ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VIKINGΜέλος
16/02/2005, 22:20:55
Γεια και σου και παλι φιλε nikostheater.

Οταν ανοιγεις το παραθυρο για να γραψεις κειμενο πατα το κουμπι εισαγωγη αποσπασματος που βρισκεται στο πλαισιο Διαμορφωση.Οταν το κανεις αυτο εμφανιζεται το guote και /guote μεσα σε αγκυλη.Αναμεσα στο guote και στο /guote μπαινουν αυτα που εχουν γραψει αλλοι και θελεις να απαντησεις σε αυτα.Ολα αυτα ειναι για να μην γινεται μπερδεμα.

Π.χ το δικο σου κειμενο το περιλαμβανω στο παρακατω ειδικο πλαισιο :

quote:
Το οτι ο Θεος Γνωριζει το μελλον δεν σημαινει καθολου οτι "αυτα περι ελευθερης βουλησης καταρριπτονται"γιατι ακριβως αν και ξερει τι θα συμβει δεν επεμβαινει στην ελευθερη βουληση.Και φυσικα το ιδιο εκανε και στην περιπτωση του Εωσφορου,γιατι αν τον κατεστρεφε οταν επεσε,τοτε θα ακυρωνε ο ιδιος ο Θεος το δωρο που του εδωσε,την ελευθερη βουληση δλδ..

Και απο κατω ειναι το δικο μου κειμενο.

Τωρα το θεμα μας.
θα προσπαθησω να σου δωσω να καταλαβεις ποιος ειναι ο προβληματισμος μου πανω στο ζητημα της ελευθερης βουλησης.Ας υποθεσουμε οτι εισουνα Θεος και εδινες σε καποιον μια προφητεια η οποια θα ελεγε οτι σε 12 χρονια θα γινει ενας σεισμος στην Ινδια και θα πεθανουν 3000 ανθρωποι.Αυτοι οι 3000 ανθρωποι που θα πεθανουν στο σεισμο εχουν την ελευθερη βουληση να αποφασισουν για το τι θα κανουν εκεινη την ημερα;Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω.Πως γινεται αυτοι οι 3000 ανθρωποι να εχουν ελευθερη βουληση να αποφασισουν για τις μελλοντικες τους κινησεις οταν ειναι προκαθορισμενο(ή γνωστο οπως λες,ποια ειναι η διαφορα ομως;) απο το Θεο το τι θα τους συμβει.
Δεν εχεις ακουσει ποτε απο Χριστιανους οτι ο Θεος γνωριζει ακομη και την τριχα της κεφαλης που θα πεσει απο το κεφαλι.Αν λοιπον ειναι προκαθορισμενο το δικο σου μελλον(οπως και ολων των ανθρωπων),εσυ τι ελευθερη βουληση εχεις στο να αποφασισεις για διαφορα πραγματα;Eλπιζω να καταλαβες τι θελω να πω.

Edited by - VIKING on 16/02/2005 22:23:28

Edited by - VIKING on 16/02/2005 22:28:56

17/02/2005, 01:47:40

υπαρχει Θεος?

εγω λεω ναι, αλλα δεν εχει καμια σχεση με τον "ανθρωπομορφικο" θεο που πασαρουν οι χριστιανοι, οι σιωνιστες και οι ισλαμιστες.

γι αυτο προτιμω την εκφραση το Θειον, για την ενεργειακη θαλασσα που ενα μερος της μορφοποιειται και διαμορφωνει το συμπαν που αντιλαμβανομαστε.

ειναι καλος ο Θεος?

αλλη παγιδα της ανθρωποποιησης του Θειου!

αν κοιταξουμε στην Φυση, θα διαπιστωσουμε οτι δεν υπαρχει καλο και κακο.

αυτα ειναι ανθρωπινες εφευρεσεις, και αποκλειστικα ανθρωπινα συναισθηματα.

εχει ο ανθρωπος ελευθερη βουληση?

φυσικα!

οπως και καθε μορφη ζωης.

η αντιλοπη επιλεγει να πιει νερο την ωρα που παραμονευει το λιονταρι, και ο ανθρωπος να μαζευει κοχυλια στις παραλιες που τραβηχτηκαν τα νερα πριν χτυπησει το τσουναμι.

αυτο ο Γιουνγκ το ονομασε συγχρονικοτητα.

κανενα αγριο ζωο δεν βρεθηκε νεκρο απο το τσουναμι.

ουτε χελωνα!

την κοπανησαν εγκαιρα.

αλλα και οι αυτοχθονες απομονωμενοι ιθαγενεις που ειναι αμολυντοι απο τον δυτικο πολιτισμο, την κοπανησαν εγκαιρα. (και οχι μονο αυτο αλλα πετουσαν βελη μεσα απο τη ζουγκλα στα ελικοπτερα που πηγαν να τους βοηθησουν!!!)

πως θα τον βρω τον Θεο?

θα πω απλα μια ιστορια που μου αρεσει: καποτε ενας αναζητητης του Θεου συναντησε εναν σοφο γεροντα.

"τι ψαχνεις?" τον ρωτησε ο γερος.

"τον Θεο", απαντησε ο αναζητητης, "αλλα δεν τον βρηκα πουθενα τοσα χρονια που γυριζω τον κοσμο"

"καλα, δεν συναντησες πουλια στον δρομο σου?

ποταμια, δεντρα, βουνα?" τον ρωταει ο γερος.

"βεβαιως", λεει ο αναζητητης.

"και τοτε πως και δεν προσεξες τον Θεο τοσες φορες που τον συναντησες?", απαντα ο γερος.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

nikostheaterΜέλος
17/02/2005, 01:54:06
Αγαπητε VIKING ομολογω οτι ειναι χαρα και απολαυση να μιλαω μαζι σου εστω και αν διαφωνουμε!οφειλω να σε ευχαριστησω για την υποδειξη!
Καταλαβα τι εννοεις,αλλα ξερεις οι προφητειες του Θεου δεν ειναι ξεκαθαρες και συγκεκριμενες,ακριβως για να μην διαταρασσεται η βουληση σου!Ο Θεος πχ σου λεει μεσω μιας προφητειας "θα ερθει ο αντιχριστος,θα το παιξει αγιος,θα κανει αυτα και αυτα και στο τελος θα αποκαλυφθει"
ο Θεος επιτηδες δεν σου δινει ξεκαθαρες λεπτομερειες,γιατι αν σου εδινε θα ηταν σαν να σε σπρωχνει στο να αναγκαστεις να παρεις μια αποφαση που δεν ειναι απορροια δικης σου βουλησης.δεν ξερω αν το ειπα καλα..σου δινει καποια γενικα πραγματα και μετα εσυ αφου γνωριζεις μονο τα βασικα αποφασιζεις χωρις να ξερεις το ποτε και το πως θα γινει η προφητεια..εξαλλου αν σου ελεγε με το νι και με το σιγμα τα παντα δεν θα γινοταν η προφητεια ουτως η αλλως...
τωρα επειδη ανεφερες το συγκεκριμενο παραδειγμα..ο θεος αν θυμασαι εδωσε προφητεια για αναλογες καταστροφες (αποκαλυψη του Ιωαννη) απλα δεν ειπε:θα γινει τσουναμι τον Δεκεμβριο του 2004,απλα περιεγραψε ομαδες φυσικων καταστροφων που γινονται κατα περιοδους,και σηματοδοτουν καποια πραγματα.διαβασε τα συγκεκριμενα χωρια και θα καταλαβεις τι θελω να πω.(ειναι 2 η ωρα την νυχτα οποτε αν τα μπερδευω λιγο ειναι λογω νυστας δλδ με λιγα λογια ειναι σαν να μας προειδοποιει εμμεσα,αλλα δεν μπορει να παρεμβει στην θεληση μας γιατι αν παρενεβενε και μας υποχρεωνε να κανουμε μια πραξη ειτε απο φοβο ειτε επειδη μας αποκαλυπτει κατι πολυ συγκεκριμενο που αλλοιως δεν θα το ξεραμε οποτε οδηγουμαστε αναγκαστηκα να κανουμε κατι,τοτε ειναι σαν να ακυρωνει το δωρο που μας εδωσε..:)
ευχαριστω και παλι για την ευκαιρια που μου δινεις να εκφραστω και να εχουμε πολιτισμενη κουβεντα..
VIKINGΜέλος
18/02/2005, 22:08:01
quote:

Αγαπητε VIKING ομολογω οτι ειναι χαρα και απολαυση να μιλαω μαζι σου εστω και αν διαφωνουμε!οφειλω να σε ευχαριστησω για την υποδειξη!
Καταλαβα τι εννοεις,αλλα ξερεις οι προφητειες του Θεου δεν ειναι ξεκαθαρες και συγκεκριμενες,ακριβως για να μην διαταρασσεται η βουληση σου!Ο Θεος πχ σου λεει μεσω μιας προφητειας "θα ερθει ο αντιχριστος,θα το παιξει αγιος,θα κανει αυτα και αυτα και στο τελος θα αποκαλυφθει"
ευχαριστω και παλι για την ευκαιρια που μου δινεις να εκφραστω και να εχουμε πολιτισμενη κουβεντα..

Γεια σου φιλε nikostheater.Και εγω ειλικρινα χαιρομαι που μιλω με εσενα διοτι μου εισαι και συμπαθης και ευγενικος.Μην ξεχνας και κατι βασικο οτι συνηθως οι καλυτεροι φιλοι διαφωνουν σε αρκετα πραγματα μεταξυ τους.

Τωρα σε αυτο που λες περι ελευθερης βουλησης.

Η ελευθερία της βουλησης προυποθετει ελευθερια επιλογων χωρίς προκαθορισμενο αποτελεσμα (επιβραβευση η τιμωρια), που σημαινει ότι δεν υπαρχει ελευθερια βουλησης οταν καποιος σου λεει "Εισαι ελευθερος να με υπακουσεις ή οχι αλλα αν δεν με υπακουσεις, θα τιμωρηθεις στην "κολαση").Το Χριστιανικο δογμα (οπως και αλλων θρησκειων) δεν λεει πως πρεπει ο ανθρωπος να ακολουθει τις εντολες του Θεου διαφορετικα δεν θα παει στον παραδεισο;

nikostheaterΜέλος
22/02/2005, 18:34:52
Αγαπητε VIKING συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω αλλα για λογους εργασιας δεν μπορεσα να ασχοληθω με το φορουμ τελευταια.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια,σε ευχαριστω για την υπεροχη συζητηση!
τωρα οσον αφορα το ερωτημα σου:
quote:
Η ελευθερία της βουλησης προυποθετει ελευθερια επιλογων χωρίς προκαθορισμενο αποτελεσμα (επιβραβευση η τιμωρια), που σημαινει ότι δεν υπαρχει ελευθερια βουλησης οταν καποιος σου λεει "Εισαι ελευθερος να με υπακουσεις ή οχι αλλα αν δεν με υπακουσεις, θα τιμωρηθεις στην "κολαση").Το Χριστιανικο δογμα (οπως και αλλων θρησκειων) δεν λεει πως πρεπει ο ανθρωπος να ακολουθει τις εντολες του Θεου διαφορετικα δεν θα παει στον παραδεισο;

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω στο ζητημα της ελευθερης βουλησης οπως το θετεις..ο Θεος δεν σου λεει στο στυλ χωροφυλακης υπακουσε με η οχι,εξαλλου ο Θεος ειναι Αγαπη.Ο Θεος σου δινει καποιες ηθικες γραμμες,τις οποιες συνοψισε ο ιδιος ο χριστος λεγοντας οτι σε 2 εντολες κρεμεται ο νομος και οι προφητες.αγαπα τον πλησιον σου ως σεαυτον και η αλλη εντολη ειναι αυτη που πληροφορει για την μοναδικοτητα του Θεου.
Μην μπερδευεις τις εκκλησιες ως οργανωσεις με τον λογο του Θεου,κοιτα ως παραδειγμα την Ιερα Εξεταση κλπ..οι αληθειες ειναι λοιπον απλες,απλα τα ιερατεια τις κανουν περιπλοκες για ιδιον οφελος νομιζω..κοιτα πχ τι γινεται στην Ελλαδικη εκκλησια τελευταια..ο εχων 2 χιτωνες να δινει τον εναν ειπε ο Ιδρυτης και αυτοι κανουν διαγωνισμο ποιος εχει πιο λαμπερα αμφια και πιο ακριβο αμαξι..μην κρινεις λοιπον απο τα ιερατεια αλλα απο τον ιδιο τον λογο του Θεου,ο οποιος μιλα για δεν μιλα για τιμωριες αλλα για αγαπη.Ναι,ακομα και ο Θεος της παλαιας διαθηκης..ετσι αν ακολουθησει κανεις την κυρια παραινεση του Θεου "αγαπα τον πλησιον σου ως σεαυτον"δεν τιθεται ζητημα κολασης,θα ζουσαμε ηδη σε εναν παραδεισο..γιαυτο σου λεω για ελευθερη βουληση..δεν σε υποχρεωνει κανεις να κανεις καποια πραγματα,απλα για καποιες συμπεριφορες δεν ειναι κακο να ξερεις τις συνεπειες.Γνωριζοντας ομως τις συνεπειες ο καθενας πραττει,δεν του ειναι απαγορευμενο να ασκησει την ελευθερη βουληση του..
Υ.γ το κακο με μενα ειναι οτι ενω τα σκεφτομαι ξεκαθαρα δεν μπορω να τα εκφρασω τοσο ξεκαθαρα στους αλλους..
Υ.γ Τελικα μου φενεται θα κανω τοπικ με θεμα την ελευθερη βουληση
23/02/2005, 00:45:08

Θεος και Συμπαν ειναι το αυτο!

το συμπαν ειναι μια απο τις πολλαπλες εκφανσεις του Θειου.

καθε τι στο συμπαν ειναι φτιαγμενο απο την ενεργο ουσια του Θειου, αρα ιερο!

ακομη και το σκατο που τοσο απεχθανεσθε οι περισσοτεροι ειναι φτιαγμενο απο την Θεϊκη ουσια και ισαξιο με τον ανθρωπο - και αποτελει το ταπεινο σκατο ολοκληρο συμπαν για τα βακτηρια και τους μικροοργανισμους, και απαραιτητη βαση για την διαιωνιση αρκετων εντομων, οπως και ο ανθρωπος!

αν αναζητατε τον Θεο εκτος της καρδιας σας, κοιταξτε απλα στην Φυση!

και μην ξεχνατε αυτο που ειπε ο δον Χουαν στον Καστανεντα: για το συμπαν δεν ειμαστε τιποτα αλλο απο μια πορδη!

σκεπτομενη πορδη, αλλα πορδη!!!

ΥΓ. σορυ αν σοκαρα καποιους, αλλα η αληθεια παντα σοκαρει οταν την πρωταντικρυζεις...

KrisnnaΜέλος
23/02/2005, 07:11:43
quote:

ακομη και το σκατο που τοσο απεχθανεσθε οι περισσοτεροι ειναι φτιαγμενο απο την Θεϊκη ουσια και ισαξιο με τον ανθρωπο - και αποτελει το ταπεινο σκατο ολοκληρο συμπαν για τα βακτηρια και τους μικροοργανισμους, και απαραιτητη βαση για την διαιωνιση αρκετων εντομων, οπως και ο ανθρωπος!

Σωστά ακόμα και το σκατό είναι δημιούργημα του ίδιου του Θεού και οτιδήποτε υλικό ή υπαρκτό είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά όχι ουσία του Θεού. Εγώ πιστεύω οτι ουσία του Θεού είναι όλα τα όντα τα οποία έχουν ψυχή ή ζωή, όλα τα ζωντανά όντα. Ο Θεός δημιούργησε την φύση και εκδηλώνεται σε αυτήν μέσω της ίδιας της ζωής!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

23/02/2005, 12:41:53

quote:

Σωστά ακόμα και το σκατό είναι δημιούργημα του ίδιου του Θεού και οτιδήποτε υλικό ή υπαρκτό είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά όχι ουσία του Θεού.

δημιουργημα απο τι?

απο λασπη ή απο αστροσκονη?

γιατι οι φυσικοι επιμενουν πως ολα και ολοι ειμαστε φτιαγμενοι απο αστροσκονη.

και οι ιδιοι υποστηριζουν οτι δεν υπαρχει υλη, αλλα μονο ενεργεια.

quote:

Εγώ πιστεύω οτι ουσία του Θεού είναι όλα τα όντα τα οποία έχουν ψυχή ή ζωή, όλα τα ζωντανά όντα. Ο Θεός δημιούργησε την φύση και εκδηλώνεται σε αυτήν μέσω της ίδιας της ζωής!

κι εγω!

αλλα πως ξερουμε τι ειναι ζωντανο?

γνωριζει η πεταλουδα που ζει 48 ωρες οτι η σεκογια που πανω της καθεται ειναι ζωντανη?

γνωριζει το βακτηριο του εντερου μας οτι ο κοσμος του εμπεριεχεται σε εναν ζωντανο οργανισμο?

γνωριζουμε σιγουρα οτι το ανοργανο δεν ειναι ζωντανο?

ή αν η Γαια ειναι ζωντανη?

ακομη και τα αστρα γεννιουνται, μεγαλωνουν και πεθαινουν.

ολα ειναι θεμα αντιληψης και χρονου...

ΥΓ. θα τσιταρω το χριστιανικο: "πανταχου παρων και τα παντα πληρων".

ακομη και το ταπεινο για μας σκατο, που ειναι τοσο σημαντικο για την Φυση!

KrisnnaΜέλος
23/02/2005, 14:21:46
Η Ύλη είναι μεταγενέστερη μορφή που δημιουργήθηκε απο την ενέργεια.
Πρόκειται όμως για διαφορετικό πράγμα, άλλο Ύλη, άλλο ενέργεια.
Έχουν σημαντικές διαφορές η ύλη γίνεται αντιληπτή απο τους ζωντανούς οργανισμούς, υφίσταται την φθορά του χρόνου και έχει πεπερασμένη μορφή και σχήμα. Η ενέργεια είναι άφθαρτη, αιώνια και ακατάληπτη απο την ύλη, καθώς και χωρίς σχήμα και μορφή!
Όσον αφορά για το τί είναι ζωντανός οργανισμός δέν υπάρχει σαφής ορισμός. Πιστεύω οτι είναι κάθε τί που γεννιέται αναπτύσεται, αναπαράγεται και πεθαίνει απο τον πιό απλό μονοκύταρρο μύκητα ώς τον άνθρωπο. Όσο είναι ζωντανός έχει την σπίθα και την ενέργεια η οποία αποκαλείται ψυχή ή πνεύμα. Αποτελείται απο την ίδια την αίσθηση της ύπαρξης του ενώ αποχωρεί με τον θάνατο του ζωντανού οργανισμού ο οποίος μετέρχεται σε κατάσταση καθαρής ύλης!
Η Γή, οι Πλανήτες και τα άστρα υφίστανται τους νόμους της ύλης και της φύσης και βάση αυτών αντιδρούν. Η σοφία του πνεύματος έχει προνοήσει τις αντιδράσεις της ύλης και τους νόμους δημιουργίας της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

Edited by - Krisnna on 23/02/2005 14:31:31

momyΝέο Μέλος
23/02/2005, 16:30:54
Krisnna,

λες,
"Η Ύλη είναι μεταγενέστερη μορφή που δημιουργήθηκε απο την ενέργεια.
Πρόκειται όμως για διαφορετικό πράγμα, άλλο Ύλη, άλλο ενέργεια."

Ως εδώ συμφωνώ.

"Έχουν σημαντικές διαφορές η ύλη γίνεται αντιληπτή απο τους ζωντανούς οργανισμούς, υφίσταται την φθορά του χρόνου και έχει πεπερασμένη μορφή και σχήμα. Η ενέργεια είναι άφθαρτη, αιώνια και ακατάληπτη απο την ύλη, καθώς και χωρίς σχήμα και μορφή!"

Εδώ διαφωνώ, η ύλη όπως και η ενέργεια δεν φθείρεται απλώς μετασχηματίζεται. Το ότι μερικά πράγματα αλλάζουν σχήμα δε σημαίνει ότι η ύλη φθείρεται ή αλλάζει. Τα ατομικά και υποατομικά στοιχεία, δομικοί λίθοι της ύλης, παραμένουν αναλλοίωτα κατά τις χημικές και πυρινηκές αντιδράσεις αντίστοιχα.

"Όσο είναι ζωντανός έχει την σπίθα και την ενέργεια η οποία αποκαλείται ψυχή ή πνεύμα."

Το πνεύμα (από το πνέω ή αναπνέω) είναι κατασκεύασμα της ανθρώπινης φαντασίας. Η φύση (δεν μ'αρέσει να την αποκαλώ θεό) δεν δίνει δεκάρα για το πνεύμα ή την ψυχή ή όπως τέλος πάντων θες πες το.

Ο άνθρωπος το κατασκεύασε εξαιτίας του φόβου του για το θάνατο και εξαιτίας του ένστικτου της αυτοσυντήρησης, γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί ότι μετά τον θάνατο δε θα μείνει τίποτε από τον ίδιο.

Πάρτε το χαμπάρι...όταν πεθάνουμε δε θα μείνει ΤΙΠΟΤΑ...

Το μόνο που μένει είναι το παραχθέν έργο εν ζωή...γι'αυτό προσπαθήστε για κάτι καλύτερο τώρα, πας και αφήσουμε τίποτε στα παιδιά μας, γιατί όταν πεθάνουμε είναι πια πολύ αργά.

momy

ΝίκοςΝέο Μέλος
24/11/2004, 10:56:47
Καλησπέρα παιδιά,με αφορμή διάφορες συζητήσεις που διάβασα μεταξύ σας,αποφάσισα να στείλω και εγώ την άποψη μου.
1.Θεωρώ τον Χριστιανισμό αιτία κακού για την Ελλάδα,και αυτό γίνεται κατανοητό με μία αναδρομή στην Ιστορία της Ελλάδας,παρατηρείστε που ήταν η Ελλάδα επί Δωδεκάθεου και που είναι τώρα,τότε ήταν κυρίαρχος του κόσμου,σήμερα είναι ένα πραγματικό μηδέν,δεν μετράμε πουθενά και σε αυτό φταίει και η πολιτεία που δεν φροντίζει τα παιδιά να μαθαίνουν επιτέλους την Ιστορία της χώρας μας,αλλά κάθονται και ασχολούνται με Τατιάνες και λοιπούς,δεν λέω καλοί αυτοί αλλά μάθε απο πού είσαι και τι έκαναν οι πρόγονοι σου για να βλέπεις σήμερα εσύ όλα αυτά τα εκτρώματα στη τηλεόραση.
Χαίρομαι που βρήκα ανθρώπους που έχουν την ίδια γνώμη μαζί μου,ευτυχώς δεν κοιμούνται όλοι οι Έλληνες ακόμα,θα ήθελα να προσθέσω στη γνώμη μου για τον Χριστιανισμό οτι αυτό που ο ίδιος διδάσκει δεν το τηρεί...Διδάσκει αγάπη,αλλά που είναι η αγάπη;Έχουν γίνει οι μεγαλύτερες σφαγές της ανθρωπότητας επι Χριστιανισμού,αναρωτιέμαι πολλές φορές αν άξιζε να κατέβει ο Χριστός να σώσει τον Άνθρωπο,η κατάσταση έχει χειροτερεύσει σε ρυθμό ανυπέρβλητο.Αισθάνομαι περίεργα που λέω την άποψη μου,δεν ξέρω 100% αν είναι σωστή για τους άλλους,αλλά για μένα αυτή είναι η άποψη μου.
2.Για την "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι μόνο η αρχή του κακού,έχω την εντύπωση οτι θα διεκδικήσουν και εδάφη οι Σλάβοι βέβαια με τα καθάρματα απο πίσω(Η.Π.Α),ελπίζω να μάθατε πώς λένε οτί ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πρόγονος τους,και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής...Έχει βρεθει κάποιο αντικείμενο απο εκείνη την εποχή γραμμένο στη Σλαβική γλώσσα;Όχι είναι η απάντηση.Με τους Τούρκους θα βρεθούμε ένα κλίκ πρίν τον πόλεμο πολύ σύντομα,θα το δείτε...
Τέλος θα ήθελα να πώ πώς καλό θα ήταν να έχετε την δική σας άποψη και να μην σας επηρρεάζουν οι άλλοι στο θέμα της Θρησκείας,οι πιο πολλοί εθελοτυφλούν και λένε ότι τους συμφέρει με πρώτη πρώτη την Εκκλησία...
ΥΓ Ήμουν και εγώ ένας Χριστιανός μέχρι που πήρα την απόφαση να εξωτερικεύσω τα αισθήματα μου,κατέβασα την εικόνα πάνω απο το τοίχο,έβγαλα τον Σταυρό μου,και στην θέση τους μπήκε μία αφίσσα του Μέγα Αλέξανδρου,μακάρι να έβρισκα και του Αχιλλέα,γειά σας και συγνώμη για την κούραση.

NK

LocoΜέλος
24/11/2004, 22:04:29
Καλώς όρισες Νίκο!!

Σου εύχομαι καλή αναζήτηση στο esoterica για αρχή.
Πρέπει να σου πω οτι με τα περισσότερα απ΄όσα γράφεις συμφωνώ κι εγώ αλλά η στάση σου πιστεύω πως δεν είναι σωστή. Μη γίνεσαι μηδενιστής, η Ελλάδα σήμερα δεν είναι υπερδύναμη αλλά δεν είναι και μηδενικό όπως ισχυρίζεσαι. Έχει μεγάλη δύναμη, ανάξιους όμως ηγέτες. Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Μην ξεχνάς τις διδαχές περί χρυσής τομής και μεσότητας του Αριστοτέλη!

Ούτε ο χριστιανισμός είναι απαραίτητα και δογματικά κακός αν και δεν είναι η πατρώα θρησκεία μας. Ο τρόπος με τον οποίο τον αντιλαμβάνοντε και τον χρησιμοποίησαν στο παρελθόν κάποιοι άνθρωποι είναι κακός. Μη ξεχνάς τα κρυφά σχολεία της επανάστασης. Ο χριστιανισμός βεβαίως έκανε κακό στον ελληνισμό, μη ξεχνάς πως οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τη λέξη Έλληνας ως κάτι το υποτιμητικό ,που δήλωνε πως κάποιος είναι ειδωλολάτρης. Αυτά επί Βυζαντίου όμως. Απο τότε πέρασαν αιώνες και ο χριστιανισμός έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού (δυστυχώς ή ευτυχώς). Δυστυχώς για μένα.

Μήν ανησυχείς για την Ελλάδα δεν χάθηκε και δεν θα χαθεί ποτέ.
Μόνο που πρέπει να προσέχουμε εμείς οι Έλληνες να ψηφίζουμε πραγματικούς Έλληνες και να μην βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε κάποιους φασίστες επειδή νοίαζοντε και αγαπούν τη Χώρα τους!

Όσο για την τοποθέτηση Του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τοίχο σου, Έυγε μακάρι να το έκαναν περισσότεροι. Είναι ο μέγιστος των Ελλήνων και φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Να βάλεις και τον Αχιλλέα που ήταν το πρότυπο του Αλεξάνδρου.

Αυτά τα ολίγα πρός το παρών.

EΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

giwrgos_1Νέο Μέλος
24/11/2004, 22:23:15
ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ,ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ,ΙΣΤΟΡΙΑ....!!!
ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ....ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ,
ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ...!ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΕΙΔΑΛΩΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ........!!!!

G.D

LoucasΜέλος
27/11/2004, 16:09:29
Συμφωνω και με του τρεις σας.

Ομως φίλε Νίκο έπρεπε να ξερεις πως ο ισοσκελής σταυρός εχει σχέση και με τον Δία.

ΚΑι δεν φταίει μονο ο χριστιανισμός.

Φταιμε και εμεις οι ανθρώποι που ειμαστε αρνιά και κανουμε οτι μας πουν και τους ακολουθούμε.
Κάτι τέτοιο που εχεις κανει εσύ το έχω κανει και εγώ προπολλού.

Όποιος μελετήσει λιγο και δει τη πραγματικά συμβαίνει ειναι φυσικό επακόλουθω να το΄κάνει.

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.