ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Jegudiel62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ArianellΝέο Μέλος
11/02/2013, 15:08:29
ChooseN, θέλεις να μας εξηγήσεις πιο αναλυτικά αυτά που γράφεις;

Για κάποιους πάω και στην κόλαση, τους άλλους τους δείχνω μετά χαράς τον δρόμο για εκεί...... ♥

ChooseNΝέο Μέλος
12/02/2013, 16:53:55
Το χαμηλo αστρικo πεδiο εiναι ενα μερος χαμηλης πνευματικής δόνησης όπου διαμένουν και το επισκέπτονται ανάλογες οντότητες (χαμένες ψυχές, δαίμονες και μαγγανευτές). Οταν αφηνεις το σωμα σου στην ουσια δημιουργητε ενα κενο αυτο το κενο μπορει να το συμπληρωσει καποιος αλλος.. οχι οτι θα σ κλισει την πορτα καταμουτρα απλα θα κολλησει μαζι σ γτ στην ουσια αυτο ψαχνουν ενα τροπο για να μεινουν. Απλα θα πρεπει να εισαι πιο ψαγμενος οταν κανεις κατι τετοιο ή να ζητας προστασια απο τον φυλακα αγγελο ς να σε προσεχει. Υπαρχουν πολλα απλα πρεπει να εισαι διαβασμενος . Αυτα για την ωρα. Ελπιζω να σε βοηθησα καπως:)

maria3Μέλος
20/03/2013, 20:05:31
κάποιες φορές μόλις με έπαιρνε ο ύπνος αισθανόμουν ότι μεταφερόμουν αλλού μία μέρα είδα ότι μεταφέρθηκα στο διπλανό διαμέρισμα, άλλη ότι είχα μεταφερθεί στο δρόμο, μία άλλη ότι είχα μεταφερθεί σε ένα σπίτι με διάφορους μασονικούς πίνακες και πολλά άλλα παραδείγματα, αυτό είναι αστρική προβολή, έχω χρόνια να το ζήσω αλλά μετά αισθανόμουν σαν να έχω κάτι σαν φύλακα για να μην το κάνω και μεταφερόμουν και σε διάφορες καταστάσεις, που δεν με αφορούσαν και έβλεπα σαν τρίτος και δεν με έβλεπαν, τι πρέπει να κάνω για να μου ξανά συμβεί; αν και πιστεύω και δεν ξέρω κατά πόσο είναι χριστιανικό.

fmichailgrΝέο Μέλος
14/06/2013, 21:24:16
Ενα πολυ καλο θεμα για Αστρικη προβολη
https://www.youtube.com/watch?v=XsE4mdB1-t4

15/06/2013, 01:14:57
fmichailgr καλώς ήρθες στα φόρουμ του esoterica.gr

Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον video

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
SARUMANΝέο Μέλος
26/06/2013, 20:22:22
Νομίζω φίλοι μου ότι ορισμένοι μπερδευετε την μεταφορα της συνειδητότητας στον αστρικό κόσμο με τη διαδικασία του ονείρου που συμβαίνει σε όλους μας η ακόμη μερικές φορες με τη διαδικασία του οραματος που μοιάζει με όνειρο αλλα είναι μια προειδοποίηση για κάτι που θα μας συμβεί η για κάτι που πρέπει να κάνουμε.
Η διαδικασία της μεταφοράς της συνειδητότητας στον αστρικό κόσμο ,γίνεται μόνο μέσω διαλογισμού.
Μεσω του διαλογισμού παύουν να λειτουργούν οι αισθήσεις του υλικού σώματος και αρχίζουν να λειτουργούν οι αντίστοιχες του αστρικού.
Οταν αρχίσει να λειτουργεί ο αστρικος νούς τότε βρισκόμαστε πραγματικά στο αστρικο πεδίο.
Ομως η διαφορά μεταξύ μιας δικής μας φαντασίωσης που φτιάχνει το μυαλό μας απο μια πραγματική επίσκεψη στον αστρικο κόσμο δεν ειναι εύκολα ορατή.
Γι αυτο πρέπει να συμβουλευώμαστε παντα κάποιον που έχει εμπειρία σε αυτή τη διαδικασία για να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε τι απο τα δύο συμβαίνει.

Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας

seeker123Νέο Μέλος
16/07/2013, 16:49:49
Geia sas filoi
molis brika auto to forum kai mou fenetai arketa endiaferon ta 8emata pou sizitioude kai analyode.
twra 8a ei8ela mia xarh apo kapion pou 3erei kai exei asxoli8ei me astrikh probolh mias kai einai ena 8ema pou me endiaferei kai to exw meletisei arketa..8a ei8ela loipwn apo kapoion pou 3erei na mou grapsei an borei bhma bhma enan odeigo gia na kataferw na kanw astrikh probolh oso pio sidoma ginetai. euxaristw

16/07/2013, 17:18:46
seeker123 καλώς ήρθες στην παρέα μας,
θα σε παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείς Ελληνικούς (πεζούς) χαρακτήρες και οχι Greeklish.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της Αστρικής προβολής (ή Αστρικό Σώμα)
καλό είναι να ανατρέξεις σε παρελθούσες συζητήσεις,
μια και το παρόν αποτελεί την 5η συνέχεια του θέματος, ξεκινώντας απο εδω : αστρική προβολή (μέρος πρώτο)
(στο τέλος κάθε θέματος υπάρχει το σχετικό link για τη συνέχεια του)

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Gnostic StudentΜέλος
16/07/2013, 22:45:40
Αυτά είναι ορισμένα από τα κλειδιά που έδωσε ο Δ. Σαμαέλ Α.Β. σχετικά με την έξοδο στο αστρικό.

(Βιβλίο "Μαθήματα Εσωτερικής Αστρολογίας")

1) Ο μαθητής ξαπλώνει στο κρεβάτι του, ανάσκελα. Χαλαρώνει το σώμα, ώστε κανένας μυς να μη πιέζει το αστρικό σώμα. Κατόπιν θα μισοκοιμηθεί προφέροντας το μάντραμ, ΡΟΥΣΤΙ τοιουτοτρόπως: Ρρρρρουουουσσσστίίίίί. Το μάντραμ αυτό προφέρεται διανοητικά. 0 μαθητής σε αυτές τις στιγμές πρέπει να μετατρέπεται σ' ένα "κατάσκοπο" του ύπνου του.
Όταν ο μαθητής βρεθεί στην κατάσταση νάρκης ή υπνηλίας που προηγείται του ύπνου, να σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και να βγει απ' το δωμάτιό του. ∆εν πρέπει να ασχολείται με το φυσικό του σώμα, σ' αυτές τις στιγμές θα σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και θα βγει απ' το δωμάτιό του.
Πώς; Με ποιο τρόπο; Σχεδόν όλοι οι μαθητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μία άσκηση μαγνητισμού ή αυθυποβολής κτλ., αλλά απατώνται αξιοθρήνητα, διότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αυθυποβολή ή τον υπνωτισμό. Απλά και μόνο να σηκωθεί απ' το κρεβάτι του και η Φύση θα κάνει τα υπόλοιπα. Αυτή θα γνωρίζει το πώς θα διαχωρίσει το αστρικό σώμα από το φυσικό σώμα. Αρκεί λοιπόν στον μαθητή να σηκωθεί, να βγει απ' το δωμάτιό του και η φύση θα κάνει τα υπόλοιπα.
Έξω πλέον από το δωμάτιό του, ο μαθητής θα κάνει ένα μικρό πήδημα με την πρόθεση να αιωρηθεί στο διάστημα (...) Εάν όμως δεν αιωρηθεί, θα ξαναξαπλώσει ο μαθητής στο κρεβάτι του και θα επαναλάβει το πείραμα.
Μερικοί θριαμβεύουν αμέσως, άλλοι χρειάζονται μήνες ή ακόμη και χρόνια για να μάθουν. Αλλά' αυτός που "επιμένει" στο τέλος θριαμβεύει.

2)Μέσα στον εγκέφαλο κάθε ζωντανού όντος αντηχεί πάντα μία νότα κλειδί, κατά τρόπο σχεδόν ανεπαίσθητο. Αυτή η νότα κλειδί είναι αυτή της Ακτίνας, στην οποία καθένας ανήκει, και φαίνεται να εξέρχεται από τα κύτταρα της παρεγκεφαλίδας. Μερικοί θ' ακούσουν τον ήχο φλογέρων και αυλών της Αιγυπτιακής Ακτίνας, άλλοι θ' ακούσουν το Γκονγκ της Ανατολικής Ακτίνας, άλλοι πάλι, το βρυχηθμό της θάλασσας, της ακτίνας της Σελήνης κτλ.
Εάν ο μαθητής αποσιωπήσει όλες του τις σκέψεις, στη σιγαλιά της νύχτας, θα ακούσει τη νότα-κλειδί του, τότε θα κάνει να δονείται πιο ισχυρά αυτή η νότα, μέσω της θέλησης και όταν αυτή η νότα καταστεί τόσο δυνατή ώστε να πλημμυρίσει και ημι-παραλύσει όλο το φυσικό σώμα, ο μαθητής θα σηκωθεί απ' το κρεβάτι του, θα βγει απ' το δωμάτιό του (...)

3) Εάν ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε σ' ένα καθορισμένο τόπο και ξυπνήσετε, τότε μη κουνιέστε, ξανά αποκοιμηθείτε, συγκεντρώνοντας την φαντασία στον τόπο που ονειρευόσασταν, αισθανόμενοι ότι είστε πάλι εκεί και σαν να προσπαθείτε να συνεχίσετε το όνειρο από εκεί που το ‘χατε αφήσει, αγκιστρωμένοι με όλη σας την θέληση στον τόπο αυτόν του ονείρου σας. Το μυστικό του κλειδιού αυτού είναι η φαντασία και η θέληση ενωμένες σε δονούμενη αρμονία.

4) Τη στιγμή που είστε έτοιμοι ν' αποκοιμηθείτε, συγκεντρώστε ζωηρά
τη φαντασία σας και την θέλησή σας, ενωμένες σε δονούμενη αρμονία, σε μία καθορισμένη θέση ή περιοχή.
Η συγκέντρωση πρέπει να είναι τέλεια. Μετά, αρχίστε να περπατάτε με "πίστη" στον τόπο που έχετε "φανταστεί." ∆εν θα πρέπει να φαντάζεστε ότι εκείνη τη στιγμή φαντάζεστε, διότι τότε το πείραμα θ' αποτύχει. Πρέπει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε πραγματικά στην περιοχή που φαντάζεστε και ξεχάστε τελείως το υπνοδωμάτιό σας.
Αυτό το πείραμα πρέπει να πραγματωθεί μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου. Άπαξ και βρεθείτε στην περιοχή που επιθυμείτε, γονατίστε και ζητήσατε απ' τον δικό σας Εσώτερο Θεό να σας οδηγήσει στην Αγία Γνωστική Εκκλησία, που είναι ο μεγάλος Καθεδρικός της Ψυχής και ο Ναός όπου ιερουργεί ο Ηλιακός Λόγος (...)

5) Έχοντας υπ' όψιν ότι κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου η ψυχή περιπλανάται σ' όλες τις περιοχές που τις είναι γνωστές και ότι σε κατάσταση ύπνωσης ασχολείται με τα ίδια καθήκοντα και ασχολίες της ημέρας, θα πρέπει να συνηθίσετε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας να ρωτάτε τους εαυτούς σας: "Πού είμαι; Είμαι μέσα στο φυσικό μου σώμα ή έξω απ' αυτό;" Κάντε, στη συνέχεια, ένα μικρό πήδημα με πρόθεση να αιωρηθείτε στον αέρα. Είναι λογικό λοιπόν ότι εάν αιωρείσθε, είναι διότι βρίσκεστε έξω από το σώμα σας και αν δεν αιωρείσθε, είναι διότι είστε με σάρκα και οστά και τότε συνεχίστε τον δρόμο σας. (...)

Πρέπει κάποιος να θέσει στον εαυτό του αυτές τις ερωτήσεις όταν προκαλείται κάτι που του τραβά την προσοχή, όπως μία συγκέντρωση ανθρώπων, μία επικήδειος λιτανεία, ένα παράξενο αντικείμενο, κλπ.

Πολλοί έχουν αφυπνίσει τη συνείδησή τους με αυτό το τρομερό κλειδί, διότι κάνοντας την ερώτηση, μετά αιωρήθηκαν στον αέρα και συνειδητοποίησαν ότι βάδιζαν έξω απ’ το φυσικό τους σώμα, το οποίο είχαν αφήσει να κοιμάται στο κρεβάτι.
Είναι τότε που όταν το σώμα κοιμάται, η Ψυχή περιπλανάται. Αλλά η Ψυχή μπορεί να βγει απ' το ασυνείδητο λήθαργό της, μέσω αυτού του κλειδιού. Θα πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε αυτή την πρακτική κατά την διάρκεια της ημέρας, για να χαραχθεί στο υποσυνείδητο και να ενεργεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6) Πριν αποκοιμηθείτε, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, εξασκήσατε την ακόλουθη πρακτική αυθυποβολής. Πέστε στον εαυτό σας: "Πρόκειται να αποκοιμηθώ". Εκεί που θα εμφανιστώ, θα’μαι με αστρικό σώμα. Θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ (...)
Θα μπορείτε να κάνετε στους εαυτούς σας αυτήν την αυθυποβολή επί μισή ώρα. Μετά απ' αυτό θ’ αποκοιμηθείτε ήρεμα. Όταν βρεθείτε στο Αστρικό, θ' αναγνωρισθείτε αυτόματα και κατά τη στιγμή του ξυπνήματος, μην κινείστε, κάντε μία άσκηση αναδρομική, για να θυμηθείτε πού πήγατε.

7) Μισοκοιμηθείτε, προφέροντας το μάντραμ ΟΜΝΙΣ ΜΠΑΟΥΜ ΙΓΚΝΕΟΣ ως εξής: Οοοοοομμμμμννννννιιιιιιςςςςςςς Μπαααααουουουουμμμμμμ Ιιιιιιγκννννννεεεεεοοοοοςςςςςςς, συλλαβίζοντας το μάντραμ και τονίζοντας το κάθε φωνήεν και παρακαλώντας τον Εσώτερό σας να σας βγάλει από το σώμα σας. Μετά σηκωθείτε απαλά από το κρεβάτι σας (...)

(Βιβλίο "Μαθήματα Εσωτερικής Αστρολογίας" Κεφάλαιο 4ο : ζώδιο των διδύμων).

-Διευκρινίζουμε οτι τα μάντρα ("μαγικές λέξεις/ήχοι") προφέρονται είτε φωναχτά είτε διανοητικά (νοερά).
-Διευκρινίζουμε οτι όταν ο Δάσκαλος αναφέρεται στην "ψυχή" εννοεί το αστρικό σώμα, και όχι αυτό που γενικά στην Γνωστική κουλτούρα αποκαλείται ψυχή.

(Αφαιρέθηκαν απο το κείμενο κομμάτια που θεωρήθηκε οτι μπορεί να δημιουργήσουν έριδα, με εξαίρεση ένα σημείο)

Edited by - Gnostic Student on 16/07/2013 22:48:05

seeker123Νέο Μέλος
19/07/2013, 15:33:48
Ευχαριστω τον Gnostic Student για το αρθρο μιας και ηταν αρκετα βοηθητικο..τωρα θελω να σας πω κατι που μου εγινε σημερα και να ακουσω γνωμες
λοιπον,σημερα κοιμηθικα στο σπιτι ενος φιλου μου.Το προϊ που ξυπνησα (δεν ειμαι σιγουρος αν ανοιξα τα ματια μου η οχι)βρεθικα στο δωματιο μου και οχι στου φιλου μου,αμεσως τοτε παραξενεφτικα και πηγα να σικοθω και βρεθικα παλι ξαφνικα ξαπλωμενος στο κρεβατι στο σπιτι του φιλου μου.Εχω αρχισει να κανω και καποιες απο τοις τεχνικες που υπαρχουν στο αρθρο του Gnostic Student και θελω να μου πειτε αν ηταν αυτο αστρικη προβολη η απλα ενα ονειρο.Επισης δεν ειμαι σιγουρος για το αν ημουν ξαπλομενος στο κρεβατι μου (στο σπιτι μου) αλλα νομιζω οτι το κοιταζα απο πανω το κρεβατι μου(χωρις παλι να ειμαι 100% σιγουρος)

AINEIAN06Μέλος
23/02/2009, 15:51:02
Ηθελα να βαλω στο φορουμ μια εικονα κι δεν ξερω πως
Μπορειτε να με βοηθησετε να μου πειτε την διαδικασια ;;
24/02/2009, 08:36:18
Αγαπητέ AINEIAN06, η διαδικασία για να ανεβάσεις κάποια εικόνα στα Forums είναι η εξής:

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να έχεις κάποιο url της εικόνας, είτε αυτή προέρχεται από κάποιο site στο Διαδίκτυο είτε προέρχεται από τον υπολογιστή σου.
Αυτό μπορείς να το κάνεις σε κάποιο site το οποίο φιλοξενεί εικόνες και σου δίνει ένα url για να το χρησιμοποιήσεις.

Ένα από αυτά είναι το:

www.imageshack.us

Είναι προτιμότερο κι ασφαλέστερο να ανεβάζεις εκεί την φωτογραφία που επιθυμείς να βάλεις σε κάποιο θέμα μας, ακόμη κι αν έχεις ήδη το url από κάποιο site.
Την ανεβάζεις στο site που σου πρότεινα επιλέγοντας και το μέγεθος που επιθυμείς να έχει η εικόνα.
Το μέγεθος 800 x 600 είναι μια χαρά.

Στην συνέχεια, κρατάς το τμήμα του "Hotlink for forums (1)" που περικλείεται στον κώδικα [IMG][/IMG].

Στην φόρμα απάντησης στο θέμα που επιθυμείς να ανεβάσεις την εικόνα, πατάς το εικονίδιο .

Θα σου εμφανιστεί ο κώδικας [img][/img]

Ανάμεσα σ' αυτό θα περικλείσεις το link της φωτογραφίας.
Παράδειγμα:

[img]μέρος του "Hotlink for forums (1)"[/img]

Αν έχεις κάποια περαιτέρω απορία ή σε δυσκολεύει η όλη διαδικασία, πες μου.

Υπάρχει κι ένα σχετικό θέμα για να κάνεις δοκιμές ή για να καταθέσεις πάλι τυχόν απορίες σου εάν οι δοκιμές που κάνεις δεν είναι επιτυχημένες.
Το θέμα είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Test "Area51" -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ.

Οπότε το θέμα απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο.

In anticipation of my resurrection...

12/06/2005, 03:45:25
Τώρα βέβαια, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει η θεωρία της δημιουργίας του σύμπαντος με τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών πάνω στη γη.

macedon

12/06/2005, 04:10:51
Φίλε μου Γηγενή,
όλη η απάντησή σου είναι "ναι μεν αλλά".

Η ερώτησή μου δεν επιδέχεται πολλαπλές απαντήσεις.

quote:
γηγενης
αν αναφερεσε σε μενα δεν φασκω και αντι φασκω γιατι πολυ απλα εγω δεχομαι οτι το συμπαν ειναι αεναο υπηρχε υπαρχει και θα υπαρχει
δεν δεχομαι την αρχη του ουτε το τελος του
ψηλος
Άρα Γηγενή, καταρίπτεις όλες τις επιστημονικές θεωρίες περί δημιουργίας και εξέλιξης του Σύμπαντος;;;

Γηγενή, για το σπίτι στο οποίο κατοικείς δύο θεωρίες υπάρχουν. Είτε κάποιος το κατασκεύασε, είτε υπήρχε από πάντα, άναρχο δηλαδή, χωρίς να το κατασκευάσει κάποιος. Και οι δύο θεωρίες αποκλείεται να ισχύουν ταυτόχρονα.

quote:
γηγενης
δεν καταριπτω απλως υπαρχει η θεωρεια του αεναου συμπαντος δεν φταιω εγω αν εσυ δεν την ξερεις
για να σου δωσω να καταλαβεις οι επιστημονες σημερα δεν δεχονται οτι μπορει να υπαρχει μια μηχανη που να παραγει εργο μεγαλυτερο απο οτι καταναλωνει αν καποιος καταφερει να φτιαξει μια τετεια μηχανη π.χ.να δουλευει με μπαταρια 2βολτ και να παραγει ρευμα για να φωρτισει 2 μπαταριες των 2βολτ πριν τελιωση η υσχη της μπαταριας που την τροφοδοτει τοτε θα εχουμε ενα αεικινητο οταν φτιαχτει αυτη η μηχανη τοτε η θεωρεια του αεναου συμπαντος παιρνει +
εχουν βγει διαφοροι κατα καιρουσ και εχουν φτιαξει τετειες μηχανες
τωρα το γιατι δεν το μαθαινει ο κοσμος αυτο ειναι μια αλλη συζητηση

Αμ δεν μου έδωσες να καταλάβω, με μπέρδεψες περισσότερο.

quote:
γηγενης
καμια συνδεση, η θεωρια του δαρβινου εχει να κανει με την εξελιξη σε καθε πλανητη που εχει ζωη

Εγώ, τουλάχιστον γνωρίζω ότι η θεωρία του Δαρβίνου ισχύει για τον πλανήτη μας και δεν γνωρίζω αν ο Δαρβίνος γνώριζε για ζωή και σε άλλους πλανήτες.

quote:
προσεξε ψηλε αλλο ενα συμπαν που προυπηρχε και αλλο αν μεσα σε αυτο το συμπαν γεννιουνται και πεθαινουν πλανητικα συστηματα

Συμφωνώ αλλά τι σχέση έχει αυτό με αυτό που ρωτάω εγώ;

quote:
τωρα ποιος σου ειπε οτι το μπιγκ μπανγκ και η θεωρια του δαρβινου ειναι συνδεδεμενες; μονος σου το σκεφτικες;

Όχι δεν το σκέφτηκα μόνος μου. Η θεωρία του Δαρβίνου είναι η απάντηση στο πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο πλανήτη μας που βρίσκεται στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο σύμπαν μας. Εκτός κι αν γνωρίζεις εσύ κάποια άλλη θεωρία που να εξηγεί πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο πλανήτη μας που βρίσκεται στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο σύμπαν μας.

quote:
ποσες φορες θα στο πουμε για να ατο καταλαβεις δεν ειναι δογμα η επιστημη δεν ειναι χαρτινος πυργος για να πεσει αν καποια απο τις θεωριες καταριφθει
π.χ. για την σεληνη λενε οτι φτιαχτικε απ οτο ιδιο υλικο που φτιαχτικε και η γη και καποιοι λενε οτι ηταν περιπλανομενος κομητης που παγιδευτικε απο την γη
οποια θεωρια και να ειναι σωστη(και οι δυο εχουν υπερ αλλα και κατα)
δεν προκεται η καταριψη της μιας να παρασυρει την επιστημη
στο ξανα γραφω μπας και το καταλαβεις Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ

Το ξέρω πώς μου το λέτε για να το καταλάβω, αλλά θα σας πω και εγώ κάτι. Ανοίξτε ένα λεξικό και δείτε την ερμηνεία που δίνει στη λέξη «δόγμα» και ύστερα μιλάμε αν η λέξη δόγμα συναντάται ή όχι στην επιστήμη και στη φιλοσοφία!
Έχω την εντύπωση πως έχετε μπερδέψει την έννοια της λέξης δόγμα.

quote:
για πες μου βρε ψηλε που μπερδευτικες;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Κατάλαβες τώρα που μπερδεύτηκα;;

Φιλικά όπως πάντα

12/06/2005, 04:51:59
Όχι φίλε Μακεδόνα,
δεν είναι έτσι όπως σου αρέσει να τα λές. Κάντα όλα μια σούπα και όποια θεωρία σου αρέσει τη βουτάς και την κάνεις δική σου.
Όλα ισχύουν και τίποτα δεν ισχύει.
Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο κινείται όλος ο τρόπος σκέψης σου.

Υποτίθεται ότι δέχεσαι τα πάντα για να μπορείς να απορίπτεις και τα πάντα.

quote:
Macedon Η αστροφυσική όμως δεν αποτελεί το πεδίο ειδίκευσής μου, οπότε νομίζω ότι ο Angelos θα στα πεί καλύτερα.

Επιτέλους!!!
Χαίρομαι που για πρώτη φορά παραδέχεσαι και για κάτι ότι δεν είναι πεδίο ειδίκευσής σου.
Είναι ενθαρρυντικό δείγμα προόδου.

quote:
Η Κβαντική Φυσική έρχεται να δώσει απαντήσεις σ'αυτό,θεωρώντας το Big Bang σαν την αρχή δημιουργίας "του δικού μας σύμπαντος" το οποίο όμως είναι τμήμα ενός πολυ-σύμπαντος, το οποίο όντως είναι άχρονο, όπως υποστηρίζουν άλλωστε και οι ανατολικές θρησκείες (ινδουισμός, βουδισμός). Η ίδια θεωρία υποστηρίζει ότι όπως έγινε το Big Bang στο δικό μας σύμπαν, με τον ίδιο τρόπο έγιναν και ένα σωρό άλλες παρόμοιες εκρήξεις σε άλλα σύμπαντα, τμήματα όλα του άχρονου πολυ-σύμπαντος (Αντρέ Λίντε, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ).

Η κβαντική φυσική έρχεται να θολώσει ακόμη περισσότερο το ήδη θωλό τοπίο.
Απαντήσεις δίνεις με στοιχεία αδιάσειστα και όχι με «πιθανές αποδείξιμες θεωρίες», θυμίσου τα λόγια σου!!
Τη θεωρία του πολυ-σύμπαντος την ανέφερες και σε άλλο μήνυμά σου αλλά πιστεύω πως δεν τη στήριξες αρκετά. Να σε ρωτήσω και κάτι. Πέρα από τις γνωστές διαστάσεις του χωροχρόνου, η επιστήμη σήμερα γνωρίζεις αν δέχεται την ύπαρξη και άλλων;

quote:
Αντιπαρέρχομαι το ιεροεξεταστικό υφάκι σου, γονιδιακό κατάλοιπο μάλλον των δικαστηρίων του μεσαίωνα για να σου πώ ότι είναι φυσικό να μην καταλαβαίνεις κάτι με το οποίο δεν είχες καμία τριβή μέχρι τώρα. Αν θα αρχίσει ο Angelos να σου αραδειάζει θεωρίες υπερχορδών και ανωμαλίες χωροχρόνου κατά το χρόνο t=0 για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, είναι φυσικό να μην το καταλάβεις.
Από την άλλη, δεν μας είπες ποιά είναι η δική σου άποψη. Γιατί μάλλον έχεις παρεξηγήσει κάτι εδώ μέσα. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ. Ανταλάσσουμε τις απόψεις μας (τις δικές μας απόψεις) και προσπαθούμε όλοι μας να πάρουμε κάτι απ'αυτά που διαβάζουμε.

Υποκριτή, εσύ δεν έχεις τίποτα να πάρεις, αυτό που θέλεις είναι να μοιράσεις τσάμπα εξυπνάδα.
Το ιεροεξεταστικό υφάκι μου πάει γάντι σε ανθρώπους που θέλουν να το παίζουν δάσκαλοι σε όλους τους τομείς.
Στον Άγγελο, εγώ ο αδαής, έκανα μια απλή ερώτηση, και αν ο Άγγελος είναι και σωστός δάσκαλος, θα απαντήσει απλά και κατανοητά, όπως αρμόζει σε ένα σωστό δάσκαλο (πιστεύω πως ο Άγγελος θα καταλάβει τι θέλω να πω).

Όσον αφορά τη δική μου άποψη, αυτή φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά που λέω. Έχω το δικαίωμα πιστεύω να ρωτήσω στους αντίθετους προς τη γνώμη μου να μου εκθέσουν, αν θέλουν φυσικά, την άποψή τους και πού τη στηρίζουν.

quote:
Η παρουσίαση ενός άρθρου/κειμένου/θεωρίας και η ερώτηση "Ποιά η γνώμη σας γι'αυτό που είπε ο Χ", "τι θέλει να πει ο ποιητής", "νομίζετε ότι έχει δίκιο; Απαντήστε δίνοντας ένα παράδειγμα" ονομάζεται "πρόχειρο διαγώνισμα", δεν είναι συζήτηση.

Για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί μια συζήτηση, προτιμώ να βασίζομαι σε άρθρα ή και πονήματα ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο της συζήτησης παρά σε αερολογίες ευκαιριακών πανεπιστημόνων.

Φιλικά όπως πάντα

12/06/2005, 05:27:01
quote:
Ψηλός
Όχι φίλε Μακεδόνα,
δεν είναι έτσι όπως σου αρέσει να τα λές. Κάντα όλα μια σούπα και όποια θεωρία σου αρέσει τη βουτάς και την κάνεις δική σου.

Κι όμως, έτσι είναι. Όσο για τις θεωρίες, δεν είναι δικές μου, γι'αυτό και σου έδωσα τη βιβλιογραφία.

Η δική σου ερώτηση δεν έχει να κάνει με το πότε έγινε το σύμπαν, αλλά ποιος το δημιούργησε. Σ'αυτό όμως δεν μπορεί να σου απαντήσει η επιστήμη, γιατί δεν ασχολείται. Ρώτα κανένα παπά.

quote:
Ψηλός
Απαντήσεις δίνεις με στοιχεία αδιάσειστα και όχι με «πιθανές αποδείξιμες θεωρίες», θυμίσου τα λόγια σου!!

Οι θεωρίες αυτές δεν είναι "πιθανές αποδείξιμες θεωρίες". Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα, όπως κάνεις συνήθως. Φαίνεται όμως ότι η παραχάραξη είναι η επίσημη αρχή σου.

Αυτό που είπα είναι:
"Η θεωρία της δημιουργίας του σύμπαντος με το Big Bang έχει επαληθευθεί μαθηματικά με ακρίβεια 0,04%"

"Η Κβαντική Φυσική έρχεται να δώσει απαντήσεις σ'αυτό" (εννοώντας φυσικά ότι αποδείχτηκε μαθηματικά, αλλιώς δεν θεωρείται επιστημονική θεωρία.

"μια τρίτη σημαντική θεωρία, αποδείξιμη απόλυτα επίσης..."

Όλες οι παραπάνω θεωρίες είναι μαθηματικά αποδεδειγμένες. Τώρα αν η επιστήμη δεν εξυπηρετεί το θρησκευτικό σου δόγμα, δε φταίω εγώ γι'αυτό.

quote:
Ψηλός
Υποκριτή, εσύ δεν έχεις τίποτα να πάρεις, αυτό που θέλεις είναι να μοιράσεις τσάμπα εξυπνάδα.

Ο καθένας δίνει απ'αυτό που έχει. Όσο για το "υποκριτής", μια κουβέντα Χριστιανέ. "Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε"

Για τα υπόλοιπα που λες δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ.

macedon

alexilexosΜέλος
12/06/2005, 07:27:16
quote:
Ανταλάσσουμε τις απόψεις μας (τις δικές μας απόψεις)

Εξαιρετικά δύσκολο αυτό που ζητάς, φίλε macedon, για το ποίμνιο. Το απαγορεύει ο ποιμενάρχης.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

12/06/2005, 13:17:53
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Έχουμε χωριστεί σε δύο παρατάξεις.
Αυτό είναι φυσιολογικό.

Πριν ασχοληθεί ο δημιουργός μαζί μου.
( αδυνατώ να πιστέψω ,ότι υπάρχει δημιουργία δίχως δημιουργό, αποτέλεσμα δίχως αίτιο ),είχα τον ίδιο ρυθμό καθημερινότητας , με τους φίλους άθεους.

Η ιδέα της αθάνατης ψυχής ,δεν επιδρούσε ούτε θετικά, αλλά και ούτε αρνητικά στην προσωπική μου ζωή.
Ας υπάρχει κι αχρείαστη να είναι , που λένε.

Δεν είναι έτσι.

Ότι υπάρχει στο υποσεινήδητό μας ,περιμένει απο τον καθένα μας , να το το βγάλουμε στην επιφάνεια του συνειδητού.

Για να γίνει αυτό, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον άγγελο , ότι χρήζει βιωματικές εμπειρίες.

Θα ήθελα όμως ,να προσθέσω την ακόλουθη ταπεινή μου σκέψη :

Το σύμπαν δεν μας φαντάζει άπειρο ,είναι άπειρο.
Αν αυτήν την πραγματικότητα ,την συμπεριλάβουμε στις καθημερινές μας ένοιες και τους προβληματισμούς μας, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα μας επηρεάσει θετικά στην αντίληψη των πραγμάτων.

Είμαστε νοήμονα όντα.
Αυτό σημαίνει για εμένα ,ότι μπορούμε να εξηγήσουμε τα πάντα.

Αν όχι σήμερα ,αύριο.
Αν δεν γίνει αύριο , μεθαύριο.
Το λογικό είναι ,ότι κάποτε στο μέλλον , θα το κατορθώσουμε.
Μέχρι να έρθει η ευλογημένη στιγμή ( στιγμή της αλήθειας) , θα πρέπει ίσως να δύνουμε μεγαλύτερα περιθώρεια στην φαντασία μας.

Το τέλειο θα ήτανε ,να μην μας παρασύρει αυτή ,σε κόσμους ανύπαρκτους, όπως για παράδειγμα :

Η ύπαρξη μιας άυλης ζωής ,σε μια άλλη διάσταση ,πέρα απο χρόνο και χώρο.

Η λογική μου λέει , ότι αυτό είναι μια φανταστική σκέψη.
Το υποσεινήδητο με τσιγκλάει και με παροτρύνει να πιστέψω στην φαντασία μου.

Αυτό συμβαίνει , διότι βλέπω φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις ( μέσω του τηλεοσκόπιου hybble ), του άπειρου σύμπαντος, που η λογική μου, δεν μπορεί να αξιοποιήσει στην καθημερινότητά μου.

Είναι λογικό άλλωστε.
Τι να τις κάνω τις εικόνες αυτές ;;;
Είναι εξωπραγματικές.

Γεγονός είναι ,ότι απο την στιγμή που συμπεριλαμβάνω τις εικόνες αυτές ,στην καθημερινότητά μου, έχει αλλάξει η αντίληψή μου.

Ζω δύο διαφορετικούς κόσμους, όπου ο ένας προσπαθεί να συμπληρώσει τον άλλον.

Τα ινία τα κρατάει γερά η λογική μου.
Τις έμαθα όμως να ακούει την φωνή της φαντασίας της.
Όταν αυτή κάνει παιχνίδι, μέσα στον λογικά διαμορφωμένο κόσμο της αντίληψής μου, τα πάντα γύρω μου αλλάζουνε.
Γίνονται ποιο όμορφα, ποιο φανταστικά, όπως το άπειρο σύμπαν.

Αντικρύζω με δέος ,όλη την δημιουργία και ο ψίθυρος της φαντασίας μου, γίνεται όλλο και ποιο λογικός μέσα στην αντίληψή μου.

Υπάρχει αθανασία της ψυχής , αλλά δεν μπορεί να την επεξεργασθεί λογικά, η περιορισμένη ,απο τον χρόνο και χώρο λογική μου.

Αφήνει αναπάντητα ερωτήματα οπως :

Πως έγιναν όλλα αυτά ,με ποιον τρόπο & γιατί ;;;

Αυτό επιδρά ευεργετικά ,στην λογική μου, επειδή αφήνει το παράθυρο της φαντασίας μου ανοιχτό.

Απο εκεί αγναντεύω μέσω του τηλεσκόπιου hybble ,μαγικά εξωπραγματικές ,απείθανης ομορφιάς εικόνες του άπειρου σύμπαντος.

Αυτή είναι ,που μου ψιθυρίζει όπως οι σειρήνες :

Άκου την δίψα της φαντασίας σου , και πίστεψε σε αυτήν.

- Μα η λογική, μου υπαγορεύει άλλα. ( μου υπενθυμήζει το υποσεινήδητο).

Τότε προσπάθησε να παντρέψεις ,αυτά τα δύο στην καθημερινότητά σου.

Αυτό κάνω ,εσείς ;;;

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

12/06/2005, 15:00:57
Ψηλός
<<Γηγενή, για το σπίτι στο οποίο κατοικείς δύο θεωρίες υπάρχουν. Είτε κάποιος το κατασκεύασε, είτε υπήρχε από πάντα, άναρχο δηλαδή, χωρίς να το κατασκευάσει κάποιος. Και οι δύο θεωρίες αποκλείεται να ισχύουν ταυτόχρονα.>>

για να το καταλαβεις το συμπαν υπηρχε παντα
μεσα σε αυτο το συμπαν γεννιουντε και πεθαινουν πλανητικα συστηματα

αν θες ποιο απλα

τα υλικα του σπιτιου που μενω υπηρχαν παντα(συμπαν) το σπιτι που μενω(γη )φτιαχτηκε καποια στιγμη

<<Αμ δεν μου έδωσες να καταλάβω, με μπέρδεψες περισσότερο>>

οκ σημεραοι μηχανες για να παραγουν εργο 10 κιλων καταναλωνουν ενεργεια 11κιλων
οταν φτιαχτουν μηχανες που για να παραγουν εργο 10 κιλων θα καταναλωνουν ενεργεια 9,9 κιλων θα εχουμε ενα αεικινητο

οσοι λενε οτι το συμπαν καποια στιγμη θα καταρευσει το στηριζουν στην αρχη οτι απο την στιγμη που καταναλωνουμε περισοτερη ενεργεια απο οτι παραγουμε το ιδιο κανει και το συμπαν και καποια στιγμη θα καταρευσει
στην αλλη πλευρα βρισκονται οσοι λενε οτι το συμπαν παραγει περισοτερη ενεργεια απο οτι καταναλωνει και αρα δεν θα καταρευσει

το καταλαβες τωρα;

<<Εγώ, τουλάχιστον γνωρίζω ότι η θεωρία του Δαρβίνου ισχύει για τον πλανήτη μας και δεν γνωρίζω αν ο Δαρβίνος γνώριζε για ζωή και σε άλλους πλανήτες.>>

η αρχη του δαρβινου εχει να κανει με την εξελιξη της ζωης
σε οποιον πλανητη και να βρουμε ζωη θα δουμε οτι επεζησαν τα ειδη που προσαρμοστηκαν στην εξελιξη του περιβαλοντος

<<Όχι δεν το σκέφτηκα μόνος μου. Η θεωρία του Δαρβίνου είναι η απάντηση στο πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο πλανήτη μας που βρίσκεται στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο σύμπαν μας. Εκτός κι αν γνωρίζεις εσύ κάποια άλλη θεωρία που να εξηγεί πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο πλανήτη μας που βρίσκεται στο δημιουργημένο και εξελισσόμενο σύμπαν μας.>>

αφου μου λες οτι συμφωνεις οτι σε ενα συμπαν που αεναο γεννιουνται και πεθαινουν πλανητικα συστηματα τοτε γιατι επιμενεις να μπερδευεις
την εξελιξη της ζωης στην γη με την θεωρια του μπιγκ μπανγκ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

12/06/2005, 15:25:18
Κατέβηκε ένας εξωγήινος στο planet γη.
Πήγε σφαίρα στην πόλη της νέας Υόρκης.

Μαζεύτηκαν τεληοπτικά κανάλια & μέγα πλήθος ανθρώπων.

Τους είπε :

-Ήρθα να αποδείξω σε όλους εσάς , που μαζευτήκατε εδώ ,ότι υπάρχει θεός.

Τον πλησίασε ένας άθεος και τον ρώτησε.

-Καλά μας ρώτησες ,αν θέλουμε ;;;

Ο εξωγήινος αποκρίθηκε.
-Συγγνώμη για την παράλειψη .
Λοιπόν ,ποιος θέλει να του αποδείξω ,ότι υπάρχει θεός.

Φώναξαν όλοι μαζί με ένα στόμα.
Όλοιιιιιιιιιιιιι.

Ο εξωγήινος συνέχισε.
-Λοιπόν ,ας μου πει ο καθένας ,τι απόδειξη θέλει.

Για να μην πολυλογώ, έκανε καμιά 1.000 + 1 θαύματα .

Τέλος είπε.
-Ποιος δεν πείσθηκε ακόμη , υπάρχει κανείς ;;;

Ο πρώτος άθεος ,που τον είχε πλησιάσει εν αρχή , τον ξαναπλησίασε & τον ρώτησε.

-Γιατί τα κάνεις όλα αυτά ;;;

Του απαντάει ο εξωγήινος.
-Γιατί ο θεός ,βαρέθηκε να βλέπει και να ανέχεται την ανθρώπινη βλακεία καθημερινά .

Ο άθεος ρώτησε.
-Και ποια είναι η μεγαλύτερη βλακεία μας ;;;

Εξωγήινος .
-Το γεγονός ,ότι ζείτε δίχως θεό μέσα σας.

Άθεος.
-Αυτό πως το γνωρίζεις ;;;

Εξωγήινος.
-Καλά δεν διαβάζεις δημοσκοπήσεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι , είναι άθεοι.

Άθεος..
- Αμ δε, που θα έχεις εσύ την τελευταία κουβέντα ,σε γελάσανε.
Για πες μου ,ο θεός δεν μας έδωσε την ελεύθερη βούληση ;;;

Εξωγήινος .
-Βεβαίως.

Άθεος.
-Τότε γιατί απορεί ,με την εξέλιξη αυτή ;;;

Ο εξωγήινος, μάζεψε τις βαλίτσες του και έγινε καπνός.
Το μήνυμα από τον πλανήτη γη , το μετέφερε στον θεό ,με βίντεο καταγραφή .

Τα είδε όλα αυτά ο θεός και χέστηκε κυριολεκτικά στο γέλιο.

Ο εξωγήινος , μην θέλοντας να τον διακόψει, περίμενε μια ώρα , ώσπου να σταματήσει το γέλιο του θεού και τον ρώτησε.

-Θεέ γελάς , η το φαντάζομαι ;;;

Και λέει ο θεός.
-Γελάω γιατί , αυτό το δημιούργημα μου οι άνθρωποι, είναι χίλιες φορές καλύτερο από τους δεινόσαυρους.
Με διασκεδάζουνε αφάνταστα.

Βλέποντας ο θεός , ότι δεν γελούσε ο εξωγήινος του λέει.

-Μου θυμίζουνε τον εαυτό μου, πώς να στο εξηγήσω.

Με την σειρά του ο εξωγήινος , χέστηκε στο γέλιο.
Για 10 ώρες παρακαλώ.

Εύχομαι να περνάτε καλά, με η δίχως θεό μέσα σας.