ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

nst50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
02/05/2009, 14:02:34
Και σήμερα,τι;
02/05/2009, 22:53:23
Σήμερα τα μακαρόνια είναι κορώνα.

Και επί του θέματος φίλε μου trexagireve
Γιατί παιδί μου ασχολείσαι με τους άλλους? Ο κάθε άνθρωπος κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για εκείνον. Εάν θέλει να φοβάται δικαίωμά του. Και αν ο άλλος σου βγάλει ένα χαρακτήρα διαφορετικό από ότι νόμιζες δεν έγινε κάτι, την επόμενη φορά θα εκτιμήσεις ορθότερα.

02/05/2009, 23:20:33
Μη μασάς ρε pyramid...Οι διάλογοι, δεν έχουν τρόπο που
γίνονται..Κι ο φίλος μας το ξέρει πολύ καλά αυτό....
03/05/2009, 10:39:07

Χαίρομαι φίλε μου πολύ χαίρομαι όταν μου λες μην μασάς, έχει αποτέλεσμα η δουλειά μου, έχω μειώσει την αλαζονεία.

Σε φιλώ σταυρωτά.

04/05/2009, 12:14:44
Φιλαράκι nst,βροχερή βδομάδα....Σαμποτάζ.....
05/05/2009, 00:13:23
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΛΙΑΚΑΔΑΣ...τις συννεφιασμενες ημερες...σπέσιαλ αφιερωμενο σε ολους τους αναζητητές , ονειροναυτες, δυτες, πιλοτους κλπ...που εδρευουν εδω μεσα..

1] καθειστε ανετα μπροστα στο pc σας
2] βάλτε απαραιτήτως ακουστικά, κυριως αν ειστε νυχτερινός τύπος[ οι αλλοι που δεν ειναι μελη στο εσοτερικα δεν μας φταίνε σε τιποτα]
3]Αν σας αρεσει μπορείτε να συνοδεψετε το ακολουθο και με ενα ποτηρι βοτκα η οτι αλλο σας προτιματε...
4] Βαλτε τον ηχο στην διαπασων επειδή αυτο μονο ετσι ακουγεται..
5] Ακουστε το

http://www.youtube.com/watch?v=HDfa5BpkXdA&feature=related

Ελπίζω να υποστηρίζεστε με γρηγορη ταχυτητα για να το ευχαριστηθειτε
6] σηκωθείτε απο την πολυθρόνα και κουνηθείτε [ τα ακουστικα εχουν μακρυ καλωδιο]
Ενα ταξιδι πίσω στο χρόνο σαν αυτο , ειναι ισοδύναμο με τον καλυτερο
διαλογισμό του ηλιου...και μπορεί να σας κανει θεούς , υπεράνθρωπους , δαίμονες κλπ αναλογως συνθηκων , εστω και για 3,55 λεπτά μεσα στην αιωνιοτητα.

Καληνυχτα

Edited by - nst on 05/05/2009 00:14:59

lorenzoΜέλος
05/05/2009, 15:02:21

Δεν ξέρω αν φταίνε τα μάτια μου ή αν έχουν μεταβληθεί τα λιμάνια,
αν κάθε τι καινούριο κρύβει κι ένα χωρισμό,
ή μόνο τα μάτια γερνούν, όλο και πιο πολύ ησυχάζουν,
ο χρόνος καταπιεστικά μας περιφράσσει στα χαρακώματα.
Κι όλο ζητάω να βρω καινούριες προβλήτες, καινούρια περίπτερα,
τόπους καινούριους, άλλους ορίζοντες, ξένα φανάρια,
γιατί φοβάμαι, τρομάζω την κάθε επιστροφή,
δεν αντέχω την επαιτεία σε χώρους που τόσο αγάπησα.

http://www.youtube.com/watch?v=KZz44gAcOBg&feature=related

Κοίταξε πάνω στο κατάστρωμα
τους αδελφούς μας που γέρασαν
σε μια νύχτα.
Μας είπαν πως δεν στοχάστηκαν την παρακμή.
Δεν στοχάστηκαν ένα τέλος
μέσα σε πέλαγος από βάσανα.
Γιατί μέσα στην πολιτεία
είχαν το κρεβάτι της ξεγνοιασιάς,
γιατί μέσα στο φως το πρωινό
έσπερναν τη φθορά και την αγωνία.
'Oσοι δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν
ξαγρυπνούν και στοχάζονται.
'Oσοι δεν έχουν ψωμί
έχουν όνειρα.
'Oσοι δεν έχουν φωτιά να ζεσταθούν
έχουν ελπίδες.
Όσοι δεν έχουν ελπίδες και στοχασμούς
πεθαίνουν από έκπληξη
γιατ' είναι σκληρό το κακό που σε βρίσκει
απροετοίμαστο
και δυο φορές σκληρός είναι ο θάνατος
που δεν βρίσκει αντίσταση
ο ερχομός του.

Σώπα.
Και να θυμάσαι
με πόση δοκιμασία απόχτησες
την αρετή ν'αγαπάς.

http://www.youtube.com/watch?v=lbnEGcRSteg&eurl=http%3A%2F%2Fevangelosaxiotis.com%2F&feature=player_embedded

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

lorenzoΜέλος
05/05/2009, 16:11:16

http://www.youtube.com/watch?v=1PE_-mynl_c&feature=related

Κρατώ λουλούδι μάλλον.
Παράξενο.
Φαίνεται απ' τη ζωή μου
πέρασε κήπος κάποτε.

Στο άλλο χέρι
κρατώ πέτρα.
Με χάρη και έπαρση.
Υπόνοια καμιά
ότι προειδοποιούμαι γι' αλλοιώσεις,
προγεύομαι άμυνες.
Φαίνετ' απ' τη ζωή μου
πέρασε άγνοια κάποτε.

Χαμογελώ.
Η καμπύλη του χαμόγελου,
το κοίλο αυτής της διαθέσεως,
μοιάζει με τόξο καλά τεντωμένο,
έτοιμο.
Φαίνετ' απ' τη ζωή μου
πέρασε στόχος κάποτε.
Και προδιάθεση νίκης.

Το βλέμμα βυθισμένο
στο προπατορικό αμάρτημα:
τον απαγορευμένο καρπό
της προσδοκίας γεύεται.
Φαίνετ' απ' τη ζωή μου
πέρασε πίστη κάποτε.

Η σκιά μου, παιχνίδι του ήλιου μόνο.
Φοράει στολή δισταγμού.
Δεν έχει ακόμα προφθάσει να είναι
σύντροφός μου ή καταδότης.
Φαίνετ' απ' τη ζωή μου
πέρασ' επάρκεια κάποτε.

Συ δεν φαίνεσαι.
Όμως για να υπάρχει γκρεμός στο τοπίο,
για να 'χω σταθεί στην άκρη του
κρατώντας λουλούδι
και χαμογελώντας,
θα πει πώς όπου να 'ναι έρχεσαι.
Φαίνετ' απ' τη ζωή μου
ζωή πέρασε κάποτε.

- Κική Δημουλά-

http://www.youtube.com/watch?v=9qNR3vnAP6A&feature=related

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ἕνα κομμάτι ἄνεμος ποὺ ἔπεσε στὸ δρόμο
κάθισε κι ἔπαιξε
στὰ σύρματα τοῦ ἠλεκτρικοῦ
μία μελωδία σιγανὴ
ἀφιερωμένη στὴ διάθεσή μου.
Αὐτὴ γιὰ μία στιγμὴ μονάχα ἀνασηκώθηκε καὶ κοίταξε
ὕστερα ἀμετάπειστη καὶ ἀδιάφορη
ξαναβυθίστηκε ἐντός μου.

- Κική Δημουλά-

--Confucius

lorenzoΜέλος
05/05/2009, 16:16:19

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΟΥΜΕΡΙAΝΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

http://www.youtube.com/watch?v=WcHAHMSi-vI&feature=related

--Confucius

lorenzoΜέλος
05/05/2009, 16:24:39

Κι αυτό με τα φιλιά μου....χχχχχχχχχχχχχχ!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xbK5Y9Ap-GA&feature=related

Να ΄στε όλοι καλά!!!!!!

--Confucius

06/05/2009, 00:40:26
Και τωρα βεβαιώνομαι απολυτως για τις ιδιοτητες που λέγαμε... αφου τα δελφίνια ακουν τους ηχους μου η μήπως τα σήματα καπνου μεσα στην δίνη του κοσμικού και να ξέρεις οτι δεν ηταν κατα λάθος....

Ταξιδεύουμε ελεύθερα , στριφογυρίζοντας μαζί με τα λευκα περιστέρια των ονειρων μας...ψηλα στις δροσερές βουνοκορφές τις απροσπέλαστες ..
Μακρια, διαλυουμε καθε ομιχλη που στερει ενα παιδικό χαμόγελο ..διπλα σας οποτε το δάκρυ κυλαει στα ματια σας...συγκρατουμε την σκια σας στον θρόνο της εκει, που την εχετε ανεβάσει..παιζουμε με τα βαρια βλέφαρα των πολεμιστών....και περιπαίζουμε την πληξη που εσεις επιτρέψατε να σας δαγκώνει σαν εκεινα τα μικρα τσιαουα...
Οποτε μας καλειται , ανταποδίδουμε και διαδίδουμε το φως , την ζωή και την αγάπη...οπως τα γνωρίζουμε

Σώπα.
Και να θυμάσαι
με πόση δοκιμασία απόχτησες
την αρετή ν'αγαπάς.

http://www.youtube.com/watch?v=ptLYG_p__30&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=REBZQq8qb2s

Να εισαι καλα και να σε προσέχεις

Edited by - nst on 06/05/2009 00:41:51

helios2012Μέλος
06/05/2009, 03:37:08
lorenzo σ'ευχαριστώ για το "ταξίδι"...
06/05/2009, 11:52:54
Ηλιε αν σου αρεσουν αυτα τα ''ταξίδια'' τα ανειπωτα , δες εδω όποτε σε φερει η μοίρα....πάιξε με τις σελίδες μας...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4798

lorenzoΜέλος
07/05/2009, 12:24:08

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ!!!

Ανθρωποι.....

http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470&hl=el

--Confucius

ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ 2 CC ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Edited by - lorenzo on 07/05/2009 13:10:17

07/05/2009, 22:11:15
Στα πρωτα 17 λεπτά το στομαχι μου εγινε κομπος...στα 19 λεπτά ο γιος μου ,που το παρακολουθούσε μαζί μου , σηκώθηκε απο το γραφείο και μου ειπε οτι αν θέλω να συνεχίσω να το βλέπω να βάλω τα ακουστικά επειδή δεν αντεχε αλλο....στο 22 λεπτό, ο κόμπος ανεβηκε στην καρδιά ..και στο 27 το σταματησα ....για να το τρεξω αργότερα...

Παλαιότερα ειχα δει ενα αλλο παρεμφερες οπου ΕΜΕΙΣ γδέρναμε ζωνστανές αλεπουδες γαι το δερμα τους...ακομη θυμαμαι τα μάτια του ζωντανού οταν το πεταξαν αιμοφυρτο..

Αυτο που πιθανως δεν ειναι ευρεως γνωστό ειναι οτι η κληρονομικότητα που θεωρούμε οτι μεταβιβάζεται με το dna, βασίζεται σε αυτο που αποκαλούμε κυτταρική μνήμη.
Τα κύτταρα δεν διαθέτουν μνήμη , με την εννοια που ορίσουμε εμεις την ανάμνηση αλλα καταγραφουν στον πυρήνα τους την αισθηση του βιώματος που ελαβαν , με μια διαφορετική συνειδητότητα απο την δική μας. Σε αυτον το μηχανισμό , βασίστηκε η διαμόρφωση και η μεταβ'ιβαση του συλλογικού ασυνειδητου που απ οτι φαίνεται αρχίζει να γίνεται πλεον συνειδηση.
Καθε τι υπαρκτό , εχει γυρω του τις δονησεις με τις οποίες ερχεται σε επαφή και κατ επέκταση την ποιότητα αυτών.
Οταν κακοποιούμε με οποιονδηποτε τρόπο ενα οργανισμό που διαθετει νευρικό σύστημα ..δλδ αστρικό σωμα....η αισθηση αυτή καταγραφεται σαν μνημη στα κυτταρά του και μεταφέρεται ..
Επομένως καθε φορα που τρεφόμαστε με τετοιους οργανισμούς , μαζί με αυτους λαμβάνουμε και τους κραδασμούς τους .
Διαποτίζουμε και τα δικα μας κύτταρα με τον πόνο, τον τρόμο, την βία, την αγωνία , την κακία και ολα τα συνεπακόλουθα που εχει λαβει ο οργανισμός εκείνος.
Τα φυτά δεν διαθέτουν νευρικό συστημα και οι αντιδράσεις τους ωφείλονται στην μηχανικότητα και στον χημειοτακτισμό. Τουλάγχιστον αυτά δεν πονανε ..Ομως αν καταστρέφουμε την γη με τα λιπασματα και δεν ξεκουράζουμε τους αγρούς, τότε αλλοιώνουμε την χημική δομή τους και ετσι προκαλούμε νεες αντιδράσεις και στον δικό μας οργανισμό που προσπαθεί να επεξεργαστεί τα καινουργια στοιχεία με αποτελεσμα τα διάφορα νοσήματα.
Ισως θα πρεπει να μειώσουμε το δυνατό περισσότερο την κατανάλωση κρεάτος , οχι μονο για να αποφύγουμε τα ηδη γνωστά [ χοληστερινες , τριγλυκερίδια, εμφράγματα κλπ] αλλα και για να γαληνέψουμε την ψυχή μας.

helios2012Μέλος
07/05/2009, 22:32:02
Αγαπητή nst τα λόγια σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και φυσικά τέτοια ντοκυμαντέρ καταπέλτες μπορούν να πετύχουν ένα καίριο χτύπημα στο ατομικό συνειδητό και ασυνείδητο και να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή...Στο συλλογικό ασυνείδητο, όπως σίγουρα έχεις διαπιστώσει και σύ, είναι που έχουμε πρόβλημα.
Αυτό πως το μεταλλάσσεις?

Όσο για το "Τουλάγχιστον αυτά δεν πονανε .." που είπες αναφερόμενη στα φυτά, θα έλεγα μην είσαι και τόσο σίγουρη.(?)
Εγώ σίγουρα δεν είμαι πλέον, αφότου διάβασα το βιβλίο "Η μυστική ζωή των Φυτών" των Tompkins & Bird, εκδόσεις Χατζηνικολή...
Φιλικά...

07/05/2009, 22:46:54
«Από παιδί είχα πάντα την τάση να κοιτάζω τις παράξενες μορφές της Φύσης, όχι παρατηρώντας την, αλλά παραδομένος στη μαγεία της, στην αλλόκοτη, βαθιά γλώσσα της. Οι μακριές ξυλώδεις ρίζες των δέντρων, οι χρωματιστές φλέβες μέσα στις πέτρες, οι κηλίδες πετρελαίου που κολυμπούν στο νερό - όλα τούτα ασκούσαν πάνω μου μαγεία.

Η θέαση τέτοιων δημιουργημάτων, η απόλυτη αφοσίωση στις άλογες και παράξενες μορφές της Φύσης μάς δημιουργούν μιαν αίσθηση ότι ο εσωτερικός μας κόσμος ταιριάζει με εκείνη τη βούληση που επέτρεψε να γεννηθούν τα δημιουργήματα αυτά -και σύντομα μπαίνουμε στον πειρασμό να τα κρατήσουμε για τις δικές μας διαθέσεις, για τις δικές μας δημιουργίες- βλέπουμε τα όρια που υπάρχουν ανάμεσα σ' εμάς και στη Φύση να κλυδωνίζονται και να διαλύονται και μας κυριεύει εκείνη η αίσθηση κατά την οποία δεν ξέρουμε αν οι εικόνες του αμφιβληστροειδούς μας προέρχονται από εξωτερικές εντυπώσεις ή από εσωτερικές. Πουθενά αλλού δεν ανακαλύπτουμε τόσο απλά πόσο πολύ δημιουργοί είμαστε κι εμείς, πόσο πολύ συμμετέχει η ψυχή μας στην ακατάπαυστη δημιουργία του κόσμου...»

Aπό αφήγημα του Ερμαν Εσσε «Ο εσωτερικός κόσμος του έξω κόσμου»

07/05/2009, 22:58:48
Ηλιε, θα το διαβασω καποια στιγμή το βιβλίο που προτείνεις....ευχαριστώ.

quote:
Στο συλλογικό ασυνείδητο, όπως σίγουρα έχεις διαπιστώσει και σύ, είναι που έχουμε πρόβλημα.
Αυτό πως το μεταλλάσσεις?

Δεν ειμαι σίγουρη αν κατανοησα σωστά την ερωτηση.
Αν εννοεις πως μπορούμε να μετατρέψουμε ολη αυτη την δυσαρμονία και τον φοβο που περιέχεται στο υποσυνείδητο μας..η αποψη μου ειναι οτι η μονη λύση ειναι να εχουμε οσο δυνατον περισσότερη συνειδητότητα και να ειμαστε σε θεση να εξορύξουμε τα βαριά μέταλλα της ύλης μας για να τα φωτίσουμε ωστε να μεταστοιχειωθουν.
Αν η ερωτηση ειναι πως θα μπορούσε να αλλάξει ο κόσμος εν γενει..πιστεύω οτι αν καθένας μας φρόντιζε να ΕΙΝΑΙ ολοκληρος και αν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους ανθρωπους αντι για ρομπότ [ οσοι ειμαστε γονεις], ισως καποια ημερα...μαθουμε να αγαπάμε...μας συγχωρέσουμε και μας αγαπήσουμε...τοτε ολα θα αλλαξουν μαγικά και γνήσια...

Edited by - nst on 07/05/2009 23:00:23