ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

moebius61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
moebiusΜέλος
26/03/2003, 15:15:34
Πριν από πάρα πολλά χρόνια, ένας ερευνητής διαφορετικός από τους άλλους, γεμάτος ενθουσιασμό, γνώση και ενεργητικότητα, αν και χωρίς πανεπιστημιακούς τίτλους, διατύπωσε μια θεωρία η οποία έμελε να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Το όνομά του ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ και, σύμφωνα με τη θεωρία του, σε χρόνους πολύ παλιούς, αρχαίοι αστροναύτες επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας και βοήθησαν τους ανθρώπους της Γης, οι οποίοι βρίσκονταν τότε σε εντελώς πρωτόγονη κατάσταση, να αποκτήσουν γνώσεις και να δημιουργήσουν τελικά τον πολιτισμό που ξέρουμε.

Για να υποστηρίξει τις απόψεις του, ο Νταίνικεν ταξίδεψε για έρευνες σε όλο τον κόσμο και έγραψε μια μεγάλη σειρά βιβλίων τα οποία γνώρισαν τρομακτική επιτυχία παγκοσμίως.

Μέσα από αυτό το FORUM λοιπόν, σας καλώ σε ένα μαγευτικό -πιστεύω- ταξίδι, με αντικείμενο όλα τα πανάρχαια μυστήρια που ερεύνησε ο Νταίνικεν.

Σε ένα από τα πρώτα βιβλία του ο Νταίνικεν αναφέρθηκε στα γιγαντιαία αγάλματα της Νήσου του Πάσχα, ένα αρχαιολογικό αίνιγμα που είναι άλυτο ακόμα και σήμερα.
Σε ένα μικροσκοπικό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, ίδιο με εκατοντάδες άλλα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αγαλμάτων των οποίων τα πρόσωπα μόνο ανθρώπινα δεν είναι. Κανείς δεν ξέρει πότε έγιναν αυτά τα αγάλματα,από ποιούς κατασκευάστηκαν και, κυρίως, για ποιό λόγο κατασκευάστηκαν.

Διατυπώθηκαν αρκετές θεωρίες, αλλά πριν αναπτύξω εκτενέστερα το θέμα, θα περιμένω τη δική σας επικοινωνία με τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ
Moebius

beetlejuiceΜέλος
26/03/2003, 15:35:48
Xωρις τον Νταινικεν πολλοι απο εμας δε θα μπαιναμε ποτε σε τετοιου ειδους φορουμ.Ο ανθρωπος ειναι κορυφη.Μπορει να διαψευστηκε σε ορισμενα πραγματα δε παυει ομως οι κεντρικες αποψεις του να εχουν περασει στον κοσμο και να αρχιζουν σιγα σιγα να επαληθευονται.Προσωπικα τοποθετω τον Νταινικεν μια σκαλα πανω απο ολους τους αλλους ξενους συγγραφεις.Χαρακτηριστικο παραδειγμα του ανθρωπου που τα βαζει με το κατεστημενο,το πολεμα και το νικα!!!Ο Νταινικεν ειναι ενας μικρος ηρωας!

Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net

LoucasΜέλος
26/03/2003, 15:44:54
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ.
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

moebiusΜέλος
26/03/2003, 16:14:35
Φίλε beetlejuise
Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Πράγματι, πιστεύω κι εγώ οτι από το Νταίνικεν ξεκίνησαν όλα και πρέπει να ευχαριστήσουμε το esoterica για την ευκαιρία που μας δίνει να μιλήσουμε για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Εύχομαι καλή επικοινωνία!

Φίλε Louka
Απ' ότι γνωρίζω ο Νταίνικεν κρατήθηκε για δεκαπέντε ημέρες για φορολογική παράβαση, και στη διάρκεια της κράτησής του έγραψε το πρώτο του βιβλίο. Νομίζω πως τα βιβλία του κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλο τον κόσμο και, φυσικά, και στην Ελλάδα. Οι απόψεις του πολεμήθηκαν από πολλούς αλλά το αναγνωστικό κοινό του χάρισε την αναγνώριση που του άξιζε!

Moebius

LoucasΜέλος
26/03/2003, 16:25:22
ΦΙΛΕ moebius
ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΕΠΙΣΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

MaraΜέλος
26/03/2003, 17:19:41
Καλησπερα σας ...

Για να ξεκινησει λοιπον η κουβεντα...καποια στοιχεια για τον Ντενικεν...Να αναφερθουμε οτι δεν ειναι επιστημονας αλλα αυτοδιδακτος. Πολλοι υποστιριζουν πως εκει οφειλεται και η επιτυχια του καθως τα περιεχομενα των βιβλιων του δεν στηριζονται σε συμπερασματα προηγουμενων αλλα επρεπε ο ιδιος να αποδεικνυει (κυριως) στον εαυτο του οτι οι θεσεις και οι υποθεσεις δεν ηταν αβασιμες.

Ας δουμε λοιπον το εργο του...

And I keep on wondering....

26/03/2003, 19:12:33

Ο Ντάινικεν είναι αμφιλεγόμενος συγγραφέας ( σε καμμία περίπτωση επιστήμονας....) και γιαυτό κάθε στοιχείο, εαν θέλουμε να είμαστε ακριβείς και να μην εκφράζουμε αερολογίες, θα πρέπει να το επεξεργαζόμαστε αρκετό καιρό και να μην το παιρνάμε απαρατήρητο ως δεδομένο....

Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό...σε όλους τους συγγραφείς και φιλοσόφους ( όπως και στο Χριστό άλλωστε...)

**Take It or Leave It**

ReoΜέλος
26/03/2003, 20:17:20
Στα χρόνια που έχουν περάσει από τότε, οι "ριζοσπαστικές" απόψεις του Νταίνικεν φαίνεται ότι δικαιώνονται. Είναι δεδομένο ότι υπήρξαν πολύ προηγμένοι πολιτισμοί κάποτε, πολύ παλιά. Εκείνοι που θέλουν τον άνθρωπο να κατάγεται από τον πίθηκο έχουν δικαίωμα να μη συμφωνούν.
Ναι, ο Νταίνικεν δεν ήταν επιστήμονας με ετικέτα, ήταν αυτοδίδακτος, αλλά πόσες μεγάλες ανακαλύψεις δεν οφείλονται (έστω και τυχαία) σε "μη ειδικούς".
Από την άλλη πλευρά, όπως συμβαίνει σε κάθε ανατροπή, κάθε καινούργια άποψη αντιμετωπίζεται εκτός από σκεπτικισμό και με ειρωνεία. Χρειάζεται χρόνος για τη δικαίωση.
Το μόνο που θα προσθέσω, έτσι για την ιστορία, είναι πως ο Νταίνικεν δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτό το μονοπάτι. Κατάφερε όμως να το καθιερώσει.

Moebius, επιστρέφοντας στο εισαγωγικό σου σημείωμα, θα έλεγα -πολύ γενικά- ότι τα αγάλματα του νησιού του Πάσχα δεν είναι τα μόνα αξιοσημείωτα. Άλλωστε συνδέονται με όλα εκείνα τα ακόμα ανεξερεύνητα, που σίγουρα δεν κατασκευάστηκαν από... τους προγόνους μας τους πιθήκους. :)

bladerunnerΜέλος
26/03/2003, 21:31:58
Πού μπορώ να βρω βιβλία το Νταίνικεν; Ψάχνω εδώ, ψάχνω εκεί... μα τίποτα!! Τί σε βιβλιοπωλεία, τί σε δημοτικές βιβλιοθήκες... ΤΙΠΟΤΑ!!! Μόνο μια φορά μου είχε πει ένας τύπος στη δημοτική βιβλιοθήκη της Αίγινας, όπου παραθέριζα (στην Αίγινα όχι στη βιβλιοθήκη...), ότι τα βιβλία του έχουν γίνει σπάνια. Ισχύει κάτι τέτοιο;

ReoΜέλος
26/03/2003, 22:19:26
Bladerunner,
Ίσως ο μεγάλος ενθουσιασμός για τον Νταίνικεν να έχει περάσει. Μπορείς να συμβουλευτείς τις "Εκδόσεις Νότος" και αν έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις από το εξωτερικό, δες εδώ:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-form/026-9909339-7234026
ή ψάξε με οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης για von Daniken. :)

MaraΜέλος
26/03/2003, 22:37:33
bladerunner τα βιβλια που εχω εγω ειναι απο εκδοσεις "Ηριδανος" με χρονολογια 1974.

Ας μην σταθουμε ομως για τα νησια του Πασχα, δεν εχει ερευνησει μονο αυτα...

Ας πουμε και για θεωρια του: οτι προερχομαστε απο την Αφροδιτη,
Την αναφορα του για την χειρουργικη γονιδιων
Τις προβλεψεις του για το ετος 2000 οπως :
- Καθορισμος φυλου των παιδιων πριν απο το τοκετο
- Διορθωση κληρονομικων ατελειων
-Παραγωγη τεχνητων πλασματων με πρωτογονη μορφη

Να συνεχισω?

AlastisΜέλος
26/03/2003, 23:07:04
Γεια σας παιδια.

Δεν εχω ασχοληθει με τα γραφομενα του ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ αλλα αν δεν κανω λαθος, αυτος δεν εχει προσπαθησει μεσω της Βιβλου να αποδειξει οτι υπαρχουν εξωγηϊνοι ή οτι εμεις καταγομαστε απο καποιο αλλο πλανητη ή κατι παρεμφερες?
Απ' οτι μου εχουν πει, τα γραφομενα του ,χωρις να εχει καποιες αποδειξεις, ειναι τοσο σωστα τεκμηριωμενα που δεν μπορεις ευκολα να τα αποριψει.

Εαν σας ειναι ευκολο θα ηθελα να προτεινετε σχετικη βιβλιογραφια να ριξω μια ματια να δωσω και την προσωπικη μου αποψη.

...open minds are better minds!

MaraΜέλος
26/03/2003, 23:39:11
ενα δυο βιβλια που μπορεις να διαβασεις ειναι

1. Επιστροφη στ'αστρα
2. Σπορα στο διαστημα

beyondΜέλος
27/03/2003, 07:46:41
ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ..
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
http://www.greekbooks.gr/books/searchre.asp
ΨΑΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ

moebiusΜέλος
27/03/2003, 11:47:10
Αγαπητοί φίλοι
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά όλους για τα μηνύματά σας καθώς και για τις εύστοχες παρατηρήσεις που διατυπώνετε.
Σκοπός αυτού του forum είναι, παίρνοντας αφορμή από τα βιβλία και τις έρευνες του Νταίνικεν, να εξετάσουμε με ανοιχτή και κριτική ματιά όλα τα θέματα που έθεσε -τα οποία είναι πάρα πολλά- προσθέτοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι στη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης.
Ανάφερα σαν παράδειγμα το Νησί του Πάσχα, περισσότερο για να ανοίξει η συζήτηση, αλλά και γιατί είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα στο οποίο θα αναφερθώ σε επόμενο σημείωμά μου.
Βιβλία του Νταίνικεν κυκλοφορούν παντού και στην Αθήνα μπορεί κανείς να τα βρει εύκολα στη Στοά του Βιβλίου.
Ελπίζοντας σε μια υψηλού επιπέδου ανταλλαγή απόψεων σας χαιρετώ προς το παρόν, υποσχόμενος να επανέλθω σύντομα.

Moebius

27/03/2003, 12:15:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ.
ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΑΝ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΨΑΧΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ AYTO ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΓΥΡΟ ΘΕΜΑΤΑ.

ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑΜΕΝΑ (ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ??????????) ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

ΑΣ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ....

...ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

moebiusΜέλος
27/03/2003, 15:35:42
Φίλε AVATARGR

Επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί φίλοι μας που αγνοούν τη μεγάλη προσφορά του Νταίνικεν, θα κάνω -με τη βοήθεια όλων των φίλων που μπορούν να έχουν άποψη για το θέμα- μια μεγάλη προσπάθεια ώστε, όχι μόνο να γίνει γνωστό το έργο του, αλλά να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπέρα τις απόψεις και τα συμπεράσματά του!
Είναι και για μένα μεγάλη απόλαυση να συζητώ με τόσο εκλεκτούς φίλους!

Moebius

LoucasΜέλος
27/03/2003, 20:57:02
ΦΙΛΕ bladerunner

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ

http://www.mathisis.com/category/cattitles.htx?N2059
ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ.

28/03/2003, 09:40:38
Ασχετο λίγο στην παγματικότητα με την κριτική για τον Νταίνικεν...

Η μαμά μου, κλασσική βιβλιοφάγος, είχε στη βιβλιοθήκη μας ΟΛΑ τα βιβλία του Νταίνικεν. Φαντάζομαι ότι τα είχε διαβάσει, γιατί δεν αφήνει βιβλίο. Εκτοτε, έχει διαβάσει οτιδήποτε μεταφυσικό, συνωμοσιολογικό, παραψυχολογικό, φιλοσοφικό έχει κυκλοφορήσει και έχουμε κουβαλήσει σπίτι.
Αλλά εκέινη, εκεί! Μπορεί και να έχει διαβάσει περισσότερα από τους περισσότερους εδώ μέσα, αλλά εάν της ανοίξεις θέμα σχετικό...άσχετη!

Παρόλα αυτά, υπήρξαν τα βιβλία του Νταίνικεν στη βιβλιοθήκη μας, κι έτσι τα διαβάσαμε. Και ίσως και να τα ξεπεράσαμε. Αλλά για πολλούς της γεννιάς μας, τα βιβλία αυτά ήταν σταθμός, γιατί μας έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα ενδιαφέροντος για το άγνωστο.

Και μόνο γιαυτό, ο Νταίνικεν αξίζει να μνημονευθεί.

αυτή...που τα κατάφερε!

moebiusΜέλος
28/03/2003, 11:14:09
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Χαμένο μέσα στην απεραντοσύνη του Ειρηνικού Ωκεανού, εκτεθειμένο σε άγριους ανέμους και ορμητικά κύματα, βρίσκεται το Νησί του Πάσχα.
Το νησί έγινε για πρώτη φορά γνωστό από τον πειρατή Ντέιβις, ο οποίος ανάφερε την ύπαρξή του το 1686. Το 1722, ο Ολλανδός καπετάνιος Ιάκωβος Ρογκεβέεν έφτασε εκεί με τρία καράβια και, επειδή ήταν η δεύτερη μέρα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής, ονόμασε το νησί ''Πάσχα''.
Οι ντόπιοι ονομάζουν το νησί τους ''Ματακιτεράνι''. Το νησί έχει έκταση 180 τ. χλμ. περίπου και ανήκει διοικητικά στη Χιλή.
Τι έίναι όμως αυτό που κάνει το νησί τόσο σημαντικό? Γιατί εκατοντάδες επιστημονικές αποστολές απ' όλο τον κόσμο το επισκέπτονται συνεχώς?

ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ''ΜΑΤΑΚΙΤΕΡΑΝΙ'' ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΥΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!
Εξακόσια αγάλματα γιγαντιαίων διαστάσεων, με περίεργα χαρακτηριστικά, σπαρμένα σε όλο το νησί, στέκουν σιωπηλά, αιώνες τώρα, κοιταζοντας τον ουρανό. Οι κατασκευαστές τους είναι άγνωστοι, το ίδιο και η χρονολογία κατασκευής τους. Και το κυριότερο, κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο κατασκευάστηκαν!

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μια τοπική παράδοση αναφέρει: ''Πάνω σε δύο πιρόγες ήρθε στο νησί ο βασιλιάς Χότου-Ματούα. Τον κόλπο που αποβιβάστηκε τον ονόμασε Ανακένα, γιατί όταν έφτασε εκεί ήταν μήνας Ιούλιος''...

Σύντομα η συνέχεια...

Moebius