- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Δεν ξέρω πώς να ακούσω τον εαυτό μου....:-(
Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Άρχισες ήδη να ψάχνεις στο ESOTERICA και να ζητάς βοήθεια. Και αναζητώντας έρχονται και απαντήσεις, όχι τόσο από κάποιον άλλο, αλλά μέσα από σένα.
Υπάρχουν σεμινάρια και άπειρα βιβλία αυτοβοήθειας,που μπορείς να βρεις τρόπους χαλάρωσης, διαλογισμού, και ένα σωρό άλλα πράγματα που σου δίνουν το ερέθισμα να ανοίξεις νέους δρόμους, νέο τρόπο σκέψης κλπ. Και στο ESOTERICA μπορείς να βρείς πολλά θέματα για προβληματισμό και αναζήτηση.
Σου εύχομαι το καλύτερο.
Ανοικτα ειναι για ολους.
Συγκρουσεις υπαρχουν σε καθε λογικο ον.
Πολλες φορες ειμαστε μπερδεμενοι απο διφορα πραμματα, αλλα αν προσεξεις οταν εισαι πιο ηρεμος παντα ερχεται η λυση.
Ετσι λοιπον η εσωτερικη διαθεση ειναι η πηγη και η δυναμη που θα τακτοποιησει, ολα.
Αμα ειμαστε ερωτευμενοι ειδες ποσο ολα μας φαινονται ομορφα , απλα , για ολα υπαρχει η λυση?
Οταν εισαι ετοιμη/ος να δεχτεις την γνωση δεν σε "ρωταει" απλα ερχεται.
Οσο και να πιεζεις τα πραμματα δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να αγχωνεσαι και να τα δυσκολευεις.
Τεχνικες διαλογισμων και τα σχετικα μπορεις να βρεις πολλα σε διαφορα βιβλια, πιο θα σου κανει ??? θα το καταλαβεις!
Οσο για το REIKI θα διαφωνησω μαζι σου, αλλα αμα δεν σου κανει αστο.
Πρεπει να σε προβληματησω ομως, γιατι ζητας την γνωση ???
Την ζητας γιατι θελεις να μαθεις η να την "χρησιμοποιησεις "???
Αν πραγματι την θελεις για ΜΑΘΗΣΗ θα την παρεις αργα η γρηγορα , αλλοιως δεν θα την παρεις ΠΟΤΕ.
ΙΩΑΝΝΗΣ
πόσο χαίρομαι που ήραν και νέοι φίλοι!!
Να μαζευόμαστε σιγά-σιγά.
Γαλάζια σφαίρα σου στέλνω την αγάπη μου!
Αγαπητή Sapore,
΄Εχεις κάνει ένα μικρό βήμα, από την στιγμή που αναρωτιέσαι. Το που θα βρεις την άκρη, είναι καθαρά δικό σου θέμα, γιατί οι δρόμοι της αναζήτησης είναι για τον καθένα πολύ προσωπικοί και ως εκ τούτου διαφορετικοί. Δεν υπάρχουν κλισέ στους διαλογισμούς, ούτε στην αλήθεια που αναζητάμε. Αν δεν επικεντρωνόμαστε στο δέντρο, θα δούμε επιτέλους το δάσος. Και αυτή είναι η ουσία. Να δεις τον εαυτό σου σαν μέρος του θεϊκού συνόλου και έτσι να τον αντιμετωπίζεις. Σημασία έχει να ζεις με χαρά, η οποία όμως έρχεται μέσα από την αυτογνωσία. Αν θεωρείς τα εμπόδια της ζωής σαν βράχους που κλείνουν τον δρόμο σου, μπορείς να τα μετατρέψεις σε χαλίκια και να τα προσπεράσεις. Είναι μόνο θέμα πίστης και εμπιστοσύνης. Πίστης ότι δεν υπάρχουν βράχοι αλλά μόνο χαλίκια, που ο ανθρώπινος νους τα κάνει να φαίνονται βράχοι και εμπιστοσύνη ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!
Το ρέικι δεν είναι πανάκεια!!! Είναι όμως μια καλή αρχή να έρθεις σε επαφή με την θεϊκή ενέργεια και να την βάλεις στην ζωή σου. ΄Ολοι από κάπου ξεκινάμε. Αν εσένα δεν σου "πάει" γιατί το δοκίμασες, τότε βρες έναν άλλο δρόμο να έρθεις σε επαφή με το "πνευματικό" σου επίπεδο. Σημαντικό θεωρώ ότι αρχίζεις και αναρωτιέσαι. Αν συνεχίσεις θα διαπιστώσεις ότι έρχονται "συμπτώσεις" καθημερινά, που σε οδηγούν. Και επειδή, θεωρώ, ότι δεν υπάρχουν συμπτώσεις, σου προτείνω να τις αξιολογήσεις βαθύτερα.
Να ξέρεις ότι τώρα πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!
Δικαιολογία είναι η τέλεια αμφισβήτηση και επιλογή σου είναι να ψάξεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι αρμονία και γαλήνη. Βήμα-βήμα ανακαλύπτεις την ουσία της ανθρώπινης φύσης. Βήμα-βήμα ανακαλύπτεις ότι αυτή η ουσία είναι θεϊκή!
Σας φιλώ όλους
quote:
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα galazia sfaira.
Δεν ξέρω πώς να ακούσω τον εαυτό μου....:-(Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Kαλη μου όπως και παραπάνω ελέχθη,ήδη σου μιλάει η εσωτερική σου φωνή.Αυτη σου ζηταέι απαντησεις,αυτη σε κανε να ψάχνεις,αυτη σε ωθει σε καινουργι αμονοπάτια μεχρι να βρις απυτο που ειναι το καλυτερο για σενα.ΑΠλά ακόμη δεν την εμπιστευεσαι και την αποδιώχνεις σαν ξενη,μα ειναι η δικη σου φωνη.......σιώπησε κι αφουγκρασου την.Θ ατην νοιωσεις μεσα σου και τότε θα χαμογελασεις,γιατι ξερεις, απλά δεν αφηνεσαι να την ακουσεις.Τα οσα αφορουν την ψυχη μας,τα ακουμε οταν σιωπουμε.
Την αγάπη μου σε ολους σας και χαίρομαι που σας βλεπω ξανα!
Αγκαλιες, ΜΙΑ θαλασσα αγκαλιες!
quote:
Πρεπει να σε προβληματησω ομως, γιατι ζητας την γνωση ???
Την ζητας γιατι θελεις να μαθεις η να την "χρησιμοποιησεις "???
Ευχαριστώ για την επισήμανση astrol, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα. Φυσικά για να μάθω, για να γνωρίσω τον εαυτό μου, για να είμαι καλά και να προσφέρω όλη μου την αγάπη σε αυτούς που αγαπώ, χωρίς να τους επηρεάζω με τα άγχη και τις μεταπτώσεις μου. Όλα τα άλλα με αφήνουν παγερά αδιάφορη.
quote:
Αν θεωρείς τα εμπόδια της ζωής σαν βράχους που κλείνουν τον δρόμο σου, μπορείς να τα μετατρέψεις σε χαλίκια και να τα προσπεράσεις. Είναι μόνο θέμα πίστης και εμπιστοσύνης. Πίστης ότι δεν υπάρχουν βράχοι αλλά μόνο χαλίκια, που ο ανθρώπινος νους τα κάνει να φαίνονται βράχοι και εμπιστοσύνη ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!
Αυτό θεωρητικά το γνωρίζω. Στο πρακτικό κολλάω. Έχει δίκιο ο astrol όταν λέει πως όταν είμαστε καλά όλα μας φαίνονται εύκολα, γι' αυτό είπα πως για όλα ευθύνεται ο τρόπος που τα βλέπω...
Τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι και διαχειρίζομαι τα πράγματα θέλω να αλλάξω...
quote:
Το ρέικι δεν είναι πανάκεια!!! Είναι όμως μια καλή αρχή να έρθεις σε επαφή με την θεϊκή ενέργεια και να την βάλεις στην ζωή σου.
Δεν έχω έρθει σε επαφή με το ρέικι αλλά μάλλον δεν υπάρχει και τρόπος, γιατί δεν γνωρίζω κανέναν που να ασχολείται.
Να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι από την Αθήνα.
Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.
Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη...:-)
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Πώς σιωπούμε γαλάζια σφαίρα?
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Πως να σιωπησεις ??? δεν τοσο απαραιτητο να πιεστεις..
Τωρα το καλοκαιρι που τα πραγματα ειναι περισσοτερο ευνοικα και αν εχεις τον χρονο μπορεις να πας σε μια παραλια απογευμα κατα την δυση του ηλιου , να απολαυσεις το φυσικο φαινομενο και να αφεθεις στις σκεψεις σου.
Καλο θα ηταν να παρακολουθεις την αντανακλαση του ηλιου μεσα στο νερο , εκεινο τον ελαφρυ κυματιμο που κανει ..ειναι τελειο για χαλαρωση. ( εχω τραβηξει βιντεακι σε αυτο για χαλαρωση η ακομη και για υπνωση μιας και ειναι ο τομεας μου )
Αν το κανεις συχνα θα διαπιστωσεις οτι θα < ακουσεις > πολλα ενδιαφεροντα. ( ελπιζω εκει που μενεις να εχει θαλασσα !)
Εγω αυτον τον καιρο κατεβαινω σε μια παραλια για να παρω φωτο ηλιοβασιλεματα και αυτη η προσηλωση στην δουλεια που κανω με απομακρυνει απο καθε σκεψη και <ακουω > διαφορα !!!
ΙΩΑΝΝΗΣ
quote:
Α! Και κάτι άλλο...
Πώς σιωπούμε γαλάζια σφαίρα?Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Aγαπητή Sapore,σιωπώ σημαίνει σταματώ να βασανίζομαι να βρω λύση,σταματω να λειτουργω με το μυαλο μου,σταματώ να έχω συναισθηματα ανυπομονησίας και αγωνίας.Αφήνομαι στον χρόνο,χαζεύω άν θες και αφουγκραζομαι μόνο τι νοιώθω απαλλαγμενη απο αρνητικά συναισθηματα.Κυριαρχει μεσα μου μ΄νο το συναισθημα της αγαπης,αγάπης για τον εαυτο σου,αγαπης για ότι έχειςδιπλα σου,για το συμπαν που σε περιβαλλει,Αγάπη μόνο αγάπη!
Sapore, δεν υπάρχει θεωρητικό ή πρακτικό μέρος στην πίστη και την εμπιστοσύνη. Αν πιστεύεις ότι τα εμπόδια είναι προκλήσεις για να εξελιχθούμε, αν εμπιστεύεσαι την θεϊκή σου ουσία, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα! Το θεωρητικό μέρος είναι να το έχεις ακούσει, αλλά εσύ η ίδια να αμφιβάλεις γι' αυτήν την αλήθεια! Εγώ σου μιλάω για πίστη και εμπιστοσύνη!!!Ατόφια συναισθήματα που σου δίνουν συνεχώς κίνητρα να ανακαλύπτεις την προέλευσή του φόβου και να τον εξουδετερώνεις. Γιατί όλα ξεκινάνε από τον φόβο! Και όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει αγάπη.
Και όπως λέει και η γλυκιά μου γαλάζια σφαίρα, η αγάπη είναι ο στόχος μας για να βρούμε την ισορροπία μας. Και αγάπη χωρίς όρους είναι αυτή ακριβώς η ενέργεια που κάνει τους βράχους, χαλίκια!
Δεν υπάρχει "θέλω να αλλάξω τον τρόπο που διαχειρίζομαι...", υπάρχει "εμβαθύνω στην ουσία της ζωής και προχωράω, ενσωματώνοντας τις θεϊκές ποιότητες στην ζωή μου!"
Πολλά φιλιά σε όλους
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
σου δινω το λογο μου,οτι δεν υπαρχουν νεες ημερομηνιες στα σκαρια.Δεν υπαρχει τιποτα περαν της 6η Δεκεμβρη.Ειναι η απολυτως και τελικη ημερομηνια....
Αυτό που πραγματικά θα με ευχαριστούσε φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε, θα ήταν αν μου έδινες τον λόγο σου ότι στις 7 του Δεκέμβρη θα επισκεφθής ένα ψυχαναλυτή για να σε βοηθήση να ξεπεράσης το πρόβλημά σου, και θα φροντίσης να ξαναφτιάξης την ζωή σου.
*
Τώρα για τα εκ του πονηρού λόγια περί επιτυχημένων και αποτυχημένων...υγιών και ψυχασθενών αυτά αποτελούν μια σχετική ψευδαίσθηση. Με ποια κριτήρια είναι κανείς επιτυχημένος και αποτυχημένος στην ζωή;
Η ζωή είναι μια ατέλειωτη ροή, ποιος έφθασε σε ένα στάδιο απόλυτου χορτασμού; Πάντα ο άνθρωπος επιζητεί και άλλα και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος.
Και πως είναι ένας άνθρωπος πραγματικά επιτυχημένος εάν έχει μια οικογένεια και μια δουλειά που του δίνει πολλά λεφτά; Θα τα κρατήσει στην αιωνιότητα; Χώρια που μπορεί να έρθει μια αναπάντεχη στιγμή να τα χάσει όλα. Για παράδειγμα τα άτομα που πέθαναν στην Γαλλία μπορεί να ήταν επιτυχημένα, αλλά να που τους βρήκε αναπάντεχα η κακοτυχία.
Γι' αυτό ας προσέχουν και ας το φιλοσοφήσουν καλύτερα αυτοί που μιλάνε για αποτυχημένους και περιθωριακούς ψυχασθενείς που "δεν έγιναν τίποτα" στη ζωή τους. Αυτός ο κόσμος παρέρχεται και τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο. Ποιος ξέρει τί θα ξημερώσει;
Διάσημοι και άσημοι, πλούσιοι, φτωχοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, παντρεμένοι, εργένηδες, επιτυχημένοι και αποτυχημένοι είναι όλοι σκλάβοι στο λεπίδι του Χρόνου/Καταστροφέα.
Για μένα ο μόνος επιτυχημένος είναι αυτός που έχει κατακτήσει την αιωνιονότητα, δηλαδή αυτός που έχει περάσει τις πύλες του Χρόνου και δεν κινδυνεύει πλέον από φθορά και θάνατο.
quote:
Ορθόδοξε περιμένω τις σκέψεις σου για τις αντιφάσεις που σου δείχνω. Και όπως είπα μπορώ να σου αποδείξω άνετα ότι η Βίβλος μιλάει για αποκατάσταση αυτού του κόσμου. Δεν εξορίστηκε δηλαδή ο Θεός απ' τον κόσμο σε ένα μακρινό βασίλειο και δεν παράτησε ότι δημιούργησε.Τώρα για τα εκ του πονηρού λόγια περί επιτυχημένων και αποτυχημένων...υγιών και ψυχασθενών αυτά αποτελούν μια σχετική ψευδαίσθηση. Με ποια κριτήρια είναι κανείς επιτυχημένος και αποτυχημένος στην ζωή;
Η ζωή είναι μια ατέλειωτη ροή, ποιος έφθασε σε ένα στάδιο απόλυτου χορτασμού; Πάντα ο άνθρωπος επιζητεί και άλλα και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος.
Και πως είναι ένας άνθρωπος πραγματικά επιτυχημένος εάν έχει μια οικογένεια και μια δουλειά που του δίνει πολλά λεφτά; Θα τα κρατήσει στην αιωνιότητα; Χώρια που μπορεί να έρθει μια αναπάντεχη στιγμή να τα χάσει όλα. Για παράδειγμα τα άτομα που πέθαναν στην Γαλλία μπορεί να ήταν επιτυχημένα, αλλά να που τους βρήκε αναπάντεχα η κακοτυχία.
Γι' αυτό ας προσέχουν και ας το φιλοσοφήσουν καλύτερα αυτοί που μιλάνε για αποτυχημένους και περιθωριακούς ψυχασθενείς που "δεν έγιναν τίποτα" στη ζωή τους. Αυτός ο κόσμος παρέρχεται και τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο. Ποιος ξέρει τί θα ξημερώσει;
Διάσημοι και άσημοι, πλούσιοι, φτωχοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, παντρεμένοι, εργένηδες, επιτυχημένοι και αποτυχημένοι είναι όλοι σκλάβοι στο λεπίδι του Χρόνου/Καταστροφέα.
Για μένα ο μόνος επιτυχημένος είναι αυτός που έχει κατακτήσει την αιωνιονότητα, δηλαδή αυτός που έχει περάσει τις πύλες του Χρόνου και δεν κινδυνεύει πλέον από φθορά και θάνατο.
Iουλιε Καισαρα,
η ''αποκατασταση των παντων'' θα ερθει μια και καλη στην επομενη ζωη,στον Ουρανο για οσους μπουνε στον Παραδεισο,στην ''αιωνια ζωη'' που λεμε.Αυτος ο κοσμος,καλως ή κακως,φτανει στο τελος του!Ο Αποστολος Παυλος,οταν οι Θεσσαλονικεις του 1ου αιωνα ειχαν παρερμηνευσει τα λογια του και περιμεναν τοτε τον Χριστο στην ΔΠ,τους ειπε οτι δεν θα ερθει ακομα ο Χριστος,καθως την εμφανιση του θα προηγηθει ΠΡΩΤΟΝ η Αποστασια και δευτερον ο ''υιος της Απωλειας'',δηλαδη ο Αντίχριστος!
Το πρωτο κομματι,δηλαδη η Αποστασια,ειναι φανερη πλεον στις μερες μας,σε ολους,δεν υπαρχει καμια αντιρρηση απο κανεναν,οτι εχει συντελεσθει.Αρα,περιμενουμε και την δευτερη προυποθεση,τον Αντι.
Εφοσον λοιπον,οπως πιστευω εγω,γεννηθηκε το 1982,και πρεπει συμφωνα με τον Εκκλησιαστη να ειναι ''νεανισκος'' οταν θα εμφανιστει,πλεον βρισκομαστε στα τελευταια χρόνια αυτου του ματαιου κόσμου!
Η "αποκατάσταση των πάντων" στον "ουρανό" και στην "άλλη ζωή" είναι αντιφατική φράση. Ποια "αποκατάσταση των πάντων" αφού το πνευματικό βασίλειο βρίσκεται μακρυά από την Γη; Και το "άλλη ζωή" είναι πάλι μια φράση που σηκώνει πολύ κουβέντα.
Και τελικά πιστεύεις ή δεν πιστεύεις πως θα έρθει ο Χριστός στην Γη; Αν ναι, τότε θα διώξει τον Αντίχριστο και μετά θα επιστρέψει στον ουρανό πάλι; Και με την Γη τί θα απογίνει;
Όσο αυτά που γράφεις, ότι δεν έχτισες την ζωή σου επειδή πίστεψες στις προφητείες, με βάζουν σε σκέψεις. Δηλαδή πιστεύεις όποιος ασχολείται με την θρησκεία είναι χαζός γιατί χάνει και αυτή τη μικρή εφήμερη ζωή που έχει;
Δηλαδή καλείς τον κόσμο να φάει και να πιει γιατί αύριο θα πεθάνει; Να γίνουν όλοι πετυχημένοι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες και να αφήσουν την θρησκεία και τις υποσχέσεις της;;;
quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε θέλεις να μου εξηγήσεις τί πιστεύεις;Η "αποκατάσταση των πάντων" στον "ουρανό" και στην "άλλη ζωή" είναι αντιφατική φράση. Ποια "αποκατάσταση των πάντων" αφού το πνευματικό βασίλειο βρίσκεται μακρυά από την Γη; Και το "άλλη ζωή" είναι πάλι μια φράση που σηκώνει πολύ κουβέντα.
Και τελικά πιστεύεις ή δεν πιστεύεις πως θα έρθει ο Χριστός στην Γη; Αν ναι, τότε θα διώξει τον Αντίχριστο και μετά θα επιστρέψει στον ουρανό πάλι; Και με την Γη τί θα απογίνει;
Όσο αυτά που γράφεις, ότι δεν έχτισες την ζωή σου επειδή πίστεψες στις προφητείες, με βάζουν σε σκέψεις. Δηλαδή πιστεύεις όποιος ασχολείται με την θρησκεία είναι χαζός γιατί χάνει και αυτή τη μικρή εφήμερη ζωή που έχει;
Δηλαδή καλείς τον κόσμο να φάει και να πιει γιατί αύριο θα πεθάνει; Να γίνουν όλοι πετυχημένοι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες και να αφήσουν την θρησκεία και τις υποσχέσεις της;;;
Ιουλιε Καισαρα,
δεν πιστευω κατι ''δικο μου'',πιστευω στην διδασκαλια των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξου Εκκλησιας,που μας αφησαν παρακαταθηκη ανα τους αιωνες!Λενε δηλαδη,οτι θα ερθει στιγμη που αυτος ο κοσμος που ''ζουμε και πατουμε'' θα φτασει στο τελος του!Τι σημαινει αυτο;
Τι σημαινει ''τελος του κοσμου'';Ο Αποστολος Παυλος,εχει μιλησει εκτενως για αυτο:
quote:quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε θέλεις να μου εξηγήσεις τί πιστεύεις;Η "αποκατάσταση των πάντων" στον "ουρανό" και στην "άλλη ζωή" είναι αντιφατική φράση. Ποια "αποκατάσταση των πάντων" αφού το πνευματικό βασίλειο βρίσκεται μακρυά από την Γη; Και το "άλλη ζωή" είναι πάλι μια φράση που σηκώνει πολύ κουβέντα.
Ιουλιε Καισαρα,
δεν πιστευω κατι ''δικο μου'',πιστευω στην διδασκαλια των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξου Εκκλησιας,που μας αφησαν παρακαταθηκη ανα τους αιωνες!Λενε δηλαδη,οτι θα ερθει στιγμη που αυτος ο κοσμος που ''ζουμε και πατουμε'' θα φτασει στο τελος του!Τι σημαινει αυτο;
Τι σημαινει ''τελος του κοσμου'';Ο Αποστολος Παυλος,εχει μιλησει εκτενως για αυτο:
Πω πω φίλε, δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν τί γράψανε αυτοί οι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Να πούμε περισσότερα στο σχετικό θέμα για τις παρερμηνείες της Ορθοδοξίας... απλώς να πω εδώ μια τρανταχτή αντίφαση.
Στην αρχή λένε πως τα σώματα που θα αναστηθούν δεν θα είναι υλικά αλλά πνευματικά. Και μετά τί λένε; Λένε πως η ανάσταση όχι μόνο θα είναι υλική αλλά θα έχουμε και τα ίδια σώματα που θάφτηκαν... γι' αυτό άλλωστε κάποιοι φυλούνε οστά.
Αν δεν είναι αυτό αντίφαση, τί είναι;
...Αυτό που μόνο γνωρίζουμε, είναι οτιη αφθαρσία των καινούργιων σωμάτων που θα λάβουμε,ότι δεν θα υπόκεινται στην φθορά,αλλά θα είναι αθάνατα.Ουτε θα έχουν ανάγκη βρώσης και πόσης, ουτεκαμιας άλλης ανάγκης που έχει το σώμα σε αυτόν το κόσμο που ζούμε