ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Wise Teacher61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
30/01/2013, 03:14:14
Ντοτορο μου

Δέχθηκες την πρόκληση και έδωσες μιά ήπια μεν, περιεκτική δε, απάντηση.
Δεν υπήρχε λόγος να επεκταθείς σε άλλα θέματα "εξουσιασμού" πλήν της θρησκείας, επειδή μόνο την θρησκεία εξετάζουμε εδώ.Χωρίς αυτο βέβαια να σημαίνει,ότι δεν έχεις δίκιο και στα άλλα.

Στο προκείμενο λοιπόν.
Ισως σκόπιμα, λόγω ευγένειας προς τον Πάνο, παρέλειψες το γεγονός ότι ο Πάνος ξεκινάει να θέσει το ερώτημα ώς εξής: << β) Δώσε μου έστω ένα παράδειγμα πως εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι πιο εύκολα "εξουσιάσιμος" από εσένα....>>.

Δώσε σημασία στα πρόσωπα που χρησιμοποιεί ο Πάνος. <<...εγω ώς Χριστιανός Ορθόδοξος...>>, δηλαδή το " εγώ προσωπικά ".Μας καλεί να δώσουμε μια απάντηση στον ίδιο προσωπικά, αναγάγοντας τον εαυτό του σε εκπρόσωπο των Χριστιανών ορθοδόξων,λές και ο Πάνος είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των χριστιανών.Οχι όλων των θρησκευόμενων προβάτων,επειδή οι άλλες θρησκείες κατα τον Πάνο είναι λανθασμένες πλήν της δικής του.Διακρίνεις μήπως Ντοτορο τον φανατισμό?

Και συνεχίζει πάλι προκλητικά την κουτοπόνηρη ερώτηση. <<... είμαι πιο εύκολα "εξουσιάσιμος" από εσένα...>>.
Δηλαδή ο Πάνος σκόπιμα υποβιβάζει την δική μου υπόσταση ώς σκεπτόμενου ανθρώπου,αποκαλώντας με "εξουσιάσιμο", έστω και σε διαφορετικό βαθμό απο αυτόν,περισότερο ή λιγότερο, δεν έχει σημασία.Αρκεί η ρετσινιά του εξουσιάσιμου.

Επιδεικτικά ο Πάνος αγνοεί το γεγονός ή καλύτερα την πιθανότητα, εγώ να μην είμαι καθόλου "εξουσιάσιμος".Να είμαι ένα ελεύθερο απο θρησκείες ( και άλλα συναφή ), ένα ανεξάρτητο μη υποκείμενο σε καμμία ανθρώπινη ιδεατή "συνουσία" εξάρτησης, άτομο.

Ντοτορο λες:

quote:

Το θέμα είναι οτι οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε όλα αυτά τα συστήματα (θρησκευτικά, πολιτικά, οικονομικά κλπ) και που αφήνουν να εξουσιαστούν απο αυτά, έχουν απο πριν έτοιμο έδαφος για να εξουσιαστούν. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Αυτο ακριβώς εννοούσα όταν σου είπα πριν για το υπόβαθρο που βρίσκουν έτοιμο οι θρησκείες, όταν εναλλάσονται.
Ξέρεις Ντοτόρο,ότι σε ένα κοπάδι,όλα τα πρόβατα δεν έχουν την ίδια νοημοσύνη.Κάποια έχουν λίγο περισσότερη απο τα άλλα.
Ομως φίλε μου,ΟΛΑ τα πρόβατα,έξυπνα και κουτά, έχουν τον ΙΔΙΟ τσοπάνη!!!!

Ετσι λοιπόν, άν ένας θρησκευόμενος είναι ή νομίζει ότι είναι λίγο πιο έξυπνος απο άλλους θρησκευόμενους, για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, είναι απλώς άλλος ένας... ηλίθιος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.