- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καταρχάς θα ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ με το τελευταίο post του φίλου Βeyond που λεει:
quote:
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟ 2Οο ΑΙΩΝΑ :
Deaths by War and Oppression:
Genocide and Tyranny:
83,000,000
Military Deaths in War:
42,000,000
Civilian Deaths in War:
19,000,000
Man-made Famine:
44,000,000
TOTAL:
188,000,000 ΝΕΚΡΟΙ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ...
Και συμφωνώ ΟΧΙ κατα λέξη και κυριολεκτικά, αλλά σαν ΝΟΗΜΑ, σαν "συμπέρασμα"...
Τι θέλω να πώ με αυτό;;;
Πώς ένα ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ βιβλίο, όπως η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, χρειάζεται ένα ΤΕΛΟΣ (έσχατο) για να ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Και αναφέρω τη ΛΟΓΙΚΗ, γιατί μέχρι τώρα, ΜΟΝΟ με αυτή ως εργαλείο προσπαθείτε να την "ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ", πράγμα που δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο φίλο Pete να ΘΕΩΡΕΙ πώς είμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ που ΔΕΝ καταφέραμε να την ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ...
'Ολα αυτά, ΝΑΙ... είναι ΛΟΓΙΚΑ συμπεράσματα, ΛΟΓΙΚΩΝ διεργασιών...
Ας θέσω όμως ένα ρητορικό ερώτημα σε όλους σας...
"Είναι η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ένα ΛΟΓΙΚΟ βιβλίο;;;"
Και λέγοντας ΛΟΓΙΚΟ, εννοώ πώς η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ είναι ένα έργο που συγγράφτηκε κάτω απο τη ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ του συγγραφέα (είτε ήταν ο Ιωάννης, είτε ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ);;;;
Να ΙΣΩΣ το "γιατί" ΔΕΝ μπορεί η ΛΟΓΙΚΗ να ερμηνευσει το κείμενο, το οποίο το ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ απο το ΑΛΦΑ μέχρι το ΩΜΕΓΑ (εξηγούμε για να ΜΗΝ παρεξηγούμε)
Και ΟΛΑ όσα έχετε ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ως συμπεράσματα, ΑΝ ΗΜΟΥΝ στη θέση σας, ΑΠΛΑ θα τα "αναθεωρούσα"...
Και θα τα ΞΑΝΑΕΡΕΥΝΟΥΣΑ...
Πολύ γενικά, θα σας εκθέσω την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...
Το βιβλίο αυτό, ως ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, (Παλαιά & Καινή Διαθήκη ΜΑΖΙ) έχει ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ με το ΠΡΩΤΟ!!!
Το βιβλίο της ΓΕΝΕΣΙΣ....
Εκεί ΜΕΣΑ σε αυτό το ΠΡΩΤΟ βιβλίο, διαδραματίζονται ΔΙΑΦΟΡΑ...
Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ βιβλίο, έρχεται και επιφέρει την ΔΙΑΣΑΛΕΥΘΗΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ μεταξύ Θεού και Ανθρώπου...
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ των ΔΥΟ βιβλίων (ΓΕΝΕΣΙΣ πρώτο & ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τελευταίο) είναι ΣΤΑΔΙΑ που ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΝΑ για να ΦΤΑΣΕΙ στο Τέλος...
Και το ΤΕΛΟΣ δεν είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (όπως ΛΟΓΙΚΑ καταλήγετε), αλλά είναι η ΕΝΩΣΗ με το Θεό...
Ρίχτε μια ΚΑΛΗ και ΒΑΘΕΙΑ ματιά στην αρχή της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και θα δείτε ότι αναφέρει τη λέξη "ΝΙΚΩΝΤΑ" ("...και εις τον ΝΙΚΩΝΤΑ, θέλω δώσει...")
Το κείμενο είναι ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ, άρα ΜΟΝΟ με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ μπορεί κάποιος να το ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ...
Και ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ φίλοι μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ...
'Εχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ εργαλεία για την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ και ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ του Ανθρώπου...
'Ενα απο αυτά τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ, είναι και η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
Μήπως λοιπόν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ & ΠΑΡΑΞΕΝΑ (για τη ΛΟΓΙΚΗ -εγκέφαλο) που αναφέρονται ΜΕΣΑ στο κείμενο, είναι ΣΗΜΑΔΙΑ ή καλύτερα ΦΑΡΟΙ για τη ΨΥΧΗ του Ανθρώπου, το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" για να μπορέσει ο 'Ανθρωπος να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ εκεί απο όπου ξεκίνησε, ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΗΓΗ;;;;
Με όλο το σεβασμό πρός τις δικές σας απόψεις, απλά παρουσίασα μια ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη...
Συνεχίστε τον ΔΙΑΛΟΓΟ, χωρίς "παρεκτροπές"...
Φίλος με ΟΛΟΥΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Φίλη skorpina,
ευχαριστούμε για τα στοιχεία. Τα είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια και έτσι όπως εξελιχθήκαμε, δεν μου φαίνονται απίθανα.
Φίλε beyond,
Νομίζεις ότι ο Θεός έκανε τον "κόπο" να στείλει τον Χριστό, για να μας δώσει φρούδες ελπίδες? Ο Θεός ξέρεις εκτός από Αγάπη, είναι και η Αλήθεια.
Ποιός κάνει κακό στους ανθρώπους? Λάθος κάνεις! Ο άνθρωπος κάνει κακό στον άνθρωπο. Είναι απλό.
Κάποτε διάβασα μια ιστοριούλα. Σε δυο γραμμές θα σας την πω, για να μην σας κουράζω.
Κάθε άνθρωπος (από την γέννησή του), είχε (και έχει) έναν άγγελο να τον προστατεύει. Μια μέρα βλέπει ένας άγγελος (ο οποίος ήταν δίπλα στον προστατευόμενό του) ένα άλλο αγγελουδάκι να κάθεται μπροστά σε ένα πορνείο και να κλαίει. "Γιατί κλαις", τον ρωτά. "Να, ο προστατευόμενός μου είναι μέσα στο πορνείο και κάνει αυτή την στιγμή ένα σωρό από αμαρτίες. Και το κακό είναι ότι δεν γνωρίζει πως οι δαίμονες είναι πάνω από το κεφάλι του και χαίρονται, που κι άλλος ένας περιέπεσε σε αμαρτίες. Δυστυχώς δεν μπορώ να τον βοηθήσω, διότι ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ."
Σας είπα την ιστορία στο περίπου όπως την θυμόμουν. Ο άνθρωπος κάνει κακό όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στον εαυτό του.
Όσο για την τεχνολογία είναι οκ να προχωράμε, αλλά γιατί όσο πάμε μπροστά σ'αυτό τον τομέα, οπισθοχωρούμε σε άλλα?
Για τους κινέζους και τους άλλους που ασπάζονται άλλες θρησκείες, ξαναλέω (ξαναγράφω) ότι δεν παίζει ρόλο. Από την ανθρωπιά σου θα κριθείς και όχι από την θρησκεία σου. Υπάρχουν καλοί χριστιανοί, καλοί βουδιστές, καλοί καθολικοί κ.τ.λ. Τελείωσε αυτό. Πάμε για άλλα.
Συμφωνώ με την φράση σου: "Η Αποκάλυψη γι'αυτούς έχει ήδη συμβεί."
Αν και θα το διόρθωνα λιγάκι.
Η Αποκάλυψη έχει ήδη αρχίσει...
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Η αρχή του τέλους.
Ο όρος "τέλος" έχει παρεξηγηθεί από πολλούς. Ο φίλος μας ο Κέλσος το εξηγεί με έναν ωραίο δικό του τρόπο. Μετά το τέλος αυτό, θα υπάρξει μια καινούργια αρχή. Που βλέπετε το αρνητικό?
Κέλσο, δεν βλέπω την άποψή σου ως εναλλακτική θεωρία. Νομίζω πως θα μπορούσε να "δέσει" με την δική μας (όχι όλων).
Καταρχάς ΔΕΝ εξέφρασα ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙΑ...
ΟΥΤΕ και έδωσα ΕΡΜΗΝΕΙΑ, την οποία ΕΧΩ ΜΕΝ, αλλά για τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...
Απλά (νομίζω) πώς ΚΑΤΕΔΕΙΞΑ το "πρόβλημα" της ΑΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙΑΣ μεταξύ ΣΑΣ (όπου ΣΑΣ εννοώ των ΜΕΝ που υποστηρίζουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του κειμένου και των ΔΕ που υποστηρίζουν τις ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ του κειμένου)...
Θεωρώ ότι γι'αυτό ΑΙΤΙΑ είναι Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...
'Οπως στην ιστοριούλα που ευγενικά μας παρέθεσες...
Μια ιστοριούλα του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ...
Γιατί ΚΑΙ σε αυτή υπάρχει η ΑΤΕΛΕΙΑ...
Π.χ ΓΙΑΤΙ ο "φύλακας άγγελος" ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ τη τέλεση του..."αμαρτήματος";;;
Και ΑΝ είχε την ΕΠΙΛΟΓΗ ο... "αμαρτωλός άνθρωπος" ΓΙΑΤΙ τότε κλέει και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ;;;
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ άραγε;;;;
Τι θέλω να πώ;;;
ΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ...
Αυτός είναι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ...
Και ΑΝ θεωρήσουμε (όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζεις) η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ, τότε η θέση μου είναι ΠΩΣ απο τη ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, η Αποκάλυψη ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, έχει μπεί σε πορεία ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ...
Δεν περίμενε να περάσουν τα 2000 χρόνια για να τεθεί σε εφαρμογή...
Ανάλυσε ΑΝ θές το σκεπτικό που παρέθεσα προηγουμένος και θα τα ξαναπούμε...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Φιλε Κελσο,συμφωνω με την αποψη σου οτι για να ενωθουμε με τον Θεο δεν πρεπει να χρησιμοποιησουμε την λογικη αλλα το πνευμα!Οταν ομως ο ιδιος ο Θεος μας διευκρινιζει
"ωδε η σοφια εστιν'ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου'ο αριθμος γαρ ανθρωπου εστι'και ο αριθμος αυτου χξς'".
Φιλε beyond ειναι κουραστικο να επαναλαμβανομαστε.Η Αποκαλυψη αναφερεται σε συγκεκριμενα και καθοριστικα σημεια των καιρων.Ο Θεος οχι μονο αγαπαει το δημιουργημα Του,τον ανθρωπο αλλα θυσιασε και τον Υιο Του για την σωτηρια μας!
quote:
Το σημαντικοτερο απο τα σημεια των καιρων που αναφερονται στην Αποκαλυψη,ειναι η ευρεια κυκλοφορια του αριθμου χξς' με την μορφη γραμμωτου κωδικου συστηματος-χαραγματος (barcode).Eαν αποκωδικοποιηθουν οι γραμμες του barcode system,τα τρια ιδια ζευγη γραμμων τα οποια βρισκονται σε καθε προιον,αναπαριστουν τα τρια εξαρια.Με το barcode ελεγχεται το οικονομικο συστημα του πλανητη και καθε υλικο αγαθο που διακινειται σημερα φερει το χαραγμα του ονοματος του με το barcode
Μια ερωτησούλα: Μέχρι τώρα δεν αγόρασες τίποτα που να έχει αυτό το barcode; Μη μου πεις.
Γεια σου hrismig![]()
quote:
Κατ' αρχήν ο Θεός είναι ανίκανος να δημιουργίσει κακό.
Άλλο πάλι και τούτο. Ο παντοδύναμος ανίκανος; Ε. . .στάσου, μη φεύγεις
Ελεύθερος
Αγαπητέ Κέλσο πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να διορθώσω το λάθος μου, διότι έγραψα θεωρία αντί άποψη. Παρουσίασες μια άποψη. Μπερδεύτηκα.
Κατάλαβα από τα γραφόμενά σου, ότι διαφωνείς που προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνεία με βάση την λογική. Ο καλύτερος συνδυασμός πιστεύω ότι είναι το "δέσιμο" λογικής και πνεύματος.
Όσο για την ιστορία διαφωνώ. Ο άγγελος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επέμβει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Με την επιλογή του ανθρώπου έχει "περάσει σε άλλα χέρια". Ούτε δικαιολογείται σε κανέναν. Απλά κλαίει γιατί ο προστατευόμενός του έχει κάνει λάθος επιλογή. Άλλωστε δεν είναι στις αρμοδιότητές του να επέμβει σε τέτοια περίπτωση. Μπορεί όμως να σε σώσει π.χ. από ένα ατύχημα.
Δεν είπα ότι ΤΩΡΑ άρχισε. Είπα ότι ήδη έχει αρχίσει. Δεν προσδιόρισα τον χρόνο. Συμφωνώ ότι τέθηκε από τότε σε εφαρμογή, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό σημείο βρισκόμαστε. Συγκεκριμένα σκέφτηκα το κομμάτι με τους 7 αγγέλους. Θα επανέλθω.
Υ.Γ. Δεν έχω πάει κατηχητικό. Έτσι για διευκρίνηση. ![]()
Διάβασα την ιστορία σε κάποιο βιβλίο παλιότερα.
Καλή μου Σκορπίνα...
Λές κάτι που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ την υποκειμενική μου άποψη επι του θέματος, που δεν είναι άλλη απο το ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ...
Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί μας λές προσπαθώντας να στηρίξεις τη ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ σε θέματα που ΥΠΕΡΒΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ πώς:
quote:
Οταν ομως ο ιδιος ο Θεος μας διευκρινιζει
"ωδε η σοφια εστιν'ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου'ο αριθμος γαρ ανθρωπου εστι'και ο αριθμος αυτου χξς'".
Πώς καταλήγεις στο "συμπέρασμα" ότι η ΣΟΦΙΑ είναι συνδεδεμένη με τη ΛΟΓΙΚΗ;;;;;!!!!!
Πόθεν;;;
Αυτό που μόλις ανέφερες, ΑΝΑΙΡΕΙ ολόκληρο το "ΚΛΕΙΔΙ" που έχει δώσει ο Μυημένος συγγραφέας της Αποκάλυψης...
Γιατί ΑΝ ο "σοφός" είναι ο "λογικός", ΤΟΤΕ γιατί οι ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;
Κάποια ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ δεν υπάρχει εδώ;;;
Δε συμφωνείς και εσύ;;;
ΕΚΤΟΣ και ΑΝ θεωρείς ότι ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ (άρα και ΧΩΡΙΣ ΣΟΦΙΑ), πράγμα που σε καμία περίπτωση δε το δέχομαι για ΚΑΝΕΝΑΝ απο τη απρέα μας...
Για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ, ανάτρεξε στους λόγους του ΠΥΘΑΓΟΡΑ που όταν τον ανακύρηξαν ΣΟΦΟ, εκείνος ΑΡΡΝΗΘΗΚΕ το τίτλο, λέγοντας πώς ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΝΗΤΟΣ, ΔΙΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ...
Αυτό που δέχθηκε ήταν ο όρος ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ που εκείνος εθέσπισε, δηλαδή ΦΙΛΟΣ πρός τη ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΟΣ πρός την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΙΛΟΣ πρός τον ΘΕΟ.
Αγαπητή Νικόλ...
Λές κάτι που σε συνδιασμό με τα προηγούμενα, θα μπορούσε να είναι η συνέχεια...
Λές πώς:
quote:
Ο καλύτερος συνδυασμός πιστεύω ότι είναι το "δέσιμο" λογικής και πνεύματος.
Το ΜΟΝΟ δέσιμο που θα μας ενδιέφερε στο παρόν σημείο, είναι αυτό της ΛΟΓΙΚΗΣ...
Και μιλάω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!
να τη ΔΕΣΙΜΟΥΜΕ και να τη βάλουμε στην ΑΚΡΗ, ως άχρηστη μιάς και το έργο είναι μια ΕΜΠΝΕΥΣΗ που στερήται ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, αλλά είναι το ΙΔΙΟ μια ΘΕΪΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ο ΘΕΟΣ με τη ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ, όπως πολύ σωστλα έχουν ΗΔΗ δείξει και αποδείξει οι φίλοι...
Η ΛΟΓΙΚΗ όλα αυτά τα θεωρεί ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ μιας και η ΙΔΙΑ είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να τα ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ...
Το ΙΔΙΟ αρλούμπες θεωρεί όλα όσα έχουν να κάνουν με το ΠΝΕΥΜΑ, και έτσι είναι μιας και ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ την ύπαρξή του!!!!
Αρα για ΠΟΙΟ "δέσιμο" μιλάς;;;
Φυσικά δεν σας απαγορεύει ΚΑΝΕΝΑΣ να προσπαθήται με τη ΛΟΓΙΚΗ να ερμηνεύσετε τα του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, απλά επειδή σας παρακολουθώ είπα να στρέψω λίγο τη ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ πρός μια ΑΛΛΗ κατεύθηνηση, ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ και ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ απο την ηδη χρησιμοποιημένη αυτή της ΛΟΓΙΚΗΣ...
Λές στο τέλος όμως πώς:
quote:
Δεν είπα ότι ΤΩΡΑ άρχισε. Είπα ότι ήδη έχει αρχίσει. Δεν προσδιόρισα τον χρόνο. Συμφωνώ ότι τέθηκε από τότε σε εφαρμογή, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό σημείο βρισκόμαστε.
Το ΣΗΜΕΙΟ που τώρα βρισκόμαστε, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΠΟΤΕ, γιατί σε ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ είσαι ΕΣΥ, σε ΑΛΛΟ ΕΓΩ, σε ΑΛΛΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...
Τι θέλω να πώ με αυτό;;;
Πώς ΕΦ'ΟΣΟΝ η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ είναι ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΗ με το Πρώτο Βιβλίο της Αγίας Γραφής, τη ΓΕΝΕΣΙΣ...
Και ο ΑΔΑΜ είναι η ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Και το "αμάρτημα" που "έκανε" θα το ΚΟΥΒΑΛΑ ο καθένας μας ΜΕΧΡΙ τη τελική ΕΞΙΛΕΩΣΗ...
Και η ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΙΛΕΩΣΗ περιγράφεται στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ("...είς τον ΝΙΚΩΝΤΑ θέλω δώσω...")...
ΑΡΑ...
'Οπως ήταν ΑΤΟΜΙΚΟ το "αμάρτημα" του Αδάμ, αλλά που μεταφέρθηκε σε ΕΜΑΣ, έτσι θα πρέπει και ΑΤΟΜΙΚΑ να περάσουμε στην εξιλέωση.
Και αφού ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ (βασική προϋπόθεση γαι την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, πώς είναι ΔΥΝΑΤΟΝ γίνει "κάτι" ΟΜΑΔΙΚΑ και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;;
Μήπως θα έπρεπε να δούμε υπο το ΑΤΟΜΙΚΟ πρίσμα το έργο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ;;;
Μήπως ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ, βρίσκεται ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ (των καιρών) του Ιερού Κειμένου;;;
Αλήθεια...
Γιατί η ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν περιλαμβάνει στον Ιερό Κανόνα της το ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ βιβλίο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ;;;;
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Κέλσο, κατάλαβα ότι διαφωνείς, αλλά δεν ξέρω "που το πας".
Εάν "αφήσουμε" την λογική στην άκρη και αλλάξουμε κατεύθυνση στην συζήτησή μας, νομίζω ότι δεν μπορεί να εξελιχθεί (η συζήτηση).
Πόσο εύκολο είναι ένα λογικό άτομο να πάψει να σκέφτεται λογικά ερμηνεύοντας ένα βιβλίο? Για μένα δεν είναι παράλογα αυτά που γράφονται στην Αποκάλυψη. Ίσως αλληγορικά.
Κέλσο, συμφωνώ ότι η εξιλέωση θα είναι ατομική. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την Δευτέρα Παρουσία. Στην κρίση θα είναι όλοι εκεί (τι μου θυμίζει αυτό?), ζωντανοί και νεκροί.
Φιλε Ελευθερε χαιρομαι που σε ξαναβλεπω
Φιλε Κελσο,συμφωνησα μαζι σου ως προς το οτι δεν μπορουμε να φτασουμε στον Θεο με την λογικη αλλα με το πνευμα.Και η υποκειμενικη σου αποψη για την ερμηνεια της Αποκαλυψης ειναι πολυ κοντα στην ερμηνεια που θα επρεπε να δωσουμε ολοι μας ΑΤΟΜΙΚΑ.
Αν παρατηρησεις καλυτερα το κειμενο θα δεις οτι: "ωδε η σοφια εστιν' και μετα συνεχιζει:ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου'.Αρα δεν πρεπει να ειναι καποιος ΣΟΦΟΣ για να δωσει την ερμηνεια στον αριθμο του θηριου.Αλλα απλα να εχει νου.
Και διευκρινιζω οτι δεν προσπαθω να πεισω καποιον για αυτα που λεω.Καταθετω την υποκειμενικη μου αποψη και οσα θεωρω εγω οτι μπορουν να την στηριξουν.Καποιοι μπορει να συμφωνουν οπως η φιλη nicole απο οτι εχω καταλαβει και αλλοι παλι να διαφωνουν οπως ο καλος μου φιλος Ελευθερος
Καλο ειναι ομως να ειμαστε σε αφυπνιση γιατι αυτο φαινεται απο τα λογια του Χριστου "Γινεσθαι ετοιμοι,αγρυπνειτε,μαθετε να διακρινετε τα σημεια των καιρων"
Να ειστε ολοι καλα!
Καλή μου Νικόλ...
Καταρχάς ΚΟΙΤΑ τι έγραψε η φίλη μας Σκορπίνα, που ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ τι ΑΚΡΙΒΩΣ είπα σχετικά με τη ΛΟΓΙΚΗ και την ΕΝΒΣΗ ΜΑΣ με το Θεό...
Κατα δεύτερον, λές αναρωτώμενη:
quote:
Πόσο εύκολο είναι ένα λογικό άτομο να πάψει να σκέφτεται λογικά ερμηνεύοντας ένα βιβλίο?
ΚΑΘΟΛΟΥ θα σου απαντήσω ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΗΘΕΙ, αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΗΜΕΝΟΣ, τουλάχιστον ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ήταν ο συγγραφέας της Αποκάλυψης!!!
Για να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ "κάποιος" "κάτι", οφείλει να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ πρωτίστως ΤΟ ΠΩΣ το έγραψε ο συγγραφέας του...
Ο Ιωάννης λοιπόν ξεκινά να λεει Κεφάλαιο Α' στίχος 10: "...Κατα τη Κυριακήν ημέραν, ήλθον είς ΕΚΣΑΤΑΣΙΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ..."
Απο εκεί λοιπόν ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει εκείνος που φιλοδοξεί να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ το ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ βιβλίο της Αποκάλυψης...
Και χωρίς να αντιδικούμε, η ΛΟΓΙΚΗ είναι ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΑΤΑΣΙΣ"...
Αγαπητή Σκορπίνα...
Πώς καταλήγεις έτσι "απλά" και "αβασάνιστα" στο συμπέρασμα ότι η φράση: "...ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου..." κάνει λόγο για τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ (και κατεπέκταση ΚΑΙ για τη ΛΟΓΙΚΗ);;;
Η λέξη ΝΟΥΣ, έχει να κάνει με τη ΝΟΗΣΗ και κατα την ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, η Νόηση είναι η ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ του ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ και της ΨΥΧΗΣ του Ανθρώπου.
Η Νόηση είναι η ΙΔΙΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ του Ανθρώπου και των άλλων (κατώτερων) όντων του ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...
Είναι ΑΥΤΗ που λείπει απο τα Ζώα, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ στον 'Ανθρωπο.
'Ετσι αυτό που λεει το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χωρίο, δεν έχει να κάνει με αυτό που ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ αποκαλούμε ΝΟΥ - ΜΥΑΛΟ - ΕΓΚΕΦΑΛΟ, αλλά με το ΝΟΥ ως εργαλείο της ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΔΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ που ΜΠΟΡΕΙ και ΕΧΕΙ το Ανθρώπινο 'Ον ώστε να ΕΝΝΟΗΣΕΙ ή ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ τον Αριθμό του Ανθρώπου (Θηρίου)...
Πάντα φίλος με ΟΛΟΥΣ,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Πριν λίγες μέρες ήμουν στην Ύδρα όπου σε μία από τις περιηγήσεις μου βρήκα ένα βιβλιοπωλείο. Μπήκα μέσα και δε θυμάμαι πως έπιασα συζήτηση με τον βιβλιοπώλη(ένας κύριος γύρω στα 60 με πολλές γνώσεις). Του είπα για τις αναζητήσεις μου και τελικά αγόρασα μετά από την προτροπή του:
Ένα βιβλίο που αναφέρεται στα Βακχικά και στα Ελευσίνεια Μυστήρια
Ένα που είχε κάποια επιλεγμένα Ερμητικά Κείμενα εκλαϊκευμένα
Ένα με τα Ερμητικά κείμενα από την μία στα αρχαία και από την άλλη σε μετάφραση(Ερμή του Τρισμέγιστου Ερμητικά Κείμενα-τόμος α' από τις εκδόσεις Παρασκήνιο) και
Ένα που είχε τα έργα και τις διδασκαλίες του Ερμή του Τρισμέγιστου προς τον Ασκληπιό(Ερμή του Τρισμέγιστου Ερμητικά Κείμενα-τόμος β' από τις εκδόσεις Παρασκήνιο).
Τα δύο τελευταία είναι της ίδιας σειράς.
Ξεκήνησα να διαβάζω το βιβλίο (το σημειωμένο με πράσινα γράμματα- εκδόσεις Διον, τίλος Ερμής ο Τρισμέγιστος-Ο ιδρυτής της θρησκείας του μονοθεϊσμού 9.000π.Χ., συγραφέας ο κύριος Παντελής Ιωαννίδης) ενώ παράλληλα διαβάζω και το Walden που μου είχε προτείνει η λίλιθ...
Και τα δύο είναι υπέροχα!!!!!
Ευχαριστώ πολύ...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...
Edited by - Cronos on 04/09/2003 14:32:30
Edited by - Cronos on 04/09/2003 14:36:22
quote:
Λέει διάφορα όπως:Τεχνικές οραματισμού
Έλεγχος του πόνου και Αυτοΐαση
Ενίσχυση αυτοεκτίμησης
Συμβουλές διατροφής
Μέθοδος επιβράδυνσης του Γήρατος
Ανάπτυξη της θέλησης και της αυτοπεποίθησης
Διαμόρφωση θετικής σκέψης
Χρωματοθεραπεία
Θεραπευτική χρήση και δυνάμεις κρυστάλλων
Ραβδοσκοπία
Χρήση του ΕκκρεμούςΑνάπτυξη ESP
Τηλεκίνηση
και πολλά πολλά άλλα...Έχει κάποιες πρακτικές για το καθένα και τέτοια πράγματα...
Αν ενδιαφέρεσαι πάρ'το αν και εγώ δεν τρελάθηκα κιόλας... Πάντως λέει ωραία πράγματα....
ΠΡΟΣ ΚΡΟΝΟ: ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΗΝΙΣΗ. ΤΙ ΛΕΕΙ?
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

Πέθανε μια άλλη μέρα
Θέλω να σας συστήσω ένα βιβλίο το οποίο με έχει επηρεάσει πολύ, γιατί απλούστατα λέει Μεγάλεσ Αλήθειες..Είναι αυτό του Χαλίλ Γκιμπράν και λέγεται "Ο Προφήτης" (Ο κήπος του Πρόφητη).
Όσοι το έχετε διαβάσει καταλαβένετε...Τα λόγια πια είναι εντελώς περιττά. Όσοι δεν το ξέρετε, όταν πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο απλά ρωτήστε και ρίξτε μια ματιά και πιστέψτε με...Δε θα χάσετε ![]()
Περιγράφει με τον εντελώς δικό του ποιητικό τρόπο για τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, όπως η αγάπη, ο γάμος, ο θάνατος, τα παιδιά, η οικογένεια, η θρησκεία, κτλ, αφιερώνοντας 2-3 σελίδες για το κάθε ένα... Είναι ίσως το καλύτεορ βιβλίο που έχω αγοράσει..
Συμφωνώ απόλυτα με το "Τhe Way of the Peaceful Warrior", όπως αναφέρατε στην αρχή του θέματος..Είναι απλά ένα άλλο καταπληκτικό βιβλίο, ένα βιβλίιο ζωής..
Ένα άλλο βιβλίο που το βρήκα αρκετά/πολύ ενδιαφέρον είναι μία δουλειά πολλών συγγραφέων, το γνωστό για όσους ασχολούνται με το ανεξήγητο "Μυστική Ελλάδα", το οποίο λέει διάφορα και διάφορα για όλη την Ελλάδα, για την Ακρόπολη, την Αθήνα, Πεντέλη κτλ...
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτόν τον τομέα..Αν μπορούσατε να μου προτείνετε παρόμοια πολύ καλά βιβλία όπως το μυστική Ελλάδα, θα μου κάνατε χάρη...
Άλλα βιβλία που έχω διαβάσει και μου αρέσαν πολύ και μου έχουν μείνει, είναι "Ο Αλχημηστής", "Ο Μικρός Πρίγκηπας", "Σιντάρτα", "Να Ζεις, "Ν' Αγαπάς Και Να Μαθαίνεις", και άλλα...
Αυτά προς το παρόν, νάστε όλοι καλά,
Φιλικά,
Λουκάς.
The Truth is out there...
Πέρα από τις πολύ όμορφες βιβλιοεπιλογές σου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για ακόμη μια φορά, μιας και μου έδωσες την αφορμή.
Το Esoterica.gr δεν έχει καμιά σχέση με το περιοδικό "Ανεξήγητο". Η μόνη σχέση μας είναι η ανταλλαγή διαφήμισης μέσα από μια συμφωνία που έχουμε κάνει από την αρχή που υπάρχει το Esoterica.gr.
Πέρα από αυτήν την συνεργασία δεν έχουμε άλλη σχέση ως προς το περιεχόμενο, τους συνεργάτες κ.λπ.
Συνεχίστε την καλή και χρήσιμη σας συζήτηση.

SANDMAN (Ο ΜΟΡΦΕΑΣ)
Σε κάποιους ενδεχομένως να είναι είναι σχετικά γνωστό από ελληνικές εκδοσεις που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Τι είναι όμως ο Sandman (ή αλλιώς DREAM); Πρώτα απ’ όλα είναι μέλος της «οικογένειας» των Endless. Τα αδέρφια του είναι οι DESTINY, DEATH, DESTRUCTION, DESIRE, DESPAIR, DELIRIUM. Οι οντότητες αυτές δεν είναι θεικά όντα. Είναι πέρα από τους Θεούς, περισσότερο προσωποποιήσεις των καταστάσεων που περιγράφουν τα ονόματα τους (Όνειρο, Μοίρα, Θάνατος, Καταστροφή, Πόθος, Απόγνωση, Ντελίριο, αντίστοιχα).
Ο Sandman λοιπόν, ως άρχοντας των ονείρων κατοικεί στο παλάτι του το οποίο βρίσκεται στο συλλογικό υποσυνειδητο των ανθρώπων. εκεί χτίζει καινούρια όνειρα και εφιάλτες και που και που παρεμβαίνει και μπλέκεται στις ζωές των ανθρώπων (ή μάλλον οι ζωές των ανθρώπων μπλέκουν με τον κόσμο του).
Στα 75 τεύχη της σειράς (10 τόμοι)συναντάμε ετερόκλητους χαρακτήρες και ιστορικά προσωπα και η ιστορία πλέκει γοητευτικά με τη μυθοπλασία: Ο Σεξπιρ πρωτοπαρουσιάζει το όνειρο θερινής νυκτός με ακροατήριο τον Ομπερον, την Τιτάνια τον Πακ...(τους χαρακτήρες δηλαδή του έργου), ένας γέροντας διηγέιται για την ιστορία της παλιας βαγδάτης και πως ο άρχοντας της την έκλεισε σε ένα μπουκάλι για να την προστατευσει, ο σατανάς κουρασμένος απο το να είναι ο κακός της υπόθεσης κλειδώνει τη κόλαση και το κλειδί της γίνεται το μήλον της έριδος για όλες τις θεικες οντότητες (better rule in hell than serve in heaven), ο χειρότερος εφιαλτης τριγυρίζει ανενόχλητος σε ένα serial killer convention, ένας συγγραφέας κρατά κλεισμένη την μούσα Καλλιοπη στο πατάρι για να του δίνει έμπνευση... Αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες που θα βρει κανείς στο SANDMAN.
Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που στη λογοτεχνία (γιατί περι πραγματικής λογοτεχνίας πρόκειται) που ο αστικός τρόμος συνδιάζεται με το παραμύθι, τη θρησκεία , τη μυθολογία και τη φαντασία. Και αυτό το αρμονικό δέσιμο οφείλεται στον συγγραφέα του Neil Gaiman ο οποίος εγραψε τη σειρά αυτη ύστερα από εξαντλητική μελέτη της παγκόσμιας μυθολογίας και ιστορίας.
ενδιαφέρον είναι επίσης και το γεγονός ότι η σειρά τέλειωσε στο τεύχος 75 όχι επειδή δεν πήγαινε καλά (ήταν την εποχή αυτή ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμικς) αλλά επειδή ο συγγραφέας είχε από την αρχή κιολας οραματιστεί αυτή την ιστορία ως ιστορία με αρχή μέση και τέλος.
Μια άλλη σειρά που αξίζει τη προσοχή σας είναι το INVINCIBLES του Grant Morrison. Το αξίωμα με το οποίο μπορεί να περιγραφεί είναι το εξής "Κάθε θεωρία συνομωσίας που έχετε ακούσει, είναι αληθινή".
Οι invincibles είναι περιθωριακές ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων (ένας αλητάκος πιτσιρικάς από το liverpool που ίσως να είναι ο μεγαλύτερος μυστικιστης των αιώνων, μια σχιζοφρενής γυναίκα από το μέλλον, μια πανίσχυρη βραζιλιάνα τραβεστί σαμανή κτλ)οι οποίοι έχουν σκοπό την εξουδετέρωση της γιγαντιαίας συνομωσίας. Ο καλά "διαβασμένος" Grant Morrison μας βάζει σε ένα ντελιριακό trip ΄που δύσκολα αφήνει κάποιον αδιάφορο. τι έπεσε πραγματικά στο roswell; ποια η αλήθεια πίσω από το et in arcadia ego; πως μπορεί κανείς να καταλάβει πληρως το megapolisomancy και να χρησιμοποιείσει τη πόλη για τους σκοπούς του; το κεφάλι του βαφτιστή είναι στα αλήθεια προφητική μηχανή; απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά θα τις βρείτε στο invincibles. δεν είναι τυχαίο ότι το matrix ως ταινία δεν θα υπήρχε αν δεν είχε βγει αυτό το κόμικ.
εννοείται ότι και τα δύο κόμικ δεν προσπαθούν να αποτεέσουν τίποτα περισσότερο απο μυθοπλασία και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετώπίζουμε.προσφέρουν όμως αφθονη τροφή για το μυαλό και για περαιτέρω ψάξιμο.
και οι δύο σειρές κυκλοφορούν τώρα πια σε φροντισμένους τόμους (10 το sandman, 7 to Invincibles) και θα τα βρέιτε έυκολα σε κομιξάδικα της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.
άλλωστε έιναι καιρός πια να φύγει η προκατάληψη ότι τα κόμικς είναι για παιδια. (κόμικς δεν είναι μόνο ο spiderman -που παρεπιπτοντως μου αρέσει) οποτε σας προ(σ)καλώ να τους δώσετε μια ευκαιρία. εν ανάγκη σας τα δανείζω κιολας!!!!
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)
morph σε ευχαριστώ και εσένα. Δε γνώριζα απολύτος τίποτα για αυτά τα κόμικς. Ίσως αργότερα...
Wicca, το βιβλίο αναφέρεται στο πώς να αναπτύξεις την τηλεκίνηση αλλά για την αστρική προβολή δε θυμάμαι να αναφέρει τίποτα...
Ευχαριστώ για τους τίτλους...
Ας συνεχίσουμε την συζήτηση μας με περισσότερους και πιο ενδιαφέροντες τίτλους!!!

Χαιρετώ όλους τους φίλους και αδελφούς
Νέος στη παρέα σας, και αρκετά εντυπωσιασμένος από το επίπεδο.
Πληθώρα καλών και εξαιρετικών βιβλίων που όλοι έχετε προτείνει, έτσι και εγώ θα παραθέσω μερικούς τίτλους βιβλίων που τα θεωρώ καλά, ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα την γνώμη όσων από εσάς τα έχετε διαβάσει.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ μακροημέρευση αυτής της πολύ όμορφης παρέας.
-Τα Ορφικά Μυστήρια και η Μεταφυσική στην Αρχαία Ελλάδα. (Ε.Λιακόπουλος)
-Ηρακλής ο Συνταξιδιώτης μου.(R.Graves)
-Ιησούς ο Βασιλεύς.(R.Graves)

quote:
εκδόσεις Διον, τίλος Ερμής ο Τρισμέγιστος-Ο ιδρυτής της θρησκείας του μονοθεϊσμού 9.000π.Χ., συγραφέας ο κύριος Παντελής Ιωαννίδης
Μόλις το τελείωσα... Ήταν ωραίο...
Περάστε από εδώ όσοι ενδοιαφέρεστε:
Ερμής ο Τρισμέγιστος
quote:
ενώ παράλληλα διαβάζω και το Walden που μου είχε προτείνει η λίλιθ...
Και αυτό το τελείωσα... Πολύ καλό... Ειδικά τα τελευταία κεφάλαια!!!
μερικά αποσπάσματα που βρήκα ωραία...
αναφερόμενος σε μια πέρδικα:
Αξιοθαύμαστη είναι η ώριμη και όμως αθώα έκφραση στα μάτια τους. Φαίνεται σα να καθρεφτίζουν όλη την εξυπνάδα του κόσμου. Αυτά τα μάτια δεν γεννήθηκαν από το πουλί. Γεννήθηκαν από τον ουρανό, που αντανακλούν.
<<Άφησε τους να περιπλανηθούνε και να εξερευνήσουνε τους μάκρινούς Αυστραλούς.
Έγώ έχω περισσότερο Θεό κι' αυτοί περισσότερο δρόμο!>>
Αν χτύσατε πύργους στον αέρα, η δουλειά σας δεν μπορεί να πάει χαμένη, γιατί εκεί πρέπει να βρίσκονται. Τώρα βάλτε και τα θεμέλια από κάτω τους.
Μη στεναχωριόσαστε για καινούρια ρούχα ή για καινούριους φίλους. Γυρίστε τα παλιά, γυρίστε στους παλιούς. Τα πράματα δεν αλλάζουν, εμείς αλλάζουμε.
Μη ζητάτε με τόσο πάθος να αναπτυχθείτε. Η ταπεινοφροσύνη, σαν το σκοτάδι, αποκαλύπτει το ουράνιο φως.
Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει τη αυγή του
Η μόνη ημέρα που ξημερώνει είναι εκείνη που μας βρίσκει ξυπνητούς. Κι άλλες μέρες θα ξημερώσουν όμως, γιατί ο ήλιος δεν είναι παρά ένα άστρο πρωινό.

Edited by - Cronos on 05/08/2003 18:57:59
Edited by - Cronos on 05/09/2003 13:31:40
Δεν ξέρω από περιοδικά περίεργων φαινομένων κ.α.,αλλά αν σε ενδιαφέρει η τεχνολογία πολύ καλό είναι το RAM.
Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure.