ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Just_A_Man34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/05/2003, 00:46:32

Παρατηρώντας την εικόνα που μας παράθεσε η ΑΤΜΑ, απο τα ΑΓΚΑΘΙΑ που περικλείουν και σφίγκουν την ΚΑΡΔΙΑ, παραθέτω τον ΚΑΡΠΟ των αγκαθιών αυτών...
Το τριαντάφυλλο...
ΤΟ ΡΟΔΟ....

Λευκό και αγνό όπως το ΦΩΣ που πηγάζει απο την ματωμένη καρδιά...
Το ΛΕΥΚΟ ΠΥΡ με άλλα λόγια....

'Ενα τριανταφυλλο, ένα ΡΟΔΟ που όταν προσφέρεται με ΑΓΑΠΗ κάτω απο το ΦΩΣ, τότε να ποιά είναι η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ....

Φιλικά μα με ΑΓΑΠΗ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

MaraΜέλος
10/05/2003, 00:51:56
Στο νου μου ηρθε ενα μικρο κομματακι απο ενα βιβλιο που ειχα διαβασει πριν απο πολλα χρονια ...

" Η αγαπη εχει παντα ανοιχτη την αγκαλια της. Αν κλεισεις την αγκαλια σου γυρω απο την αγαπη θα ανακαλυψεις οτι σου εμεινε ν'αγκαλιαζεις μονο τον εαυτο σου"

Στην αρχη σκεφτικα πως τελικα καταληγουμε να αγαπαμε τον εαυτο μας μονο ... ποσο λαθος εκανα!!!

Οταν μαθεις να αγαπας εσενα, μαθαινεις να αγαπας και ολο τον κοσμο, αν δεν μαθεις να αγαπας τον εαυτο σου, δεν κατανοησεις την ενοια της αγαπης για σενα πως ξερεις οτι μπορεις να αγαπας και τους αλλους?
Οταν λοιπον κλεισεις την αγκαλια σου και αγκαλιασεις τον εαυτο σου θα εχεις παραλληλα αγκαλιασει και ολο τον κοσμο !!

Μια σκεψη γαληνια, μια εικονα γαληνια...

And I keep on wondering....

10/05/2003, 00:54:13
quote:
Φανταστείτε ένα κόσμο μέσα στην Αγάπη.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο…..

Ισορροπία.. φίλοι μου Ισορροπία…

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...

sofia7Μέλος
10/05/2003, 01:06:51

Λευκό Φως
Λευκός Κρίνος
Άσπιλη και Αμόλυντη Αγάπη
Άπιαστη και ...μακρινή

10/05/2003, 03:25:17
ΛΕΣ...ΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...
ΜΑΡΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!!
ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ...ΜΑ ΠΟΣΟ...ΕΦΙΚΤΟ +ΑΝΕΦΙΚΤΟ...

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΣΠΑΝΙΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ...
ΜΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ...ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑ...ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΚΕΛΣΟ...
ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΑΠΟΨΕ...ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ...

....ΤΕΛΕΙΑ!!!

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ

aummmmmmm

Edited by - ΑΤΜΑ on 10/05/2003 03:36:07

Just_A_ManΜέλος
10/05/2003, 21:33:40
Μια Καρδιά με φωτιά και αγκάθινο στεφάνη είναι μια ευλογημένη καρδιά. Μια μαχόμενη καρδιά που φέρνει το φως στο σκοτάδι. Την αγάπη στο πόνο. Μαχητές του Φωτός. Ευλογημένη η πορεία τους μέσα στο σύμπαν
Ώστε να έρθει το ποθούμενο. Ισορροπία. Και τότε, το μόνο που θα υπάρχει είναι μια διάφανη καρδιά στις ψυχές των ανθρώπων.

Μόνο δια της πυρός έρχεται η αναγέννηση στις ψυχές των ανθρώπων.

Όταν μας προσφέρετε ένα τριαντάφυλλο το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι μια ευγενική ψυχή. Σε αυτή την προσφορά το μόνο που μπορεί να δει κανείς είναι Αγάπη και Φως.

Μόνο όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους. Με μόνη παράμετρο το μέτρο. Ισορροπία.

Λευκός κρίνος. Από τα πιο γλυκά και τρυφερά και στοργικά λουλούδια.

Ναι. Τελικά το μόνο τέλειο πράγμα είναι η ΑΓΑΠΗ. ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ

Just A Man
e-mail: Just_A_Man_999@yahoo.gr

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

Just_A_ManΜέλος
10/05/2003, 21:36:32
Να στέκεστε και να βλέπετε μόνο το ΦΩΣ. Όλα τα άλλα είναι παρενθέσεις που δεν πρέπει ν' αφήνουν ούτε ίχνος πάνω σας...

Just A Man

Just_A_ManΜέλος
10/05/2003, 21:38:14
Ο κόσμος είναι ακόμα πιο "μικρός" για εκείνους που ο Θεός θέλει να συναντηθούνε.

Just A Man

ΓιώργοςΜέλος
11/05/2003, 01:11:26
quote:
Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει στην αγάπη μένει στο Θεό και ο Θεός μένει Σε αυτών.

Ειχα συναντησει καποτε καποιους που λέγανε οτι ο θεός ειναι ΣΟΦΪΑ.

Εχει καμμια σχεση ο Θεός που λες με αυτον..?

Γιώργος

Just_A_ManΜέλος
11/05/2003, 15:55:00
quote:

quote:
Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει στην αγάπη μένει στο Θεό και ο Θεός μένει Σε αυτών.

Ειχα συναντησει καποτε καποιους που λέγανε οτι ο θεός ειναι ΣΟΦΪΑ.

Εχει καμμια σχεση ο Θεός που λες με αυτον..?

Γιώργος

Καλέ μου Γιώργο,

Έτσι όπως το έχω νιώσει, ο μόνος θεός που υπάρχει είναι η Αγάπη.

Ακόμα και αν όλη ανθρωπότητα μπορούσε να μου αποδείξει με την λογική ότι είναι η Σοφία η οτιδήποτε άλλο, πάλι στον ίδιο Θεό θα πίστευα. Που δεν είναι άλλος από τον να έχω αγάπη για ότι υπάρχει στο σύμπαν. Έτσι το έχω νιώσει. Χωρίς αυτό να είναι φανατισμός.
Αγάπη για το καλό και το (κακό(Σεβασμό)). Γιατί και το κακό είναι μια εκδήλωση του θεού που δεν έχουμε την σοφία να καταλάβουμε την ύπαρξη του. Απλά αισθάνομαι ότι είναι γραμμένο να υπερτερήσει το Φως από το Σκοτάδι.

Αλήθεια υπάρχει τρόπος μέσα στο Φως να φέρει αλλαγή το Σκοτάδι.

Για παράδειγμα: Είσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Και ανάβεις μια φλόγα. Αμέσως το δωμάτιο παίρνει Ζωή. Το ανάποδο μπορεί να γίνει?

Φως και Αγάπη να έχεις πάντα στην καρδιά σου.

Just A Man

Just_A_ManΜέλος
11/05/2003, 16:00:32
H Συγχώρηση είναι ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό μας.
Πόσες φόρες μπλοκάρουμε την αγάπη επειδή δεν έχουμε την δύναμη της αγάπης να συγχωρέσουμε.

Just A Man

RivaldinhoΝέο Μέλος
18/02/2004, 03:00:04
Με αφορμή εκπομπή του κ. Κ.Χαρδαβέλλα (η οποία αναφέρθηκε στη διεθνής οργάνωση "Νέα Ακρόπολη" και συγκεκριμένα στη δράση της στην Ελλάδα), θα ήθελα όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό. Ακούστηκαν διάφορα περίεργα, όπως εμπλοκή με Σατανισμό, Ναζισμό, Σιωνισμό, σφετερισμό του ονόματος της Αρχαίας Ελλάδας και πολλά άλλα.
Έχω παρακολουθήσει ο ίδιος μερικά σεμινάρια αυτής της οργάνωσης τα οποία έμοιαζαν καθ'όλα αθώα και μάλιστα εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.

ΥΓ: Δε γνωρίζω αν έχει υπάρξει topic με ανάλογο περιεχόμενο, απλώς ξέρω ότι κατά καιρούς έχουν αναφερθεί πολλοί από εδώ στον οργανισμό "Νέα Ακρόπολη", ο οποίος μάλιστα αυτοαποκαλείται "πολιτιστικός και φιλοσοφικός", εξ' ου και η τοποθέτησή του στη .-= ΣΟΦΙΑ =-.

®iv

spiritΜέλος
18/02/2004, 08:29:20
καλημερα υπαρχει ηδη ενα αντιστοιχο θεμα>
http://esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=4
ΟΜ

18/02/2004, 08:45:20
Πράγματι, έχει δίκιο η spirit.

Καλύτερα να καταθέσεις εκεί τις απόψεις σου και τις απορίες σου Rivaldinho, καθώς η Συζήτηση εκείνη έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη σχετική εκπομπή.

Το θέμα είναι: Νεα Ακροπολη....

Το παρόν απενεργοποιείται.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------