι, παρόλο που συνειδητοποιούμε ότι μοιάζουν με σταγόνες που η ατομικότητά τους χάνεται μέσα στον Ωκεανό του Αρχέγονου Χάους. Αλήθεια, αν σας περιέγραφα ένα όραμα που είδα, θα μπορούσατε να με διαβεβαιώσετε ότι...ήταν όραμα;...το είδα;...ήμουν δέκτης εξωτερικών ερεθισμάτων ή πρόβαλα εσωτερικές καταστάσεις;
Έχουν θιχτεί αρκετά ζητήματα σε αυτό το topic και φοβούμαι ότι θα ήταν μάταιο να προσπαθήσω να τα καλύψω με ένα post. Έχω, όμως, κι εγώ με τη σειρά μου να θέσω κάποια ερωτήματα,αν και εν μέρη με έχει καλύψει το τελευταίο post της αγαπητής Zadok. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι Επιστήμες, οι Θρησκείες, οι Ομάδες, τα Συστήματα κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από τους ανθρώπους που τα εγκολπώνουν, τα δημιουργούν και τα διαμορφώνουν και όχι από τη 'φύση' τους; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αποτελούμε δυναμικούς παράγοντες και ανάλογα με τις Ιδέες και τις Πράξεις μας 'μετα-μορφώνουμε' τα σύνολα στα οποία ανήκουμε, όπως μορφώνουμε και τους ίδιους μας τους εαυτούς;...Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε Δυναμικά και Δημιουργικά τη Φαντασία μας και ας αφήσουμε το φόβο και την κινδυνολογία σε αυτούς που βασίζονται στα δόγματα και την αστυνόμευση.
Μετά Τιμής
The Prince of Pentacles
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
Edited by - prince_of_pentacles on 16/01/2005 06:28:40
Edited by - prince_of_pentacles on 16/01/2005 06:32:20
Ευχαριστώ Zadok,
το μήνυμά σου ήταν εγκάρδιο!
Χαίρομαι που από αυτήν -την ίσως αρχικά λίγο
παρεξηγημένη αντιπαράθεση-
βγάλαμε κάτι δημιουργικό!
Θα ήθελα να αναφέρω εδώ και ένα ακόμη βιβλίο,
γραμμένο από έναν Αμερικανό Ψυχίατρο, που βρήκα πολύ ουσιαστικό.
Γράφει για τη σχέση της ψυχανάλυσης και του Θεού.
Ανεξαρτήτως θρησκευτικής "ιδιαιτερότητας" του καθενός,
ο συγγραφέας δηλώνει χριστιανός,
είναι ένα υπέροχο βιβλίο,
με κομμάτια πανέμορφης διδασκαλίας στο πνεύμα.
Σκοτ Πεκ: Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος (2 τόμοι)
...
Μα πού είσαι Visionaire;
...
quote:
Όπως είχε πεί και η 'πολύ αγαπημένη μου' Dion Fortune, όσοι έχουν σκοπό να ασχοληθούν με 'Εσωτερικά Θέματα', είναι απαραίτητο να διαθέτουν και τις κατάλληλες γνώσεις Ψυχολογίας. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα...στο όνειρο και το όραμα...στην άνιμα ή τον άνιμους και στον φύλακα άγγελο...στις φωνές από το υπερπέραν και στις κραυγές του ασυνειδήτου...στην αγνή πίστη και στο ψυχολογικό σύμπλεγμα...στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, που εμείς τα ονομάσαμε έτσι, παρόλο που συνειδητοποιούμε ότι μοιάζουν με σταγόνες που η ατομικότητά τους χάνεται μέσα στον Ωκεανό του Αρχέγονου Χάους. Αλήθεια, αν σας περιέγραφα ένα όραμα που είδα, θα μπορούσατε να με διαβεβαιώσετε ότι...ήταν όραμα;...το είδα;...ήμουν δέκτης εξωτερικών ερεθισμάτων ή πρόβαλα εσωτερικές καταστάσεις;
Θα αναφέρω εδώ τα λόγια του Μ. Αντωνίου,πρώτου αναχωρητού της ερήμου που κατ' εμέ,(ασχέτως των θρησκευτικών του πιστεύω),είχε φθάσει σε αρκετά υψηλό πνευματικό επίπεδο.
Έλεγε λοιπόν ότι η έρημος είναι σαν μία τεράστια οθόνη,όπου ο καθένας προβάλει και βλέπει ότι έχει μέσα του.Γι αυτό,έλεγε,χρειάζεται σκληρός αγώνας για να φθάσουμε στο σημείο να ξεχωρίσουμε την πραγματική πνευματική εμπειρία από την παραίσθηση.
Μόνον λοιπόν κατόπιν σκληρού αγώνα και κατόπιν εξέλιξης μπορούμε να πούμε μετα βεβαιότητος αν όντως είχαμε μία εμπειρία και τι αυτή μπορεί να σημαίνει και ΣΙΓΟΥΡΑ αυτή ΔΕΝ μπορεί να μεταδοθεί σε άλλον.
Είναι προσωπική.

Ξεκινήσαμε, όπως παρατήρησε κι ο prince_of_pentacles, να ξεκαθαρίσουμε το κομμάτι της ψυχιατρικής κι ελπίζουμε ότι θα δυνηθούμε ν' αγγίξουμε και το κυρίως θέμα, το οποίο μάλλον ήθελε να θέσει ο δημιουργός Visionaire, εκείνο της "Αστυνομίας Σκέψης".
Επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα ακόμη βιβλίο, στα όσα εύστοχα κατεγράφησαν:
«Ψυχή: το ένα από τα δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν την ανθρώπινη φύση», αποφαίνεται το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη και καθαρίζει με την πρώτη - και δύσκολη - σημασία της λέξης. H πολύσημη «ψυχή» είναι το πρώτο συνθετικό της λέξης «ψυχοθεραπεία». Ο όρος είναι της μόδας - και ίσως όχι μόνο στο Μανχάταν και στο Κολωνάκι.
Όσοι έχουμε καθήσει απέναντι σε έναν «Ψυ», αμήχανοι ή λαλίστατοι, όσοι πιστεύουμε στη θεραπευτική του ιδιότητα, αλλά και όσοι υψώνουν το φρύδι μισοκοροϊδεύοντας ή χλευάζοντας, όλοι, έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα. Ο Ψυ μπορεί να είναι συμβουλευτικός ή απλώς «παγώνι». Να συζητεί το πρόβλημα ή απλώς να ακούει ιαματικά. Να κοιτάει τα παπούτσια του, να αφουγκράζεται σπαστικά...
.
.

Edited by - Zadok on 16/01/2005 20:00:18
Ο όρος είναι σαφώς Οργουελικός, και παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ελέγχου ακόμα και του ανθρώπινού νου μέσω προχωρημένων τεχνικών μαζικού και ατομικού Mind Control αλλά και πολιτικο-θρησκευτικής λογοκρισίας παντός τύπου.
Προωθείται ως ιδέα μαζικού ελέγχου του πληθυσμού σκλάβων από τα καθίκια της Νέας Τάξης.
Δείτε επίσης: Minority Report.
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
-Θα ήταν πιο ωραία η ζωή χωρίς αυτοκίνητα;
Θα ηταν ωραια αν δεν υπηρχαν αυτοκινητα γιατι ρυπαινουν το περιβαλλον και οδηγουν σε ατομα παχυσαρκα που βαριουνται που ζουν και περνουν το αμαξι για να πανε ακομα και στον γειτονα!
Απο την αλλη χωρις αυτα θα ηθελες πολλες ωρες ή μερες για τα ταξιδια σου!
Σου αρεσουν οι γατες;
!!!Vanish the shadows!!!
Εσένα?

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...
- Ποιο ζώο αγαπάς περισσότερο;

Μπορεις να περιγραψεις ενα ονειρικο τοπιο;
!!!Vanish the shadows!!!
- Φοβάσαι το σκοτάδι;

-Η Καμηλοπάρδαλης, έχει φωνή;