- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Μπορεί κάποιος να λύσει ένα δυσκολο πρόβλημα έχοντας την προσοχή του στην επίφυση και ταυτόχρονα να σκέφτεται το πρόβλημα κανονικά.Τότε κάποια στιγμή μετά απο αυτό ή και στον ίδιο χρόνο που σκέφτεται το πρόβλημα θα του έρθει η <<θεία επιφήτοιση>>.Το ανώτερο όργανο του εγκεφάλου είναι η επίφυση,μπορεί κάποιος να το αξιοποιήσει.
Έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού και βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε ένα αυλάκι το οποίο δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων.
Λειτουργίες
Οι λειτουργίες τις επίφυσης είναι πολυ σημαντικές ως προς την επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος.
Ο Ενδοκρινής αυτός αδένας:
* Παράγει την ορμόνη μελατονίνη
* Δημιουργεί το αίσθημα της νύστας μέσω της έκκρισης της παραπάνω ορμόνης
* Μετατρέπει τα σήματα του νευρικού συστήματος σε "ενδοκρινή σήματα" (δηλαδή ουσίες)
Πιο αναλυτικά:
* Μετατρέπει την ορμόνη μελατονίνη σε σεροτονίνη κατ αναλογία με την ποσότητα του φωτός που δέχονται τα φωτοευαίσθητα κύτταρά του
* Ανάλογα με την έκκριση σεροτονίνης ή μελατονίνης και της ποσότητας τους, οι υπόλοιποι ενδοκρινείς αδένες λαμβάνουν "σήματα" που αφορούν τη λειτουγία τους
* Ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και τον βιορυθμό στα όντα, μέσω τις έκκρισης αυτών των δύο ουσιών.
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ ΠΙΑ Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!
Παρακαλω ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:
Η επίφυση είναι ενδοκρινής αδένας του σώματος. Είναι η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα.Έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού και βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε ένα αυλάκι το οποίο δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων.
Λειτουργίες
Οι λειτουργίες τις επίφυσης είναι πολυ σημαντικές ως προς την επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος.
Ο Ενδοκρινής αυτός αδένας:
* Παράγει την ορμόνη μελατονίνη
* Δημιουργεί το αίσθημα της νύστας μέσω της έκκρισης της παραπάνω ορμόνης
* Μετατρέπει τα σήματα του νευρικού συστήματος σε "ενδοκρινή σήματα" (δηλαδή ουσίες)Πιο αναλυτικά:
* Μετατρέπει την ορμόνη μελατονίνη σε σεροτονίνη κατ αναλογία με την ποσότητα του φωτός που δέχονται τα φωτοευαίσθητα κύτταρά του
* Ανάλογα με την έκκριση σεροτονίνης ή μελατονίνης και της ποσότητας τους, οι υπόλοιποι ενδοκρινείς αδένες λαμβάνουν "σήματα" που αφορούν τη λειτουγία τους
* Ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και τον βιορυθμό στα όντα, μέσω τις έκκρισης αυτών των δύο ουσιών.
Ναι,μόνο αυτά κάνει.
![]()
σας φανηκαν λιγα και ασημαντα δλδ...?!?!
![]()
Μπορεί να «δω» τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο χρονικά κάτι που έχει σχέση με εκείνη την μέρα, αλλά μπορεί να δω και όλη την ζωή του! όχι με λεπτομέρειες ,αλλά σαν κάποια σημαντικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ζωή του.
Ποτέ όμως δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και ποτέ δεν έμαθα αν όλα αυτά ήταν του μυαλού μου ή ότι όντος ήταν αλήθεια. Μου έχει τύχη κάτι ανάλογο και σε κοντινά πρόσωπα στα οποία κατά κάποια ποσοστά της % έχω πέσει μέσα ,αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τίποτα από τις προηγούμενες εμπειρίες μου.
Δεν είναι κάτι που το προκαλώ είναι κάτι που μου συμβαίνει άθελα μου. Όταν μου συμβαίνει απλά το παρατηρώ. Πιστεύω χωρίς να το γνωρίζω, ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και ίσως σε κάποιους από εσάς.(εκτός από τον john133)
Φίλε john133 «έχω την εντύπωση» ότι βγαίνεις και λες πολύ εύκολα ότι έχεις μαγικές δυνάμεις) Είναι λογικό κάποιοι να σου ζητούν να τις αποδείξεις.. ειδικά τις δυνάμεις που επικαλείσαι ότι έχεις!!
Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να αποδειχτούν αντικειμενικά στους άλλους.
Αυτό που λες:
quote:
ναι ομως δεν προβλεπω και τι θα δω..........και δεν λεω θα αγγιξω το ταδε πραγμα και θα δω η τι θα δω............
Μου φαίνεται να περιέχει αρκετή σύγχυση. Μπορείς να μας το ξεκαθαρίσεις και άλλο;
Τώρα στο αστρικό όταν κάποιος έρχεται σε επαφή με μια αστρική οντότητα λειτουργεί πολλές φορές εκτός από την τηλεπάθεια ως επικοινωνία.. η «γνώση της πρόθεσης του άλλου». Αυτό είναι κάτι που το ξέρεις άμεσα! Και βεβαία είναι κάτι που το επιβεβαιώνεις. Δηλ μπορεί να εμφανιστεί ένα άτομο οπού εξωτερικά δεν δείχνει να έχει κάτι κακό. Αλλά η προθέσεις του είναι άλλες. Τότε αυτές οι προθέσεις «έρχονται» και κτυπουν κατευθείαν στο συναισθηματικό κέντρο του αστρικού σώματος σαν συναργεμός!!
Η γνώση έχει δυο εχθρούς! Αυτούς που απορρίπτουν τα πάντα μέσα από ένα υλιστικό νου ..και αυτούς που πιστεύουν τα πάντα!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Αστειεύομαι παιδιά μην βαράτε…![]()
Καταλαβαίνω την εσωτερική ανάγκη που υπάρχει να δώσουμε στα «πάντα» μια ανώτερη πνευματική χροιά, αλλά δεν θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει μέσα μας πάντα η ανάγκη της ισορροπίας (αμφιβολίας), δηλαδή να γνωρίζουμε και τις δυο όψεις του νομίσματος, και μέσο αυτού του δρόμου να «αφηνόμαστε» σε αυτό που μας γεμίζει περισσότερο…

quote:
Καταλαβαίνω την εσωτερική ανάγκη που υπάρχει να δώσουμε στα «πάντα» μια ανώτερη πνευματική χροιά, αλλά δεν θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει μέσα μας πάντα η ανάγκη της ισορροπίας (αμφιβολίας), δηλαδή να γνωρίζουμε και τις δυο όψεις του νομίσματος, και μέσο αυτού του δρόμου να «αφηνόμαστε» σε αυτό που μας γεμίζει περισσότερο…
Αν εσένα σε γεμίζει περισσότερο η άγνοια και η 100% υλιστική άποψη των πάντων,οκ. Ισορροπία δέν είναι να δεχόμαστε μόνο την υλιστική άποψη,υπάρχει και η πνευματική.Αν θές ισσοροπία τότε δέξου και τις δύο όψεις,η επίφυση έχει υλιστική λειτουργία αλλά και πνευματική.
quote:
Φίλοι μου, μου συμβαίνει από πολύ παλιά να βλέπω κάποιον στο δρόμο καθώς περπατώ και αυτόματα να μου έρχεται στο «νου» το τι έχει αυτός ο άνθρωπος! Τι σκέφτεται, τι νιώθει γιατί έχει το τάδε πρόβλημα το οποίο μου εμφανίζετε μέσα στην «νοητική οθόνη» όπως ένα έργο.Μπορεί να «δω» τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο χρονικά κάτι που έχει σχέση με εκείνη την μέρα, αλλά μπορεί να δω και όλη την ζωή του! όχι με λεπτομέρειες ,αλλά σαν κάποια σημαντικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ζωή του.
Ποτέ όμως δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και ποτέ δεν έμαθα αν όλα αυτά ήταν του μυαλού μου ή ότι όντος ήταν αλήθεια. Μου έχει τύχη κάτι ανάλογο και σε κοντινά πρόσωπα στα οποία κατά κάποια ποσοστά της % έχω πέσει μέσα ,αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τίποτα από τις προηγούμενες εμπειρίες μου.
Δεν είναι κάτι που το προκαλώ είναι κάτι που μου συμβαίνει άθελα μου. Όταν μου συμβαίνει απλά το παρατηρώ. Πιστεύω χωρίς να το γνωρίζω, ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και ίσως σε κάποιους από εσάς.(εκτός από τον john133)
Όσο εξελίσεται κάποιος (όπως εσύ για παράδειγμα) τόσο περισσότερο <<πνευματικός>> γίνεται,αυτό είναι φυσιολογικό.
Όταν γράφω να γνωρίζουμε και τις «δυο όψεις του νομίσματος» εννοώ να γνωρίσουμε και τις δυο πλευρές τις ανθρώπινης φύσης (υλη και πνεύμα), να γνωρίζουμε δηλαδή ότι ο άνθρωπος δεν «εξελίσσεται» όταν η ζυγαριά γέρνει από την μια πλευρά μόνο, αλλά υπάρχει απόλυτη αρμονία (ισοζύγια) .
Όταν η γνώση μας προέρχεται (λαμβάνεται) μονόπλευρα, αδιαφορώντας στο να περάσουμε από την διαδικασία στο να γνωρίσουμε, να αντικρούσουμε, να αμφιβάλουμε, παίρνοντας έτοιμη μασημένη τροφή και όχι ψάχνοντας όλες τις αιτίες (ερμηνείες, αποδείξεις) που μας δίνονται μέσα από την φιλοσοφία, θρησκεία, αποκρυφισμό, επιστήμη κλπ, τότε απλά πιανόμαστε από κάτι που δεν έχει την δύναμη να μας πάει ένα σκαλί ακόμα πιο πάνω…

![]()
το κουρδιστο πουλι του μουρακαμι το εχετε διαβασει? να το διαβασετε! (ισως) δεν ειναι ασχετο με ορισμενες πλευρες του ευρυτερου θεματος!
![]()
και μην ξεχνατε και την επισημανση του καστανεντα: στον κοσμο του ονειρου ειμαστε παντα μονοι και πρεπει να καλλιεργουμε μια κατασταση απολυτης επιφυλακης - διοτι εκει εξω υπαρχουν πολλοι κυνηγοι - με τα κυνηγοσκυλα τους!
καλη τυχη ρε φτερωτες ψυχες!![]()
YedFocused peace out
YedFocused peace out