- ΕΛΛΑΣ ώρα μηδέν? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.
ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....
Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το ESOTERICA δεν "επιθυμεί" με κανέναν τρόπο να λειτουργεί ως βήμα Φανατικών και Μισαλλόδοξων απόψεων από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται.
Δυστυχώς όμως τέτοιες απόψεις και "ωθήσεις" έχουν παρεισφρύσει ουκ ολίγες φορές στις Συζητήσεις μας. Και σίγουρα δεν αποτελούν τμήματα αυτού που γενικά ονομάζεται "Μεταφυσική Αναζήτηση" και "Εσωτερικός Δρόμος"!
Υπάρχουν ήδη αρκετά ανοιχτά Θέματα Συζήτησης στα οποία εντάσσονται, ακόμη και με ακραίο προπαγανδιστικό τρόπο, απόψεις και "προτάσεις" προς τους υπόλοιπους Συζητητές οι οποίες είναι παντελλώς ξένες με τη Θεματολογία του Τόπου αυτού, πολλές φορές καλυμμένες και πίσω από μία επίφαση "Αναζήτησης" ή "Εσωτερισμού". Δεν μας είναι καθόλου άγνωστο το παραπάνω και σίγουρα δεν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτά τα φαινόμενα. Απλά, είναι εξαιρετικά δύσκολο με την παρούσα δομή και λειτουργίες/υπηρεσίες των Ομάδων Συζήτησης να παρακολουθούμε σωστά αυτές τις Συζητήσεις και να ωθούμε μία πιο υγιή αντιμετώπιση των Διαλόγων. Για να το πω πιο ξεκάθαρα δεν υπάρχουν ακόμη οι κατάλληλες "Ασφαλιστικές Δικλείδες" ελέγχου και αποπομπής από τον χώρο τέτοιων συμπεριφορών με τρόπο που παράλληλα να διατηρείται(και να επαυξάνεται) ένα περιβάλλον πραγματικής Ελευθερίας Έκφρασης που δεν υποτιμά, δεν υποβιβάζει, δεν μισεί, δεν καταριέται, δεν προωθεί την χωριστικότητα εν γένει... Αντ'αυτού προτάσσει πάντα την εσωτερική ενότητα και διασύνδεση των Όντων και των Φαινομένων.
Όμως δεν θα αργήσει πολύ ο χρόνος όπου θα διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα και προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη εργαζόμαστε.
Συζητήσεις λοιπόν που είναι "στα όρια" της Θεματολογίας μας θα υπόκεινται σε έναν μεγαλύτερο έλεγχο στη Καινούργια Δομή των Forums(η οποία κατασκευάζεται) και, πολύ περισσότερο, θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν τον αριθμό τους(που θα είναι πολύ μικρός) αλλά και της δυνατότητας ανοίγματος καινούργιων τέτοιων Θεμάτων. Οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε ξανά ένας ολόκληρος και γενικότερος χώρος Συζήτησης(όπως για παράδειγμα το Forum ".-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.") να "καταλαμβάνεται" από Συζητήσεις που αφορούν μία ή δύο συγκεκριμένες Θρησκείες ή Ιδεολογίες και περισσότερο την μισαλλόδοξη αντιπαλότητα μεταξύ τους. Δίνω ένα γνωστό παράδειγμα, αλλά υπάρχουν και άλλα, όπως αυτά που σχετίζονται με την διαιώνιση του μίσους μεταξύ των Λαών, την ομογενοποίηση ανθρώπινων Ομάδων, την Ταμπελοποίηση και την ακραία υποτίμηση Ιδεολογιών που "δεν είναι δικές μας" κ.ο.κ.
Είναι περισσότερο σαφές από τα παραπάνω, πως τα Forums του ESOTERICA δεν απευθύνονται προς τον καθένα, ιδιαίτερα προς αυτούς που κύριο μέλημά τους είναι η προώθηση του Φανατισμού, οποιουδήποτε τύπου και μορφής! Απευθύνονται όμως προς όλους όσους έχουν τουλάχιστον μία σπίθα Αγνής Αναζήτησης, από οποιονδήποτε χώρο ή πλευρά του πρίσματος και αν προέρχονται! Έτσι ήταν εξ'αρχής και έτσι θα εξακολουθεί να είναι και στο μέλλον... Με την καινούργια δομή δε, θα μπορούμε να υπερασπίζουμε αυτή την επιλογή μας πολύ περισσότερο αποτελεσματικά ελπίζουμε.
Πάνω στην ίδια γραμμή σκέψης κινούμενοι έχουμε ζητήσει με πολλούς τρόπους τη βοήθεια όσων Μελών των Forums διακινούνται από Καλή Πρόθεση σε αυτό το έργο. Πολύ σχετική με αυτό είναι η Ανακοίνωση/Συζήτηση Δημιουργία "Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών" στο παρόν Forum.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αγαπητέ Egelados για ποιον λόγο ακριβώς δηλώνεις "απογοητευμένος" από τους Συντονιστές... Μήπως δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουμε αντιληφθεί το ζήτημα ακόμη; Υπάρχει κάποια στέρεη και ασφαλής λογική στο να θεωρεί κάποιος την οποιαδήποτε έλλειψη μη παρατηρήσιμης δράσης από κάποιον άλλον ως σύνταξη κατά ή υπέρ κάποιας άποψης ή συμπεριφοράς;; Ή μήπως είναι καλύτερο πριν προβεί σε οποιαδήποτε συμπεράσματα να εξαντλήσει ολόκληρο το πεδίο των πιθανών αιτιών;
-------------------------------
Πέρα από τα παραπάνω, ο Λογαριασμός του junk95 απενεργοποιείται για περίοδο 7 ημερών(έως και την 8η Φεβρουαρίου) καθώς πιστεύω ακράδαντα πως ξεπέρασε αρκετά επιτρεπόμενα όρια τόσο εκφραστικά όσο και χαρακτηρισμών και υποτιμητικών εκφράσεων που αφορούν άλλα πρόσωπα.
Επίσης απενεργοποιείται ο Λογαριασμός του Kaiser για περίοδο 5 ημερών(έως και την 6η Φεβρουαρίου) εξαιτίας χρήσης ανεπίτρεπτου γι'αυτόν τον Χώρο χαρακτηρισμού που, εν ήδη κρίσης, αφορά την Ψυχική υπόσταση κάποιου άλλου ανθρώπου.
Ούτως ή άλλως, για την εκ νέου ενεργοποίηση των 2 αυτών Λογαριασμών ζητώ την αποστολή σχετικών e-mails στη διεύθυνση forums@esoterica.gr στα οποία να δηλώνονται οι αποδεκτοί, για την Κοινότητα των Forums, λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να προβούμε στην επανενεργοποίηση.
-------------------------------
Επεμβάσεις σε επίμαχα σημεία μηνυμάτων αυτής της Συζήτησης(ή οποία απενεργοποιείται επίσης) θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο και δεν θα αφορούν κατ'ανάγκη βέβαια μόνον μηνύματα των 2 Μελών που αναφέρονται παραπάνω.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Το μόνο σταθερό hobby που έχω είναι η συγγραφή στίχων.
Όλα τα άλλα είναι σε μικρό βαθμό…
"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής
Remember:There is always someone faster than you!
Εμένα το hobby μου είναι αυτό που λέμε "λίγο απ'όλα"
Έχω ασχοληθεί και με τον Αθλητισμό, καί με τις βόλτες, και με την μουσική, και με το διάβασμα ... αλλά τώρα τελευταία έχω δόσει περισσότερο προτεραιότητα στο Διάβασμα, γι'αυτό άλλωστε αποφάσισα να ασχοληθώ και κάποιο διάστημα με το Esoterica!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
λοιπόν εμένα το χόμπυ μου είναι όλα τα mind games....
ειδικά αυτά που δημιουργώ η ίδια...
που στο τέλος αρχίζει κανείς να αναρωτιέται κι ο ίδιος ποιος είναι...
που έννοιες λέξεων μπερδεύονται με καταστάσεις και δημιουργούν ένα απερίγραπτο συνοθύλευμα....
δεν ξέρω πως.... αλλά στο τέλος βγάζουν πάντα κάποια αλήθεια στην επιφάνεια
Galadriel of Galadhrim
Υ.Γ. μ'αρέσει και να ταράζω τα νερά... αλλά μόνο αν έχουν αφρόλουτρα μέσα![]()
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:
Υ.Γ. μ'αρέσει και να ταράζω τα νερά... αλλά μόνο αν έχουν αφρόλουτρα μέσα

Και εμενα!![]()
![]()
![]()
Από εκεί και πέρα μου αρέσει να διαβάζω εξωσχολικά βιβλία και να ακούω μουσική...
![]()
-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"
ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΧΟΜΠΥ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.......ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
μονο μη σε πετυχω στο δρομο πουθενα [δεν ξερω πως εισαι αλλα θα εισαι ο μονος που θα κυνηγαει γατες!!!] kiddin'
εγω γουσταρω πολυ ορειβασια-πεζοπορια στην παρνηθα μιας και εναι το πολυ μια ωρα απο το κεντρο της αθηνας...
οταν δεν μου το επιτρεπει ο καιρος [που να πας μεσα στον καυσονα, αν θες να ιδρωσεις σαν αλογο κανε σαουνα!],, τοτε γραφω μουσικη και στιχους
εγω ειμαι πολυ υπερ των σκυλων τα θεωρω τα καλυτερα ζωα.
ο αγαπημενος μου μυθικος ηρωας ειναι ο θεος Anubis.
τωρα σχετικα με τις γατες....ειναι τεμπελες,δεν κανουν τιποτα και μπορουν να στην φερουν οποιαδηποτε στιγμη.δεν ειναι καθολου εμπιστες.
Κι όταν επανέρχομαι, τραγουδώ, ζωγραφίζω γράφω κεντώ αλήθειες στον καμβά της λογικής ξορκίζοντας τα ψέματα των άλλων.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
αλλα η γατες δεν ειναι τεμπελες [θα λεγαμε γατισια ζωη!] ουτε υπουλες. θελουν απλως να ειναι αυτονομες, να κανουν προγραμμα μονες τους, και φυσικα εσυ εισαι υποχρεωμενος να τις υπηρετεις!
[νιααααγρ= φαι! γρναγρ= ανοιξε πορτα! ρρρρρρ [αυτο που κανουν με το λαιμο]= αντε γαμωτο πολυ αργεις!] και θελουν να τις χαηδευεις οποτε και οσο θελουν, δεν ειναι κουταβια να παιζεις μαζι τους.
αν και τα παιχνιδια που κανουν ειναι λιγο αγαρμπα!
αφροδιτη, συγνωμη κι ολας αλλα που στο καλο βρησκεις τοσους πολλους στιχους;... δεν εχεις απαντησει ποτε με πεζο κειμενο! πως τα κατφερνεις; διαβαζζεις ποιητικες συλλογες η μονη σου γραφεις!;
Edited by - crucifire on 06/07/2005 14:04:04
ξερω να σου πω μια μαρτυρια.
μια φιλη της μανας μου ειχε μια γατα για πολλα χρονια και την αγαπουσε πολυ.ηταν πολυ στενα δεμενες και τιποτα δεν τους χαλουσε την σχεση.
καποια στιγμη καταλαθος η κυρια πατησε με το ποδι της καρεκλας την ουρα της γατας.
η γατα τιναχτηκε ορμησε πανω της και της εδωσε μια τρομερη γρατζουνια στο χερι.
η γυναικα πηγε στο νοσοκομια για ραματα!!!!
ενα σκτλακι θα φωναζε θα νευριαζε λιγο ισως ομως αν το ειχες χρονια αποκλειεται να σου ορμουσε.