- Σχολές εσωτερισμού στην Ελλάδα, μοίρασμα θετικών και αρνητικών εμπειριών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Σε αυτό με βοήθησε το να έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους που έχουν διόραση, και να συγκρίνουμε αυτά που βλέπουμε, και μετά να βλέπουμε και το πως επιβαιώνονται στη ροή του χρόνου ή ρωτόντας τον άλλο άνθρωπο.
Αυτό ακριβώς είναι η ουσία! Έκανες , κάνατε , το καλύτερο με το να θέλετε να εξετάζεται αν επιβεβαιώνεται αυτό που βλέπετε.
Ο μόνος δάσκαλος, ο πατρομύστης που λενε κάποιοι, είναι ο ΝΟΥΣ.
Και επειδή σχετίζεται με το 5 που στα ελληνικά γραφόταν και γράφεται συμβολικά με το Ε ,όσοι τον γνωρίζουν γνωρίζονται από αυτόν και γίνονται άνθρωποι που είδαν το "αστέρι",ή αλλιώς άνθρωποι 5 ,ή αλλιώς άνθρωποι Ε (από εκεί ξεκίνησε η ιστορία περί ύπαρξης ομαδας Ε).Το πεντάκτινο σε αυτή τη φάση (γιατί ακολουθούν και αλλα) .
Την ομάδα Ε αποτελούν όλοι οι άνθρωποι που είδαν τον πεντάκτινο αστέρα, και έγιναν πεντάκτινοι και οι ίδιοι, όχι συμβολικά αλλά πραγματικά.
Υπάρχει κάτι που σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις ιδιαίτερα sara11;
Ή απλά θέλεις να βιώσεις την "ευτυχία" την οποία δε βρήκες εκεί που έψαχνες;
Όλα είναι τέλεια
Στην ουσία δεν ψάχνω για μεθόδους, για απόκρυφα μυστικά κλπ, γιατί όταν θέλω να μάθω κάτι και πραγματικά με ενδιαφέρει μπορώ να το βρω στον διαλογισμό μου. Θέλω αυτό που θέλουμε όλοι, νομίζω, την απελευθέρωση από το εγώ.
Είναι δύσκολο να προχωρώ μόνη μου, έχοντας δει προηγουμένως ότι αυτοί που θεωρούσα δασκάλους έχουν ο καθένας με τον τρόπο του, καβαλήσει για τα καλά το καλάμι, με κάνει να ανησυχώ σοβαρά για το δικό μου μέλλον, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...
Μήν απογοητεύεσαι! Εχεις, ό,τι χρειάζεσαι πιά! οι δάσκαλοί σου (εκπαιδευτές σου μάλλον... το δάσκαλος δεν το χαραμίζω πλέον κι εγώ χωρίς λόγο) έστω κι αν δεν το ήθελαν πραγματικά σε βοήθησαν τελικά...
Καλή επιτυχία σου εύχομαι στις μετέπειτα προσπάθειές σου.
quote:
έχω μια φίλη Deva κάτι που την φωνάζω για συντομία Deva
Πως την λένε την φίλη σου ? Deva τι?
Διάβασα με ενδιαφέρον τα μηνύματά σου Sara. Θα ήθελα πολύ να κουβεντιάσουμε. Αλλά πρέπει πρώτα να κάνουμε μια "συμφωνία".
Εγώ θα σε ρωτάω και εσύ θα μου απαντάς. Δεν θα με ρωτήσεις τίποτε κατά την διάρκεια αυτού του "παιχνιδιού", μόνο θα απαντάς στις ερωτήσεις μου. Οι ερωτήσεις μου θα κινούνται στα πλαίσια του θέματος που εσύ ξεκίνησες. Οι απαντήσεις σου, το ίδιο. Απλές ερωτήσεις εγώ, απλές απαντήσεις εσύ. Κανένας από τους δυο μας, δεν θα συμπεραίνει τίποτε για τον άλλον. Αν δεν καταλαβαίνω μια απάντησή σου, πάλι θα σε ρωτάω. Θα ρωτάω αποκλειστικά εσένα, κι εσύ θα απαντάς αποκλειστικά σε μένα. Αν κάποιο μέλος παρέμβει στην κουβέντα μας, δεν θα απαντάς. Ούτε θα απαντώ κι εγώ. Αν η κουβέντα μας εξελιχθεί σε κάποιο σημείο, έτσι ώστε να διαφαίνονται κάποια συμπεράσματα, αυτά θα ποστάρονται με την μορφή quotes. Δεν θα γίνεται κανένα περαιτέρω σχόλιο επ' αυτών, ούτε από την μεριά μου, ούτε από την δική σου. Ούτε τα σχόλια των μελών, θα κουβεντιάζονται μεταξύ μας. Οι απαντήσεις σου, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινείς. Θα προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Όχι σε μένα, πρώτα σε σένα. Δεν θα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου δηλ. Oι ερωτήσεις μου, δεν θα επιδέχονται περαιτέρω ανάλυση.
Μέχρι εδώ ήταν τα "εύκολα". Πάμε στα πιο "δύσκολα" τώρα :
Ούτε οι δικές μου οι ερωτήσεις αλλά ούτε και οι δικές σου οι απαντήσεις, θα ξεπερνούν το όριο των 300 λέξεων, συμπεριλαμβανομένων και των σημείων στίξης. Αυτό μπορεί εύκολα να "ελεχθεί" από έναν επεξεργαστή κειμένου.
Ας ανεβάσω λίγο ακόμη το επίπεδο : Τα ρήματα θα θεωρούνται 2 λέξεις, τα ουσιαστικά 3 λέξεις. Όλα τα υπόλοιπα μέρη του λόγου, θα θεωρούνται μία λέξη. Τα αποσιωπητικά όπως και τα εισαγωγικά, θα θεωρούνται μία λέξη.
Αν μια ερώτηση, ή αν μια απάντηση ξεπεράσει το παραπάνω όριο, θα θεωρείται ψευδής και από τους δυο μας και θα πρέπει να ξανασυζητηθεί ή να τεθεί υπό άλλη βάση. Επίσης, ούτε εγώ, ούτε εσύ, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά μας e-mail, για να διευκρινίσουμε κάτι. Αν συμβεί αυτό, η κουβέντα μας, διακόπτεται χωρίς καμία απολύτως εξήγηση. Ό,τι θα έχεις να μου πεις, και ό,τι θα έχω να σε ρωτήσω, θα γίνεται εδώ, στο θέμα που "άνοιξες" και μπροστά στα μάτια όλων όσων το παρακολουθούν.
Η ερώτηση είναι δική μου, η απάντηση είναι δική σου.
Πως σου φαίνεται αυτό ? Συμφωνείς ?
Φιλικά,
Deva Parinito
Υ.Γ Αν θέλεις, μπορούμε να κάνουμε και το αντίστροφο. Να ρωτάς εσύ, να απαντάω εγώ, με τον ίδιο τρόπο που λέω παραπάνω. Αλλά επειδή το θέμα το ξεκίνησες εσύ, ο ρόλος αυτού που απαντάει, είναι δικός σου...
Edited by - Deva_Parinito on 01/09/2005 22:40:02
Δεν έχω καμία αντίρηση να σου απαντήσω σε ότι θέλεις να με ρωτήσεις αλλά συγνώμη δεν μου αρέσουν οι κανόνες.
Αν συνεχίζεις να θέλεις να το κάνουμε, δίχως να με βάλεις να μετράω, είμαι πρόθυμη, αλλά θα ήθελα όταν αυτό τελειώσει να μου γράψεις κι εσύ λίγα για τις δικές σου εμπειρίες, γιατί απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει κι εσύ να έχεις αφιερώσει χρόνια στην εσωτερική αναζήτηση.
Τέλος θέλω να πω στην Pagwna ευχαριστώ και όχι δεν θα παραδοθώ στην απογοήτευση θα συνεχίσω να ψάχνω και να ελπίζω.
quote:
Κι όχι για να παίξω 31.
Κι όμως, όταν κάποιος θέλει να βρει τον εαυτό του, αυτό μοιάζει πολύ με τούτο το παιχνίδι που λες. Ο εαυτός του πρέπει να γίνει τράπουλα. Κάθε φύλλο, κι ένα "εγώ".
quote:
δεν μου αρέσουν οι κανόνες.
Κι όμως είσαι σε ένα φόρουμ που έχει κανόνες.
Το θέμα σου είναι ενδιαφέρον, αλλά αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει μέσα απο ένα φόρουμ. Τέλος πάντων, εγώ θα παρακολουθώ το θέμα σου...
Καλημέρα,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 03/09/2005 08:39:30
quote:
Κι όμως είσαι σε ένα φόρουμ που έχει κανόνες.
Συμφωνώ και επαυξάνω
Και βέβαια έχει κανόνες.
Κανόνας νο1:
Ότι αναφέρεται στο αστρικό πεδίο, θα γράφεται με κόκκινο χρώμα.
Με bold θα αναφερόμαστε σε αυτά που έχουν και κάποια βουδική επιρροή,
με size=1 σε αυτά, που ελέγχονται από τα κατώτερα ένστικτα.
Κανόνας νο2:
Ότι αναφέρεται στο νοητικό πεδίο, δεν θα γράφεται καθόλου!
Ο νοόν, νοήτο.
Κανόνας νο3:
Δεν πάμε καλάααα...![]()
Deva,
τι σχέση έχουν οι κανόνες του forum με τους κανόνες που αναφέρεις;
Μάλλον δεν κατάλαβα.
Οι κανόνες έχουν κάποια σκοπιμότητα.
Γιαυτό υπάρχουν. Εξυπηρετούν σε κάτι.
Θα ήθελα πραγματικά να μου πεις σε τι εξυπηρετεί το σύστημα κανόνων περί αρίθμησης των λέξεων, που πρότεινες εσύ;
(Παράκληση: Εάν θες μου απαντάς στην ερώτησή μου, ωστόσο ας μην μακρυγορήσουμε, για να μην ξεφύγουμε κι από το θέμα της sara11
)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Deva watching...
quote:
Αν συνεχίζεις να θέλεις να το κάνουμε, δίχως να με βάλεις να μετράω, είμαι πρόθυμη,
Όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κουβέντα μας είναι ο έλεγχος του αριθμού των λέξεων. Αν δεν συμφωνείς, δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.
Θα παρακολουθώ πάντως...
Να 'σαι καλά,
Deva Parinito
Είναι παράλογο να θέλω, εμείς που έχουμε περάσει χρόνια εσωτερικής αναζήτησης να εκφέρουμε γνώμη γι αυτά και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας;
Και όπως έγραψα και στην αρχή δεν με ενδιαφέρει η ψυχολογική ερμηνία, αυτή υπάρχει σε δεκάδες ιστοσελίδες στο εξωτερικό - ελληνική δεν έχω βρει ακόμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ενεργειακά τι παίζεται σε αυτά τα μέρη. Και γι' αυτό μόνο τα θύματα - διαλογιστές μπορούν να γράψουν.
Ακόμα θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω και θετικές ιστορίες, σαν κι αυτή που γράφει ο vibrant στο θέμα που έχει ανοίξει. Για να στο πω αλλιώς, αυτό που κατάλαβα μετά από χρόνια είναι ότι η αλήθεια απουσιάζει από τους χώρους αυτούς, και το ότι υπάρχουν αυτές οι σελίδες στο ιντερνετ, ακόμα κι αν γράφονται από ορθολογιστές, το θεωρώ υπέρ του μαθητή που μαθαίνει πράγματα που αλλιώς δεν θα τα ήξερε.
Θα σου πω ένα παράδειγμα, όπως θα κατάλαβες θα ήθελα πολύ να βρω μια σοβαρή σχολή, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας φίλος μου, λοιπόν μου μίλησε για κάτι πολύ ωραίες σαμάνικες τεχνικές. Κάθώς έκανα την πρώτη τηλεφωνική μου επαφή με την υπεύθυνη της σχολής κάτι με έσπρωξε να την ρωτήσω αν υπάρχει ιστοσελίδα. Αυτή χαρούμενα μου είπε ότι ναι, αλλά δεν θυμόταν ακριβώς την διεύθυνση και μου πρότεινε να γράψω το όνομα του δασκάλου στο Google.
Το έκανα και αυτά που διάβασα ήταν το λιγότερο φρικτά. Αν είναι δάσκαλος αυτός ο άνθρωπος αυτό που διδάσκει είναι η αρνητικότητα. Και γιατί τα πίστεψα θα ρωτήσουν πολλοί. Γιατί το έχω ξανακάνει για ανθρώπους και πράγματα που ήξερα και βρήκα ότι αυτές οι ιστοσελίδες είναι αρκετά υπεύθυνες, παρουσιάζουν άρθρα από εφημερίδες, συνεντεύξεις πρώην μελών κλπ. Ακόμα, επειδή κι εγώ έχω υπάρξει μέλος μιας τέτοιας οργάνωσης, καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το εσωτερικό μας ταξίδι; Για τους πιο τυχερούς και τους πιο σοφούς από εμένα σίγουρα καμία. Για μένα που ήθελα ήθελα ήθελα και τίποτα δεν ήταν ποτέ αρκετό, και έψαχνα από τον ένα χώρο στον άλλο, αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για έναν αθώο, καλοπροαίρετο μαθητή.
Από αυτά που γράφεις διακρίνω ότι είσαι ένας άνθρωπος με πάθος και μου είσαι συμπαθής, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό που μου ζητάς να κάνω θα το έκανα μόνο αν σε εμπιστευόμουν. Αλλά η εμπιστοσύνη, φίλε μου είναι κάτι που χτίζεται πάνω σε συμπεριφορές κι όχι κάτι που μπορείς να το ζητήσεις και να το λάβεις για χάρη μιας συζήτησης από έναν άγνωστο.
Καληνύχτα σε όλους