- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Ελπίζω να έγινα απόλυτα κατανοητός, κάθε απορία δεκτή.
Dr Jekyll Mr Hyde, τους εξυπνακισμούς και τις δήθεν πλακίτσες αυτού του στυλ κράτησε τους για αλλού.
Δεν ξέρω εάν έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις και να λες ότι θέλεις στις Συζητήσεις είτε για τον χαβαλέ σου είτε για να περνάς την ώρα σου, εάν όμως έχεις σχηματίσει μια τέτοια λανθασμένη εντύπωση τότε στα είπαν πολύ λάθος τα πράγματα...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde, τους εξυπνακισμούς και τις δήθεν πλακίτσες αυτού του στυλ κράτησε τους για αλλού.Δεν ξέρω εάν έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις και να λες ότι θέλεις στις Συζητήσεις είτε για τον χαβαλέ σου είτε για να περνάς την ώρα σου, εάν όμως έχεις σχηματίσει μια τέτοια λανθασμένη εντύπωση τότε στα είπαν πολύ λάθος τα πράγματα...
Λες:
quote:
Και ύποπτη ερώτηση και ακατανόητο το κίνητρο της...Για να δούμε!
Θες να μου εξηγήσεις τι το ακατανόητο και τι το ύποπτο βρίσκεις στην ερώτησή μου
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/07/2011 19:04:50
quote:
Η αλήθεια είναι αυτή η ερώτηση συνδέεται με έναν διαγαλαξιακό πόλεμο που λαμβάνει χώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος τρέχει αναποδα και το 2012 συναντιέται με τον δικό μας χρόνο σε ένω χωρικό σημείο που υπάρχει μια αστροπύλη την οποία άνοιξε η ΝΑΣΑ με τη βοήθεια του γκέι σεξ μεταξύ εγχρωμων εξωγηίνων στη διάρκεια της αποκάλυψης της αληθινής ταυτότητας του Mickey Mouse.
Ελπίζω να έγινα απόλυτα κατανοητός,κάθε απορία δεκτή.
Aπορία λοιπόν.. λές.. {Φίλε Αλζζάρρο το φόρουμ έβραζε όλο αυτό το καιρό και σε βλέπω να απουσιάζεις απο παντού, πού χάθηκες;}
Δεν λές απλά που χάθηκες ρε φίλε αλλά λές έβραζε όλο το φόρουμ και κατά πάσα πιθανότητα θα εννοείς οτι εσύ δλδ εγώ στο βράσιμο δεν συμμετείχες.
Με λίγα λόγια παραξενεύεσαι πως και απουσίαζα απο το πάρτυ αυτό εκτός αν εννοείς μήπως ήμουν εκεί ινκόγνιτο λέω μήπως μιας και απο ότι είδα αναφέρθηκες σε μέλη που γράφουν συχνά ή σπάνια αν και δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσες ή τέλος μήπως απλά ενδιαφέρθηκες έτσι φιλικά για το που ήμουν.
Κάποια προβλήματα απο πλευράς υγείας φίλε Dr Jekyll Mr Hyde για αυτό χάθηκα.
Βέβαια δεν είναι απλά αυτός ο λόγος που δεν συμμετείχα στο πάρτυ, ξέρεις, κάποιο παλιό μέλος, απο τα πολύ παλιά μου είχε πεί {ρε allzzaro όπου σαματάς μέσα είσαι}.
Η αλήθεια είναι οτι έτσι ήταν, αλλά όσες φορές μπερδεύτηκα έφαγα σφαλιάρες. Τελικά σφαλιάρες τρώω και χωρίς να μπερδεύομαι τεσ/πα φαίνεται οτι έχω το σύνδρομο του Αλέκου Τζανετάκου![]()
Τελικά για βγάλε με απο την απορία η ερώτηση σου τι απο τα 3 που σου λέω παραπάνω στόχευε? Και ξέρεις γιατί ρωτάω? Γιατί πράγματι αυτή η ερώτηση συνδέεται με έναν διαγαλαξιακό πόλεμο που λαμβάνει χώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος τρέχει αναποδα και το 2012 συναντιέται με τον δικό μας χρόνο σε ένω χωρικό σημείο που υπάρχει μια αστροπύλη την οποία άνοιξε η ΝΑΣΑ με τη βοήθεια του γκέι σεξ μεταξύ εγχρωμων εξωγηίνων στη διάρκεια της αποκάλυψης της αληθινής ταυτότητας του Mickey Mouse.
quote:Με κάλυψες
Κάποια προβλήματα απο πλευράς υγείας φίλε Dr Jekyll Mr Hyde για αυτό χάθηκα.
quote:Μα φίλε μου ποιος θα ήταν τόσο άκαρδος ώστε να σφαλιάρισει έναν απ' τους Μεγάλους Παλαιούς; Λες όσο έλειπες να έγινε τόσο κακός ο κόσμος που να χτυπάει ακόμα και τα γεροντάκια ;
Βέβαια δεν είναι απλά αυτός ο λόγος που δεν συμμετείχα στο πάρτυ, ξέρεις, κάποιο παλιό μέλος, απο τα πολύ παλιά μου είχε πεί {ρε allzzaro όπου σαματάς μέσα είσαι}.
Η αλήθεια είναι οτι έτσι ήταν, αλλά όσες φορές μπερδεύτηκα έφαγα σφαλιάρες. Τελικά σφαλιάρες τρώω και χωρίς να μπερδεύομαι τεσ/πα φαίνεται οτι έχω το σύνδρομο του Αλέκου Τζανετάκου
(Α, και όσον αφορά στους δημόσιους γιατρούς, ξέρεις ότι παίζουν με τις πιθανότητες..)
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/07/2011 00:19:15
quote:
Μα φίλε μου ποιος θα ήταν τόσο άκαρδος ώστε να σφαλιάρισει έναν απ' τους Μεγάλους Παλαιούς;
Σιγά ρε dr δεν είμαι και δά ο Ελ Σεντάι.
quote:
Λες όσο έλειπες να έγινε τόσο κακός ο κόσμος που να χτυπάει ακόμα και τα γεροντάκια ;
Βλέπεις τι κάνεις τώρα?
Με χτυπάς κάτω απο τη μέση![]()
Αυτοί που χτυπούν όμως dr δεν κάνουν διάκριση τόσο μάλλον οταν ο Παλαιός είναι και γνωστός και όχι μόνο ![]()
Τεσ/πα εχω μάθει να αντιμετωπίζω τη ζωή με χιούμορ ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου dr και σου εύχομαι να γεράσεις και εσύ![]()
quote:Έγινε. Χαιρετίσματα απ' τον Νίκολας Φλαμέλ
Ευχαριστώ για τις ευχές σου dr και σου εύχομαι να γεράσεις και εσύ

quote:
Γεια σας κι απο μένα..
Προχθές για καλή μου τύχη έπεσα πάνω σε αυτό το site το οποίο βρίσκω πραγματικά πολύ ωφέλιμο. Έχω διαβάσει μέχρι τη σελίδα 32 και ήδη κάποια πράγματα έχω αρχίσει να τα εφαρμόζω..
Μετά απο αρκετές διατροφικές διαταραχές (βουλιμία, ανορεξία) οι οποίες διήρκησαν περίπου 4 χρόνια (χαμένα αποφάσισα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα και εδω και ένα μήνα περίπου έχω αρχίσει να τρώω σαν φυσιολογικός άνθρωπος.
Το πρόβήμα μου βασικά και γι αυτό ζητώ και τη βοήθεια σου φίλε ALLZARO είναι οτι απο τις πολλές αυξομειώσεις βάρους έχω γεμίσει ραγάδες παντού..
θα σου ήταν εύκολο σε παρακαλώ να μου στείλεις κι εμένα τη συνταγή για ραγάδες που αναφέρεις στη σελίδα 31???
Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα και τα μηνύματα δυστυχώς δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρα. Παρόλα αυτά εγω δεν το βάζω κάτω εκτός απο το οτι έχω ξεκινήσει ένα υγιεινο πρόγραμμα διατροφής, πίνω 3 λίτρα νερό περίπου τη μέρα με έχει ποιάσει μια μεγάλη εμμονή να τις ξεφορτοθώ με αποτέλεσμα να πασπαλίζομαι όλη μέρα με κρέμες,αμυγδαλέλαιο,aloe vera και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς,(σε σημείο να βάλεις τα γέλια)δεν αφήνω σε ησυχία το δέρμα μου και εδω ακριβώς έγκειται και η απορία μου, μήπως είναι υπερβολική η χρήση που κάνω? είναι άδικος κόπος και χρόνος τελικά?
Ευχαριστώ...
συμφωνω
Μόνο οι σοφοί και οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη."confucius"
quote:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 24 ΚΙΛΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 92 ΚΙΛΑ ΕΓΙΝΑ 84.ΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΥΙΚΟ ΟΓΚΟ.
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΛΙΠΟΥΣ.ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1,80.ΘΕΛΩ
ΝΑ ΧΑΣΩ 4-5 ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΣ.
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ/ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΙΚΟ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΤΩΡΑ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
Δεν είμαι ειδικός, αλλά με βάση των όσων γνωρίζω από την προσωπική μου εμπειρία και όχι μόνο θα σου πω τα έξεις (έτσι γενικά, γιατί το θέμα χωράει εγκυκλοπαίδεια στην κυριολεξία.)
Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για το τρέξιμο, αλλά επειδή ασχολούμαι με ποδηλασία και κυρίως μεγάλων αποστάσεων, θεωρώ πως ισχύουν τα ίδια πράγματα μιας και οι δύο δραστηριότητες μοιάζουν αρκετά. Είναι αερόβιες στο μεγαλύτερο μέρος τους και λέω στο μεγαλύτερο γιατί όταν ανεβαίνω για παράδειγμα ένα βουνό με το ποδήλατο φεύγω από το αερόβιο (μια ευθεία ή κατηφόρα) και μπαίνω στο αναερόβιο κατώφλι, χρησιμοποιώ καθαρή μυική δύναμη.
Για να μην χάσεις μυικό όγκο χρειάζεται σωστή διατροφή και γυμναστική αντίστασης, δηλαδή βάρη (μην πάει το μυαλό σου στο bodybuilding, βάρη κάνουν όλοι οι αθλητές, δες τους αθλητές του στίβου για παράδειγμα).Η ''τροφή'' των μυών είναι η πρωτεΐνη (για παράδειγμα, γαλακτοκομικά, κάκκινο κρέας, πουλερικά) και το καύσιμο για την ενέργεια οι υδατάνθρακες (πχ Ρίζι, μακαρόνια, μαύρο ψωμί, βρώμη). Οι υδατάνθρακες, θα το ξέρεις και από το τρέξιμο, είναι πηγή ενέργειας για να συνεχίζεις, αν σταματήσεις να τροφοδοτείς τον οργανισμό τότε αυτός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και η...αυλαία πέφτει άδοξα.
Εάν τρέχεις και δεν τροφοδοτείς το σώμα σου με πρωτεΐνη σε συνδυασμό με βάρη
ο μυικός ιστός ελαττώνεται. Παράδειγμα οι μαραθωνοδρόμοι (μιας και ασχολείσαι με αυτό) είναι οι περισσότεροι αυτό που λέμε, πετσί και κόκαλο (μιλάμε για ''επαγγελματίες αθλητές). Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να διατηρούν το βάρος τους σε χαμηλά επίπεδα, λιγότερο βάρος = περισσότερη αντοχή. Μικρότερος όγκος, λιγότερες τριβές (αεροδυναμική). Το ίδιο συμβαίνει και με τους ποδηλάτες. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Εάν θες να είσαι όσο ποιο καλός γίνεται στον Μαραθώνιο, μου φαίνεται λίγο...δύσκολο εάν έχεις μεγάλο μυικό όγκο. Αυτό γιατί πέραν της αεροδυναμικής παίζει ρόλο και το βάρος, μιας και οι μύες έχουν μεγαλύτερο ιδικό βάρος από το λίπος. Θυμάμαι κάποιον στο ύψος μου που είχε μικρότερο όγκο από μένα και ζύγιζε πολύ περισσότερο, πιστεύω καταλαβαίνεις τι συνέβαινε.
Θα σου πρότεινα ή να γραφτείς σε κάποιο καλό! γυμναστήριο ή να κάνεις γυμναστική στο σπίτι σου, τρεις φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικότερο. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις, δεν μπορεί να είναι το ίδιο με κάποιον που ο σκοπός του είναι καθαρά η μυική δύναμη (Άρση βαρών για παράδειγμα) αλλά ούτε και ενός body builder που ο στόχος του είναι ως επί το πλείστον ο μυικός όγκος (η εμφάνιση δηλαδή, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν δύναμη, απλά δεν έχει τόση, όση φαίνεται πως έχει, γιαυτό στα γυμναστήρια μπορεί να δούμε κάποιους με πολύ λιγότερο μυικό όγκο να σηκώνουν πολύ περισσότερα κιλά από κάποιον.....τούμπανο)
Στο σπίτι σου πάντως μπορείς να κάνεις καταπληκτική γυμναστική μόνο με το σωματικό σου βάρος. Αν ο σκοπός σου είναι να αυξήσεις τον μυικό σου όγκο σε επίπεδα αυτού που λέμε fitness, μπορείς μια χαρά να τα καταφέρεις και στο σπίτι.
Πρέπει να σημειώσω πως πρέπει να γυμνάζουμε όλο μας το σώμα και να μην κάνουμε το λάθος που κάνουν μερικοί χιμπατζήδες των γυμναστηρίων που δεν γυμνάζουν ποτέ τα πόδια τους. Βλέπεις, νομίζουν πως ο κορμός και τα άνω άκρα είναι η μούρη της υπόθεσης και καταλήγουν να έχουν ποδαράκια σπιρτόξυλα. Σαν τα καρτούν.
Τα πόδια είναι το άλφα και το ωμέγα. Εκεί στηρίζεται το σώμα μας και εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτεροι και ποιο δυνατοί μύες. Δες τους αθλητές στην άρση βαρών, δεν θα σήκωναν ποτέ τα κιλά που σηκώνουν μόνο με τον κορμό τους. Το 80% του βάρους το σηκώνουν και το στηρίζουν τα πόδια τους.
Και κάτι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό. Εάν γραφτείς σε γυμναστήριο, ο,τι και να σου πουν, να αρνηθείς να γυμναστείς σε μηχάνημα. Οποιοδήποτε. Η γυμναστική στα μηχανήματα είναι μια αφύσικη! διαδικασία. Αναγκάζει το σώμα να κινηθεί σύμφωνα με το μηχάνημα. Το σώμα πρέπει να είναι ελεύθερο όταν γυμνάζεται. Με τα μηχανήματα πλήττονται κυρίως οι αρθρώσεις. Δόξα το θεό (τρόπος του λέγειν) υπάρχουν ένα σορό ασκήσεις με ελεύθερα βάρη.
Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα του να γυμνάζεσαι με ελεύθερα βάρη, είναι πως κατά την εκτέλεση μιας άσκησης δεν γυμνάζονται μόνο οι μύες που στοχεύουμε, αλλά και οι σταθεροποιητές μύες. Αυτές είναι μικρές μυικές ομάδες που σταθεροποιούν αρθρώσεις ή υποβοηθούν άλλους μεγάλους μύες στο να παράγουν έργο. Ένα παράδειγμα. Εάν ξαπλώσεις στον πάγκο και πάρεις δύο αλτήρες και κάνεις πιέσεις στήθους, (ξέρεις, το αντίστοιχο με την μπάρα που ρωτάνε όλοι, ε..φιλαράκι πόσα σηκώνεις πάγκο;;; χεχε) Γυμνάζονται εκτός από το στήθος, τους ώμους και τους τρικέφαλους (εκεί στοχεύει η άσκηση) και οι μύες που σε βοηθούν να σταθεροποιήσεις το βάρος από πάνω σου, γιαυτό και στην αρχή τα χέρια θα τρέμουν, με τον καιρό όμως θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό. Εάν συνηθίσεις και κάνεις την αντίστοιχη άσκηση σε μηχάνημα (που φαινομενικά είναι η ίδια) και σε αυτό σηκώνεις πχ 50 κιλά, μην εκπλαγείς αν καταφέρεις με ελεύθερα βάρη να σηκώσεις μόνο 35-40. Σκέψου το σαν να κάνεις ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες. Έτσι είναι το μηχάνημα. Αν βγάλεις τις ρόδες από το ποδήλατο..χμ...όλοι ξέρουμε τι θα γίνει.
Θα σου προτείνω ένα forum και ξεψάχνισέ το. Είναι στα Αγγλικά όμως. Σου προτείνω το συγκεκριμένο γιατί σε αντίθεση με άλλα δεν βρίθει από ανεγκέφαλους τούμπανους που παίρνουν στεροειδή για πρωινό αλλά ούτε διαφημίζει προϊόντα – συμπληρώματα κλπ. Εδω θα μάθεις πολλά για διατροφή αλλά και για ασκήσεις και προγράμματα κλπ κλπ http://www.askscooby.com/
Τα συμπληρώματα δεν νομίζω πως χρειάζονται, μπορείς να πάρεις τα πάντα μέσα από τροφές. Δεν κάνουμε πρωταθλητισμό.
Και μια συμβουλή, μάθε να ακούς το σώμα σου. Το σώμα μιλάει απλά πρέπει να μάθουμε τη γλώσσα του και αυτό μόνο μέσα από την προσωπική εμπειρία γίνεται μιας και το κάθε σώμα λειτουργεί και αντιδρά διαφορετικά. Εμένα για παράδειγμα το ρύζι μπορεί να μην μου δίνει τόση ενέργεια όσο τα μακαρόνια και η μπανάνες, σε άλλον όμως μπορεί να ισχύει το αντίθετο.
Να ξαναπώ πως δεν είμαι ιδικός. Μόνο εκ πείρας μιλάω και βάση όσων γνωρίζω. Οπότε διασταυρώστε αυτά που λέω.
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 09/06/2078 19:02:33
Αδερφουλα...![]()
Φαντασου να βρεθουμε το καλοκαιρι....ολο το συγανομουρμουρ...![]()
που κανένα δεν ξέρουμε και κανείς δε μάς ξέρει
Δεν θα έχει η αγάπη μας καρδιοχτύπια και πόνους
κι αγκαλιά θα βαδίζουμε στους μεγάλους τους δρόμους
Θα σε πάρω να φύγουμε ως του κόσμου την άκρη
για να πάψει απ’ τα μάτια σου να κυλάει ένα δάκρυ
Θα σε πάρω να φύγουμε, σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη
Θα σε πάρω να φύγουμε ως του κόσμου την άκρη
για να πάψει απ’ τα μάτια σου να κυλάει ένα δάκρυ
Θα σε πάρω να φύγουμε, σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη
σαν νυχτερινά καράβια που περνούν τον Βόσπορο...''''
Κανω ενα διαλλειμμα απο την Χαρουλα-καταφερα και βρηκα αυτο που εψαχνα της Ελπιδας!
Να που ηρθανε οι δυσκολες οι ωρες
να που εγινε ο φοβος συμφορα
καλως ηρθες μοναξια,μοναξια
Να που ηρθανε τα συννεφα κι'οι μπορες
να που γεμισε η λυπη απο χαρα
Καλως ηρθες μοναξια,μοναξια
Στης βροχης τον λυπημενο τον σκοπο
αγκαλια η μοναξια το χθες κι'εγω
τραγουδω την μοναξια μου
με το χθες παρηγορια μου
Να που ηρθανε για παντα οι χειμωνες
να που ορφανεψε απο αγαπη η καρδια
αγκαλια η μοναξια το χθες κι'εγω
τραγουδω την μοναξια μου
με το χθες παρηγορια μου(2)
Να που ηρθανε για παντα οι χειμωνες
να που ορφανεψε απο αγαπη η καρδια
Μπήκα και εγώ να γράψω κάτι από Χαρούλα και είδα την Valntoula να παραληρεί... καλή μου τι έπεθες?
Είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα, αλλά εσύ έπεσες με τα μούτρα και έγραψες όλα όσα βρήκες... βέβαια θα πρέπει να υπάρχουν άλλα 500 τραγούδια με την φωνή της... αλλά θα μας πάρει ένά μήνα για να τα γράψουμε όλα...
Ξωτικονονά βρήκες το βαφτιστήρι σου και εμένα εμφανίστηκε ολόκληρο το σόι... βαφτισημιός, αδελφός... ώρα να σφάξω κανένα μοσχαράκι ή να καλέσω delivery... μην λερώσω και το Μπουχάρα με αίματα... και κάνει στάμπες το παλίοχαλο...
Και αφού βγήκαμε από το αφιέρωμα της Χάρις Αλεξίου να γράψω και εγώ κάτι άσχετο, αλλά πολύ αγαπημένο μου...
Έχω μια τίγρη μέσα μου, άγρια λιμασμένη
που όλο με περιμένει κι όλο την καρτερώ
τηνε μισώ και με μισεί, θέλει να με σκοτώσει
μα ελπίζω να φιλιώσει καιρό με τον καιρό
Έχει τα δόντια στην καρδιά, τα νύχια στο μυαλό μου
κι εγώ για το καλό μου για 'κείνη πολεμώ
κι όλου του κόσμου τα καλά με κάνει να μισήσω
για να της τραγουδήσω το πιο βαρύ καημό
Όρη, λαγκάδια και γκρεμνά με σπρώχνει να περάσω
για να την αγκαλιάσω στον πιο τρελό χορό
κι όταν τις κρύες τις βραδιές θυμάται τα κλουβιά της
μου δίνει την προβιά της για να τηνε φορώ
Καμιά φορά που απ' το πιοτό πέφτουμε μεθυσμένοι
σχεδόν αγαπημένοι καθείς να κοιμηθεί
και μοιάζει ετούτη η σιωπή με λίγο πριν τη μπόρα
σαν τη στερνή την ώρα που θα επιτεθεί
Η τίγρη ~ Ψαραντώνης
Σοφοκλής
Ναι, σε εσένα το λέω, που με τα δήθεν πάνσοφα μάτια σου, με κοιτάς περίεργα!
Την πρώτη Πέμπτη του Κριού
Βγάζουν τον μανδραγόρα
Δένουν την ρίζα σε σκυλί
Που την τραβάν με φόρα
Λένε απ’ τα χρόνια τα παλιά
Πως φυλαχτό αν έχεις
Ρίζα απ’ τούτο το φυτό ] 2
Στον έρωτα αντέχεις ] 2
Συμβουλή του Πυθαγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Κρύβει μυστικά και δώρα.
Εκεί που κρέμασαν τρελό
Ψάξε για Μανδραγόρα
Τελώνια τον φυτεύουνε
Στης λησμονιάς τη χώρα.
Λένε απ’ τα χρόνια τα παλιά
Πως αν τον ξεριζώσεις
Φωνή θα ακούσεις δυνατή ]2
Και θα το μετανιώσεις ]2
Συμβουλή του Πυθαγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Κρύβει μυστικά και δώρα.
Συμβουλή του Πυθαγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Προσοχή στον Μανδραγόρα
Κρύβει μυστικά και δώρα
Μανδραγόρας ~ Νίκος Παπάζογλου
Το ΚουΝούΠι κάνει πρόγραμμα...
Σοφοκλής
Δεν με χωραει το σπιτι μου και βγηκα στο σεριανι...κλπ κλπ.
Η Πανσεληνος
Στη μέση ενός μικρού σπιτιού, που 'χω νοικιάσει
Το γέλιο ενός μωρού παιδιού με έχει αγκαλιάσει
Τα ζήτησα όλα απ' τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μου
Να έχει ένα τόπο η καρδιά πριν να γεράσει
Μα έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
Είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα
Δεν νιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψει
Το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία
Το λάγνο ψέμα σου που τα 'κανε όλα ωραία
Είναι σκληρό για μια γυναίκα να 'ναι μόνη
Στο λεω τώρα που η αλήθεια δεν πληγώνει
Όση και να 'ναι η δύναμη μου, θέλω έναν άνθρωπο μαζί μου
Η μοναξια στηνει παγιδες και πληγωνει
Μα έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
Το σπίτι μου έρημο να κάνουμε παρέα
Το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία
Το λάγνο ψέμα σου που τα 'κανε όλα ωραία
Μήπως τελικά έχει κάποιο πρόβλημα με το όνομα Νίκος?
Εξαπλώνεται και στο ξένο ρεπερτόριο?... αν πιάσω Νick Cave?
Καλά θα συνεχίσω και εγώ με Παπάζογλου και γράφτε ότι θέλετε κυρίες μου και κύριοι...
Κυρ διευθυντά των δίσκων, έχω ένα νταλκά βαρύ
Όργανο γλυκό θα πιάσω, τραγουδάκι να τής φιάσω
Κάν’ το δίσκο ν’ ακουστεί
Όργανο γλυκό θα πιάσω, τραγουδάκι να τής φιάσω
Κάν’ το δίσκο ν’ ακουστεί
Να το πω από το ράδιο, να τής έδινα κουράγιο
Να μ’ ακούσει να με νιώσει, το μυαλό της να διορθώσει ] 2x
Κυρ εταιριάρχη, γεια σου, άντε να ’χεις την υγειά σου
έχω να της πω πολλά
Με μιαν όμορφη πενιά, κι ας με ρίξεις στα λεφτά
κι ας μην πάρω ποσοστά
Δεν μπορώ να περιμένω, είμαι βρέφος πεινασμένο
Μη μου λες γι’ αναβολή και με τυραννάς και συ
Κυρ διευθυντά των δίσκων, έχω ήχο κι υλικό
Να βγω να το τραγουδήσω, ίσως και την μεταπείσω | 2x
Στα κανάλια να το πω | 2x
Την αγάπη μου δεν ξέρεις, μα απ’ αυτή και συ υποφέρεις
κι όταν πίνεις κι είσαι μόνος, κλαίει ο κρυφός σου πόνος ] 2x
Κυρ διευθυντά των δίσκων ~ Νίκος Παπάζογλου
Σοφοκλής