ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dr Jekyll Mr Hyde61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
06/04/2011, 19:16:29
τουλαχιστο να σας προκαλεσαν γελιο, οπως "διατυπωναν"

06/04/2011, 21:11:12
γεια

06/04/2011, 22:24:01
Τι κάνεις, Στηβ??

Πού είναι όλη η παλιοπαρέα?

06/04/2011, 22:27:57
γεια σου Ναρκισσα ,δεν ξερω θα ειναι σε φαση χαλαρωσης φανταζομαι

τι κανεις ?

06/04/2011, 22:30:17
Καλά είμαι, ρε Σταύρο!

Διάβασα και τώρα ακολουθεί λίγη ξεκούραση στο πσ και μετά πάαααλι τα ίδια.

Θα με φάει αυτη η βιολογία, θα με ξεκάνει.

Edited by - Narkissa555 on 06/04/2011 22:33:36

06/04/2011, 22:47:07
η εσυ θα την πατησεις κατω ή αυτη

06/04/2011, 23:05:09

Μάλλον το δεύτερο, Σταύρο!

Εσύ τι κάνεις?

Edited by - Narkissa555 on 06/04/2011 23:05:33

06/04/2011, 23:09:28
καλα ,ησυχα.

06/04/2011, 23:15:54
Φίλε Σταύρο, καληνυχτώ...! Καλή συνέχεια!

06/04/2011, 23:18:51
καληνυχτα

zezmpergΜέλος
24/01/2004, 12:29:14
Σας χαιρετώ.

Γιατί Θεέ, Ιησού μου, αφού ετούτοι οι χριστιανοί σε αγαπούν να βάζουν με τόσο μένος κατά του προσώπου σου;
Γιατί να μπαίνουν στο esoterica.gr με τόσα ψεύτικα ονόματα και με τις ανούσιες πράξεις τους να διασύρουν το Άγιο ΄Ονομά σου;
Γιατί κάποιος δεν τους έμαθε, ότι με τον διάλογο και την αντιπαράθεση στοιχείων, μπορούν να έχουν μέρος σε όλες τις συζητήσεις, όλων των φίλων εδώ και όλων των θεμάτων;
Πως θα τους πείσουμε Χριστέ μου, ότι έτσι μόνο εξυβρίζουν τον πευματικό δρόμο, και την ζωή που Εσύ με τον παραδειγματικό τρόπο της αγάπης σου μας κληροδότησες!
Γιατί με τον φανατισμό στις πράξεις και στα λόγια τους να ομοιώνονται με ότι πιστεύουν (εκείνοι οι ανθρώποι της αγάπης και του Ιησού Χριστού), για εμάς;
Άραγε 2.000 χιλιάδες χρόνια έτσι λειτουργούσε η χριστιανική αγάπη;
Γιατί Ιησού μου ετούτοι να είναι οι πιστοί σου;
Σας χαιρετώ.

katiaΜέλος
24/01/2004, 12:49:30
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΡΑΒΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΙΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
24/01/2004, 13:11:23
ΦΙΛΕ ΜΟΥ zezmperg ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΨΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΕΞΑΛΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΞΑΝ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΤΟΜΩΝ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΤΟΥ ΕΔΙΩΧΝΕ)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

24/01/2004, 13:45:27
zezmperg,

ο "Χριστός" του καθένα έχει και ενα διαφορετικό πρόσωπο ενδεχομένως. Τα λόγια σου ΣΙΓΟΥΡΑ δέν μπορούνε να ακουστούνε απο την οργανωμένη κρατική θρησκεία που αποκαλείται "Χριστιανισμός".

Οι λόγοι πολλοί και πρωτίστως ΕΠΙΒΟΛΗΣ και ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Υπάρχουνε ορισμένοι-ελάχιστοι-εραστές αυτού του δρόμου που αναζητάς και προσδοκάς και για τους άλλους, αλλά η πραγματικότητα ήτανε και θα συνεχίσει να είναι διαφορετική.

Χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές που εσύ απεύχεσαι δέν δύναται να επιβιώσει αυτό το μόρφωμα που σήμερα εκφυλίζεται. Και αυτό είναι μία ιστορική πραγματικότητα, μία απόλυτη ανάγκη.

Σου εύχομαι πάντως ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

zezmpergΜέλος
24/01/2004, 14:37:00
Σας χαιρετώ.
Καλοί μου φίλοι καλώς ήρθατε.
Μόνο που είμαι φίλη και όχι φίλος.
Ακόμα η μικρή μου ετούτη διατύπωση ίσως και "ευχή". Είναι που σχεδόν κάθε ημέρα βλέπω κλειδωμένα topic γύρω από το ίδιο πάντα θέμα, και πάντα φανατικοί χριστιανοί με την αρνητική συμπεριφορά τους να τα κάνουν θάλασσα....
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ, είναι ένας τόπος έρευνας της σκέψης και της ελεύθερης διακίνησης των πνευματικών ιδεών, όπου όλα μπορούν να συζητηθούν και να ερευνηθούν. Και όχι ένας ο χώρος κάποιας συγκεκριμένης σκέψης ή θρησκευτικού συστήματος!
Εύχομαι να συνετιστούν "λιγάκι" και με το πνεύμα του διαλόγου να μας μεταφέρουν το όποιο μηνυμά τους, και που νομίζω ότι εκείνοι που ενδιαφέρονται θα ανταποκροκιθούν.
Σας χαιρετώ.

24/01/2004, 15:05:00
Αγαπητή φίλη zezmperg, στο δεύτερο μήνυμά σου το έθεσες το θέμα σωστά!!
Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου.
quote:
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ, είναι ένας τόπος έρευνας της σκέψης και της ελεύθερης διακίνησης των πνευματικών ιδεών, όπου όλα μπορούν να συζητηθούν και να ερευνηθούν. Και όχι ένας ο χώρος κάποιας συγκεκριμένης σκέψης ή θρησκευτικού συστήματος!

Αυτό θα ήταν πράγματι ΑΡΙΣΤΟ!!
Δεν είναι κακό βέβαια, κάποιος να έχει κάποια συγκεκριμμένη σκέψη ή θεωρία. <Κακό>, είναι ο φανατισμός και η μισαλοδοξία.
Τη λέξη κακό την έβαλα σε εισαγωγικά,γιατί για μένα ούτε αυτό είναι κακό-ενοχλητικό ίσως είναι.
Σκέψου ότι και μέσα από αυτό το <κακό> μαθαίνουμε το διαλόγο στη σωστή του μορφή. Και ακόμα τον ίδιο μας τον εαυτό.
Χρειάζεται εξάσκηση στο να εφαρμόσουμε το:<προτιμώ να ακούω καλά τον συνομιλητή μου, να σέβομαι τη γνώμη του, χωρίς να νομίζω πως μόνο ότι λέω εγώ είναι σωστό ή να προσπαθώ να τον αλλάξω>
Όσο μεγαλώνουμε τόσο συνειδητοποιούμε πως στη ζωή δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο.

Πάντα φιλικά!
Ελευθερία

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

thothΙδρυτικό Μέλος
24/01/2004, 15:40:46
Ευτυχώς καλή μας Zezmperg υπάρχουν πολλά και καλά μας μέλη, χριστιανοί, που συζητούν με ευγένεια και πολιτισμένα σε πολλά δύσκολα και αμφιλεγόμενα topics.

Νομίζω ότι αυτά τα "φανατικόσκυλα" που βλέπουμε να προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά, πρώτα την κάνουν στην ίδια τους την θρησκεία.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

24/01/2004, 16:00:03
quote:
"φανατικόσκυλα"

Με το συμπαθειο φιλε, αλλα τα σκυλακια τι σου φταινε?

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

zezmpergΜέλος
24/01/2004, 16:04:13
Σας χαιρετώ.
quote:

Ευτυχώς καλή μας Zezmperg υπάρχουν πολλά και καλά μας μέλη, χριστιανοί, που συζητούν με ευγένεια και πολιτισμένα σε πολλά δύσκολα και αμφιλεγόμενα topics.

Νομίζω ότι αυτά τα "φανατικόσκυλα" που βλέπουμε να προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά, πρώτα την κάνουν στην ίδια τους την θρησκεία.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Χαίρε Thoth και όλοι οι άλλοι φίλοι.
Ακριβώς ετούτο θέλω να τους πω....Πολλοί Χριστιανοί μέλη και μεγάλη αγάπη και ευγένια!
Σας χαιρετώ.

24/01/2004, 18:58:23
quote:
Γιατί Ιησού μου ετούτοι να είναι οι πιστοί σου;

Γιατί τους φίλους μας μπορούμε να τους διαλέξουμε (δες πως διάλεξε τους μαθητές του) τους οπαδούς μας ποτέ! (δες τι κάνανε στο όνομά του...)

"Τάδε έφη Avallon"