ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- σατανας ποιος ειναι ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- σατανας ποιος ειναι ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Athinais30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/07/2005, 16:17:54
Κοίτα τι βρήκα από την ίδια "σειρά".

The Damned. These are specifically mentioned in Miltos Garidis' book on the Last Judgement - Etudes sur le Jugement Dernier Post-Byzantin du XVe a la fin du XIXe siecle: Iconographie-Esthétique. Thessaloniki. 1985.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/07/2005, 17:53:07
Ostria, κλασσικά ο Σατανάς απεικονίζεται ως μαύρη και σκοτενή δαιμονική-τρομακτική φιγούρα, με ουρα, κέρατα και μία τρίαινα να βασανίζει τους ανθρώπους...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Demon_LordGRΜέλος
31/07/2005, 00:53:11
σατανάς είναι το όνομα που έδωσαν οι εβραίοι στον κακό,αυτόν που πάει ενάντια στη θέληση του θεού!είναι αυτός που προσπαθεί να δυχάσει τον λόγο του θεού,προσπαθόντας να πείσει τον κόσμο οτι στη κόλαση η ψυχή του ανθρώπου θα βρει πραγματική ειρήνη και όχι στον παράδεισο!είναι ενας απο τους πολλούς χαρακτήρες που επινόεισαν οι εβραίοι για να δημιουργήσουν το τέλειο παραμύθι!τον χριστιανισμό!!!
31/07/2005, 02:03:31
Ε, ναι!
Κάπου έπρεπε να βασιστεί κι αυτή η θρησκεία για να μας καταδυναστεύει...

αγνοώνΜέλος
31/07/2005, 16:48:03
Καλά εσύ Ostria δεν πιάνεσαι !
Χτες το ζήτησα,σήμερα το έχω !!!
Αν ανοίξεις εταιρεία courier,θα κλείσουν ACS,DHL,SPEEDEX και δε συμμαζεύεται !
Αλήθεια,μήπως κατάγεσαι από Στούπα ή Γερολιμένα ?(αν θες μου απαντάς)
Οι εικόνες είναι φοβερές κι όταν τις παρατηρώ καλά ανακαλύπτω και νέα στοιχεία.
Ειδικά αυτή από την πρώτη τετράδα,που βρίσκεται κάτω αριστερά.
Ο Άγιος της εικόνας κρατά στο χέρι του ένα...ανθρωπάκι.
Τι κουφό ! Βουντού μου θυμίζει !
Σ'ευχαριστώ για την παράθεση των εικόνων,να'σαι καλά.
Είσαι πάντως άτυχη,αν ενδιαφέρεσαι για την εικονογραφία και δεν μπορείς να επισκεφτείς μερικά συγκεκριμένα μοναστήρια στο Άγιο όρος.
Θα πάθεις πλάκα μ'αυτά που θα δεις να απεικονίζονται.
Να πω κι ένα "γεια" στον Schwabe,με τα κείμενα του οποίου δε συμφωνώ πάντα,αλλά του βγάζω το καπέλλο για την ευρυμάθειά του και τη χρήση του λόγου.Είναι πάντα απολαυστικός !
(η άποψη δε ότι ο Διά-βολος είναι ο στυλοβάτης -ουσιαστικά- του Χριστιανισμού,δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια)
31/07/2005, 17:45:04
αγνοών, σε αυτό που είπες για τον Schwabe συμφωνώ!
Και για την ταχύτητα της Ostria.

quote:
Είσαι πάντως άτυχη,αν ενδιαφέρεσαι για την εικονογραφία και δεν μπορείς να επισκεφτείς μερικά συγκεκριμένα μοναστήρια στο Άγιο όρος.
Θα πάθεις πλάκα μ'αυτά που θα δεις να απεικονίζονται.

Για πές μας κάτι που απεικονίζεται και σου έκανε εντύπωση να μαθαίνουμε κι εμείς!

31/07/2005, 23:59:36
quote:
Καλά εσύ Ostria δεν πιάνεσαι !
Χτες το ζήτησα,σήμερα το έχω !!!
Αν ανοίξεις εταιρεία courier,θα κλείσουν ACS,DHL,SPEEDEX και δε συμμαζεύεται !

quote:
Και για την ταχύτητα της Ostria.

Χαχαχα παιδιά, τα πρώτα τα είχα ήδη! Τα τελευταία (τα διαβολάκια) τα βρήκα στην αναζήτηση. Αυτές οι εκκλησίες έχουν πολύ ενδιαφέρουσα εικονογραφία... θα βάλω και κάποια άλλα που βρήκα χτες να δείτε!

Καταγωγή από Καρδαμύλη, αλλά έχω να πάω χρόνια.
Για το Αγιο Ορος που λες έχεις δίκιο! Παρόλο που τα πολύ ενδιαφέροντα δεν νομίζω να τα δείχνουν σε όλους...
Εχω βρει και κανα-δύο από Αγιο Ορος πάντως... τα είχα βάλει στο παρελθόν θα τα ξαναβάλω κάποια στιγμή!

Δείτε τα και τα λέμε προς το τέλος της βδομάδας μάλλον γιατί αύριο φεύγω για σύντομες διακοπές...μάλλον... (πολύ μάλλον έχει πέσει! )

Αριστερά οι Κριτές, οι μουσικοί, οι χορευτές και οι Αγιοι, δεξιά τα κτήνη της γης. (από τον Αγιο Γεώργιο-Μυρσίνη)

Σκηνές από τα Πάθη του Ιησού (Μοναστήρι Ρουσσάκη ή Προφήτη Ηλία)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

01/08/2005, 00:10:26
Έ, άσε να σε παινέψουμε κιόλας που μας έδωσες τις εικόνες!

AthinaisΝέο Μέλος
02/08/2005, 13:49:47
quote:

Φίλη Αθηναίς στο Κοράνι ο Σατανάς (Iblis) παρουσιάζεται ως ένα από τα τζίνι.
O Μαρά είναι το κακό ή καλύτερα το πονηρό πνεύμα που στέλνει τους πειρασμούς στον Βούδα. Υπάρχει ως θεότητα και στον Ινδουισμό αλλά ως αρχηγός στρατιάς δαιμόνων κυρίως στον Βουδισμό, όπου προσπαθεί να αποτραβήξει τον Siddharta από τον δρόμο του φωτός και τελικά δεν τα καταφέρνει.

Οstria ο Iblis (Ιμπλίς=Διάβολος) που γράφεις είναι ο αρχηγός των τζίνι. Τα τζίνι όμως ΔΕΝ είναι άγγελοι, αλλά βρίσκονται μεταξύ αγγέλων και ανθρώπων. Το Ισλάμ λοιπόν δέχεται την ύπαρξη αγαθών αγγέλων και την ύπαρξη του Σατανά. Όσο για τα τζίνι πάλι κι αυτά διακρίνονται σε αγαθά και μη.

αγνοώνΜέλος
02/08/2005, 22:59:48
Φίλε Dying Incubus,
πολλά και διάφορα είναι αυτά που θα δεις,αλλά το θέμα είναι να τα δεις πρώτο πλάνο και με το φωτισμό που έχουν εκεί μέσα.
Τι να σου πω ?
Στη μονή Ξενοφώντος νομίζω,έβλεπα ότι απεικονίζονταν ένα ιπτάμενο όχημα,αλλά δεν το έλεγα σε κανέναν για να μη με πουν τρελλό.
Σε κάποια άλλη ο Χριστός ήταν σαφώς μαύρος,τα χαρακτηριστικά του πιο "μαύρα" από των λευκών.
Εγώ έχω πάει σε τέσσερις μονές όλες κι όλες,αλλά παντού έβλεπα τρελλά πράγματα στις τοιχογραφίες.
Μερικές δε είναι παμπάλαιες κι έχουν μία τεχνοτροπία εντελώς τρομαχτική.
Τον Διά-βολο ειλικρινά δεν τον είδα σε κάποια απ'αυτές τις μονές
(σε τοιχογραφία πάντα),ξέρω όμως ότι η μονή Ιβήρων έχει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να δείξει.