ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Agnostic16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
08/05/2006, 11:52:03
quote:
έλλειψη αντικειμενικότητας κι
έλλειψη ευαισθησίας χάριν των υψηλών ποσοστών τηλεθέασης που προσδοκούν.

Πολύ σωστή τοποθέτηση. Να προσθέσω ότι στο θέμα της διαφήμισης έχουμε μια σχέση πομπού(εμπόρου) - δέκτη(πελάτη). Κύριο μέλημα του εμπόρου δεν είναι η παράθεση της αλήθειας αλλά η προβολή στον πελάτη/δέκτη όλων των στοιχείων που ο δεύτερος θέλει να ακούσει και να δει. Κοινώς, να τον γλυκάνει και να του ταρακουνήσει τις ευαίσθητες καταναλωτικές του χορδές, Δεν λέω ότι ο έμπορος/πομπός θα πει ψέματα για το προϊόν του. Απλά, θα το σουλουπώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να τονώσει την επιθυμία του πελάτη/δέκτη να το καταναλώσει.Και απ’ότι φαίνεται το καταφέρνει...

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

10/05/2006, 02:34:55
Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια ήτανε - νομίζω - που είχε κερδίσει η Ελλάδα ένα σημαντικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (εκείνο που είχε γίνει χαμός και ο κόσμος είχε βγει αλλαλάζοντας στους δρόμους).
Πως έχασα το περίφημο γκολ;
Δε θα το πιστέψετε:
Ενώ η αγωνία είχε φτάσει στην κορύφωσή της, κάνει διάλειμμα και βγάζει μια διαφήμιση με ένα παγωτό. Δεν ξέρω τι με έπιασε... Από το Χίλτον μέχρι τη σταδίου και από το Φάρο Νέου Ψυχικού μέχρι την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είχα φάει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα όλον τον κόσμο να βρω το παγωτό αυτό. Δεν είχα αφήσει διανυχτερεύον περίπτερο που να μην επισκεφτώ!

Αποτέλεσμα: έχασα το ιστορικότερο ελληνικό γκολ - όχι πως με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αντικείμενο βέβαια.

Και διαπίστωσα έντρομη, τι μπορεί να σου κάνει μια διαφήμιση, εάν σε πιάσει στον ύπνο!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

10/05/2006, 10:23:48
Βρε amalia, δεν τα χάνουν τέτοια γκολ!

Δε μας διευκρίνησες όμως κάτι...
Το παγωτό τελικά το βρήκες ή έμεινες με την γλύκα του?

In anticipation of my resurrection...

18/05/2006, 03:20:28
Και φυσικά ο νέος τρόπος προσπάθειας παραπλάνησης είναι διαφημίσεις μέσω e-mail!!!
Δεν ξερω σε σας, αλλά στο e-mail μου λαμβάνω καθημερινώς ένα κάρο διαφημίσεις ποικίλης θεματολογίας.

Για χάπια αδυνατίσματος
Για χάπια μεγένθυνσης του μορίου
Για ηλεκτρονικό καζίνο και τζόγο
Για ηλεκτρονικά παιχνίδια
Για δήθεν γκόμενες που ψάχνουν σύντροφο
Για διάφορες χρηματικές διευκολύνσεις

Και πολλά άλλα τα οποία κατευθείαν σβήνω και δεν προσέχω καν τι πραγματεύονται.
Βέβαια μου φαίνεται υπερβολικό να επιχειρήσει κάποιος να αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν από άγνωστη πηγή μέσω mail.Δε νομίζω να το κάνουν πολλοί. Αλλά οι αποστολείς συνεχίζουν ακάθεκτοι. Σου λέει "απο τα 5000 mail που θα στείλω, ε έστω ένας δεν θα τσιμπήσει ρε παιδί μου??"
Από μένα δεν θα τους γίνει το χατίρι....κι ας στέλνουν και 100 mail την ημέρα....

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

18/05/2006, 07:20:49
Φίλε μου, συμφωνώ!
Εκτός από κουραστικό αυτό το πράγμα γίνεται κι ενοχλητικό.
Στο hotmail λάμβανα άπειρα τέτοια e-mails τα οποία έσβηνα χωρίς ποτέ να ανοίγω φοβούμενος μήπως πρόκειται για κανέναν ιό και τρέχω μετά.
Στο yahoo ομολογώ πως σπάνια αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα.

Οι εταιρίες που στέλνουν τα e-mails σε τόσα άτομα φυσικά κι ευελπιστούν σε ένα μικρό έστω ποσοστό ανταπόκρισης, ποσοστό όμως σημαντικό για αυτές.

Αν το σκεφτούμε λίγο γενικότερα το θέμα, όλοι λίγο - πολύ δεν πέφτουμε θύματα της διαφήμισης ή ακόμα και της παραπλάνησης?
Αγοράζουμε το τάδε αυτοκίνητο, το τάδε κινητό τηλέφωνο με τις δείνα λειτουργίες, το τάδε παγωτό κτλ κτλ.
Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τη μια αλλά από την άλλη δεν γίνεται να τις βγάλουμε έξω από την ζωή μας.
Οι διαφημίσεις μας ωφελούν όταν μας κάνουν να αγοράζουμε καταναλωτικά αγαθά που διευκολύνουν την ζωή μας κι εκεί πρέπει να μένουν.
Να διακρίνουμε ποιές θα εξυπηρετήσουν κάποιες ανάγκες μας και να τις "προσαρμόζουμε" κατά κάποιο τρόπο στην ζωή μας.
Όχι να καθοδηγούν οι διαφημίσεις την ίδια την ζωή μας.

18/05/2006, 17:43:57

ειχα διαβασει ενα αρθρο στην κεντρικη του παθφαϊντερ, για τα πειραματα που χρηματοδοτησαν διαφημιστικες εταιριες και αφορουσαν την καταμετρηση της εγκαφαλικης λειτουργιας ενω τα υποκειμενα παρακολουθουσαν διαφημιστικα σποτς

ειναι πιθανο να ειναι αρθρο του εσωτερικα - γνωριζει κανεις κατι περι αυτου?

το εχω σωσμενο, αλλά μεσα στο κβαντικο χαος των αποθηκευμενων πληροφοριων, δεν το βρισκω με τιποτα... (εχω κι αυτο το εμενταλ να με βασανιζει )

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

wendigoΜέλος
21/05/2006, 14:27:38
Μέσα στα χρόνια ο θαυμαστός κόσμος του spam με έχει φέρει αντιμέτωπο και με καναδυό σουρεαλιστικά διαμαντάκια παράνοιας!
Μου είχε σταλεί mail που διαφήμιζε πως μπορώ να γίνω ιερέας μα 20 δολλάρια, με λόγια του στυλ: "Γιατί να μην παντρεύετε εσείς τους φίλους σας; Σκεφθείτε πόσο ωραία θα ήταν να βαφτίσετε ο ίδιος τα παιδιά τους!".
Άλλο υπέροχο mail ήθελε να πουλήσει ένα ορνιθοτροφείο στις ΗΠΑ μαζί (ναι, πακέτο!) με ένα καλοδιατηρημένο αεροπλάνο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακόμα απορώ πώς άφησα να μου φύγει μέσα από τα χέρια τέτοιο τεφαρίκι!

No Method, No Guru, No Teacher

21/05/2006, 15:06:19
quote:

Μέσα στα χρόνια ο θαυμαστός κόσμος του spam με έχει φέρει αντιμέτωπο και με καναδυό σουρεαλιστικά διαμαντάκια παράνοιας!
Μου είχε σταλεί mail που διαφήμιζε πως μπορώ να γίνω ιερέας μα 20 δολλάρια, με λόγια του στυλ: "Γιατί να μην παντρεύετε εσείς τους φίλους σας; Σκεφθείτε πόσο ωραία θα ήταν να βαφτίσετε ο ίδιος τα παιδιά τους!".
Άλλο υπέροχο mail ήθελε να πουλήσει ένα ορνιθοτροφείο στις ΗΠΑ μαζί (ναι, πακέτο!) με ένα καλοδιατηρημένο αεροπλάνο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακόμα απορώ πώς άφησα να μου φύγει μέσα από τα χέρια τέτοιο τεφαρίκι!

No Method, No Guru, No Teacher

τις ευκαιριες τις αρπαζουνε απ τα μαλλια φιλε μου wendigo!

www.johnniebegood.gr

03/09/2006, 14:40:22

η κοκα κολλα μετα τον αη Βασιλη, καπελωσε το "ζησε την στιγμη"

www.johnniebegood.gr

03/09/2006, 23:35:49

και σημερα επεσα πανω σε δυο μπουκαλια που ληγουν το ενα τον επομενο και το αλλο τον μεθεπομενο μηνα, σε διαφορετικα μαγαζια

συμπτωση?

www.johnniebegood.gr

04/09/2006, 07:38:30
Στις 18/05/2006 είχα παραπονεθεί σε αυτό το topic για τα διάφορα spam mails που κατακλύζουν το mailbox μου στο hotmail.

Παιδιά, εδώ και κανένα δεκαπενθήμερο αυτό το πράγμα γίνεται σε καθημερινή βάση και μάλιστα λαμβάνω 2-3 την ημέρα και στο yahoo.
Τι στο καλό, φορτσάρουν μετά το καλοκαίρι?

Έλεος!

04/09/2006, 11:05:55

quote:

Στις 18/05/2006 είχα παραπονεθεί σε αυτό το topic για τα διάφορα spam mails που κατακλύζουν το mailbox μου στο hotmail.

Παιδιά, εδώ και κανένα δεκαπενθήμερο αυτό το πράγμα γίνεται σε καθημερινή βάση και μάλιστα λαμβάνω 2-3 την ημέρα και στο yahoo.
Τι στο καλό, φορτσάρουν μετά το καλοκαίρι?

Έλεος!

εγω λαμβανω γυρω στα 5-6 την ημερα στον παθφαϊντερ και παρολο που βαζω φραγη, ερχονται καινουργια...

στο info@johnniebegood ερχονται πιο σπανια - 2-3 την εβδομαδα

επι τη ευκαιρια να αναφερω μια κομπινα που παιζεται εις βαρος μας

αν θελησεις να αποκτησεις μια πιστωτικη καρτα, η τραπεζα σου ζηταει το εκκαθαριστικο της εφοριας

την ιδια καρτα στην προσφερουν εταιριες εμποριου, χωρις κανενα χαρτι που να αποδεικνυει τα εισοδηματα σου, αρκει να αγορασεις ενα προίον τους

απορια: αφου η τοκογλυφια απαγορευεται, γιατι ειναι ακομη εξω οι τραπεζιτες?

αφου τα δικαστηρια αποφασησαν οτι ειναι παρανομα τα πανω απο 8% επιτοκια, γιατι εξακολουθουν οι τραπεζες και χρεωνουν με 15 και 16% ?

www.johnniebegood.gr

kostakisΜέλος
04/09/2006, 11:19:13
Καλημέρα

Μήπως επίσης θα πρέπει να εφιστήσουμε την προσοχή και σε διαφημίσεις προσβάλλουν ή απλά πολεμούν διάφορα υπάρχοντα πρότυπα με τον πλέον προκλητικό τρόπο;
α) Follow your heart και κοπάνα τη από την εκκλησία, γιατί το μυστήριο του γάμου μπορεί να περιμένει, ο γκόμενος και το Cutty Sark ποτέ!
β) Η πρόσφατη διαφήμιση γνωστής (και πολύ "επιθετικής" διαφημιστικά) εταιρείας λιανικού εμπορίου τηλεπικοινωνιών : μπορεί να κάνετε παρέλαση ή να είστε με το νυφικό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να κάνετε μία "Βόλτα" (ουστ από δω βρωμόσκυλο, τρομάζεις το παιδί μου κι ας μην έχω παιδιά).
γ) Η "τεσσάρα" του αξιωματικού στον απρόσεκτο οπλίτη, τεσσάρα σε μπύρες μέσα στο στρατόπεδο. Μύθος η στρατιωτική πειθαρχία.
Υπάρχουν και άλλες, αλλά αυτές μου έρχονται στο νου αυτή τη στιγμή για να στηλιτέψω τη δημιουργία νέων προτύπων (καταναλωτικών) που αντικαθιστούν τα παλαιά (ιδεολογικά) στις συνειδήσεις μας μέσω της διαφήμισης.

Φιλικά
Κωστάκης

Υ.Γ. Μπορεί να μη δηλώνω θρήσκος ούτε (συγχωρήσατε μου την έκφραση) "στρατόκαυλος", αλλά το να προσβάλλεις έτσι τα Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά και το ιδεώδες της στρατιωτικής αγωγής, δε θα πρεπε να αποτελέσουν αντικείμενα έρευνας για το Ε.Σ.Ρ.; Αφελής η ερώτηση ή ρητορική;

buonoΝέο Μέλος
23/04/2004, 21:29:49
Βρισκόμεθα εις την ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η ιστοσελίδα της ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ του Ιωάννη Φουράκη «Μείξις Ανακύκλισις ιδεών»επαναλειτουργεί. Η σύνδεση βρίσκεται, όπως και παλιά, εις την διεύθυνση http://www.k-e-a.org/cgi-kea/ikonboard.cgi

Χριστός Ανέστη !!!!!!!.

24/04/2004, 02:03:09

Κι εμείς βρισκόμαστε απλά στη θέση να σας ανακοινώσουμε κύριε buono, πως κατά την είσοδό σας στα forums του ESOTERICA ως μέλος, υπογράψατε πως συμφωνείτε με τους Κανονισμούς Εγγραφής και Συμφωνία με την Πολιτική του ESOTERICA.gr , όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και το εξείς:

Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες

Εάν όντως συμφωνείτε με τους Κανονισμούς και τις Πολιτικές που δηλώνονται σ'αυτήν την συμφωνία καθώς και με τα κριτήρια που αναφέρονται, προχωρήστε πατώντας το κουμπί "Συμφωνώ!" παρακάτω, ειδάλλως πατήστε "Ακύρωση".

Οπότε στο μέλλον, συνιστούμε να είστε προσεκτικότερος ως προς τους χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν κάποιο όνομα το οποίο αναφέρετε στο site του ESOTERICA, δεδομένου ότι στον χώρο αυτό, προωθείται ο σεβασμός, η ελεύθερη αναζήτηση κάθε μελετητή, οπότε κάθε παρόμοιος χαρακτηρισμός για οποιοδήποτε πρόσωπο, δεν είναι καλοδεχούμενος!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΙχωρΜέλος
24/04/2004, 09:52:38

*clap clap clap* Mpravo!!!