ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η γυναίκα στις θρησκείες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η γυναίκα στις θρησκείες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Steppenwolf25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
SteppenwolfΝέο Μέλος
22/11/2003, 22:38:33
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το topic, σαν ένα είδος "συγκριτικής μελέτης" σχετικά με το πως βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και το ρόλο της.

Έχω την υποψία ότι παρά τα όσα υποστηρίζονται τελικά οι περισσότερες θρησκείες θεωρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη γυναίκα ως κατώτερη, μολυσμένη κτλ.. Ελπίζω να κάνω λάθος...

Αλλά επειδή μέχρι τώρα είναι απλά μια υποψία, θα ήθελα να τη συζητήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και με σεβασμό απέναντι στα πιστεύω των άλλων.

Προσωπικά, μπορώ μόνο να πω την άποψή μου για το Χριστιανισμό, καθώς μόνο με αυτή τη θρησκεία μπορώ να πω πως έχω επαφή.

Λοιπόν, πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός τελικά δεν είναι τόσο υπέρ της ισότητας ανδρών-γυναικών, όσο θέλει να διαλλαλεί. Φυσικά αν δεν κάνω λάθος στη Βίβλο δεν αναφέρει κανείς ρητά ότι ο άνδρας είναι ανώτερος. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που κάθε άλλο παρά ισότητα υποδεικνύουν.

Και ξεκινάω.
α) Η Εύα φτιάχνεται μετά τον Αδάμ και μάλιστα όπως διάβασα κάπου στο forum, ούτε καν αμέσως μετά τον Αδάμ. Μεσολαβούν και άλλα δημιουργήματα.
β) Η Εύα θεωρείται υπεύθυνη για την έκπτωση.
γ) Η γυναίκα θεωρείται μολυσμένη και δεν της επιτρέπεται να μπαίνει στο ιερό.
δ) Επίσης όταν έχει περίοδο (τί ποιό φυσιολογικό;) δεν μπορεί να κοινωνήσει.
ε) Μόνο άντρες γίνονται ιερείς.
στ) Ο Χριστός έχει 12 μαθητές και ούτε μια μαθήτρια.
ζ) Ο Θεός είναι Πατήρ,Υιός και Άγιο Πνεύμα. Πού είναι το θηλυκό στοιχείο;

Μόνο θετικό είναι η Παναγία, η οποία όμως θεωρείται αγνή γιατί έφερε στον κόσμο το Χριστό χωρίς να έχει υπάρξει σαρκική επαφή. Και στο κάτω κάτω, η θέση της είναι κατώτερη από αυτή του Θεού-Πατήρ,Υιού και Αγίου Πνεύματος.

Και μιας και το ανέφερα ερωτώ. Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.

(Βέβαια αυτό το τελευταίο είναι άσχετο με το θέμα αλλά δεν άντεξα.)

Ελπίζω να μην θίγω κανένα και αν το κάνω η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Απλά τους προβληματισμούς μου εκφράζω.
Και θα με ενδιέφερε να δω τί λένε και οι άλλες θρησκείες.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

For my life
Still ahead
Pity me...

endoramaΜέλος
23/11/2003, 03:33:32
φιλε μου Steppenwolf σωστες οι παρατηρησεις σου
οσο αναφορα τον χριστιανισμο ισως επειδη ξεκινησε απο το ισραηλ οπου η γυναικα δεν ειχε και καμμια σπουδαια θεση στην κοινωνια

ομως εβραιος θεωρειται οποιος εχει μητερα εβραια ασχετα αν ο πατερας ειναι εσκιμωος

οι θρησκειες της περιοχης (χριστιανισμος,ισλαμ) εχουν σαν βαση την κουλτουρα ενος λαου που ολες του οι φρασεις ξεκινανε με το ΜΗΝ.

quote:
Και μιας και το ανέφερα ερωτώ. Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.
καθολου ασχετο κατα την γνωμη μου

μονο στις πολυθειστικες θρησκειες αν δεν κανω λαθος συνανταμε πολυ το γυναικειο στοιχειο μεσα στην θρησκεια

κυριως με θεοτητες της γονιμοτητας και με ιερειες που ειχαν σαν αποστολη να διδαξουν την ηδονη και την χαρα της ζωης κατι τελειως αντιθετο με τον χριστιανισμο οπου αγιες εγιναν οσες απεφευγαν τετοιες συνηθειες και υπεφεραν σε ολη τους την ζωη και πεθαναν μετα απο βασανιστηρια

ΧΜ!!! αναφερονται πουθενα τα παιδια που ειχαν οι παντρεμενες αγιες και οσιες?

οσο αναφορα το ισλαμ τα πραγματα μιλανε μονα τους ο παραδεισος τους εχει παρθενες οχι παρθενους

οσο αναφορα της πιο ανατολικες περιοχες δεν ξερω αν μπορουμε να σχολιασουμε της συνηθειες τους γιατι κατα την γνωμη μου οι θρησκειες που ερχονται απο εκει ειναι στην ουσια φιλοσοφιες το ελεγε και ο κουμφουκιος αλλα εδω που τα λεμε δεν αναφερουν και συχνα την λεξη γυναικα

ισως ολα αυτα να οφειλονται στο γεγονος οτι η λεξη πειρασμος εχει να κανει με την γυναικα

και κλεινω την απαντηση μου με ενα τιτλο "παπισα Ιωαννα"

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

Edited by - endorama on 23/11/2003 03:39:08

27/11/2003, 04:32:35
Θα ηθελα να σου πω και εγω την γνωμη μου σε αυτο το θεμα φιλε,φιλη Steppenwolf.
Πρωτα απο ολα να σου πω οτι ειμαι υπερ της ισοτητας αντρων γυναικων στο θεμα των δικαιωματων παντα και πιστευω οτι στις μερες μας αυτο το θεμα εχει ξεπεραστει αν οχι τελειως σε λιγο καιρο θα ειναι και τελειως!!Δεν μπορω να πω ομως οτι ο αντρας και η γυναικα ειναι ιδιοι γιατι υπαρχουν μεταξυ τους τεραστιες διαφορές και δεν μιλαω για οτι και καλα ο αντρας ειναι αντρας και δεν θα σκουπισει και δεν θα σφουγγαρισει και θα θελει το φαι ετοιμο,αλλα οτι υπαρχουν μερικα πραγματα που ειναι φτιαγμενα να γινονται καλυτερα απο την γυναικα και μερικα αλλα καλυτερα για τον αντρα!Τωρα στο θεμα του ερωτα τι να πω αυτα ειναι βλακειες γιατι αν ο ερωτας ηταν αμαρτια τοτε και ο καρπος που θα εβγαζε αυτη η πραξη θα ηταν αμαρτια!!
Παντως και αμαρτια να ειναι....εγω θα συνεχισω να κανω "αμαρτιες"

lencolasΜέλος
27/11/2003, 06:47:46
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ STEPPEMWOLF!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ.ΩΣΤΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΕ ΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ..

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1884

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 27/11/2003 06:48:17

beyondΜέλος
27/11/2003, 08:57:50
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

hrismigΜέλος
27/11/2003, 10:30:02
quote:

Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.

Γειά σου φίλη (αν δεν κάνω λάθος) Steppenwolf.
Στο συγκεκριμένο να σου πω ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά στον χριστιανισμό ο έρωτας δεν είναι αμαρτία! Αμαρτία είναι η εξάρτηση από κάτι όχι το να το βιώνεις!

Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ομολογώ ότι δεν βλέπω γιατί η γυναίκα είναι υποδιέστερη, θα έλεγα ότι σαφώς φαίνεται η ΔΙΑΦΟΡΑ άντρα / γυναίκας αλλά όχι η μείωση της γυναίκας σε σχέση με τον άντρα!

Μάλιστα αν διαβάσεις κείμενα Αγίων θα δεις σε πολλά από αυτά το "παράξενο" : "Γυναίκες να σέβεστε τους άντρες σας διότι σας διδάσκουν λογική και άντρες να σέβεστε τις γυναίκες σας διότι σας διδάσκουν ΑΓΑΠΗ!!!"

Μετά από αυτό...δίαλεξε!

Πάντως εγώ ψάχνω να βρω ψίγματα γυναίκας μέσα μου...

καλημέρα

SteppenwolfΝέο Μέλος
27/11/2003, 15:44:54
Καλησπέρα και πάλι

Προμηθέα, το θέμα γυναίκα και δικαιώματα κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί και φυσικά δεν βρισκόμαστε ούτε κατά διάνοια κοντά σε αυτό το σημείο. Μια ματιά σε χώρες εκτός Ευρώπης, ΗΠΑ και Καναδά θα σε πείσει για αυτό.
Συμφωνώ μαζί σου ότι άνδρας και γυναίκα είναι διαφορετικοί. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο.
Όσο για το θέμα του έρωτα, δεν είναι τόσο βλακείες.. Ειδικά όταν βγαίνει ο Πάπας και καταδικάζει τη χρήση προφυλακτικού. Ουσιαστικά ο έρωτας δεν αντιμετωπίζεται σαν αμαρτία μόνο όταν σκοπεύει σε διαιώνηση του είδους... Πάντως σχετικά με αυτό που λέει ο Πάπας, όχι απλά διαφωνώ, αλλά το θεωρώ και εγκληματικό σε μια εποχή όπου το AIDS και οι λοιπές αρρώστιες καραδοκούν... (ανέφερα τον Πάπα γιατί τον θεωρώ μέρος της Χριστιανοσύνης)

Lencola, οπως θα είδες, κι εγώ έγραψα ότι δεν νομίζω στη βίβλο κανείς ρητά να αναφέρει ότι ο άνδρας είναι ανώτερος ή η γυναίκα κατώτερη. Ωστόσο επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου ως προς τα εξής: Για μένα το γεγονός ότι η γυναίκα έπεται του άνδρα και μάλιστα όπως κάποιος ανέφερε, αργεί αρκετά, δεν δείχνει ισότητα. Το ότι είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό δε μου λέει κάτι. Το μόνο που θα μπορούσα να συνάγω από αυτό είναι ότι άντρας-γυναίκα είναι ίδιοι. Αλλά δεν συμφωνώ, γιατί όπως είπα, θεωρώ ότι είναι αρκετά διαφορετικοί. Όσο για την Παναγία, ναι συμφωνώ ότι την επέλεξε ο Θεός να φέρει το γιο της, το γεγονός όμως ότι θεωρείται αμόλυντη επειδή τον γέννησε χωρίς σαρκική επαφή τί σου λέει;
Εξάλλου το βάρος για μένα πέφτει στο ότι ο Θεός παρουσιάζεται -Πατήρ, Υίος και Άγιο Πνεύμα- και το θηλικό στοιχείο απουσιάζει. Για μένα αυτό είναι αρκετο, ακόμα κι αν όλα τα άλλα δεν υπήρχαν. Η Παναγία έπεται και δεν έχει συκρίνεται με το Θεό. Και η Εύα που αντιμετωπίζεται ως υπεύθυνη της πτώσης επίσης.

Hrismig ίσως αν ξαναδιαβάσεις τα σημεία που αναφέρω στο πρώτο post, να δεις γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε άλλο παρά τη διαφορετικότητα τονίζουν, αλλά αντίθετα το ότι δεν είναι ίση με τον άνδρα.

Όσο για αυτό που γράφεις

quote:
"Γυναίκες να σέβεστε τους άντρες σας διότι σας διδάσκουν λογική και άντρες να σέβεστε τις γυναίκες σας διότι σας διδάσκουν ΑΓΑΠΗ!!!"

ωραίο ακούγεται αν και δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ.
Όμως μου θύμησε κάτι που είχε συζητηθεί σε άλλο topic. Κάποιος είχε πει ότι η γυναίκα δεν είναι ικανή να φιλοσοφήσει και το είχε στηρίξει στο ότι δεν είναι τόσο λογική όσο ο άνδρας. AΝ είναι έτσι, τότε ο άνδρας θα μπορούσε να διαπρέψει στη φιλοσοφία αλλά δεν θα ήταν τόσο ικανός να προσεγγίσει το θείο το οποίο ΔΕΝ προσεγγίζεται με τη λογική. Όμως παρόλα αυτά στη γυναίκα δεν επιτρέπεται να γίνει ιερέας...

Για μένα και άντρας και γυναίκα είναι εξίσου ικανοί. Ναι, είναι διαφορετικοί αλλά πιστεύω ότι η διαφορετικότητα εμφανίζεται στον τρόπο που ακολουθεί ο καθένας για να κάνει κάτι, και δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι ανώτερος στον έναν τομέα και ο άλλος στον άλλο.

For my life
Still ahead
Pity me...

Edited by - Steppenwolf on 27/11/2003 15:47:36

thothΙδρυτικό Μέλος
27/11/2003, 16:58:47
Γεια σας.

Στους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού υπήρχαν πολλές χριστιανικές κοινότητες που είχαν τελείως διαφορετική εικόνα για αυτό το θέμα. Θεωρούσαν πολλές φορές μάλιστα την Εύα ανώτερη από τον Αδάμ. Αυτές οι ομάδες ήταν επίσημα χριστιανικές αλλά με το πέραμα των πρώτων αιώνων, οι συντηρητικοί και σκληροπυρηνικοί της εκκλησίας, εξεδίωξαν αυτές τις ομάδες με πολλούς τρόπους και εξαφάνισαν τις δικές τους εκδοχές της Βίβλου και των Ευαγγελίων. Αυτές οι ομάδες ονομάστηκαν στην εποχή μας Γνωστικές. Μια τυχαία ανακάλυψη παπύρων το 1945 μας βοήθησε να γνωρίσουμε επιτέλους τι πρέσβευαν και για αυτό το θέμα.

Τι πρέσβευαν;

Δείτε

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2332&whichpage=2&ARCHIVE=

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 02:21:40
quote:
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

στις προ χριστιανισμού υπήρχε και παρουσία γυναικών ως θεότητες και μάλιστα υπήρχε σχετική ισορροπία - ισότητα.

Στην αρχαία Ελλάδα το σκορ ήταν 6 - 6

Περίπου τα ίδια ίσχυαν και στους Αρχαίους Σουμέριους , Ινδούς , Αιγυπτίους . Σκανδιναβούς κτλ...

Για τις μετά χριστιανισμού θρησκείες... άστο καλύτερα...

Θυμήθηκα μια πολύ καλή ταινία , το ΔΟΓΜΑ....

Που στο τέλος εμφανίστηκε η Θεός....

Edited by - Anounakis on 28/11/2003 02:24:04

lencolasΜέλος
28/11/2003, 02:46:57
ΦΙΛΗ ΜΟΥ(ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ),ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ:

quote:
21 ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΗΣ
22 ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ
23 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΑΝΔΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ
24 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ"!!! ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΛΑΘΕ ΤΟ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ. ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΙΣ ΤΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΓΙΟΥΣ.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΡΚΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΙΚΗ ΦΥΣΗ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΘΕΡΩΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ.
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 28/11/2003 02:52:00

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 03:09:30
Αχ , αγαπητή μου ,

συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου...

quote:
21 ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΗΣ
22 ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ
23 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΑΝΔΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ
24 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ

Δεν βλέπω πουθενά την ισότητα... λυπάμε

quote:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ"!!!

quote:
ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΛΑΘΕ ΤΟ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ. ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Το αντιλαμβάνομαι ακριβώς αντίθετα

quote:
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΙΣ ΤΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΓΙΟΥΣ.

Αυτό είναι σωστό. Φτάνει όμως;
Αρκεί ως αποστομοτική απάντηση στον Steppenwolf
που ρωτά γιατί:

quote:
α) Η Εύα φτιάχνεται μετά τον Αδάμ και μάλιστα όπως διάβασα κάπου στο forum, ούτε καν αμέσως μετά τον Αδάμ. Μεσολαβούν και άλλα δημιουργήματα.
β) Η Εύα θεωρείται υπεύθυνη για την έκπτωση.
γ) Η γυναίκα θεωρείται μολυσμένη και δεν της επιτρέπεται να μπαίνει στο ιερό.
δ) Επίσης όταν έχει περίοδο (τί ποιό φυσιολογικό;) δεν μπορεί να κοινωνήσει.
ζ) Ο Θεός είναι Πατήρ,Υιός και Άγιο Πνεύμα. Πού είναι το θηλυκό στοιχείο

quote:
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ..

Σεβαστή αλλά.... λυπάμαι δεν συμφωνώ.

Νά 'σαι καλά

lencolasΜέλος
28/11/2003, 06:49:31
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΡΙΝΕΙ.
ΘΑ ΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΟΥΛΟΥ!ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ!!.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ,ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΟΧΙ!

quote:
Αυτό είναι σωστό. Φτάνει όμως;
Αρκεί ως αποστομοτική απάντηση στον Steppenwolf

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ STEPPENWOLF,ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,Ο ΚΑΘΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΑ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ.

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 28/11/2003 06:50:02

lencolasΜέλος
28/11/2003, 06:58:04
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΡΑ!

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

hrismigΜέλος
28/11/2003, 10:25:19

Βρε παιδιά το μυστικό βρίσκεται στο "ΣΥΜΠΗΡΩΝΕΙ"! Γιατί έτσι είναι... ο ένας συμπληρώνει τον άλλο!

Έχουμε μπει σε ένα φάυλο κύκλο ανταγωνισμού (εξ' ου και οι πάμπολοι χωρισμοί των ζευγαριών) γιατί δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπός μας βρίσκεται δίπλα μας για να μας ΔΙΔΑΞΕΙ!

Ναι...να μας μάθει να είμαστε ΚΑΙ αλιώτικοι!
Πως λοιπόν κάνουμε συγκρίσεις σε δύο διαφορετικά πράγματα;

Για παράδειγμα να σας θέσω ένα αντίστοιχο ερώτημα...

Τι είναι "ανώτερο", ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες ή οι ρόδες του;

beyondΜέλος
28/11/2003, 13:19:39
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ "ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ" ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΣΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ..ΠΗΛΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2..
ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΔΑΜ ΕΝΟΙΩΘΕ..ΜΟΝΑΞΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΚΕΥΟΣ ΠΑΡΕΑΣ (ΟΧΙ ΗΔΟΝΗΣ..)

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ..ΑΛΛΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ? ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..
ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 15:30:19
quote:
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ,ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πιστεύω ότι δείχνει ότι δεν είναι ισότιμη.
(πάντα αναφερόμαστε και σχολιάζουμε τα εκκλησιαστικά κείμενα)

Δεν έγινε από το ίδιο υλικό. Μπορεί να είναι και ανώτερη...
(αν και δεν δείχνουν τέτοια διάθεση τα εκκλησιαστικά κείμενα...)

πάντως όχι ισότιμη...

quote:
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ STEPPENWOLF,ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,Ο ΚΑΘΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....

Ατυχής έκφρασή μου , δεν την εννοούσα με αυτήν την έννοια του να του κλείσουμε του άλλου το στόμα όπως κυριολεκτικά σημαίνει , αλλά με την μεταφορική ερμηνεία της , των ατράνταχτων επιχειρημάτων.

Edited by - Anounakis on 28/11/2003 15:33:21

28/11/2003, 16:09:08
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΛΑΘΟΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩN ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ hrismig "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ..
Η ΓΥΝΑΙΚΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

SteppenwolfΝέο Μέλος
28/11/2003, 17:00:00
Καταρχάς συμφωνώ με τον hismig στη σημασία της λέξεως "συμπληρώνει".
Χαίρομαι που το πιστεύεις και εσύ αυτό και οι άλλοι. Αλλά να τονίσω ότι δεν έχω μπει σε κανένα φαύλο ανταγωνισμό με το άλλο φύλο. Το δέχομαι με τη διαφορετικότητά του, που εξάλλου είναι και ένα στοιχείο που φέρνει την έλξη. Και φυσικά προσπαθώ να μαθαίνω από τον άνθρωπο δίπλα μου, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα.

Μιλάμε όμως για το πώς βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και όχι για τις σχέσεις ζευγαριών όπως σήμερα.(αν και είναι πολύ ενδιαφέρον)

Για μένα, το "συμπληρώνει" είναι ουσιατικά το μόνο θετικό που κρατάω από τον Χριστιανισμό πάνω στο θέμα αυτό. Εξάλλου μια λέξη δεν αρκεί να εξαλείψει τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Thoth, πολυ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για τους γνωστικούς... Σχόλιο να κάνω εδώ ή σε εκείνο το topic;

Lencolas φίλη μου, (ελπίζω να μην τα μπέρδεψα εγώ τώρα..) ναι δεν κάνεις λάθος. Κοπέλα είμαι. Σέβομαι την άποψή σου, αλλα... διαφωνούμε. και χαίρομαι που το κάνουμε πολιτισμένα.

quote:
ΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΟΥΛΟΥ!ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ!!.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.

Βασικά εδώ διαφωνώ καθέτως... Για μένα η εποχή και οι συνθήκες δεν δικαιολογούν τίποτα για κάποιον που οι πιστοί του ισχυρίζονται ότι ήρθε να διδάξει την αγάπη και την αλήθεια. Για κάποιον που συγκρούστηκε ούτως ή άλλως με το "κατεστημένο" της εποχής και μάλιστα σφοδρά (κάτι που δείχνει ότι οι συνθήκες και η εποχή δεν ήταν κάτι που έλαβε υπόψή του) και που είχε ως προορισμό να σώσει τον κόσμο και τους ανθρώπους... Ειδικά για αυτούς τους λόγους είναι που λυπάμαι...

For my life
Still ahead
Pity me...

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 18:37:07
quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ hrismig "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ..
Η ΓΥΝΑΙΚΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...

Αυτή αγαπητέ AVATAR είναι λίγο πολύ η άποψη όλων μας.

Στον Χριστιανισμό όμως πού το συναντάς;

Εγώ ξέρω πέραν του ότι έχει ήδη αναφερθεί και το

Η ΔΕ ΓΥΝΗ , ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.....

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 18:44:26
quote:
Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το topic, σαν ένα είδος "συγκριτικής μελέτης" σχετικά με το πως βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και το ρόλο της.

Για να ισχύσει αυτό πρέπει να ασχοληθούμε και με τις άλλες θρησκείες...