ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κλοπή θαυματουργής εικόνας στο Λεωνίδιο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Κλοπή θαυματουργής εικόνας στο Λεωνίδιο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Βρίλ58 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
stanfromgreeceΜέλος
16/10/2006, 11:35:12
Φίλε μου
σε αυτό που λέω περι κόντρας καλύτερου Χριστιανου δεν έχει να κάνει με αυτό που μου γράφεις...απλά συγνώμη,αλλά έχω νεύρα αυτή την στιγμή με κάτι προσωπικό μου...που έχει λιγάκι και ψιλοσχέση με το θέμα...
τέλος πάντων... αν δεν είχες δεί τί έδειχναν οι τηλεοράσεις εκείνες τις ημέρες... δεν μπορείς να καταλάβεις για τί ακριβώς μιλάμε!
Το θέμα ακριβώς για αυτό το όγο άνοιξε... για να καυτηριάσει την πολιτική των καναλιών να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στους τηλεθεατές!
Κάποια κανάλια... όταν με το καλό βρέθηκε η εικόνα... δεν είπαν ΚΑΝ για την συμβολή της αστυνομίας για το πώς την βρήκαν την εικόνα, απλά έγραφαν με μεγάλους τίτλους οτι αυτό ήταν ΘΑΥΜΑ!!! Ούτε καν ρώτησαν για τις έρευνες που είχαν γίνει... έβγαζαν μόνο κάτι γεράκους και γριούλες που σταυροκοπιόντουσαν... και τίποτα άλλο! Δεν ντροπιάζει την ίδια μας την θρησκεία μια τέτοια εικόνα και μια τέτοια συμπεριφορά?
justapassengerΝέο Μέλος
16/10/2006, 12:29:14
Πράγματι,το να ξεχνιέται η ανθρώπινη συμβολή είναι απαίσιο...
Θα σου πω κάτι:Βλέπω τον εαυτό μου σαν Χριστιανός,και δηλώνω σαν Χριστιανός,αλλά δεν θα συμφωνήσουν όλοι με αυτό-πολλοί θα με πουν αιρετικό,αφού έχω πολλές απόψεις που διαφέρουν με την Εκκλησία,από περίπλοκες όπως διαφορά αγγλέλων και δαιμόνων ως απλές όπως γιατί έκανε ο Χριστός αυτά που έκανε.
Μία άποψη λοιπόν που έχω,η οποία διαφωνεί με την Εκκλησία έχει να κάνει με τον άνθρωπο.Έχω παρατηρήσει οτί η Εκκλησία πολλές φορές περιφρονεί την ανθρώπινη υπόσταση και ξεχνάει τη σημασία της.Αυτό φάνηκε πολύ και με την έξοδο της ταινίας ''ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ''.Προσωπικά τη λάτρεψα τη ταινία,παρόλο που έχει τόσες ιστορικές ανακρίβειες που σε μερικά σημεία κάνει το ''JESUS CHRIST SUPERSTAR'' να μοιάζει με ιστορικό ντοκιμαντέρ! :) -Εντάξει,υπερβάλλω κι'εγώ λίγο για χάρη του αστείου!
Λοιπόν,η Εκκλησία όπως μάλλον θα παρατήρησες φρίκαρε με ευτή τη ταινία.Αποθέωση η κατά μακράν(κατά τη γνώμη μου πάντα)υπερκτιμημένη εκπομπή του Χαρδαβέλλα,στην οποία ο δημοσιογράφος είχε άθεους απέναντι από χριστιανούς(κυριολεκτικά!),όπου οι άθεοι έβριζαν τους χριστιανούς,και με μεγάλη μου λύπη,οι χριστιανοί φέρθηκαν πολύ χειρότερα στην απέναντι πλευρά.
Γιατί όμως όλος αυτός ο χαμός;Η ταινία λέει πως ο Χριστός παντρεύτηκε και μετά έκανε έρωτα με τη Μαρία τη Μαγδαληνή..Που είναι το τόσο προσβλητικό;
Όπως και στο παράδειγμα με τη ταινία λοιπόν,έτσι κι'εδώ έχουμε μία περιφρόνηση της ανθρώπινης σημαντικότητας.Στη πρώτη περίπτωση ξεχνάνε την αγνή ανθρωπιά του γάμου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση μιας σχέσης,και στη δεύτερη ξεχνάνε την ανθρώπινη προσπάθεια και ηρωικότητα στο να γίνει το θέλημα του Θεού.
Με το να ξεχνάμε όμως τα παραπάνω,ερχόμαστε σε αντίθεση με τα ίδια μας τα πιστεύω.
Θα επαναλάβω λοιπόν τα λόγια του πρωταγωνιστή στο τέλος της ταινίας,τα οποία νομίζω θα σε ικανοποήσουν:
"Γιατί πρέπει να είναι θεϊκό ή ανθρώπινο;Γιατί το ανθρώπινο να μην είναι θεϊκό;"
stanfromgreeceΜέλος
16/10/2006, 12:59:32
Το θέμα αυτό φίλε μου...δεν θα το αναπτύξουμε εδώ...
είμαστε εκτός θέματος πια...
justapassengerΝέο Μέλος
16/10/2006, 13:29:50
Αν το προχωρήσουμε κι'άλλο πράγαμτι θα βγούμε... :)
Αλλά ο λόγος που έγραψα ότι έγραψα ήταν επειδή ήθελα να δικαιολογήσω την συμφωνία μου μαζί σου μ'ένα παράδειγμα που όλοι καταλαβαίνουν λόγω της προσοχής που εστιάστηκε σε αυτό.
17/10/2006, 15:27:34
Να μαι και εγω..!!! Υστερα απο λιγες μερες (ειχα παει να ψηφισω και εγω) επανερχομαι δρυμμιτερος...

Παντως νομιζω οτι το θεμα εχει εξαντληθει απο την στιγμη της επιστροφης της Εικονας...Απο κει και κει κα8ετι αλλο αν αναφερθει βγαινουμε εκτος θεματος...Εκτος αν καποιοι φιλοτιμηθει και ανοιξει ενα θεμα Παραπλησιον !!!

...and the Predators will prevail...

Katsu kangae wa motsu na makenu kangae wa hisuyo...Tekki ni yotte tenka seyo

stanfromgreeceΜέλος
17/10/2006, 15:32:27
Καλώς μας ήρθες φίλε Κώστα (PREDATOR)...
βασικά... ο μόνος τρόπος για να μείνει ανοικτό πλέον αυτό το θέμα θα ήταν να... κλαπεί μια άλλη εικόνα!
Λόγω καλλιτεχνικών ανησυχιών που είχα από μικρός... έχω φτιάξει 2 εικόνες... μία του Χριστού (την έχω πάνω από το κρεββάτι μου) και μία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, η οποία βρίσκεται σε μία εκκλησία στην Αίγινα... μήπως να βάλω να την κλέψουν... χιχιχι!
17/10/2006, 15:46:01
Αν το κάνεις Σταμάτη, μην ξεχάσεις να τις ασφαλίσεις πρώτα.

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
17/10/2006, 16:44:10
Ευχαριστω για το καλοσορισμα φιλε Σταματη...

Οντως, μονο ετσι θα μπορουσε να συνεχιστει το ιδιο θεμα...Αν και επειδη ειναι απο το Λεωνιδιο, να κλεψει καποιος αλλη μια εικονα απο κει...(αστειο αυτο)

Τωρα, απο κει και κει ειναι κατακριτεα μια τετοια κινηση, αλλα απο την αλλη μου θυμιζει λιγο την περιοδο της Εικονομαχιας !

Τελικα τι (ή σε τι) πιστευουμε ?? Στις εικονες ή στα προσωπα των Αγιων ???

Αυτο δεν μπορουν να καταλαβουν ορισμενοι

...and the Predators will prevail...

Katsu kangae wa motsu na makenu kangae wa hisuyo...Tekki ni yotte tenka seyo

moebius 1Μέλος
05/08/2003, 10:42:47
Ο Άνθρωπος αναζήτησε το Θεό...

Περπάτησε πολύ, σε πεδιάδες και λαγκάδια, ανεβοκατέβηκε βουνά και τέλος, σε μια μακρινή βουνοκορφή, κρυμμένη από τα σύννεφα, τον συνάντησε...

Ο Άνθρωπος στάθηκε απέναντι στο Θεό και του είπε: '' Ο κόσμος που έφτιαξες δεν είναι τέλειος, ο κόσμος που μ' έφερες να ζήσω με πληγώνει''...

Ο Θεός έσκυψε το κεφάλι και ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του...''Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω'' είπε...

05/08/2003, 12:47:00
quote:

quote:
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;

H απάντηση βρίσκεται μέσα στη σωστή ερώτηση...
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάρεις απάντηση...
Το θέμα είναι, κατά πόσο μπορείς να την αξιολογίσεις...
'
Είναι δυνατόν η έλλειψη να οδηγήσει στην ολοκλήρωση?
Τουλάχιστον ας δοθεί φώς στη γνώση της άγνοιας...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ REPTILE, ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ; ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΡΡΕΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ; ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ,ΜΑΛΛΟΝ...ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ;ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ, ΑΡΑ;

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 05/08/2003 12:56:14

05/08/2003, 12:54:22
quote:

Ο Άνθρωπος αναζήτησε το Θεό...

Περπάτησε πολύ, σε πεδιάδες και λαγκάδια, ανεβοκατέβηκε βουνά και τέλος, σε μια μακρινή βουνοκορφή, κρυμμένη από τα σύννεφα, τον συνάντησε...

Ο Άνθρωπος στάθηκε απέναντι στο Θεό και του είπε: '' Ο κόσμος που έφτιαξες δεν είναι τέλειος, ο κόσμος που μ' έφερες να ζήσω με πληγώνει''...

Ο Θεός έσκυψε το κεφάλι και ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του...''Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω'' είπε...

ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ; Ο ΘΕΟΣ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΟΝ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ...ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ Moebius 1. ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....

05/08/2003, 13:10:32
quote:

παιδια καλησπερα:))),
φιλοι μου ολοι εχετε δικαιο,εμεις οι ανθρωποι ειμαστε απο τα τελειοτερα δημιουργηματα,της δυναμης που εμεις οι χριστιανοι ονομαζουμε θεο,αλλοι αλλαχ...,το θεμα ειναι πως εχουμε ξεπεσει και στα ματια μας ,αλλα πιστευω και στα ματια του υψιστου.
επεμβαινει ,αλλες φορες το βλεπουμε,τις περισσοτερες οχι.
ποσες φορες κανουμε λαθη,ποσες φορες νομιζουμε και πιστευουμε πως εχουμε βρει ,η εχουμε δει κατι που μας γεμιζει προσωρινα με ευτηχια,αλλα τελικα αποδυκνειεται κατι το ψευτικο?ενω μπορει η πραγματικη ευτηχια να ειναι διπλα μας ακριβως και να μην το παρουμε ειδηση?
υπαρχουν ανθρωποι που δεν τους αρκουν τα λιγα.υπαρχουν ανθρωποι που και ενα χαμογελο ,αρκει να τους κανει ευτηχισμενους με ολοκληρη την σημασια της λεξης.
παρτε παραδειγμα τα παιδακια στα ορφανοτροφεια,ενα χαμογελο αρκει να τα εμψυχωσει.
η ματια τους ειναι το ευχαριστω.
η αδικια θα υπαρχει ,οσο ειμαστε ακομη "χαμηλα" και δεν κανουμε κατι για να αλλαξει.
αναρωτιουνται αρκετοι, γιατι δεν κανει κατι ο θεος,πιστευω πως δινει δυναμη και θεληση σε ολους τους ανθρωπους που βλεπουν με ρεαλισμο ,καταματα τα προβληματα και τις αδικιες ,ετσι ωστε να μπορουν να δινουν τον αγωνα τους εναντια σε αυτα.
αρκετα σας κουρασα με την πολυλογια μου,ευχαριστω για την κατανοηση σας:)))))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 05/08/2003 00:27:09

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΝΟ, ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΟΣΜΕΝΗ ΚΙ' ΑΥΤΗ ΩΣ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝ..ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΙ ΕΝΑΝ ΣΩΡΟ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΕΝΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ (ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΡΚΕΙ...)ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ;ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ... ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

MasvidalΜέλος
05/08/2003, 15:27:37
Ο Θεος δεν ειναι καποια οντοτητα ετσι ωστε να μπορω να τον ρωτησω κατι.Δεν μπορω να τον εκλαβω ως προσωποποιημενη οντοτητα.Ο Χριστος ειναι ο Υιος του Θεου και αν λαβουμε οτι ο Χριστος ως βασικη ιδεα ειχε την ΑΓΑΠΗ,τοτε και ο Θεος ειναι ακριβως αυτο:ΑΓΑΠΗ !!
Αρα το ερωτημα για μενα τιθεται ως εξης."Αν μπορουσατε τι θα ρωτουσατε την ΑΓΑΠΗ" ;
Απαντηση:ΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ; ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙΣ !!

05/08/2003, 17:08:58
quote:

Ο Θεος δεν ειναι καποια οντοτητα ετσι ωστε να μπορω να τον ρωτησω κατι.Δεν μπορω να τον εκλαβω ως προσωποποιημενη οντοτητα.Ο Χριστος ειναι ο Υιος του Θεου και αν λαβουμε οτι ο Χριστος ως βασικη ιδεα ειχε την ΑΓΑΠΗ,τοτε και ο Θεος ειναι ακριβως αυτο:ΑΓΑΠΗ !!
Αρα το ερωτημα για μενα τιθεται ως εξης."Αν μπορουσατε τι θα ρωτουσατε την ΑΓΑΠΗ" ;

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΕ ΦΙΛΕ MASVIDAL,Η ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΙΚΑ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΤΕΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΑΒΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ..ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΣ..ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΛΕΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ...ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ...ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

DestinyΜέλος
05/08/2003, 17:22:15
quote:

Ο Χριστος ως βασικη ιδεα ειχε την ΑΓΑΠΗ,τοτε και ο Θεος ειναι ακριβως αυτο:ΑΓΑΠΗ !!

Kaλως ηρθες..Masvidal

MasvidalΜέλος
05/08/2003, 20:05:57
Κατ'αρχας σας ευχαριστω για τα θερμα λογια.ΑΝ ο Θεος λοιπον ηταν ενα προσωπο και μπορουσα να το ρωτησω κατι,θα τον ρωτουσα ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δημιουργησε τον κοσμο-συμπαν ή οπως αλλιως θλετε να το πειτε.Συγχωρηστε με αλλα δεν μπορω να πιστεψω τον μυθο του Αδαμ-Ευας
κλπ. Μαλλον πρεπει να αναζητησουμε την υπαρξη του κοσμου μας στη Φυσική.Απλα η Θεια Δυναμις "φροντιζει" ετσι ωστε να διατηρηθει μια ισορροπια (οσο αυτο ειναι δυνατον) σε ολα τα επιπεδα.Αυτη ειναι η ταπεινη γνωμη ενος ταπεινου ανω-θρωπου.

T-SEEKERΜέλος
05/08/2003, 21:47:21
φίλε flawless

quote:
OTAN BLEPIS EKSO APO TO PARA8IRO SOY(KITA TORA)DEN BLEPIS TON 8EO
DEN BLEPIS TA DIMIOYRGIMATA TOY.DEN BORIS NA DIS TIN AGAPI SAN SINES8IMA OPOS KAI TO MISOS,TIN KALOSINI KAI KAI KAI
OLA EXOYN KAPIO SKOPO
KAI EGO SIBONO MAZI SOY TO AGORI GIA TO OPIO MILAS
ALA DEN BORIS NA TO GIRNAS STON 8EO

και βέβαια τα βλέπω όλα αυτα...
αλλα επίσης βλέπω και πολλά άλλα που αντιστοιχούν στην αντίθετη άποψη ...
παντως έχεις δίκιο στο ότι δεν είναι σωστό να τα αποδίδουμε ολοκληρωτικα στο θεό . όμως σκέψου το εξής :
η μητέρα η οποία δίνει στο παιδί της το δικαίωμα της επιλογής και του δίνει το χαρτζιλίκι να αγοράσει ότι θελει δεν σημαίνει ότι θα καθήσει άπραγη αν δει ότι το παιδί πήρε κατι που θα το βλάψει ...
βέβαια θα το αφήσιε να μαθει από τα λάθη του εφο΄σον όμως το ενδεχόμενο λαθος θα είναι απλως ένα μαθημα για αύτο΄. αν οι συνέπειες του λαθους του παιδιου είναι ιδιαίτερα καταστοφικες σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται η μητερα αθώα αν δεν προστατέψει το παιδί .
και δεν είνια αλήθεια ότι υπάρχει καποια τέτοια αντιστοιχία ? μήπως και εμείς παρόλο που εχουμε τη "λογική" δεν είμαστε παιδιά σε σχέση με το θεό ?
και επίσης , μήπως τελικα το δικαίωμα της "ελευθερής επιλογής" το οποίο καθε φορα επιστρατεύουμε καθε φορα για να δικαιολογήσουμε το θεό όταν δεν επεμβαίει είνια απλα ενα άλοθι ? δεν είμαστε τέλειαα όντα αλλα σαν το μικρό παιδάκι και μερικες φορες λίγη θεική επέμβαση δεν θα έβλαπτε...

υγ : ναι :) , καταλαβα τα ερωτηματικά,μην ανησυχείς

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

T-SEEKERΜέλος
05/08/2003, 21:54:33
φίλε καποδίστρια ,
αναφέρεις :
quote:
ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ; Ο ΘΕΟΣ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΟΝ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ...ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ Moebius 1. ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....

μα ο άνθρωπος πλαστηκε έτσι ώστε να μοιαζει στο θεό . ο θεός έπλασε τον άνθρωπο "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν" . βεβαίως και ο θεός λυπάται και χαίρεται ... αλιώς τί είδους θεος θα ήτανε αν δεν καταλάβαινε τα δημιουργήματα του ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

05/08/2003, 22:20:26
quote:

μα ο άνθρωπος πλαστηκε έτσι ώστε να μοιαζει στο θεό . ο θεός έπλασε τον άνθρωπο "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν" . βεβαίως και ο θεός λυπάται και χαίρεται ... αλιώς τί είδους θεος θα ήτανε αν δεν καταλάβαινε τα δημιουργήματα του ?

ΦΙΛΕ Τ-SEEKER, "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΗ", ΒΕΒΑΙΩΣ Σ' ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΜΟΙΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ...ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ; Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ...ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΥΨΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ...ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ...ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ...

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 05/08/2003 22:27:05

FlawlessΜέλος
05/08/2003, 23:35:49
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΙΚΕΡ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν"
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΟΣ!
(ΑΧ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ
ΠΩ ΑΚΡΙΒΟΣ)
"κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν"
ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ‘’ΚΥΡΙΟΥ’’ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ‘’ΘΕΩΣΗ’’
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ