- IEPA KEIMENA - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:quote:
panosfromlydian3 Θα σου πω.Εσένα ποιες είναι οι πηγές σου για τον Θωθ;
δεν εχω πηγες που να εμπιστευομαι πληρως...
προσπαθω να παιρνω τα παντα σαν ενδειξεις...
μυθοι,θρυλοι,ιστορια ολα πλεκονται κ μπλεκονται...ξεκιναω απο αυτο που κατανοω και αντηχει στον ευατο μ...
ομως σε εξωγηινους και πολεμο των αστρων δεν πιστευω...
Δεν γνωρίζω ακόμη αν υπάρχει ο θόλος, αλλά θα το ψάξω. Γι' αυτό χρησιμοποίησα την λέξη "σενάριο".
Δεν θέλω να μιλάω σαν τους ηλιοκεντριστές που τα παίρνουν όλα σαν δεδομένα και έχουν αυτό τον αέρα σιγουριάς, ξέρεις...
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εσύ ποιος πιστεύεις ότι τον έφτιαξε τον θόλο και γιατί; Ευχαριστώ.
quote:
Με τους πρώτους κατακλυσμούς συνέβησαν όλα αυτά ως αντίποινα στον άνθρωπο επειδή πίστευε στον Θωθ.Edited by - maria3 on 16/05/2014 21:13:56
Οι θρησκείες των εθνών αναφέρουν την κακία του ανθρώπου που είχε βάψει την Γη με αίμα ως αιτία του Κατακλυσμού. Έτσι ο Θεός έφερε το Χάος για να ξεκινήσει η ζωή από την αρχή.
Αυτό που έγραψες τί σημαίνει; Σημαίνει πως κάποιοι αιχμαλωτίσανε την ανθρωπότητα και ανοίξανε τον θόλο μόνο και μόνο για να τους πνίξουν και να τον ξανακλείσουν;
Επίσης νομίζω δεν υπάρχουν Δρακονιανοί - είναι μοντέρνα επινόηση και φαντασία. Αν αναφέρεσαι στις δυνάμεις του Κακού, η Βίβλος μιλάει για τον Κόκκινο Δράκο/Σατανά/Όφι και οι Αιγυπτιακές γραφές για τον Άποφι.
Αλλά το να επιστρέψουμε στο χάος και να καταστραφεί ο κόσμος με κατακλυσμό κτλ δεν είναι πάντα κακό.
ημέραν της αναστάσεως του υποχθονίου κόσμου ,
θα ανεγερθεί και θα εισέλθει εις αυτόν .
Αλλ’εάν δεν γνωρίζει το κεφάλαιον τούτο , δεν
θα απέλθει όσον γρήγορα θα ανεγερθεί " .
(Επιγραφή επί σαρκοφάγου της 11ης Δυναστείας — 1420 π.Χ. —
κατά τον δόκτορα Λέψιους)
θα εκδιωχθεί απ’αυτόν " .
(Τέλος του πρώτου κεφαλαίου) .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά