ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Wu Ji (The Promise ) - - Κινηματογράφος -

- Wu Ji (The Promise ) - - Κινηματογράφος -

simori31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/03/2006, 16:33:02

Isws gia kapoious ypervoliki.. eidika i arxi tis tainias.. alla me symvoliko xaraktira poy ftanei sto paramu8i...mou arese polu..

Mia mikri geysi...

http://movies.aurum3.com/content/view/266/51/

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 05/03/2006 16:44:32

05/03/2006, 16:38:27

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

05/03/2006, 16:54:54

prospa8w na vrw trailer na para8esw.. alla den paizoun ... :(

episis , ypoti8etai, kapou to eixa diavasei, pws 8a erxotan fetos sta ellinika cinema alla oses fores to epsaxa den to vrika pou8ena..

filika...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 05/03/2006 17:42:51

05/03/2006, 18:10:47
Είδα κάποια Trailers. Ονειρικές εικόνες, εκπληκτικά Video FX, επιτηδευμένες "χορογραφίες" πολεμικών τεχνών και κινήσεις/κατορθώματα που αψηφούν τους γνωστούς φυσικούς νόμους, σκηνές επικών διαστάσεων, σύμβολα και μύθοι(κατά πως φαίνεται δηλαδή από την "πρόγευση")...

Όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή που μας έχει συνηθίσει ο κινεζικός Κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια. Ίσως μέσα στα σημαντικότερα και πλέον "αναγνωρίσιμα" εξαγώγιμα προϊόντα της Κίνας(μαζί με τις απομιμήσεις ειδών ένδυσης δηλαδή! ). Θα περιμένω φυσικά να δω την ταινία για να μπορέσω να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη.

Τα Τρέηλερς όντως δυσεύρετα και με προβλήματα όπως μας είπε η simori...

Ορίστε κάποια που παίζουν ανεκτά. Καλύτερα βέβαια να μην γίνεται κάποια άλλη εργασία στο Διαδίκτυο όταν τα "κατεβάζετε" και τα παρακολουθείτε:

http://www.cinemovies.fr/fiche_multimedia.php?IDfilm=10463 - γαλλικά Τρέηλερς. Προτιμήστε WindowsMV τύπο ή AppleQT. Αυτά με το διευκρινηστικό "haute rés" είναι καλύτερης ανάλυσης.

http://tfmdistribution.com/wuji/accueil.html - γαλλικά, και πάλι, Τρέηλερς. Πατήστε "ENTRER" και στη συνέχεια "LES VIDEOS" για να τα δείτε.

http://www.youtube.com/watch.php?v=JSBh05QesHw - με αγγλικούς τίτλους. Χαμηλής ανάλυσης(σε FlashVideo) αλλά παίζει απρόσκοπτα και είναι αρκετά παρατεταμένης διάρκειας.

http://202.218.52.80/broadband/trailer/71.wvx Από την "Warner Bros". Για το ιαπωνικό κοινό! Ανοίγει τον Windows Media Player(μάλλον στα περισσότερα συστήματα) - δείτε το σε μέγεθος καρέ 100% ή 50% και απενεργοποιήστε την "αυτόματη προσαρμογή μεγέθους παραθύρου" του Player(έχει "σπασίματα" στην αναπαραγωγή).

Ευχαριστούμε αγαπητή simori για την ενημέρωση! (σε παρακαλώ απέφυγε τα greeklish... )

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!

06/03/2006, 02:45:58
Admin
nice work!
Σε ευχαριστώ για την συμβολή σου...

Όσο για τα greeklish, δεν είναι πάντα στο χέρι μου, βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και δεν έχω πάντα την δυνατότητα να γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες...

Φιλικά..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

29/04/2006, 03:36:25

Ο Χιονόλυκος

Αγαπημένος χαρακτήρας

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

29/04/2006, 13:55:03
τα ιπταμενα στιλετα ειναι λιγα μπροστα σε αυτη την ταινια
ενα καταπληκτικο παραμυθι
πρεπει να την δειτε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

cultΜέλος
29/04/2006, 14:00:18
Στο εξωτερικο απο οτι βλεπω οπου προβληθηκε δεν κερδισε πολλα θετικα σχολια,αν και το ονομα του Kaige Chen (The Emperor and the Assassin) στη σκηνοθεσια,με προτρεπει να το δω οταν προβληθει και εδω.
Μερικα ακομα trailers εδω
http://imdb.com/title/tt0417976/trailers

Edited by - cult on 29/04/2006 14:03:47

29/04/2006, 16:49:42
Κι εγώ θα ήθελα πολύ να την δώ!
Φίλε μου cult, αυτό που ανέφερες με τα θετικά σχόλια προσωπικά δε μου λέει κάτι.
Έχω δεί ταινίες που είχαν αποκομίσει πολύ θετικά σχόλια και κατά την γνώμη μου ήταν πολύ μέτριες και το αντίστροφο.
Νομίζω πως τα θετικά σχόλια κι οι καλές κριτικές δεν συνοδεύουν πάντοτε μια ταινία αναλόγως με την ποίτητα της ή με τα στοιχεία που θα κρίνουν αν είναι καλή ή όχι...
Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

In anticipation of my resurrection...

29/04/2006, 23:50:21
Μόλις τώρα κανόνισα να δω την ταινία "The Promise" σήμερα!!!
Από τις σχετικές προηγούμενες, Τίγρης και Δράκος, Ήρωας, Ιπτάμενα
Στιλέτα, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

cultΜέλος
30/04/2006, 13:42:22
Φυσικα και εχεις δικιο,αλλα τυχαινει το συγκεκριμενο να ειναι βαρομετρο στο 90% των ταινειων που εχω δει.
30/04/2006, 17:15:29
Την είδα την ταινία.
Τι να πω...αριστούργημα!
Και τι δε μου θύμησε:

Στο πρώτο μέρος, εκεί που ο Κουνλούν σώζει την πεντάμορφη (πεντάμορφη;) Κίνγκτζεν, η ταινία ήταν ίδια με τη γνωστή "οι κότες το' σκασαν".

Μετά και κατά τη διάρκεια, έφερνε πολύ στη "Λάμψη" του Φώσκολου, με λίγες ευχάριστες νότες από Νίκο Ξανθόπουλο, σε διασκευή του γνωστού παραμυθιού "Τα ρούχα του αυτοκράτορα".

Υπέροχο σας λέω!
Ειδικά εκεί που ο Κουνλούν εμφανίστηκε επιτέλους χτενισμένος, ανατρίχιασα. Ειλικρινά, δεν μπορούσα να το πιστέψω, ότι θα κατάφερνε να πλυθεί και να λάμψει σαν καινούργιος.

Α, επίσης το χρυσό κλουβί. Και η σιδερένια τεράστια κουβαρίστρα που είχαν κλείσει τον Κουνλούν. Μα γιατί να τον κλείνουν συνέχεια; Αφού ήταν τρύπιο και συνεχώς έφευγε.

2 ωρίτσες πέρασαν έτσι. Ο Κουνλούν μαντρωνόταν, ο Κουνλούν το έσκαγε. Ο Κουνλούν έτρεχε και από πίσω του ο πεθαμένος με την κάπα.
Τι να πω;

Μάλλον μας κατάλαβαν οι κινέζοι πόσο ψώνια είμαστε με αυτού του είδους τις ταινίες και είπαν "δώσε στον ευρωπαίο μύθο, κιτς, υπεράνθρωπα κατορθώματα και δακρύβρεχτες κινέζες, δε μπορεί, θα ενθουσιαστεί..."

Εν τέλει, όπως θα καταλάβατε,
δεν την βρήκα και τόσο καλή
Είχε βέβαια ωραία φωτογραφία.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

30/04/2006, 17:17:26
Συμπλήρωση:
Ξέχασα να αναφέρω, την κόκκινη κλωστή που φορούσε η Κινγκτζεν στο λαιμό.
Δεν ήταν σα να της τον έχουνε κόψει;

Ψυχή μου,

30/04/2006, 17:35:47
Χμμμ!
Για την φωτογραφία έμαθα οτι ήταν όντως πολύ καλή.
Για την ταινία όμως άκουσα πάλι οτι ήταν μέτρια.
Κρίμα, ήθελα να την δώ....

Απλά έχουν βγεί πολύ καλές κινέζικες ταινίες και μόλις μαθαίνεις για μια καινούρια, η οποία μάλιστα διαφημίζεται, αυτομάτως την συγκρίνεις με τα αριστουργήματα...

01/05/2006, 14:57:36
quote:
Α, επίσης το χρυσό κλουβί. Και η σιδερένια τεράστια κουβαρίστρα που είχαν κλείσει τον Κουνλούν. Μα γιατί να τον κλείνουν συνέχεια; Αφού ήταν τρύπιο και συνεχώς έφευγε.

Μα βρε amalia! δε κατάλαβες το λεπτό συμβολισμό: Η δραπέτευση από
το κλουβί γινόταν με την ψυχή, η οποία υψωνόταν προς τα πάνω...
Τρομερά βαθύς ο συμβολισμός...

Τόσο βαθύς και βαρύς επίσης, που μου έκατσε λίγο στο στομάχι.
Καμμία σχέση με την αριστουργηματική λεπτότητα του Τίγρη και Δράκου
ή με τον Ήρωα. Ένα είδος Ζεν, που ευρωπάϊζε τραγικά, σε μια
προσπάθεια, που μύριζε κάπως διαφήμιση της κουλτουρας της χώρας,
εν όψη των Ολμπιακών αγώνων.
Θα ήθελα και εγώ να έβλεπα ένα βάθος σε αυτή την ταινία, αλλά όχι
το "φαινόμενο της πεταλούδας" σε κινεζική έκδοση.

Τελικά, έμοιαζε ο σκηνοθέτης να παραπέει ανάμεσα στο ποιητικό
κινεζικό στιλ κινηματογράφου και στο ευρωπαϊκό αναλυτικό, σεναριακό.
Στο τέλος, μάλλον κάπου έχασε τη μπάλα...

10/05/2006, 02:11:44
Σας καλησπερίζω και εγώ.. διάφορα σχόλια...χμ

Αμαλίτσα.. να είσαι καλά.. η γνώμη μου είναι πως μερικά πράγματα δεν χρειάζονται σχόλια.. απλά τα καμαρώνεις μέσα από την ομορφιά τους.. σίγουρα οι γνώμες διαφέρουν, όπως παντού. όταν τα αναλύεις χάνουν την ομορφιά τους, ξεφτύζουν

Η ταινία είχε υπερβολή και το είπα από την αρχή..αν και η όλη υπερβολή έγκυται εξαιτίας της ιστορίας που διαδραματίζεται για τους ανθρώπους που ζούσαν στην χώρα του χιονιού, τώρα για την λάμψη του φώσκολου και κάτι άλλα περί ξανθόπουλου η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει τα αριστουργήματα που αναφέρεις αλλά οι συμβολισμοί υπήρχαν μέσα από μία παιδικότητα.. Πού είναι το κακό σε αυτό? Για να πω την αλήθεια, αυτό ήταν που μου άρεσε τόσο... Παιδικότητα και πανέμορφες εικόνες.

Αλλά ούτε και έγινε σύγκριση μεταξύ των άλλων ταινιών όπως ήρωας και τίγρης και δράκος, γιατί θεωρώ πως είναι διαφορετικές.. ο ήρωας μάλιστα είνα από τις αγαπημένες μου! αλλά και το promise, δεν ξέρω για εσάς, αλλά στην δική μου καρδιά έλαμψε.....

Τώρα τί μπορεί να πειράξει ένα παραμύθι ξαφνικά δεν καταλαβαίνω...

Ας είναι.. ο καθένας βλέπει από την δική του σκοπιά.. ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

10/05/2006, 02:19:03
quote:
Χμμμ!
Για την φωτογραφία έμαθα οτι ήταν όντως πολύ καλή.
Για την ταινία όμως άκουσα πάλι οτι ήταν μέτρια.
Κρίμα, ήθελα να την δώ....

Απλά έχουν βγεί πολύ καλές κινέζικες ταινίες και μόλις μαθαίνεις για μια καινούρια, η οποία μάλιστα διαφημίζεται, αυτομάτως την συγκρίνεις με τα αριστουργήματα...

Εγώ θα έλεγα να κρίνεις μόνη σου.... ψάξε σε κάποιο βίντεο κλαμπ, κάπου θα την βρεις τώρα πια.. και κρίνε..

Φιλικά...

quote:
Τελικά, έμοιαζε ο σκηνοθέτης να παραπέει ανάμεσα στο ποιητικό
κινεζικό στιλ κινηματογράφου και στο ευρωπαϊκό αναλυτικό, σεναριακό.
Στο τέλος, μάλλον κάπου έχασε τη μπάλα...

Εγώ νομίζω πως το τέλος είναι το αριστούργημα...

και η κόκκινη κορδέλα μου άρεσε..

τέλοσπαντων, εμένα μου άρεσε η ταινία και έτσι ότι και να πεί κάποιος εγώ έχω την δική μου άποψη...

Φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

10/05/2006, 04:52:32
Γειά σου simori.

Ίσως να μου φάνηκε, δεν ξέρω,
αλλά επειδή το θέμα το άνοιξες εσύ και θα μπορούσε να πει κανείς πως προτείνεις την ταινία, συγνώμη εάν σε έθιξε η σάτυρα που έκανα.

Στόχευε στην - κατά τη γνώμη μου - προσπάθεια της ταινίας να εντυπωσιάσει, βάζοντας τα διάφορα στοιχεία της σε κάπως περισσότερη ποσότητα από όση θα έκρινα εγώ ως καλαίσθητη. Αλλά είναι γνώμη μου αυτή βέβαια.

Ψυχή μου,

10/05/2006, 09:43:25
Αγαπητή simori, συμφώνησα με την amalia επειδή ήταν το δεύτερο άτομο που δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για την ταινία.
Και προχθές σε μια συζήτηση με έναν φίλο μου πάλι δεν άκουσα ό,τι καλύτερο.

Ίσως την δώ κάποια στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις...

Υ.Γ. Είμαι ο Dying_Incubus κι όχι η.
Το αναφέρω αυτό επειδή ίσως με μπέρδεψες...

10/05/2006, 11:36:01
η ταινια ειναι τοσο υπερβολικη
οσο ειναι και ολες οι μυθολογικες ταινιες

σαν δυτικοι δεν εχουμε πληρη γνωση της κουλτουρας τους
και γι αυτο πολλα μεσα στην ταινια μας φαινονται φωσκολικα

αλλα αν κανουμε μια συγκρηση με μια ταινια του χολιγουντ(ραμπο)
τοτε βλεπουμε οτι οι ηρωες της ταινιας στο προμις κανουν ποιο <<λογικα>> πραγματα απο οτι ο ραμπο η ο καθε ηρωας στιλ ραμπο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του